کنترل چربی خون و تاثیر آن بر سلامت قلب و عروق

لیپید خون که در فارسی به نام چربی خون شناخته می شود، درصد بسیار کمی مواد شبه چربی در خون است که در دوز های پایین به عملکرد دستگاه گردش خون کمک می کند، ولی اگر چربی خون بالا برود، مشکلات متعددی از جمله گرفتگی عروق را برای فرد به همراه دارد.

در ادامه با انواع چربی های خون، آزمایش های مرتبط با چربی خون و داروهای کاهنده چربی خون آشنا می شویم.

چربی خون چیست؟

لیپید ماده‌ای شبیه به چربی است که در خون و بافت های بدن یافت می شود. برای اینکه بدن بتواند بعضی از وظایفش را به خوبی انجام دهد، کلسترول نقش مهمی دارد؛ کلسترول یکی از اجزای اصلی دیواره سلول به حساب می آید.

کلسترول همچنین به تولید هورمون و سوخت و ساز بعضی از انواع ویتامین ها کمک می کند.

انواع چربی خون چه هستند؟

اصلی ترین نوع لیپید کلسترول است که از سه نوع تشکیل شده. از جمله؛

  • کلسترول LDL یا کلسترول بد اصلی ترین نوع لیپید است که باعث انباشته شدن در دیواره رگ و گرفتگی آن ها می شود.
  • کلسترول HDL یا خوب ، نوعی کلسترول مفید است که از تجمع کلسترول بد در دیواره رگ ها جلوگیری می کند.
  • تری گلیسرید نوع دیگری از لیپید است که احتمال بیماری قلب را افزایش می دهد.

آزمایش چربی خون

برای این کار باید از یک تست خون به نام پروفایل لیپید کامل استفاده کنیم. این آزمایش یکی از بررسی هایی است که با گرفتن نمونه خون بیمار انجام می شود و معمولا جواب آزمایش ۳ روز بعد برای شما ارسال می شود.

بهتر است از یک شب قبل از انجام این آزمایش فرد هیچ ماده غذایی نخورد.

تفسیر نتیجه آزمایش چربی خون

در آزمایش خون، مقدار اجزای مختلف بر اساس واحد mg/dL یا میلی گرم در دسی لیتر (یک دهم لیتر= ۱۰۰ cc ) بیان می شود. به طور مثال :

LDL 60 به این معنی است که در هر ۱۰۰ سی سی از خون شما، ۶۰ میلی گرم کلسترول بد وجود دارد.

  • میزان کل کلسترول بدن باید از  ۲۰۰ mg/dL کمتر باشد
  • میزان کلسترول خوب بدن باید ۴۰ mg/dL یا بیشتر از آن باشد
  • سطح کلسترول بد نباید از ۱۰۰ mg/dL بیشتر شود (برای اطلاعات بیشتر از پزشکتان مشورت بگیرید)
  • میزان تری گلیسیرید خون باید از ۱۵۰ mg/dL بیشتر نشود

آزمایش پروفایل چربی خون

اگر لیپید خون بیش از حد افزایش پیدا کند چه می شود؟

اگر لیپید خون بیش از اندازه زیاد شود چربی ها داخل رگ های خونی ذخیره شده و احتمال بیماری های قلبی در فرد زیاد می شود.

رایج ترین مشکلات کلسترول بالا

برای اینکه بدن بتواند بعضی از وظایفش را به خوبی انجام دهد، کلسترول نقش مهمی دارد؛ کلسترول یکی از اجزای اصلی دیواره سلول به حساب می آید. همچنین به تولید هورمون و سوخت و ساز بعضی از انواع ویتامین ها کمک می کند. با وجود این، اگر کلسترول خون از حد مجاز بیشتر شود و تا مدتی طولانی در آن سطح باقی بماند، به سلامتی‌تان آسیب می زند و باعث نوعی بیماری قلبی به نام «تصلب شرایین» می شود.

این بیماری (که به آن آترواسکلروز هم گفته می شود) از تجمع کلسترول، چربی، کلسیم و مواد دیگر داخل سرخرگ ها به وجود می آید و حمل اکسیژن و موادغذایی را برای رگ ها دشوار می کند.

گرفتگی عروق بر اثر تجمع چربی خون

وقتی این مواد روی دیواره سرخرگ ها انباشته شوند، راه عبوری رگ باریک و رگ ضخیم می شود. درنتیجه جریان خون کند یا حتی کاملا بسته می شود. این بیماری موجب درد، کاهش عملکرد بدن و درنهایت مرگ فرد می شود.

همانطور که گفتیم تصلب شرایین حاد حتی ممکن است جان فرد را هم به خطر بیندازد زیرا باعث جرم‌ گرفتن رگ ها و درنتیجه لخته شدن خون می شود و احتمال حمله قلبی به همراه دارد. تجمع این مواد در رگ های دیگر بدن موجب مرگ نمی شود ولی در کیفیت زندگی و سلامت بیمار تاثیر بسیار زیادی دارد.

گرفتگی عروق یا آترواسکلروز چیست و چگونه درمان می شود؟ آترواسکلروز

دلیل بالا رفتن کلسترول یا سطح تری گلیسیرید خون چیست؟

غذاهایی که چربی زیادی دارند (بعضی از انواع چربی)، برخی بیماری های خاص و خیلی عوامل دیگر می توانند موجب زیاد شدن کلسترول و تری گلسیرید خون شوند که در زیر به بعضی از آن ها اشاره می کنیم.

موادغذایی

چربی هایی که کلسترول خون را افزایش می دهند دو نوع هستند؛ چربی اشباع‌شده و چربی ترانس.

چربی اشباع‌شده:

این نوع چربی می تواند سطح کلسترول بد خون را بالا ببرد. بعضی از غذاهای گیاهی مانند روغن پالم و روغن نارگیل هم حاوی این نوع چربی هستند اما این چربی بیشتر در محصولات حیوانی مانند پنیر، شیر، کره و استیک یافت می شود.

چربی ترانس:

چربی ترانس یا همان اسیدهای چرب از چربی اشباع‌شده هم مضرترند زیرا هم میزان کلسترول بد خون را افزایش می دهند و هم سطح کلسترول خوب بدن را کم می کنند

. بعضی از چربی های ترانس به صورت طبیعی در محصولات حیوانی یافت می شوند ولی بیشتر آن ها را در غذاهای فراوری شده‌ای می یابیم که تحت فرایندی به نام «هیدروژنه کردن» قرار گرفته باشند؛ از جمله بعضی از انواع مارگارین (کره گیاهی) و چیپس سیب‌زمینی.

بیماری های خاص

گاهی اوقات سطح کلسترول به دلیل وجود بعضی بیماری ها افزایش پیدا می کند، از جمله:

  • دیابت
  • سندروم متابولیک
  • پرکاری تیروئید
  • سندروم کوشینگ (یا افزایش کورتیزول)
  • بیماری کبد

دلایل دیگر بالا رفتن کلسترول خون:

از علل دیگری که باعث می شوند کلسترول خون افزایش پیدا کند می توان به موارد زیر اشاره کرد.

✅ عدم فعالیت جسمی یا ورزش نکردن: ورزش نکردن می تواند میزان کلسترول بد خون را افزایش دهد. اگر ورزش کنید، نه تنها کلسترول بد بدنتان کم می شود بلکه کلسترول خوب بدنتان هم افزایش می یابد.

✅ سیگار کشیدن: سیگار هم می تواند سطح کلسترول بد خون را زیاد کند و باعث گرفتگی رگ های خونی بشود.

✅ ژنتیک: اگر در خانواده سابقه کلسترول بالا دارید، احتمال اینکه شما هم کلسترول خونتان زیاد شود وجود دارد.

✅ دارو: بعضی از مواد دارویی می توانند سطح کلسترول خون را بیشتر کنند.

علائم چربی خون بالا

 سطح کلسترول بالا هیچ نشانه‌ای در بدن ندارد؛ تا زمانی که سطح کلسترول آنقدر زیاد شود که به بدن آسیب برساند. برای مثال، علائم بالا بودن کلسترول معمولا به شکل بیماری قلبی ظاهر می شوند و باعث احساس درد در قفسه سینه (آنژین قلبی)، حالت تهوع و چاقی در فرد می شود. حمله قلبی و سکته هم از نشانه های بالا بودن کلسترول هستند.

اگر لیپید بدن بیش از اندازه باشد، باید چه کرد؟

✅ پزشک معمولا در این شرایط یک رژیم غذایی مناسب (بدون چربی اشباع شده و کلسترول) برایتان تجویز می کند.

✅ همچنین باید سطح فعالیت فیزیکی‌تان را افزایش دهید.

✅ گاهی حتی لازم است برای کاهش میزان لیپید دارو مصرف کنید.

ارتباط چربی خون و فشار خون

کسی که یکی از عوامل بیماری قلبی را دارد، باید از آن به بعد احتیاط بیشتری کند ولی کسی که دوتا از این عوامل را دارد، باید به صورت جدی تغییراتی در زندگی‌اش صورت دهد تا بتواند جان خود را نجات دهد.

تحقیقات نشان داده‌اند وقتی فردی به صورت همزمان دو تا از عوامل خطرناک بیماری قلب را داشته باشد (مثلا فشار خون و کلسترول)، این عوامل دست به دست هم می دهند تا مشکل قلبی او را وخیم تر کنند.

تاثیر چربی خون بر فشار خون بالا

بنابراین وقتی هم فشار خون داشته باشید و هم کلسترول خونتان بالا باشد رگ های خونی و قلبتان زودتر آسیب می بینند؛ حتی اگر شدت این دو عامل خیلی زیاد نباشد.

بنابراین اگر این مشکلات را کنترل نکنید ممکن است دچار حمله یا سکته قلبی شوید، چشمتان ضعیف شود یا دچار بیماری های کبدی شوید.

بنابراین، اگر تست کلسترول داده‌اید و متوجه شده‌اید که کلسترول خونتان بالا رفته، باید بیشتر مراقب فشار خونتان باشید. این دو عامل اگر با یکدیگر همکاری کنند به عامل خیلی خطرناکی تبدیل می شوند و ممکن است جانتان را به خطر بیندازند اما اگر حداقل یکی از این دو عامل را کنترل کنید، نمی گذارید چنین اتفاقی بیفتد و هرگز تسلیم بیماری نمی شوید.

مفهوم کلسترول بالا

اگر پزشک تشخیص داده کلسترول خون دارید، یعنی میزان کلسترول خونتان از حد لازم بیشتر است.

کلسترول نوعی ماده چرب است که بدن برای ترشح برخی هورمون ها، تولید ویتامین دی و ساخت سلول های سالم از آن استفاده می کند.

بعضی از این مواد از موادغذایی گرفته می شوند و برخی دیگر داخل خود بدن تولید می شوند.

اصلی ترین خطر کلسترول خون این است که رگ های خونی آنقدر تنگ می شوند که خون لخته شده و جلوی جریان خون را می گیرد. در این صورت می گوییم فرد دچار بیماری قلبی-عروقی شده‌است.

کلسترول بالا یعنی چقدر؟

برای محاسبه کلسترول خون دکترها از اعداد مختلفی استفاده می کنند. طبق استاندارد سازمان ملی خون، ریه و قلب آمریکا، میزان کلسترول خون باید به صورت زیر باشد:

کل کلسترول مجاز بدن

کلسترول مجازکمتر از ۲۰۰ میلی گرم (به ازای هر دسی لیتر)
مرز۲۰۰ تا ۲۳۹ میلی گرم بر دسی لیتر
کلسترول بالا۲۴۰ یا بیش از ۲۴۰ میلی گرم بر دسی لیتر

میزان مجاز کلسترول بد 

کمتر از ۱۰۰ میلی گرم بر دسی لیترحد مطلوب
۱۰۰ تا ۱۲۹ میلی گرم بر دسی لیترحد مجاز
۱۳۰ تا ۱۵۹ میلی گرم بر دسی لیترمرز
۱۶۰ تا ۱۸۹ میلی گرم بر دسی لیترزیاد
بیش از ۱۹۰ میلی گرم بر دسی لیترخیلی زیاد

کلسترول خوب (یا لیپو پروتئین پرتراکم)

حد مطلوب۶۰ میلی گرم بر دسی لیتر
حد مجاز۴۱ تا ۵۹ میلی گرم بر دسی لیتر
کمبود۴۰ میلی گرم بر دسی لیتر یا کمتر

 عواملی زیادی هستند که باعث افزایش کلسترول خون می شوند؛ رژیم غذایی، وزن و فعالیت فیزیکی، ژنتیک، سن و حتی جنسیت، همگی بر میزان کلسترول تاثیر می گذارند.

چرا کلسترول بالا باعث افزایش فشار خون می شود

وقتی پزشک تشخیص می دهد شخصی به کلسترول بالای خون مبتلا شده، برای او دارو تجویز می کند. علاوه بر این، فرد باید تغییراتی در رژیم غذایی و سبک زندگی‌اش ایجاد کند تا بتواند به‌طور طبیعی سطح کلسترول خونش را کنترل کند.

در عین حال، کسی که کلسترول دارد باید به میزان فشار خونش هم توجه داشته باشد. کسانی که کلسترول خون بالایی دارند اغلب بعد از مدتی فشار خون هم می گیرند ولی دلیل این اتفاق چیست؟

فشار خون چیست؟

وقتی خون با شدت و نیروی خیلی زیادی به دیواره های رگ برخورد می کنند، می گویند فرد فشار خون گرفته است. شیلنگ باغچه را در نظر بگیرید.

وقتی می خواهید گل های کوچک و ظریف را آب دهید فشار اب شیلنگ را کم می کنید تا به شکوفه های گل آسیب نرسد اما اگر بخواهید درختچه ها را آبیار کنید،  فشار آب را بیشتر می کنید تا کار آبیاری زودتر تمام شود.

حال تصور کنید شیلنگ حیاطتان قدیمی است؛ خشک و محکم شده و یک عالمه جرم و رسوب گرفته. در این صورت برای اینکه آب بتواند با فشاری که می خواهید از شیلنگ بیرون بیاید، باید آب را تا بیشترین حالت باز کنید.

فشار خون بالا

پس فقط درصورتی می توانید باغچه را آبیاری کنید که فشار آب را زیاد کنید و آب بتواند از آن همه اشغال و رسوب عبور کند. دلیل ابتلا به فشار خون هم همین است.

از آنجایی که به خاطر رسوب کلسترول (روی دیواره داخلی رگ ها) رگ ها سفت و باریک می شوند، قلب باید بیشتر کار کند تا بتوان با فشار بیشتری خون را به سمت رگ ها بفرستد؛ در غیر این صورت خون به اندام های مختلف بدن نمی رسد.

درنتیجه فشار خون می گیرید. درست مثل این است که قلبتان فلکه آبش را باز کند تا بتواند اکسیژن و موادغذایی لازم را به همه سلول ها و اندام های بدن بفرستد.

فشار و چربی خون عامل آسیب های عروقی

با گذشت زمان این فشار خون به شریان های قلب و رگ های خونی دیگر بدن آسیب می زند. رگ های خونی طوری ساخته شده‌اند که نمی توانند به طور دائم این میزان فشار خون را تحمل کنند. درنتیجه به مرور پاره شده یا آسیب های دیگری را متحمل می شوند.

وقتی رگ خونی پاره می شود، مکان خوبی برای تحمع کلسترول های اضافه بدن به وجود می آید؛ یعنی فشار خون بالا و درنتیجه آن آسیب رسیدن به رگ های خون، باعث رسوب بیشتر کلسترول می شود.

وقتی چنین اتفاقی می افتد، قلب دوباره باید بیشتر کار کند تا خون را به همه نقاط بدن برساند که این به نوبه خود به ماهیچه های قلب هم آسیب می زند. پس قبل از اینکه دیر شود باید هر دوی این دو عامل ریسک (فشار خون و کلسترول خون) را کنترل کنید.

داروی چربی خون

دارو های چربی خون فقط باید با تجویز پزشک مصرف شود و معرفی دارو های چربی خون به معنای مجوز مصرف آنها برای بیماران مبتلا به چربی خون بدون نظر پزشک نیست.
دارو های کاهنده چربی خون عبارتند از :
✅ خانواده استاتین ها
✅ مهارکننده جذب کلسترول مثل  ازیتیماب
✅ رزین های کاهنده LDL
✅ فیبرات کاهنده تری گلیسیرید
✅ نیاسین
✅ اتیل استر های Omega 3
داروی کاهنده چربی خون

کنترل کلسترول و فشار خون

خوشبختانه هر دوی این عوامل به راحتی قابل کنترل هستند. داروهایی هستند که می توانند هر دوی این عوامل خطرناک را کنترل کند. فقط کافی است آن ها را مصرف کنید، مرتب به پزشک مراجعه کنید و میزان فشار و کلسترول خونتان را زیر نظر داشته باشید.

چربی های مفید خون

همچنین می توانید تغییراتی در سبک زندگی‌تان دهید که به صورت طبیعی قلب و رگ های خونی را تقویت کرده و از آسیب آن ها جلوگیری می کند. از جمله این تغییرات می توان به نکات زیر توجه کرد:

✅ از استعمال دخانیات پرهیز کنید یا اگر عادت به سیگار کشیدن دارید، آن را ترک کنید.

✅ فعالیت داشته باشید؛ حداقل روزی سی دقیقه در روز ورزش کنید و هفته‌ای دو بار ورزش های استقامتی انجام دهید.

✅ رژیم غذایی سالمی داشته باشید و بیشتر از میوه، سبزیجات، غلات، پروتئین خالص و چربی های سالم (مانند ماهی و مغز آجیل فرآوری نشده) استفاده کنید.

✅ از مصرف بیش از حد کلسترول، سدیم و شکر خودداری کنید.

برای کاهش چربی خون چه بخوریم

رژیم غذایی کاهش کلسترول خون را می توانید به طور کامل در مقاله زیر مطالعه کنید.

دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر اکبر جمعه ۱۷ مرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 890 مشاهده پرسش
    سلام بیماری 85 ساله داریم که در سال گذشته برای جمع شدن آب دور قلب پزشک قرص پردنیزولون را برای مدت 20 روز برای ایشان تجویز کرد. ولی متاسفانه بیمار به اشتباه مدت طولانی شاید برای مدت 10 ماه این قرص را مصرف کرده است. که ما بدلیل وجود عفونت در بدن ایشان، مصرف این قرص را مدت 5 روز است که قطع کرده ایم. بعد از قطع این قرص عظلات بیمار ضعیف شده و حالت خماری دارد و قادر به راه رفتن نیست و تمایل به خواب زیاد دارد. لطفا راهنمایی فرمایید که مجددا باید قرص را با دز کم شروع کند یا خیر تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۱۷ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب علایم نامبرده بعلت مصرف پردنیزولون نیست. برای یافتن علت ایشان نیاز به ویزیت توسط یکی از همکاران محترم متخصص بیماریهای داخلی دارند
  • تصویر کاربر Tv سه شنبه ۳۱ تیر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 231 مشاهده پرسش
    سلام، ممنون از پاسختون، لطفا در مورد پاسخی که در مورد پسر 15 ساله من دادید، دکتر فلوشیپ اکو ی خوب در مشهد اگه سراغ دارید، معرفی بفرمایید ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۳۱ تیر ۹۹( 3 سال پیش)
      خانم دکتر افسون فضلی نژاد
  • تصویر کاربر ایمان چهارشنبه ۱۸ تیر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 213 مشاهده پرسش
    با سلام.تاچند سال پس از گذاشتن استنت کیفیت عملکرد آن کاهش می یابد.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۸ تیر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب در مورد استنت های موجود در بازار ایران به ازای هر استنت دارویی سه تا چهار درصد ریسک تنگی مجدد در شش ماه اول وجود دارد و بعد از چهار تا پنج سال احتمال تنگی در داخل استنت مشابه احتمال بروز تنگی در عروق بدون استنت است
  • تصویر کاربر سامان یکشنبه ۱۵ تیر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    باعرض سلام خدمت استادیزدان خواه عزیز.مادرم ۶۷ساله دارای پیس میکر که چندروزپیش بدلیل فشارروحی واضطراب دچار بی حال شدن وحالت بیهوشی که درضمن فشار۱۷روی ۱۰وضربان ۶۰داشتن دچار حالت قفل شدن تقریبی فک و برجسته شدن وسفت شدگی گردن وشانه ها ولرزش کمی دستها شدن.کمتراز دودقیقه با خوردن اب و هوای ازاد بهوش امدن وبعدش حالش کم کم خوب شد ولی همچنان رنگ پریده بودند تاالان داروی اتورواستاتین هم بعد به هوش امدن مصرف کردن.همچنان صبح ها لوزارتان و شب زالربان مصرف میکنند‌.دراین مورد اگر لازم هست توجهی بشود واقدامی باید بشود‌.بفرمایید ممنون هستیم استاد گرامی.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۵ تیر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً به پزشک محترم معالج خود که برای ایشان پیس میکر گذاشته اند مراجعه کنید تا ضمن کنترل پیس میکر از نظر علل قلبی افت هوشیاری نیز بررسی کنند. در صورتی که از نظر پیس میکر و قلب نبود سپس به یکی از همکاران محترم متخصص نورولوژیست مراجعه کنند
  • تصویر کاربر فاطمه یکشنبه ۸ تیر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 224 مشاهده پرسش
    با سلام
    مادر من ۶۳سال دارن موقعی که از یک طبقه بالا بروند ویا مسافت کوتاهی را پیاده بروند بشدت نفس کم می آورندوسوزش قلب پیدا می کنند به چندین دکتر مراجعه کرده اند دوبار آنژیو شده اند وعکس هسته ایی هم گرفتن ولی هیچ تشخیصی ندادن و فقط قرص فشار لوزان روزی دوبار مصرف می کنند می خواستم نظر شما را بدانم واین که آیا احتیاج به باطری قلب دارند وچه کنند سپاسگزارم از اصفهان
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۸ تیر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً تصویر نوار قلب و گزارش اکو و آنژیوگرافی ایشان را بفرستید
  • تصویر کاربر معصومه پنجشنبه ۵ تیر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 215 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من سمت چب درد دارم بعضی اوقات از بالا و بعضی پایین درد دارم
    این حالت از پارسال تا الان اشکال از قلبم یا معدم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۵ تیر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب هر دو احتمال وجود دارد و برای پاسخگویی دقیق نیاز به شرح حال دقیق تری هست
  • تصویر کاربر Miguel چهارشنبه ۴ تیر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 242 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر. پسر هستم، 18 سالمه و عمل AVR فلزی انجام دادم. وارفارین و اسپیرین مصرف میکنم. میخواستم برای کاهش وزن از رژیم غذایی جنرال موتورز(بیشتر مبتنی بر مصرف میوه و سبزیجات) استفاده کنم. با توجه به شرایطم امکان داره از این رژیم استفاده کنم؟ خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۴ تیر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب از مصرف کاهو و کلم اجتناب کنید و میزان مصرف سبزیجات روزانه ثابت باشد و در اوایل شروع رژیم جدید غذایی فواصل انجام آزمایشPT و INR را به هر چهار روز یکبار برای چند نوبت تا رسیدن به ثبات در نتیجه آزمایش ها تقلیل دهید
  • تصویر کاربر alimir شنبه ۳۱ خرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 277 مشاهده پرسش
    dasdsasdafasdasdas
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۳۱ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام جانم
  • تصویر کاربر اسدالله چهارشنبه ۲۸ خرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 221 مشاهده پرسش
    سلام من الان حدود دوهفته است که داروهای خودم رو عوض کردم وبا مشکل تنگی نفس برخوردم تو خواب نفسم میگیره چی کار کنم به دکتر هم گفتم که اینجوری شده گفت ازداروهای قبلی هم استفاده کن ولی باز خوب نشد
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۲۸ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً اگر سوال شما در ادامه سوالی از قبل است سوال اول را هم بفرستید و در غیر اینصورت با اطلاعات ارائه شده پاسخ به این سوال امکان پذیر نیست
  • تصویر کاربر سارا سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 527 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید، خانمی 35 ساله ام برا تپش قلب کنکور و برای مشکل فشار پایین،فلودروکورتیزون مصرف میکنم، در واقع دکتر این دارو برا شش ماه نوشته، ولی متاسفانه به علت شرایط کرونایی نتونستم برم ویزیت بشم، ولی الان حدود نه ماه که دارم فلودروکورتیزون می خورم، با توجه به اینکه مصرف آن ممکن باعث بزرگی قلب بشه، من هر چند ماه یه بار نوار قلب میدم، ظاهرا که تغییری نکرده، ممکنه فلودروکورتیزون بزرگی قلب یا عارضه دیگه ایجاد کرده باشه، که در نوار قلب مشخص نباشه؟؟؟؟....ممنون به خاطر همکاری.....مخصوصا در این روز های سخت....
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۴ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب فلودروکورتیزون موجب افزایش اندازه قلب نمی‌شود بلکه حجم داخل عروقی را افزایش می دهد و این مسئله معمولاً تاثیری بر روی نوار قلب ندارد نکته قابل اشاره آن است که شما همزمان از کانکور که پایین آورنده فشار خون است و از فلودروکورتیزون برای بالا بردن فشار خون استفاده می کنید پیشنهاد می‌کنم که پروپرانولول برای رفع این تناقض کانکور را قطع کنید کنید
    2. تصویر کاربر سارا دوشنبه ۲۶ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام،وقت بخیر،متاسفانه، من طپش قلب بالا و اریتمی دارم،ولی همزمان کاهش فشار خون هم دارم، به خوبی مطلع ام که داروهای کاهنده ضربان قلب باعث کاهش فشار خون شده، که به نوبه خود موجب کاهش مضاعف فشار خون می شود، اما چه بتا بلوکر وجود داره که با کاهش جزیی فشارخون، اثر انتخابی تر بر روی ضربان قلب داشته باشد؟اگرچه قبلا حدود پنچ سال پروپرانولول استفاده میکردم، اما حدود سه سال کنکور می خورم.....سوال دیگه اینکه فلودروکورتیزون چه تاثیر منفی داره که دکتر گفتن در عرض شش ماه قطع می کنم؟؟؟ تو این شرایط خودم خواستم قطع کنم که متاسفانه با افت شدید فشارخون مواجه میشم.....ممنون از پاسخگویی شما، دکتر عزیز
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۲۷ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب در صورت نیاز به استفاده از داروهای بتا بلاکر با ویژگی مورد نظر بهتر است که از مهار کننده های انتخابی گیرنده بتا یک نظیر متورال استفاده کنید فلودروکورتیزون هم موجب احتباس آب و نمک خواهد شد و اگر ممنوعیتی برای استفاده از نمک نداشته باشید مشکلی ایجاد نخواهد کرد و احتمالا نظر پزشک معالج این بوده است که بعد از شش ماه مجدداً بررسی کنند تا در صورت عدم نیاز به ادامه دارو آنرا قطع کنند
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات