روش قطع قرص پروپرانول ۱۰ چگونه است؟

پروپرانولول جز دسته ای از داروها بنام بتابلاکرها است. قرص پروپرانولول حجم کاری قلب را کاهش داده و به تپش منظم تر قلب کمک میکند. اما عوارض این دارو چیست؟

نکاتی مهم در ارتباط با پروپرانولول

۱. قرص پروپرانولول فقط به صورت دارویی ژنریک در دسترس بوده و نسخه ای با نام تجاری ندارد.

۲  پروپرانولول به صورت چهار نوع وجود دارد که عبارتند از: قرص خوراکی، کپسول خوراکی با رهایش طولانی، محلول خوراکی مایع و داروی تزریقی

۳. قرص پروپرانولول حجم کاری قلب را کاهش داده و به تپش منظم تر قلب کمک می کند. این دارو برای درمان فشار خون بالا، آنژین قلبی ، فیبریلاسیون دهلیزی و رعشه استفاده می شود. همچنین، این دارو برای جلوگیری از میگرن ها و کمک به کنترل تومور های غدد آدرنال و تیروئید بکار گرفته می شود.

پروپرانولول چیست

پروپرانولول یک داروی تجویزی است که در انواع قرص خوراکی، کپسول خوراکی با رهایش طولانی، محلول خوراکی و داروی تزریقی وجود دارد.

قرص پروپرانولول تنها به صورت ژنریک در دسترس است. دارو های ژنریک معمولا هزینه کمتری نسبت به انواع تجاری خود دارند. قرص پروپرانولول می تواند در ترکیب با دیگر دارو ها مصرف شود.

نام های دیگری که در میان مردم برای این دارو رایج است : پرانول ، پروپرانول ، قرص پروپرانول ۱۰ ، قرص پرانولول ۲۰ و …
که همگی به یک دارو اشاره دارند.

دارو

موارد استفاده از پروپرانولول

پروپرانولول حجم کاری قلب را کاهش داده و به تپش منظم تر قلب کمک می کند. این دارو در موارد زیر استفاده می شود:

  • درمان فشار خون بالا
  • کنترل ریتم قلبی در فیبریلاسیون دهلیزی
  • تسکین آنژین (درد قفسه سینه)
  • جلوگیری از میگرن ها
  • کاهش لرزش یا رعشه های ذاتی
  • کمک به درمان یا کنترل بیماری ها از جمله موارد مرتبط با غده های آدرنال و تیروئید
  • حمایت از عملکرد قلب پس از یک حمله قلبی

نحوه مصرف قرص پروپرانول

نحوه مصرف قرص پروپرانول

این دارو در دوز های قرص پروپرانولول ۱۰ و قرص پروپرانولول ۲۰ در دسترس است. از آنجایی که نیمه عمر این دارو کمتر از ۲۴ ساعت است، مصرف کمتر از دو قرص در روز توصیه نمی شود.

مقدار مصرف روزانه پروپرانول

به طور معمول پزشک شما با توجه به شرایط و علائم، مصرف دو قرص پروپرانول ۱۰ را در دو نوبت صبح و عصر توصیه می کند.

زمان مصرف پروپرانول

همانطور که در بالا نیز گفتیم، معمولاً پزشک مصرف قرص پروپرانول ۱۰ را در دو نوبت صبح و عصر توصیه می‌کند.

از آنجایی که این قرص ممکن است موجب خواب آلودگی شود، توصیه می شود در هنگام مصرف دارو کارهایی که به تمرکز بالا نیاز دارند انجام ندهید.

روش قطع قرص پروپرانول ۱۰

اگر می خواهید مصرف پروپرانولول را متوقف کنید ، باید با پزشک خود مشورت کنید. اگر از عوارض جانبی رنج برده باشید ، ممکن است پزشک شما به جای آن بتواند داروی دیگری تجویز کند. قطع ناگهانی پروپرانولول ممکن است مشکل سلامتی شما را بدتر کند.

روش قطع قرص پروپرانول ۲۰

قطع سریع این دارو یا کاهش بیش از حد دوز مصرفی ممکن است باعث علائم ترک شود که برای قلب شما خطرناک است. برای اینکه دچار عوارض قطع پروپرانول نشوید بهتر است به پزشک خود مراجعه کنید. پزشک متخصص طی دو هفته و متناسب با شرایط شما، کمک می‌کند که این قرص را قطع کنید.

دقت کنید که در صورتی که علائم بیماری قلبی داشته باشید، برای قطع مصرف پروپرانول حتماً باید به متخصص قلب مراجعه کنید.

عوارض قطع پروپرانول

این علائم شامل موارد زیر است:

در صورت بروز این علائم ، باید به بیمارستان بروید ، زیرا ممکن است قلب شما دچار مشکل جدی شود.

اگر برای قطع قرص پروپرانول به پزشک خود مراجعه کنید ، آنها حدود دو هفته به آرامی و با خیال راحت دوز شما را کاهش می دهند.

در صورت عدم مصرف یک وعده قرص پروپرانولول چه اتفاقی رخ می دهد؟

پروپرانولول عادی (کوتاه اثر): وعده فراموش شده باید به محض یادآوری مصرف شود. در صورتی که تا وعده مصرف بعدی کمتر از ۴ ساعت زمان باقی مانده است باید وعده فراموش شده نادیده گرفته شود.

پروپرانولول طولانی اثر (ایندرال LA، اینوپران XL و …): باید به محض یادآوری، وعده فراموش شده مصرف شود. در صورتی که تا وعده مصرف بعدی کمتر از ۸ ساعت زمان باقی مانده است باید وعده فراموش شده نادیده گرفته شود.

نباید جهت جبران وعده از دست رفته مقداری اضافی از دارو مصرف شود.

در صورت مصرف بیش از حد قرص پروپرانولول چه اتفاقی رخ میدهد؟

در صورت مصرف بیش از حد باید فورا با اورژانس تماس گرفته شود. علائم مصرف بیش از حد می توانند شامل ضربان قلب آهسته یا نامنظم، گیجی، ضعف یا غش کردن شوند.

نحوه عملکرد داروی پروپرانولول

پروپرانولول به دسته ای از داروها به نام بتابلاکرها تعلق دارد. دسته دارویی، گروهی از داروها می باشند که به روشی مشابه عمل می کنند. این داروها اغلب برای درمان بیماری های یکسانی استفاده می شوند.

پروپرانولول یک مسدود کننده غیر انتخابی گیرنده های بتا می باشد. این یعنی پروپرانولول به یک روش بر روی قلب، ریه ها و دیگر نواحی بدن تاثیر می گذارد. روش اثر این دارو در کاهش فشار خون به درستی شناخته نشده است. این دارو حجم کاری قلب را کاهش داده و رهایش ماده ای به نام رنین را از کلیه ها مسدود می کند.

خصوصیات این دارو در ارتباط با مسدود کردن گیرنده های بتا به کنترل ریتم قلب، تاخیر در شروع درد قفسه سینه، جلوگیری از میگرن ها و کاهش رعشه مفید است.

نحوه عملکرد این دارو در درمان مشکلات ذکر شده به طور کامل شناخته نشده است.

در صورت ادامه مشکل تپش قلب

شما نیاز به مراجعه به پزشک دارید. در صورت مراجعه به پزشک در گام اول آزمون های اولیه مانند نوار قلبی و اکوکاردیوگرافی برای شما انجام خواهد شد.

در صورت تشخیص یا شک به گرفتگی عروق، پزشک برای تشخیص از آنژیوگرافی و در صورت لزوم برای درمان از آنژیوپلاستی استفاده خواهد کرد.

عوارض قرص پروپرانول

قرص پروپرانولول می تواند سبب ایجاد خواب آلودگی شود.

تا زمانی که فرد از نحوه تاثیر گذاری این دارو بر روی خود اطلاع نداشته باشد باید از رانندگی، کار با ماشین آلات و انجام هر گونه فعالیتی که نیازمند هوشیاری ذهنی می باشد اجتناب کند. پروپرانولول می تواند عوارض جانبی دیگری را نیز به وجود آورد.

عوارض جانبی رایج تر پروپرانولول

عوارض جانبی پروپرانولول که شیوع بیشتری دارند، می توانند شامل موارد زیر باشند:

  • ضربان قلب آهسته
  • اسهال
  • خشکی چشم ها
  • ریزش مو
  • حالت تهوع
  • خستگی یا ضعف

در صورتی که این عوارض خفیف باشند، می توانند ظرف چند روز تا چند هفته برطرف شوند. در صورتی که شدت بیشتری داشته و یا برطرف نمی شوند، فرد باید با پزشک یا داروساز خود صحبت کند.

حساسیت به دارو

عوارض جانبی جدی پروپرانول

در صورت ابتلا به عوارض جانبی جدی باید فورا با پزشک تماس گرفته شود. در صورت تجربه علائمی تهدید کننده حیات یا تصور بر داشتن یک اورژانس پزشکی، با ۱۱۵ تماس بگیرید. عوارض جانبی جدی و علائم آن ها می توانند شامل موارد زیر شوند:

واکنش های حساسیتی

  • واکنش های حساسیتی که علائم آن عبارتند از:
    • راش پوستی
    • خارش
    • کهیر
    • تورم صورت، لب ها یا زبان
  • مشکلات تنفسی
  • تغییرات قند خون
  • سردی دست یا پا
  • کابوس یا مشکل در خواب
  • خشکی و پوسته پوسته شدن پوست
  • توهم
  • ضعف یا کرامپ های عضلانی
  • ضربان قلب آهسته
  • تورم پا یا مچ آن
  • افزایش وزن ناگهانی
  • استفراغ

هشدارهای مرتبط با قرص پروپرانولول

چندین هشدار در ارتباط با این دارو وجود دارند و بیمار در صورت دیدن مشکلات زیر باید سریعا به پزشک مراجعه کند.

هشدار در ارتباط با حساسیت

پروپرانولول می تواند سبب ایجاد یک واکنش حساسیتی شدید شود. علائم می توانند شامل موارد زیر باشند:

  • راش
  • کهیر
  • ویزینگ (نوعی صدای ریوی)
  • مشکل در تنفس
  • تورم دهان، صورت، لب ها، زبان یا حلق

در صورت ابتلا به این علائم با ۱۱۵ تماس گرفته و یا به نزدیک ترین اورژانس مراجعه نمایید.

در صورت داشتن سابقه حساسیت نسبت به پروپرانولول، باید از مصرف مجدد آن خودداری شود. مصرف مجدد این دارو می تواند کشنده باشد.

در صورت داشتن سابقه بروز واکنش حساسیتی شدید به دیگر عوامل ایجاد کننده شوک آنافیلاکسی، حساسیت های فرد می توانند پس از مصرف پروپرانول دوباره فعال شوند.

امکان دارد پس از مصرف پروپرانولول مقدار مصرف عادی داروی ضد حساسیت، اپی نفرین، کافی نباشد. امکان دارد پروپرانولول برخی اثرات اپی نفرین را خنثی کند.

تداخل پروپرانولول با الکل

الکل می تواند سطوح پروپرانولول در بدن فرد را افزایش دهد. این پدیده می تواند سبب ایجاد عوارض جانبی بیشتری شود. در هنگام مصرف این دارو باید از مصرف الکل خودداری شود.

دارو

موارد منع مصرف قرص پروپرانولول

موارد منع مصرف قرص پروپرانولول عبارتند از:

۱- افراد مبتلا به شوک کاردیوژنیک

این افراد باید از مصرف قرص پرانول اجتناب کنند. پروپرانولول قدرت ضربان قلب را کاهش می دهد که این پدیده می تواند بیماری این افراد را بسیار بدتر کند.

۲- افراد دارای ضربان قلب آهسته تر از حد عادی

این افراد باید از مصرف قرص پروپرانولول اجتناب کنند. این دارو می تواند سبب کاهش بیش از پیش ضربان قلب شده که این مورد خطرناک می باشد.

۳- افراد مبتلا به انسداد قلبی با درجه بالاتر از یک

این افراد باید از مصرف داروی پروپرانولول اجتناب کنند. پروپرانولول قدرت ضربان قلب را کاهش می دهد که این پدیده می تواند انسداد قلبی این افراد را بدتر کند.

۴- افراد مبتلا به آسم

این افراد باید از مصرفقرص پروپرانولول اجتناب کنند. این دارو می تواند سبب تشدید آسم شود.

۵- افراد مبتلا به درد شدید قفسه سینه

قطع ناگهانی پروپرانول می تواند سبب بدتر شدن درد قفسه سینه شود.

۶- افراد مبتلا به نارسایی قلبی

این افراد باید از مصرف پروپرانولول اجتناب کنند. پروپرانولول قدرت ضربان قلب را کاهش داده که این پدیده می تواند نارسایی قلبی را بدتر کند. در صورت داشتن سابقه نارسایی قلبی، مصرف داروهای مرتبط با نارسایی قلبی یا پایش دقیق توسط پزشک مصرف پروپرانولول می تواند مفید باشد.

۷- افراد مبتلا به سندرم وُلف – پارکینسون – وایت

 این دارو می تواند سبب کاهش تپش قلب در میزانی کمتر از حالت عادی شود. درمان با پروپرانول ۱۰ می تواند سبب کاهش بیش از حد ضربان قلب شود.

ممنوعیت پروپرانولول برای بیمارن مبتلا به سندرم ولف-پارکینسون-وایت

۸- افراد مبتلا به دیابت

داروی پروپرانولول می تواند سبب هیپوگلایسمی یا افت قند خون شود. علاوه بر آن، این دارو می تواند علائم افت قند خون را مخفی کند. از جمله این علائم می توان به ضربان قلب بیش از حد عادی، تعریق و لرز اشاره کرد.

افراد مبتلا به دیابت مخصوصا در صورتی که از انسولین یا دیگر دارو های دیابتی کاهنده قند خون استفاده می کنند، باید پروپرانولول را با احتیاط مصرف کنند.

۹- افراد مبتلا پر کاری تیروئید

پروپرانولول می تواند علائم پر کاری تیروئید (هیپرتیروئیدیسم) را مخفی کند. از جمله این علائم می توان به ضربان قلب سریع تر از میزان عادی اشاره کرد. در صورت قطع ناگهانی مصرف پروپرانولول و ابتلا به پرکاری تیروئید، علائم فرد می توانند بدتر شده و یا فرد به یک وضعیت جدی به نام طوفان تیروئیدی مبتلا شود.

۱۰- افراد مبتلا به آمفیزم یا برونشیت مزمن

به طور کلی، در صورت ابتلا به مشکلات تنفسی، فرد باید از مصرف پروپرانولول خودداری کند. این دارو می تواند وضعیت ریوی فرد را بدتر کند.

۱۱- افرادی که قصد انجام یک جراحی بزرگ را دارند

 این افراد باید مصرف پروپرانولول خود را به پزشک اطلاع دهند. این دارو می تواند نحوه واکنش قلب به بیهوشی عمومی یا جراحی را تغییر دهد.

۱۲- افراد مبتلا به گلوکوما

گلوکوما آسیب های عصبی و مویرگی است که موجب افزایش فشار در چشم، کم شدن بینایی و حتی نابینایی می شود.

پروپرانولول می تواند فشار درون چشم ها را کاهش دهد. این کار ارزیابی تاثیر گذاری داروهای مصرفی جهت درمان گلوکوم را دشوار می سازد. در صورت قطع مصرف پروپرانولول، امکان دارد فشار درون چشم ها افزایش یابد.

منع مصرف پروپرانولول برای بیماران گلوکوما - فشار چشم

 

۱۳- افراد مبتلا به حساسیت

در صورت داشتن سابقه واکنش حساسیتی شدید و ایجاد کننده شوک آنافیلاکسی، حساسیت های فرد می توانند با مصرف پروپرانولول افزایش یابند. امکان دارد مقادیر مصرف معمول داروی ضد حساسیت یا اپی نفرین عملکرد کافی را نداشته باشند. پروپرانولول می تواند برخی از اثرات اپی نفرین را خنثی کند.

۱۴- افراد مبتلا به شوک یا خونریزی کنترل نشده

در صورت ابتلا به خونریزی، شوک یا یک مشکل جدی که در آن اعضای بدن خون کافی دریافت نمی کنند، مصرف پروپرانولول می تواند عملکرد داروهای درمان کننده این بیماری ها را مختل کند. این مورد هنگامی درستی بیشتری می یابد که فرد برای درمان فئوکروموسیتوما، قرص پروپرانولول مصرف کند. فئوکروموسیتوما یک تومور در غده آدرنال است.

پروپرانولول

مصرف قرص پروپرانولول در بارداری

هشدار در ارتباط با زنان باردار: پروپرانولول دارویی متعلق به دسته C داروهای بارداری است.

این جمله موارد زیر را می رساند:

  • تحقیقات بر روی حیوانات نشان داده است هنگامی که مادر این دارو را مصرف می کند، جنین به عوارض نامطلوبی دچار می شود.
  •  جهت اطمینان از نحوه تاثیرگذاری این دارو بر روی جنین، تحقیقات کافی بر روی انسان ها صورت نگرفته است.

فرد باید در صورت بارداری یا داشتن قصد آن به پزشک خود اطلاع دهد. پروپرانولول تنها در صورتی در دوران بارداری استفاده می شود که مزایای احتمالی آن بر خطرات احتمالی آن ارجحیت داشته باشند.

در صورت باردار شدن در حین مصرف این دارو باید فورا به پزشک اطلاع داده شود.

مصرف پروپرانول در دوره شیردهی

پروپرانول از طریق شیر مادر به نوزاد منتقل می شود. این دارو می تواند در دوره شیردهی مصرف شود اما نوزاد باید پایش شود. امکان دارد، پروپرانولول در کودک سبب کاهش ضربان قلب و افت قند خون شود.

همچنین، این دارو می تواند به کاهش یافتن اکسیژن در خون و در نتیجه آن سیانوز منجر شود. این وضعیت سبب آبی رنگ شدن پوست، لب ها یا ناخن های نوزاد می شود.

هشدار های مرتبط با سالمندان

امکان دارد، سالمندان به کاهش عملکرد کلیه، کبد، قلب و دیگر بیماری ها ابتلا داشته باشند. پزشک در هنگام تجویز قرص پروپرانولول این عوامل و داروهای مصرفی فرد را در نظر می گیرد.

هشدارهای مرتبط با کودکان

 ایمنی و تاثیرگذاری مصرف این دارو در افراد جوان تر از ۱۸ سال بررسی نشده است. در کودکانی که این دارو را مصرف کرده اند گزارش هایی مبنی بر نارسایی قلبی و اسپاسم های مجاری هوایی ارائه شده اند.

تداخل دارویی پروپرانول

فرد باید تمامی دارو های مصرفی خود را علاوه بر مواردی که مصرف آن ها را در حین درمان با پروپرانولول قطع یا شروع کرده است به پزشک خود اطلاع دهد. از جمله چنین داروهایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دارو های رقیق کننده خون مانند وارفارین، کومادین و جانتوون
  • دارو های ضد افسردگی مانند آمیتریپتیلین، کلومیپرامین، دسی پرامین، ایمی پرامین و…
  • دارو های مصرفی جهت درمان فشار خون یا اختلال پروستات مانند دوکسازوسین، پرازوسین و ترازوسین
  • داروهای قلبی یا فشار خون مانند آمیودارون، دیلتیازیم، پروپافنون، کوینیدین، وراپامیل و…
  • داروهای NSAID (ضد التهاب های غیر استروئیدی) مانند آسپرین، ایبوپروفن (آدویل، موترین)، ناپروکسن (آلیو)، سلکوکسیب، دیکلوفناک، ایندومتاسین، ملکوسیکام و…
  • دارو های استروئیدی مانند پردنیزون و…
این لیست کامل نیست. امکان دارد داروهای دیگری از جمله داروهای تجویزی، بدون نسخه، ویتامین ها و محصولات گیاهی با قرص پروپرانولول تداخل داشته باشند. تمامی تداخلات احتمالی در این راهنمای دارویی لیست نشده اند.

تاثیر پروپرانولول بر فشار خون

این دارو در حالت عمومی باعث کاهش فشار خون می شود. ولی مصرف آن بدون توصیه پزشک ممنوع بوده و یا مصرف هم زمان آن با دیگر دارو های کاهنده فشار خون منوط به نظر پزشک است.

برای اطلاعات بیشتر راجع به درمان فشار خون بالا و درمان فشار خون پایین بر دکمه های زیر کلیک کنید.

بیشتر بخوانید : نشانه های فشارخون بالا چیست و چه عوارضی دارد؟ راه های درمان آن را بخوانید فشار خون بالا

بیشتر بخوانید : نشانه های فشارخون پایین چیست و چه عوارضی دارد؟ راه های درمان آن را بخوانید فشار خون پایین

دکتر سعید یزدان خواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای پرسش از دکتر کلیک کنید.

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۱۱ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 358 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب، آقای دکتر من ۳۸ سالمه و چند وقت پیش آبان‌ماه بخاطر بیماری شدید همسرم که کرونا داشت استرس شدیدی بهم وارد شد، بعدش من دچار سنگینی قفسه سینه و فشار خون بالا شدم(۱۵ روی۹) که اکو هم انجام دادم و کمی افتادگی دریچه میترال داشتم،دمتر بهم پروپرانول۲۰ روزی ۲ تا و تریامترن اچ نصف صبح وشبو کلیدینیوم سی روزی ۲ تا تجویز کرد، بعد از دوهفته خیلی بهتر شدم و تریامترن و کلیدینیوم سی رو قطع کردم و پرانول رو هم نصف کردم، الان دچار ضعف و بی حالی و سستی در پاها هستم و سرم سنگینه و گاهی سرگیجه دارم و نزدیکی های وعده قرصم که میشه کمی تپش قلب میگیرم، به نظر شما چکار کنم؟؟لازم به ذکره که هم زمان با خانمم خودمم کروناگرفتم و ۱۰ درصد ریه درگیر شد، قرص سووداک مصرف کردم و خوب شدم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۰ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب فعلاً دفعات مصرف پروپرانولول را اضافه کنید
    2. تصویر کاربر مهدی چهارشنبه ۱۰ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      سپاسگزارم آقای دکتر، شرمنده وقتتونم میگیرم، پس شما می‌فرمایید این سستی و بی حالی و سنگینی سرم من بخاطر کم کردن دوز پراپرانول هستش؟ آیا لازمه که کلیدینیوم سی و تریامترن اچ رو دوباره مصرف کنم؟
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۱۱ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      خیر احتمالاً از آثار کرونا است که گاهی تا یکی دو ماه ادامه خواهد داشت. مصرف کلیدینیوم تابع علایم گوارشی و تریامترن تابع میزان فشارخون است
    4. تصویر کاربر مهدی پنجشنبه ۱۱ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      زنده باشید دکتر عزیز، آرزوی صحت و سلامتی براتون دارم. الان با توجه به نظر شما در رابطه با افزایش دفعات مصرف، چه دوزی و چندبار در روز پراپرانول مصرف کنم؟
    5. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۱۱ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      همان دوز مصرفی را یکبار در روز افزایش دهید
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر فرناز سه شنبه ۹ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 262 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشین من 1/5 ماه به علت اضطراب که باعث افزایش فشار خون و تپش قلبی و بیخوابی شده بود با مصرف سه تا پرانول ۱۰ و آلپرازولام روزانه به شرایط نرمال فشار یعنی ۱۱ که قبلا هم همینطور بود با تپش منظم برگشتم ولی با کاهش پرانول به دو تا الان در سومین روزه که فشارم معمولا ۱۳/5 هست در حالیکه عموما فشار من ۱۱ بوده است باید دارو رو با دو تا ادامه بدم یا دوباره ۳ تا بخورم متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۹ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب پروپرانولول را حداقل بمدت دو هفته روزانه سه بار مصرف کرده و پس از آن شروع به کم کردن دوز دارو کنید
  • تصویر کاربر هانیه پنجشنبه ۴ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 308 مشاهده پرسش
    ببخشید اقای دکتر توی مقاله که نوشتید قطع پروپرانولول ۲۰ خطرناکه و باید تدریجی قطع شه..خطری نداره یه دفعه ای قطع کنه؟؟ امروز از ظهر مامانم سرش درد گرفته و چشاش میسوزه و بیتابه ممکنه بخاطر این باشه که دو وعده پرانول رو نخورده؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۳ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب خیر
    2. تصویر کاربر هانیه پنجشنبه ۴ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام دکتر، عذرخواهم ینی هم تریامترن اچ و هم پرانول ۲۰ رو قطع کنند؟؟ هر دو؟؟
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۴ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      بله
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر هانیه چهارشنبه ۳ دی ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 263 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر، مادر من ۴۶ سالش هست، مامانم چندین ماه پیش همش فشارش میرفت بالا (استرس کنکور من رو هم داشت خیلی نگران بود) رفت دکتر و بهش پرانول ۲۰ صبح و شب و تریامترن اچ صبحا نصفش رو تجویز کردن..الان نزدیک ۵ یا ۶ ماه هستش که مصرف میکنن ولی این یکی دو ماه اخیر خداروشکر فشارشون بالا نرفته(قبلا که بالا میرف سرگیجه و حالت تهوع میگرفت) حتی همین یک ماه پیش مادر مامانم فوت کردن ولی فشارش رو چند بار گرفتم فشارش خداروشکر طبیعی بود.میخواستم بدونم ایا ادامه بدن قرصارو یا نه قطع کنن؟؟ دیشب و امروز صبح هم پرانول نخوردن تموم کردیم امشب دوباره میخوره..راستی قرص اتورواستاتین ۲۰ هم واسه چربی مصرف میکنن، یائسه هم شده و تعریق و گر گرفتگی داره، حتی تو این هوای سرد که میره بیرون عرق میکنه..
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۳ دی ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب می‌توانند دارو را برای یک هفته قطع کنند و بعد از یک هفته یک هولتر فشار خون ۲۴ ساعته انجام دهند تا در مورد نیاز به مصرف دارو برای ایشان تصمیم گیری شود.
  • تصویر کاربر باران پنجشنبه ۲۷ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من باران 36 سالمه حدود پنج سال پیش تحت تاثیر شرایط استرس زا دچار حملات پانیک شدم و بعد آن حمله بارها تحت استرس و اضطراب دچار حمله شدم و چند بار اکو شدم و دکتر گفت افتادگی دریچه میترال جزیی داری دو دوره هفت ماه قرص اعصاب و پرانولول مصرف کردم و حدود چهار ماه پیش دوباره دچار حمله پانیک شدم و هفته ای چند بار و تحت استرس نبودم فقط رژیم شروع کرده بودم پیش دکترقلب رفتم و به من پرا نول 10داد که صبح یکی و عصر یکی مصرف کنم و قرص کلرو دیازپوکساید و الان چهار ماهه مصرف میکنم و می خواستم پرانول را قطع کنم اما همینکه ی وعده دیر بشه طپش قلب سراغم میاد از این وضعیت خسته شدم و آیا باید همیشه پرا نول مصرف کنم لطفا راهنمایی کنید..و کلا تحت تاثیر کوچکترین مسأله ناراحت کننده خودم را می بازم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۲۷ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب تا زمانی که علامت دار هستید و تپش قلب دارید می‌توانید مصرف پروپرانول را ادامه دهید تا با درمان مناسب اضطراب تپش قلب از بین برود و به‌تدریج پروپرانولول را کم کرده و نهایتاً قطع بفرمایید. در حقیقت تپش قلب شما ناشی از اضطراب بوده و درمان اصلی شما درمان اضطراب است و با درمان آن طپش قلب نیز مرتفع خواهد شد.
  • تصویر کاربر باران پنجشنبه ۲۷ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 320 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من باران خانمی 36ساله هستم که افتادگی خفیف دریچه میترا ل دارم و حدود پنج ساله که در شرایط استرس زا قرار بگیرم دچار حملات پانیک میشوم و دکتر به من قرصهای ضد استرس و گرانول تجویز میکند الان و دوره ای هفت ماه تا هشت ماه دارو مصرف می کنم الان حدود چهار ماهه که قرص پرانول صبح 10شب 10مصرف میکنم با قرص کلرودیاز پوکساید و اگه ی وعده فراموش کنم دچار طوس قلب میشوم و حس بدی در قفسه سینه دارم می خواستم ببینم تا کی باید قرص گرانول مصرف کنم و آیا برای بدن مضر نیست
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۲۷ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب منظور شما قرص گرانول پلانتاژل است؟
    2. تصویر کاربر باران پنجشنبه ۲۷ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام نه دکتر منظورم همون پرانولول 10هستش که صبح و شب مصرف میکنم و اینکه کی باید قطع کنم و چگونه
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۲۷ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب تا زمانی که علامت و تپش قلب دارید می توانید پروپرانولول را ادامه دهید و مصرف طولانی مدت آن ایجاد اشکال نمی کند
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ستایش دوشنبه ۲۴ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 428 مشاهده پرسش
    غش کردن
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۴ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً سوال خود را واضح تر مطرح بفرمائید.
  • تصویر کاربر عباس یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 285 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من 45 سال دارم در این سن ضربان قلب باید چند باشه فوتبال گاهی در هفته دوبار یا یک بار بازی می کنم در موقع ورزش نکردن نبض میگیرم ضربان قلب هفتاد هشتاد میزنه در دقیقه زیاد نمی زنه آقای دکتر با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۳ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب تعداد ضربان قلب طبیعی بین ۶۰ تا ۱۰۰ در دقیقه است. ضربان قلب شما طبیعی است.
  • تصویر کاربر نیلوفر دوشنبه ۱۰ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 255 مشاهده پرسش
    بادرود وادب وخسته نباشید آقای دکتر من فشارخون بالا دارم ومتورال واملودپین مصرف میکنم دیروز خبر مرگ بکی ازبستگانم را شنیدم دیشب از استرس تا صبح نخوابیدم فشارم را گرفتم ۱۱ روی ۸ ونیم بود وضربان قلبم ۱۴۹ بود قرص پروپانول ۱۰ خوردم وکلروپکساید ۵ هم دارم ولی نخوردم سوالم اینه که روزی چند دوز لازمه بخورم ووتا چند روز ، سنم ۶۲ ساله , در صمن آسپرین ۸۰ هم روزی یکی میخورم
    سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۰ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب از مصرف همزمان متورال و پروپرانولول خودداری کنید. در مورد مصرف آسپرین نیز استفاده از آن در صورت لزوم ( بیماری قلبی یا عروقی ثابت شده، سکته مغزی و یا در صورتی که ریسک محاسبه شده بروز حوادث قلبی عروقی در ده سال آینده بیش از ده درصد باشد) توصیه می‌شود و در غیر اینصورت بدون سود بوده و ریسک خونریزی های گوارشی را افزایش می‌دهد.
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۴ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما آقای دکتر بنده مردی هستم 42 که مدت 6 ماه دچار نوسانات شدید فشار خون بالا بودم الحمدلله الان نوسانات کمتر شده ضمنا حدود 15 سال قرص پروپرانولول 40 استفاده میکنم آقای دکتر جدیدا بنده دچار آریتمی قلبی ریپ زدن قلب شدم یعنی بعد از مشکل نوسانات شدید فشار خون این حالت پیدا کردم یکی از پزشکان توصیه به استفاده از قرص آملودیپین 5 همراه پروپرانولول کردن و یکی دیگه پزشک نظرشون قطع مصرف پروپرانولول و استفاده از کونکور 5 لود
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۴ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب توصیه میکنم که قبل از تغییر دارو ابتدا یک هولتر نوار قلب ۲۴ یا ۴۸ ساعته انجام دهید.
درحال دریافت اطلاعات