اسپاسم عروق کرونری قلب (علائم، علل، تشخیص، درمان)

اسپاسم عروق قلب نوعی عارضه قلبی عروقی موقت و زود گذر است که می‌تواند به صورت بالقوه موجب مشکلات جدی قلبی مانند حملات قلبی شود. کلسترول بالا و فشار خون بالا از جمله عوامل مؤثر در بروز اسپاسم هستند.

اسپاسم قلبی چیست؟

اسپاسم قلب، در نتیجه گرفتگی ناگهانی عضلات در عروق کرونری قلب اتفاق می افتد. اسپاسم موجب تنگ شدن عروق و در نتیجه مانع از عبور جریان خون به قلب می‌شود.

علائم اسپاسم قلبی

اسپاسم رگ قلب در بسیاری از موارد به دلیل عدم بروز علائم خاص، قابل تشخیص نیست. در چنین شرایطی اسپاسم بسیار خطرناک بوده و می‌تواند موجب حمله قلبی شود.

ممکن است فرد گاهی دچار درد خفیف در ناحیه قفسه سینه شود. علاوه بر این برخی علائم دیگر اسپاسم نیز توسط خود فرد می‌تواند قابل تشخیص باشد. این موارد عبارت‌اند از:

  • آنژین قلبی یا درد قفسه سینه
  • درد در ناحیه چپ سینه
  • تنگی قفسه سینه
  • احساس حالت تنگی و گرفتگی

همچنین ممکن است کاهی متوجه انتشار درد از قفسه سینه به سمت بازوها، گردن و استخوان فک شوید. اسپاسم عروق کرونری قلب مشکوک در صورتی است که درد قفسه سینه:

  • تنها در هنگام استراحت اتفاق افتد.
  • به مدت ۵ الی ۳۰ دقیقه طول بکشد.
  • بیشتر در هنگام شب و یا صبح زود اتفاق افتد.

علت اسپاسم قلب

  • فشار خون بالا و کلسترول بالا از اصلی ترین علل بروز اسپاسم هستند.

فشار خون بالا

  • حدود ۲ درصد از افراد مبتلا به آنژین، درد سینه ممکن است دچار اسپاسم قلبی شوند.
  • اسپاسم عروق کرونری قلب همچنین در افراد مبتلا به آترواسکلروز نیز بروز می یابد. آترواسکلروز وضعیتی است که رسوب داخل عروق موجب انسداد جریان خون می‌شود.

عوامل خطرزا در اسپاسم عروق کرونری

بیماری های قلبی موجب افزایش خطر اسپاسم قلب می‌شوند. کلسترول و فشار خون بالا، از جمله موارد در افزایش خطر گرفتگی عروقی هستند. موارد دیگری نیز می‌توانند خطر این نوع عارضه را افزایش دهند که برخی از آن‌ها عبارت‌اند از:

  • مصرف دخانیات
  • استفاده از محرک ها مانند کوکائین و آمفتامین‌
  • استرس بیش از حد
  • سرماخوردگی بیش از حد
  • مصرف مشروبات الکلی

در صورت داشتن سابقه گرفتگی عروق قلبی باید به منظور کاهش خطرات جدی از موارد بالا پرهیز کرد.

اسپاسم قلبی چگونه تشخیص داده میشود؟

اسپاسم عروق کرونری قلب حاکی از نوعی اختلال قلبی بالقوه است. از این رو پزشک برای تشخیص این عارضه عکس‌برداری از قلب را تجویز می‌کند تا بتواند به کمک تصاویر دقیقی و روشنی از آن، برای درمان بیمار اقدام نماید. آزمایش های زیر، نمونه ای از موارد مورد تجویز پزشک است که عبارت‌اند از:

  • اکوکاردیوگرافی که به‌وسیله امواج صوتی فراصوت، تصویری از قلب ارائه می‌دهد.
  • نوار قلب که به منظور سنجش فعالیت الکتریکی قلب انجام می‌شود.
  • آنژیوگرافی که با استفاده از اشعه ایکس به بررسی داخل عروق و جریان خون در قلب می پردازد.

آنژیوگرافی

این آزمایش ها از آنجا که به جزییات بسیار مورد نیاز برای تشخیص بیماری می پردازد، از اهمیت بالایی برخوردار هستند؛ زیرا زمانی که پزشک به درستی بیماری را تشخیص دهد، می‌تواند به درمان آن بپردازد.

درمان اسپاسم قلبی چیست؟

درمان این عارضه بر اساس تخفیف دردهای قفسه سینه انجام می‌شود که به طور عمده شامل تجویز داروهای زیر می‌شود:

  • نیترات ها که به منظور اتساع‌ و گشاد شدن عروق مصرف می‌شود. دوره مصرف نیترات ممکن است طولانی مدت بوده و به صورت قرص مصرف شود.
  • اِل آرژنین به صورت مکمل غذایی مصرف می‌شود و می‌تواند باعث پیشگیری از اسپاسم شود.
  • مسدود کننده کانال های کلسیمی که می‌تواند باعث کاهش گرفتگی قفسه سینه شود. دوره مصرف این دارو طولانی مدت است.

علاوه بر این داروها ممکن است مصرف برخی داروهای دیگر که موجب کاهش کلسترول بالا و فشار خون بالا می‌شود، به منظور پیشگیری از حملات قلبی توسط پزشک تجویز گردد.

در طول درمان نیز مصرف غذاهای کم چرب و کم نمک توصیه می‌شود و از مصرف دخانیات و مشروبات الکلی باید به شدت پرهیز کرد.

عوارض اسپاسم قلب

اسپاسم عروق کرونری قلب نوعی عارضه موقت و زودگذر است اما می‌تواند عواقب طولانی مدتی را به همراه داشته باشد. در عدم درمان اسپاسم عروق کرونری قلب، این عارضه می‌تواند موجب بروز موارد ذیل گردد:

مطلب مرتبط: ضربان نامنظم قلب نشانه ی چیست و چگونه درمان می شود؟ برای یافتن پاسخ برروی لینک زیر کلیک کنید.

ضربان نامنظم قلب

نتیجه درمان افراد مبتلا به اسپاسم قلبی چگونه است؟

اسپاسم عروق کرونری قلب گاهی طولانی مدت و شدید است. بدین معنا که درمان آن ممکن است طولانی شود؛ اما نکته ای که همواره باید به آن توجه داشت، پیروی از دستورات پزشک و درمان به موقع است که می‌تواند باعث بهبود این عارضه شود.

پیشگیری از اسپاسم قلبی

خطر ابتلا به اسپاسم رگ قلب می‌تواند با پیشگیری از ابتلا به آترواسکلروز ، کاهش یابد. علاوه بر این داشتن رژیم غذایی کم چرب، فعالیت ورزشی مستمر، کنترل فشار خون و عدم مصرف دخانیات نیز تأثیر به سزایی در پیشگیری از این عارضه دارد.

 

دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی
برای پرسش از دکتر سعید یزدانخواه برروی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2 روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر رزا سه شنبه ۸ مهر ۹۹( 2 روز پیش) مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر،خسته نباشید
    جناب،مادر من چهار شب پیش دردشدیدی طوریکه توان نفس کشیدن نداشت رو در قلبش حس کرد اما بعد از چند دقیقه خوب شد
    اما از دیروز صبح که بیدار شدن قلبشون درد گرفته و بعد از یه تایم کوتاهی به دست چپشون زده طوریکه نمیتونن دستشون رو تکون بدن
    امروز کمی بهترن،قرص سرترالین و پروپرانول مصرف کردن
    مادر من ۵۳ سالشونه و ما به شدت نگرانیم
    دوسال پیش این اتفاق افتاد اما بعد از اکو و یه سری عکسبرداری ها دکتر گفتن چیزی نیست و فقط کمی دریچه میترال،گشاده اما مشکل جدی نیست
    خواهش میکنم جواب من رو بدید مشکل چی میتوته باشه
    خدا خیرتون بده
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۸ مهر ۹۹( 2 روز پیش)
      سلام و عرض ادب نیاز به ویزیت توسط یکی از همکاران محترم متخصص بیماریهای قلب و عروق دارند
  • تصویر کاربر مهسا شنبه ۱۵ شهریور ۹۹( 3 هفته پیش) مشاهده پرسش
    سلام دکتر دختری ۲۳ساله هستم
    بعد ازتزریق بیحسی دندان برای جراحی دندان عقل تپش قلب شدید گرفتم و تنگی نفس
    و بعد از ۶ماه درگیر مسائلی شدم که ۱ماه تماما استرس شدید داشتم و حالا مجددا دوسه هفته ای هست که قفسه سینم سنگینه امااصلا دردندارم.ولی تنگی نفس و تپش قلب دارم و وقتی میخوابم باتپش قلب ازخواب بیدارنیشم
    امروز متخصص قلب مراجعه کردم گفتن به دلیل داروی بیحسی که مصرف شده یه نوع گرفتگی عضله و اسپاسم به وجود اومده و رگ رو منقبض کرده.فشارمم گرفتن پایین بود.اما تواکو گفتن هیچ مشکلی وجودنداره و فقط یه گرفتگی عضله هست و بهم پرومرانول ۱۰ و قطره کراتاگوس دادن
    میخواستم بدونم من واقعا مشکلی ندارم و خوب میشم؟خیلی استرس دارم میترسم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۵ شهریور ۹۹( 3 هفته پیش)
      سلام و عرض ادب با توجه به توضیحات شما به احتمال زیاد مشکل قلبی جدی ندارید. پیشنهاد میکنم که یک هولتر نوار قلب ۴۸ ساعته برای بررسی طپش قلب انجام دهید. احتمالاً منشاء دردهای شما عصبی است
    2. تصویر کاربر مهسا شنبه ۱۵ شهریور ۹۹( 3 هفته پیش)
      آقای دکتر باتشکر از پاسخگویی شما
      من چطور میتونم نتیجه اکو رو براتون بفرستم زحمت بکشید یه نگاهی بفرمایید؟
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۵ شهریور ۹۹( 3 هفته پیش)
      لطفاً تصویر گزارش اکوکاردیوگرافی رو در قسمت ارسال تصاویر آپ لود کنید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر زهرا دوشنبه ۲۷ مرداد ۹۹( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خانومی ۲۵ساله هستم چندوقتی سوزش و درد در قفسه سینه داشتم ۳روز در بیمارستان سوئدبستری بودم آنژیوگرافی و کلی عکس انجام دادن و به من گفتن دچار اسپاسم قلب شدم ، این اسپاسم ها معمولا صبح ها و ساعت ۵و۶ صبح در خواب سراغ من میاد به من اسپری گلیسیرین دادن که باید زیر زبونم اسپری کنم ، آیا این درد تا آخر عمر همراه من است؟ آیا امکان داره باعث سکته مغزی و مرگ بشه؟ خیلی استرس دارم شبها نمیتونم بخوابم لطفا به من جواب بدید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۶ مرداد ۹۹( 1 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً بفرمایید که با چه روش تشخیصی اسپاسم را تأیید کردند و در صورت دسترسی به مدارک به زبان انگلیسی آنها را نیز ضمیمه کنید. باید به ریفلاکس مری و اسپاسم مری نیز فکر کرد. در صورت تأیید اسپاسم عروق قلبی معمولاً بصورت حملات مقطعی است و دائمی نیست
    2. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۶ مرداد ۹۹( 1 ماه پیش)
      در صورتی که حملات اسپاسم به شرط تایید شدید و در سایر قسمت های دیگر بدن هم باشد احتمال سکته مغزی نیز وجود دارد
    3. تصویر کاربر زهرا دوشنبه ۲۷ مرداد ۹۹( 1 ماه پیش)
      متاسفانه به مدارک دسترسی ندارم ولی میتونم خلاصه ازمایش و جواب عکس هارو بفرستم

      coronary Investigation
      Surveys / treatments:
      MRI heart:
      2020-08-13: Normal-sized left ventricle (LVEDVI) with ordinary wall thickness and ordinary global systolic function (LVEF) without regionality. Increased signal of edema sequence apical anteroseptal (may be an expression of acute inflammation / myocardial involvement), however, no contrast uptake in this area or in the rest of the ventricular myocardium is seen as a sign of myocardial damage by ischemic or non-ischemic genesis. Visually assessed normal-sized right ventricle with normal systolic function.
      Care Progress:
      The patient is transferred from ViN to us for angiography with SCAD as the issue. Angion shows no signs of dissection but shows signs of vasospasm in RCA, especially in RPD. Based on the patient's pain history, the undersigned orders a diff-diagnostic DT aorta that does not detect any aortic dissection. The patient is examined with an MRI heart to determine any ischemic injury. Answer as above. Printed after receiving information about spasmangina during telephone interpreting and inserted on Glytrin.
      Assessment:
      Thus 25-year-old patient who arrives from Norrköping after a sudden onset of burning chest pain with radiation to first left, then right arm and pain between the shoulder blades. Ambulance ECG as well as troponin series suggest coronary ischemia. No DT aorta performed. Coming to US for angiography with question SCAD. Turns out to be coronary angiospasm. DT aorta is normal and MRI heart shows increased signal on edema sequence apical anteroseptal, which agrees well with the localization of vasospasm on the angiography. The patient is thus admitted to Glytrin in case of recurrence, receives information and is written home. The patient is informed to avoid active and passive smoking as this is a known risk factor for spasmangina.
      Drugs Note:
      Drug Story:
      Has been loaded on Trombyl and Clopidogrel on ViN despite SCAD suspicion. Exposes these medications.
      Planning:
      - Follow-up via ViN. - NOTE! Beta-blocking is directly inappropriate for this patient. - The addition of calcium channel blockers can be considered as prophylaxis if the patient has recurrent episodes of centrally located chest pain.
      Length of stay:
      2020-08-12 - 2020-08-13
      Diagnosis:
      I214-NSTEMI, type 2-Main diagnosis
      AF037-Coronary angiography-Action
      AF018-Computed tomography, aortic surgery
      AF045-Magnetic Resonance Imaging, Cardiac Surgery
      I201-Angina pectoris with documented coronary artery spasm Bidiagnosis
      J459-Asthma, unspecified-Bidiagnosis
      E039-Hypothyroidism, unspecified-Bidiagnosis
      F329-Depressive Disorders-Bidiagnosis
      ZV020-Using Interpreter-Action
      XV015-Drug Review, Simple-Action
      XV017-Drug 'Report-Action
    4. تصویر کاربر زهرا دوشنبه ۲۷ مرداد ۹۹( 1 ماه پیش)
      coronary Investigation
      Surveys / treatments:
      MRI heart:
      2020-08-13: Normal-sized left ventricle (LVEDVI) with ordinary wall thickness and ordinary global systolic function (LVEF) without regionality. Increased signal of edema sequence apical anteroseptal (may be an expression of acute inflammation / myocardial involvement), however, no contrast uptake in this area or in the rest of the ventricular myocardium is seen as a sign of myocardial damage by ischemic or non-ischemic genesis. Visually assessed normal-sized right ventricle with normal systolic function.
      Care Progress:
      The patient is transferred from ViN to us for angiography with SCAD as the issue. Angion shows no signs of dissection but shows signs of vasospasm in RCA, especially in RPD. Based on the patient's pain history, the undersigned orders a diff-diagnostic DT aorta that does not detect any aortic dissection. The patient is examined with an MRI heart to determine any ischemic injury. Answer as above. Printed after receiving information about spasmangina during telephone interpreting and inserted on Glytrin.
      Assessment:
      Thus 25-year-old patient who arrives from Norrköping after a sudden onset of burning chest pain with radiation to first left, then right arm and pain between the shoulder blades. Ambulance ECG as well as troponin series suggest coronary ischemia. No DT aorta performed. Coming to US for angiography with question SCAD. Turns out to be coronary angiospasm. DT aorta is normal and MRI heart shows increased signal on edema sequence apical anteroseptal, which agrees well with the localization of vasospasm on the angiography. The patient is thus admitted to Glytrin in case of recurrence, receives information and is written home. The patient is informed to avoid active and passive smoking as this is a known risk factor for spasmangina.
      Drugs Note:
      Drug Story:
      Has been loaded on Trombyl and Clopidogrel on ViN despite SCAD suspicion. Exposes these medications.
      Planning:
      - Follow-up via ViN. - NOTE! Beta-blocking is directly inappropriate for this patient. - The addition of calcium channel blockers can be considered as prophylaxis if the patient has recurrent episodes of centrally located chest pain.
      Length of stay:
      2020-08-12 - 2020-08-13
      Diagnosis:
      I214-NSTEMI, type 2-Main diagnosis
      AF037-Coronary angiography-Action
      AF018-Computed tomography, aortic surgery
      AF045-Magnetic Resonance Imaging, Cardiac Surgery
      I201-Angina pectoris with documented coronary artery spasm Bidiagnosis
      J459-Asthma, unspecified-Bidiagnosis
      E039-Hypothyroidism, unspecified-Bidiagnosis
      F329-Depressive Disorders-Bidiagnosis
      ZV020-Using Interpreter-Action
      XV015-Drug Review, Simple-Action
      XV017-Drug 'Report-Action
    5. تصویر کاربر زهرا دوشنبه ۲۷ مرداد ۹۹( 1 ماه پیش)
      این کل شرح حال من است که در سایت پزشکی سوئد وجود دارد
      25-year-old patient who is admitted to ViN 200811 due to the onset of burning chest pain with radiation to the back and radiation first to the left arm and then to the right arm. At the same time pale and cold sweaty. The pain lasted for 20-25 minutes and subsided spontaneously. According to ant from ViN 200811, ST elevations are seen on the ambulance ECG, but the ECG in the emergency room is then completely normal. Completely normal eco. TnT 7-123-85, thus great suspicion of ischemic coronary event. Admitted to the heart department in ViN. Develops another episode of chest pain during the morning of 200812 that releases spontaneously. Comes to us for angio due to suspicion of SCAD. According to oral information, no completely certain signs of coronary artery dissection (SCAD) can be seen on angio that could explain the TnT release, whereas signs of coronary spasm are seen. Given pat pain localization and TnT release, pat is also referred for DT aorta that does not show signs of aortic dissection. Overall, her condition is assessed as spasmangina. Grateful for investigation for mapping of possible ischemic damage as part of the investigation.
      issue: Signs of ischemic injury?
      From Schäfer, Samuel, Answer recipient, 2020-08-12
      Definitive answer - Clinical physiology
      Opinion: 2020-08-13 11:28 MRT HEART STANDARD
      (Length 164 cm, weight 60 kg, BSA 1.65 m²)

      LEFT CHAMBER:
      Calculated left ventricular values ​​(women 20-39 years, 95% CI according to Maceira):
      LVEDV: 105 ml, ( 99-175)
      LVEDVI: 63 ml / m², (65-96)
      LVESV: 30 ml, (29-64)
      LVSV: 74 ml, (63-117)
      LVEF: 71%, (56-75)
      Basal diameter in 4Kammar view : 44 mm. Normal wall thickness. Normal wall mobility in all segments.

      RIGHT CHAMBER:
      Basal diameter in 4K chamber view: 36 mm. Normal wall mobility in the free right ventricular wall, TAPSE 19 mm.

      ATTRACTION: Left atrial surface 13 cm², right 12 cm².

      FLOW (with phase contrast sequence):
      Aorta: Forward volume flow 68 ml, reverse flow <2 ml, regurgitation fraction <2%, SV 68 ml, CO 5.8 l / min. Frequency 85 / min.

      TISSUE CHARACTERISTICS:
      With edema-sensitive sequence, increased signal is seen in the left ventricle apically anteroseptally.
      In case of late imaging after contrast injection, no surely increased signal is seen.
      Myocardial native T1 shows normal relaxation time, 1430 ms midventricular septal (ref. 900-1050 ms).
      Myocardial extracellular volume (ECV) in the upper normal range is 31% midventricular septal (ref 20-30%).

      ASSESSMENT:
      Normal-sized left ventricle (LVEDVI) with ordinary wall thickness and ordinary global systolic function (LVEF) without regionality.
      Increased signal of edema sequence apical anteroseptal (may be an expression of acute inflammation / myocardial involvement), however, no contrast uptake in this area or in the rest of the ventricular myocardium is seen as a sign of myocardial damage by ischemic or non-ischemic genesis. Visually assessed normal-sized right ventricle with normal systolic function.
    6. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۷ مرداد ۹۹( 1 ماه پیش)
      با این مسئله دو احتمال اسپاسم عروق کرونر و SCAD برای شما مطرح است. علیرغم تأکید چند باره مبنی بر عدم وجود SCAD، تیپ دو و سه این مسئله میتواند با اسپاسم کرونر کاملا اشتباه شود. در هر صورت نیاز به مهار کننده های گیرنده کلسیم و پلاویکس و ASA دارید
    7. تصویر کاربر زهرا دوشنبه ۲۷ مرداد ۹۹( 1 ماه پیش)
      بنظر شما این درد موقت است؟ بنظر شما هنوز هم احتمال سکته مغزی است؟
      الهی خیر ببینید که جواب مردمو از راه اینقد دور میدید
      بحق ابروی حضرت زهرا همیشه سلامت باشید
    8. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۷ مرداد ۹۹( 1 ماه پیش)
      بله درد حتماً گذرا است. احتمال سکته مغزی خیلی زیاد نیست
    9. نمایش سایر 7 پاسخ
  • تصویر کاربر مریم شنبه ۲۵ مرداد ۹۹( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    خواستگاری دارم که به گفته خودشون ده سال پیش محل کارش حمله قلبی بهشون دست میده و تحت بررسی دکتر قرار میگیرن و دکترشون اسپاسم قلبی رو تشخیص دادن در ایشون و یجوری امید زندگی رو از ایشون گرفتن که ده سال از ازدواج خودشون رو محروم کردند و بعد از دو سال مراجعه به دکترشون و تحت نظر بودن،الان ۶ ساله که دیگه پیش دکترشون نرفتن و داروهاروی دوسال رو خودشون تمدید کردن و مصرف کردن توی این ۶ سال و از دکتر رفتن مجدد برای فهمیدن شرایط قلبشون به شدددت ترس دارن و مقاومت میکنن و میگن الان برم میگه رفتنی هستی و همین یذره امید به زندگی رو هم ازم میگیرن و گویا این ده سال شب با فکر فردا از خواب بیدار نشدن زندگی رو گذروندن و مراعاتی هم نکردن مثل تغذیه و استرس و حجم کاری و سرشونو با کار و حجم کاری شلوغ کردن تا به بیماری فکر نکنن ولی اهل سیگار و دخانیات و الکل نیستن و ورزش هم نمیکنن
    میخواستم بدونم واقعا کسی که اسپاسم قلبی داره باید از زندگی اینجوری ناامیدش کرد!واقعا انقدر خطر جدیه و نباید ازدواج کنند؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۵ مرداد ۹۹( 1 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب فکر میکنم که تا حد زیادی در شدت بیماری اغراق شده است در صورت امکان با مدارک حمله مورد اشاره جهت ویزیت به یکی دیگر از همکاران محترم متخصص بیماریهای قلب و عروق مراجعه کنند و نظر ایشان را هم جویا شوند و در صورت لزوم تستهای تشخیصی دقیق نظیر سی تی آنژیوگرافی و یا آنژیوگرافی را انجام دهند
  • تصویر کاربر فاطمه پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۹( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام خانمی 40ساله هستم از سال پیش درد قفسه سینه با تغییرات نواری داشتم با سابقه فشار خون آنژیو شدم مشکلی نداشتم ولی رفته رفته این دردها هم شدتش بیشتر میشه هم فاصله دردها از لحاظ کبد و کیسه صفرا و ریفلاکس مری و معده هم بررسی شدم مشکلی نبود چند ماه پیش هم دی وی تی پای راست داشتم سه ماه اکسابین مصرف کردم با دستور پزشک قطع کردم ولی این اواخر دردها شدت گرفته امانم را بریده چند روز پیش با درد شدید قفسه سینه که به بازوی چپم میزد و احساس سنگینی که نفسم بالا نمی‌آمد با بیمارستان مراجعه کردم تغییرات تی اینورت در اکثر لیدها داشتم بستری شدم دکتر با تی آن جی و انوکسا و تجویز مسکن بعد از دو روز مرخصم کرد تشخیص سندروم ایکس و اسپاسم عروق دادند برایم داروی امیلو پرس و اسپیرونو لاکتون و کونکور و آسپرین و اترواستاتین تجویز کردند ولی این دردها همچنان ادامه دارد با فعالیت هم زیاد میشه به نظر شما چاره من چیه امانم را بریده ممنون میشم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۱۹ تیر ۹۹( 2 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب برای پاسخگویی دقیق نیاز به رویت کامل مدارک شما از جمله نتیجه اکو و سی دی آنژیوگرافی علاوه بر گرفتن شرح حال و معاینه دقیق شما دارم. لذا در صورتی که در تهران تشریف دارید در یکی از روزهای کاری به کلینیک مراجعه بفرمایید و در غیر این صورت مدارک را توسط یکی از آشنایان به کلینیک ارسال بفرمایید
  • تصویر کاربر مریم چهارشنبه ۱۸ تیر ۹۹( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام من خانمی 39 ساله هستم چند ماهی است درد قفسه سینه که درد به قسمت پشت و دست چپ میزنه دارم که هر بار این درد را داشتم تغییرات نواری داشتم ولی این سری درد شدید مثل درد شکسته شدن دنده‌ها همراه سوزش در قفسه سینه داشتم که علاوه بر سمت چپم به سمت راستم هم میزد داشتم به اورژانس که مراجعه کردم تغییرات نواری بصورت تی اینورت در بیشترلیدها داشتم بستری شدم و با پیتدین و تی آن جی رفته رفته دردم کمتر شد البته لازم به ذکر است که یکسال پیش آنژیو شدم و مشکلی نداشتم دکتر میگه علت این درد ها اسپاسم عروقی می‌باشد ولی این اسپاسم خیلی طول می‌کشه و واقعا دردناکه سابقه فشار خون هم دارم برام داروی کونکور و امیلوبر همراه آسپرین و اترواستاتین تجویز کردند ولی هنوز این دردها نه به اون شدت ادامه دارد میخواستم چاره نظرتان را در این مورد بدانم ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۸ تیر ۹۹( 2 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب هر چند که نمیتوان اسپاسم عروق کرونر را به عنوان عامل ایجاد کننده درد سینه در شما کنار گذاشت با این حال توصیه میکنم که از نظر عوامل گوارشی بویژه اسپاسم و یا ریفلاکس مری و همچنین سنگ های صفراوی نیز بررسی شوید. نکته لازم به ذکر آنکه در صورت طبیعی بودن نتیجه آنژیوگرافی نیازی به مصرف آسپرین ندارید
  • تصویر کاربر عابدی چهارشنبه ۱۱ تیر ۹۹( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقاي دکتر وقت‌ بخیر
    من‌ 32 سال دارم و چند سالی هست با کوچکترین کار جسمی یا ذهنی کتف چپم درست سمت قلب یعنی درست جایی که‌ قلب هست احساس قبض و گرفتگی و کمی سوزش میشه و تنگی نفس هم پیدا میکنم در اين مواقع کسی آن قسمت پشتمو عمیق ماساژ میده برام بهتر میشم اما بازم با کمترین فعالیت دوباره ایجاد میشه و کسی باید قسمت قلبمو تو ناحیه کتف چپ ماساژ بده
    ضمنا من‌ بدنم ضعیف هست و زود خسته میشم
    علت چیه آقاي دکتر ممنون میشم کمکم بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۱ تیر ۹۹( 3 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب توصیه میکنم که ضمن مراجعه به یکی از همکاران محترم متخصص بیماریهای قلب و عروق جهت ویزیت، بررسی مختصری نیز از نظر احتمال گرفتگی عروق قلبی انجام دهید
  • تصویر کاربر باران شنبه ۱۷ خرداد ۹۹( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر من خانمي ٦٠ساله هستم از اول ارديبهشت زير سينه سمت چپ من درد مي كرد گاهي بيشتر سينه ام سنگين شده
    سابقه بيماري قلب ندارم ولي ريفلاكس معده دارم الان همه اش سينه من سنگين است و كمي درد دارم ممكن است اسپاسم باشد چون استرس زيادي دارم چاق نيستم سيگاري و پر خور نيستم
    قرص براي معده نمي خورم خسته شدم چند سال خوردم لطفا من را راهنمايي كنيد ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۷ خرداد ۹۹( 3 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب با توجه به سن شما توصیه میکنم که حتما از نظر احتمال گرفتگی عروق قلبی بررسی شوید
  • تصویر کاربر نسرین دوشنبه ۵ خرداد ۹۹( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید من 33 سال سن دارم چند وقتی هست دچار مشکلی شدم و همش استرس دارم و این باعث شده تپش قلب بگیرم سر هر موضوعی که با استفاده از قرص پرپرانول بهبود پیدا کردم چند ماهی گذشته که الان جدیدا تو قفسه سینه احساس درد پیدا کردم چند وقته پیش از استرس زیاد تپش قلب شدید گرفتم و بعدش پای سمت راستم شروع به لرزش کرد اما با خوردن قرص پرپرانول خوب شدم تا اینکه تازگیا قفسه سینم شروع به درد کردن گرفته و انگار وسط سینم رو مشت زدن و خیلی درد گرفته البته البته وقتی خواب بودم این مشکل پیش اومد و وقتی بیدار شدم دردش تا 1 ساعت ادامه داشت اما راه که رفتم دردش خیلی بهتر شد و به دکتر مراجعه کردم و نوار قلب و آزمایش خون ازم گرفتن و بهم گفتن چیزیم نیست باید به دکتر گوارش مراجعه کنم خواستم ببینم یعنی قلب من مشکل نداره مشکل از معده منه و اینم بگم که من مشکل معده هم داشتم اما با مصرف قرص بهتر شدم اما احتمال داره با وجود استرس شدید بازم مریضی معده من تشدید شده باشه خواستم راهنماییم بکنید که چه کاری آنجام بدم ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۵ خرداد ۹۹( 4 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب پیشنهاد می کنم که هر صبح پنتوپرازول ۴۰ میلی گرم قبل از صبحانه استفاده کنید بیماری شما ترکیبی از اضطراب و ریفلاکس مری است و درد شما فاقدمشخصات درد قلبی است
    2. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۵ خرداد ۹۹( 4 ماه پیش)
      لطفاً یک اکوکاردیوگرافی نیز انجام دهید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر هدی شنبه ۳ خرداد ۹۹( 4 ماه پیش) مشاهده پرسش
    باسلام
    بنده ۳۴ سال دارم. تپش قلب و شلی دریچه رو داشتم. سالها است که در اثر دویدن و یا عصبی شدن به سرفه میافتم. تیرکشیدن قلب و سوزش رو هم داشتم و سابقه ۳ روز از کار افتادن سمت چپ بدن و یا درد شدید و تیر کشیدن شدید سمت چپ بدن رو داشتم.
    دو هفته بود که سنگینی در قفسه سینه رو داشتم سخت نفس میکشیدم و شب ها تا صبح اذیت بودم جدی نگرفتم یهو سه روز پیش درد شدید در قفسه سینه و عضله های قلب گرفت و شدت درد به حدی بود که حتی نمیتونستم دور و برم رو نگاه کنم.
    تکون نمیتونستم بخورم. حتی دستم رو نمیتونستم بالا بیارم و حتی نمیتونستم بخوابم به هیچکدوم از دو پهلو نمیتونستم بخوابم یا برگردم از شدت درد...
    پروپرانول که عموما مصرف میکنم. برای رفع گرفتگی متاکاربامول رو مصرف کردم و کم کم دردها کم شده و گرفتگی ها کمتر شده ولی رفع نشده. و سنگینی و تپش رو هنوز کمی دارم...
    دکتر نرفتم و خودتجویزی کردم.
    الان چکار باید بکنم؟ و آیا موضوع جدی هست یا خیر؟ داروی دیگری برای رفع این موضوع توصیه میفرمایید؟
    متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۳ خرداد ۹۹( 4 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب از مسکن هوایی نظیر ژلوفن استفاده کنید و در صورت ادامه درد یک عکس قفسه سینه بگیرید و مصرف پروپرانولول رو ادامه بدید
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر