تیروئید پرکار چه خطراتی دارد؟

تیروئید پرکار و یا همان هایپرتیروئید شرایطی است که غده تیروئید در بدن شما میزان زیادی هورمون تیروکسین را ترشح می کند. در این مقاله به بررسی هر آنچه که باید درباره ی پرکاری تیروئید بدانید، پرداخته ایم.

داشتن تیروئید پرکار می تواند سرعت متابولیسم بدن شما را افزایش دهد که این در نهایت منجر به کاهش وزن ناگهانی و یا ضربان قلب تند و نامنظم، عرق کردن و نگرانی، اضطراب و یا افزایش تحریک پذیری می شود.

در صورت داشتن تیروئید پرکار یا هایپرتیروئید راه های درمانی مختلفی در دسترس هستند. پزشکان متخصص از داروهای ضد تیروئید و ایودین رادیواکتیو استفاده می کنند تا سرعت تولید هورمون تیروکسین را کاهش دهند.

گاهی اوقات درمان پرکاری تیروئید در بیماران با عمل جراحی حذف کامل یا بخشی از غده تیروئید همراه است. با این که در صورت اهمیت ندادن به هایپرتیروئید شرایط سختی برای بدن فرد ایجاد می شود، اکثر افرادی که به این بیماری مبتلا هستند معمولا واکنش خوبی نسبت به تشخیص و درمان آن نشان می دهند و مشکل آن ها برطرف می گردد.

علائم پرکاری تیروئید

تیروئید پرکار می تواند مشکلات سلامتی مختلفی را برای افراد به وجود آورد. بنابراین تشخیص آن برای پزشک معالج گاهی اوقات بسیار سخت می شود.

همچنین نشانه ها و علائم زیادی در اثر پرکاری تیروئید در بدن انسان بروز می کنند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • کاهش وزن ناگهانی، حتی زمانی که اشتها و رژیم غذایی فرد مناسب باشد و تغییری در مواد دریافتی بدن آن ها ایجاد نشده باشد.
  • سرعت بالای ضربان قلب (تاکیکاردیا)، معمولا بیش از ۱۰۰ عدد در هر دقیقه. ضربان قلب نامنظم (آریتمی) یا مشکل تپش قلب (پالپیتیشن)
  • افزایش اشتها در افراد
  • نگرانی، اضطراب، آشفتگی و تحریک پذیری
  • ترمور (لرزش)، معمولا لرزش ضعیف در دست یا انگشتان فرد
  • تعریق
  • بروز تغییر در عادات ماهیانه
  • افزایش حساسیت به گرما
  • تغییرات در الگوی همیشگی روده، به خصوص افزایش تعداد دفعات آن
  • یک غده تیروئید بزرگ (گویتر) که شبیه به یک ورم است و در بخش گردن شما نمایان می شود.
  • خستگی، ضعف در عضلات بدن
  • مشکل در خوابیدن
  • نازک شدن پوست
  • موهای نرم و شکننده

بزرگسالان با سنین بالاتر معمولا یا این نشانه ها و علائم را ندارند و یا این که این نشانه ها در آن ها نامحسوس است واز دیگر علائم تیروئید پرکار می توان به افزایش ضربان قلب، عدم تحمل گرما و خستگی و ضعف سریع در انجام فعالیت های معمولی و روزانه اشاره داشت.

داروهای درمانی خاصی به نام بتا بلاکر ها که برای درمان فشار خون بالا و دیگر موارد خاص مورد استفاده قرار می گیرند، می توانند اکثر علائم و نشانه های تیروئید پرکار را در بدن فرد مبتلا مخفی کنند.

علائم پرکاری تیروئید

👁مشکلات چشمی بیمار تیروئید پرکار

گاهی اوقات ممکن است برای برخی بیماران، مشکلاتی در ناحیه چشم ها به وجود آید، به خصوص اگر اهل استعمال دخانیات باشند. در این حالت چشم های فرد از محدوده عادی خود تا حدی تجاوز کرده و بافت ها و عضلات پشت چشم ها نیز ورم می کنند.

همین ورم باعث می شود تخم چشم ها از حالت عادی جلوتر بیایند. همین موضوع منجر به خشک شدن سطح بیرونی چشم فرد می شود. مشکلات مربوط به چشم معمولا بدون نیاز به درمان بهبود می یابند و موقت هستند.

از جمله نشانه های مشکلات چشمی در بیماران می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • چشم های بیرون زده و خارج شدن آن ها از مدار اصلی چشم
  • چشم های قرمز یا ورم کرده
  • آب ریزش زیاد چشم ها و ناراحتی یک یا هر دو چشم
  • حساسیت چشم ها، دید تار یا دوگانه، التهاب یا کاهش حرکات چشم

دلایل ایجاد تیروئید پر کار

تعداد زیادی از شرایط مختلف می توانند منجر به بروز هایپرتیروئید یا همان پرکاری تیروئید شوند. بیماری چشمی و اختلال خود ایمنی مهمترین دلایل پرکاری تیروئید هستند.

از جمله دیگر دلایلی که منجر به پرکاری غده تیروئید در افراد می شوند، می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • وجود ید زیاد، یک ماده ضروری برای بدن
  •  التهاب غده تیروئید
  • تیروئید تخمدان ها
  • تومور های خوش خیم تیروئید یا غده هیپوفیز
  • دریافت بیش از حد ماده تترودوتیرونین از طریق رژیم غذایی

عوامل خطر در ایجاد پرکاری تیروئید

غده تیرویید پرکار یا همان هایپرتیرویید، به خصوص وضعیت مربوط به بیرون زدگی چشم ها، معمولا ژنتیکی است و در خانواده های مختلف دیده می شود و بیشتر در بانوان رواج دارد تا آقایان.

اگر یکی از اعضای خانواده شما مشکل تیرویید دارد، حتما در مورد آن و تاثیرش بر روی وضعیت سلامتی خود و امکان بروز این مشکل در آینده برای خود با پزشک معالج صحبت کنید.

ممکن است پزشک متخصص به همین دلیل پیشنهاد هایی در زمینه چک کردن منظم کارکرد تیرویید شما را ارائه کند.

عوارض تیروئید پرکار چیست؟

پرکاری تیروئید یا هایپرتیروئید می تواند منجر به بروز تعدادی مشکلات خاص در بدن افراد شود. از جمله این مشکلات می توان به موارد زیر اشاره داشت:

✔ مشکلات قلبی

از جمله جدی ترین مشکلات پر کاری تیروئید می توان به تاثیر آن بر قلب اشاره کرد. از جمله این موارد می توان به افزایش ضربان قلب، یک مشکل در بی نظمی ریتم کاری قلب به نام فیبریلاسیون دهلیزی و نارسائی احتقانی قلب اشاره داشت.

در نارسایی احتقانی قلب، این قسمت مهم از بدن انسان نمی تواند خون کافی را برای نیاز های بدن فرد به گردش در آورد. این مشکلات عموما با انجام مراحل درمانی مختلف قابل درمان هستند.

✔ استخوان های شکننده

عدم درمان پرکاری تیرویید می تواند منجر به ضعف و شکنندگی استخوان ها شود. قدرت استخوان های شما به میزان کلسیم بدن و همچنین مواد معدنی آن ها بستگی دارد. میزان زیاد هورمون تیروئید با توانایی بدن شما در رساندن کلسیم به استخوان ها تداخل ایجاد می کند.

✔ مشکلات چشمی

افرادی که با مشکل بیرون زدگی چشم مواجه هستند مواردی نظیر، بیرون آمدن چشم از حالت عادی، ورم بافت های پشتی چشم و عضلات، ورم یا قرمزی چشم، حساسیت به نور، تار دیدن و یا دوگانگی در دید را تجربه می کنند. عدم درمان مشکلات چشمی شدید می توان منجر به از دست دادن بینایی در فرد می شود.

✔ پوست قرمز و ورم کرده

در برخی از موارد نادر، افرادی که مشکل چشمی دارند، مشکلاتی در پوست خود نیز تجربه می کنند. مواردی نظیر قرمزی و ورم کردن پوست به خصوص در ناحیه پا در این شرایط متداول هستند.

✔ بحران تیروتوکسیک

پر کاری غده تیروئید در بدن انسان یک بحران دیگر با نام بحران تیروتوکسیک را به همراه دارد. یک افزایش ناگهانی در علائم شما که منجر به تب، ضربان قلب تند و حتی هذیان می شود. اگر این اتفاق بیوفتد حتما سریع به پزشکتان جهت درمان آن مراجعه کنید.

پرکاری تیروئید

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر مشکلاتی نظیر کاهش وزن ناگهانی و بی دلیل، ضربان قلب بالا و سریع، تعریق غیر معمولی، ورم در بخش گردن و یا دیگر علائم مرتبط با پر کاری غده تیروئید را تجربه می کنید، حتما به پزشک معالج خود مراجعه کنید.

توصیف کامل تمامی تغییراتی که آن ها را تجربه کرده اید بسیار اهمیت دارد، چرا که بسیاری از علائم و نشانه های بزرگی غده تیروئید معمولا مرتبط با مشکلات دیگری در سلامتی فرد هستند.

اگر مشکل تیروئید پرکار در بدن شما درمان شده است و یا در حال طی کردن مراحل درمانی هستید، حتما پزشک معالج خود را مرتب و در بازه های زمانی منظم ملاقات کنید تا علاوه بر بررسی وضعیت لحظه ای شما، نکات و ترفندهایی را جهت بهبود وضعیتتان پیشنهاد کند.

مراجعه به پزشک
کاربران گرامی، در صورت مشاهده علائم کم کاری و پر کاری تیروئید، ابتدا با پزشک عمومی مشاوره کنید و سپس برای مراحل درمان به متخصص غدد مراجعه بفرمایید.

تشخیص پر کاری تیروئید

قدم اول برای شما در زمینه تشخیص مشکل و بیماری، یک بررسی کامل تاریخچه پزشکی و همچنین آزمایش فیزیکی است. همین کار می تواند علائم متداول پر کاری تیروئید در بدن افراد را مشخص کند:

  • کاهش وزن ناگهانی
  • نبض تند
  • افزایش فشار خون
  • چشم های بیرون زده
  • غده تیروئید بزرگ شده

ممکن است تست و آزمایش های بیشتری جهت تشخیص دید مشکلات دیگر در بدن شما انجام شوند. از جمله این موارد می توان به آزمایش های زیر اشاره کرد:

☑ آزمایش کلسترول

پزشک معالج ممکن است به بررسی سطح کلسترول بدن شما بپردازد. کلسترول پایین بدن می تواند نشانه افزایش سرعت متابولسم بدن باشد که در آن بدن خیلی زود کلسترول را می سوزاند.

☑ تی ۴، تی ۴ آزاد و تی ۳

این تست ها می توانند میزان هورمون تیروئید در خون شما را اندازه گیری کنند. در نتیجه پر کاری یا کم کاری غده تیروئید به راحتی با نتایج این آزمایش ها مشخص می شود.

☑ آزمایش سطح هورمون تحریک کننده تیروئید

هورمون تحریک کننده تیروئید یا همان TSH یک هورمون تولیدی از غده هیپوفیز است که غده تیروئید را برای تولید هورمون تحریک می کند.

وقتی سطح هورمون تیروئید نرمال یا بالا باشد، سطح TSH شما پایین است. کم بودن غیر طبیعی هورمون تحریک کننده تیروئید می تواند یکی از اولین نشانه های پر کاری تیروئید باشد.

☑ آزمایش تری گلیسرید

ممکن است در طی مراحل آزمایش و تشخیص وضعیت، سطح تری گلیسرید شما نیز بررسی شود. همچون به کم بودن سطح کلسترول، کم بودن تری گلیسرید نیز می توان نشانه ای از افزایش سرعت متابولیسم بدن باشد.

☑ اسکن غده تیروئید

این کار به پزشک معالج کمک می کند تا از پر کار بودن غده تیروئید شما باخبر شود. همچنین این آزمایش مشخص می کنند که آیا کل غده تیروئید یا فقط قسمت خاصی از این غده مشکل پر کاری را به وجود آورده است.

پرکاری تیروئید

☑ سونوگرافی

سونوگرافی می تواند اندازه کلی غده تیروئید شما را مشخص کند و همچنین جرم های موجود در آن نیز قابل مشاهده خواهند بود.

☑ سی تی اسکن یا ام آر آی

تست سی تی اسکن یا ام آر آی می تواند وجود تومور هیپوفیز و تاثیر آن بر پر کاری غده تیروئید را نشان دهد.

درمان پرکاری تیروئید

درمان پرکاری غده ی تیروئید

درمان های مختلفی برای تیروئید پرکار در بدن انسان وجود دارند. بهترین روش درمانی برای شما متناسب با سن، وضعیت جسمانی و دلیل اصلی پر کاری تیروئید در بدن شما، علاقه شخصی و میزان شدت مشکل شما تعیین می شود. در ادامه مروری خواهیم داشت بر انواع راه های درمانی غده تیروئید پرکار در بدن افراد:

✳ ید رادیواکتیو

این ماده که از طریق دهان مصرف می شود توسط غده تیروئید شما جذب می شود و در نتیجه ی آن تیروئید کوچک شده و علائم آن نیز در طی بازه سه تا شش ماهه کاهش می یابند.

با توجه به اینکه این روش درمانی باعث کاهش سرعت قابل توجه فعالیت تیروئید در بدن شما می شود، یعنی مشکل کم کاری تیروئید، شما سرانجام مجبور به مصرف روزانه دارو جهت جایگزینی تیروکسین خواهید بود.

این روش که بیش از ۶۰ سال است برای درمان پر کاری تیروئید استفاده می شود، روش درمانی امن و مناسبی محسوب می گردد.

✳ داروهای آنتی تیروئید

داروی تیروئید پرکار در افراد، فعالیت این غده را کاهش می دهد و از تولید هورمون توسط غده تیروئید در بدن فرد جلوگیری می کنند. از نمونه های قرص تیروئید که برای بیماران هایپرتیروئیدی تجویز می شود می توان به پروپیل سیوراسیل و مسیمازول (تاپازول) اشاره کرد.

بهبود علائم تیروئید پرکار معمولا پس از شش الی ۷ هفته آغاز می شود، اما درمان به کمک داروهای آنتی تیروئید معمولا به مدت یک سال یا حتی بیشتر به طول می انجامد.

برای برخی افراد، این داروها مشکل را برای همیشه از بین می برد اما سایر افراد ممکن است دوباره به وضعیت قبلی خود گرفتار شوند. هر دو داروی مذکور می توانند مشکلات جدی را برای کبد افراد به وجود آورند که گاهی اوقات می توانند منجر به مرگ بیمار می شود.

از آن جایی که پروپیل سیوراسیل خیلی بیشتر منجر به آسیب های کبدی شده است، فقط زمانی از آن استفاده می شود که فرد نتواند از مسیمازول استفاده کند.

برخی از افراد که به این داروها آلرژی دارند ممکن است علائمی نظیر زخم های پوستی، کهیر، تب یا درد مفاصل را تجربه کنند. علاوه بر این، داروهای مذکور احتمال بروز عفونت در مصرف کنندگان را نیز بالا می برند.

✳ بتا بلاکرها

این داروها به صورت متداول برای درمان فشار خون بالا استفاده می شوند. این داروها سطح تیروئید شما را کاهش نمی دهند اما می توانند ضربان قلب بالا را کاهش داده و از مشکلات تپش قلب جلوگیری کنند.

به همین خاطر ممکن است پزشک معالج این داروها را جهت بهتر شدن حالتان تا قبل از اینکه فعالیت تیروئید به حالت عادی برگردد پیشنهاد کند. از جمله عوارض جانبی این داروها می توان به خستگی، سردرد، مشکلات معده، اسهال، یبوست و سرگیجه اشاره کرد.

✳ جراحی (تیروئیدکتومی)

اگر حامله هستید یا نمی توانید داروهای آنتی تیروئید را مصرف کنید و نمی خواهید یا نمی توانید درمان ید رادیواکتیو را دنبال کنید، کاندیدای اصلی برای عمل جراحی غده تیروئید یا همان تیروئیدکتومی هستید. اما این روش درمانی معمولا خیلی کم در بین بیماران استفاده می شود.

در تیروئیدکتومی پزشک معالج بخش قابل توجهی از غده تیروئید شما را بر می دارد. از جمله ریسک های این جراحی می توان به آسیب رسیدن به هنجره و صدای شما و غده های پاراتیروئید اشاره کرد.

غده های پاراتیروئید ۴ عدد هستند که اندازه کوچکی داشته و در پشت غده تیروئید برای کمک به کنترل سطح کلسیم خون افراد تعبیه شده اند. علاوه بر این، باید تا پایان عمر از دارو هایی نظیر لووتیروکسین استفاده کنید تا میزان کافی هورمون تیروکسین را برای بدن شما تامین کنند.

اگر غده های پاراتیروئید شما نیز در عمل تیروئیدکتومی برداشته شوند برای نرمال نگه داشتن سطح کلسیم خون خود به دارو نیاز خواهید داشت.

درمان آسیب چشمی و بیرون زدگی تخم چشم

اگر بدلیل تیروئید پرکار با آسیب چشمی مواجه شده اید، می توانید علائم اصلی و اولیه را با دوری از باد و نور های روشن و استفاده از اشک های مصنوعی یا ژل های خاص کاهش دهید و مدیریت کنید.

اما اگر علائم شما جدی و شدید هستند ممکن است پزشک معالج شما درمان با کورتیزواسترویدها نظیر پردینسون را پیشنهاد کند تا ورم بافت های پشت تخم چشمان را کاهش دهد. در برخی موارد یک پروسه جراحی نیز گزینه روی میز است:

❇ جراحی فشردن مدار چشم (Orbital decompression surgery)

در این عمل جراحی پزشک معالج استخوان بین سینوس های شما و کیسه چشم را حذف می کند. سینسوس ها در واقع همان فضاهای هوایی کنار کیسه چشم هستند.

وقتی که این عمل جراحی موفق باشد، دید فرد بهبود یافته و فضای خالی برای بازگشت تخم چشم ها به جای اصلی و عقب تر فراهم می شود. اما ریسک بروز مشکلاتی نظیر دو بینی پس از عمل نیز وجود دارد.

❇ جراحی عضله چشم (Eye muscle surgery)

گاهی اوقات مشکلات مربوط به آسیب چشمی بر اثر پر کاری تیروئید منجر به کوچک شدن عضلات چشم می شود. این موضوع چشم های شما را از حالت عادی خارج کرده و منجر به دو بینی شما می شود.

جراحی عضله چشم می تواند مشکل دو بینی افراد را از طریق بریدن عضله تحت تاثیر از تخم چشم و وصل کردن آن به عقب تر حل کند. هدف در اینجا رسیدن به دید ثابت و تکی اجسام توسط چشم ها است. در برخی از موارد ممکن است به چند عمل نیاز داشته باشید تا نتیجه دلخواه بدست آید.

درمان پرکاری تیروئید

درمان خانگی تیروئید پرکار

وقتی که درمان خود را آغاز کنید، علائم پر کاری تیروئید در بدن باید کاهش یابند و حس بهتر بودن به سراغتان بیاید. پیشنهاد هایی که در ادامه این مقاله آمده است می توانند به شما کمک کنند.

تغییر رژیم غذایی تحت نظر پزشک

اگر وزن زیادی را از دست داده اید و یا عضلات شما تحلیل رفته اند افزودن کالری و پروتئین بیشتر به رژیم غذایی ایده بسیار خوبی برایتان است.

پزشک معالج یا متخصص تغذیه می تواند برنامه ریزی غذایی مناسبی متناسب با وضعیت شما داشته باشد. در بیشتر موارد، پس از حل مشکل پر کاری تیروئید دیگر نیازی به مدیریت رژیم غذایی و افزایش کالری و پروتئین مصرفی ندارید.

درمان تیروئید پرکار یا همان هایپرتیروئید می تواند در برخی شرایط منجر به افزایش وزن قابل توجه نیز شود. خیلی مهم است بدانید چگونه بدون مصرف کالری بیشتر، بیشترین مواد مغذی و ضروری را از غذاهای رژیم غذایی خود دریافت کنید.

علاوه بر این مصرف میزان کافی و درست سدیم و کلسیم برای افرادی که با مشکلات غده تیروئید دست و پنجه نرم می کنند بسیار مهم است.

مصرف به اندازه کلسیم و ویتامین D

از آن جایی که پر کاری تیروئید می تواند منجر به شکنندگی و ضعیف شدن استخوان ها شود، مصرف به اندازه کلسیم به صورت روزانه جهت جلوگیری از پوکی استخوان بسیار حائز اهمیت است.

موسسه دارویی مصرف هزار میلی گرم کلسیم در هر روز را به بزرگسالان در محدوده سنی ۱۹ تا ۵۰ و آقایان ۵۱ تا ۷۰ ساله پیشنهاد می کند. این میزان مصرف کلسیم برای بانوان ۵۱ ساله یا بزرگتر و آقایان ۷۱ ساله و بالاتر به ۱۲۰۰ میلی گرم می رسد.

موسسه دارویی همچنین ۶۰۰ یونیت ویتامین D را به صورت روزانه به بزرگسالان ۱۹ تا ۷۰ ساله و ۸۰۰ یونیت را برای افراد ۷۱ ساله یا بیشتر پیشنهاد می کند. با پزشک معالج یا متخصص تغذیه جهت تنظیم برنامه غذایی و ارائه مشاوره صحبت کنید.

راهکارهایی جهت کمتر کردن آسیب های چشمی و پوستی

اگر در اثر پر کاری تیروئید با مشکل آسیب چشمی یا مشکلات پوستی (قرمزی و ورم و نازک شدن پوست) مواجه هستید پیشنهادات زیر می توانند به بهتر شدن چشم ها یا پوستتان کمک کنند:

  • مواد خنک را بر روی چشم های خود قرار دهید: رطوبت بیشتر می تواند به چشم های شما و وضعیت ورم آن ها کمک کند.
  • از عینک آفتابی استفاده کنید: وقتی تخم چشم ها جلو می آیند و دچار بیرون زدگی می شوند آسیب پذیری آن ها به اشعه نور به خصوص نور خورشید بالا می رود. استفاده از عینک آفتابی می تواند از آن ها در برابر باد و نور خورشید محافظت کند.
  • استفاده از قطره های چشمی خاص: این قطره های چشم می توانند مشکل خشکی و یا خارش تخم چشم ها را برطرف کنند. حتما از قطره هایی استفاده کنید که حاوی از بین برنده قرمزی چشم نباشند.
  • بخش بالایی تخت خواب خود را بالا بیاورید: بالاتر نگه داشتن سر خود در حین استراحت می تواند ورم را کاهش داده و فشار را از روی چشم ها بردارد.
  • استفاده از کرم های خانگی برای پوست های ورم کرده: استفاده از کرم های معمولی و تجویزی که حاوی هیدروکورتیزون (کورتاید و …) هستند به از بین بردن قرمزی و ورم پوست در ناحیه پا و ساق پا کمک می کنند. حتما از متخصصان پوست یا داروخانه جهت تهیه این کرم ها مشاوره بگیرید.
مراجعه به پزشک
کاربران گرامی، در صورت مشاهده علائم کم کاری و پر کاری تیروئید، ابتدا با پزشک عمومی مشاوره کنید و سپس برای مراحل درمان به متخصص غدد مراجعه بفرمایید.

دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب 

برای پرسش از دکتر کلیک کنید.

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ماني چهارشنبه ۲۴ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 334 مشاهده پرسش
    لطفا دكترمتخصص قلب كودكان در تهران بهم معرفي كنيد
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۲۴ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب آقای دکتر حسن زمانی
  • تصویر کاربر م.ص. جمعه ۱۹ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    سلام . حدود یکماه پیش به هنگام بیهوشی برای آندوسکپی در بیمارستان دکتر متخصص قلب متوجه نامظم بودن ضربان قلب من شد و یکشب هم بستری بودم آزمایش تیرویید مشکل نداشت .منزیم خونم پایبن بود . یک بسته شاسی منزیم قرص آمیودارون 200 و قرص پروپرانولون 20 تجویز نمودند. شاسی منزیم تمام شده .و بطور کامی بهبودی حاصل نشده اما از قرصها دارم لطفا بفرمایید تاکی باید این قرص هارا مصرف کنم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۱۹ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب این بستگی به میزان منیزیم خون شما دارد. در صورتی که اصلاح شده باشد نیازی به ادامه مصرف منیزیوم نیست
  • تصویر کاربر سامان چهارشنبه ۲۸ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 268 مشاهده پرسش
    سلام متشکرم که لطف میکنید و برای پاسخگویی وقت میزارید.
    پسری 25 ساله با سابقه خانوادگی پرکاری و کم کاری تروئید هستم.یکسالی هست مشکلی آزار دهنده دارم.
    افزایش ضربان قلبم هنگام ایستادن .نه فقط لحظه ی برخواستن بلکه اگه 2 ساعت هم سرپا باشم پایین نمیاد.و حدود 115 تا میزنه. در حالی که وقت نشستن حدود 65 هست.
    بخاطر همین خیلی زود خسته میشم و سریعا سعی میکنم دراز بکشم.
    سوالم اینکه افزایش ضربان قلب در پرکاری تیروئید اینطوریه که عرض کردم (فقط موقع سرپا بودن بالا میره) یا نه ،در تمام حالات (مانند نشسته نیز) ضربان بالاست و مشکل من از چیز دیگست؟
    اگر ممکنه اسم یه دارو هم بگید تا رفع شرایط کرونایی مصرف کنم و بعد به پزشک مراجعه کنم.
    سپاسگزارم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۲۸ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام و عرض ادب در پرکاری تیروئید ضربان قلب بطور دائمی بالا است و ربطی به وضعیت نشسته و یا ایستاده ندارد. احتمالاً مبتلا به POTS می‌باشید. با توجه به اینکه این بیماری انواع مختلف با درمانهای متفاوت دارد نمیتوان قبل مشخص شدن نوع آن درمانی را پیشنهاد کرد لذا توصیه می‌کنم که جهت ویزیت به یکی از همکاران محترم الکتروفیزیولوژیست قلب مراجعه بفرمایید
  • تصویر کاربر بهار یکشنبه ۱۸ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 322 مشاهده پرسش
    با عرص سلام من مدت ۲۵ قرص پراپرانول ۱۰خوردم الان دچار آلرژی شدید شدم تنگی نفس و تپش قلب دکتر گفته حتما باید پراپرانول قطع کنم چطوری بعد ۲۵ سال قطعش کنم یکبار امتحان کردم چند سال پیش خیلی حالم بد شد دوباره خوردم قرصو میشه راهنماییم کنید تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۸ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام و عرض ادب پروپرانولول را قطع کنید و آنرا با دیلتیازم ۳۰ میلی گرم دو بار در روز جایگزین بفرمایید. دوز پروپرانولول را هر هفته به نصف کاهش داده و نهایتاً قطع کنید.
  • تصویر کاربر نفیسه جمعه ۹ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 285 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر راستش من ۱۶سالمه و قلبم ۲سالی هست ک ریتمش تنده ینی تو حالت عادی ۱۲۰یا ۱۱۵میزنه و وقتی ک استرس دارم بیشتره میخواستم ببینم این عادیه؟یعنی قلب یه دختر ۱۶ساله ب صورت نرمال ۱۱۵یا ۱۲۰میزنه گاها ۱۲۵هم میشه البته این ارقام تو حالتیخه که من اصلا استرسی ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۹ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام و عرض ادب خیر طبیعی نیست. نیاز به انجام آزمایش CBC و تیروئید و همچنین انجام هولتر نوار قلب ۲۴ ساعته دارید
    2. تصویر کاربر نفیسه جمعه ۹ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      عذر میخوام ازمایش CBCیعنی چی؟
    3. تصویر کاربر نفیسه جمعه ۹ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      اگه منظورتون از CBCازمایش خونه من ۳ماه پیش دادم و کم خونی داشتم .۲واحد خون بهم تزریق کردن و بعد ۱ماه دوباره رفتم ازمایش خون دادم و پزشکم گفتن که مشکلی ندارم
    4. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۹ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      بله یکی از علل بالا بودن ضربان قلب کم خونی است
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر محد پنجشنبه ۹ مرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 375 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر برای انجام سی تی انژیو مغز وکاروتید اگرفرد انسداد عروق کرونر داشته باشه ممکنه در روند تصویربرداری عروق مغز و کاروتید اختلال به وجود بیاره واینکه باعث بشه ماده کنتراست تزریقی خوب به سروگردن نرسه ودرروند تصویربرداری اختلال به وجود بیاره؟ایا اریتمی هم تاثیرداره؟باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۹ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام و عرض ادب پاسخ سوال شما در هر دو مورد خیر است
  • تصویر کاربر محمد سه شنبه ۷ مرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 373 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من پرکاری تیرویید دارم
    درد در گردن ...شانه ...چشم ....گوش دارم .
    آیا
    راه حل طبیعی و طب طبیعی شما در نظر ندارین ؟
    دارم اذیت میشم . ضربان قلبم هم بالاست .
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۷ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام و عرض ادب علایم نامبرده بجز بالا بودن میزان ضربان قلب ناشی از پرکاری تیروئید نیست. توصیه می‌کنم که برای ارزیابی علت این دردها با یکی از همکاران محترم متخصص بیماریهای گوش و حلق و بینی و یا داخلی مشورت بفرمایید. طبیعتاً در مورد درمان مناسب پی از مشخص شدن علت میتوان اظهار نظر کرد
  • تصویر کاربر ژاده پنجشنبه ۲ مرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    سلام و عرض خسته نباشيد
    اقاي دكتر من دوفاستون مصرف ميكنم بعد از ٦ماه مصرف تيروييدم خيلي زياد شد تو آزمايش شده بود ٥/٦بعد دكترم آزمايش كلي تيرويي نوشت رفتم تيروييدم نرمال بود
    ميخام بپرسم دوفاستوني كه من هنوزم دارم ميخورم باعث ميشه تيروييدم پركاري بياره يا نه؟خيلي ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۲ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام و عرض ادب خیر تاثیری روی تیروئید ندارد
  • تصویر کاربر حمیدرضا یکشنبه ۲۲ تیر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    سلام .خسته نباشید اقای دکتر .من ۲هفته ای میشه به مشکل برخوردم .اول با درد معده وسردرد و ضعف کامل بدن به حالتی که دیگه جون نداشتم راه برم شروع شدکه دکتر عمومی گفتن معدت عصبی شده وقرص های پنتوپرازول ۲۰و کلریوپکساید ۵ولگزاتال رو تجویز کردن که مصرف کردم کمی بهتر شدم ولی علاعم جدیدی جایگزین شد که معدم به طور منظم کار نمیکرد و قندخونم مدام پایین میادکه این مشکل با سرم خوب میشه .دوباره که رفتم پیشه همون دکتر گفتن بازم ماله اعصاب میشه ودوباره سرم تجویز کردن برام ولی دوباره شبا حالم بدتر میشه .گیج شدم .خودم قرص پرونال ۲۰رو روزی ۱دونه میخرم تقسیم میکنم به ۲تا ۱۰علاوه بر قرصایی که گفتم واستون.علاعم الانم ترس و استرس شدیدهستش و اضطراب افتاده به جونم همچون ترس این چندروزه ابتلا به کوید ۱۹و خیلی بهش فکر میکنم و همین فکرا باعث میشه سمت قبلم بسوزه وسردرد بدی بگیرم .همچنین هر علاعمی از کرونا مثله سلفه وعطسه بیاد ترس کرونا داشتن اذیتم میکنه دوباره .میل به غذا خوردنمم کم شده .این ۲روزه از دستگاه فشار سنج خونگی فشارمو میگیرم میزنه مطلوب ولی میگه دچار اختلال ضربان قلب هستید .ضربانم معمولا رو ۴۵تا۴۸هستش.همچنین حرف زدن هم کمی انرژی ازم میگیره جدیدا .خودم حس میکنم از ترسی هستش که گریبان گیرمه .الان واسه این اختلال ضربان قلب وسوزش سمت قلب و ترس و اضطراب به چه دکتری مراجعه کنم .متخصص یا روان شناس .اختلال ضربان قلب از عوارض داروها نمیتونه باشه که پایین اومده چون هرازگاهی هرکدوما نمیخورم از اضطراب زیاد .خیلی ممنون میشم به شمارم پاسخ بدید که زود جوابمو بگیرم و پیگیرشم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۲ تیر ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام و عرض ادب پیشنهاد میکنم که ابتدا از نظر ابتلا به کرونا بررسی شوید تا ضمن بررسی در صورت ابتلا مراقبت و درمان مناسب انجام شود و در صورت عدم ابتلا به دنبال بررسی سایر علل از جمله اظطراب باشید. ضربان ۴۸ در دقیقه برای اظطراب کامل غیر معمول و بر علیه اظطراب است
    2. تصویر کاربر حمیدرضا یکشنبه ۲۲ تیر ۹۹( 4 سال پیش)
      منم مدام از دکتر میپرسم که تست کرونا واسم بنویسید .ایشون میگن علاعم نداریدکه بنویسم .ازمایش خون دادم براتست کرونا فقط جوابشا نرفتم بگیرم همون خون کفایت میکنه جوابش یا تست بینی یا حلق نیازه واسش .این ضربان قلب پایینو چه قرصی مصرف کنم واسش وعلتش چی میتونه باشه.اصفهان ساکنم .مراجعه به بیمارستان کنم
    3. تصویر کاربر حمیدرضا یکشنبه ۲۲ تیر ۹۹( 4 سال پیش)
      سنم ۲۵.۲۶هستش
    4. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۲ تیر ۹۹( 4 سال پیش)
      تست خون کافی نیست و نمونه گیری از بینی و حلق لازم هست. برای ضربان قلب بویژه در صورتی که با فعالیت ضربان قلب بالا رود نیازی به مصرف دارو و یا اقدام دیگری نیست.در صورتی که از داروهای پایین آورنده میزان ضربان قلب نظیر پروپرانولول یا کانکور یا دیلتیازم و... استفاده میکنید آن را قطع کنید
    5. تصویر کاربر حمیدرضا یکشنبه ۲۲ تیر ۹۹( 4 سال پیش)
      lgG=0.26و lgm=0.37 تو آزمایش خون اینه درصدش .پروپرانول فقط مصرف میکنم .تپش قلب یا افزایش ضربان قلب ندارم فقط پایین میاداین چندروز از بس ترس و اضطراب بوده همراهم.وبگم این مشکل داعم نیست .دقیقا تا عصاب اروم میشه این قلب درد وسوزش میره از بدنم .با دستم نبض میگیرم رو ۵۸بار در دقیقه میشه تعدادش .الان این پروپرانول رو قطع کنم چی جایگزین کنم .قطع کنم مشکل درست نمیکنه .وبا این تفاسیر اگه بازم تست لازمه که اصفهان کجا خوبه الان واسه تست که ازدهام نباشه .ویا اگه مشاورمشکلمو حل میکنه که مشاور برم؟
    6. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۲ تیر ۹۹( 4 سال پیش)
      از آلپرازولام نیم یا یک میلی گرم هر شب استفاده کنید. تست PCR را هم انجام دهید. در مورد شهر اصفهان اطلاعاتی ندارم
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر Z,m یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 336 مشاهده پرسش
    آقای دکتر من مدتیه احساس گرفتگی در گلو دارم که گاهی همراه با درده و گاهی به گردن و اطراف گردن نیز سرایت میکنه و یه استرس بدی دارم وقتی صبح از خواب بیدار میشم و موهام میریزه تا حدودی و عرق میکنم سریع و خسته ام و احساس افسردگی دارم و یه فشاری روی قفسه ی سینه ام هست آیا این ها علائم تیروئید هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۱ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب

      می تواند باشد، لطفا یک آزمایش تیروئید انجام دهید.

درحال دریافت اطلاعات