سی تی آنژیو قلب چگونه انجام می شود؟

سی تی آنژیو گرافی چیست؟

سی تی آنژیو عروق کرونر از اسکن توموگرافی کامپیوتری، جهت تصویر برداری از شریان های کرونری قلب در حال تپیدن، استفاده می کند.
این شریان ها، خون مورد نیاز عضله قلب را به آن می رسانند و بیماری این عروق (آترواسکلروز یا تصلب شرایین) عامل بسیاری از حملات قلبی می باشد.

مواد حاجب به درون ورید (معمولا بازو) تزریق می شوند. مواد حاجب غلظت خون در عروق را افزایش می دهند و ساختارهای درونی و بیرونی عروق خونی را در عکس برداری آنژیوگرام قابل مشاهده می کنند.

ممکن است داروهایی نیز جهت کاهش جریان خون و ضربان قلب به بیمار داده شود تا تصاویر واضح تر بوده و آسان تر تفسیر شوند. این دارو ها می توانند هم به صورت قرص داده شده و هم از طریق یک کانولای وریدی (یک لوله پلاستیکی باریک) به درون بازو تزریق شوند.

کی سی تی آنژیوگرافی انجام دهیم؟

چرا پزشک از بیمار می خواهد تا سی تی آنژیو عروق کرونر یا CTCA را انجام دهد؟

هنگامی که بیمار با علائم گرفتگی عروق به پزشک مراجعه می کند، پزشک برای اطمینان از ابتلا یا عدم ابتلا بیمار به تنگی عروق کرونری که می تواند عامل ایجاد علائم او باشد، انجام این آزمایش را از او درخواست کند.

علائم رایج گرفتگی عروق کرونر :

  • اضطراب شدید
  • درد قفسه سینه
  • سرفه کردن
  • احساس غش
  • تیر کشیدن قلب
  • استفراغ

آمادگی برای سی تی آنژیوگرافی

در این بخش به پاسخ این سوال می پردازیم که چگونه باید برای انجام آزمایش سی تی آنژیو آماده شد؟

تصویر های توموگرافی کامپیوتری (CT) در صورتی که ضربان قلب بیمار آرام باشد وضوح بهتری خواهند داشت. از این رو ممکن است قبل از انجام آزمایش جهت کاهش ضربان قلب بیمار به او دارو داده شود.

توصیه می شود که بیمار قبل از انجام این آزمایش از مصرف هرگونه چای (از جمله چای گیاهان دارویی)، قهوه، نوشابه، شکلات یا دیگر مواد محرک خودداری کند، زیرا این مواد حاوی کافئین هستند و می توانند ضربان قلب را افزایش دهند.

✅ ناشتا بودن قبل از آزمایش ضروری نیست اما پر بودن شکم بیمار توصیه نمی شود، زیرا پر بودن شکم و دادن ماده حاجب به بیمار می تواند سبب ایجاد حالت تهوع در بیمار شود.

✅ در صورتی که فرد به آسم، دیابت، هر گونه مشکل کلیوی و ضربان غیر عادی قلب ابتلا دارد یا سابقه حساسیت به مواد حاجب استفاده شده در فرایند رادیولوژی را دارد، ضروری است که کارکنان مرکز رادیولوژی را از این موضوع با خبر کند.

✅ در صورتی که فرد به هر کدام از وضعیت های گفته شده مبتلا باشد، احتمال دارد که انجام این آزمایش برای او ممکن نباشد. ممکن است پس از اینکه بیمار به مرکز درمانی رسید نیاز به ساعت ها آماده سازی قبل از انجام این آزمایش داشته باشد.

در صورتی که فرد برای بیماری دیابت خود داروی متفورمین مصرف می کند، بسته به عادی بودن یا نبودن عملکرد کلیه خود ممکن است نیاز باشد تا جهت انجام این آزمایش، مصرف دارو را قطع کند. فرد باید نتیجه آزمایش اخیر عملکرد کلیوی را با خود به همراه آورد تا این مورد بتواند بررسی شود.

✅ بسیاری از بیماران در هنگام آزمایش فردی دیگر را با خود به همراه می آورند تا بتواند آنها را به خانه برساند. با این وجود، ممکن است بیمار مجبور شود تا هنگام رفع شدن اثرات داروی کاهنده ضربان قلب در مرکز درمانی بماند. پس از آن نیز ممکن است فرد بیمار هنگام رانندگی یا راه رفتن مقداری احساس سبکی در سر داشته باشد.

در حین آزمایش سی تی آنژیو چه اتفاقی می افتد؟

مراحل سی تی آنژیو : آماده سازی، تصویربرداری و بهبودی (ریکاوری) نام دارند.

آماده سازی برای سی تی آنژیو

قبل از سی تی آنژیوگرافی ، از بیمار درباره سابقه پزشکی او (مشکلات یا علائمی که سبب شده اند پزشک عمومی یا متخصص، بیمار را برای انجام این تست ارجاع دهند) سوال پرسیده خواهد شد.

✅ ضربان قلب بیمار به وسیله یک دستگاه نوار قلب (الکتروکاردیوگرام) بررسی خواهد شد. حدودا ۴ قطعه الکترود بر روی پوست قفسه سینه فرد قرار داده می شود تا سیم ها بتوانند به این قطعات وصل شوند.

✅ پزشک متخصصی (رادیولوژیست یا متخصص قلب) که بر انجام فرایند آزمایش نظارت دارد نوار قلب بیمار را بررسی خواهد کرد. در صورتی که ضربان قلب بیمار عادی باشد، یک کانولای داخل رگی به یکی از ورید ها که معمولا جلوی چین آرنج است وارد خواهد شد.

✅ بسته به نوع دستگاه تصویربرداری CT که استفاده می شود، در صورتی که ضربان فرد بالای ۶۰ بار در دقیقه باشد ممکن است دارویی خوراکی یا درون رگی به نام بتا بلاکر جهت کاهش ضربان قلب به بیمار بدهند. کاهش ضربان قلب سبب واضح تر شدن تصاویر و آسان تر شدن تفسیر آنها می شود.

✅ فشار خون و ضربان بیمار بررسی خواهند شد و هنگامی که ضربان قلب او به حد لازم (ریتم عادی) رسید، بیمار به محل آماده سازی در اتاق تصویر برداری CT برده خواهد شد.

✅ چندین دقیقه قبل از انجام آزمایش، به وسیله یک اسپری مشابه با اسپری هایی که افراد مبتلا به آسم استفاده می کنند مقداری نیتروگلیسرین به پشت حلق فرد اسپری می شود. این کار جهت متسع کردن عروق کرونری جهت کمک به آزمایش استفاده خواهد شد.

در صورتی که فرد جهت درمان یا جلوگیری از آنژین صدری (درد قفسه سینه که به عضله قلب مربوط است) به طور معمول قرص یا برچسب نیتروگلیسرین استفاده نمی کند، این کار می تواند سبب سردرد یا احساس خفیف سبکی سر در او شود.

سی تی آنژیوگرافی

تصویر برداری سی تی آنژیوگرافی

پس از گذراندن گام های آمادگی، بیمار وارد مراحل سی تی آنژیو گرافی می شود.

✅ بیمار بر روی یک تخت دراز می کشد تا تصاویر به وسیله دستگاه تصویر برداری گرفته شوند. دستگاه سی تی اسکن، دستگاهی بزرگ و مربعی شکل است که یک سوراخ دایره وار را در خود جای داده است. گاهی اوقات این دستگاه به شکل یک دونات (یک نوع شیرینی) است.

تخت در هنگام تصویر برداری از قلب به داخل و بیرون سوراخ حرکت می کند. ضروری است که بیمار در حین عکس برداری حرکت نکند زیرا این کار بر روی کیفیت تصاویر تاثیر خواهد گذاشت.

✅ در برخی مراکز رادیولوژی، یک دوز آزمایشی از ماده حاجب به بیمار داده می شود تا زمان جا به جایی این ماده از بازو (جایی که تزریق شده است) تا به قلب اندازه گیری شود. این کار زمان دقیق شروع آزمایش را معین می کند. این کار می تواند توسط برخی دستگاه های سی تی اسکن درست قبل از شروع آزمایش اصلی انجام شود.

✅ درحالی که مریض بر روی تخت دراز کشیده است، ماده حاجب ید دار به وسیله یک دستگاه تزریق فشاری از طریق کانولا به ورید او تزریق می شود. این ماده گاهی به عنوان رنگ دهنده اشعه ایکس تصور می شود اما مایعی بی رنگ و شفاف است.

✅ هنگامی که ماده حاجب از طریق ورید ها به قلب می رسد تصویر برداری آغاز می شود. بیمار چرخش دستگاه سی تی اسکن را به دور خود احساس خواهد کرد. در هنگام تصویری برداری تخت به داخل و بیرون دستگاه حرکت می کند. در برخی دستگاه ها ممکن است تخت ثابت بوده یا مقدار کمی حرکت نماید.

✅ هر باری که تصویر برداری صورت می گیرد از بیمار خواسته می شود تا برای ۱۰ تا ۱۲ ثانیه نفس خود را حبس کند و حرکتی نکند، علت حبس نفس، تار شدن عکس ها در صورت حرکت کردن قفسه سینه است.

✅ دستگاه های اسکن یک سری عکس (برش مقطعی) از بالا تا پایین قلب می گیرند. همزمان با گرفته شدن این عکس ها نوار قلب بیمار نیز ثبت می شود.

دستگاه تصویر برداری از ثبت شدن پالس های الکتریکی توسط دستگاه نوار قلب بهره می برد و هر بار که قلب تپش می کند عکسی از قلب می گیرد.

✅ دستگاه سی تی اسکن با نوار قلب هماهنگ است و در بازه یا بازه هایی که قلب کمترین حرکت را دارد عکس هایی بدون حرکت از عروق کرونری قلب می گیرد و به همین ترتیب عکس ها به جای اینکه تار شوند شفاف به نظر می آیند.

سی تی آنژیوگرافی چه اطلاعاتی میدهد؟

✅ علائم و تنگی یا انسداد عروق کرونری که می توانند عامل حمله های قلبی باشند می توانند در این آزمایش تایید شوند. اطلاعات دیگری نیز در ارتباط با:

  • تغییرات عضله قلب
  • فضای داخلی چهار حفره قلب
  • دریچه ها
  • لایه های احاطه کننده قلب (پری کاردیوم)
  • شرایط قفسه سینه که خارج از محدوده قلب است

می تواند بدست آید.

ترخیص از سی تی آنژیو

هنگامی که تمامی عکس ها گرفته شدند (حدودا ۲۰ دقیقه بعد) قبل از اینکه فرد مرخص شود، جهت تحت نظر بودن و برداشتن کانولای وریدی از دست او به محل ریکاوری برده می شود.

در صورتی که جهت کاهش ضربان قلب به بیمار دارو داده شود، ممکن است از او خواسته شود تا رفع شدن اثرات این دارو منتظر بماند.

عوارض سی تی آنژیو چیست؟

✅ در صورتی که جهت کاهش ضربان قلب به بیمار دارو داده شود، معمولا او تا هنگام برطرف شدن هر گونه احساس سبکی در سر که معمولا تا نیم ساعت طول می کشد تحت نظر قرار می گیرد. البته این زمان می تواند بیش از نیم ساعت نیز به طول انجامد.

✅ اگر فرد در اثر مصرف نیتروگلیسرین دچار سردرد شود، این درد نسبتا سریع و ظرف مدت ۲۰ دقیقه و حتی کمتر از آن تسکین می یابد. همچنین ممکن است فرد نسبت به ماده حاجب حساسیت نشان دهد.

✅ این حساسیت می تواند از اثرات خفیف مانند عطسه، خارش، راش و کهیر تا واکنش های شدید را در بر گیرد. واکنش های شدید به ندرت اتفاق می افتند اما می توانند به سختی در تنفس، افت فشار خون و تورم بافت نرم صورت و گلو منجر شوند.

آیا سی تی آنژیو عواقبی در پی دارد؟

هنگامی که این وضعیت در راه های هوایی اتفاق می افتد می تواند تهدید کننده زندگی فرد باشد. چنین واکنش هایی بسیار نادر هستند اما این واکنش ها باید به سرعت توسط کادر پزشکی که برای چنین شرایط اورژانسی آموزش دیده اند درمان شوند.

در صورتی که فرد سابقه واکنش حساسیتی به ماده حاجب را داشته یا یک زمینه ای قوی در ارتباط با حساسیت به موارد دیگر داشته باشد باید قبل از انجام آزمایش، کادر پزشکی مرکز رادیولوژی را از آن مطلع سازد.

دوز تشعشعات در این فرایند حدودا ۲ تا ۲۱.۵ میلی سیورت (یک معیار اندازه گیری دوز تشعشعات) است.

تصویر برداری سی تی آنژیو چقدر طول می کشد؟

تمام فرایند از جمله آماده سازی، تصویر برداری و بهبود مخصوصا اگر به فرد بتا بلاکر داده شود، می تواند حداکثر ۳ تا ۴ ساعت به طول انجامد. تصویر برداری به تنهایی حدودا ۲۰ دقیقه طول می کشد.آنژیوگرافی قلب

خطرات سی تی آنژیو

خطرات اصلی آزمایش سی تی آنژیو عبارتند از:

ماده حاجب ید دار

✅ پارگی رگ ناشی از کانولا که به ندرت اتفاق می افتد.

✅ تزریق سریع ماده حاجب متوسط به بافت های اطراف می تواند سبب پارگی دیواره ورید های کوچک شود.

✅ تزریق شدن هوا به درون ورید که امروزه با تدابیر ایمنی دستگاه های تزریق کننده پیشرفته این اتفاق رخ نمی دهد.

✅ واکنش حساسیتی به ماده حاجب که می تواند شامل عطسه، خارش، راش و کهیر شود. این مورد نیز در درصد کمی از بیماران اتفاق می افتد.

این موارد معمولا در عرض چند دقیقه پس از تزریق اتفاق می افتند. واکنش های شدید تر به ندرت اتفاق افتاده و شامل افت فشار خون و تورم بافت های نرم می شوند که می توانند زندگی فرد را تهدید کنند. این واکنش ها نیازمند درمان فوری هستند. در صورت رخ دادن واکنش های شدید، کادر پزشکی در مرکز رادیولوژی (جایی که از بیمار آزمایش گرفته می شود) برای درمان آنها آموزش دیده اند.

بیماران مبتلا به نقص کلیوی ممکن است پس از مصرف ماده حاجب ید دار، بدتر شدن عملکرد کلیه را تجربه کنند. این وضعیت معمولا پس از گذشت چند روز بهبود می یابد. در صورتی که نقص کلیوی شدید باشد، تا زمانی که اطلاعاتی که از تصویر برداری که به این روش بدست می آیند مهم تر از خطر افزایش زوال عملکرد کلیوی نباشند این آزمایش انجام نخواهد شد.

✅ دارو های بتا بلاکر می توانند در افراد مبتلا به آسم سبب برونکو اسپاسم (تنگ شدن راه های هوایی بزرگ) شوند. این دارو ها به افرادی که باید جهت حفظ کارکرد طبیعی قلب، ضربان قلبشان بالا باشد داده نخواهند شد.

نیتروگلیسرین می تواند سبب ایجاد سر درد و افت فشار خون شود.

✅ بیماران مبتلا به دیابت که داروی مت فورمین مصرف می کنند بسته به عادی بودن یا نبودن عملکرد کلیوی شان ممکن است مجبور به قطع مصرف آن باشند. در صورتی که بیمار مت فورمین مصرف می کند باید نتایج تست اخیر عملکرد کلیوی خود را جهت بررسی با خود به همراه آورد.

سی تی آنژیوگرافی در بارداری

✅ این آزمایش به دلیل قرار گرفتن جنین در معرض تشعشعات برای خانم های باردار انجام نمی شود.

✅ در بیمارانی که به فرزندان خود شیر می دهند، ماده حاجب می تواند وارد شیر شود اما به اندازه ای نیست که کودک را تحت تاثیر قرار دهد.

مزایای سی تی آنژیو

این روش برای بیمارانی که مشکل بهبودی در محل زخم دارند توصیه می شود، اما به هر صورت به عنوان روشی نسبتا نوپا هنوز به تکامل روش معمول آنژیوگرافی نرسیده است.

مزیت آزمایش این است که حتی در صورتی که آترواسکلروز (یک بیماری که سبب انسداد جریان خون در عروق می شود) سبب انسداد جریان خون نشود، این تست قادر به نشان دادن وسعت و محل آن در شریان های کرونری می باشد.

برای آشنایی با آنژیوگرافی عروق قلب از طریق دست کلیک کنید : آنژیوگرافی قلب

تفسیر سی تی آنژیوگرافی قلب

اطلاعات منتشر شده بیان دارند که اگر آزمایش صورت گرفت و هیچگونه بیماری عروق کرونری تشخیص داده نشد، پزشک می تواند از این اطلاعات استفاده کرده و علائم بیمار را درمان کند.

هنگامی که عروق کرونری ناهنجاری هایی را نشان می دهند، پزشک درمان بیمار را بر اساس اطلاعات نشان داده شده از ناهنجاری ها تغییر می دهد.

سی تی آنژیو آزمایشی نسبتا جدید است و روش های انجام آن به دلیل توسعه سریع تجهیزات جدید در حال تکامل هستند. هنوز هم در ارتباط با مزایای این آزمایش بین پزشکان متخصص (متخصصان قلب و رادیولوژیست ها) اختلاف نظر وجود دارد.

دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سهند سه شنبه ۲۶ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 216 مشاهده پرسش
    با سلام من فردی 40 ساله می باشم که( در یکی از شهرستانهای که امکانات پزشکی پیشرفته وجود ندارد) حدود یک هفته پیش بر اثر درد در ناحیه قفسه سینه و درد در دست راستم 4 روز در بیمارستان بستری شدم و بعد از آن به تشخیص دکتر معالجم جهت آنژیوگرافی معرفی شدم وبعد از آن به توصیه پزشکی دیگری سی تی آنژیوگرافی به من توصیه شد و حالا من مانده ام کدام از این روشها را انجام بدهم و اگر راه کاری دیگری غیر از این موارد وجود دارد خواهشمند هستم من را راهنمایی فرمائید با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۲۶ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب

      تصمیم‌گیری در مورد انجام آنژیوگرافی و یا سی تی آنژیوگرافی و تابع شرایط و حالات بیمار هست در صورتی که با توجه به شرح حال و یافته های به دست آمده از نوار قلب ،تست ورزش و اکو بیشتر احتمال گرفتگی عروق را داده باشیم توصیه به انجام آنژیوگرافی و در غیر اینصورت توصیه به انجام سی تی آنژیوگرافی می کنم

  • تصویر کاربر لیدا شنبه ۱۶ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 236 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    من افتادگی دریچه ی میترال دارم و بعضی وقت ها دچار تپش شدید قلب برای مدت چند ثانیه میشم بطوری که احساس میکنم دارم سکته میکنم ، بشدت هم عصبی هستم و زود از کوره در میرم و احساس میکنم به قلبم فشار میاد ، میخواستم ببینم آیا برای چک کردن وضعیت قلبم نوار قلب میتونه کافی باشه یا خیر ؟ چون چندباری که نوار قلب و اکو در سالهای قبل انجام دادم ، گفتن مشکلی ندارم .
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۶ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      توصیه می‌کنم که یک نوار قلب ۴۸ ساعت انجام بدید و اکو نیز هر دو الی سه سال یکبار تکرار شود

  • تصویر کاربر نرگس دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 218 مشاهده پرسش
    با سلام خانمی 42 ساله هستم که الان چند ماهی است که به یکباره درد شدیدی فقط عضله قلبم را به درد می آورد طوری که فقط دراز میکشم و کل بدنم را بی حس میکند جوری که برای یک ساعت نمی توانم کاری را انجام بدهم در زمینه کاری بسیار استرس و مسئولیت کاری بالایی دارم به بیمازستان قلب تهران رفتم و اکو وآزمایشات خون و تست ورزش را انجام دادم دکتر اعلام کرد که در تست ورزش شما مثبت و مقداری مشکوک است و چون متوجه شد که بیماری قلبی در برادر بزرگ من هم هست گفت که سیتی آنژیو کنم . دکتر گفت که این درد مربوط به قلب شما نیست حالا با توجه به این شرح حال از شما میخواهم بدانم که این آیا این کار را انجام بدهم یا نه؟ چون خیلی میترسم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۱ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      با توضیحات ارائه شده انجام سی تی آنژیو گرافی رو پیشنهاد می کنم

  • تصویر کاربر Haniye چهارشنبه ۶ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 342 مشاهده پرسش
    سلام.مادرم۵۴ساله هستن. یک ماه پیش به دلیل تنگی نفس شدید وسرگیجه به دکترقلب مراجعه کردن وگفتن۸۰درصد رگ اصلی بسته شده وبراش فنرگذاشتن اما همچنان سرگیجه وتنگی نفس رو دارن طوریکه باید اورژانس بیادبالاسرش به دکترشونم که میگیم میگن قلب سالمه وعلائمتون ناشناخته ست.الان مابایدپیش چه دکتری ببریمش؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۶ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      سرگیجه ایشون با گرفتگی رگ قلب قابل توجیه نیست و در این مورد می توانید با یک پزشک متخصص بیماریهای داخلی مغز و اعصاب و یا یکی از همکاران محترم گوش و حلق و بینی و مشورت بفرمایید
      در مورد تنگی نفس میتونه ناشی از بیماری‌های قلبی و یا ریوی باشد در صورت امکان گزارش اکو و آنژیوگرافی و آنژیوپلاستی ایشون رو بفرستید تا بتوانم در این مورد با اطلاعات دقیق تری به سوال شما پاسخ بدم

  • تصویر کاربر ف چهارشنبه ۶ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 297 مشاهده پرسش
    باسلام حدود دوسال است که چند ماه یک بار درد قفسه سینه گاهی با عرق و حالت تهوع خفیف و اسهال ناگهانی سراغم می آید و انرژی کل بدنم تخلیه میشود و روزهای بعد بی حال با درد ملایم سمت چپ بالای قفسه سینه منشعب به دست چپ و گاهی جلوی چپ گردن دارم بارها نوارقلب سالم اکوهای سالم و یک بار تست ورزش دادم که سالم بوده دکتر ها میگویند منشا روان و افسردگی و اضطراب دارد روزی دوتا پرانول ده و پوکساید ده مصرف میکنم و‌ کلسترول۲۴۰که یک اترو واستاتین ده هم میخورم ولی این مشکل دایم سراغم می اید هفته پیش تا الان هم همینطور شده در صورتیکه هفته شاد و کاملا بی استرسی داشتم ااحساس خودم میگه شاید عروق کرونریم سالمه ولی رگهای انتهایی ریوی سمت چپ و امثال اون مشکل دارد و درد ایجاد میکنه ایا ممکنه اینجور باشه؟ایا سی تی آنژیو رگهای انشعابی دورتر از کرونر را هم چک میکنه و خوبه انجام بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۶ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      شما مشخصات درد رو نفرمودید که به چه شکل هست آیا با فعالیت ارتباطی داره یا نه آیا با غذا خوردن ارتباطی داره یا نه آیا رفلاکس مری دارید یا نه آیا با موقعیت های هیجانی و استرس ها و عصبانی شدن ارتباطی داره یا نه و... بنا بر این اظهار نظر کلی در این مورد خیلی دقیق نخواهد بود ولی اگر عوامل خطری مثل دیابت یا فشار خون یا سابقه خانوادگی بیماری قلبی را ندارید و درد شما با فعالیت ارتباطی نداره احتمال اینکه دردهای شما منشا قلبی داشته باشه بسیار کم هست
      سی تی آنژیوگرافی در مورد عروق ریوی به شکلی انجام خواهد شد و در مورد قلب به شکل دیگر بنابراین کسی که میخواهد سی تی آنژیوگرافی را انجام بده باید بدونه که بافت هدف قلب است یا ریه
      در مورد ریه اگر سیتی آنژیوگرافی انجام بگیره تا عروق انتهایی رو هم به خوبی نشان خواهد داد در هر دو طرف ولی معمولاً بیماری های عروق ریوی اگر انتهای عروق رو گرفته باشه معمولاً ایجاد علامتی نخواهد کرد

  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۶ شهریور ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 243 مشاهده پرسش
    بادرود
    خواهشمند است هزينه سيتي انژو را ذكر كنيد
    با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۶ شهریور ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      لطفاً برای پاسخ این سوال با مراکز انجام دهنده سیتی آنژیو تماس بگیرید

  • تصویر کاربر پیمان سه شنبه ۲۲ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 267 مشاهده پرسش
    باسلام و احترام خواهرزاده ام ۷ ساله ۵ ماه قبل در زاهدان در منزل یهو ایست قلبی کرد و بعد از اعزام به بیمارستان بعد ۲۰ دقیقه تلاش احیا شد و بعد آن آسیب مغزی دید که خدا را شکر الان خیلی عالی شده.برای چکاب مجدد به تهران آمدند که دکتر مغز راضی بود ولی دکتر قلب گفتند باید عمل شود و چند رگ را بسوزانند که دوباره این مشکل پیش نیاید.از شما سوال داشتم که آیا این جراحی خطری ندارد و معمولا خوب جواب میدهد البته نسبت به سن و سال و اینکه هزینه این جراحی حدودا چقدر میشود.باتشکر از پاسخ گویی شما
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۲۲ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      لطفا مدارک و مستندات بیمارستانی مربوط به قلب ایشون رو بفرستید

  • تصویر کاربر nafad چهارشنبه ۱۶ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 425 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر سی تی انژیو برای کسی با وزن 140_145کیلو انجام میدین من شهرستان هستم واینجا بیشتر از 120 نیست ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۶ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      لطفا با مراکز انجام دهنده سی تی آنژیوگرافی تماس بگیرید

  • تصویر کاربر احیاکریمی سه شنبه ۱۵ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    پرولاپس دادن الان برای اطمینان سیتی آنژیوقلب گفتن بخاطراطمینان انجام بدم تورشت زندگی میکنم وتشخیص اعصاب دادن خواستم خدمتتون سوال کنم لازم هستش باوجودکم کاری تیروییدوکم خونی شدید وفشاربالا وعصبی زیاد وتحت کنترل هستم دارومیگیرم نیازهستش سیتی آنژیوقلب انجام بدم عاجزانه میخوام جواب من بنده حقیرروبدید متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۵ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      بله بهتر هست که انجام بشه

  • تصویر کاربر محسنی یکشنبه ۱۳ مرداد ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    سلام دکتر داخل اتاق سی تی آنژیو گرافی یه اسپری زدن زیر زبانم قبل از آزمایش مال چی بود زدن بهم خطر نداره ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۳ مرداد ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      خیر جای نگرانی نیست برای باز کردن عروق بوده است

درحال دریافت اطلاعات