قرص کونکور برای چیست؟ [ + عوارض ]
فهرست موضوعات
داروی کونکور چیست؟
تا به حال نام دارویی به نام کونکور یا همان concor را شنیده اید؟ این دارو متعلق به یک دسته از داروهای شناخته شده با عنوان مسدود کننده های بتا است که بر روی قلب و گردش خون تاثیر می گذارد (گردش خون در شریان های قلب و رگ های بدن).
ممکن است از داروی کونکور جهت اهداف دیگری که در این راهنمای درمانی آمده است نیز استفاده شود، بنابراین نمی توان آن را داروی انحصاری برای درمان فشار خون بالای افراد در نظر گرفت.
داروی کونکور با نام های زبتا و بیزوپرولول نیز شناخته می شود.
اطلاعات مهم
بدون هماهنگی با پزشک معالج خود مصرف دوزهای کونکور را به تعویق نیاندازید و خوردن این دارو را به طور کلی متوقف نکنید. توقف ناگهانی قرص کونکور می تواند منجر به بدتر شدن شرایط شما شود و مشکلات جدی قلبی برایتان ایجاد کند.
اگر نیاز به هر نوع جراحی در بدن خود دارید، حتما قبل از انجام عمل به پزشک معالج خود اطلاع دهید که در حال استفاده از داروی بیزوپرولول هستید.
در صورت داشتن یک مشکل جدی قلبی، نباید از بیزوپرولول استفاده کنید. مخصوصا کسانی که با بیماری AV Block، یک نارسایی قلبی شدید، یا کسانی که با مشکل ضربان قلب ضعیف دست و پنجه نرم می کنند.
حتی اگر حال شما رو به بهبود است، استفاده از بیزوپرولول را منظم ادامه دهید. فشار خون بالا معمولا هیچ علامت خاصی ندارد. ممکن است به خاطر شرایط خود مجبور به استفاده از داروهای فشار خون تا پایان عمر شوید.
قبل از مصرف قرص کونکور
در صورت داشتن مشکلات قلبی جدی و یا داشتن آلرژی، نباید از داروی بیزوپرولول جهت درمان خود استفاده کنید. همچنین داشتن شرایط زیر نیز استفاده از بیزوپرولول را منتفی می کند:
✳ بیماری AV Block
✳ نارسایی قلبی شدید
✳ ضربان قلب ضعیف که معمولا منجر به بیهوشی و بی حالی شما می شود.
برای اینکه از امن بودن داروی بیزوپرولول برای سلامتی خود مطمئن شوید، پزشک معالج خود را از موارد زیر مطلع کنید:
✳ نارسایی احتقانی قلب یا سایر مشکلات قلبی
✳ بیماری عروق کرونر (شریان های سخت)
✳ مشکلات گردش خون (مانند سندرم ریودو)
✳ آسم، بیماری مزمن انسدادی ریه یا سایر اختلالات تنفسی
✳ دیابت (مصرف بیسوپرولول می تواند برای شما سخت تر از زمانی باشد که شما قند خون پایین دارید)
✳ بیماری کبد یا کلیه
✳ اختلال تیروئید
✳ تاریخچه آلرژی
هنوز مشخص نشده است که آیا مصرف داروی کونکور برای جنین خطرناک است یا خیر. اگر باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید، حتما پزشک معالج خود را از این موضوع مطلع کنید.
هنوز مشخص نیست که ماده بیزوپرولول می تواند به شیر مادر وارد شود یا نه، یا اینکه بچه ای که شیرخوار است را تحت تاثیر قرار می دهد یا خیر. حتما پزشک معالج خود را از شیر دادن به کودک مطلع کنید.
مصرف بیزوپرولول برای هیچ فرد کمتر از ۱۸ سال توصیه نمی شود و مورد تایید نیست.
چگونه باید داروی بیزوپرولول را مصرف کنم؟
بیزوپرولول را دقیقا همانگونه که به شما تجویز شده است، مصرف کنید. تمامی دستورالعمل های موجود بر روی برچسب دارو و نسخه خود را به طور دقیق دنبال کنید.
ممکن است پزشک متخصص پس از هر دوره مصرف، میزان دوز مصرفی را تغییر دهد تا مطمئن شود بهترین نتایج را از مصرف بیزوپرولول دریافت کرده اید. هرگز این دارو را با میزان بیشتر یا کمتر از حد تجویز شده و طولانی تر از زمان مورد نیاز مصرف نکنید.
مصرف دوزهای مختلف بیسوپرول را جا نیاندازید یا مصرف آن را به طور کلی متوقف نکنید و قبل از این کار حتما با پزشک متخصص خود مشورت داشته باشید. قطع ناگهانی مصرف بیزوپرولول ممکن است وضعیت شما را بدتر کرده و یا مشکلات جدی قلبی برایتان به وجود آورد.
اگر به جراحی نیاز دارید، قبل از انجام عمل جراحی حتما پزشک متخصص را از مصرف بیزوپرولول در روز ها و هفته های قبل مطلع کنید.
نیاز است در حین مصرف این دارو، فشار خون شما به صورت مرتب اندازه گیری شود.
حتی اگر با گذشت کمی زمان حس و حال بهتری پیدا کرده اید، مصرف بیزوپرولول را به صورت منظم ادامه دهید و هیچ دوز آن را رد نکنید. فشار خون بالا معمولا هیچ نشانه و علائم خاصی ندارد. ممکن است نیاز باشد این داروهای فشار خون را تا آخر عمر مصرف کنید.
بیزوپرولول را حتما در دمای اتاق نگه داری کنید و آن را از رطوبت و گرما دور نگه دارید. درب بطری را نیز در مواقعی که به آن نیاز ندارید، به صورت محکم ببندید.
اگر یک وعده مصرف دارو کنکور را فراموش کردم، چه کنم؟
حتما دوز از دست رفته را هرچه سریعتر مصرف کنید تا وارد سیستم گردش خون بدن شود. البته اگر به زمان مصرف دوز بعدی دارو نزدیک شده اید، نباید این کار را انجام دهید. هرگز جهت جبران دوزهای از دست رفته قبلی، میزان بیشتری را از دارو کنکور را مصرف نکنید.
در صورت مصرف بیش از حد قرص کونکور چه کنم؟
حتما هرچه سریعتر به اورژانس مراجعه کرده و یا با اورژانس جهت آمدن به منزل شما تماس بگیرید.
در حین مصرف داروی کونکور از مصرف چه موادی اجتناب کنم؟
این دارو می تواند قوه تعقل و واکنش های شما را تحت تاثیر بگذارد. حتما در صورتی که قرار است کاری انجام دهید که به هوشیاری شما نیاز دارد نظیر رانندگی، این دارو را با دقت مصرف کنید.
از بلند شدن ناگهانی در حین نشستن و یا دراز کشیدن اجتناب کنید یا زمانی که حس گیجی دارید از بلند شدن پرهیز کنید. آرام از جای خود بلند شوید و کم کم راه بروید تا از افتادن ناگهانی جلوگیری شود.
از مصرف الکل دوری کنید. الکل می تواند برخی از عوارض جانبی قرص کونکور را افزایش دهد.
عوارض جانبی قرص کونکور
اگر هرگونه آلرژی و واکنش خاصی پس از مصرف این ماده دارویی داشتید، حتما با پزشکان متخصص در این زمینه صحبت کنید. از جمله این واکنش ها می توان به تنگی نفس، کهیر، ورم صورت، لب، زبان و گلو اشاره کرد.
در صورت مشاهده علائم زیر خیلی زود به پزشک خود مراجعه کنید:
❇ تنگی نفس (حتی اگر میزان آن کم است)، ورم، اضافه وزن ناگهانی و سریع
❇ ضربان قلب آرام
❇ ضربان قلب محکم یا احساس لرزش در قفسه سینه
❇ بی حسی، مور مور شدن و یا حس سردی در دست و پاها
❇ حس سبکی سر، نظیر حس اینکه قرار است از هوش بروید.
❇ درد چشم و مشکلات دید
❇ برونش اسپاسم (تنگی قفسه سینه، مشکل در تنفس و خستگی)
از جمله عوارض جانبی قرص کونکور می توان به موارد زیر اشاره داشت:
❇ سردرد
❇ حس خستگی
❇ مشکلات خواب
❇ درد مفاصل
❇ ورم
❇ علائم سرماخوردگی نظیر آب ریزش بینی، قرمزی بینی، سرفه یا درد گلو
چه مواد دارویی دیگری بر بیزوپرولول تاثیر می گذارند؟
دکتر معالج خود را از تمام مواد دارویی که در حال مصرف آن هستید، مطلع کنید و همچنین اگر اخیرا مصرف داروی خاصی را آغاز یا متوقف کرده اید، این موضوع را نیز به اطلاع وی برسانید. به خصوص:
- انسولین یا داروهای خوراکی دیابت
- ریفامپین
- داروهای قلبی یا فشار خون نظیر: کلونیدین، دیجیتالیس، دیگوزین، دیلتیازم، رزرپین یا وراپامیل
⚠توجه: این لیست کامل نیست. دیگر داروها نیز می توانند با بیزوپرولول تداخل دارویی داشته باشند.
برای پرسش از دکتر کلیک کنید.
.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید