داروی سوتالول را بهتر بشناسید.

سوتالول جهت درمان ضربان غیرعادی قلب استفاده می شود. سوتالول در دسته ای دارویی به نام ضدآریتمی ها قرار دارد و با تاثیر بر عضله قلب، ضربان قلب را بهبود می بخشد.

نام های تجاری سوتالول عبارتند از: بتاپیش، بتاپیش AF و سورین

چگونه سوتالول باید مصرف شود؟

سوتالول به صورت قرص جهت مصرف خوراکی وجود دارد. معمولا نوع بتاپیش آن دوبار در روز و نوع بتاپیش AF آن یک یا دو بار در روز مصرف می شود.

قرص سوتالول 40

این دارو باید همواره، چه قبل و چه بعد از غذا، مصرف شود. دستورالعمل های داده شده بر روی برچسب دارویی باید به دقت بررسی شده و در صورت ندانستن هر قسمت از پزشک یا داروساز سوال شود. این دارو باید دقیقا به گونه ای که توصیه شده مصرف شود.

سوتالول نباید بیشتر، کمتر یا بیش از دفعاتی که پزشک تجویز کرده مصرف شود. این دارو وضعیت بیمار را کنترل می کند اما قادر به درمان آن نیست. حتی در صورتی که بیمار احساس تندرستی می نماید، باید به مصرف سوتالول ادامه دهد. بیمار نباید بدون مشورت پزشک، مصرف سوتالول را قطع کند. در صورتی که مصرف سوتالول به طور ناگهانی قطع شود می تواند سبب درد قفسه سینه یا حمله قلبی شود.

چه دستورالعمل های خاصی در ارتباط با رژیم غذایی باید رعایت شوند؟

قبل از مصرف جایگزین های نمک که حاوی پتاسیم هستند، باید با پزشک مشورت شود. در صورتی که پزشک یک رژیم غذایی کم نمک یا کم سدیم را تجویز کند باید به دقت از این رژیم پیروی شود.

در صورت فراموش کردن مصرف یک قرص سوتالول چه باید کرد؟

فرد باید به محض یادآوری، قرص سوتالول را مصرف کند. با این حال، در صورتی که تقریبا زمان مصرف وعده بعدی قرص فرا رسیده باشد، لازم به مصرف وعده فراموش شده نیست و باید دارو بر طبق همان روال قبلی مصرف شود. نباید جهت جبران وعده فراموش شده، در وعده بعد دو قرص مصرف شود.

سوتالول می تواند عوارضی جانبی ایجاد کند. در صورتی که هر کدام از علائم زیر در فرد شدید بوده یا رفع نمی شوند، او باید پزشک خود را مطلع سازد:

عوارض سوتالول

  • گیجی
  • احساس سبکی در سر
  • خستگی مفرط
  • سردرد
  •  یبوست
  • اسهال
  • شکم درد
  •  درد عضلانی

در صورتی که فرد هر کدام از علائم زیر را داشته باشد باید فورا با پزشک خود تماس گیرد:

  • تنگی نفس یا خس خس سینه
  • ورم پا یا قسمت پایینی آن
  • درد قفسه سینه

شرایط نگهداری قرص سوتالول چیست؟

✅ این دارو باید در ظرفی که از ابتدا در آن قرار داشته نگه داری شود. همچنین درب آن باید محکم بسته شده و به دور از دسترس کودکان قرار داده شود. این دارو باید در دمای اتاق و به دور از رطوبت و گرمای زیاد (جایی مانند حمام) نگه داری شود.

نگهداری دارو

✅ از آنجایی که کودکان به راحتی می تواند بسیاری از ظروف محتوی دارو (مانند ظروف یادآور مصرف قرص، قطرات چشمی، پماد ها، برچسب ها و داروهای استنشاقی) را باز کنند و بسیاری از این دارو ها برای آنها مضر می باشد، تمام دارو ها باید به دور از دید و دسترس کودکان قرار داده شوند.

✅ جهت محافظت از کودکان در برابر مسموم شدن، همواره ظروف ایمن دارویی را قفل کرده و فورا دارو را در مکانی امن، در ارتفاعی بالا و به دور از دید و دسترس کودکان قرار دهید.

مصرف سوتالول در بارداری

سوتالول یکی از داروهای ضد اریتمی برای درمان بی نظمی های دهلیزی و بطنی است اطلاعات موجود در مورد مصرف این دارو در بارداری کامل نیست ولی در صورت مصرف دارو در هر زمان از بارداری نیازی به ختم بارداری نیست و با توجه به اینکه دارو از جفت عبور میکند به منظور درمان اریتمی های قلب جنین هم مورد استفاده قرار می گیرد.

مصرف این دارو در زمان نزدیک به زایمان می تواند موجب کاهش ضربان قلب، قند خون و فشار خون نوزاد شود.

هشدار جدی در رابطه با داروی سوتالول

سوتالول می تواند سبب غیرعادی شدن ضربان قلب شود. در سه روز اول مصرف، فرد باید در یک مرکز درمانی جهت پایش و مراقبت از قلب بستری شود. در صورتی که فرد در حال حاضر به بیماری کلیوی ابتلا داشته یا سابقه ابتلا به آن را دارد باید پزشک را از این موضوع مطلع سازد.

بتاپیس و بتاپیس AF جهت انواع متفاوتی از ضربان غیرعادی قلب مورد استفاده قرار می گیرند و نباید به جای یکدیگر مصرف شوند.

دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر میثم پنجشنبه ۹ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 259 مشاهده پرسش
    سلام و‌عرض ادب خدمت آقای دکتر، بنده بیمار نارسائی قلبی ef45% هستم، خواستم بدونم‌آیا ما جزو افراد واجد شرایط برای واکسیناسیون هستیم در فاز ۲؟ اخه یکبار میگن ۱۶تا ۶۴ساله با بیماری زمینه ای، الان باز خوندم که زده بودن بیماران خاص و‌صعب العلاج که ما از اون‌دسته نیستسم، اگر اطلاعی دارید راهنمایی کنید ممنونتون میشم🙏🏽
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۹ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب متاسفانه در این مورد اطلاعی ندارم
  • تصویر کاربر مسعود سه شنبه ۷ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 224 مشاهده پرسش
    سلام استاد گرامی
    من حدود پنج سال است به دلیل نارسایی قلبی (DCM) ثانوی به دیستروفی عضلانی بِکِر تحت درمان هستم. روزی ۴۰ میلی‌گرم فوروزماید، کارودیلول ۶/۲۵ روزی دو عدد، آسپیرین ۸۰ روزی یک عدد، ۳/۷۵ میلی‌گرم لیزینوپریل و ... استفاده می‌کنم. جون به‌تازگی داروی لیزینوپریل ۵ میلی‌گرم کمیاب شده، می‌خواستم بدانم چه دارویی را به‌عنوان جایگزین پیشنهاد می‌فرمایید.
    با سپاس فراوان
    ارادتمندم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۷ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً از انالاپریل بعنوان جایگزین لیزینوپریل استفاده بفرمایید.
  • تصویر کاربر بهرامی پنجشنبه ۲۶ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 626 مشاهده پرسش
    درود جناب دکتر
    ۳۳ ساله، وزن ۶۷
    حدود یکسال پیش وقتی از باشگاه اومدم بیرون یهو سرگیجه گرفتم و پنیک کردم. رفتم دکتر مغز و اعصاب هیچ مشکلی نبود ولی این سرگیجه ها خیلی به طول کشید که من خیلی دچار حملات پنیک شدم. بعد از چند ماه یکبار قبلم خیلی کند زد و فرار کردک بیرون، حس کردم دارم میمیرم. الان هم هر ماه تقریبا اتفاق میافته قلبم یه تیک بی میزنه که کل بدنم رو استرس میگیره. قرص فقط الپروکیم میخورم اونم باش روزها که آرومم میکنه. از اون موقع به بعد استرس زیادی دارم. دو بار دکتر قلب رفتم اکو دادم، تست ورزش دادم، هولنر ۲۴ ساعته دو بار دو مرکز مختلف دادم دکترها گفتن هیچ مشکل قلبی نداری. ولی این تیک های عجیب خیلی من رو میترسونه و هر بار اتفاق میافته کل بدنم به استرس میره و میترسم. بنظر شما چرا اینجوری میشم؟ خیلی نگران هستم، افسردگی گرفتم بخاطر این وضعیت و همیشه منتظر یه اتفاق بد هستم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۲۶ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب با توجه به توضیحات شما به احتمال بسیار زیاد همان گونه که خود نیز فرمودید حمله پانیک است لطفاً جهت درمان به یکی از همکاران محترم روانپزشک مراجعه بفرمایید
  • تصویر کاربر نیکخواه شنبه ۱۴ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 254 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام . با مشکل آریتمی و مراجعه به پزشک قرص سوتالول 80 تجویز شد. درحدود دو ماه است که روزانه یک قرص به صورت نصف صبح و نصف شب مصرف میشود. به تازگی مچ پای راست و روی پا بدون ضرب دیدگی دچار تورم و کبودی شده و سه چهار روز طول کشید تا کبودی و خون مردگی کمی برطرف شود .آیا ممکن است از عوارض مصرف قرص باشد یا نه .ممنون از راهنمایی
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۴ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب تورم و درد جزو عوارض دارو است ولی کبودی و خونمردگی خیر لطفاً ضمن انجام تست های انعقادی جهت ویزیت به یکی از همکاران محترم ارتوپد نیز مراجعه بفرمائید
  • تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۲۷ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 248 مشاهده پرسش
    با سلام ۵ سال پیش سکته و دوتا استنت گرفتم یکسال پیش به دلیل تپش قلب نامنظم و ضربان بالا دکتر کنکور کور ۲.۵ تجویز کردن حالا بی دلیل اکثر مواقع ریه هام‌ از جلو درد داره کمی تنگ نفس میشم و خلط داره ریه هام دکتر رفتم انتی بیوتیک دادن ولی چند روز خوردم بهتر شد ولی درمان نشد قرص قطع میشه عوارض برمیگرده ایا از کنکور میتونه باشه واگر میتونه قرص دیگری میشه جایگزین کرد ممنون میشم جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۲۷ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب خیر با توجه به توضیحات شما این مسئله ناشی از بیماری مزمن ریوی (احتمالاً ناشی از مصرف دخانیات) است
  • تصویر کاربر فاطه سه شنبه ۲۶ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    سلام من ۳۱ سال دارم سال پیش دست چپم با بین دو کتفم خیلی درد میکرد رفتم دکترمتخصص ام ارای گرفتم دارو بهم پروپرانول ۴۰ با قرص اسنترا ۵۰ داد ولی چند وقته خیلی پشت کمرم با دست چپم درد میکنه و نفسم تنگ میشه انگار رگای پشت کمرم همش گرفته و سر گیجه میگیرم و حالت تهوع ایا قلبم مشکل دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۲۶ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفا جهت ویزیت و گرفتن نوار قلب و اکوکاردیوگرافی به یکی از همکاران محترم متخصص بیماریهای قلب و عروق مراجعه بفرمایید
  • تصویر کاربر مریم یکشنبه ۱۷ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 295 مشاهده پرسش
    پدرم ۶۴ سال دارند و یک سال قبل به علت سکته قلبی و ضعیف شدن قلب تحت درمان قرار گرفتند متاسفانه با وجود استفاده از ۵ فنر و و باطری ۳ حفره ای وضعیت پدرم اصلا تغییر نکرده و از ورم پا و بزرگ شدن شکم هم رنج میبرن با وجود مصرف روزانه ۴ عدد فروزمایید.لطفا راهنمایی بفرمائید.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۷ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب با توجه به پیچیدگی وضعیت ایشان توصیه میکنم که جهت ویزیت به کلینیک نارسایی قلب بیمارستان شهید رجایی مراجعه کنند
  • تصویر کاربر اشکان شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 253 مشاهده پرسش
    سلام دکتر عکس نوار رو ببینید مشکلی نداره
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۶ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب تغییرات غیر اختصاصی
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۳ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 535 مشاهده پرسش
    سلام مجدد خدمت شما
    آقای دکتر مجدد ازتون سوال دارم در رابطه با پدرم آقای فتحی ،بیمار فشارخونی که تحت درمان با متازیرو بودن ،طی صحبت با دکتر حی بر بهشون گفتن که به مدت یک هفته قرص متازیرو که تنها داروی فشارخونش هست رو قطع کنن و مجدد بعد از بک هفته به همون میزان نصف قرص ادامه بدهند چون قبلش متوهگزال میخوردن ،علت اینکار چی هست ؟تو این یک هفته مشکلی براشون پیش نمیاد ؟اینکار رو انجام بدن ؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۳ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب علت این توصیه را نمی دانم
  • تصویر کاربر Shahin دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 417 مشاهده پرسش
    با سلام خسته نباشید این نوار مشکل خاصی دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب تصویری ارسال نشده است
درحال دریافت اطلاعات