داروی سوتالول را بهتر بشناسید.

سوتالول جهت درمان ضربان غیرعادی قلب استفاده می شود. سوتالول در دسته ای دارویی به نام ضدآریتمی ها قرار دارد و با تاثیر بر عضله قلب، ضربان قلب را بهبود می بخشد.

نام های تجاری سوتالول عبارتند از: بتاپیش، بتاپیش AF و سورین

چگونه سوتالول باید مصرف شود؟

سوتالول به صورت قرص جهت مصرف خوراکی وجود دارد. معمولا نوع بتاپیش آن دوبار در روز و نوع بتاپیش AF آن یک یا دو بار در روز مصرف می شود.

قرص سوتالول 40

این دارو باید همواره، چه قبل و چه بعد از غذا، مصرف شود. دستورالعمل های داده شده بر روی برچسب دارویی باید به دقت بررسی شده و در صورت ندانستن هر قسمت از پزشک یا داروساز سوال شود. این دارو باید دقیقا به گونه ای که توصیه شده مصرف شود.

سوتالول نباید بیشتر، کمتر یا بیش از دفعاتی که پزشک تجویز کرده مصرف شود. این دارو وضعیت بیمار را کنترل می کند اما قادر به درمان آن نیست. حتی در صورتی که بیمار احساس تندرستی می نماید، باید به مصرف سوتالول ادامه دهد. بیمار نباید بدون مشورت پزشک، مصرف سوتالول را قطع کند. در صورتی که مصرف سوتالول به طور ناگهانی قطع شود می تواند سبب درد قفسه سینه یا حمله قلبی شود.

چه دستورالعمل های خاصی در ارتباط با رژیم غذایی باید رعایت شوند؟

قبل از مصرف جایگزین های نمک که حاوی پتاسیم هستند، باید با پزشک مشورت شود. در صورتی که پزشک یک رژیم غذایی کم نمک یا کم سدیم را تجویز کند باید به دقت از این رژیم پیروی شود.

در صورت فراموش کردن مصرف یک قرص سوتالول چه باید کرد؟

فرد باید به محض یادآوری، قرص سوتالول را مصرف کند. با این حال، در صورتی که تقریبا زمان مصرف وعده بعدی قرص فرا رسیده باشد، لازم به مصرف وعده فراموش شده نیست و باید دارو بر طبق همان روال قبلی مصرف شود. نباید جهت جبران وعده فراموش شده، در وعده بعد دو قرص مصرف شود.

سوتالول می تواند عوارضی جانبی ایجاد کند. در صورتی که هر کدام از علائم زیر در فرد شدید بوده یا رفع نمی شوند، او باید پزشک خود را مطلع سازد:

عوارض سوتالول

  • گیجی
  • احساس سبکی در سر
  • خستگی مفرط
  • سردرد
  •  یبوست
  • اسهال
  • شکم درد
  •  درد عضلانی

در صورتی که فرد هر کدام از علائم زیر را داشته باشد باید فورا با پزشک خود تماس گیرد:

  • تنگی نفس یا خس خس سینه
  • ورم پا یا قسمت پایینی آن
  • درد قفسه سینه

شرایط نگهداری قرص سوتالول چیست؟

✅ این دارو باید در ظرفی که از ابتدا در آن قرار داشته نگه داری شود. همچنین درب آن باید محکم بسته شده و به دور از دسترس کودکان قرار داده شود. این دارو باید در دمای اتاق و به دور از رطوبت و گرمای زیاد (جایی مانند حمام) نگه داری شود.

نگهداری دارو

✅ از آنجایی که کودکان به راحتی می تواند بسیاری از ظروف محتوی دارو (مانند ظروف یادآور مصرف قرص، قطرات چشمی، پماد ها، برچسب ها و داروهای استنشاقی) را باز کنند و بسیاری از این دارو ها برای آنها مضر می باشد، تمام دارو ها باید به دور از دید و دسترس کودکان قرار داده شوند.

✅ جهت محافظت از کودکان در برابر مسموم شدن، همواره ظروف ایمن دارویی را قفل کرده و فورا دارو را در مکانی امن، در ارتفاعی بالا و به دور از دید و دسترس کودکان قرار دهید.

مصرف سوتالول در بارداری

سوتالول یکی از داروهای ضد اریتمی برای درمان بی نظمی های دهلیزی و بطنی است اطلاعات موجود در مورد مصرف این دارو در بارداری کامل نیست ولی در صورت مصرف دارو در هر زمان از بارداری نیازی به ختم بارداری نیست و با توجه به اینکه دارو از جفت عبور میکند به منظور درمان اریتمی های قلب جنین هم مورد استفاده قرار می گیرد.

مصرف این دارو در زمان نزدیک به زایمان می تواند موجب کاهش ضربان قلب، قند خون و فشار خون نوزاد شود.

هشدار جدی در رابطه با داروی سوتالول

سوتالول می تواند سبب غیرعادی شدن ضربان قلب شود. در سه روز اول مصرف، فرد باید در یک مرکز درمانی جهت پایش و مراقبت از قلب بستری شود. در صورتی که فرد در حال حاضر به بیماری کلیوی ابتلا داشته یا سابقه ابتلا به آن را دارد باید پزشک را از این موضوع مطلع سازد.

بتاپیس و بتاپیس AF جهت انواع متفاوتی از ضربان غیرعادی قلب مورد استفاده قرار می گیرند و نباید به جای یکدیگر مصرف شوند.

دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر A پنجشنبه ۲ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 180 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و احترام خدمت دکتر عزیر و تشک بابت پاسخگویی به سوال 10964
    پرسشی با کد پرسش ۱۰۹۶۴ دیروز عرض کردم فرمودید احتمال گرفتگی عروق می باشد و هرچه سریعتر آنژیوگرافی شود دکترشان سی تی آنزیوگرافی نوشته و نوبتی که از مراکز مثل مرکز قلب تهران یا بیمارستان قلب شهید رجایی و ... 2 ماه دیگر هست نوبت سی تی آنژیوگرافی گرفته شده اما تا زمان نوبتشان با توجه به اینکه فرمودید احتمال گرفتگی عروق هست چه کار کنیم خیلی نگرانیم و دکترشان هیچ دارویی ننوشته و شما هم هیچ دارویی تجویز نفرمودید فشار خون و دیابت ندارند و سابقه بیماری قلبی و سکته در خانواده می باشد و طبق آخرین آزمایشات هیچ بیماری دیگری ندارند با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۲ دی ۰( 2 سال پیش)
      سلام و عرض ادب فعلاً از داروهای آسپرین، متورال، روزاواستاتین و نیتروکانتین استفاده کنند
  • تصویر کاربر دنیاا شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 274 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر یزدان خواه :
    ببخشید من دو هفته پیش ابلیشن شدم علت psvt.artial flutter بود چند درصد امکان عود مجدد وجود دارد؟ بارداری بعد این عمل مشکلی برام پیش نخواهد اورد؟ چند ماه بعد میتونم باردار بشم ؟سوال بعدی دکتر گفت 10روز قرص آسپرین بخورم به نظر شما 10روز کافیه ؟و اگه خواسته باشم ادامه بدم تاکی میتونم بخورم؟عذرخواهم چند روز قبل عادت ماهانه مصرف نکنم .و یکدفعه قطع کردن آسپرین خطرناک نیست و بعد دوباره بعد پاکی دوره عادت ماهانه مصرف کنم .باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)
      سلام و عرض ادب احتمال عود تقریباً ده درصد است و مدت مصرف دارو حداقل سه ماه و بارداری منعی ندارد. در زمان عادت ماهیانه نیاز به قطع آسپرین نیست
  • تصویر کاربر سپیده شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 174 مشاهده پرسش
    خانم ۳۴ ساله هستم
    برای لرزش دست روزانه ۴۰ میل ایندرال مصرف می کنم
    ضربان قلبم در حالت استراحت بین ۸۰ و ۹۰ و بعد از غذا خوردن به بالای ۱۰۰ میرسد
    همیشه ضربانم را حس می کنم که ناخوشایند است
    آیا ضربان من طبیعی است؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)
      سلام و عرض ادب ضربان قلب شما در حد بالای طبیعی است
    2. تصویر کاربر سپیده شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)
      متوجه منظور شما نشدم
      یعنی بالاتر از طبیعی است یا در بالای طیف طبیعی است؟
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)
      در بالای طیف طبیعی است
    4. تصویر کاربر سپیده شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)
      متشکرم
      نیازی به پیگیری نداره؟
    5. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)
      خیر
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر امنیت جمعه ۲۶ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 188 مشاهده پرسش
    سلام ببحشید بچه ام مشکل قلبی مادر زادی داره حالا دکترش میگه فشار ریه داره نمیتونیم عملش کنیم عمل فونتان داره دو عمل قبلا انجام داده فشارریش روی ۲۳ هست به نظرتون رسیکش بالاست چیکار کنیم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۲۶ آذر ۰( 2 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً تصویر گزارش آخرین اکوکاردیوگرافی ایشان را بفرستید
    2. تصویر کاربر امنیت جمعه ۲۶ آذر ۰( 2 سال پیش)
      آقای دکتر عکسها رو فرستادم اگه امیدی بهش هست بگین بخدا دارم دیوونه میشم دخترم محدودیت جسمانی هم نداره ولی دکترش گفت اگه فشار ریش اجازه نده عملش کنیم میخوره به لیست پیوند ایا صحت داره بعد اینا میگن عمرشون کوتاهه اقای دکتر این هم صحت داره ممنون میشم منو از نگرانی در بیارین شرمنده
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۲۶ آذر ۰( 2 سال پیش)
      تصویری ارسال نشده است
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۱۷ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 164 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر، ۷ ماه قبل کرونا گرفتم، علائم کرونای من با تپش قلب آغاز شد، به مدت ۴۰ روز تپش قلب و ضربان نامنظم داشتم که خیلی عذاب کشیدم، بعد از این مدت تا حدودی خودش بهتر شد، ولی از ۳ هفته قبل دوباره تپش قلب و ضربان نامنظم شروع شده، دکتر قلب رفتم نوار قلب، اکو، تست ورزش گرفت و قرص پرانول ۲۰ روزی ۲ عدد تجویز شد تپش قلب بهتر شد منتها نامنظم بودن قلب بهتر نشد، هولتر قلب به مدت ۲۴ ساعت بستم، بعد از دیدن نتیجه هولتر گفتن ضربان قلبت نامنظم هست و قرص سوتالول ۴۰ روزی ۲ بار تجویز کردند. عکس های نوار قلب، اکو قلب، تست ورزش را ارسال میکنم لطفا نظرتان را بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۵ آذر ۰( 2 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً تصویر تمام صفحات هولتر را نیز بفرستید
    2. تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۵ آذر ۰( 2 سال پیش)
      تصویر تمام صفحات هولتر فرستادم.
    3. تصویر کاربر احمد دوشنبه ۱۵ آذر ۰( 2 سال پیش)
      صفحه اول هولتر
    4. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۷ آذر ۰( 2 سال پیش)
      سوتالول داروی مناسبی برای شما نیست لطفاً با یکی از همکاران محترم الکتروفیزیولوژیست قلب مشورت بفرمایید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر حنانه پنجشنبه ۴ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 172 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من پدرم یک ماه پیش سکته کرد عمل قلب کردن فنر گذاشتن الان چن شبه احساس خفگی بهش دست میده و فشارش ۹یا۱۰هست دست چپشم کمی سردو سر هستش
    علتش چی میتونه باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۴ آذر ۰( 2 سال پیش)
      سلام و عرض ادب به احتمال زیاد تنگی نفس ایشان ناشی از نارسایی قلبی متعاقب سکته قلبی است و فشارخون پایین هم احتمالا بعلت داروهای مصرفی و پمپاژ ضعیف قلب است
  • تصویر کاربر نگار پنجشنبه ۲۷ آبان ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 158 مشاهده پرسش
    سلام. وقت بخیر
    من خانمی ۴۴ ساله هستم. از بیست سالگی بخاطر میگرن. داروی پروپرانولول استفاده میکردم. از ابتدای سال ۹۹ بعد از ابتلا به کرونا دچار خستگی زیاد. تپش قلب و افزایش ناگهانی فشار خون میشدم. بعد از اکو و معاینه. قرص بیزوپرولول برام تجویز شد. که مقدار زیادی از مشکلاتم برطرف شد. از ۳ ماه قبل بعداز تزریق اولین دوز واکسن سینوفارم دچار تپش قلب ناگهانی و افزایش دفعات اریتمی میشم. پزشک معالج قرص سوتالول ۸۰ رو بحای بیزوپرولول تجویز کردن با این حال من صبح بعد از مصرف دارو باز هم تپش قلب پیدا میکنم با پزشک مشورت کردم. میفرمایند ربطی به دارو نداره. ولی خودم خیلی نگرانم. چون بعضی اوقات همراه با بالارفتن ضربان قلب. احساس گزگز در سر. زبان و لب و درد بازو دارم. آیا ممکنه مشکل من مربوط به دیگر اعضای بدن باشه؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۲۷ آبان ۰( 2 سال پیش)
      سلام و عرض ادب در صورتی که هولتر ریتم انجام داده اید لطفاً تصویر تمام صفحات آن را بفرستید
  • تصویر کاربر نغمه دوشنبه ۲۴ آبان ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 397 مشاهده پرسش
    سلام ببخشین ممکنه حس کردن ضربان قلب در طول روز برای چندین بار بخاطر تپش قلب باشه و پی وی سی نباشه؟؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۴ آبان ۰( 2 سال پیش)
      سلام و عرض ادب حس کردن ضربان قلب همان طپش قلب است که علل متنوعی از جمله پی وی سی دارد
  • تصویر کاربر ساسان دوشنبه ۱۰ آبان ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 234 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما اقای دکتر.....امروز نوار قلب گرفتم که عکسشو خدمت شما به همراه سی تی انژو فرستادم.
    سی انژو مربوط به 7 ماه قبل میباشد.
    ایا با این نوار قلب مجدد نیاز هست که سی تی بگیرم.
    ممنون میشم راهنمایی فرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۰ آبان ۰( 2 سال پیش)
      سلام و عرض ادب خیر نیاز به تکرار سی تی آنژیوگرافی نیست
  • تصویر کاربر سلیمی چهارشنبه ۵ آبان ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 173 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشی من خانمی هستم ۳۰ ساله تقریبا از رمستان پارسال یک سری ضربان های نا بجا در قلبم احساس می کنم اکو کردم گفتن افتادگیه دریچه داری و داروی پرانول و بیزوپرولول استفاده کردم فقط صربان های تند را ارام می کردن واحساس وقفه ای که در قلبم بود ازبین نمی رفت الان سوتالول ۸۰ می خورم نصف صبح ونصف شب بهترم ولی ضربان قلبم روی ۶۰ میاد مخصوصا شبها می خواستم بدونم اشکال نداره می ترسم نکنه پایینتر بیاداقای دکتر حطر ناک نیست شبها حوابم نمی بره اگه کلوناز پام بخورم تداخل نداره ممنون میشم کمک کنید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۴ آبان ۰( 2 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً یک هولتر نوار قلب ۴۸ ساعته انجام دهید. نگران پایین آمدن ضربان قلب نباشید مصرف کلونازپام و سوتالول تداخلی ندارد
    2. تصویر کاربر سلیمی سه شنبه ۴ آبان ۰( 2 سال پیش)
      ممنونم اقای دکتر هولتر ۲۴ ساعتهدکتر برامنوشتن انجام دادم گفتن که ضربانم یک مقدار نا منظمه و بعد سوتالول دادن سه روز نصف خوردم وروز سوم دوباره نوار قلب گرفتن وگفتن تاثیر خوبی داشته دارو بعد گفتن نصف صبح ونصف شب بخورم الان نسبت به قبل بهترم می خواستم بدونم این وقفه هایی که در ضربان ها اتفاق می افته دلیلش چیه خطر ناکه درمان میشه ممنونم که پاسخ می دین
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۵ آبان ۰( 2 سال پیش)
      علل بسیار مختلفی دارد و گاهی می توانند شروع کننده آریتمی های قلبی خطرناک باشند ولی عمومأ کم خطر هستند
    4. تصویر کاربر سلیمی چهارشنبه ۵ آبان ۰( 2 سال پیش)
      ممونم اقای دکتر لطف کردین پاسخ دادین یعنی من الان همین درما ن و ادامه بدم خوبه نظر شما چیه من قزوینم اقای دکتر شما دکتر قلب خوب اینجا می شناسید معرفی کنید من الان تحت نظر دکتر سروش عطاران هستم گفتم شاید شما بشناسید
    5. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۵ آبان ۰( 2 سال پیش)
      از مشورت خانم دکتر سیما سیاح نیز استفاده کنید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات