درمان واریس پا با ورزش

فعالیت جسمی منظم می‌تواند شانس ابتلا به واریس را کاهش دهد. حتی اگر در حال حاضر به این عارضه مبتلا هستید، ورزش و تمرین می‌توانند نشانه‌های این عارضه را سبک‌تر و از پیشرفت این بیماری جلوگیری کنند.

تمرین همیشه هم به تنهایی برای پیشگیری از این عارضه یا درمان آن کافی نیست، اما بعضی تمرین‌های فیزیکی می‌توانند تفاوت بزرگی ایجاد کنند. در ادامه به توضیح درمان واریس پا با ورزش های مختلف می پردازیم.

آیا ورزش در درمان و پیشگیری از واریس موثر است؟

خیلی از افراد کنجکاوند که در مورد رابطه‌ی ورزش و واریس بیش‌تر بدانند. هیچ روش اثبات‌شده‌ای برای پیشگیری از واریس وجود ندارد، اما تمرین و فعالیت فیزیکی می‌تواند ریسک ابتلا به این عارضه را کاهش دهد.

فعالیت و تمرینات منظم می‌توانند گردش خون را در پاهای شما بهبود دهند و پمپاژ خون را حفظ کنند. فعالیت داشتن باعث می‌شود وزن مناسبی داشته باشید، که این امر می تواند از واریس مرتبط با وزن پیشگیری کند.

اگر در حال حاضر واریس دارید، ورزش می‌تواند نشانه‌های این عارضه را بهبود دهد. اکثر افرادی که واریس دارند می‌گویند پاهایشان اغلب متورم، سنگین و خارش‌دار است. تمرین‌های منظم جریان خون را افزایش می‌دهد و می‌تواند منجر به کاهش علائم شود.

خطر ورزش های واریس چیست؟

اکثر فعالیت‌های ورزشی، سالم و مفید هستند، اما همه‌ی تمرین‌ها و ورزش‌ها برای همه ی افراد مناسب و بی‌خطر نیستند. چنانچه شک دارید ورزشی برای وضعیت شما مناسب هست یا نه، از پزشک خود سوال کنید. در صورتی که باردار هستید حتماً پیش از شروع هر نوع فعالیت ورزشی با متخصص مشورت کنید.

حتی اگر در سلامت کامل باشید، باز هم باید حواستان به نشانه‌هایی که بدنتان به شما نشان می‌دهد باشید. در صورتی که فعالیت برای شما دردناک باشد یا احساس سرگیجه می‌کنید، فوراً ورزش را متوقف و با پزشک مشورت کنید.

ورزش چطور از واریس پیشگیری می‌کند؟

بسیاری از پزشکان پیشنهاد می‌کنند در روز حداقل سی دقیقه فعالیت ورزشی داشته باشید. اگر لازم بود می‌توانید این زمان را تقسیم کنید، یعنی سه مرتبه در روز و هر بار ده دقیقه ورزش کنید.

پیاده روی

درمان واریس پا با ورزش پیاده‌روی

پیاده‌روی خیلی مفید است و معمولاً برای همه‌ی افراد در هر سن و هر سطحی از سلامتی، ایمن و بی‌خطر است. پیاده‌روی کمک می‌کند وزنتان را پایین بیاورید، فشار خون نرمالی داشته باشید و همچنین عضلات و استخوان‌های شما را تقویت می‌کند.

درمان واریس پا با ورزش دوچرخه‌سواری

دوچرخه‌سواری یک ورزش خیلی کم-فشار است و مثل پیاده‌روی ‌می‌تواند جریان خون را افزایش دهد و از مفاصل محافظت کند. دوچرخه‌سواری منظم می‌تواند استقامت عضلات ساق را افزیش دهد و منجر به گردش نرمال خون شود. در این مورد می‌توان از دوچرخه‌ی ثابت یا متحرک استفاده کرد.

اگر به دوچرخه دسترسی ندارید هم می‌توانید حرکت کششی عضلات ساق را انجام دهید؛ به این ترتیب که روی پشت دراز بکشید، زانوهایتان را به سمت قفسه‌ی سینه بکشید و جمع کنید و مثل پدال زدن با دوچرخه، پاها را حرکت دهید.

حرکت لانژ

درمان واریس پا با حرکت لانگ یا لانژ

حرکت لانگ گروه متفاوتی از عضلات پا و ساق را به حرکت در می‌آورد. وقتی این عضلات قوی و سالم باشند می‌توانند به جریان خون در جهت مستقیم کمک کنند. صاف و مستقیم بایستید و کمی پاهایتان را باز کنید. حالا یک قدم جلو بگذارید و زانو را خم کنید. حواستان باشد که زانو دقیقاً بالای قوزک پا باشد. چند ثانیه در همین حالت بمانید، بلند شوید و پا را عوض کنید.

درمان واریس پا با بلندکردن یا لیفت پا (Leg lifts)

بلند کردن پا یک حرکت کششی ساده است که نیاز به هیچ نوع تجهیزاتی ندارد. به صورت تخت، روی کمر خود دراز بکشید و هر بار یکی از پاها را بلند کنید. قبل از این که پای خود را عوض کنید، چند ثانیه پا را در هوا نگه دارید. این تمرین می‌تواند به کشش ماهیچه‌های پای شما کمک کند.

بعضی افراد این تمرین را به صورت ایستاده هم انجام می‌دهند. علاوه بر کشش ماهیچه‌ها و بهبود گردش خون، این تمرین می‌تواند انعطاف‌پذیری عضلات را هم بهبود دهد. به یک شی ثابت مثل صندلی تکیه کنید و یک پا را مقابل خود دراز کنید. چند ثانیه این موقعیت را حفظ کنید و بعد، پاها را عوض کنید.

درمان واریس پا با حرکت پای نوسانی

کشش عضلات پا به استقلامت عضلات و بهبود گردش خون کمک می‌کند. برای چند ثانیه وزنتان را روی جلوی پای خود بیندازید و بعد، پاشنه را پایین بیاورید. حالا وزنتان را روی پاشنه بیندازید و جلوی پایتان را بالا بیاورید. می‌توانید این حرکت کششی را در حالت ایستاده یا نشسته اجرا کنید. اگر ایستاده‌اید به یک شی ثابت تکیه دهید تا تعادلتان حفظ شود.

بالا گرفتن پا

درمان واریس پا با بالا آوردن ساق پا

بالا آوردن ساق پا باعث بهبود و التیام تورم و درد ناشی از جریان خون می‌شود. به پشت روی زمین یا تخت دراز بکشید. ساق پاها را مستقیم بالا بیاورید و در هوا نگهدارید. اگر لازم است پاها را به دیوار تکیه دهید. چند دقیقه در این حالت بمانید و سپس، پا را روی زمین بیاورید. اگر لازم بود دوباره این کار را تکرار کنید.

وقتی ورزش برای تسکین نشانه‌ای واریس کافی نیست

تمرینات ورزشی اغلب برای تسکین چشمگیر نشانه‌های واریس‌های دردناک بسیار خوب است، اما این‌ها به تنهایی برای حل این مشکل کافی نیست. واریس حتی با وجود داشتن فعالیت جسمی و علیرغم تمرینات منظم هم می‌تواند پیشرفت کند.

اگر از واریس بدمنظره یا دردناک به ستوه آمده‌اید، نیاز به درمان پزشکی دارید. انواع مختلفی از درمان‌ها در این خصوص وجود دارد. برخی روش‌ها کمترین حالت تهاجمی را دارند و با ناراحتی و درد کمی به صورت سرپایی انجام می‌شوند.

درمان واریس حاد

در بسیاری از اوقات که واریس پا پیشرفته باشد، ورزش کردن به تنهایی برای درمان رگهای واریسی کافی نیست. ورید های واریسی طنابی و شاخه ای نیاز به مراقبت های پزشکی دارند تا موجب مشکلات عمیق تر مثل ترومبوز وریدی یا زخم های غشایی نشوند. برای آشنایی با انواع بیماری واریس و راه های درمان پزشکی آن مقاله زیر را مطالعه نمایید.

 واریس چیست؟ با انواع درمان های واریس پا آشنا شوید : واریس

 

دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای پرسش از دکتر روی مشاوره پزشکی کلیک کنید.

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2 روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۲ دی ۹۹( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 56 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ارادت.آقای دکتر ۷۸ سال دارم و ۵ ماه است بعد عمل لگن و کرونایی که بعد آن مبتلا شدم، قرص آسپرین ۸۰ مصرف میکنم، حال که میخواهم آن را قطع کنم، عوارض ناگهانی قطع آسپرین برای بند ه خطر دارد؟ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۲ دی ۹۹( 8 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب قطع ناگهانی آسپرین نظیر قطع تدریجی آن بوده و تفاوتی ندارد ولی با توجه به توضیحات شما توصیه می‌کنم که قبل از قطع آسپرین در مورد لزوم ادامه دارو و یا بلامانع بودن قطع آن به یکی از همکاران محترم متخصص بیماریهای قلب و عروق مراجعه فرمایید
  • تصویر کاربر ماهتاب دوشنبه ۱۵ دی ۹۹( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 71 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر اگر دارویی وجود داره که برای تنگی دریچه میترال قلب موثر هست معرفی کنید/اگر مادرم اکو کرد میتونم برای شما بفرستم بررسی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۵ دی ۹۹( 8 ماه پیش)
      پروپرانولول یا متورال، فروزماید و در صورت فیبریلاسیون دهلیزی وارفارین بله میتوانید گزارش اکو را بفرستید
  • تصویر کاربر م چهارشنبه ۱۰ دی ۹۹( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 74 مشاهده پرسش
    باسلام جناب اقای دکتر ایا ازمایشی هست که تمامی بیماری هایی که منجر به مشکلات عروقی میشن وروماتیسمی مثل واسکولیت و...رو بررسی کرد؟حتی اگر چند ازمایش مکرر باشه خیلی خیلی ممنون میشم یک توضیحی بدید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۰ دی ۹۹( 8 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب خیر چنین آزمایشی وجود ندارد
  • تصویر کاربر کریم پنجشنبه ۴ دی ۹۹( 8 ماه پیش) تعداد بازدید: 56 مشاهده پرسش
    باسلام در تصویر پیوست که مربوط به سی تی آنژیو است اعلام کردن علاوه بر گرفتگی 35 درصد رگ قلب وجود ماهیچه بر روی رگ مذکور نیز نشان می دهد.آیا خطر خاصی دارد و چه کار پیشگیری یا اصلاحی می توان انجام داد. باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۴ دی ۹۹( 8 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب فعلاً تنها نیاز به درمان دارویی و رعایت رژیم غذایی و ورزش است و اقدام دیگری لازم نیست.
  • تصویر کاربر بدری چهارشنبه ۲۶ آذر ۹۹( 9 ماه پیش) تعداد بازدید: 58 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خانم ۳۴ ساله هستم سابقه فشار که دارو مصرف میکنم فشارم کنترل میکنم در حال حاضر ۱۳ روی ۹ هست الان از دیشب درد در پشت قلبم دارم و تیر کشیدن بازو دست چپم ، امروز دو بار به طور ناگهانی زیر سینه سمت چپم قلب به شدت گرفتگی شدید داشت که نفسم داشت بند میومد دوبار این اتفاق افتاد الان دست چپم مدام تیر میکشه
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۲۶ آذر ۹۹( 9 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب احتمال مشکلات قلبی ضعیف است ولی منتفی نیست بهتر است که جهت بررسی بیشتر به یکی از همکاران محترم متخصص بیماریهای قلب و عروق مراجعه فرمایید
  • تصویر کاربر لیل شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 65 مشاهده پرسش
    ممنونم دکتر ازجواب دهیتون الانحالش خیلی بده دکترش برای بیمارستان لاله برامان نوشته اگه ببریمش بیمارستان شهید رجایی پذیرشش میکنن هزینه شهید رجایی چقدره ؟دکتر معذرت میخوام اینجور سوالی مپرسم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 10 ماه پیش)
      بنده از هزینه ها اطلاع ندارم ولی مطمئنا هزینه ها در مراکز دولتی بسیار کمتر از مراکز خصوصی است
  • تصویر کاربر لیل شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 69 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت دکتر بابام57سالشه آریتمی قلبی داره دستگاه ضربان ساز قلب داره الان مدتیه ضربانش زیاد بالا میره ضربانش تا185میره دکترش الان گفته باید این رگشو باید بسوزانید برای بیمارستان لاله نوشته بره بستریش کنن میگه هزینه اش 45میلیونه پول بخدا نداره الان بنظر شما چکار کنیم بابام خیلی گناه داره تورو خدا هر راه حلی داری برامو بگو تو خدا کمکم کن بابام جوانه الان تو بیمارستان شهرستانمو بستریه
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 10 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب به یکی از مراکز درمانی معتبر دانشگاهی نظیر بیمارستان شهید رجایی مراجعه بفرمایید
    2. تصویر کاربر لیل شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 10 ماه پیش)
      دکتر هزینه بیمارستان شهید رجایی چقدره؟الان ببریمش بیمارستان شهید رجایی پذیرشش میکنه؟دکتر ممنونم از جواب دهیتون
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 10 ماه پیش)
      مدارک و مستندات را به کلینیک آقایان دکتر حق جو، فاضلی فر و یا علیزاده ببرید و در صورت گرفتن پذیرش از هزینه ها در آن مرکز نیز پرس و جو کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر بیتا شنبه ۱۰ آبان ۹۹( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 63 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب و خسته نباشید
    آقای دکتر چند سوال دارم
    آیا EF بالاتر از هفتاد درصد هم داریم ؟؟؟
    و اینکه هرچه EF بالاتر باشد یعنی قلب سالمتر است ؟؟؟
    مثلا اگر EF قلب کسی شصت درصد باشد از بدو تولد شصت درصد بوده یا نه .. یعنی ممکنه در بدو تولد بالاتر بوده و بمرور هرچه بزرگتر شده ef قلب کاهش پیدا کرده ؟؟؟
    ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۰ آبان ۹۹( 10 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب معمولاً در کودکان EF مقداری بالاتر از بزرگسالان است. بالاتر بودن EF به معنی سالم‌تر بودن قلب نیست. نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که اندازه گیری EF با روش های مختلفی انجام میشود که در روش های متفاوت EF محاسبه شده کمی با روش های دیگر متفاوت خواهد بود لذا ممکن است که گاهی به EF بالا تر از هفتاد درصد هم اشاره شود.
    2. تصویر کاربر بیتا شنبه ۱۰ آبان ۹۹( 10 ماه پیش)
      آقای دکتر یعنی دو نفر که قلبشون سالمه اما EF قلبشون متفاوت باشه مثلا یکی شصت باشه یکی هفتاد ... ایا کسیکه EF قلبش هفتاد باشه قلبش سالمتر نیست؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۰ آبان ۹۹( 10 ماه پیش)
      خیر
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر کیوان جمعه ۹ آبان ۹۹( 10 ماه پیش) تعداد بازدید: 74 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید ببخشید من حدود 25روز هست عمل بنتال انجام دادم حالا بعضی وقتها پشتم وشانه ام درد میکنه آیا این درد ها به قلبم ربطی داره آیا داروها که من می خورم باید تا آخر عمر بخورم یا قطع ميشه بعضی وقتها هم آقای جلوي چشم سیاهی ميره خیلی ممنون ميشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۹ آبان ۹۹( 10 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب درد شما ارتباطی با قلب ندارد و از حالت های قابل قبول پس از جراحی قلب است که در صورت ادامه این دردها نیاز به مشورت با یکی از همکاران محترم متخصص طب فیزیکی دارید. مصرف داروها باید ادامه یابد. در صورتی که فشارخون شما کمتر از ده باشد نیاز به تعدیل داروها دارید
    2. تصویر کاربر کیوان جمعه ۹ آبان ۹۹( 10 ماه پیش)
      فشارم12هست یعنی این دارو ها باید تا آخر عمرم بخورم آقای دکتر یاپس از مدتی قطع ميشه اینم عکس عمل من آقای دکتر آیا می توانم به زندگی عادی برگردم
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۹ آبان ۹۹( 10 ماه پیش)
      از علت شروع آمیودارون در شما اطلاعی ندارم و لذا در این مورد باید با پزشک محترم معالج خود مشورت کنید
    4. تصویر کاربر کیوان جمعه ۹ آبان ۹۹( 10 ماه پیش)
      خیلی ممنون
    5. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۹ آبان ۹۹( 10 ماه پیش)
      خواهش میکنم امیدوارم که توانسته باشم کمکی کرده باشم
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر Mina یکشنبه ۲۷ مهر ۹۹( 11 ماه پیش) تعداد بازدید: 73 مشاهده پرسش
    باسلام وو ادب پیرو سوال 4913که لطف کردید ملاحظه کردید و.نظر هم دادید سوال دیگری دارم اینکه ایا تست مربوطه کیفیت لازم جهت بررسی شمارا داشت؟منظورم پارازیتی چیزی نداشت؟سپاسگذارم از حسن توجه شما.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 11 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب کیفیت متوسطی داشت همراه با مقداری پارازیت
    2. تصویر کاربر Mina شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 11 ماه پیش)
      سپاسگذارم از محضرتان
    3. تصویر کاربر Mina شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 11 ماه پیش)
      سپاسگذارم از محضرتان
    4. تصویر کاربر Mina شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 11 ماه پیش)
      سپاسگذارم از محضرتان
    5. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۷ مهر ۹۹( 11 ماه پیش)
      خواهش میکنم کار مهمی انجام نشده است
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر