کنترل چربی خون و تاثیر آن بر سلامت قلب و عروق

لیپید خون که در فارسی به نام چربی خون شناخته می شود، درصد بسیار کمی مواد شبه چربی در خون است که در دوز های پایین به عملکرد دستگاه گردش خون کمک می کند، ولی اگر چربی خون بالا برود، مشکلات متعددی از جمله گرفتگی عروق را برای فرد به همراه دارد.

در ادامه با انواع چربی های خون، آزمایش های مرتبط با چربی خون و داروهای کاهنده چربی خون آشنا می شویم.

چربی خون چیست؟

لیپید ماده‌ای شبیه به چربی است که در خون و بافت های بدن یافت می شود. برای اینکه بدن بتواند بعضی از وظایفش را به خوبی انجام دهد، کلسترول نقش مهمی دارد؛ کلسترول یکی از اجزای اصلی دیواره سلول به حساب می آید.

کلسترول همچنین به تولید هورمون و سوخت و ساز بعضی از انواع ویتامین ها کمک می کند.

انواع چربی خون چه هستند؟

اصلی ترین نوع لیپید کلسترول است که از سه نوع تشکیل شده. از جمله؛

  • کلسترول LDL یا کلسترول بد اصلی ترین نوع لیپید است که باعث انباشته شدن در دیواره رگ و گرفتگی آن ها می شود.
  • کلسترول HDL یا خوب ، نوعی کلسترول مفید است که از تجمع کلسترول بد در دیواره رگ ها جلوگیری می کند.
  • تری گلیسرید نوع دیگری از لیپید است که احتمال بیماری قلب را افزایش می دهد.

آزمایش چربی خون

برای این کار باید از یک تست خون به نام پروفایل لیپید کامل استفاده کنیم. این آزمایش یکی از بررسی هایی است که با گرفتن نمونه خون بیمار انجام می شود و معمولا جواب آزمایش ۳ روز بعد برای شما ارسال می شود.

بهتر است از یک شب قبل از انجام این آزمایش فرد هیچ ماده غذایی نخورد.

تفسیر نتیجه آزمایش چربی خون

در آزمایش خون، مقدار اجزای مختلف بر اساس واحد mg/dL یا میلی گرم در دسی لیتر (یک دهم لیتر= ۱۰۰ cc ) بیان می شود. به طور مثال :

LDL 60 به این معنی است که در هر ۱۰۰ سی سی از خون شما، ۶۰ میلی گرم کلسترول بد وجود دارد.

  • میزان کل کلسترول بدن باید از  ۲۰۰ mg/dL کمتر باشد
  • میزان کلسترول خوب بدن باید ۴۰ mg/dL یا بیشتر از آن باشد
  • سطح کلسترول بد نباید از ۱۰۰ mg/dL بیشتر شود (برای اطلاعات بیشتر از پزشکتان مشورت بگیرید)
  • میزان تری گلیسیرید خون باید از ۱۵۰ mg/dL بیشتر نشود

آزمایش پروفایل چربی خون

اگر لیپید خون بیش از حد افزایش پیدا کند چه می شود؟

اگر لیپید خون بیش از اندازه زیاد شود چربی ها داخل رگ های خونی ذخیره شده و احتمال بیماری های قلبی در فرد زیاد می شود.

رایج ترین مشکلات کلسترول بالا

برای اینکه بدن بتواند بعضی از وظایفش را به خوبی انجام دهد، کلسترول نقش مهمی دارد؛ کلسترول یکی از اجزای اصلی دیواره سلول به حساب می آید. همچنین به تولید هورمون و سوخت و ساز بعضی از انواع ویتامین ها کمک می کند. با وجود این، اگر کلسترول خون از حد مجاز بیشتر شود و تا مدتی طولانی در آن سطح باقی بماند، به سلامتی‌تان آسیب می زند و باعث نوعی بیماری قلبی به نام «تصلب شرایین» می شود.

این بیماری (که به آن آترواسکلروز هم گفته می شود) از تجمع کلسترول، چربی، کلسیم و مواد دیگر داخل سرخرگ ها به وجود می آید و حمل اکسیژن و موادغذایی را برای رگ ها دشوار می کند.

گرفتگی عروق بر اثر تجمع چربی خون

وقتی این مواد روی دیواره سرخرگ ها انباشته شوند، راه عبوری رگ باریک و رگ ضخیم می شود. درنتیجه جریان خون کند یا حتی کاملا بسته می شود. این بیماری موجب درد، کاهش عملکرد بدن و درنهایت مرگ فرد می شود.

همانطور که گفتیم تصلب شرایین حاد حتی ممکن است جان فرد را هم به خطر بیندازد زیرا باعث جرم‌ گرفتن رگ ها و درنتیجه لخته شدن خون می شود و احتمال حمله قلبی به همراه دارد. تجمع این مواد در رگ های دیگر بدن موجب مرگ نمی شود ولی در کیفیت زندگی و سلامت بیمار تاثیر بسیار زیادی دارد.

گرفتگی عروق یا آترواسکلروز چیست و چگونه درمان می شود؟ آترواسکلروز

دلیل بالا رفتن کلسترول یا سطح تری گلیسیرید خون چیست؟

غذاهایی که چربی زیادی دارند (بعضی از انواع چربی)، برخی بیماری های خاص و خیلی عوامل دیگر می توانند موجب زیاد شدن کلسترول و تری گلسیرید خون شوند که در زیر به بعضی از آن ها اشاره می کنیم.

موادغذایی

چربی هایی که کلسترول خون را افزایش می دهند دو نوع هستند؛ چربی اشباع‌شده و چربی ترانس.

چربی اشباع‌شده:

این نوع چربی می تواند سطح کلسترول بد خون را بالا ببرد. بعضی از غذاهای گیاهی مانند روغن پالم و روغن نارگیل هم حاوی این نوع چربی هستند اما این چربی بیشتر در محصولات حیوانی مانند پنیر، شیر، کره و استیک یافت می شود.

چربی ترانس:

چربی ترانس یا همان اسیدهای چرب از چربی اشباع‌شده هم مضرترند زیرا هم میزان کلسترول بد خون را افزایش می دهند و هم سطح کلسترول خوب بدن را کم می کنند

. بعضی از چربی های ترانس به صورت طبیعی در محصولات حیوانی یافت می شوند ولی بیشتر آن ها را در غذاهای فراوری شده‌ای می یابیم که تحت فرایندی به نام «هیدروژنه کردن» قرار گرفته باشند؛ از جمله بعضی از انواع مارگارین (کره گیاهی) و چیپس سیب‌زمینی.

بیماری های خاص

گاهی اوقات سطح کلسترول به دلیل وجود بعضی بیماری ها افزایش پیدا می کند، از جمله:

  • دیابت
  • سندروم متابولیک
  • پرکاری تیروئید
  • سندروم کوشینگ (یا افزایش کورتیزول)
  • بیماری کبد

دلایل دیگر بالا رفتن کلسترول خون:

از علل دیگری که باعث می شوند کلسترول خون افزایش پیدا کند می توان به موارد زیر اشاره کرد.

✅ عدم فعالیت جسمی یا ورزش نکردن: ورزش نکردن می تواند میزان کلسترول بد خون را افزایش دهد. اگر ورزش کنید، نه تنها کلسترول بد بدنتان کم می شود بلکه کلسترول خوب بدنتان هم افزایش می یابد.

✅ سیگار کشیدن: سیگار هم می تواند سطح کلسترول بد خون را زیاد کند و باعث گرفتگی رگ های خونی بشود.

✅ ژنتیک: اگر در خانواده سابقه کلسترول بالا دارید، احتمال اینکه شما هم کلسترول خونتان زیاد شود وجود دارد.

✅ دارو: بعضی از مواد دارویی می توانند سطح کلسترول خون را بیشتر کنند.

علائم چربی خون بالا

 سطح کلسترول بالا هیچ نشانه‌ای در بدن ندارد؛ تا زمانی که سطح کلسترول آنقدر زیاد شود که به بدن آسیب برساند. برای مثال، علائم بالا بودن کلسترول معمولا به شکل بیماری قلبی ظاهر می شوند و باعث احساس درد در قفسه سینه (آنژین قلبی)، حالت تهوع و چاقی در فرد می شود. حمله قلبی و سکته هم از نشانه های بالا بودن کلسترول هستند.

اگر لیپید بدن بیش از اندازه باشد، باید چه کرد؟

✅ پزشک معمولا در این شرایط یک رژیم غذایی مناسب (بدون چربی اشباع شده و کلسترول) برایتان تجویز می کند.

✅ همچنین باید سطح فعالیت فیزیکی‌تان را افزایش دهید.

✅ گاهی حتی لازم است برای کاهش میزان لیپید دارو مصرف کنید.

ارتباط چربی خون و فشار خون

کسی که یکی از عوامل بیماری قلبی را دارد، باید از آن به بعد احتیاط بیشتری کند ولی کسی که دوتا از این عوامل را دارد، باید به صورت جدی تغییراتی در زندگی‌اش صورت دهد تا بتواند جان خود را نجات دهد.

تحقیقات نشان داده‌اند وقتی فردی به صورت همزمان دو تا از عوامل خطرناک بیماری قلب را داشته باشد (مثلا فشار خون و کلسترول)، این عوامل دست به دست هم می دهند تا مشکل قلبی او را وخیم تر کنند.

تاثیر چربی خون بر فشار خون بالا

بنابراین وقتی هم فشار خون داشته باشید و هم کلسترول خونتان بالا باشد رگ های خونی و قلبتان زودتر آسیب می بینند؛ حتی اگر شدت این دو عامل خیلی زیاد نباشد.

بنابراین اگر این مشکلات را کنترل نکنید ممکن است دچار حمله یا سکته قلبی شوید، چشمتان ضعیف شود یا دچار بیماری های کبدی شوید.

بنابراین، اگر تست کلسترول داده‌اید و متوجه شده‌اید که کلسترول خونتان بالا رفته، باید بیشتر مراقب فشار خونتان باشید. این دو عامل اگر با یکدیگر همکاری کنند به عامل خیلی خطرناکی تبدیل می شوند و ممکن است جانتان را به خطر بیندازند اما اگر حداقل یکی از این دو عامل را کنترل کنید، نمی گذارید چنین اتفاقی بیفتد و هرگز تسلیم بیماری نمی شوید.

مفهوم کلسترول بالا

اگر پزشک تشخیص داده کلسترول خون دارید، یعنی میزان کلسترول خونتان از حد لازم بیشتر است.

کلسترول نوعی ماده چرب است که بدن برای ترشح برخی هورمون ها، تولید ویتامین دی و ساخت سلول های سالم از آن استفاده می کند.

بعضی از این مواد از موادغذایی گرفته می شوند و برخی دیگر داخل خود بدن تولید می شوند.

اصلی ترین خطر کلسترول خون این است که رگ های خونی آنقدر تنگ می شوند که خون لخته شده و جلوی جریان خون را می گیرد. در این صورت می گوییم فرد دچار بیماری قلبی-عروقی شده‌است.

کلسترول بالا یعنی چقدر؟

برای محاسبه کلسترول خون دکترها از اعداد مختلفی استفاده می کنند. طبق استاندارد سازمان ملی خون، ریه و قلب آمریکا، میزان کلسترول خون باید به صورت زیر باشد:

کل کلسترول مجاز بدن

کلسترول مجازکمتر از ۲۰۰ میلی گرم (به ازای هر دسی لیتر)
مرز۲۰۰ تا ۲۳۹ میلی گرم بر دسی لیتر
کلسترول بالا۲۴۰ یا بیش از ۲۴۰ میلی گرم بر دسی لیتر

میزان مجاز کلسترول بد 

کمتر از ۱۰۰ میلی گرم بر دسی لیترحد مطلوب
۱۰۰ تا ۱۲۹ میلی گرم بر دسی لیترحد مجاز
۱۳۰ تا ۱۵۹ میلی گرم بر دسی لیترمرز
۱۶۰ تا ۱۸۹ میلی گرم بر دسی لیترزیاد
بیش از ۱۹۰ میلی گرم بر دسی لیترخیلی زیاد

کلسترول خوب (یا لیپو پروتئین پرتراکم)

حد مطلوب۶۰ میلی گرم بر دسی لیتر
حد مجاز۴۱ تا ۵۹ میلی گرم بر دسی لیتر
کمبود۴۰ میلی گرم بر دسی لیتر یا کمتر

 عواملی زیادی هستند که باعث افزایش کلسترول خون می شوند؛ رژیم غذایی، وزن و فعالیت فیزیکی، ژنتیک، سن و حتی جنسیت، همگی بر میزان کلسترول تاثیر می گذارند.

چرا کلسترول بالا باعث افزایش فشار خون می شود

وقتی پزشک تشخیص می دهد شخصی به کلسترول بالای خون مبتلا شده، برای او دارو تجویز می کند. علاوه بر این، فرد باید تغییراتی در رژیم غذایی و سبک زندگی‌اش ایجاد کند تا بتواند به‌طور طبیعی سطح کلسترول خونش را کنترل کند.

در عین حال، کسی که کلسترول دارد باید به میزان فشار خونش هم توجه داشته باشد. کسانی که کلسترول خون بالایی دارند اغلب بعد از مدتی فشار خون هم می گیرند ولی دلیل این اتفاق چیست؟

فشار خون چیست؟

وقتی خون با شدت و نیروی خیلی زیادی به دیواره های رگ برخورد می کنند، می گویند فرد فشار خون گرفته است. شیلنگ باغچه را در نظر بگیرید.

وقتی می خواهید گل های کوچک و ظریف را آب دهید فشار اب شیلنگ را کم می کنید تا به شکوفه های گل آسیب نرسد اما اگر بخواهید درختچه ها را آبیار کنید،  فشار آب را بیشتر می کنید تا کار آبیاری زودتر تمام شود.

حال تصور کنید شیلنگ حیاطتان قدیمی است؛ خشک و محکم شده و یک عالمه جرم و رسوب گرفته. در این صورت برای اینکه آب بتواند با فشاری که می خواهید از شیلنگ بیرون بیاید، باید آب را تا بیشترین حالت باز کنید.

فشار خون بالا

پس فقط درصورتی می توانید باغچه را آبیاری کنید که فشار آب را زیاد کنید و آب بتواند از آن همه اشغال و رسوب عبور کند. دلیل ابتلا به فشار خون هم همین است.

از آنجایی که به خاطر رسوب کلسترول (روی دیواره داخلی رگ ها) رگ ها سفت و باریک می شوند، قلب باید بیشتر کار کند تا بتوان با فشار بیشتری خون را به سمت رگ ها بفرستد؛ در غیر این صورت خون به اندام های مختلف بدن نمی رسد.

درنتیجه فشار خون می گیرید. درست مثل این است که قلبتان فلکه آبش را باز کند تا بتواند اکسیژن و موادغذایی لازم را به همه سلول ها و اندام های بدن بفرستد.

فشار و چربی خون عامل آسیب های عروقی

با گذشت زمان این فشار خون به شریان های قلب و رگ های خونی دیگر بدن آسیب می زند. رگ های خونی طوری ساخته شده‌اند که نمی توانند به طور دائم این میزان فشار خون را تحمل کنند. درنتیجه به مرور پاره شده یا آسیب های دیگری را متحمل می شوند.

وقتی رگ خونی پاره می شود، مکان خوبی برای تحمع کلسترول های اضافه بدن به وجود می آید؛ یعنی فشار خون بالا و درنتیجه آن آسیب رسیدن به رگ های خون، باعث رسوب بیشتر کلسترول می شود.

وقتی چنین اتفاقی می افتد، قلب دوباره باید بیشتر کار کند تا خون را به همه نقاط بدن برساند که این به نوبه خود به ماهیچه های قلب هم آسیب می زند. پس قبل از اینکه دیر شود باید هر دوی این دو عامل ریسک (فشار خون و کلسترول خون) را کنترل کنید.

داروی چربی خون

دارو های چربی خون فقط باید با تجویز پزشک مصرف شود و معرفی دارو های چربی خون به معنای مجوز مصرف آنها برای بیماران مبتلا به چربی خون بدون نظر پزشک نیست.
دارو های کاهنده چربی خون عبارتند از :
✅ خانواده استاتین ها
✅ مهارکننده جذب کلسترول مثل  ازیتیماب
✅ رزین های کاهنده LDL
✅ فیبرات کاهنده تری گلیسیرید
✅ نیاسین
✅ اتیل استر های Omega 3
داروی کاهنده چربی خون

کنترل کلسترول و فشار خون

خوشبختانه هر دوی این عوامل به راحتی قابل کنترل هستند. داروهایی هستند که می توانند هر دوی این عوامل خطرناک را کنترل کند. فقط کافی است آن ها را مصرف کنید، مرتب به پزشک مراجعه کنید و میزان فشار و کلسترول خونتان را زیر نظر داشته باشید.

چربی های مفید خون

همچنین می توانید تغییراتی در سبک زندگی‌تان دهید که به صورت طبیعی قلب و رگ های خونی را تقویت کرده و از آسیب آن ها جلوگیری می کند. از جمله این تغییرات می توان به نکات زیر توجه کرد:

✅ از استعمال دخانیات پرهیز کنید یا اگر عادت به سیگار کشیدن دارید، آن را ترک کنید.

✅ فعالیت داشته باشید؛ حداقل روزی سی دقیقه در روز ورزش کنید و هفته‌ای دو بار ورزش های استقامتی انجام دهید.

✅ رژیم غذایی سالمی داشته باشید و بیشتر از میوه، سبزیجات، غلات، پروتئین خالص و چربی های سالم (مانند ماهی و مغز آجیل فرآوری نشده) استفاده کنید.

✅ از مصرف بیش از حد کلسترول، سدیم و شکر خودداری کنید.

برای کاهش چربی خون چه بخوریم

رژیم غذایی کاهش کلسترول خون را می توانید به طور کامل در مقاله زیر مطالعه کنید.

دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر خانم دوشنبه ۱۹ خرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 185 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکترعزیز پدربنده حدود 11ماه پیش عمل بای پس کرونر انجام دادن یه هفته پیش نزد دکتررفتن البته نه دکترخودشون ایشون بعدنوارواکوگفتن که دریچه هامشکل داره خیلی نگران شدیم امکانش هست شما هم یه نگاهی بکنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۹ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      پاسخ در سوال قبلی داده شد
  • تصویر کاربر شهلا پنجشنبه ۱۵ خرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 222 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید من صبح که از خاب بیدار شدم بازویه دست چپم درد گرفته و هیچ کدوم از علایم تنگی نفس.سوزش.درد قفسه سینه .هیچی ندارم فقط خیلی بازوم درد میکنه دستم بالا نمیتونم ببرم یا حتی لباس بخام عوض کنم درد دارم زیاد اگه میشه راهنمایی کنین ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۱۵ خرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب شما نیاز به ویزیت توسط یکی از همکاران محترم ارتوپد دارید
  • تصویر کاربر ریحانه چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر
    من ۱۶ سالمه و به سختی و از طریق دهان میتونم نفس بکشم یعنی بیشتر اوقات دم رو از طریق دهان فقط میتونم انجام بدم؟؟
    چیکار باید بکنم؟؟؟
    البته من ورزشکار هستم در رشته ژیمناستیک
    1. تصویر کاربر ریحانه چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)
      همچنین در هنگام دراز کشیدن کمی مشکل تنغس دارم وبعد بلند میشم و دوباره از طریق دهان نفس میکشم
      آیا به ورزش کردنم ربط داره؟ چون من چهار روز در هفته و در روزی که ورزش دارم۳ ساعت کامل ورزش میکنم؟؟
    2. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۳۱ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً ابتدا با یکی از همکاران محترم متخصص بیماریهای گوش و حلق و بینی جهت رد کردن انسداد در مسیر راههای هوایی فوقانی مشورت بفرمایید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر Pourya شنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 202 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من پسری هستم ۱۸ ساله وقتی از لحاظ جنسی تحریک میشم قلبم به شدت درد میگیره چندین بار هم بعد از ارضا تا یک هفته درد قلبی داشتم در حالت استرحت هم به طور خفیف درد دارم اکو و نوار قلب هم دادم اما چیزی رو مشخص نکردن مشکل چی میتونه باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۷ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب نباید مشکل جدی وجود داشته باشد ولی بهتر است قبل از تصمیم به این اقدام از قرص پروپرانولول ۱۰ میلی گرم استفاده کنید
  • تصویر کاربر نفیسه جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 206 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر همسر من در سال ۸۱ به دلیل بیماری عفونت ریه مدت زیادی تحت درمان آنتی بیوتیک به صورت وریدی قرار گرفت و باعث شد که پرده روی قلبش چسبندگی پیدا کنه و عمل کرد. در این سال ها دارو مصرف میکرده. به مدت یک سال هست که به شدت لاغر شد و ضعف شدی و مشکلات پوستی شدی و سردرد های پس سر صبحگاهی شدید هم پیدا کرد. از اوایل اسفند سال ۹۸ ورم شدید در صورت و گاهی در پاها هم پیدا کرد. کم کم تنگی نفس های شدی و سرفه های شدی هم همرا شد. تا اینکه اردیبهشت ماه سال جاری خیلی حالش بدتر شد و بعد از مراجعه به پزشک قلب و اکو در کرمان تشخیص فشار شریان ریه دادن و گفتن نمیدونن به علت چی شد. ما ۱۵ اردیبهشت آمدیم تهران و سی تی آنژیو شدن. بردیم خدمت اقای دکتر ماندگار. ایشون گفتن اکو و آنژیو هم لازمه. چون به نظر نیاد پرده قلب به طور کامل برداشته نشده. اکو و آنژیو شدن و دکتر ماندگار گفتن باید ام آر آی قلب بشن. در مرکز امید ام آر آی قلب شد. من تمام عکس ها رو براتون میفرستم. بعد از همه این کارها گفتن، که نمیتونن عمل کنن و با عمل اتفاق خاصی نمیوفته. گفتن با بیماریت کنار بیا راه درمانی وجود نداره. بطن راست بزرگ شده، آریتمی وجود داره، چسبندگی پرده قلب وجود داره و همچنین ریه آب آورده.
    به قول ما کرمانی ها جوابمون کردن و الان خیلی ناراحتیم. امکان داره شما هم مدارک رو ببینید و نظرتون رو بفرمایید ممنونم
    دارو هایی هم که میخوره ایناست:
    قلب:
    دیگوگسین هر صبح یک عدد به جز جمعه
    وارفارین یه شب درمیون یکی و نصفی
    فروزوماید ۴۰ روزی یکی
    ریه:
    اسپری سیمبیکورت و آتروونت صبح و شبی یه پاف
    مسکن برای سردرد
    .…...........
    در یک سال گذشته
    سوتالول ۸۰ صبح و شب یکی
    ۵سال به جز فروزوماید
    از دی تا فروردین بیزوپرولول ۲/۵ روزی نصفی
    از فروردین صبح و شب یکی
    که از اول اردیبهشت بیزو و سوتالول قطع شد
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۲۶ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب نیاز به رویت تمامی مدارک ایشان دارم و همچنین حضور ایشان جهت معاینه فیزیکی الزامی است
  • تصویر کاربر تقی دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 237 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر پدرم۷۵ سالهدارم که ۱۵ سال پیش عمل باز قلب انجام داده حالا ماهیچه ی قلبش ضعیف شده با خوردن دارو واکسیژن در مانی در منزل چند ماهی یکبار دچار ادم ریه میشودو خیلی برای او دردناک است آیا راه حلی بهتر برای او هست خواهش میکنم ما را راهنمایی کنید اگر هم لازم باشد ایشان را برای ویزیت نزد شما بیاورم یک دنیا ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      لطفاً تصویر نوار قلب و آخرین اکوی ایشان را بفرستید و در صورت تمایل می توانید در روزهای زوج جهت ویزیت حضوری تشریف بیاورید

  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۸ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 211 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر عزیز با توجه به فرا رسیدن ماه مبارک رمضان ووجوب روزه خواستم ببینم برای من که رگهای ریز قلبم تنگ وخون به کندی عبور میکند ودکتر برایم آسپرین وقرص چربی خون تجویز نموده با اینکه چربی بد خونم۹۳ میباشد آیا روزه گرفتن برایم منعی ندارد ودوم اینکه به دلیل کرونا مدتی هست این قرصها را قطع کرده ام ودرد قفسه سینه ام بیشتر شده گاها درد به دست چپم هم میرسد منتها نمیدانم مشکل معده است یا قلب چون بعضی مواقع وسط سینه ام است بعضی مواقع زیر دنده چپم دلیلی هم که جهت قطع قرص بود دکتر خون به جهت افت پلاکت وگلبول سفید خونم بود پیشنهاد داد حال با این وضع راهنمائی شما دکتر عزیز چیست در ضمن من ۷۶کیلو وزن ومصرف دخانیات ندارم ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۸ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      گرفتن روزه برای شما منعی ندارد
      همچنین می توانید نیتروکانتین ۲/۶ میلی گرم روزانه دو بار و پنتوپرازول ۴۰ میلی گرم نیم ساعت قبل از صبحانه را به داروهای خود اضافه کنید
      در صورتی که میزان پلاکت شما خیلی کم نباشد مصرف آسپیرین بلامانع است

  • تصویر کاربر مریم دوشنبه ۸ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت آقای دکتر
    دختری ۲۳ ساله هستم با فشارخون بین۸ تا۱۲ متغیر وضربان قلب نرمال و بدون داشتن کلسترول و چربی دور قلب و کلسترول و قند و...نوار قلب و تست ورزش و اکو هم نرمال بوده برام خدا رو شکر
    خواستم بپرسم علایم بیماری قلب و عروق چیه و چه زمانی باید نگران سلامت قلب بود؟ و همچنین میخواستم نظر شما رو راجع به اکوی خودم بدونم و اینکه دریچه میترال منmild mn هستش یعنی چه؟ چه کارهایی نباید انجام بدم تا بدتر نشه خدایی نکرده؟ علایم افت فشارخون چیه و چه موقع میگن طرف دچار افت فشارخون شده؟
    با تشکر فراوان
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۸ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      با توجه به توضیحاتی که ارائه کرده اید بیماری قلبی جدی ندارید
      علائم بیماری قلبی عمدتاً به صورت تنگی نفس و تپش قلب و درد قفسه سینه است که با توضیحاتی که ارائه فرمودید در مورد شما موضوعیتی ندارد
      نتیجه اکو هم تقریباً در محدوده طبیعی است و نارسایی خفیف دریچه میترال دارید که برای پیگیری آن توصیه می کنم که اکو خود را سالیانه و یا هر دو سال یکبار تکرار بفرمایید
      شما محدودیتی برای انجام فعالیت های ورزشی و روزمره ندارید
      افت فشار خون معمولا با ضعف و بی حالی و سرگیجه همراه است ولی راه دقیق تشخیص آن اندازه‌گیری فشارخون است و نه اعتنا به علائم که می‌توانند در بیماری‌های مختلف مشترک باشند

  • تصویر کاربر Ati دوشنبه ۸ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 5161 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید. پدربزرگم 79 سالشه و حدود سه هفته پیش بخاطر پنومونی همون عفونت ریه حدود یک هفته بستری بودن بیمارستان و دارو مصرف کردن ومرخص شدن و ایشون هم دیابت دارن هم فشار خون دارن. دکترشون قرص لینوکین(لووفلوکساسین) 10 عدد دادن که تو خونه مصرف کنه برای عفونتش و همچنین استیل سیستئین ویتامین سی جوشان هم دادن تا مصرف کنه و گفتن دو هفته دیگه بیارینش مطب.بردیم مطب و ایشون معاینه کردن گفتن اکسیژن خوبه و آزمایش هم انجام داده بودیم که گفتن نتیجه خوبه و عفونت از 100 شده 11 و دیگه دارویی ندادن اما پدربزرگم همچنان خلط داره و سرفه میکنه و هرازگاهی یا سرفه خلط ها خارج میشن. دیشب یهو دیدیم رنگش پریده و میگه سردمه و عرق میریخت و ما هم پتو انداختیم روش و سریع قندشو چک کردم دیدم قندش بالاست و 345 بود زنگ زدم اورژانس اومد و فشارشو گرفتن گفتن نه و نیمه و فشارش پایین بود اورژانس میخواست ببره بیمارستان کرونایی ما اجازه ندادیم و گفتیم چرا باید بیماربره اونجا بخاطر این قضیه و خدایی نکرده بگیره این بیماریو آخه سمنان کلا چهارتا بیمارستان داره یکی برای زایمان و اطفال، یکی خصوصی، دوتا دولتی که یکی از دولتی ها که الان برای کرونا استفاده میشه آموزشی هست و اینکه بری داخل از اونجا در اومدنت با خداست همه پرستارهای آموزشی که دارن دوره میگذرونن اونجا هستن و هیچ تجربه ای ندارن. خلاصه ما گفتیم خودمون میبریمش بیمارستان خصوصی شما فقط بگین چی بدیم بخوره که فشارش یکم تنظیم بشه گفتن ما نمیدونیم قندش بالاست نمیشه چیزی بهش داد نمیدونم چی بگم از این همه بی مسئولیتی که خلاصه رفتن و منم رفتم یکم آب نمک درست کردم دادم پدربزرگم خورد و سوار ماشین شدیم و بردیمش بیمارستان خصوصی تا گفتیم عرق کرده گفته سردمه اصلا قبول نکردنو با اصرار من تبشو گرفت گفت 35 واکسیژن هم 91 بود و گفتن باید ببرینش بیمارستان کوثر که برای کرونا هست چون اکسیژنش باید 95 باشه حالا پدربزرگم ماسک هم داشت وگفتیم بابا دو هفته پیش اینجا بستری بوده بخاطر پنومونی گفتن نه دوهفته پیش تا الان شاید کرونا گرفته باشه از اونجا هم برگشت خوردیم دیگه عقلم به جایی قد نمیداد تو ماشین ازش پرسیدم خوبی سردت نیست گفت نه خوبم خداروشکر فکر کنم آب‌نمک فشارشو تنظیم کرده بود دیگه رفتیم خونه گفتیم اگه حالش دوباره بد شد میبریمش اون یکی بیمارستان دولتی البته اگه قبول کنن و نخواسته باشن خدایی نکرده مریضو به کشتن بدن. دیشب تا صبح بیدار بودیم و حتی امشب که الان ساعت 5 خورده‌ای دارم به شما پیام میدم و دارم قند و فشارشو چک میکنم و همچنان قندش بالاست یعنی 300 اما فشارش پایینه بیشتر مواقع یعنی 10 روی هفت و 11 روی هفت وبعضی مواقع 14 روی 8 و ضربان قلبش بعضی مواقع 60 بعضی مواقع هم پایین تر از 60 هست. امشب 54 بودضربان قلبش و این منو نگران کرد و خواستم ازتون سوال کنم که تو این موقعیت چیکار کنیم. آقای دکتر واقعا دیشب اشکم دراومده بود که چرا تو این شهر زندگی میکنم چرا نباید چندتا بیمارستان داشته باشه چرا باید آواره تو خیابون چرخ بزنیم که فکر کنیم کدوم بیمارستان ببریم دیگه پول هم اینجا به کار آدم نمیاد حتی بیمارستان خصوصی هم می‌ترسه مریض قبول کنه. اگه با ی تب سنج معمولی کل راه های استان ها و... سنجیده میشه پس چرا بیمارستان ها مبنارو بر تب نمیزارن چرا با این حال که پدربزرگ من دمای بدنش پایین بود قبول نکردن که بیمارستان خصوصی معاینه بشه کاش بقیه هم مثل شما حس انسان دوستی داشتن کاش حداقل فشارشو میگرفتن به دکترش زنگ میزدن کاش راحت از کنار این قضیه ها رد نمیشدن چه انسان هایی که سر ندونم کاری بعضی از کادر درمان پر پر میشن. ممکنه طرف اصلا کرونا نداشته باشه ولی با عکس ریه که عکس ریه پنومونی شبیه کرونا هست به عنوان مریض کرونایی بستری میشه و میره بیمارستان کرونا و به اشتباه درمان میشه و اگرم کرونا نداشته باشه میگیره. آقای دکتر من ازتون خواهش میکنم ی راهی پیش پام بزارید چون امروز جمعه و هیچ دکتری مطب نیست و دیروز هم پنج شنبه بود و هیچ دکتری نبود لطفا شما بگید باید چیکار کنیم. پدربزرگم در حال حاضر داروهای متورال 50. والسارتان80. نیتروگلیسیرین2/6. زیپمت50/500. آسپیرین80. ویتامین ب6. ویتامین سی جوشان1000. استیل سیستئین 600. آملوپرس 5.تولرین2 برای بی اختیاری ادرار. یوریناسین5. آکاربوز50.آتورواستاتین 10.مصرف میکنه. و اینکه قبلا یعنی چندماه پیش که کرونا نبود آزمایش داده بود و کم خونی داشت ولی این سری دکتر چیزی نگفت چون ایزن پلاس می‌خورد شاید برطرف شده باشه. مرسی از لطف بینهایت شما و اجرتان با خدا دعاگوی شما هستیم آقای دکتر 🌷🙏
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۸ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      پیشنهاد می کنم که فعلاً آملوپرس و والزارتان را قطع بفرمایید و در صورتی که تعداد ضربان قلب کمتر از ۶۰ در دقیقه باشد متورال را نیز قطع بفرمایید در صورتی که فشار خون بیش از ده باشد والزارتان را با دوز ۴۰ میلی گرم در روز مجددا شروع بفرمایید و همچنین جهت کنترل بهتر قند خون ایشان با یکی از همکاران محترم بیماری های غدد نیز مشورت بفرمایید

  • تصویر کاربر Hadi.m دوشنبه ۸ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 376 مشاهده پرسش
    باسلام جناب دکترعزیز من بعدازنزدیکی تاحدودی دچارسختی نفس میشم مخصوصاموقعه درازکشیدن یاهمان موقع خواب علتش چیست ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۸ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      پیشنهاد می کنم که یک تست ورزش انجام دهید

درحال دریافت اطلاعات