قرص کونکور برای چیست؟ [ + عوارض ]

داروی کونکور برای درمان مشکل فشار خون بالا یا هایپرتنشن استفاده می شود. در این مقاله به بررسی موارد مصرف و منع مصرف قرص کونکور ، عوارض جانبی این دارو و نکاتی که باید در حین مصرف آن در نظر داشت، می پردازیم.

داروی کونکور چیست؟

تا به حال نام دارویی به نام کونکور یا همان concor را شنیده اید؟ این دارو متعلق به یک دسته از داروهای شناخته شده با عنوان مسدود کننده های بتا است که بر روی قلب و گردش خون تاثیر می گذارد (گردش خون در شریان های قلب و رگ های بدن).

ممکن است از داروی کونکور جهت اهداف دیگری که در این راهنمای درمانی آمده است نیز استفاده شود، بنابراین نمی توان آن را داروی انحصاری برای درمان فشار خون بالای افراد در نظر گرفت.

داروی کونکور با نام های زبتا و بیزوپرولول نیز شناخته می شود.

اطلاعات مهم

بدون هماهنگی با پزشک معالج خود مصرف دوزهای کونکور را به تعویق نیاندازید و خوردن این دارو را به طور کلی متوقف نکنید. توقف ناگهانی قرص کونکور می تواند منجر به بدتر شدن شرایط شما شود و مشکلات جدی قلبی برایتان ایجاد کند.

اگر نیاز به هر نوع جراحی در بدن خود دارید، حتما قبل از انجام عمل به پزشک معالج خود اطلاع دهید که در حال استفاده از داروی بیزوپرولول هستید.

در صورت داشتن یک مشکل جدی قلبی، نباید از بیزوپرولول استفاده کنید. مخصوصا کسانی که با بیماری AV Block، یک نارسایی قلبی شدید، یا کسانی که با مشکل ضربان قلب ضعیف دست و پنجه نرم می کنند.

حتی اگر حال شما رو به بهبود است، استفاده از بیزوپرولول را منظم ادامه دهید. فشار خون بالا معمولا هیچ علامت خاصی ندارد. ممکن است به خاطر شرایط خود مجبور به استفاده از داروهای فشار خون تا پایان عمر شوید.

قبل از مصرف قرص کونکور

در صورت داشتن مشکلات قلبی جدی و یا داشتن آلرژی، نباید از داروی بیزوپرولول جهت درمان خود استفاده کنید. همچنین داشتن شرایط زیر نیز استفاده از بیزوپرولول را منتفی می کند:

✳ بیماری AV Block

✳ نارسایی قلبی شدید

✳ ضربان قلب ضعیف که معمولا منجر به بیهوشی و بی حالی شما می شود.

برای اینکه از امن بودن داروی بیزوپرولول برای سلامتی خود مطمئن شوید، پزشک معالج خود را از موارد زیر مطلع کنید:

✳ نارسایی احتقانی قلب یا سایر مشکلات قلبی

✳ بیماری عروق کرونر (شریان های سخت)

✳ مشکلات گردش خون (مانند سندرم ریودو)

✳ آسم، بیماری مزمن انسدادی ریه یا سایر اختلالات تنفسی

✳ دیابت (مصرف بیسوپرولول می تواند برای شما سخت تر از زمانی باشد که شما قند خون پایین دارید)

✳ بیماری کبد یا کلیه

✳ اختلال تیروئید

✳ تاریخچه آلرژی

هنوز مشخص نشده است که آیا مصرف داروی کونکور برای جنین خطرناک است یا خیر. اگر باردار هستید یا قصد باردار شدن دارید، حتما پزشک معالج خود را از این موضوع مطلع کنید.

هنوز مشخص نیست که ماده بیزوپرولول می تواند به شیر مادر وارد شود یا نه، یا اینکه بچه ای که شیرخوار است را تحت تاثیر قرار می دهد یا خیر. حتما پزشک معالج خود را از شیر دادن به کودک مطلع کنید.

مصرف بیزوپرولول برای هیچ فرد کمتر از ۱۸ سال توصیه نمی شود و مورد تایید نیست.

چگونه باید داروی بیزوپرولول را مصرف کنم؟

بیزوپرولول را دقیقا همانگونه که به شما تجویز شده است، مصرف کنید. تمامی دستورالعمل های موجود بر روی برچسب دارو و نسخه خود را به طور دقیق دنبال کنید.

ممکن است پزشک متخصص پس از هر دوره مصرف، میزان دوز مصرفی را تغییر دهد تا مطمئن شود بهترین نتایج را از مصرف بیزوپرولول دریافت کرده اید. هرگز این دارو را با میزان بیشتر یا کمتر از حد تجویز شده و طولانی تر از زمان مورد نیاز مصرف نکنید.

مصرف دوزهای مختلف بیسوپرول را جا نیاندازید یا مصرف آن را به طور کلی متوقف نکنید و قبل از این کار حتما با پزشک متخصص خود مشورت داشته باشید. قطع ناگهانی مصرف بیزوپرولول ممکن است وضعیت شما را بدتر کرده و یا مشکلات جدی قلبی برایتان به وجود آورد.

اگر به جراحی نیاز دارید، قبل از انجام عمل جراحی حتما پزشک متخصص را از مصرف بیزوپرولول در روز ها و هفته های قبل مطلع کنید.

نیاز است در حین مصرف این دارو، فشار خون شما به صورت مرتب اندازه گیری شود.

حتی اگر با گذشت کمی زمان حس و حال بهتری پیدا کرده اید، مصرف بیزوپرولول را به صورت منظم ادامه دهید و هیچ دوز آن را رد نکنید. فشار خون بالا معمولا هیچ نشانه و علائم خاصی ندارد. ممکن است نیاز باشد این داروهای فشار خون را تا آخر عمر مصرف کنید.

بیزوپرولول را حتما در دمای اتاق نگه داری کنید و آن را از رطوبت و گرما دور نگه دارید. درب بطری را نیز در مواقعی که به آن نیاز ندارید، به صورت محکم ببندید.

اگر یک وعده مصرف دارو کنکور را فراموش کردم، چه کنم؟

حتما دوز از دست رفته را هرچه سریعتر مصرف کنید تا وارد سیستم گردش خون بدن شود. البته اگر به زمان مصرف دوز بعدی دارو نزدیک شده اید، نباید این کار را انجام دهید. هرگز جهت جبران دوزهای از دست رفته قبلی، میزان بیشتری را از دارو کنکور را مصرف نکنید.

در صورت مصرف بیش از حد قرص کونکور چه کنم؟

حتما هرچه سریعتر به اورژانس مراجعه کرده و یا با اورژانس جهت آمدن به منزل شما تماس بگیرید.

دارو

در حین مصرف داروی کونکور از مصرف چه موادی اجتناب کنم؟

این دارو می تواند قوه تعقل و واکنش های شما را تحت تاثیر بگذارد. حتما در صورتی که قرار است کاری انجام دهید که به هوشیاری شما نیاز دارد نظیر رانندگی، این دارو را با دقت مصرف کنید.

از بلند شدن ناگهانی در حین نشستن و یا دراز کشیدن اجتناب کنید یا  زمانی که حس گیجی دارید از بلند شدن پرهیز کنید. آرام از جای خود بلند شوید و کم کم راه بروید تا از افتادن ناگهانی جلوگیری شود.

از مصرف الکل دوری کنید. الکل می تواند برخی از عوارض جانبی قرص کونکور را افزایش دهد.

عوارض جانبی قرص کونکور

اگر هرگونه آلرژی و واکنش خاصی پس از مصرف این ماده دارویی داشتید، حتما با پزشکان متخصص در این زمینه صحبت کنید. از جمله این واکنش ها می توان به تنگی نفس، کهیر، ورم صورت، لب، زبان و گلو اشاره کرد.

در صورت مشاهده علائم زیر خیلی زود به پزشک خود مراجعه کنید:

❇ تنگی نفس (حتی اگر میزان آن کم است)، ورم، اضافه وزن ناگهانی و سریع

❇ ضربان قلب آرام

❇ ضربان قلب محکم یا احساس لرزش در قفسه سینه

❇ بی حسی، مور مور شدن و یا حس سردی در دست و پاها

❇ حس سبکی سر، نظیر حس اینکه قرار است از هوش بروید.

❇ درد چشم و مشکلات دید

❇ برونش اسپاسم (تنگی قفسه سینه، مشکل در تنفس و خستگی)

از جمله عوارض جانبی قرص کونکور می توان به موارد زیر اشاره داشت:

❇ سردرد

❇ حس خستگی

❇ مشکلات خواب

❇ درد مفاصل

❇ ورم

❇ علائم سرماخوردگی نظیر آب ریزش بینی، قرمزی بینی، سرفه یا درد گلو

چه مواد دارویی دیگری بر بیزوپرولول تاثیر می گذارند؟

دکتر معالج خود را از تمام مواد دارویی که در حال مصرف آن هستید، مطلع کنید و همچنین اگر اخیرا مصرف داروی خاصی را آغاز یا متوقف کرده اید، این موضوع را نیز به اطلاع وی برسانید. به خصوص:

  • انسولین یا داروهای خوراکی دیابت
  • ریفامپین
  • داروهای قلبی یا فشار خون نظیر: کلونیدین، دیجیتالیس، دیگوزین، دیلتیازم، رزرپین یا وراپامیل

⚠توجه: این لیست کامل نیست. دیگر داروها نیز می توانند با بیزوپرولول تداخل دارویی داشته باشند.

 

دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب 

برای پرسش از دکتر کلیک کنید.

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2 روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر لاله چهارشنبه ۳۰ تیر ۰( 1 هفته پیش) تعداد بازدید: 12 مشاهده پرسش
    خانمی ۴۶ ساله هستم۱۸ سال است که بیماری دیابت دارم ومشکل تپش قلب چند روز پیش بعداز درد شدید در قفسه سینه به متخصص مراجعه کردم که بعداز نوار قلب واکو ‌گفتند که قلبت خشک یادیواره قلب خشک شده متوجه منظورشون نشدم میشه لطفا واسم توضیح بدید واینکه این مسئله نگران کننده هست یانه ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۳۰ تیر ۰( 1 هفته پیش)
      سلام و عرض ادب متوجه منظور این همکار از اصطلاح خشک شدن قلب نشدم. لطفاً تصویر گزارش اکوکاردیوگرافی خود را بفرستید
  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۷ تیر ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 18 مشاهده پرسش
    سلام عرض ادب تدمتون اقای دکتر بنده دو سال استنت گذاشتم و قرصهای مصرفی اسپیرین هشتاد متورال نصف مصرف میکردم اتارستاین ۲۰ کولنازپام یک و الپررازم نیم جهت پانیک و قرص لوزارتان که قطع شده الان کنکور د نین مصرف میکنم ولی چند وقتی هستش که قرص کنکور مصرف میکنم افت فشار پیدا میکنم فشارم بعد مصرف کنکور ممن ن میشم راهنمایی کنید ممنگن که بز منت جواب سوار میدین
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۷ تیر ۰( 1 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب در صورتی که با مصرف کانکور فشارخون سیستولی به کمتر از ده می‌رسد مصرف کانکور را ادامه ندهید
  • تصویر کاربر امیرحسین یکشنبه ۱۶ خرداد ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 37 مشاهده پرسش
    با سلام مدت دوهفته می باشد که درد قلبی در طی روز دارم که چندین مرتبه در روز درد میگیرد ومدت زمان هر کدام هم بین ۴۰ثانیه تا۲دقیقه می باشد البته این دردها بدون فعالیت بدنی می باشد در بین راه رفتن مشکلی ندارم ولی سربالایی رفتن مثل از پله بالا رفتن تا دو طبقه به راحتی میرم بالا ولی از طبقه دوم به نفس نفس می افتم سنم۳۸ودخانیات مصرف ندارم دارو هم آسپرین۸۰ روزی یکی ومتورال۵۰نصف ظهر ونصف شب مصرف دارم که با تجویز دکتر ۴سال پیش که آنژیو شدم می باشد خواستم بنظر شما این دردها مشکلی ایجاد میکنه آیا پیگیربشوم وعلتش چیست چون دکتر همون موقع گفت همین دارو ها را فقط استفاده کن شما رگهائی که به انتهای قلبتان است گردش خون کند است واز چربی وقند کم استفاده کن
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۱۴ خرداد ۰( 1 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً تصویر گزارش آنژیوگرافی خود را بفرستید
    2. تصویر کاربر امیرحسین شنبه ۱۵ خرداد ۰( 1 ماه پیش)
      سلام این قرصها هم هرموقع قطع میکنم دو سه روز بعد دردهای قلبیم بیشتر میشه
    3. تصویر کاربر امیرحسین شنبه ۱۵ خرداد ۰( 1 ماه پیش)
      فیلم آنژیو از طریق واتساپ خدمتتان ارسال کردم
    4. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۶ خرداد ۰( 1 ماه پیش)
      ضمن استفاده از پنتوپرازول با یکی از همکاران محترم متخصص بیماریهای ریوی نیز مشورت بفرمایید
    5. تصویر کاربر امیرحسین یکشنبه ۱۶ خرداد ۰( 1 ماه پیش)
      شرمنده اینکه یک ماه قبل کرونا گرفتم البته فقط حس بویایی وچشایی به مدت۸روز نداشتم میتونه از اون باشه
    6. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۶ خرداد ۰( 1 ماه پیش)
      در صورت درگیری ریه بله
    7. تصویر کاربر امیرحسین یکشنبه ۱۶ خرداد ۰( 1 ماه پیش)
      ببخشید اشتباه تایپی شده من فقط حس بویائی وچشایی از دست داده بودم ریه ام درگیر نشده البته پارسال دکتر قرص تئوفلین داده بود ولی الان استفاده نمیکنم هرشبم الان قرص فاموتدین میخورم
    8. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۶ خرداد ۰( 1 ماه پیش)
      در این صورت به توصیه بالا عمل کنید
    9. نمایش سایر 7 پاسخ
  • تصویر کاربر صدرا پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 34 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر عرض ادب
    نظریه جواب تست اکو انگلیسی هستش عکسشو ضمیمه کردم من 26 سال دارم
    یکی اینکه این مورد در آینده بدتر میشه؟ مربوط به ۲ سال قبل به خاطر تپش قلب شکم وگردن که گاهی در حالت نفس عمیق یکی ۲تا کوبنده میزد یا در حالت دراز کش سریع بلند میشدم چندتا محکم میزد رفتم دکتر تست ورزش اکو هولتر..دارو ندادن.مراقبت کنم؟ و نگران و تست بدم هر سال؟در آینده بدتر میشه؟
    سوراخ بسیار کوچکی بین دو تا دهلیز دارم PFO بسته نشده؟ این کنتراست اکو برای این بوده؟ و این خطرناکه ؟چون گاهی کمی سرگیچه میاد شاید از این باشه
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۱۳ خرداد ۰( 1 ماه پیش)
      سلام خیر بدتر نمی‌شود.نیاز به اقدام خاصی نیست. هر سه سال یکبار اکوکاردیوگرافی را تکرار بفرمایید. بله کنتراست اکو به منظور دیدن عبور خون از دهلیز راست به دهلیز چپ انجام شده است. PFO یک واریاسیون نرمال است و موجب سرگیجه نمی شود
  • تصویر کاربر هستی جمعه ۷ خرداد ۰( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 23 مشاهده پرسش
    سلام خدمت پزشک محترم
    دختر من در تاریخ ۲۲ دی ۹۷ عمل Eps انجام داده و بعد از چند هفته دچار گرگرفتگی شد واین مشکل تا به امروز ادامه داره،حتی در زمستان هم احساس گرما می‌کنه ممنون میشم راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۷ خرداد ۰( 2 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب این مسئله ارتباطی با ای پی ای ندارد و نیاز به بررسی سایر علل از جمله علل هورمونی دارند
  • تصویر کاربر کریمی دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 45 مشاهده پرسش
    سلام من ۴۱ ساله اضطراب بیماریهای مختلف را دارم اکو دادم پرولاپس میترال دارم تست ورزش هم دادم نتیجه اش را برات فرستادم ولی همیشه حس بیماری قلبی از ذهنم نمیره بعضی مواقع حس میکنم قلب ام میخاد از جا بکنه ۱۰ تا تست ورزش و ۱۵تا اکو در ۳ سال گذشته دادم همه میگن خوبی ولی فکر میکنم بهم دروغ میگن چه باید بکنم به نظرت
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 2 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب متاسفانه گزارش اکوکاردیوگرافی خوانا نیست
  • تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 33 مشاهده پرسش
    من چهار سال قبل دچار سکته قلبی شدم ولی نیاز به استند نداشتم .( تشکیل لخته در کرونری راست بدون گرفتگی عروق ) از آن زمان به مدت شش ماه روزانه دو عدد قرص کنکور ۵ و پس از آن روزانه یکعدد کنکور ۵ و طی دو سال گذشته روزانه یکعدد کنکور ۲/۵ مصرف میکنم. در حال حاضر فشار خون ۱۰/۵ روی ۷/۵ و در بعضی مواقع ۹/۵ روی ۶ دارم و ضربان قلبم در حال استراحت بین ۶۲ تا ۶۵ است. آیا ضرورتی به ادامه مصرف قرص کنکور هست ؟ ضمنا روزانه یکعدد اسپرین ۱۰۰ و نیز ۱۰ میلیگرم آتروواستاتین مصرف میکنم و کلسترولم حدود ۱۴۵ است. ممنون میشوم از راهنمایی تان
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰( 2 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب در صورت عدم ابتلاء به فشارخون، آریتمی و نارسایی قلبی نیازی به ادامه مصرف کانکور نیست
  • تصویر کاربر jay سه شنبه ۷ اردیبهشت ۰( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 65 مشاهده پرسش
    با سلام احترام دکتر برای درد سینه من carvilol داده بهترم ولی میزان قندم را بالا برده قبلا با مصرف 2.5 میلیگرم گلیبن کلامید قند ناشتام ١٣٠ بود حالا با ٥ میلی گرم ناشتا ١٨٠ تا ٢٠٠ است
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۷ اردیبهشت ۰( 3 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب کارودیلول موجب کاهش مقاومت به انسولین و کنترل بهتر قند خون می‌شود و نه افزایش قند خون
  • تصویر کاربر م چهارشنبه ۱ اردیبهشت ۰( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 67 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت جناب اقای دکتر چه تفاوتی میان سی تی انژیوگرافی اعورت باانژیوگرافی اعورت وجود دارد درتشخیص؟باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱ اردیبهشت ۰( 3 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب در انژیوگرافی آئورت فقط قسمت داخل آئورت دیده می شود ولی در سی تی آنژیوگرافی آئورت علاوه بر داخل حفره آئورت، قسمت‌های مختلف دیواره آئورت و لخته های موجود در آن که ممکن است با آنژیوگرافی آئورت دیده نشود نیز دیده می‌شود و همچنین پارگی جدار آئورت در سی تی آنژیوگرافی با دقت بسیار بیشتری نسبت به آنژیوگرافی دیده می شود
  • تصویر کاربر شلیر چهارشنبه ۱۸ فروردین ۰( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 65 مشاهده پرسش
    من از بیماران ۳ ساله آقای دکتر یزدانخواه هستم و طبق تجویز ایشون روزی ۲.۵ دوز کونکور روزانه و برخی روزها ۵ میلی گرم از قرص رو مصرف میکنم. الان حامله هستم و ص۴ هفته ای باردارم . آیا مصرف قرص رو با همون دوز ادامه بدم ؟ چه تجویزی ایشون برام دارن ممنون میشم.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۷ فروردین ۰( 3 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً بفرمائید که علت مصرف دارو چیست؟
    2. تصویر کاربر شلیر سه شنبه ۱۷ فروردین ۰( 3 ماه پیش)
      بنده تپش قلب دارم به دلیل افتادگی دریچه،بیمارستان نیکان پرونده دارم و هر بار اونجا ویزیت شدم،شلیر مامندی هستم
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۷ فروردین ۰( 3 ماه پیش)
      لطفاً در طی دو هفته کانکور را کم کرده و نهایتاً قطع بفرمایید
    4. تصویر کاربر شلیر سه شنبه ۱۷ فروردین ۰( 3 ماه پیش)
      قرص دیگه ای لازم نیست بجای اون مصرف کنم،؟
      آیا موقع زایمان تپش قلبم خطری ایجاد نمیکنه.
    5. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۷ فروردین ۰( 3 ماه پیش)
      خیر نگران نباشید
    6. تصویر کاربر شلیر سه شنبه ۱۷ فروردین ۰( 3 ماه پیش)
      سپاسگزارم ،زنده باشید
      ممنون بابت وقتی که گذاشتید.
      روز و روزگارتون خوش
    7. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۸ فروردین ۰( 3 ماه پیش)
      خواهش می کنم امیدوارم که توانسته باشم کمکی کرده باشم
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر