بزرگ شدن قلب یا گشادی قلب یعنی چه؟

بزرگ شدن قلب یا گشادی قلب (کاردیومگالی) یک بیماری به حساب نمی آید، اما می تواند از علائم بیماری قلبی باشد. در این مقاله به بررسی علت بزرگ شدن قلب و همچنین روش های درمان قلب بزرگ می پردازیم.

کاردیومگالی چیست؟

برخی شرایط و مشکلات خاص جسمی می توانند منجر به ضخیم شدن عضله قلب و یا گشاد شدن دریچه های آن شوند که در نهایت منجر به بزرگ شدن قلب یا کاردیومگالی در فرد خواهد شد که گاهی به آن قلب بزرگ نیز می گویند. بسته به نوع مشکل مربوطه، مشکل بزرگ شدن قلب یا کاردیومگالی می تواند موقتی و یا دائم باشد.

مشکل بزرگ شدن قلب را می توان با درمان صحیح علت بروز آن حل کرد. از جمله درمان های مربوط به یک قلب بزرگ شده می توان به مواد دارویی، پروسه های درمانی و یا عمل جراحی اشاره داشت.

علائم بزرگ شدن قلب

در برخی افراد، بزرگ شدن قلب یا کاردیومگالی هیچ علائم و نشانه خاصی را بروز نمی دهد. اما برخی از افراد دیگر ممکن است علائم خاصی نظیر موارد زیر را تجربه کنند:

  • تنگی نفس
  • ریتم غیر نرمال قلب
  • ورم (اِدِما)

زمان مراجعه به پزشک

چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم؟

درمان یک قلب بزرگ زمانی ساده تر است که خیلی زود تشخیص داده شود. پس اگر در زمینه وضعیت قلب خود دچار تردید و نگرانی هستید، حتما با یک پزشک متخصص مشورت کنید.

اگر علائم و نشانه های جدیدی را تجربه می کنید که مرتبط به قلب شما هستند حتما یک وقت ملاقات با پزشک تنظیم کنید. در صورت داشتن برخی از علائم و نشانه ها باید حتما هر چه سریع تر به مراکز درمانی و یا پزشک ها مراجعه کرد. چرا که نشانه این هستند که شما یک حمله قلبی را تجربه می کنید.

  • درد قفسه سینه
  • ناراحتی و درد در دیگر بخش های ناحیه بالایی بدن، از قبیل یک یا هر دو دست، پشت، گردن، فک و یا شکم
  • تنگی نفس شدید
  • احساس ضعف

علت بزرگ شدن قلب چیست؟

بزرگ شدن عضله قلب در بدن معمولا به علت شرایط و مشکلاتی ایجاد می شود که منجر به افزایش سرعت پمپاژ خون توسط قلب می شوند و یا این که به عضله قلب آسیب وارد می کنند. گاهی اوقات قلب بنا به دلایل ناشناخته بزرگ شده و ضعیف می شود که به آن ایدئوپاتیک (idiopathic) نیز می گویند.

یک مشکل قلبی که با آن به دنیا می آیید ( بیماری مادرزادی)، آسیب و صدمه مربوط به حمله قلبی و یا ضربان قلب غیر نرمال (آرهیتمیا) می تواند منجر به بزرگ شدن عضله قلب شوند.

فشار خون بالا

فشار خون بالا

ممکن است قلب شما برای رساندن خون به همه اعضای بدن شما سخت تر پمپاژ کند و به همین دلیل عضله قلب بزرگ و ضخیم می شود. فشار خون بالا می تواند منجر به بزرگ شدن بطن چپ شود و در نتیجه عضله قلب ضعیف می شود. همچنین فشار خون بالا می تواند باعث بزرگ شدن اتاقک های بالایی از قلب ( دهلیز های قلب) شود.

بیماری دریچه قلب

چهار دریچه در قلب شما سعی می کنند جریان خون را در مسیر درستی نگه دارند. اگر این چهار دریچه بنا به دلایل مختلفی نظیر تب روماتیسمی، نقص قلب، عفونت ها (اندوکاردیت عفونی)، اختلالات بافت همبند، برخی دارو های خاص و یا درمان های اشعه ای برای سرطان آسیب ببینند در نهایت احتمال بزرگ شدن عضله قلب وجود دارد.

بیماری عضله قلب (کاردیومیوپاسی)

 هر چه ضخیم شدن و سخت شدن عضله قلب پیشرفت کرده و بیشتر شود، ممکن است قلب شما به خاطر تلاش خود برای پمپاژ خون بیشتر به بدن بزرگ شود.

فشار خون ریوی

فشار خون بالا در شریانی که قلب را به ریه ها متصل می کند.  قلب شما در این شرایط برای انتقال خون بین ریه ها و قلب نیاز به پمپاژ سخت تر و بیشتری دارد. در نتیجه احتمال بزرگ شدن سمت راست از عضله قلب شما وجود دارد.

مایعات دور قلب شما (عفونت پریکارد)

 انباشته شدن مایعات در کیسه ای که حاوی قلب شما است (پریکاردیوم) می تواند منجر به بزرگ نشان داده شدن قلب در تصاویر ایکس ری قفسه سینه باشد.

کم خونی

کم بودن تعداد سلول های قرمز خون را کم خونی می‌گویند.  کم خونی شرایطی است که در آن تعداد سلول های قرمز خون برای رساندن اکسیژن کافی به بافت های بدن کم است. مشکل کم خونی مزمن اگر درمان نشود می تواند منجر به ضربان قلب تند و یا نا منظم در بدن فرد شود. به دلیل کمبود اکسیژن در خون، قلب باید با سرعت و قدرت بیشتری خون را به بدن پمپاژ کند.

مشکلات غدد تیروئید

هم کم کاری غده تیروئید (هایپوتیروئید) و هم پر کاری غده تیروئید (هایپرتیروئید) می تواند منجر به بروز مشکلات قلبی، از قبیل بزرگ شدن عضله قلب شوند.

میزان زیاد آهن در بدن (هموکروماتوسیس)

هموکروماتوسیس یک مشکل خاص است و زمانی پیش می آید که بدن شما نمی تواند به خوبی آهن را در متابولیسم خود مدیریت کند و در نتیجه آهن در ارگان های مختلف بدن شما انباشته می شود که یکی از این عضلات قلب است. این می تواند منجر به بزرگ شدن بطن چپ به دلیل ضعیف شدن عضله قلب شود.

بزرگ شدن قلب در بارداری

فشار خون بالا در بارداری

در حین بارداری و یا به علت وضعیت سلامتی و جسمی خود نظیر ضعیف شدن عضله قلب، بیماری عروق کرونر قلبی، مشکلات دریچه های قلب و یا ریتم های غیر نرمال قلب، ممکن است بزرگ شدن قلب و یا همان کاردیومگالی را تجربه کنید.

استرس

ممکن است به خاطر استرس موجود در بدن و ذهن خود، مشکل بزرگ شدن قلب یا کاردیومگالی به صورت موقت برای شما پیش بیاید.

برخی بیماری های نادر

بیماری های نادری که می توانند بر روی قلب اثر بگذارند، مثل آمیلوییدوسیس.  این بیماری شرایطی است که در آن پروتئین های غیر نرمال در خون به گردش در می آیند و ممکن است در داخل قلب انباشته شوند، با کارکرد این ارگان تداخل پیدا کنند و در نهایت منجر به بزرگ شدن قلب شوند.

قلب بزرگ شده

فاکتورهای خطر زا در ایجاد بزرگی قلب

در صورت داشتن برخی از شرایط و فاکتورهای خاص در بدن احتمال بزرگ شدن عضله قلب شما بالاتر است.

⛔فشار خون بالا

داشتن فشار خونی بالاتر از ۹۰/۱۴۰ میلیمتر جیوه میزان ریسک بزرگ شدن قلب در بدن شما را بالا می برد.

⛔تاریخچه خانوادگی از قلب بزرگ شده یا کاردیومیوپاسی

اگر یکی از اعضای نزدیک خانواده شما نظیر پدر یا مادر و یا برادر و خواهر شما مشکل بزرگی عضله قلب را داشته باشند، احتمال این که این مشکل در شما نیز به وجود آید بالا می رود.

⛔بیماری عروق کرونر

در این شرایط، پلاکت های چربی در شریان های قلب شما جریان خون را به رگ های خونی دیگر مسدود می کنند که می تواند منجر به بروز حمله قلبی شود. وقتی که یک بخش از عضله قلب از بین می رود، قلب شما باید سخت تر خون را پمپاژ کند تا بتواند خون کافی به سایر نقاط بدن را تامین کند که همین منجر به بزرگ شدن عضله قلب خواهد شد.

⛔بیماری مادرزادی قلبی

اگر با مشکلی به دنیا آمده باشید که ساختار قلب شما را تحت تاثیر قرار داده باشد، احتمال بزرگ شدن قلب در شما بالا می رود.

⛔بیماری دریچه قلب

قلب شما دارای چهار دریچه هست – دریچه آئورت، دریچه میترال، دریچه ریه و تریکوسپید – که باز و بسته می شوند تا جریان خون از قلب شما را به مسیر درست برسانند. مشکلات دریچه‌های قلب ، مانند نارسایی دریچه میترال، می توانند در نهایت منجر به بزرگ شدن قلب شوند.

⛔حمله قلبی

تجربه کردن یک حمله قلبی ریسک بزرگ شدن قلب فرد را افزایش می دهد.

عوارض جانبی بزرگی قلب

ریسک های مربوط به مشکلات و عوارض جانبی بزرگ شدن قلب در افراد، به ناحیه ای از قلب که بزرگ شده است و همچنین علت بروز این مشکل بستگی دارند. از جمله عوارض جانبی و مشکلات بزرگ شدن قلب:

⚠️نارسایی قلبی

بزرگی بطن چپ که یکی از شدید ترین انواع مشکل بزرگی قلب به شمار می رود می تواند ریسک بروز نارسایی قلبی را بالا ببرد. در نارسایی قلبی، عضله قلب شما ضعیف می شود و بطن های آن کش می آیند تا جایی که قلب نتواند خون را به شکل بهینه ای در کل بدن فرد پمپاژ کند.

⚠️لخته های خونی

داشتن قلب بزرگ شده احتمال شکل گیری لخته‌ های خون در ناحیه قلب و شریان های متصل به آن را افزایش می دهد. اگر لخته های خونی وارد جریان خون شما شوند، باعث مسدود شدن گردش خون به ارگان های حیاتی شما شده و حتی ممکنه منجر به حمله قلبی یا سکته شوند. لخته های خونی که در سمت راست از قلب شما ایجاد می شوند ممکن است به سمت ریه ها حرکت کنند که به این شرایط خطرناک آمبولی ریه می گویند.

⚠️ناراحتی قلبی

برای آن دسته از افراد که مشکل بزرگی قلب را دارند، دو مورد از چهار دریچه قلب – دریچه میترال و دریچه تریسکوپید – ممکن است به خوبی بسته نشوند چرا که گشاد می شوند و در نتیجه مشکل بازگشت خون به سمت قلب به وجود می آید. این بازگشت جریان خون صدایی ایجاد می کند که به آن غرغر قلبی (heart murmur) می گویند. با این که چنین وضعیتی لزوما خطرناک نیست، اما باید حتما توسط پزشک معالج تحت نظر باشد.

⚠️آیا بزرگ شدن قلب باعث مرگ میشود؟

برخی از انواع بزرگ شدن قلب می تواند منجر به بروز اختلال در ریتم ضربان قلب شما شوند. ضربان های قلبی که برای حرکت دادن خون خیلی کند باشند و یا شدت آن ها به قلب اجازه داشتن ریتم مناسب را ندهد می توانند منجر به ضعف و غش و در برخی موارد ایست قلبی و مرگ ناگهانی شوند.

تشخیص آمبولی ریه

چگونه قلب بزرگ شده تشخیص داده می شود؟

اگر شما علائم یک مشکل قلبی را دارید، پزشک معالج شما یک آزمایش بدنی انجام داده و تعدادی آزمایش مختلف را تجویز می کند تا به کمک آن ها مشخص کند که آیا قلب شما بزرگ شده است یا خیر و این که علت بروز این مشکل چه است.

◼ آزمایش اشعه ایکس قفسه سینه

تصاویر ایکس ری به پزشک معالج شما کمک می کنند تا وضعیت ریه ها و قلب را بررسی کنند. اگر بزرگی قلب شما در تصاویر ایکس ری اثبات شود، معمولا آزمایش های بیشتری برای مشخص شدن دلیل آن مورد نیاز است.

◼ الکتروکاردیوگرافی

این آزمایش گزارشی از فعالیت الکتریکی قلب شما را به کمک الکترودهای متصل به پوست نشان می دهد. ضربان و نبض ها به شکل امواج ثبت شده و بر روی یک مانیتور و یا یک کاغذ پرینت شده نمایش داده می شوند. این آزمایش به پزشک معالج کمک می کند تا مشکلات مربوط به ریتم قلبی را تشخیص دهد و یا آسیب های مربوط به یک حمله قلبی را شناسایی کند.

◼ اکوکاردیوگرافی

این آزمایش برای تشخیص و تحت نظر قرار دادن قلب بزرگ شده است و از امواج صوتی استفاده می کند تا تصاویر ویدیویی از قلب شما بسازد. با این آزمایش، چهار اتاقک قلب ( دو دهلیز و دو بطن) را می توان به خوبی ارزیابی کرد.

پزشک معالج می تواند از نتایج این آزمایش بفهمد که قلب شما تا چه حد بهینه خون را پمپاژ می کند، مشخص کند کدام یک از اتاقک های قلب شما بزرگ شده است، به دنبال سرنخ هایی از حملات قلبی قدیمی باشد و بفهمد که آیا شما مشکل مادرزادی قلبی دارید یا خیر.

◼ آزمایش استرس

این نوع از آزمایش که به آن تست ورزش نیز می گویند، اطلاعاتی در مورد این که قلب شما در حین فعالیت بدنی چطور کار می کند ارائه می دهد. یک تست ورزش معمولا شامل راه رفتن بر روی یک تردمیل و یا راندن یک دوچرخه ثابت می شود که در حین آن ریتم قلبی، فشار خون و تنفس شما ارزیابی خواهد شد.

◼ سی تی اسکن و یا آزمایش ام آر آی

در سی تی اسکن شما بر روی یک میز دراز می کشید و وارد یک ماشین شبیه به دونات می شوید که به آن گانتری می گویند. یک لوله ایکس ری درون این ماشین اطراف بدن شما می چرخد و تصاویری را از قلب و قفسه سینه شما ثبت خواهد کرد.

در آزمایش ام آر آی قلبی بر روی یک میز در درون یک ماشین شبیه به لوله دراز می کشید. این ماشین از میدان آهنربایی و امواج رادیویی استفاده می کند تا سیگنال هایی که تصاویری از قلب شما تولید می کنند را تولید کند.

◼ آزمایش های خونی

پزشک معالج ممکن است آزمایش های خونی خاصی را تجویز کند تا بتواند سطح برخی از مواد خاص درون خون شما را تشخیص دهد. همچنین این آزمایش های خونی می توانند به پزشک معالج شما کمک کنند برخی دیگر از مشکلات که ممکن است علائم شما را به وجود آورند را رد کنند.

◼ کاتتریزاسیون قلب و بیوپسی

در این پروسه، یک لوله باریک با نام کاتتر وارد کشاله ران شما شده و به سمت رگ های خونی در قلب شما هدایت می شود که در آنجا یک نمونه کوچک (بیوپسی) از قلب شما، در صورت مشخص شدن، استخراج می شود تا در آزمایش مورد بررسی و آنالیز قرار گیرد.

در این آزمایش میزان فشار درون اتاقک های قلب شما (دهلیز و بطن ها) اندازه گیری می شود تا مشخص شود خون با چه شدتی در قلب شما پمپاژ می شود. تصاویر مربوط به شریان های قلب شما در حین این پروسه گرفته می شوند آنژیوگرافی عروق کرونری تا از عدم وجود مشکل مسدود بودن رگ های قلبی اطمینان حاصل شود.

آیا بزرگی قلب درمان دارد؟

تمرکز درمان های موجود برای قلب بزرگ شده افراد بر روی حل علت اصلی بروز مشکل تمرکز دارند.

بزرگ شدن قلب

◼ درمان دارویی

اگر کاردیومیوپاسی و یا دیگر انواع مشکلات قلبی مسئول مشکل بزرگی قلب شما باشند، پزشک معالج ممکن است داروهای خاصی را پیشنهاد دهد.

  • دیورتیک ها برای کاهش میزان سدیم و آب در بدن شما، که می تواند به کاهش فشار در شریان ها و قلب نیز کمک کند.
  • محدود کننده های آنزیم آنژیوتنسین (ACE) برای کاهش فشار خون و بهبود قابلیت پمپاژ قلب
  • مسدود کننده های گیرنده آنژیوتنسین (ARBs) برای ارائه مزیت های داروهای ACE برای آن دسته از افراد که نمی توانند آن ها را مصرف کنند.
  • بتا بلاکر ها برای کاهش فشار خون و بهبود کارکرد قلب
  • آنتی کوگولان ها برای کاهش ریسک ایجاد لخته های خونی که می توانند منجر به بروز حمله قلبی و یا سکته شوند.
  • آنتی آریتمیک ها برای این که مطمئن شوید قلب با ریتم نرمال کار می کند.

اگر داروها برای حل مشکل شما کافی نیستند، پروسه های پزشکی و جراحی مورد نیاز است.

◼ دستگاه های پزشکی برای نرمال کردن ضربان قلب

برای برخی از انواع خاص قلب بزرگ شده (کاردیومیوپاسی گشاد شده) یک دستگاه تنظیم کننده ریتم که انقباض های بین بطن چپ و راست را زمانی که نیاز باشد تنظیم کی کند استفاده خواهد شد. برای افرادی که در خطر آریتمیها هستند، درمان دارویی یا دستگاه قابل ایمپلنت ICD گزینه خوبی است.

آی سی دی ها دستگاه های کوچکی هستند – اندازه یک ورق – که در سینه ایمپلنت می شوند و ریتم قلب شما را تحت نظر قرار می دهند و شوک های الکتریکی را در مواقع لازم برای کنترل ضربان قلب وارد خواهند کرد.

اگر علت اصلی قلب بزرگ شما فیبریلاسیون باشد به پروسه های درمانی نیاز دارید که ریتم قلب شما را به حالت نرمال برگردانند  تا از ضربان تند قلب شما جلوگیری کند.

◼ عمل جراحی دریچه قلبی

اگر مشکل شما مربوط به دریچه های قلب باشد و یا بزرگی قلب برای دریچه ها مشکل ایجاد کرده باشد عمل جراحی برای تعمیر و یا تعویض دریچه انجام می شود.

◼ جراحی قلب باز عروق کرونر

اگر بزرگی قلب به بیماری عروق کرونر ربط داشته باشد، این نوع عمل جراحی انجام خواهد شد.

◼ دستگاه کمک یار بطن چپ (LVAD)

اگر مشکل نارسایی قلبی داشته باشید به این دستگاه قابل ایمپلنت مکانیکی پمپاژ نیاز دارید تا به جریان ضعیف شده قلب شما کمک کند. ممکن است در زمانی که در انتظار انجام پیوند قلب هستید یک LVAD برای شما ایمپلنت شود و یا شاید در زمانی که کاندیدای پیوند قلب نیستید به عنوان یک درمان بلند مدت برای نارسایی قلبی مورد استفاده باشد.

◼ پیوند قلب

اگر دارو ها نتوانند علائم شما را کنترل کنند انجام پیوند قلب احتمالا آخرین گزینه پیش رو است. به علت کمبود اهدا کنندگان قلب، حتی کسانی که به شدت مریض هستند باید مدت ها در صف بمانند.

ترک سیگار

درمان خانگی بزرگ شدن قلب

راه های مختلفی برای بهبود وضعیت خود در پیش رو دارید اما با این حال نمی توانید این مشکل را به کلی درمان کنید. پزشک معالج شما ممکن است برای بهبود وضعیت تعدادی راهکار پیشنهادی پیش روی شما بگذارد. از جمله این موارد می توان به راهکار های زیر اشاره داشت:

  • ترک سیگار
  • کم کردن وزن اضافه
  • محدود کردن نمک در رژیم غذایی
  • کنترل کردن بیماری دیابت
  • تحت نظر قرار گرفتن فشار خون
  • انجام ورزش و تحرک متعادل، البته پس از مشورت با دکتر جهت مشخص شدن بهترین نوع فعالیت بدنی برای وضعیت شما
  • محدود کردن و یا حذف الکل و کافئین
  • داشتن ۸ ساعت خواب در شب

 

دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای پرسش از دکتر روی مشاوره پزشکی کلیک کنید.

 

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مهسا یکشنبه ۲۰ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 541 مشاهده پرسش
    امکانش هست اکو من رو نگاه کنید و توضیح بدید مشکلش چیه جدیه یا نه
    دکتر به من گفتن افتادگی شدید دریچه دارم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۰ تیر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب پرولاپس دریچه میترال بهمراه نارسایی خفیف تا متوسط دریچه گزارش شده است. فعلا اقدامی لازم نیست اکوکاردیوگرافی را هر سال یکبار تکرار بفرمایید
    2. تصویر کاربر مهسا یکشنبه ۲۰ تیر ۰( 3 سال پیش)
      عذرمیخوام که خیلی ازتون سوال میکنم پرولاپس و نارسایی فرقشون چیه؟
    3. تصویر کاربر مهسا یکشنبه ۲۰ تیر ۰( 3 سال پیش)
      خیلی بزرگوارید که به سوالات پاسخ میدید .واقعا ممنونم انشالله همیشه سلامت و تندرست باشید💐
    4. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۰ تیر ۰( 3 سال پیش)
      عامل نارسایی دریچه در شما پرولاپس است.نارسایی دریچه به معنای برگشت بخشی از خون پمپاژ شده به عقب و حفره قبلی است
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر سروش شنبه ۱۹ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 253 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر
    پسری ۳۵ ساله هستم که موقع فعالیت دچار درد و سنگینی در قفسه سینه همراه با تپش قلب و تنگی نفس میشوم و شبها باید ۲ بالشت زیر سر بگذارم جواب اکو و سی تی آنژیو را برایتان ارسال کردم آیا مشکل قلبم که مانع فعالیت روزانه من میشود نیاز به درمان دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۹ تیر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب تنها گزارش اکوکاردیوگرافی ارسال شده است که طبیعی است. لطفاً تصویر گزارش سی تی آنژیوگرافی را نیز بفرستید
  • تصویر کاربر سهرابی یکشنبه ۱۳ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    فرمودید که مدارک پزشکی رو بفرستم
    چندتا آزمایش اردیبهشت ماه هم هست اگر لازمه بفرستم
    لطف کنید نظرتون در مورد عکس ها رو بگیدو اینکه احتیاج است بیشتر پیگیری کنم؟
    یک بار عکس هارا ب صورت گیف فرستادم ک فرمودید جداگانه بفرستم
    ممنون خسته نباشید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۳ تیر ۰( 3 سال پیش)
      پاسخ شما در آخرین سوال شما داده شد
  • تصویر کاربر امیر جمعه ۱۱ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    باسلام برادرمن به علت ضعف بی حالی زرد شدن رنگ پوست واختلال در تکلم دربیمارستان بستری شد پس از انجام آزمایشات ونوار قلب بیمارستان اعلام نمود که به علت پایین بودن پلاکت خون باید به بيمارستان دیگر منتقل شود. هنگامی که خواستند برانول به دست وی وارد کنند ناگهان به وی شوک وارد شد و ازدهان او خون بیرون زدوفوت نمود حال پزشکی قانونی علت فوت را بزرگ شدن قلب وسکته قلبی اعلام نموده است ولی بیمارستان پایین بودن پلاکت خون. علت تفاوت نظریه پزشکی قانونی با بیمارستان چیست. با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۱۱ تیر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب بدون رویت مستندات بیمارستانی و گزارش پزشکی قانونی نمی توان اظهار نظر کرد
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۷ خرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 241 مشاهده پرسش
    در شرایط کرونا مدت بیش از ۷۰ روز در icu بودم دو بار در این مدت گرفتار هموتون در ناحیه داخلی شکم و پهلو شدم بیش از ۲ ماه هست از بیمترستان نرخص شدم ولی ضربان قلبم زمان بیداری کمتر از ۱۰۵ نمیشود و یک هفته هست که از اکسیژن استفاده نمیکنم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۲۷ خرداد ۰( 3 سال پیش)
      پاسخ شما در سوال قبلی داده شد
  • تصویر کاربر محمد پنجشنبه ۲۷ خرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 231 مشاهده پرسش
    در شرایط کرونا مدت بیش از ۷۰ روز در icu بودم دو بار در این مدت گرفتار هموتون در ناحیه داخلی شکم و پهلو شدم بیش از ۲ ماه هست از بیمترستان نرخص شدم ولی ضربان قلبم زمان بیداری کمتر از ۱۰۵ نمیشود و یک هفته هست که از اکسیژن استفاده نمیکنم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۲۷ خرداد ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً از پس از مراجعه به یکی از همکاران محترم متخصص بیماریهای قلب در صورت صلاحدید ایشان از متورال ۵۰ میلی گرم روزانه دو بار استفاده بفرمائید
  • تصویر کاربر مریم سه شنبه ۱۸ خرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 384 مشاهده پرسش
    قلب دختر من از خیلی وقت پیش گشادی دریچه داره و من خودمم دارم دخترم 13سن دارد و وزن 39است آیا خطر دارد یا با چه درمانی درست می شود
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۸ خرداد ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً تصویر گزارش اکوکاردیوگرافی ایشان را بفرستید
  • تصویر کاربر Ali دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 268 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    مادرم چند سال پیش ناراحتی قلبی پیدا کرد و آنژیوگرافی کرد،اما امسال در این دو ماهه بخاطر ناراحتی هایی که در خانواده پیش اومده،چند روز پیش دکتر رفتن و گفتند فشار خون داری.و چندتا قرص نوشتند لیپوفیکس ۲۰ و نیز متفورمین ۵۰۰.که یکی از این قرص ها رو گفته بودند روزی یک عدد استفاده کن.بعد از چند هفته مجدداً به دکتر مراجعه کردن دیدند هنوز فشار خون دارند.فشارشون مثل دفعه قبل ۱۷ بود و تغییر نکرده بود،این بار گفتن روزی دو عدد قرص بخور.
    حالا این وضعیت مادرم برامون بسیار ناراحت کننده است و برای بعدا می‌ترسیم .چه کار باید بکنیم.سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً یک هولتر فشارخون ۲۴ ساعته انجام دهید
  • تصویر کاربر سلیمانی سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    با سلام .جناب آقای دکتر من بعد ازاینکه دوران سخت عصبی را می گذرانم به کرونای انگلیسی هم مبتلا شدم و امروز حدودا پانزده روز از شروع بیماری کرونا ام می گدرد تقریبا پنج روز است فشار خونم مخصوصا مینیمم خونم بالا میره هرچی قرص لوزار می خورم پایین نمیاد .دیسب آنالاپریل نصف کردم زیر زبانم گذاشتم بهتر سدم ولی امروز دوباره تمام رگهای سرم داغ شده و یکطرف صورتم داغ شده ودرد می کنه لطفا بفرمایید چکار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۳۱ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً بفرمائید که تعداد ضربان قلب چه تعداد در دقیقه است؟
  • تصویر کاربر زهرا دوشنبه ۳۰ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 711 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید اکوی قلب پدرمومیفرستم گفتن قلبش بزرگ شده...وضعش ایا خیلی خرابه؟؟؟ تنگی نفس دارن .هیچ دردی تابحال نداشته توقلبش.سابقه سکته هم ندارن.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۹ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب در اطلاعات ارائه شده در اکوکاردیوگرافی که کامل نیز نیستند شواهدی به نفع بزرگی قلب وجود ندارد
    2. تصویر کاربر زهرا یکشنبه ۲۹ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      سلام دکترخسته نباشید.این عکس اکو ونوارقلب...ازروی اینا میشه گفت قلب بزرگ شده یانه؟؟
      قلب بزرگ شده ایا درمانی داره؟
      پدرم ده ساله فشارداره فشارش با قرص تریامترن اچ واملودیپین همیشه تنظیمه ورو ۱۱ الی ۱۲ هست...دیروز که رفتیم دکتر .گفت این قرصارونخوره وبهش اینارو داد
      فروزماید۴۰ نصف قرص صبح
      دیلتیازم ۶۰ یکعددصبح وعصر
      کلاتوور۱۵ یکعددظهر
      سیلدنافیل۵۰ نصف قرص تاهشب شب.بعد هشت شب اگه عوارضی نداشت یکعددکامل
      ایا این قرصا برای قلب بزرگ شدس ؟
      متاسفانه دیشب سیلدنافیل روکه خوردتمام شب بادهن خشک وخرخر وتنگی نفس خوابید وصبح باسردردشدید وتاری دید بلندشد ترسیدیم فک کنم عوارض همین سیلدنافیل بودکه خوندم.
      پدرم ۷۰ سالشه قلبش نه دردی داره نه سوزش نه هیچی فقط چندماهه تنگی نفس کم داشت یکماهه که تنگی نفسش زیادشده که دیروز دکتراکو کرد گفت قلبش بزرگ شده...اقای دکتر واقعا این قرصا برای قلب بزرگ شده اس؟جایگزین سیلدنافیل قرصی هست ...خیلی نگرانیم درمانی هست برای تنگی نفس وقلبش.
    3. تصویر کاربر زهرا یکشنبه ۲۹ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      اینم اکو ونوارقلبش
    4. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۹ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      طبق اطلاعات ارائه شده قلب بزرگ نشده است. نیازی به مصرف سیلدنافیل ندارند. لطفاً اکوکاردیوگرافی را نزد یکی از همکاران محترم فلوشیپ اکوکاردیوگرافی تکرار بفرمایید
    5. تصویر کاربر زهرا دوشنبه ۳۰ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      ممنونم دکتر عزیز
      پرفشاری ریوی ندارند؟ که دراثرش بطن راست بزرگ میشه؟تواکوگفته بطن راست درحال افزایش نگفته؟lncreased RV size with NL function(Tapse=21mm)
      PAPشون هم ۳۲ هست طبیعیه این...
    6. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۳۰ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      در مورد سایز بطن راست هیچ عددی گزارش نشده است که بر اساس آن اظهار نظر کنم فقط به کلمه کلی بزرگی بطن راست اشاره شده است که بدون اندازه گیری بی معنی است
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات