یکی از روزهای زندگی فوق تخصص قلب و عروق

پزشک فوق تخصص قلب و عروق ممکن است فلوشیپ متفاوتی داشته باشد. در این مطلب به صورت خلاصه با پزشکان قلب و عروق و بخش های قلب بیمارستان قلب بیشتر آشنا می شوید.

متخصص داخلی قلب و عروق

آن دسته از پزشکان قلب که در بخش مشاوره و یا ویزیت کار می‌کنند؛ مهارت‌هایی کسب می‌کنند که بتوانند علاوه بر این که با بیماران همدردی کرده و به آن‌ها توجه نشان دهند، مشاوران بسیار خوبی هم در زمینه ی بیماری های قلبی باشند.

متخصص قلب و عروق علاوه بر بیماری های قلبی، با بیماری های مرتبط با حرفه ی خود یعنی فشار خون، چربی خون، دیابت و غیره نیز آشنا بوده و توانایی درمان بسیاری از این موارد را داراست.

فلوشیپ اکوکاردیوگرافی

متخصص قلب و عروق فلوشیپ اکوکاردیوگرافی در حوزه اکوکاردیوگرافی دارویی، مانند تست ورزش، الکتروکاردیوگرافی، تفسیر الکتروکاردیوگرام دینامیک و انجام پژواک‌نگاری قلب فعالیت دارد.

از جمله مهارت های فوق تخصص اکوکاردیوگرافی، انجام اکوی قلبی تخصصی و فوق تخصصی، تست ورزش، استرس اکو، اکو مری و هولتر فشار خون 


رزدینت ها در کنار فوق تخصص اکوکاردیوگرافی در حال بررسی نتایج اکوی قلب یکی از بیماران

یکی از همکاران کاردیولوژیست در حال آماده شدن برای انجام  اسکن بیمار 

 

فلوشیپ مداخله ای قلب

دکتر فوق تخصص قلب و عروق گرایش مداخله ای یا interventional cardiology پزشکی است که دانش متخصص داخلی قلب و مهارت‌هایی از فوق تخصص جراح قلب را آموخته است.

بنابراین تعجبی ندارد که برای تبدیل شدن به متخصص بیماری‌های قلبی عروقی مداخله‌ای باید آموزش‌های فراوانی دید و کسی که می‌خواهد در این رشته فعالیت کند، باید چالش‌های خاصی را پشت سر بگذارد.

حوزه تمرینی دکتر قلب مداخله‌ای دیگر فقط محدود به مداخله‌های قلب و عروق نیست و مداخلات عروق محیطی و ساختاری هم به این حوزه علمی اضافه شده‌اند. به علاوه، وسعت و پیچیدگی این فهرست وظایف آن‌قدر زیاد است که بسیاری از افراد معتقدند هیچ متخصص مداخله‌ای نمی‌تواند بر همه آن‌ها تسلط داشته باشد.

از جمله موضوعاتی که فوق تخصص قلب و عروق با گرایش مداخله ای در آنها تجربه کسب می کند، عبارتند از:

🟢 آنژیوپلاستی عروق کرونری و قرار دادن بالن

🟢 استنت‌گذاری یا فنر زدن قلب

🟢 آترکتومی چرخشی

🟢 آترکتومی جهت‌دار

🟢 آترکتومی لیزر

🟢 ترومبکتومی مکانیکی

🟢 ترومبکتومی رئولیتیک

🟢 اولتراسوند داخل عروقی

همکاران باید علاوه بر مداخله کرونری از راه پوست، با مداخله‌های قلبی غیرکرونری و کنترل بیماری عروق محیطی هم آشنایی داشته باشند. مداخله‌های غیرکرونری شامل موارد زیر هستند:

🟢 بالون والووپلاستی

🟢 تعویض دریچه قلب

🟢 بیماری های مادرزادی قلبی مانند: سوراخ دهلیز قلب نوزاد، نقص دیواره بین بطنی و غیره

🟢 ابلیشن برای کاردیومیوپاتی انسدادی هیپرتروفیک

🟢 ارزیابی و مداخله محیطی برای درمان بیماری شریانی در اختلال‌های زیر انجام می‌شود:

  • کاروتید
  • زیر ترقوه‌ای
  • کلیه
  • اندام تحتانی

ممکن است برای آموزش موثر کارآموزان در همه جنبه‌های گرایش مداخلات قلب و عروق لازم باشد خیلی از برنامه‌های آموزشی بین یک یا دو یا سه سال تمدید شوند (به طوری که آموزش مداخلات عروق محیطی و ساختاری نیز به افراد آموزش داده شود). البته کارآموزان این رشته از قبل نیز شش سال به عنوان دستیار پزشکی داخلی و فلوشیپ کاردیولوژی عمومی تحصیل و فعالیت کرده‌اند. تقریبا هشت سال برای آموزش دکترای فرد، زمان نیاز است که بیشتر این تایم، در بیرون از آزمایشگاه‌های کاتتریسم قلبی سپری می‌شود و این دوره مشابه بیشتر دوره‌های پیشرفته فوق تخصص جراحی است.

پزشک فوق تخصص قلب و عروق تازه‌کار خیلی زود با چالش‌های مختلفی در حرفه خود مواجه می‌شود. بسیاری از این چالش‌ها مثل برقراری ارتباط بیشتر با پیش‌کسوتان باتجربه، تامین بودجه کافی برای انجام تحقیقات یا حفظ زمان و پرداخت بدهی برای همه پزشک‌ها اتفاق می‌افتد. یکی از موارد چالش بر‌انگیزی که بیشتر مختص رشته کاردیولوژی مداخله‌ای است؛ مدیریت خطرات مربوط به این شغل از جمله ایمنی در مقابل اشعه های تابشی است.

کاردیولوژیست‌های مداخله‌ای تازه‌کار باید این خطرها را جدی بگیرند و حواسشان باشد که در انجام کارهای خود عجله نکنند. در معرض تابش اشعه قرار گرفتن، تاثیرات منفی بلندمدت و خطرناکی دارد. انجام برخی کارها مثل به حداقل رساندن زمان فلوئوروسکوپی، استفاده از لباس محافظ و شناخت پراکندگی پرتوها و فضاهایی که  بیشترین خطر تابش در آن نقاط وجود دارد؛ می تواند تاثیر چشمگیری در مواجهه با اشعه تابشی مؤثر و طولانی‌مدت و خطرات ناشی از آن داشته باشد.

اگر چه خطرات احتمالی طولانی‌مدت ناشی از تابش اشعه می‌تواند برای فوق تخصص قلب مداخله‌ای هشداردهنده باشد، اما به احتمال زیاد مصدومیت‌های ارتوپدی خطرناک‌ترین موردی است که می‌تواند مانع کار کردن این افراد شود چرا که این افراد مجبورند سال‌ها و برای ساعت‌های طولانی روی پا باشند و لباس‌های سنگین و محافظ بپوشند.

این روند می‌تواند باعث ایجاد آسیب‌های اسکلتی عضلانی حاد شود. از این رو مهم است که کاردیولوژیست‌های مداخله‌ای در درجه اول سلامت خودشان را در اولویت قرار دهند و اگر از لحاظ پزشکی ضروری باشد، زمان کاریشان را نیز کاهش دهند.

فوق تخصص قلب و عروق حرفه‌ای بودن چالش‌های دیگری نیز در پی دارد، چالش‌هایی مانند برقراری ارتباط حرفه‌ای و احساسی با عوارض شغل خود و پیامدهای منفی ناشی از آن، کنترل موارد لغزش پزشکی، پیشگیری از فرسودگی روانی و برقراری تعادل زندگی شخصی و کاری سالم. البته امیدواریم جنبه‌های مثبت بی‌شمار دیگر این رشته مانند کار روزانه فیزیکی و علمی و گذاشتن تاثیرهای بزرگ بر زندگی بیماران از چالش‌ها و جنبه‌های منفی این رشته سبقت گیرد.

فوق تخصص قلب و عروق مداخله‌ای نسبت به دیگر کاردیولوژیست‌ها موارد متفاوت دیگری را تجربه می‌کند. مثلا یکی از این تجربه‌ها، استفاده از آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی در درمان بیمارانی است که سکته قلبی کرده‌اند. مداخله اولیه از طریق پوست بیمار می‌تواند زندگی او را نجات دهد اما بسته به شدت بیماری و غیرقابل‌پیش‌بینی بودن شرایطی که برای بیمار وجود دارد، ممکن است نیاز به تصمیم‌گیری‌های بحرانی باشد و برای چنین تصمیم‌گیری‌هایی، کاردیولوژیست باید قدرت ذهنی و تجربه ی بالایی داشته باشد.

بخش مراقبت‌های ویژه قلبی

بخش مراقبت‌های ویژه قلبی بیمارستان معمولا متشکل از دو بخش قلب و مراقبت‌های ویژه جراحی است. هر ماه چندین بیمار از بخش اورژانس بیمارستان و یا با نامه ی پزشک متخصص برای انجام آنژیوگرافی، آنزیوپلاستی، جراحی قلب و غیره در بخش مراقبت های ویژه بستری می شوند.

در بخش CICU پزشکان قلب و عروق با رزیدنت‌ها راجع به بیماران صحبت می‌کنند تا برای شروع روز کاری خود آماده باشند.

تیم مراقبت ویژه متشکل از همکاران رزیدنت‌، دانشجوهای پزشکی، داروسازان، پرستاران و متخصصان قلب با تجربه است.

افرادی که در بخش مراقبت‌های ویژه قلب فعالیت می‌کنند وظیفه تشخیص و مدیریت بیمارانی را برعهده دارند که مبتلا به بیماری‌های قلبی‌ عروقی هستند و نیاز به مراقبت‌های بحرانی دارند. از جمله این بیماری‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

⛔ سندرم عروق حاد  کرونر

⛔ آریتمی‌های قلبی

⛔ نارسایی احتقانی قلب

⛔ فوریت‌های مربوط به فشار خون بالا

⛔ سندرم‌ آئورت

بخش نارسایی قلبی

آن دسته از همکارانی که در این بخش کار می‌کنند هم خدمات مشاوره‌ای ارائه می‌دهند و هم بخش بستری نارسایی قلبی آی‌سی‌یو را اداره می‌کنند. یکی از فعالیت‌های آموزشی اولیه‌ای که در این بخش اجرا می‌شود، دوره‌های آموزشی است که متخصصان قلب و عروق پیشرفته نارسایی قلبی آن‌ها را کنار تخت بیماران برگزار می‌کنند.

یکی از همکاران کنار یکی از متخصصان نارسایی قلبی با تجربه

تیم متخصص نارسایی قلبی در CICU، کنار تخت یکی از بیماران دور هم جمع شده‌اند.

در این بخش و در طی این دوره‌ها همکاران ما نقش فعالی در مدیریت بیماران و نظارت بر رزیدنت‌های بخش دارند. هم‌چنین آن‌ها نسبت به مانیتورینگ پیشرفته همودینامیکی تهاجمی، ارزیابی قبل از عمل پیوند، مدیریت سرکوب سیستم ایمنی پس از عمل پیوند، تفسیر نمونه‌برداری قلب و مدیریت دستگاه‌های کمکی بطن کاشته شده و سایر اشکال قلب مصنوعی دید همه‌جانبه‌ای پیدا می‌کنند.

بخش هسته ای قلب

فعالیت در بخش قلب و عروق هسته‌ای بر پایه آموزش اصول پزشکی هسته‌ای، فیزیولوژی قلب، داروسازی و تست میزان اضطراب افراد است. همکارانی که در این بخش فعالیت‌ می‌کنند، مهارت‌های عملکردی قابل قبول و تفسیر مطالعات مرتبط با قلب و عروق هسته‌ای را یاد می‌گیرند.

علاوه بر این، آن‌ها طیف کامل ورزش و تصویربرداری پرفیوژن میوکارد دارویی (SPECT) و همه پروتکل‌هایی که برای آن ارائه شده است را می‌آموزند. از جمله این پروتکل‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد: اصلاح افت CT، مطالعات مربوط به gated SPECT blood pool، تست ورزش و میزان موفقیت PET (توموگرافی انتشار پوزیترون)

یکی از همکاران مشغول سرپرستی، رسیدگی به کارهای مختلف بخش و آماده کردن دستگاه برای انجام تست اسکن هسته ای قلب

همکاران مشغول آماده سازی نتایج تست های هسته ای و آماده کردن آنها برای ارائه به متخصص قلب و عروق

بخش آنژیو یا کاتتریسم قلبی

در این بخش فوق تخصص قلب و عروق با گرایش مداخله ای نقش اصلی را ایفا می کند. این پزشکان، علاوه بر انجام آنژیوگرافی کرونری، تفسیر نتایج آنژیو و در موراد اضطراری انجام همزمان آنژیوپلاستی را در پیش می گیرند.

یکی از همکاران در حال صحبت با یکی از پزشکان باتجربه قبل از عمل آنژیوگرافی است.

همکارانمان به همراه پزشکان پیشکسوت برای انجام عمل وارد آزمایشگاه کاتتریسم قلبی شده‌اند. پزشکان قلب علاوه بر جراحی‌های مداخله‌ای، موارد تشخیصی قلبی را نیز انجام می‌دهند.

همکاران پس از اتمام کار، گزارش‌های آنژیوگرافی و همودینامیک را می‌نویسند. در این عکس یکی از پزشکان پیشکسوت در حال آموزش دادن به رزیدنت است.

الکتروفیزیولوژی

همکاران در این بخش با اصول الکتروفیزیولوژی قلب آشنا هستند. آن‌ها بر مواردی چون: دستگاه‌های ضربان‌ساز، دستگاه‌های کمکی بطن، دفیبریلاتور کاشتنی قلبی و غیره تسلط دارند.

هم‌چنین اصول ضربان‌سازی قلب و شناخت اصولی کارکرد طبیعی و غیرطبیعی ضربان‌سازها نیز از جمله توانایی های پزشکان این بخش است.

همکاران در این بخش با موارد درست استفاده و منع موارد مصرف عوامل ایجادکننده ضدآریتمی مثل واکنش‌های احتمالی داروها و پوآریتمی هم آشنا می‌شوند. تمرکز ویژه این بخش بر تفسیر پیچیده آریتمی‌های قلب با استفاده از الکتروکاردیوگرافی سطحی است. این کار از دو طریق غیرتهاجمی (مثل تست تیلت) و آزمایش الکتروفیزیولوژی قلب تهاجمی امکان‌پذیر است.

یکی از همکاران در کنار کارکنان آزمایشگاه الکتروفیزیولوژی. آنها علاوه بر مشاهده نتایج الکتروفیزیولوژی، جراحی‌های الکتروفیزیولوژی و کاردیوورژن جریان مستقیم نیز انجام می‌دهند.

رزیدنت ها، چگونگی بررسی و کنترل دستگاه‌های کاشتنی را نیز می‌آموزند.

تحقیقات قلب

تحقیق و فعالیت علمی، بخشی اساسی در برنامه آموزشی دانشگاه علوم پزشکی قلب و عروق است. برای همه همکاران زمانی در نظر گرفته می‌شود که در آن زمان بتوانند به تحقیق ومطالعه بپردازند.

از هر متخصص قلب و عروق انتظار می‌رود که در دوره فلوشیپ خود، یک پروژه تحقیقاتی اصلی را آغاز کرده یا در آن مشارکت داشته باشد و نسخه‌ای از نمونه پژوهش اصلی را در مجله‌های معتبر منتشر کند. استادان بین‌المللی و شناخته‌شده در خلال این فعالیت، به آن‌ها کمک می‌کنند.

یکی از پزشکان، پژوهش خود را در مجمع سالانه تحقیقاتی آموزش پزشکی فارغ التحصیلی ارائه می دهد.

یکی از همکاران در کنار پوسترش در مجمع تحقیقاتی هانری فورد

یکی از همکاران در حال ارائه شفاهی در کنفرانس ملی ACC میشیگان

یکی از همکاران در حال ارائه پژوهش خود را در کنفرانس ملی ACC میشیگان

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر عزیزی شنبه ۲ بهمن ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    سلام دکتر روزتون بخیر
    من بیماری آسم دارم برام سیتی آنژیو نوشتن
    بخاطر آسمم مشکلی نداره انجام بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲ بهمن ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب در صورتی که به ماده حاجب حساسیت نداشته باشید مشکلی ندارد
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۱۰ آذر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت جنابعالی من وقتی از پله ها بالا میروم ویا سربالایی راه میروم نفس کم میآورم قفسه سینه ام درد میگیرد آنژیوگرافی و اکو کنتراست انجام دادم که نتیجه آن را خدمتتان ارسال میکنم قرص اسویکس و بیزوپرالول مصرف میکردم که بعلت حساسیت پوستی و خارش بدن آنها را قطع کردم و اکنون هیچ دارویی مصرف نمیکنم بعضی اوقات ضربان قلبم بالا وبه90میرسد خواهشمند است بفرمائید مشکل من چیست و آیا نیاز به جراحی میباشد ویا خیر و چه دارویی باید مصرف کنم که مشکل من بر طرف شود سن من 64سال دخانیات هم مصرف نمیکنم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۰ آذر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب در گزارش اکوکاردیوگرافی احتمال سوراخ کوچکی بین دو دهلیز مطرح شده است که توجیه کننده علائم شما نیست و برای بررسی دقیق تر بهتر است که یک اکو مری انجام دهید. لطفاً تصویر گزارش آنژیوگرافی خود را نیز بفرستید
  • تصویر کاربر سعید شنبه ۶ آذر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 387 مشاهده پرسش
    سلام استاد وقت بخیر
    مادربزرگ من دیروز پای سمت چپ رو انژو کرده در همدان و جواب نداد امروز اووردیم بیمارستان سینا تهران و میگن پا سیاه شده و باید قطع شه ولی کاملا سیاه نشده نظر شما چیه راهی هست که پاشو قطع نکنه و به زندگیش ادامه بده ممنون میشم جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۶ آذر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً تصویر گزارش آنژیوگرافی و پا را بفرستید
  • تصویر کاربر H.n سه شنبه ۲۷ مهر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 681 مشاهده پرسش
    خواهرم یک هفته قبل آنژیو شدند امروز بعد از یک هفته درد قفسه سینه دارند ممکن است راهنمایی کنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۲۷ مهر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب تصویر نتیجه گزارش آنژیوگرافی را بفرستید
  • تصویر کاربر داودی یکشنبه ۲۵ مهر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 389 مشاهده پرسش
    با سلام و خسته نباشید، آقای دکتر عزیز، ۵۵ ساله هستم و سه هفته پیش با کمی درد در سمت چپ سینه به متخصص مراجعه کردم که دارو و اسکن تجویز کردند، در حال حاضر دردی ندارم، آیا با گزارش و تصویرهای پیوستی نیاز به آنژیو هست یا خیر؟ و اگر آنژیو انجام ندم آیا خطرناک است و ممکن است با حمله ناگهانی قلب مواجه شوم؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۴ مهر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً تصویر برگه گزارش تایپ شده را نیز بفرستید
    2. تصویر کاربر داودی شنبه ۲۴ مهر ۰( 3 سال پیش)
      سلام،
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۵ مهر ۰( 3 سال پیش)
      پاسخ شما در سوال دیگر شما داده شد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر شهره سه شنبه ۱۳ مهر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 380 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکترخانم۵۵ساله هستم.با احساس فشردگی درقفسه سینه هنگام رفتن ازسربالایی به دکترمراجعه داشتم.تست ورزش مثبت بود .نظرشون برانجام سیتی آنژیو بود.وقتی من اصرار انجام یکباره آنژیوگرافی کردم فرمودند تست ورزش مواردمثبت کاذب هم دارد.دانستن نظر شما مرا ازسردرگمی درخواهد آورد.سپاس.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۳ مهر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب در صورتی که ریسک فاکتورهای قلبی نیز دارید و یا تست ورزش مثبت پر خطر است آنژیوگرافی انجام دهید.
  • تصویر کاربر مریم سه شنبه ۶ مهر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 395 مشاهده پرسش
    سلام وعرض ادب دکترجان...یک هفته هست ک انژیو کردم ویکی از رگا یه کوچولو گرفتگی داره وبیرون قلبه..سوالم اینه قبل انزیو زیاد حال نداشتم..ولی انژیو گردم حالم بده حالت تهوع ویهو افت فشارپیدامیکنم وضعف شدیدی دارم ..ایا بخاطرانژیو هست وچقدر طول میکشه..ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۶ مهر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب ممکن است بعلت داروهای مصرفی باشد و یا آسیب کلیوی ناشی از ماده حاجب که با آزمایش خون مشخص می‌شود توصیه می‌کنم که به پزشک محترم معالج خود مراجعه بفرمائید تا از عدم مشکل جدی اطمینان یابید
  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۲۹ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 411 مشاهده پرسش
    با سلام
    من یک هفته پیش انژیو گرافی شدم از ناحیه کشاله ران اما با گذشت حدود یک هفته درد نسبتا شدیدی دارم و یک توده هم تشکیل شده و فوق العاده دردناکه
    هیچ گونه کبودی هم ندارد
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۲۹ تیر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً یک سونوگرافی داپلر از شریان‌های کشاله ران انجام دهید
  • تصویر کاربر مینا سه شنبه ۱۵ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    سلام مادر من پنج روز پیش آنژیو داستان یه فنر و یه بالن ،یه ماه پیشم آنژیو کردن پنج فنر ،کلا هشت رگ گرفته داشتن،الان بعد از پنج روز دچار سرگیجه شدید شده طوری که نمیتونه راه بره ،ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۵ تیر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب احتمالاً ناشی از عوارض دارویی است. در اولین فرصت با پزشک ایشان مشورت بفرمایید
  • تصویر کاربر محسن شنبه ۵ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام
    آقای دکتر پسرم وقتی به دنیا آمد یه سوراخ کوچک تو قلبش داشت الان پسرم 7 سال و سه ماهش است چند روز پیش برای چکاب نزد دکتر آموزگار به شیراز مراجعه کردم دکتر آموزگار هم از پسرم اکو گرفت و گفت پسرم باید آنژیو گرافی کنه میخواستم بدانم با دارو مشکل قلب پسرم حل میشه یا اگه با دارو حل نمیشه با آنژیو گرافی خوب میشه لطفا راهنمایی کنید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۵ تیر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب خیر این بیماری نیاز به اقدام تهاجمی ( جراحی قلب باز و یا بستن سوراخ از طریق آنژیوگرافی) داشته و دارو برای درمان آن جایگاهی ندارد
درحال دریافت اطلاعات