سی تی آنژیو قلب چگونه انجام می شود؟

سی تی آنژیو عروق کرونر از اسکن توموگرافی کامپیوتری، جهت تصویر برداری از شریان های کرونری قلب در حال تپیدن، استفاده می کند. این شریان ها، خون مورد نیاز عضله قلب را به آن می رسانند و بیماری این عروق (آترواسکلروز یا تصلب شرایین) عامل بسیاری از حملات قلبی می باشد. 

مواد حاجب به درون ورید (معمولا بازو) تزریق می شوند. مواد حاجب غلظت خون در عروق را افزایش می دهند و ساختارهای درونی و بیرونی عروق خونی را در عکس برداری آنژیوگرام قابل مشاهده می کنند.

ممکن است داروهایی نیز جهت کاهش جریان خون و ضربان قلب به بیمار داده شود تا تصاویر واضح تر بوده و آسان تر تفسیر شوند. این دارو ها می توانند هم به صورت قرص داده شده و هم از طریق یک کانولای وریدی (یک لوله پلاستیکی باریک) به درون بازو تزریق شوند.

چرا پزشک از بیمار می خواهد تا سی تی آنژیو عروق کرونر یا 

CTCA را انجام دهد؟

پزشک ممکن است جهت اطلاع از ابتلا یا عدم ابتلا بیمار به تنگی عروق کرونری که می تواند عامل ایجاد علائم او باشد، انجام این آزمایش را از او درخواست کند.

چگونه باید برای انجام آزمایش سی تی آنژیو آماده شد؟

تصویر های توموگرافی کامپیوتری (CT) در صورتی که ضربان قلب بیمار آرام باشد وضوح بهتری خواهند داشت. از این رو ممکن است قبل از انجام آزمایش جهت کاهش ضربان قلب بیمار به او دارو داده شود.

توصیه می شود که بیمار قبل از انجام این آزمایش از مصرف هرگونه چای (از جمله چای گیاهان دارویی)، قهوه، نوشابه، شکلات یا دیگر مواد محرک خودداری کند، زیرا این مواد حاوی کافئین هستند و می توانند ضربان قلب را افزایش دهند.

ناشتا بودن قبل از آزمایش ضروری نیست اما پر بودن شکم بیمار توصیه نمی شود، زیرا پر بودن شکم و دادن ماده حاجب به بیمار می تواند سبب ایجاد حالت تهوع در بیمار شود.

در صورتی که فرد به آسم، دیابت، هر گونه مشکل کلیوی و ضربان غیر عادی قلب ابتلا دارد یا سابقه حساسیت به مواد حاجب استفاده شده در فرایند رادیولوژی را دارد، ضروری است که کارکنان مرکز رادیولوژی را از این موضوع با خبر کند. در صورتی که فرد به هر کدام از وضعیت های گفته شده مبتلا باشد، احتمال دارد که انجام این آزمایش برای او ممکن نباشد. ممکن است پس از اینکه بیمار به مرکز درمانی رسید نیاز به ساعت ها آماده سازی قبل از انجام این آزمایش داشته باشد.

در صورتی که فرد برای بیماری دیابت خود داروی متفورمین مصرف می کند، بسته به عادی بودن یا نبودن عملکرد کلیه خود ممکن است نیاز باشد تا جهت انجام این آزمایش، مصرف دارو را قطع کند. فرد باید نتیجه آزمایش اخیر عملکرد کلیوی را با خود به همراه آورد تا این مورد بتواند بررسی شود.

بسیاری از بیماران در هنگام آزمایش فردی دیگر را با خود به همراه می آورند تا بتواند آنها را به خانه برساند. با این وجود، ممکن است بیمار مجبور شود تا هنگام رفع شدن اثرات داروی کاهنده ضربان قلب در مرکز درمانی بماند. پس از آن نیز ممکن است فرد بیمار هنگام رانندگی یا راه رفتن مقداری احساس سبکی در سر داشته باشد.

در حین آزمایش سی تی آنژیو چه اتفاقی می افتد؟

آزمایش سی تی آنژیو معمولا سه بخش دارد که آماده سازی، تصویربرداری و بهبودی (ریکاوری) نام دارند.

# آماده سازی برای سی تی آنژیو

قبل از انجام این فرایند، از بیمار درباره سابقه پزشکی او (مشکلات یا علائمی که سبب شده اند پزشک عمومی یا متخصص، بیمار را برای انجام این تست ارجاع دهند) سوال پرسیده خواهد شد.

ضربان قلب بیمار به وسیله یک دستگاه نوار قلب (الکتروکاردیوگرام) بررسی خواهد شد. حدودا 4 قطعه الکترود بر روی پوست قفسه سینه فرد قرار داده می شود تا سیم ها بتوانند به این قطعات وصل شوند.

پزشک متخصصی (رادیولوژیست یا متخصص قلب) که بر انجام فرایند آزمایش نظارت دارد نوار قلب بیمار را بررسی خواهد کرد. در صورتی که ضربان قلب بیمار عادی باشد، یک کانولای داخل رگی به یکی از ورید ها که معمولا جلوی چین آرنج است وارد خواهد شد.

بسته به نوع دستگاه تصویربرداری CT که استفاده می شود، در صورتی که ضربان فرد بالای 60 بار در دقیقه باشد ممکن است دارویی خوراکی یا درون رگی به نام بتا بلاکر جهت کاهش ضربان قلب به بیمار بدهند. کاهش ضربان قلب سبب واضح تر شدن تصاویر و آسان تر شدن تفسیر آنها می شود.

فشار خون و ضربان بیمار بررسی خواهند شد و هنگامی که ضربان قلب او به حد لازم (ریتم عادی) رسید، بیمار به محل آماده سازی در اتاق تصویر برداری CT برده خواهد شد.

چندین دقیقه قبل از انجام آزمایش، به وسیله یک اسپری مشابه با اسپری هایی که افراد مبتلا به آسم استفاده می کنند مقداری نیتروگلیسرین به پشت حلق فرد اسپری می شود. این کار جهت متسع کردن عروق کرونری جهت کمک به آزمایش استفاده خواهد شد.

در صورتی که فرد جهت درمان یا جلوگیری از آنژین صدری (درد قفسه سینه که به عضله قلب مربوط است) به طور معمول قرص یا برچسب نیتروگلیسرین استفاده نمی کند، این کار می تواند سبب سردرد یا احساس خفیف سبکی سر در او شود.

سی تی آنژیوگرافی

# تصویر برداری

بیمار بر روی یک تخت دراز می کشد تا تصاویر به وسیله دستگاه تصویر برداری گرفته شوند. دستگاه سی تی اسکن، دستگاهی بزرگ و مربعی شکل است که یک سوراخ دایره وار را در خود جای داده است. گاهی اوقات این دستگاه به شکل یک دونات (یک نوع شیرینی) است.

تخت در هنگام تصویر برداری از قلب به داخل و بیرون سوراخ حرکت می کند. ضروری است که بیمار در حین عکس برداری حرکت نکند زیرا این کار بر روی کیفیت تصاویر تاثیر خواهد گذاشت.

در برخی مراکز رادیولوژی، یک دوز آزمایشی از ماده حاجب به بیمار داده می شود تا زمان جا به جایی این ماده از بازو (جایی که تزریق شده است) تا به قلب اندازه گیری شود. این کار زمان دقیق شروع آزمایش را معین می کند. این کار می تواند توسط برخی دستگاه های سی تی اسکن درست قبل از شروع آزمایش اصلی انجام شود.

درحالی که مریض بر روی تخت دراز کشیده است، ماده حاجب ید دار به وسیله یک دستگاه تزریق فشاری از طریق کانولا به ورید او تزریق می شود. این ماده گاهی به عنوان رنگ دهنده اشعه ایکس تصور می شود اما آن مایعی بی رنگ و شفاف است.

هنگامی که ماده حاجب از طریق ورید ها به قلب می رسد تصویر برداری آغاز می شود. بیمار چرخش دستگاه سی تی اسکن را به دور خود احساس خواهد کرد. در هنگام تصویری برداری تخت به داخل و بیرون دستگاه حرکت می کند. در برخی دستگاه ها ممکن است تخت ثابت بوده یا مقدار کمی حرکت نماید.

هر باری که تصویر برداری صورت می گیرد از بیمار خواسته می شود تا برای 10 تا 12 ثانیه نفس خود را حبس کند علت آن تار شدن عکس ها در صورت حرکت کردن می باشد.

دستگاه های اسکن یک سری عکس (برش مقطعی) از بالا تا پایین قلب می گیرند. همزمان با گرفته شدن این عکس ها نوار قلب بیمار نیز ثبت می شود.

دستگاه تصویر برداری از ثبت شدن پالس های الکتریکی توسط دستگاه نوار قلب بهره می برد و هر بار که قلب تپش می کند عکسی از قلب می گیرد. دستگاه سی تی اسکن با نوار قلب هماهنگ است و در بازه یا بازه هایی که قلب کمترین حرکت را دارد عکس هایی بدون حرکت از عروق کرونری قلب می گیرد و به همین ترتیب عکس ها به جای اینکه تار شوند شفاف به نظر می آیند.

تصاویر توسط فرد گیرنده رادیوگراف (تکنسین عکس برداری پزشکی) که با استفاده از برنامه های پیچیده کامپیوتری آن ها را می گیرد، تحلیل می شوند.

دیگر علائم و تنگی یا انسداد عروق کرونری که می توانند عامل حمله های قلبی باشند می توانند در این آزمایش تایید شوند. اطلاعات دیگری نیز در ارتباط با تغییرات عضله قلب، فضای داخلی چهار حفره قلب، دریچه ها، لایه های احاطه کننده قلب (پری کاردیوم) و قسمت اعظم قفسه سینه که خارج از محدوده قلب می باشد (در صورتی که از آن قسمت ها نیز عکس گرفته شده باشد) می تواند بدست آید.

# بهبودی

هنگامی که تمامی عکس ها گرفته شدند (حدودا 20 دقیقه بعد) قبل از اینکه فرد مرخص شود، جهت تحت نظر بودن و برداشتن کانولای وریدی از دست او به محل ریکاوری برده می شود. در صورتی که جهت کاهش ضربان قلب به بیمار دارو داده شود، ممکن است از او خواسته شود تا رفع شدن اثرات این دارو منتظر بماند.

آیا سی تی آنژیو عواقبی در پی دارد؟

در صورتی که جهت کاهش ضربان قلب به بیمار دارو داده شود، معمولا او تا هنگام برطرف شدن هر گونه احساس سبکی در سر که معمولا تا نیم ساعت طول می کشد تحت نظر قرار می گیرد. البته این زمان می تواند بیش از نیم ساعت نیز به طول انجامد.

اگر فرد در اثر مصرف نیتروگلیسرین دچار سردرد شود، این درد نسبتا سریع و ظرف مدت 20 دقیقه و حتی کمتر از آن تسکین می یابد. همچنین ممکن است فرد نسبت به ماده حاجب حساسیت نشان دهد.

این حساسیت می تواند از اثرات خفیف مانند عطسه، خارش، راش و کهیر تا واکنش های شدید را در بر گیرد. واکنش های شدید به ندرت اتفاق می افتند اما می توانند به سختی در تنفس، افت فشار خون و تورم بافت نرم صورت و گلو منجر شوند.

هنگامی که این وضعیت در راه های هوایی اتفاق می افتد می تواند تهدید کننده زندگی فرد باشد. چنین واکنش هایی بسیار نادر هستند اما این واکنش ها باید به سرعت توسط کادر پزشکی که برای چنین شرایط اورژانسی آموزش دیده اند درمان شوند. در صورتی که فرد سابقه واکنش حساسیتی به ماده حاجب را داشته یا یک زمینه ای قوی در ارتباط با حساسیت به موارد دیگر داشته باشد باید قبل از انجام آزمایش، کادر پزشکی مرکز رادیولوژی را از آن مطلع سازد. دوز تشعشعات در این فرایند حدودا 2 تا 21.5 میلی سیورت (یک معیار اندازه گیری دوز تشعشعات) است.

تصویر برداری سی تی آنژیو چقدر طول می کشد؟

تمام فرایند از جمله آماده سازی، تصویر برداری و بهبود مخصوصا اگر به فرد بتا بلاکر داده شود، می تواند حداکثر 3 تا 4 ساعت به طول انجامد. تصویر برداری به تنهایی حدودا 20 دقیقه طول می کشد.

 آنژیوگرافی قلب

خطرات سی تی آنژیو

خطرات اصلی آزمایش سی تی آنژیو عبارتند از:

  • عوارض فرایند درون رگی و ماده حاجب ید دار، از جمله:
    • پارگی رگ ناشی از کانولا که به ندرت اتفاق می افتد.
    • تزریق سریع ماده حاجب متوسط به بافت های اطراف می تواند سبب پارگی دیواره ورید های کوچک شود.
    • تزریق شدن هوا به درون ورید که امروزه با تدابیر ایمنی دستگاه های تزریق کننده پیشرفته این اتفاق رخ نمی دهد.
    • واکنش حساسیتی به ماده حاجب (از قسمت ماده حاجب متوسط ید دار دیدن فرمایید) که می تواند شامل عطسه، خارش، راش و کهیر شود. این مورد نیز در درصد کمی از بیماران اتفاق می افتد. این موارد معمولا در عرض چند دقیقه پس از تزریق اتفاق می افتند. واکنش های شدید تر به ندرت اتفاق افتاده و شامل افت فشار خون و تورم بافت های نرم می شوند که می توانند زندگی فرد را تهدید کنند. این واکنش ها نیازمند درمان فوری هستند. در صورت رخ دادن واکنش های شدید، کادر پزشکی در مرکز رادیولوژی (جایی که از بیمار آزمایش گرفته می شود) برای درمان آنها آموزش دیده اند.
    • بیماران مبتلا به نقص کلیوی ممکن است پس از مصرف ماده حاجب ید دار (از قسمت ماده حاجب متوسط ید دار دیدن فرمایید) بدتر شدن عملکرد کلیه را تجربه کنند. این وضعیت معمولا پس از گذشت چند روز بهبود می یابد. در صورتی که نقص کلیوی شدید باشد، تا زمانی که اطلاعاتی که از تصویر برداری که به این روش بدست می آیند مهم تر از خطر افزایش زوال عملکرد کلیوی نباشند این آزمایش انجام نخواهد شد.
  • دارو های بتا بلاکر می توانند در افراد مبتلا به آسم سبب برونکو اسپاسم (تنگ شدن راه های هوایی بزرگ) شوند. این دارو ها به افرادی که باید جهت حفظ کارکرد طبیعی قلب، ضربان قلبشان بالا باشد داده نخواهند شد.
  • نیتروگلیسرین می تواند سبب ایجاد سر درد و افت فشار خون شود.
  • بیماران مبتلا به دیابت که داروی مت فورمین مصرف می کنند بسته به عادی بودن یا نبودن عملکرد کلیوی شان ممکن است مجبور به قطع مصرف آن باشند. در صورتی که بیمار مت فورمین مصرف می کند باید نتایج تست اخیر عملکرد کلیوی خود را جهت بررسی با خود به همراه آورد.
  • این آزمایش به دلیل قرار گرفتن جنین در معرض تشعشعات برای خانم های باردار انجام نمی شود.
  • در بیمارانی که به فرزندان خود شیر می دهند، ماده حاجب می تواند وارد شیر شود اما به اندازه ای نیست که کودک را تحت تاثیر قرار دهد. (از قسمت ماده حاجب متوسط ید دار دیدن فرمایید)

مزایای سی تی آنژیو

سی تی آنژیو آزمایشی نسبتا جدید است و روش های انجام آن به دلیل توسعه سریع تجهیزات جدید در حال تکامل هستند. هنوز هم در ارتباط با مزایای این آزمایش بین پزشکان متخصص (متخصصان قلب و رادیولوژیست ها) اختلاف نظر وجود دارد.

اطلاعات منتشر شده بیان دارند که اگر آزمایش صورت گرفت و هیچگونه بیماری عروق کرونری تشخیص داده نشد، پزشک می تواند از این اطلاعات استفاده کرده و علائم بیمار را درمان کند.

هنگامی که عروق کرونری ناهنجاری هایی را نشان می دهند، پزشک درمان بیمار را بر اساس اطلاعات نشان داده شده از ناهنجاری ها تغییر می دهد. مزیت آزمایش این است که حتی در صورتی که آترواسکلروز (یک بیماری که سبب انسداد جریان خون در عروق می شود) سبب انسداد جریان خون نشود، این تست قادر به نشان دادن وسعت و محل آن در شریان های کرونری می باشد.

دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

 

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 5روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید.
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مجید شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    جناب دکتر با سلام
    یک ماه پیش بخاطر مسمومیت ذغال قلیان دچار تپش قلب شدم(به ۱۳۰ رسیده بود) الان هم گاهی تپش دارم . اسکن هسته ای دادم که چیزی رو مشخص نکرد . دکتر گفت اگر سی تی انجام بدی بهتره . خواستم نظر شما رو هم بدونم .
    وزن ۹۸ قد ۱۸۰ سن ۴۲
    ممنونم از شما
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸( 1 هفته پیش)

      سلام و عرض ادب
      در صورت عدم وجود درد سینه و یا تنگی نفس انجام سی تی آنژیوگرافی کمکی نخواهد کرد
      انجام هولتر نوار قلب ۲۴ساعته رو توصیه میکنم

  • تصویر کاربر سهرابی شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸( 1 هفته پیش) مشاهده پرسش
    سلام مادر من 4ماه پیش به تشخیص پزشک قلب آنژیو شد بعد از آنژیو گهگاهی درد در قفسه سینه یا قلب دارد علت درد قلب مادرم چیست؟ بابت این موضوع خیلی نگران است لطفا راهنمایی کنید.ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸( 1 هفته پیش)

      سلام و عرض ادب
      در صورت طبیعی بودن نتیجه آنژیوگرافی نیاز به بررسی سایر علل درد سینه از جمله مشکلات گوارشی و اسکلتی و عضلانی است

  • تصویر کاربر نسرین دوشنبه ۹ اردیبهشت ۹۸( 2 هفته پیش) مشاهده پرسش
    سلام.جناب دکتریزدان خواه.سوال بنده این هست که کارکرد قلب چه میزان در خشکیدگی رگها اثرداره.واینکه اگه قلبی که ضعیف شده وباعمل کاراییش بهبود یابد ایا این رگها خصوصن پشت دست میشه بهبود یابند.مشکل خون هم به نوبه ی خود میتونه باعث اینهابشن.وایامیزان سن فرد به این هت بستگی داره.مادرم که ازقبل سنین قبلی تاالان ۶۶ساله هست داروهای قلبی و چندین عمل انجام شدن که تصویر ازمایش خونشون هم هست.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۹ اردیبهشت ۹۸( 2 هفته پیش)

      سلام و عرض ادب
      لطفا بفرمائید که منظور شما از خشکیدگی رگها چیست و جه نوع مشکل خونی مد نظر شما است

  • تصویر کاربر میترا دوشنبه ۹ اردیبهشت ۹۸( 2 هفته پیش) مشاهده پرسش
    سلام، خانمی 55 ساله مبتلا به آسم و آلرژی هستم که حدود یکسال هست فشار خون 15 رو 9 دارم و جدیدا حدود دو ماه هست که ضربان قلبم بین 100 و 110 می شود، یک ماه قبل پزشک متخصص قلب قرص آمیلودیپین 5 را روزانه دو نوبت داد که فشارم تحت کنترل هست ولی ضربانم همچنان روی 100 هست. هفته پیش اسکن پرفیوژن قلب را انجام دادم و مشکلی اعلام نشده. ولی شنیدم که این اسکن فقط ماهیچه قلب را نشان میده و باید سی تی آنژیو انجام میشد. ولی پزشک متخصص انجام سی تی آنژیو را برای من خطرناک اعلام کردند و انجام ندادند. الان به کدام نظر میتوان اعتماد کرد. ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۹ اردیبهشت ۹۸( 2 هفته پیش)

      سلام و عرض ادب
      در صورت عدم وجود درد و یا عوامل خطر قلبی نیازی به سی تی آنژیوگرافی ندارید

  • تصویر کاربر سعید دوشنبه ۹ اردیبهشت ۹۸( 2 هفته پیش) مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر من یک جوان 31ساله هستم فشارم 16 روی 11.5هست نیازی به سی تی آنژیو دارم و نظر شما چی میتونه باشه ممنون میشو کمکم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۹ اردیبهشت ۹۸( 2 هفته پیش)

      سلام و عرض ادب
      خیر نیازی به انجام سی تی آنژیوگرافی نیست مگر اینکه علامت دیگری داشته باشید

  • تصویر کاربر لیلا دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام،

    آیا سی تی آنژیو احتمال ابتلا به سرطان را در بیمار 77 ساله دیابتی افزایش می دهد؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۶ فروردین ۹۸( 1 ماه پیش)

      سلام و عرض ادب
      بله احتمال سرطان سینه رو بویژه در خانمها به میزان ۱ مورد به ازای هر ۷۰۰ تا ۱۴۰۰ سی تی آنژیوگرافی افزایش میده

  • تصویر کاربر علیرضا شنبه ۱۸ اسفند ۹۷( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر یزدان خواه
    من چند روز پیش سؤالی درباره آنژیوگرافی 4 سال پیش مادرم پرسیدم و شما فرمودید بعد از رویت سی دی آنژیوگرافی میتوانید نظر دهید.
    با اجازه شما من سؤال رو مجدداً مطرح میکنم و اینبار ویدئو مربوط به سی دی آنژیوگرافی را قرار میدهم.

    مادر من 15 روز پیش دچار عفونت و نشانه‌هایی شبیه سرماخوردگی شد که در نتیجه آن دچار درد قفسه سینه و پشت قلب و دست چپ شد و 2 بار استفراغ کرد که در بار دوم 30 ثانیه هم بیهوش شد.
    18 تا 20 ساعت پس از استفراغ و بیهوشی کوتاه مدت پزشک قلب CCU درخواست آزمایشات جدید برای مادرم کرد که نتایج آن به شرح زیر است.
    FBS 124 (High) mg/dl
    Uric Acid 4.2 mg/dl
    Triglycerides 68 mg/dl
    Cholestro 112 mg/dl
    HDL 32 (Low) mg/dl
    LDL 65 mg/dl
    aPTT Patient 58 (High) Sec Normal Range : 27-38
    CPK MB = 34 (High) U/L The liklihood of myocardial damage is high when following 3 factors are present: ck-total > 200 U/L CK-MB > 25 U/L
    Troponin-I-Chemo = 3004 (High) ng/L negative < 19 , Borderline: 19-100 , Positive > 100

    شما در پاسخ پرسش اول من فرمودید با توجه به نتایج آزمایشات مادر من در CCU و بالا بودن مقادیر Troponin-I-Chemo = 3004 (High) ng/L و CPK MB = 34 (High) U/L که حدود 18 ساعت پس از دردهای قفسه سینه و استفراغ همراه با بیهوشی، به دست آمده، حمله سکته قلبی اتفاق افتاده است.

    پزشک CCU هم با توجه به شرایط مادرم توصیه به آنژیوگرافی مجدد کرد.

    اما 4 سال قبل (اسفند-1393) روی قلب مادرم در بیمارستان میلاد مادرم آنژیوگرافی شد و دکتر قلب بیمارستان میلاد گفت با اینکه عروق قلبی مادرم گرفتگی کامل دارد ولی به دلیل محل گرفتگی عروق و درگیری عروق ریز به خاطر دیابت امکان استنت و حتی جراحی بای‌پس نه اکنون و نه در آینده وجود ندارد. وباید درمان دارویی شود.
    در خلاصه آنژیوگرافی حدود 4 سال قبل شریانهای LAD و OM1 کاملاً بسته بودند و جراحان قلب بیمارستان میلاد توصیه به درمان دارویی کردند
    Left Anterior Descending was total cut off at mid portion with poor run off
    OM1 was total cut off at proximal portion with good run off
    Positive D.S.E *
    DM *

    حالا سؤال من از شما پزشک محترم اینست که:
    با توجه به نتایج آنژیوگرافی 4 سال قبل و توصیه و گفته دکتر قلب پیشین مادرم که عروق کرونر قلبی مادرم گرفتگی کامل دارد ولی به دلیل محل گرفتگی عروق و درگیری عروق ریز به خاطر دیابت امکان استنت و حتی جراحی بای‌پس نه اکنون و نه در آینده وجود ندارد و باید همیشه درمان دارویی شود و از طرفی با توجه به دستور پزشک جدید قلب مادرم در CCU بیمارستان آیا آنژیوگرافی دوباره بعد 4 سال مفید است و میتوان برای گرفتگی و انسداد در این حد و شدت کار جدیدی علاوه بر آن درمان دارویی همیشگی انجام داد؟

    آدرس پایین لینک ویدئو یک دقیقه‌ای آنژیوگرافی مادرم مربوط به 4 سال قبل - اسفند 1393 - شامل 6 پوزیشن و وضعیت مختلف از عروق

    yon.ir/angio1393
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۸ اسفند ۹۷( 2 ماه پیش)

      سلام و عرض ادب توصیه میکنم که آنژیوگرافی رو تکرار کنید و در صورت امکان آنژیوپلاستی انجام بشه و با این فیلم احتمال موفقیت زیاد هست البته اگر تا الان یعنی بعد از گذشت ۴ سال همین طور باقی مانده باشد

  • تصویر کاربر قبادی سه شنبه ۱۶ بهمن ۹۷( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    چند ماهی است چه در زمان فعالیت و حتی در حال استراحت مخصوصا" شبها احساس درد و سوزش و گرمی در ناحیه چپ بالای قلب دارم نوار و اکو تست واسکن داده شده ولی دکتر چیزی تشخیص نداده و میگوید چیزی نیست ولی چون مادر بزرگ و3 تا از دایی هایم با سکته قلبی فوت شدند دکتر سی تی آتژیو نجویز کرده که هنوز انجام ندادم ایا مشکل قلبی دارم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۶ بهمن ۹۷( 3 ماه پیش)

      سلام و عرض ادب
      متوجه منظور شما از & quot نشدم
      در مورد سن و جنس خودتون و وجود عوامل خطر قلبی بجز سابقه خانوادگی هم اطلاعاتی نداده اید بنابراین اظهار نظر سخت است ولی در صورت طبیعی بودن سی تی آنژیوگرافی احتمال گرفتگی عروق منتفی است

  • تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۵ دی ۹۷( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    عرض سلام وادب. حدود دوهفته قبل بعلت رفتگی یکی‌از عروق پزشک محتزم استند گذاشتن درعین حال عنوانکردند دوتا از رگها نیز حدود 40تا 60گرفتگی دارد که داروی پلاویکس تجویز کردند. منتهی الان بعد از گذشته دوهفته احساس درد سمت چپ و بعضاسنگینی کل حجم سینه را دارم. لطفا بفرمایید آیا این موارد طبیعی ست. اگر بله تا چه مدت میتونه ادامه داشته باشه اگر نه. چه تجویز میفرمایید. باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۵ دی ۹۷( 4 ماه پیش)

      سلام و عرض ادب
      این حالت تا یکی دو هفته طبیعی است ولی در صورت ادامه درد نیاز به بررسی بیشتری هست.

  • تصویر کاربر علی دوشنبه ۵ آذر ۹۷( 5 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام
    من دچار حملات خفیف تپش قلب هستم جدیدا دچار نقاط اسپاسم در زیر سینه و زیر کتف میشوم و همینطور پیش امده برای لحظات کوتاه دچار سوزش شدید قلب و امتداد ان تا دست چپم بودم پزشک متخصص برای من در مرحله اول سی تس پی انژیو و در مرحله بعدهولتر دستور دادن متاسفانه وزنی حدود 125 کیلو دارم در ضمن حدود 15 سال پیش ورزشکار حرفه ای بودم الان با توجه به وزنم نمیدونم کجا میتونم انجام بدم در ضمن بیمه نیروهای مسلح هستم.
    با تشکر از حسن توجه شما
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۵ آذر ۹۷( 5 ماه پیش)

      به بیمارستان شهید رجایی تهران مراجعه بفرمائید و در صورت اشکال وزن بناچار سی تی آنژیوگرافی رو حذف کنید و از اسکن هسته ای بعنوان جایگزین استفاده کنید.

درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر