درمان واریس پا با ورزش

فعالیت جسمی منظم می‌تواند شانس ابتلا به واریس را کاهش دهد. حتی اگر در حال حاضر به این عارضه مبتلا هستید، ورزش و تمرین می‌توانند نشانه‌های این عارضه را سبک‌تر و از پیشرفت این بیماری جلوگیری کنند.

تمرین همیشه هم به تنهایی برای پیشگیری از این عارضه یا درمان آن کافی نیست، اما بعضی تمرین‌های فیزیکی می‌توانند تفاوت بزرگی ایجاد کنند. در ادامه به توضیح درمان واریس پا با ورزش های مختلف می پردازیم.

آیا ورزش در درمان و پیشگیری از واریس موثر است؟

خیلی از افراد کنجکاوند که در مورد رابطه‌ی ورزش و واریس بیش‌تر بدانند. هیچ روش اثبات‌شده‌ای برای پیشگیری از واریس وجود ندارد، اما تمرین و فعالیت فیزیکی می‌تواند ریسک ابتلا به این عارضه را کاهش دهد.

فعالیت و تمرینات منظم می‌توانند گردش خون را در پاهای شما بهبود دهند و پمپاژ خون را حفظ کنند. فعالیت داشتن باعث می‌شود وزن مناسبی داشته باشید، که این امر می تواند از واریس مرتبط با وزن پیشگیری کند.

اگر در حال حاضر واریس دارید، ورزش می‌تواند نشانه‌های این عارضه را بهبود دهد. اکثر افرادی که واریس دارند می‌گویند پاهایشان اغلب متورم، سنگین و خارش‌دار است. تمرین‌های منظم جریان خون را افزایش می‌دهد و می‌تواند منجر به کاهش علائم شود.

خطر ورزش های واریس چیست؟

اکثر فعالیت‌های ورزشی، سالم و مفید هستند، اما همه‌ی تمرین‌ها و ورزش‌ها برای همه ی افراد مناسب و بی‌خطر نیستند. چنانچه شک دارید ورزشی برای وضعیت شما مناسب هست یا نه، از پزشک خود سوال کنید. در صورتی که باردار هستید حتماً پیش از شروع هر نوع فعالیت ورزشی با متخصص مشورت کنید.

حتی اگر در سلامت کامل باشید، باز هم باید حواستان به نشانه‌هایی که بدنتان به شما نشان می‌دهد باشید. در صورتی که فعالیت برای شما دردناک باشد یا احساس سرگیجه می‌کنید، فوراً ورزش را متوقف و با پزشک مشورت کنید.

ورزش چطور از واریس پیشگیری می‌کند؟

بسیاری از پزشکان پیشنهاد می‌کنند در روز حداقل سی دقیقه فعالیت ورزشی داشته باشید. اگر لازم بود می‌توانید این زمان را تقسیم کنید، یعنی سه مرتبه در روز و هر بار ده دقیقه ورزش کنید.

پیاده روی

درمان واریس پا با ورزش پیاده‌روی

پیاده‌روی خیلی مفید است و معمولاً برای همه‌ی افراد در هر سن و هر سطحی از سلامتی، ایمن و بی‌خطر است. پیاده‌روی کمک می‌کند وزنتان را پایین بیاورید، فشار خون نرمالی داشته باشید و همچنین عضلات و استخوان‌های شما را تقویت می‌کند.

درمان واریس پا با ورزش دوچرخه‌سواری

دوچرخه‌سواری یک ورزش خیلی کم-فشار است و مثل پیاده‌روی ‌می‌تواند جریان خون را افزایش دهد و از مفاصل محافظت کند. دوچرخه‌سواری منظم می‌تواند استقامت عضلات ساق را افزیش دهد و منجر به گردش نرمال خون شود. در این مورد می‌توان از دوچرخه‌ی ثابت یا متحرک استفاده کرد.

اگر به دوچرخه دسترسی ندارید هم می‌توانید حرکت کششی عضلات ساق را انجام دهید؛ به این ترتیب که روی پشت دراز بکشید، زانوهایتان را به سمت قفسه‌ی سینه بکشید و جمع کنید و مثل پدال زدن با دوچرخه، پاها را حرکت دهید.

حرکت لانژ

درمان واریس پا با حرکت لانگ یا لانژ

حرکت لانگ گروه متفاوتی از عضلات پا و ساق را به حرکت در می‌آورد. وقتی این عضلات قوی و سالم باشند می‌توانند به جریان خون در جهت مستقیم کمک کنند. صاف و مستقیم بایستید و کمی پاهایتان را باز کنید. حالا یک قدم جلو بگذارید و زانو را خم کنید. حواستان باشد که زانو دقیقاً بالای قوزک پا باشد. چند ثانیه در همین حالت بمانید، بلند شوید و پا را عوض کنید.

درمان واریس پا با بلندکردن یا لیفت پا (Leg lifts)

بلند کردن پا یک حرکت کششی ساده است که نیاز به هیچ نوع تجهیزاتی ندارد. به صورت تخت، روی کمر خود دراز بکشید و هر بار یکی از پاها را بلند کنید. قبل از این که پای خود را عوض کنید، چند ثانیه پا را در هوا نگه دارید. این تمرین می‌تواند به کشش ماهیچه‌های پای شما کمک کند.

بعضی افراد این تمرین را به صورت ایستاده هم انجام می‌دهند. علاوه بر کشش ماهیچه‌ها و بهبود گردش خون، این تمرین می‌تواند انعطاف‌پذیری عضلات را هم بهبود دهد. به یک شی ثابت مثل صندلی تکیه کنید و یک پا را مقابل خود دراز کنید. چند ثانیه این موقعیت را حفظ کنید و بعد، پاها را عوض کنید.

درمان واریس پا با حرکت پای نوسانی

کشش عضلات پا به استقلامت عضلات و بهبود گردش خون کمک می‌کند. برای چند ثانیه وزنتان را روی جلوی پای خود بیندازید و بعد، پاشنه را پایین بیاورید. حالا وزنتان را روی پاشنه بیندازید و جلوی پایتان را بالا بیاورید. می‌توانید این حرکت کششی را در حالت ایستاده یا نشسته اجرا کنید. اگر ایستاده‌اید به یک شی ثابت تکیه دهید تا تعادلتان حفظ شود.

بالا گرفتن پا

درمان واریس پا با بالا آوردن ساق پا

بالا آوردن ساق پا باعث بهبود و التیام تورم و درد ناشی از جریان خون می‌شود. به پشت روی زمین یا تخت دراز بکشید. ساق پاها را مستقیم بالا بیاورید و در هوا نگهدارید. اگر لازم است پاها را به دیوار تکیه دهید. چند دقیقه در این حالت بمانید و سپس، پا را روی زمین بیاورید. اگر لازم بود دوباره این کار را تکرار کنید.

وقتی ورزش برای تسکین نشانه‌ای واریس کافی نیست

تمرینات ورزشی اغلب برای تسکین چشمگیر نشانه‌های واریس‌های دردناک بسیار خوب است، اما این‌ها به تنهایی برای حل این مشکل کافی نیست. واریس حتی با وجود داشتن فعالیت جسمی و علیرغم تمرینات منظم هم می‌تواند پیشرفت کند.

اگر از واریس بدمنظره یا دردناک به ستوه آمده‌اید، نیاز به درمان پزشکی دارید. انواع مختلفی از درمان‌ها در این خصوص وجود دارد. برخی روش‌ها کمترین حالت تهاجمی را دارند و با ناراحتی و درد کمی به صورت سرپایی انجام می‌شوند.

درمان واریس حاد

در بسیاری از اوقات که واریس پا پیشرفته باشد، ورزش کردن به تنهایی برای درمان رگهای واریسی کافی نیست. ورید های واریسی طنابی و شاخه ای نیاز به مراقبت های پزشکی دارند تا موجب مشکلات عمیق تر مثل ترومبوز وریدی یا زخم های غشایی نشوند. برای آشنایی با انواع بیماری واریس و راه های درمان پزشکی آن مقاله زیر را مطالعه نمایید.

 واریس چیست؟ با انواع درمان های واریس پا آشنا شوید : واریس

 

دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای پرسش از دکتر روی مشاوره پزشکی کلیک کنید.

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر تاجیک پنجشنبه ۱۳ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 467 مشاهده پرسش
    عرض سلام و خسته نباشید خدمت شما. به دلیل تپش قلب و استرس و اضطراب دختر 15 ساله ام به دکتر اعصاب مراجعه کردیم، ایشان قرص پراپرانول 10 هر روز صبح بعد از صبحانه تجویز کردند. 4 ماه میگذره . دخترم ریزش موی شدید گرفتن و از درد قفسه سینه شکایت داره . قرص آسنترا 50 هم بعد از ناهار .
    چطور می تونیم پروپرانول را قطع کنیم. ممنون از راهنمایی تون
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۱۳ آبان ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب میزان مصرف قرص را به روزانه ۵ میلی گرم کاهش داده و پس از یک هفته قطع کنید
  • تصویر کاربر لیلا سه شنبه ۱۱ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر روز بخیر
    مصرف قرص آسپیرین با قرص آسنترا، ملوکسیکام و گاباپنتین تداخل دارد؟ سنم ۶۵ سال میباشد
    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۱ آبان ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب خیر تداخلی ندارد
  • تصویر کاربر صدیق دوشنبه ۱۰ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    با سلام من مردی ۶۰ساله هستم بیشتر لز ۲۰سال است که مشکلات قلبی دارم و دارو مصرف میکنم.ضربان قلب بالا ونامنظم و ریتم قلب دارم فشارخون بالا و ینکه اکثر اوقا ت احساس خستگی دارم بی خوابی و خواب آشفته دارم.داروهای من عبارتنداز متورال۵۰ لوزارتان ۲۵.آسمرین ۸۱.آمیو دارون۲۰۰.فاموتیدین.پنتوپرازول۴۰
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۰ آبان ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً بفرمائید که سوال مشخص شما چیست؟ لطفاً تصویر نوار قلب خود را نیز بفرستید
  • تصویر کاربر الهام چهارشنبه ۵ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 233 مشاهده پرسش
    سلام ووعرض ادب
    آیا هر سه قرص پلاویکس و سوستاک و آ اس آ باید در روز مصرف شود؟
    اگر قرص آ اس آ مصرف نشه خطرناکه؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۵ آبان ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب برای چه منظوری و در چه بیماری؟
    2. تصویر کاربر الهام چهارشنبه ۵ آبان ۰( 3 سال پیش)
      برای کسی که آنژیوگرافی کرده، بعد از یکماه، خوردن هر سه قرص پلاویکس روزی یکی، آ اس آ روزی یکی و سوستاک ۲.۶ روزی دوتا

      اگر آ اس آ نخوره مشکلی پیش میاد؟
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۵ آبان ۰( 3 سال پیش)
      لطفاً تصویر گزارش آنژیوگرافی را بفرستید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مونا دوشنبه ۳ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 253 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من مادرم۵۲سالشه سال۹۱ آنژیو شدن یکی از رگ های اصلی قلبشون ۵۰درصد گرفتگی داشت گفتن چون سنش کم عمل نمیشه الانم چندروز بیمارستان بستری شد اسکن داد گفتن اسکنش نرماله ولی بازم به آنژیو سال۹۱رنگاه کردن گفتن رگش مثل یک مو نازک شده عمل نمیشه کرد احتمال خطر هرلحظه هست ماچکارکنیم دکتر کارمون شده گریه یعنی نمیشه عمل کرد ؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۳ آبان ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً تصویر گزارش آنژیوگرافی ایشان را بفرستید و در صورت عدم دسترسی خود سی دی را جهت رویت بیاورید
  • تصویر کاربر نازنین دوشنبه ۲۶ مهر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 252 مشاهده پرسش
    چند وقتی هست مادرم دچار درد در دست چپ و پشت گردن و درد قفسه سینه و تنگی نفس شده ایا این مشکل قلبی است خاهش میکنم التماس میکنم جواب بدید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۶ مهر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب احتمالات مختلفی از جمله مشکلات قلبی مطرح هستند. توصیه میکنم که جهت ویزیت به یکی از همکاران محترم متخصص بیماریهای داخلی مراجعه بفرمایید
  • تصویر کاربر احسان جمعه ۲۳ مهر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 490 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت جناب دکتر آقای دکتر مدتی هست که احساس نبض در نواحی شکم وقفسه سینه میکنم و هنگام دویدن این نبض هابیشتر میشود و احساس تنگی نفس میکنم وبالمس پوست قفسه سینه وشکمم این نبض ها کاملا مشخص است و حال مدتی است احساس میکنم سمت چپ معده ام کارنمیکند و مدام ریفلاکس میگیرم وعاروق میزنم آیا ممکن است خون‌رسانی به دستگاه گوارش مختل شده باشد؟ایا احتمال التهاب عروق هست؟ممنون میشم پاسخ بدید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۲۳ مهر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض مسئله مهمی نیست لطفاً یک سونوگرافی شکم انجام داده و با نتیجه آن به یکی از همکاران محترم متخصص بیماریهای گوارشی مراجعه بفرمایید
  • تصویر کاربر داود جمعه ۲۳ مهر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 257 مشاهده پرسش
    درود بنده ۳۶ سالمه و دو سه هفتس که نفس عمیق نمیتونم بکشم و بعدش شروع میکنم به خمیازه پشت سر هم که اونا هم عمیق نیستن و کمی سرفه و احساس ناراحتی در گلو و گاهها تغییر صدا دارم خیلی هم استرسی هستم مخصوصا برای کرونا
    حدود دو ماه پیش هم اینجوری شدم البته فقط برای ۲۴ ساعت
    نظر شما چیست تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۲۳ مهر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب به احتمال زیاد مسئله مهمی نیست توصیه می‌کنم که در صورت ادامه این حالت با یکی از همکاران محترم متخصص بیماریهای ریوی مشورت بفرمایید
    2. تصویر کاربر داود جمعه ۲۳ مهر ۰( 3 سال پیش)
      تشکر از توجه جنابعالی در ضمن بنده هم فوتبالیست هستم هم سیگاری ولی بعلت شکستگی پا ۵ شش ماهه ورزشی نکردمه ممکن بخاطر اون باشه
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۲۳ مهر ۰( 3 سال پیش)
      خیر معمولا این حالات عصبی هستند ویا ناشی از سینوزیت
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حبیب شنبه ۱۷ مهر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 242 مشاهده پرسش
    با توجه به مصرف قرص پروپرانول به مدت ۳۰سال دچار کاهش ضربان قلب شدم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۱۶ مهر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض در حال حاضر ضربان قلب چه میزان است؟
    2. تصویر کاربر حبیب جمعه ۱۶ مهر ۰( 3 سال پیش)
      بين ۴۰تا ۵۵
    3. تصویر کاربر حبیب جمعه ۱۶ مهر ۰( 3 سال پیش)
      سلام بين ۴۰تا ۵۰
    4. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۷ مهر ۰( 3 سال پیش)
      در صورتی که این میزان ضربان قلب بدون مصرف پروپرانولول در 480ساعت اخیر است ارتباطی با مصرف دارو ندارد و نیاز به هولت. ریتم دارید و در صورتی که با مصرف پروپرانولول است توصیه می‌کنم که پروپرانولول را قطع بفرمائید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر مجتبی جمعه ۹ مهر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    سلام اقا دکتر من ۱۵ ساله هستم ببخشید شیشم مهر واکسن سینوفارم دریافت کردم و اطلاع ندادن که کی برای دز دوم تزریق کنید بنظر شما من ۶ مهر تزریق کرده دیگر ۶ آبان تزریق کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۹ مهر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب فاصله کم بین دو دوز واکسن سینوفارم ۳ تا ۴ هفته است
درحال دریافت اطلاعات