داروی سوتالول را بهتر بشناسید.

سوتالول جهت درمان ضربان غیرعادی قلب استفاده می شود. سوتالول در دسته ای دارویی به نام ضدآریتمی ها قرار دارد و با تاثیر بر عضله قلب، ضربان قلب را بهبود می بخشد.

نام های تجاری سوتالول عبارتند از: بتاپیش، بتاپیش AF و سورین

چگونه سوتالول باید مصرف شود؟

سوتالول به صورت قرص جهت مصرف خوراکی وجود دارد. معمولا نوع بتاپیش آن دوبار در روز و نوع بتاپیش AF آن یک یا دو بار در روز مصرف می شود.

قرص سوتالول 40

این دارو باید همواره، چه قبل و چه بعد از غذا، مصرف شود. دستورالعمل های داده شده بر روی برچسب دارویی باید به دقت بررسی شده و در صورت ندانستن هر قسمت از پزشک یا داروساز سوال شود. این دارو باید دقیقا به گونه ای که توصیه شده مصرف شود.

سوتالول نباید بیشتر، کمتر یا بیش از دفعاتی که پزشک تجویز کرده مصرف شود. این دارو وضعیت بیمار را کنترل می کند اما قادر به درمان آن نیست. حتی در صورتی که بیمار احساس تندرستی می نماید، باید به مصرف سوتالول ادامه دهد. بیمار نباید بدون مشورت پزشک، مصرف سوتالول را قطع کند. در صورتی که مصرف سوتالول به طور ناگهانی قطع شود می تواند سبب درد قفسه سینه یا حمله قلبی شود.

چه دستورالعمل های خاصی در ارتباط با رژیم غذایی باید رعایت شوند؟

قبل از مصرف جایگزین های نمک که حاوی پتاسیم هستند، باید با پزشک مشورت شود. در صورتی که پزشک یک رژیم غذایی کم نمک یا کم سدیم را تجویز کند باید به دقت از این رژیم پیروی شود.

در صورت فراموش کردن مصرف یک قرص سوتالول چه باید کرد؟

فرد باید به محض یادآوری، قرص سوتالول را مصرف کند. با این حال، در صورتی که تقریبا زمان مصرف وعده بعدی قرص فرا رسیده باشد، لازم به مصرف وعده فراموش شده نیست و باید دارو بر طبق همان روال قبلی مصرف شود. نباید جهت جبران وعده فراموش شده، در وعده بعد دو قرص مصرف شود.

سوتالول می تواند عوارضی جانبی ایجاد کند. در صورتی که هر کدام از علائم زیر در فرد شدید بوده یا رفع نمی شوند، او باید پزشک خود را مطلع سازد:

عوارض سوتالول

  • گیجی
  • احساس سبکی در سر
  • خستگی مفرط
  • سردرد
  •  یبوست
  • اسهال
  • شکم درد
  •  درد عضلانی

در صورتی که فرد هر کدام از علائم زیر را داشته باشد باید فورا با پزشک خود تماس گیرد:

  • تنگی نفس یا خس خس سینه
  • ورم پا یا قسمت پایینی آن
  • درد قفسه سینه

شرایط نگهداری قرص سوتالول چیست؟

✅ این دارو باید در ظرفی که از ابتدا در آن قرار داشته نگه داری شود. همچنین درب آن باید محکم بسته شده و به دور از دسترس کودکان قرار داده شود. این دارو باید در دمای اتاق و به دور از رطوبت و گرمای زیاد (جایی مانند حمام) نگه داری شود.

نگهداری دارو

✅ از آنجایی که کودکان به راحتی می تواند بسیاری از ظروف محتوی دارو (مانند ظروف یادآور مصرف قرص، قطرات چشمی، پماد ها، برچسب ها و داروهای استنشاقی) را باز کنند و بسیاری از این دارو ها برای آنها مضر می باشد، تمام دارو ها باید به دور از دید و دسترس کودکان قرار داده شوند.

✅ جهت محافظت از کودکان در برابر مسموم شدن، همواره ظروف ایمن دارویی را قفل کرده و فورا دارو را در مکانی امن، در ارتفاعی بالا و به دور از دید و دسترس کودکان قرار دهید.

مصرف سوتالول در بارداری

سوتالول یکی از داروهای ضد اریتمی برای درمان بی نظمی های دهلیزی و بطنی است اطلاعات موجود در مورد مصرف این دارو در بارداری کامل نیست ولی در صورت مصرف دارو در هر زمان از بارداری نیازی به ختم بارداری نیست و با توجه به اینکه دارو از جفت عبور میکند به منظور درمان اریتمی های قلب جنین هم مورد استفاده قرار می گیرد.

مصرف این دارو در زمان نزدیک به زایمان می تواند موجب کاهش ضربان قلب، قند خون و فشار خون نوزاد شود.

هشدار جدی در رابطه با داروی سوتالول

سوتالول می تواند سبب غیرعادی شدن ضربان قلب شود. در سه روز اول مصرف، فرد باید در یک مرکز درمانی جهت پایش و مراقبت از قلب بستری شود. در صورتی که فرد در حال حاضر به بیماری کلیوی ابتلا داشته یا سابقه ابتلا به آن را دارد باید پزشک را از این موضوع مطلع سازد.

بتاپیس و بتاپیس AF جهت انواع متفاوتی از ضربان غیرعادی قلب مورد استفاده قرار می گیرند و نباید به جای یکدیگر مصرف شوند.

دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2 روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ابراهیمی چهارشنبه ۷ آبان ۹۹( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 43 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من چندسالی هست که فشار خون دیابت دارم از سال91دیابت باردار ی داشتموانسولین درسه نوبت میزدم که بعد زایمان خوب شد ولی یکسال بعد برگشت ولی خیلی خفیفتر درهمان سالها گاهی اوقات به علت اصطراب تپش قلب وفشارم بالا میرفت و کارم به درمانگاه میکشید دکتر ثابتی نرفتم هروقت حالم بد میشد سریع به یک دکتر عمومی ویا درمانگاه میرفتم وقرص کاپتوپریل25 وپرانول 20 یا10 میدادن و یک نوع آرام بخش هم تجویز میکردن سه سال پیش به متخصص قلب مراجعه کردم گفت حملات شما پان یک هست ربطی به قلب ندارد وقرص متورال 50 برام نوشت وگفت دکتر اعصاب برم دکتر اعصاب قرص سرترالین یک چهارم کلونازپام داد حالتهای که داشتم خوب شد ولی مشکل تمرکز وحافظه پیدا کردم خودسرانه قرص اعصاب رو بعد یکسال کنار گذاشتم کم کم حافظه ام برگشت ولی دوباره فشار خون وتپش قلبم هم برگشت وهمون جورمثل قبل گاهگاهی حالم بد میشد ودباره مجبور بودن منو به بیمارستان ویا درمانگاه اورژانسی ببرن همیشه هم میگفتن قلبت سالمه تا همین یکماه اخیر که چندین مرتبه مجبور شدم که برم درمانگاه که دکتر اونجا گفت شما نباید میامدین باید به115 زنگ میزدین که ببرن بیمارستان چندین قرص زیر زبانی وجویدنی وامپول واکسیژن وصل میکردن وگفتن برو دکتر قلب درتاریخ19\\7اکو سالم بود دکتر یک هفته ای دارو دادگفت گفت بعدش بیا است ورزش بده دوباره باز در تاریخ10روز بعدش حالم بد شد. دوباره به یک دکتر قلب دیگه رفتم گفت تست ورزش لازم نیست قرص سوتالول80 وصفی شب وصبح نورتریپتلین10صبح و شب آسپرین ظهر ها تجویز کردن به همراه متورال50 نصف شب وصبح لوزارتان که دکتر قبلی داده بودسؤالم ز جنابعالی اینه که آیا قرص سوتاکیم برای من خطرناک نیست لازمه با توجه به اکوی سالم درضن من دردوحالت سوزش روی قلبم دارم که به من گفتن مربوط به اعصاب هست از پاسخ ممنونم
      برای دریافت خدمات بیشتر تماس با ما نوبت دهی
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۷ آبان ۹۹( 4 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب در صورتی که آریتمی ندارید نیازی به مصرف سوتالول ندارید
  • تصویر کاربر م سه شنبه ۲۹ مهر ۹۹( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 42 مشاهده پرسش
    باسلام خدمت جناب اقای دکتر میخواستم بدونم که چه پزشکانی ودرچه تخصصی توانایی تجویز استرس اکو برای بیماران هستند؟باتشکر
      برای دریافت خدمات بیشتر تماس با ما نوبت دهی
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۲۹ مهر ۹۹( 4 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب تمام متخصصین قلب و عروق و داخلیمی‌توانند استرس اکو را تجویز کنند
    2. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۲۹ مهر ۹۹( 4 ماه پیش)
      داخلی می‌توانند
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر صفری شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 29 مشاهده پرسش
    سلام بنده دو سال پیش در بستری در بیمارستان رجائی و انجام آزمایش MRمتوجه شدم بیماری بالا را دارم و دکتر پس از هولتر داروی ورپامیل 40 تجویز کرد مدتی دارو را مصرف کردم و وزنم را کنترل نمودم خوب شده بودم علائم سوزش سینه/تپش قلب نداشتم ولی در امسال به دلیل اینکه داروی ورپامیل پیدا نشد مدتی قطع کردم و وزن نیز بالارفت سوزش سینه ر هنگام پیاده روی اغلب اوقاتدارم به به جهت ترس از کرونا با یک پزشک بدون مراجعه به آن مشورت کردم و داروی دیلیتازم تجویز کرد ولی تاثیری نداشت من نیز قطع کردم حال امروز هنگامی که ازخواب بلند شدم عرق سرد و همراه سرگیجه دارم و به بیمارستان مراجعه کردم پس از آزمایش سونوگرافی و نوار قلب به من گفتند شما کرونا دارید در صورتی که دکتر قلبم این را تائید نکرد و کفت که آزمایشات خوب است حال نمیدانم آیا علت سرگیجه بنده کرونا است یا بیماری قلبی و لازم به ذکر است قبلا نیز همین علائم را داشته م که بیمارستان رجائی تشخیص بیماری قلبی را داد حال فقط اغلب سرم گیج می رود اطفا راهنمائی فرمائید
      برای دریافت خدمات بیشتر تماس با ما نوبت دهی
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۲۵ مهر ۹۹( 4 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً به نام بیماری خود اشاره کنید
    2. تصویر کاربر صفری شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 4 ماه پیش)
      دکتر سلام شب ه خیر
      بیماری بنده هیپرتروفی یا ضخیم شدن عضله قلب بطن چپم می باشد راستی اگر یک مقدار غذای چرب می خورم تپش قلب و سرگیجه و بیقرار می شو و گاهی اوقات احساس می کنم فراموشی دارم و دقیقا مطالب را به ذهن نمی سپارم مگر آنکه تکرار مکرر نماییم و سن بنده 46 سال -وزنم 80کیلو وقد160 می باشد و دکتر فکر کنم غذا را دیر هضم می کنم و تکرر ادار نیز دارم با تشکر
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۶ مهر ۹۹( 4 ماه پیش)
      لطفاً تصویر گزارش اکوکاردیوگرافی و آزمایشات اخیر و ازمایش ادرار خود را بفرستید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر نگار یکشنبه ۲۰ مهر ۹۹( 4 ماه پیش) تعداد بازدید: 34 مشاهده پرسش
    باسلام و احترام دختری 11 ساله دارم که هرچند وقت یکبار میگوید قلبم درد میکند وقتی میپرسم چطوری؟ میگوید احساس میکنم قلبم کویبده میشود و تیر میکشد. علت آن چه میتواند باشد؟ باتشکر
      برای دریافت خدمات بیشتر تماس با ما نوبت دهی
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۰ مهر ۹۹( 4 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب احتمالاً این مسئله مربوط به ضربان های نابجا اتفاق می‌افتد در صورت تکرار توصیه می‌کنم که یک هولتر نوار قلب انجام دهند
    2. تصویر کاربر نگار یکشنبه ۲۰ مهر ۹۹( 4 ماه پیش)
      بینهایت ممنون که وقت گذاشتید.
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۰ مهر ۹۹( 4 ماه پیش)
      خواهش میکنم امیدوارم که توانسته باشم کمکی کرده باشم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۳۱ شهریور ۹۹( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 34 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید. آقای دکتر بنده هولتر 24 ساعته قلب انداختم و همچنین اکو هم دادم. دکتر گفتن که سیم اضافی قلب دارین و همچنین پرولاپس جزئی. گاهی اوقات که البته توی این 5 ماه اخیر حدودا 4 یا 5 باری دچار حمله تپش قلب شدم که اولیش که 5 ماه پیش بود حدود 20 تا 25 دقیقه طول کشید و بقیه هم در حد چند دقیقه. ایشون برام قرص سوتالول 80 تجویز کردن. روزی نصف قرص بعد از ناهار و مدت زمان مصرف قرص هم ازشون پرسیدم گفتن دو سال. به نظرتون این قرص رو مصرف کنم یا برم عمل سوزوندن رگ رو انجام بدم؟ و از 5 ماه پیش همزمان با این مشکل معدم دچار مشکل شده. آیا ممکنه این تپش های ناگهانی از معده باشه؟ درمان معده رو تازه شروع کردم.
      برای دریافت خدمات بیشتر تماس با ما نوبت دهی
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۳۱ شهریور ۹۹( 5 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب ابلیشن را توصیه میکنم بهمراه مصرف درمان دارویی مشکل معده. این احتمال که تپش قلب شما بلعت مشکلات گوارشی باشد ضعیف است
  • تصویر کاربر مجید یکشنبه ۲۳ شهریور ۹۹( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 33 مشاهده پرسش
    باسلام اقای دکتر ایا می شود در دوپروتکل جداگانه یکبار سی تی انژیو تمام شکم وقفسه سینه را بهصورت فاز شریانی ویکبار سی تیانژیو کل شکم وقفسه سینه را به صورت وریدی انجام داد؟ایا مشکلی پیشنمی اید؟باتشکر
      برای دریافت خدمات بیشتر تماس با ما نوبت دهی
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۳ شهریور ۹۹( 5 ماه پیش)
      بله این کار انجام شدنی است ولی شما به آن احتیاج ندارید
    2. تصویر کاربر مجید یکشنبه ۲۳ شهریور ۹۹( 5 ماه پیش)
      ممنون از تمامی پاسخ های شما پزشک محترم وحاذق بنده فردا قرار است سی تی انژیو کرونر انجام بدهم به نظر حضرتعالی ممکن است نتیجه ای حاصل شود؟یا اینکه دلیل این مشکلات واضح مشخص شود ؟ایا کمکی میکند؟
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۳ شهریور ۹۹( 5 ماه پیش)
      خیر.
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۱۸ شهریور ۹۹( 5 ماه پیش) تعداد بازدید: 35 مشاهده پرسش
    سلام من خانم 26ساله هستم که نزدیک دوماه بود که در د قفسه‌ سینه کتف چپ ودست چپ داشتم که به دکتر مراجعه کردم اکو ونوار قلب گرفت گفت افتادگی دریچه میترال دارم دارو کنکور وپرانول نوشت وگفت دوماه بعد براتست ورزش برم که یه هفته مصرف کردم که به اسرار همسر به دکتر دیگه مراجعه کردم دکتر اکو ونوار رانگاه کرد وگفت شما فقط عصبی هستید وقلبتون مشکل نداره وچون اون لحظه استرس داشتید اکو مشکل داشته وگرنه سالمید کنکور قطع کرد وپرانول گفت مصرف کنم حالا من درد قفسه سینه بدتر شد وسمت چپ قفسه سینه تیر میکشه که تا پشتم میرسه وبعضی وقتا احساس سوزش میکن وموقع کار سرنگین میکنم درد بیشتر میشه وموقع راه رفتن احساس تنگی نفس دارم و کل در قفسه سینه احساس سنگینی دارم حالا به نظر شما قلبم مشکل داره یانه واحتیاج به مراجعه دوباره دارم یانه
      برای دریافت خدمات بیشتر تماس با ما نوبت دهی
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۸ شهریور ۹۹( 5 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب از پنتوپرازول ۴۰ میلی گرم هر صبح استفاده کنید و نیز به یکی از همکاران محترم متخصص بیماریهای ریوی جهت بررسی مشکلات احتمالی ریه مراجعه بفرمایید
  • تصویر کاربر کیارش دوشنبه ۲۷ مرداد ۹۹( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 21 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.دکتر پدر بزرگ من چند روزی بود که خیلی بی حال بودن.دکتر بردیمشون و گفتن کارایی قلب از ۳۵ درصد به ۲۰ درصد رسیده.دکتر باید چیکار کنیم؟درمانی وجود داره؟با ۲۰ درصد چقدر عمر میکنن؟منتظر جوابتونم
      برای دریافت خدمات بیشتر تماس با ما نوبت دهی
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۷ مرداد ۹۹( 6 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب بهترین کار درمان دارویی مناسب بر اساس علایم و همچنین داروهای طولانی کننده طول عمر است. در مورد طول عمر نمیتوان پیش بینی دقیقی کرد
  • تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۹( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 31 مشاهده پرسش
    سلام دختری ۲۰ ساله هستم از نوزادی قلبم بزرگ تر از حد معمول بوده .در سال ۹۲ اکو انجام دادم و ef 60 درصد و سال ۹۸
    wef 45 درصد نشان داد. به گفته ی پزشک دریچه های قلبم مشکلی نداشتند ولی برای اطمینان بیشتر سیتی انژیو گرافی پیشنها د دادند .به علت شیوع کرونا و محدودیت های رفت و آمدی مراجعه به مرکز انجام نشد . این درصد efایا نگران کننده است و نیاز به مراجعه و اقدام سریع دارد ؟
      برای دریافت خدمات بیشتر تماس با ما نوبت دهی
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۹( 6 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً تصاویر اکو سال ۹۲ و اکوی اخیر را بفرستید
    2. تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۹( 6 ماه پیش)
      تصویر اکو اسفند ۹۸
    3. تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۹( 6 ماه پیش)
      اکو ۹۲
    4. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۹( 6 ماه پیش)
      لطفاً اکوکاردیوگرافی خود را نزد یکی از همکاران محترم فلوشیپ اکوکاردیوگرافی تکرار کنید
    5. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۹( 6 ماه پیش)
      فعلا نیازی به انجام سی تی آنژیوگرافی ندارید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر سميه دوشنبه ۱۳ مرداد ۹۹( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 22 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام اينجانب حدود اول مرداد به دليل تپش قلب به پزشك مراجعه كردم ايشان به دليل آريتمي قلب براي من قرص سوتالول ٨٠ تجويز كردند كه نصف صبح و نصف شب مصرف كنم اكنون بعداز سيزده روز مصرف صورتم دچار كهير شده ميخواستم بپرسم امكان داره از قرص ها باشه ممنون ميشم از پاسختون
      برای دریافت خدمات بیشتر تماس با ما نوبت دهی
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۳ مرداد ۹۹( 6 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب بله این احتمال وجود دارد هر چند ناچیز
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر