بزرگ شدن قلب یا گشادی قلب یعنی چه؟

بزرگ شدن قلب یا گشادی قلب (کاردیومگالی) یک بیماری به حساب نمی آید، اما می تواند از علائم بیماری قلبی باشد. در این مقاله به بررسی علت بزرگ شدن قلب و همچنین روش های درمان قلب بزرگ می پردازیم.

کاردیومگالی چیست؟

برخی شرایط و مشکلات خاص جسمی می توانند منجر به ضخیم شدن عضله قلب و یا گشاد شدن دریچه های آن شوند که در نهایت منجر به بزرگ شدن قلب یا کاردیومگالی در فرد خواهد شد که گاهی به آن قلب بزرگ نیز می گویند. بسته به نوع مشکل مربوطه، مشکل بزرگ شدن قلب یا کاردیومگالی می تواند موقتی و یا دائم باشد.

مشکل بزرگ شدن قلب را می توان با درمان صحیح علت بروز آن حل کرد. از جمله درمان های مربوط به یک قلب بزرگ شده می توان به مواد دارویی، پروسه های درمانی و یا عمل جراحی اشاره داشت.

علائم بزرگ شدن قلب

در برخی افراد، بزرگ شدن قلب یا کاردیومگالی هیچ علائم و نشانه خاصی را بروز نمی دهد. اما برخی از افراد دیگر ممکن است علائم خاصی نظیر موارد زیر را تجربه کنند:

  • تنگی نفس
  • ریتم غیر نرمال قلب
  • ورم (اِدِما)

زمان مراجعه به پزشک

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

درمان یک قلب بزرگ زمانی ساده تر است که خیلی زود تشخیص داده شود. پس اگر در زمینه وضعیت قلب خود دچار تردید و نگرانی هستید، حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

اگر علائم و نشانه های جدیدی را تجربه می کنید که مرتبط به قلب شما هستند حتما یک وقت ملاقات با پزشک تنظیم کنید. در صورت داشتن برخی از علائم و نشانه ها باید حتما هر چه سریع تر به مراکز درمانی و یا پزشک ها مراجعه کرد. چرا که نشانه این هستند که شما یک حمله قلبی را تجربه می کنید.

  • درد قفسه سینه
  • ناراحتی و درد در دیگر بخش های ناحیه بالایی بدن، از قبیل یک یا هر دو دست، پشت، گردن، فک و یا شکم
  • تنگی نفس شدید
  • احساس ضعف

علت بزرگ شدن قلب چیست؟

بزرگ شدن عضله قلب در بدن معمولا به علت شرایط و مشکلاتی ایجاد می شود که منجر به افزایش سرعت پمپاژ خون توسط قلب می شوند و یا این که به عضله قلب آسیب وارد می کنند. گاهی اوقات قلب بنا به دلایل ناشناخته بزرگ شده و ضعیف می شود که به آن ایدئوپاتیک (idiopathic) نیز می گویند.

یک مشکل قلبی که با آن به دنیا می آیید ( بیماری مادرزادی)، آسیب و صدمه مربوط به حمله قلبی و یا ضربان قلب غیر نرمال (آرهیتمیا) می تواند منجر به بزرگ شدن عضله قلب شوند.

فشار خون بالا

فشار خون بالا

ممکن است قلب شما برای رساندن خون به همه اعضای بدن شما سخت تر پمپاژ کند و به همین دلیل عضله قلب بزرگ و ضخیم می شود. فشار خون بالا می تواند منجر به بزرگ شدن بطن چپ شود و در نتیجه عضله قلب ضعیف می شود. همچنین فشار خون بالا می تواند باعث بزرگ شدن اتاقک های بالایی از قلب ( دهلیز های قلب) شود.

بیماری دریچه قلب

چهار دریچه در قلب شما سعی می کنند جریان خون را در مسیر درستی نگه دارند. اگر این چهار دریچه بنا به دلایل مختلفی نظیر تب روماتیسمی، نقص قلب، عفونت ها (اندوکاردیت عفونی)، اختلالات بافت همبند، برخی دارو های خاص و یا درمان های اشعه ای برای سرطان آسیب ببینند در نهایت احتمال بزرگ شدن عضله قلب وجود دارد.

بیماری عضله قلب (کاردیومیوپاسی)

 هر چه ضخیم شدن و سخت شدن عضله قلب پیشرفت کرده و بیشتر شود، ممکن است قلب شما به خاطر تلاش خود برای پمپاژ خون بیشتر به بدن بزرگ شود.

فشار خون ریوی

فشار خون بالا در شریانی که قلب را به ریه ها متصل می کند.  قلب شما در این شرایط برای انتقال خون بین ریه ها و قلب نیاز به پمپاژ سخت تر و بیشتری دارد. در نتیجه احتمال بزرگ شدن سمت راست از عضله قلب شما وجود دارد.

مایعات دور قلب شما (عفونت پریکارد)

 انباشته شدن مایعات در کیسه ای که حاوی قلب شما است (پریکاردیوم) می تواند منجر به بزرگ نشان داده شدن قلب در تصاویر ایکس ری قفسه سینه باشد.

کم خونی

کم بودن تعداد سلول های قرمز خون را کم خونی می‌گویند.  کم خونی شرایطی است که در آن تعداد سلول های قرمز خون برای رساندن اکسیژن کافی به بافت های بدن کم است. مشکل کم خونی مزمن اگر درمان نشود می تواند منجر به ضربان قلب تند و یا نا منظم در بدن فرد شود. به دلیل کمبود اکسیژن در خون، قلب باید با سرعت و قدرت بیشتری خون را به بدن پمپاژ کند.

مشکلات غدد تیروئید

هم کم کاری غده تیروئید (هایپوتیروئید) و هم پر کاری غده تیروئید (هایپرتیروئید) می تواند منجر به بروز مشکلات قلبی، از قبیل بزرگ شدن عضله قلب شوند.

میزان زیاد آهن در بدن (هموکروماتوسیس)

هموکروماتوسیس یک مشکل خاص است و زمانی پیش می آید که بدن شما نمی تواند به خوبی آهن را در متابولیسم خود مدیریت کند و در نتیجه آهن در ارگان های مختلف بدن شما انباشته می شود که یکی از این عضلات قلب است. این می تواند منجر به بزرگ شدن بطن چپ به دلیل ضعیف شدن عضله قلب شود.

بزرگ شدن قلب در بارداری

فشار خون بالا در بارداری

در حین بارداری و یا به علت وضعیت سلامتی و جسمی خود نظیر ضعیف شدن عضله قلب، بیماری عروق کرونر قلبی، مشکلات دریچه های قلب و یا ریتم های غیر نرمال قلب، ممکن است بزرگ شدن قلب و یا همان کاردیومگالی را تجربه کنید.

استرس

ممکن است به خاطر استرس موجود در بدن و ذهن خود، مشکل بزرگ شدن قلب یا کاردیومگالی به صورت موقت برای شما پیش بیاید.

برخی بیماری های نادر

بیماری های نادری که می توانند بر روی قلب اثر بگذارند، مثل آمیلوییدوسیس.  این بیماری شرایطی است که در آن پروتئین های غیر نرمال در خون به گردش در می آیند و ممکن است در داخل قلب انباشته شوند، با کارکرد این ارگان تداخل پیدا کنند و در نهایت منجر به بزرگ شدن قلب شوند.

قلب بزرگ شده

فاکتورهای خطر زا در ایجاد بزرگی قلب

در صورت داشتن برخی از شرایط و فاکتورهای خاص در بدن احتمال بزرگ شدن عضله قلب شما بالاتر است.

⛔فشار خون بالا

داشتن فشار خونی بالاتر از ۹۰/۱۴۰ میلیمتر جیوه میزان ریسک بزرگ شدن قلب در بدن شما را بالا می برد.

⛔تاریخچه خانوادگی از قلب بزرگ شده یا کاردیومیوپاسی

اگر یکی از اعضای نزدیک خانواده شما نظیر پدر یا مادر و یا برادر و خواهر شما مشکل بزرگی عضله قلب را داشته باشند، احتمال این که این مشکل در شما نیز به وجود آید بالا می رود.

⛔بیماری عروق کرونر

در این شرایط، پلاکت های چربی در شریان های قلب شما جریان خون را به رگ های خونی دیگر مسدود می کنند که می تواند منجر به بروز حمله قلبی شود. وقتی که یک بخش از عضله قلب از بین می رود، قلب شما باید سخت تر خون را پمپاژ کند تا بتواند خون کافی به سایر نقاط بدن را تامین کند که همین منجر به بزرگ شدن عضله قلب خواهد شد.

⛔بیماری مادرزادی قلبی

اگر با مشکلی به دنیا آمده باشید که ساختار قلب شما را تحت تاثیر قرار داده باشد، احتمال بزرگ شدن قلب در شما بالا می رود.

⛔بیماری دریچه قلب

قلب شما دارای چهار دریچه هست – دریچه آئورت، دریچه میترال، دریچه ریه و تریکوسپید – که باز و بسته می شوند تا جریان خون از قلب شما را به مسیر درست برسانند. مشکلات دریچه‌های قلب ، مانند نارسایی دریچه میترال، می توانند در نهایت منجر به بزرگ شدن قلب شوند.

⛔حمله قلبی

تجربه کردن یک حمله قلبی ریسک بزرگ شدن قلب فرد را افزایش می دهد.

عوارض جانبی بزرگی قلب

ریسک های مربوط به مشکلات و عوارض جانبی بزرگ شدن قلب در افراد، به ناحیه ای از قلب که بزرگ شده است و همچنین علت بروز این مشکل بستگی دارند. از جمله عوارض جانبی و مشکلات بزرگ شدن قلب:

⚠️نارسایی قلبی

بزرگی بطن چپ که یکی از شدید ترین انواع مشکل بزرگی قلب به شمار می رود می تواند ریسک بروز نارسایی قلبی را بالا ببرد. در نارسایی قلبی، عضله قلب شما ضعیف می شود و بطن های آن کش می آیند تا جایی که قلب نتواند خون را به شکل بهینه ای در کل بدن فرد پمپاژ کند.

⚠️لخته های خونی

داشتن قلب بزرگ شده احتمال شکل گیری لخته‌ های خون در ناحیه قلب و شریان های متصل به آن را افزایش می دهد. اگر لخته های خونی وارد جریان خون شما شوند، باعث مسدود شدن گردش خون به ارگان های حیاتی شما شده و حتی ممکنه منجر به حمله قلبی یا سکته شوند. لخته های خونی که در سمت راست از قلب شما ایجاد می شوند ممکن است به سمت ریه ها حرکت کنند که به این شرایط خطرناک آمبولی ریه می گویند.

⚠️ناراحتی قلبی

برای آن دسته از افراد که مشکل بزرگی قلب را دارند، دو مورد از چهار دریچه قلب – دریچه میترال و دریچه تریسکوپید – ممکن است به خوبی بسته نشوند چرا که گشاد می شوند و در نتیجه مشکل بازگشت خون به سمت قلب به وجود می آید. این بازگشت جریان خون صدایی ایجاد می کند که به آن غرغر قلبی (heart murmur) می گویند. با این که چنین وضعیتی لزوما خطرناک نیست، اما باید حتما توسط پزشک معالج تحت نظر باشد.

⚠️آیا بزرگ شدن قلب باعث مرگ میشود؟

برخی از انواع بزرگ شدن قلب می تواند منجر به بروز اختلال در ریتم ضربان قلب شما شوند. ضربان های قلبی که برای حرکت دادن خون خیلی کند باشند و یا شدت آن ها به قلب اجازه داشتن ریتم مناسب را ندهد می توانند منجر به ضعف و غش و در برخی موارد ایست قلبی و مرگ ناگهانی شوند.

تشخیص آمبولی ریه

چگونه قلب بزرگ شده تشخیص داده می شود؟

اگر شما علائم یک مشکل قلبی را دارید، پزشک معالج شما یک آزمایش بدنی انجام داده و تعدادی آزمایش مختلف را تجویز می کند تا به کمک آن ها مشخص کند که آیا قلب شما بزرگ شده است یا خیر و این که علت بروز این مشکل چه است.

◼ آزمایش اشعه ایکس قفسه سینه

تصاویر ایکس ری به پزشک معالج شما کمک می کنند تا وضعیت ریه ها و قلب را بررسی کنند. اگر بزرگی قلب شما در تصاویر ایکس ری اثبات شود، معمولا آزمایش های بیشتری برای مشخص شدن دلیل آن مورد نیاز است.

◼ الکتروکاردیوگرافی

این آزمایش گزارشی از فعالیت الکتریکی قلب شما را به کمک الکترودهای متصل به پوست نشان می دهد. ضربان و نبض ها به شکل امواج ثبت شده و بر روی یک مانیتور و یا یک کاغذ پرینت شده نمایش داده می شوند. این آزمایش به پزشک معالج کمک می کند تا مشکلات مربوط به ریتم قلبی را تشخیص دهد و یا آسیب های مربوط به یک حمله قلبی را شناسایی کند.

◼ اکوکاردیوگرافی

این آزمایش برای تشخیص و تحت نظر قرار دادن قلب بزرگ شده است و از امواج صوتی استفاده می کند تا تصاویر ویدیویی از قلب شما بسازد. با این آزمایش، چهار اتاقک قلب ( دو دهلیز و دو بطن) را می توان به خوبی ارزیابی کرد.

پزشک معالج می تواند از نتایج این آزمایش بفهمد که قلب شما تا چه حد بهینه خون را پمپاژ می کند، مشخص کند کدام یک از اتاقک های قلب شما بزرگ شده است، به دنبال سرنخ هایی از حملات قلبی قدیمی باشد و بفهمد که آیا شما مشکل مادرزادی قلبی دارید یا خیر.

◼ آزمایش استرس

این نوع از آزمایش که به آن تست ورزش نیز می گویند، اطلاعاتی در مورد این که قلب شما در حین فعالیت بدنی چطور کار می کند ارائه می دهد. یک تست ورزش معمولا شامل راه رفتن بر روی یک تردمیل و یا راندن یک دوچرخه ثابت می شود که در حین آن ریتم قلبی، فشار خون و تنفس شما ارزیابی خواهد شد.

◼ سی تی اسکن و یا آزمایش ام آر آی

در سی تی اسکن شما بر روی یک میز دراز می کشید و وارد یک ماشین شبیه به دونات می شوید که به آن گانتری می گویند. یک لوله ایکس ری درون این ماشین اطراف بدن شما می چرخد و تصاویری را از قلب و قفسه سینه شما ثبت خواهد کرد.

در آزمایش ام آر آی قلبی بر روی یک میز در درون یک ماشین شبیه به لوله دراز می کشید. این ماشین از میدان آهنربایی و امواج رادیویی استفاده می کند تا سیگنال هایی که تصاویری از قلب شما تولید می کنند را تولید کند.

◼ آزمایش های خونی

پزشک معالج ممکن است آزمایش های خونی خاصی را تجویز کند تا بتواند سطح برخی از مواد خاص درون خون شما را تشخیص دهد. همچنین این آزمایش های خونی می توانند به پزشک معالج شما کمک کنند برخی دیگر از مشکلات که ممکن است علائم شما را به وجود آورند را رد کنند.

◼ کاتتریزاسیون قلب و بیوپسی

در این پروسه، یک لوله باریک با نام کاتتر وارد کشاله ران شما شده و به سمت رگ های خونی در قلب شما هدایت می شود که در آنجا یک نمونه کوچک (بیوپسی) از قلب شما، در صورت مشخص شدن، استخراج می شود تا در آزمایش مورد بررسی و آنالیز قرار گیرد.

در این آزمایش میزان فشار درون اتاقک های قلب شما (دهلیز و بطن ها) اندازه گیری می شود تا مشخص شود خون با چه شدتی در قلب شما پمپاژ می شود. تصاویر مربوط به شریان های قلب شما در حین این پروسه گرفته می شوند آنژیوگرافی عروق کرونری تا از عدم وجود مشکل مسدود بودن رگ های قلبی اطمینان حاصل شود.

آیا بزرگی قلب درمان دارد؟

تمرکز درمان های موجود برای قلب بزرگ شده افراد بر روی حل علت اصلی بروز مشکل تمرکز دارند.

بزرگ شدن قلب

◼ درمان دارویی

اگر کاردیومیوپاسی و یا دیگر انواع مشکلات قلبی مسئول مشکل بزرگی قلب شما باشند، پزشک معالج ممکن است داروهای خاصی را پیشنهاد دهد.

  • دیورتیک ها برای کاهش میزان سدیم و آب در بدن شما، که می تواند به کاهش فشار در شریان ها و قلب نیز کمک کند.
  • محدود کننده های آنزیم آنژیوتنسین (ACE) برای کاهش فشار خون و بهبود قابلیت پمپاژ قلب
  • مسدود کننده های گیرنده آنژیوتنسین (ARBs) برای ارائه مزیت های داروهای ACE برای آن دسته از افراد که نمی توانند آن ها را مصرف کنند.
  • بتا بلاکر ها برای کاهش فشار خون و بهبود کارکرد قلب
  • آنتی کوگولان ها برای کاهش ریسک ایجاد لخته های خونی که می توانند منجر به بروز حمله قلبی و یا سکته شوند.
  • آنتی آریتمیک ها برای این که مطمئن شوید قلب با ریتم نرمال کار می کند.

اگر داروها برای حل مشکل شما کافی نیستند، پروسه های پزشکی و جراحی مورد نیاز است.

◼ دستگاه های پزشکی برای نرمال کردن ضربان قلب

برای برخی از انواع خاص قلب بزرگ شده (کاردیومیوپاسی گشاد شده) یک دستگاه تنظیم کننده ریتم که انقباض های بین بطن چپ و راست را زمانی که نیاز باشد تنظیم کی کند استفاده خواهد شد. برای افرادی که در خطر آریتمیها هستند، درمان دارویی یا دستگاه قابل ایمپلنت ICD گزینه خوبی است.

آی سی دی ها دستگاه های کوچکی هستند – اندازه یک ورق – که در سینه ایمپلنت می شوند و ریتم قلب شما را تحت نظر قرار می دهند و شوک های الکتریکی را در مواقع لازم برای کنترل ضربان قلب وارد خواهند کرد.

اگر علت اصلی قلب بزرگ شما فیبریلاسیون باشد به پروسه های درمانی نیاز دارید که ریتم قلب شما را به حالت نرمال برگردانند  تا از ضربان تند قلب شما جلوگیری کند.

◼ عمل جراحی دریچه قلبی

اگر مشکل شما مربوط به دریچه های قلب باشد و یا بزرگی قلب برای دریچه ها مشکل ایجاد کرده باشد عمل جراحی برای تعمیر و یا تعویض دریچه انجام می شود.

◼ جراحی قلب باز عروق کرونر

اگر بزرگی قلب به بیماری عروق کرونر ربط داشته باشد، این نوع عمل جراحی انجام خواهد شد.

◼ دستگاه کمک یار بطن چپ (LVAD)

اگر مشکل نارسایی قلبی داشته باشید به این دستگاه قابل ایمپلنت مکانیکی پمپاژ نیاز دارید تا به جریان ضعیف شده قلب شما کمک کند. ممکن است در زمانی که در انتظار انجام پیوند قلب هستید یک LVAD برای شما ایمپلنت شود و یا شاید در زمانی که کاندیدای پیوند قلب نیستید به عنوان یک درمان بلند مدت برای نارسایی قلبی مورد استفاده باشد.

◼ پیوند قلب

اگر دارو ها نتوانند علائم شما را کنترل کنند انجام پیوند قلب احتمالا آخرین گزینه پیش رو است. به علت کمبود اهدا کنندگان قلب، حتی کسانی که به شدت مریض هستند باید مدت ها در صف بمانند.

ترک سیگار

درمان خانگی بزرگ شدن قلب

راه های مختلفی برای بهبود وضعیت خود در پیش رو دارید اما با این حال نمی توانید این مشکل را به کلی درمان کنید. پزشک معالج شما ممکن است برای بهبود وضعیت تعدادی راهکار پیشنهادی پیش روی شما بگذارد. از جمله این موارد می توان به راهکار های زیر اشاره داشت:

  • ترک سیگار
  • کم کردن وزن اضافه
  • محدود کردن نمک در رژیم غذایی
  • کنترل کردن بیماری دیابت
  • تحت نظر قرار گرفتن فشار خون
  • انجام ورزش و تحرک متعادل، البته پس از مشورت با دکتر جهت مشخص شدن بهترین نوع فعالیت بدنی برای وضعیت شما
  • محدود کردن و یا حذف الکل و کافئین
  • داشتن ۸ ساعت خواب در شب

 

دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای پرسش از دکتر روی مشاوره پزشکی کلیک کنید.

 

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر نازنین چهارشنبه ۲۱ خرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 277 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت شما آقای دکتر مادرم حدود 5 ماهه که درد قفسه ی سینه درسمت چپ داره و بعداز بررسی مشخص شد که قلبش بزرگ و ضخیم شده به دلیل فشارخون بالا و پزشک معالج قرص وارفارین رو تجویز کردن و هر ده روز باید آزمایش خون بدن می خواستم بدونم آیا داروی دیگه ای هست که جایگزین قرص وارفارین بشه و این که آیا این بزرگی قلب درمانی دارد با تشکر مادرم 69 ساله هستن
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۲۱ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام و عرض ادب در برخی موارد بجای وارفارین میشود از داروهای دیگر استفاده کرد و این مسئله تابع این است که تنگی دریچه میترال وجود دارد یا خیر در مورد درمان بزرگی قلب هم نیاز به رویت گزارش اکوکاردیوگرافی دارم
  • تصویر کاربر نگار چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 308 مشاهده پرسش
    سلام، میخواستم بدونم بزرگ شدن قلب در یک زن 70 ساله که قبلا یکبار انژیوگرافی شده تاچه اندازه میتونه خطرناک باشه و آیا درمان داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۲۴ اردیبهشت ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      پاسخ شما تابع علت ایجاد کننده بزرگ شدن قلب میباشد در صورتی که این بزرگی ناشی از سکته قلبی قبلی و گرفتگی عروق باشد پیش آگهی نسبتاً بدی دارد و در صورتی که به علت فشار خون و مشکلات دریچه ای باشد احتمال اصلاح این بزرگ شدن قلب پس از درمان علت اولیه وجود دارد

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 293 مشاهده پرسش
    سلام پدرم سال 87عمل قلب باز انجام داده از آن زمان تا امروز داروی قرص à saوقرص فشار خون لوزارا استفاده کرده ،،تا چند روز پیش احساس درد طرف راست قفسه سینه و پشت کمرو طرف لگن وعرق تند کرد بردمش دکتر آزمایش خون و ادرار و سی تی اسکن وسنو ازش گرفت ،نتیجه سی تی اسکن راگفت نمیدانم قلب تو سینه بزرگ شده یا عضلات قلبش.قویه از آزمایش خون وادرار گفت کم خونی و ریه سمت راستش مورد داره،،همین وبس،،براش دارو نوشت،وگفت یکماه دیگه بیا،میخاستم بدونم آیا قلب پدرم بزرگ شده،خواهش میکنم جواب بده به این ماه مبارک قسم شبا خوابم نمیبره،،لطفا
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۰ اردیبهشت ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      لطفاً مدارک مورد اشاره رو بفرستید

  • تصویر کاربر نیکخواه چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 398 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید شوهرمن گشادی دریچه قلب داره گفتن ۴ماه تحت نظر باشه خوب میشه اما بعد چهار ماه باز دوباره بستری کردن توی بیمارستان تهران توروخدا کمکم کنید آیا خوب میشه
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      لطفاً تصویر اکوکاردیوگرافی ایشان را بفرستید

  • تصویر کاربر طهرانی یکشنبه ۳۱ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 288 مشاهده پرسش
    با عرض سلام خدمت اقای دکتر
    من مردی ۵۲ ساله هستم حدود ۳ سال پیش سوزش در قفسه سینه داشتم که نوار قلب و اکو و اسکن قلب انجام دادم و دکتر معالج برایم متوهگزال و اسپرین ۸۰ تجویز کرد در طول این مدت تا کنون اوضاعم بد نبود و گهگاهی یه تیر کوچک میگرفت و رفع میشد از دو ماه پیش برای تهیه متوهگزال مراجعه کردم که گفتند دیگر وارد نمی شود و به جاش داروی متورال را دادند ولی حالا چند روزی هست سمت چپ قفسه سینه تقریبا به سمت پایین و پهلو احساس درد و سوزش دارم ولی نفس تنگی ندارم میخواستم ببینم مشکلی برام پیش اومده یا نه و ایا داروی متورال واقعا همون متوهگزال است
    با تشکر فراوان از شما
    1. تصویر کاربر طهرانی پنجشنبه ۲۸ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)
      با عرض سلام خدمت اقای دکتر
      من مردی ۵۲ ساله هستم حدود ۳ سال پیش سوزش در قفسه سینه داشتم که نوار قلب و اکو و اسکن قلب انجام دادم و دکتر معالج برایم متوهگزال و اسپرین ۸۰ تجویز کرد در طول این مدت تا کنون اوضاعم بد نبود و گهگاهی یه تیر کوچک میگرفت و رفع میشد از دو ماه پیش برای تهیه متوهگزال مراجعه کردم که گفتند دیگر وارد نمی شود و به جاش داروی متورال را دادند ولی حالا چند روزی هست سمت چپ قفسه سینه تقریبا به سمت پایین و پهلو احساس درد و سوزش دارم ولی نفس تنگی ندارم میخواستم ببینم مشکلی برام پیش اومده یا نه و ایا داروی متورال واقعا همون متوهگزال است
      با تشکر فراوان از شما
    2. تصویر کاربر طهرانی پنجشنبه ۲۸ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)
      با عرض سلام خدمت اقای دکتر
      من مردی ۵۲ ساله هستم حدود ۳ سال پیش سوزش در قفسه سینه داشتم که نوار قلب و اکو و اسکن قلب انجام دادم و دکتر معالج برایم متوهگزال و اسپرین ۸۰ تجویز کرد در طول این مدت تا کنون اوضاعم بد نبود و گهگاهی یه تیر کوچک میگرفت و رفع میشد از دو ماه پیش برای تهیه متوهگزال مراجعه کردم که گفتند دیگر وارد نمی شود و به جاش داروی متورال را دادند ولی حالا چند روزی هست سمت چپ قفسه سینه تقریبا به سمت پایین و پهلو احساس درد و سوزش دارم ولی نفس تنگی ندارم میخواستم ببینم مشکلی برام پیش اومده یا نه و ایا داروی متورال واقعا همون متوهگزال است
      با تشکر فراوان از شما
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۳۱ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      در صورتی که درد شما با فعالیت ارتباطی نداشته باشد جای نگرانی وجود ندارد و نیاز به اقدام دیگری ندارید متورال و متوهگزال هر دو یک دارو هستند با املاح متفاوت و لذا طول اثر زمانی متفاوتی نیز دارند

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 344 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر من مدتیه احساس میکنم قلبم همزمان دوبار میزنه گاهی هم تپشش یه جوریه احساس میکنم معدمه ولی واقعا خیلی ازاردهنده است من واقعا نمیدونم مشکل از قلبمه یا معده اگه ممکنه راهنماییم کنید
    باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب

      نشانه های ارائه شده برای پاسخگویی کافی نیست، برای بررسی و معاینه اولیه به پزشک عمومی مراجعه کنید.

  • تصویر کاربر بهمنی چهارشنبه ۳۰ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 325 مشاهده پرسش
    م.ر. ت:
    سلام من (خانم ۵۲ ساله)خیلی وقته که طپش قلب و شلی دریچه قلب دارم. اخیرا دکترم اکو کرده میگه قلبم بزرگ شده و داروی لیزیرکس ۵ میلی روزی نصف را تجویز کرده است. از قبل هم وراپامیل ۴۰ برای تپش قلب روزی ۴ عدد مصرف می کنم. ممکن است بفرمایید نتیجه آزمایش اکو که به پیوست است چه چیزهای طبیعی و غیر طبیعی را نشان می دهد؟ و پیش آگهی قلب من چگونه است؟
    استفاده از تردمیل با سرعت ۴ برای قلب من ضرر دارد یا نه؟ چون ضربان قلب من را بالا میبره
    و اینکه من باید چه چیزهایی رو رعایت کنم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۳۰ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      دیواره قلب شما به علت فشارخون طولانی مدت کنترل نشده دچار افزایش ضخامت شده است و پس از کنترل مناسب فشار خون شما این وضعیت قابل برگشت است سایر یافته های اکو نیز در محدوده طبیعی می‌باشند و جای نگرانی وجود ندارد

  • تصویر کاربر محمد شنبه ۵ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 619 مشاهده پرسش
    با سلام
    نقش تصویر برداری رنگی از قلب در تشخیص بیماری بزرگ شدگی قلب ناشی از فشار خون چیست؟ و ضرورت انجام آن چقدر است. در صورتی که داروی ترزیقی آن موجود نباشد و تصویر برداری به تاخیر بیافتد چه اشکالی را ایجاد میکند؟ ضررهای آن چیست؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۵ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      لطفاً منظور دقیق خود را از تصویر برداری رنگی قلب بفرمایید آیا منظور همان اسکن هسته ای است یا چیز دیگری است؟

  • تصویر کاربر مهسا چهارشنبه ۲ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 652 مشاهده پرسش
    سلام خانمی28ساله هستم از15سالگی فهمیدم افتادگی دریچه دارم چون دردزیادی داشتم.تپش قلب نداشتم ولی چندساله اخیرتپش قلب بهش اضافه شده.دردگاهاطوری هست که نفس رونمیتونم تخلیه کنم.انگارمیله درسینمه.تاپشت کتف ودست وگردن وگاهافک دردش کشیده میشه.توی نمازیاتحرکات یاپله های زیادشدیداتپش قلب میگیرم سرم سبک میشه وگیج میره.نفسم تنگ میشه.دکتربرام امیودارون دادن وحالامیگن 48ساعت هولتربزاروتا10روزقبل ازهولترامیودارونو نخور.من خیلی اذیت میشم حتی گاهادرصحبت کردن هم نفس کم میارم وتپش میگیرم.دردهای ریزهم زیاددارم.نظرشماچیه وبه نظرتون چه کارکنم ومشکل چیه
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۲ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      درد های شما ناشی از مسائل و مشکلات قلبی نیست و می تواند منشاء اسکلتی عضلانی و یا ریوی داشته باشد
      در صورت عدم اثبات آریتمی که آمیودارون برای آن درمان مناسبی باشد مطلقا نیاز به مصرف آمینودارون ندارید لذا قبل از مصرف اقدامی هولتر ریتم ۴۸ ساعت را انجام دهید تا بر اساس نتایج آن برای درمان شما تصمیم گیری شود بسیاری از علائمی که تاکنون اشاره فرمودیده اید می تواند ناشی از اضطراب باشد

  • تصویر کاربر پری چهارشنبه ۱۸ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 354 مشاهده پرسش
    با سلام من خواهری داشتم که از موقع تولد با مشکل دریچه میترال به دنیا آمده بود ایشون موقع زایمان از دنیا رفتن الان هیئت پزشکی میگن قلب خواهر،شما بزرگ بوده حدود450 گرم آیا قبل زایمان اکو و مشاوره بیهوشی و پزشک ماما که در طول بارداری خواهرم بهشون مراحعه میکرده هیچکدام تشخیص ندادن؟ آیا میشه بعد از مرگ متوجه بزرگی قلب شده باشن؟ من خواهرمو از دست دادم اما میخواهم دلیل مرگشو از جناب دکتر بپرسم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۸ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      متاسفانه به علت عدم دسترسی به مدارک قادر به پاسخگویی نیستم

درحال دریافت اطلاعات