داروی سوتالول را بهتر بشناسید.

سوتالول جهت درمان ضربان غیرعادی قلب استفاده می شود. سوتالول در دسته ای دارویی به نام ضدآریتمی ها قرار دارد و با تاثیر بر عضله قلب، ضربان قلب را بهبود می بخشد.

نام های تجاری سوتالول عبارتند از: بتاپیش، بتاپیش AF و سورین

چگونه سوتالول باید مصرف شود؟

سوتالول به صورت قرص جهت مصرف خوراکی وجود دارد. معمولا نوع بتاپیش آن دوبار در روز و نوع بتاپیش AF آن یک یا دو بار در روز مصرف می شود.

قرص سوتالول 40

این دارو باید همواره، چه قبل و چه بعد از غذا، مصرف شود. دستورالعمل های داده شده بر روی برچسب دارویی باید به دقت بررسی شده و در صورت ندانستن هر قسمت از پزشک یا داروساز سوال شود. این دارو باید دقیقا به گونه ای که توصیه شده مصرف شود.

سوتالول نباید بیشتر، کمتر یا بیش از دفعاتی که پزشک تجویز کرده مصرف شود. این دارو وضعیت بیمار را کنترل می کند اما قادر به درمان آن نیست. حتی در صورتی که بیمار احساس تندرستی می نماید، باید به مصرف سوتالول ادامه دهد. بیمار نباید بدون مشورت پزشک، مصرف سوتالول را قطع کند. در صورتی که مصرف سوتالول به طور ناگهانی قطع شود می تواند سبب درد قفسه سینه یا حمله قلبی شود.

چه دستورالعمل های خاصی در ارتباط با رژیم غذایی باید رعایت شوند؟

قبل از مصرف جایگزین های نمک که حاوی پتاسیم هستند، باید با پزشک مشورت شود. در صورتی که پزشک یک رژیم غذایی کم نمک یا کم سدیم را تجویز کند باید به دقت از این رژیم پیروی شود.

در صورت فراموش کردن مصرف یک قرص سوتالول چه باید کرد؟

فرد باید به محض یادآوری، قرص سوتالول را مصرف کند. با این حال، در صورتی که تقریبا زمان مصرف وعده بعدی قرص فرا رسیده باشد، لازم به مصرف وعده فراموش شده نیست و باید دارو بر طبق همان روال قبلی مصرف شود. نباید جهت جبران وعده فراموش شده، در وعده بعد دو قرص مصرف شود.

سوتالول می تواند عوارضی جانبی ایجاد کند. در صورتی که هر کدام از علائم زیر در فرد شدید بوده یا رفع نمی شوند، او باید پزشک خود را مطلع سازد:

عوارض سوتالول

  • گیجی
  • احساس سبکی در سر
  • خستگی مفرط
  • سردرد
  •  یبوست
  • اسهال
  • شکم درد
  •  درد عضلانی

در صورتی که فرد هر کدام از علائم زیر را داشته باشد باید فورا با پزشک خود تماس گیرد:

  • تنگی نفس یا خس خس سینه
  • ورم پا یا قسمت پایینی آن
  • درد قفسه سینه

شرایط نگهداری قرص سوتالول چیست؟

✅ این دارو باید در ظرفی که از ابتدا در آن قرار داشته نگه داری شود. همچنین درب آن باید محکم بسته شده و به دور از دسترس کودکان قرار داده شود. این دارو باید در دمای اتاق و به دور از رطوبت و گرمای زیاد (جایی مانند حمام) نگه داری شود.

نگهداری دارو

✅ از آنجایی که کودکان به راحتی می تواند بسیاری از ظروف محتوی دارو (مانند ظروف یادآور مصرف قرص، قطرات چشمی، پماد ها، برچسب ها و داروهای استنشاقی) را باز کنند و بسیاری از این دارو ها برای آنها مضر می باشد، تمام دارو ها باید به دور از دید و دسترس کودکان قرار داده شوند.

✅ جهت محافظت از کودکان در برابر مسموم شدن، همواره ظروف ایمن دارویی را قفل کرده و فورا دارو را در مکانی امن، در ارتفاعی بالا و به دور از دید و دسترس کودکان قرار دهید.

مصرف سوتالول در بارداری

سوتالول یکی از داروهای ضد اریتمی برای درمان بی نظمی های دهلیزی و بطنی است اطلاعات موجود در مورد مصرف این دارو در بارداری کامل نیست ولی در صورت مصرف دارو در هر زمان از بارداری نیازی به ختم بارداری نیست و با توجه به اینکه دارو از جفت عبور میکند به منظور درمان اریتمی های قلب جنین هم مورد استفاده قرار می گیرد.

مصرف این دارو در زمان نزدیک به زایمان می تواند موجب کاهش ضربان قلب، قند خون و فشار خون نوزاد شود.

هشدار جدی در رابطه با داروی سوتالول

سوتالول می تواند سبب غیرعادی شدن ضربان قلب شود. در سه روز اول مصرف، فرد باید در یک مرکز درمانی جهت پایش و مراقبت از قلب بستری شود. در صورتی که فرد در حال حاضر به بیماری کلیوی ابتلا داشته یا سابقه ابتلا به آن را دارد باید پزشک را از این موضوع مطلع سازد.

بتاپیس و بتاپیس AF جهت انواع متفاوتی از ضربان غیرعادی قلب مورد استفاده قرار می گیرند و نباید به جای یکدیگر مصرف شوند.

دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2 روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سپیده جمعه ۱۹ دی ۹۹( 2 هفته پیش) تعداد بازدید: 13 مشاهده پرسش
    با سلام.۳۱ ساله هستم ممنون میشم نتیجه‌ی اکو رو بفرمایید
      برای دریافت خدمات بیشتر تماس با ما نوبت دهی
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۱۹ دی ۹۹( 2 هفته پیش)
      سلام و عرض ادب در این اکو پرولاپس دریچه میترال بهمراه نارسایی جزئی این دریچه و همچنین نارسایی خفیف دریچه آئورت گزارش شده است.
  • تصویر کاربر مجتبی پنجشنبه ۱۱ دی ۹۹( 3 هفته پیش) تعداد بازدید: 9 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من ۱۵ ساله چند روزی است سمت چپ قلبم درد میکنه من هم احساس میکنم بیماری قلبی دارم استرس دارم البته چندروزی هست اضافه وزن دارم
      برای دریافت خدمات بیشتر تماس با ما نوبت دهی
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۱۱ دی ۹۹( 3 هفته پیش)
      سلام و عرض ادب نگران نباشید از پنتوپرازول ۴۰ میلی گرم هر صبح قبل از صبحانه استفاده بفرمایید
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۸ دی ۹۹( 3 هفته پیش) تعداد بازدید: 16 مشاهده پرسش
    جناب آقای دکتر، خیلی ممنون بابت پاسخ کامل شما.
    به عنوان سوال آخر، آیا این حد پایین ef مشکل و نقص سیستم قلب محسوب میشود و امکان دارد ef پایین تر نیز بیاید؟. یعنی بیماری پیش رونده باشد؟
      برای دریافت خدمات بیشتر تماس با ما نوبت دهی
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۸ دی ۹۹( 3 هفته پیش)
      سلام و عرض ادب با توجه به بسته شدن سوال قبلی لطفاً مورد را مجددا مطرح بفرمائید و یا شماره پیگیری سوال قبلی را بفرمایید
  • تصویر کاربر کیوان جمعه ۵ دی ۹۹( 4 هفته پیش) تعداد بازدید: 14 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکترخسته‌نباشی‌نشانه‌های‌نشتی‌دریچه‌اعورت‌مصنوعی‌چیه
      برای دریافت خدمات بیشتر تماس با ما نوبت دهی
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۵ دی ۹۹( 4 هفته پیش)
      سلام و عرض ادب ممکن است علامتی نداشته باشد و یا بصورت کم خونی و زردی و یا بصورت تنگی نفس باشد.
    2. تصویر کاربر کیوان جمعه ۵ دی ۹۹( 4 هفته پیش)
      چندوقت بعدازعمل‌بنتال‌می‌توانیم‌به‌سرکاربرگردیم‌من‌کارگریک‌کارخانه‌هستم‌28سال‌عمردارم
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۵ دی ۹۹( 4 هفته پیش)
      دو ماه
    4. تصویر کاربر کیوان جمعه ۵ دی ۹۹( 4 هفته پیش)
      تاچقدروزن‌می‌توانم‌بلندکنم
    5. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۵ دی ۹۹( 4 هفته پیش)
      در صورتی که جوش خوردن جناغ کامل شده باشد محدودیتی ندارید
    6. تصویر کاربر کیوان جمعه ۵ دی ۹۹( 4 هفته پیش)
      خیلی‌ممنون‌فقط‌اقای‌دکترچطوربدانم‌‌جناغ‌سینه‌ام‌جوش‌خورده
    7. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۵ دی ۹۹( 4 هفته پیش)
      با پزشک جراح خود مشورت بفرمایید
    8. نمایش سایر 6 پاسخ
  • تصویر کاربر اوین جمعه ۵ دی ۹۹( 4 هفته پیش) تعداد بازدید: 14 مشاهده پرسش
    شب احساس سوزش و درد طریعی در سینه ی چپم کردم لطف میکنید علتش را بفرمایید
      برای دریافت خدمات بیشتر تماس با ما نوبت دهی
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۵ دی ۹۹( 4 هفته پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً در مورد سن، وجود ریسک فاکتورهای قلبی و ارتباط درد با فعالیت، غذا خوردن، استرس، و تشدید درد با نفس کشیدن عمیق و انتشار به سایر نقاط توضیح بیشتری دهید.
  • تصویر کاربر راد چهارشنبه ۳ دی ۹۹( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 13 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض ادب سپاسگزارم از توجه جنابعالی
    من ضربانم اکثرا بین 60 تا 73 است
    درمورد تغییر دارو قبلا آتنولول وآملودپین میخورد م حدود دو هفته هست بجای آملو دپین والزومیکس مصرف میکنم البته باتجویز پزشک لطفا بفرمایید نیازی هست مجدد به پزشک مراجعه کنم
    البته لازم بذکر است ازسال 76 بدون حتی یک روز وقفه روزی 45 دقیقه ورزش نرم دارم از نظر پیاده روی و دویدن هیچ مشکلی ندارم اکثرا افزایش فشارم بعد از استرس وعصبانیت است دوره های آزمایش خون هم
    بغیر از موارد ضروری سالی یکبار انجام میدهم
      برای دریافت خدمات بیشتر تماس با ما نوبت دهی
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۳ دی ۹۹( 1 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب در صورتی که دوز مصرفی والزومیکس ۵٫۸۰ است آن را به ۵٫۱۶۰ افزایش دهید
    2. تصویر کاربر راد چهارشنبه ۳ دی ۹۹( 1 ماه پیش)
      سلام وعرض ادب من راد هستم سپاسگزارم از لطف وتوجه جنابعالی و رفتار انسان دوستانه تان که با صرف وقت درجهت رفع مشکل بیماران تلاش میفرمایید صمیمانه برای شما آرزوی سلامتی و موفقیت دارم
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۳ دی ۹۹( 1 ماه پیش)
      خواهش میکنم امیدوارم که توانسته باشم کمکی کرده باشم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر فهیمه دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 46 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشی اقای دکتر من سه ماهه تحت نظر دکترقلب هستم نوار و اکو گرفتن ازم گفتن قلبت نامنظم میزنه و چربی دورقلبمو گرفته الان قرص سوتالول روزی دوتا وقرص آترواستادین وقرص دوکسیپن میخورم بشدت اضطرابی واسترسی هستم بااینکه دارومصرف میکنم درد دارم خیلی وقتا ب محض اینکه ناراحت وعصبی میشم پشت قفسه سینه م درد میگیره زیربغلم و دست چپم هم درگیرمیکنه دردش حالتیه ک خم میشم نمیدونم چرا نمیتونم راست راه برم چکارکنم ممنون راهنمایم کنید
      برای دریافت خدمات بیشتر تماس با ما نوبت دهی
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 1 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً بفرمائید که چند سال دارید و آیا ریسک فاکتورهای قلبی را دارید یا خیر و آیا این درد با فعالیت ارتباطی دارد یا نه؟
    2. تصویر کاربر فهیمه دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 1 ماه پیش)
      37 سال دارم ریسک ک فرمودیدخیر . موقع راه رفتن تنگی نفس میگیرم یا کارسنگین و زیاد یا ب محض عصبی شدن درد دارم
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 1 ماه پیش)
      برای بررسی درد سینه پیشنهاد میکنم که یک سی تی آنژیوگرافی عروق قلب انجام دهید. علت مصرف سوتالول چیست؟
    4. تصویر کاربر فهیمه دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 1 ماه پیش)
      دکترقلب برام نوشتن اکو و نوار قلب که ازم گرفت گفت ضربان قلبت نامنظم میزنه رگای دورقلب چربی گرفته باتوجه به اکو و نوارقلبم سوتالول تجویز کرد .
    5. تصویر کاربر فهیمه دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 1 ماه پیش)
      اقای دکتر موقع دردوتنگی نفس وقتی درازمیکشم بیشتر تنگی نفس میگیرم تا موقع نشستن
    6. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 1 ماه پیش)
      لطفاً تصاویر گزارش اکوکاردیوگرافی و نوار قلب خود را بفرستید
    7. تصویر کاربر فهیمه دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 1 ماه پیش)
      عکس فرستادم خدمتتون نمیدونم اومدن عکسها
    8. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 1 ماه پیش)
      خیر
    9. تصویر کاربر فهیمه دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 1 ماه پیش)
      ببخشید شرمنده اقای دکتر عکس نتونستم بفرستم فقط سوال اخر خدمتتون بپرسم در اکو همه چی نرمال زده EF رو بین ۵۵ تا ۶۰ درصده گفتم بپرسم طبیعیه؟ خیلی ممنونم از وقتی که میزارید وپاسخگو هستید
    10. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۷ آذر ۹۹( 1 ماه پیش)
      بله طبیعی است و نیاز به مصرف سوتالول نیست
    11. نمایش سایر 9 پاسخ
  • تصویر کاربر ن چهارشنبه ۲۸ آبان ۹۹( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 20 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر کسانیکه بعدار آنژیوپلاستی وارفارین مصرف میکنن هر چند وقت یکبار باید آزمایش pt انجام بدهند؟
      برای دریافت خدمات بیشتر تماس با ما نوبت دهی
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۲۸ آبان ۹۹( 2 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب زمان کنترل آزمایش بستگی به میزان آزمایش قبلی دارد و اینکه آیا دوز مصرف وارفارین اخیرا تغییر کرده است یا نه و ارتباطی با مصرف کردن و یا مصرف نکردن پلاویکس ندارد.
  • تصویر کاربر حمید شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 23 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من 25سالمه، سال 92 جراحی تعویض دریچه تریکوسپید انجام دادم ، از سال 97 یواش یواش آریتمی اذیت کننده ای در قلب شکل گرفت که بعد از نوار قلب و هولتر ، تشخیص pvc بود اما دکتر من گفت به علت دریچه مصنوعی سمت راست قلبت نمیتونم از ابلیشن استفاده کنم ، بنابراین متوهگزال بهم داد که اثر نکرد بعد کنکور داد که اونم اثر نکرد بعد فلکائینید داد که اونم متأسفانه اصلا اثر نکرد ، و الان تصمیم داره که آمیودارون تجویز کنه که من بخاطر عوارض زیادش مایل به مصرف نیستم ، خواستم ببینم به نظر شما دارو یا روش دیگه ای هست که پی وی سی هامو حداقل کمتر کنه؟
    متشکر
      برای دریافت خدمات بیشتر تماس با ما نوبت دهی
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۷ آبان ۹۹( 2 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب فعلاً آمیودارون را امتحان کنید
  • تصویر کاربر ابراهیمی چهارشنبه ۷ آبان ۹۹( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 26 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من چندسالی هست که فشار خون دیابت دارم از سال91دیابت باردار ی داشتموانسولین درسه نوبت میزدم که بعد زایمان خوب شد ولی یکسال بعد برگشت ولی خیلی خفیفتر درهمان سالها گاهی اوقات به علت اصطراب تپش قلب وفشارم بالا میرفت و کارم به درمانگاه میکشید دکتر ثابتی نرفتم هروقت حالم بد میشد سریع به یک دکتر عمومی ویا درمانگاه میرفتم وقرص کاپتوپریل25 وپرانول 20 یا10 میدادن و یک نوع آرام بخش هم تجویز میکردن سه سال پیش به متخصص قلب مراجعه کردم گفت حملات شما پان یک هست ربطی به قلب ندارد وقرص متورال 50 برام نوشت وگفت دکتر اعصاب برم دکتر اعصاب قرص سرترالین یک چهارم کلونازپام داد حالتهای که داشتم خوب شد ولی مشکل تمرکز وحافظه پیدا کردم خودسرانه قرص اعصاب رو بعد یکسال کنار گذاشتم کم کم حافظه ام برگشت ولی دوباره فشار خون وتپش قلبم هم برگشت وهمون جورمثل قبل گاهگاهی حالم بد میشد ودباره مجبور بودن منو به بیمارستان ویا درمانگاه اورژانسی ببرن همیشه هم میگفتن قلبت سالمه تا همین یکماه اخیر که چندین مرتبه مجبور شدم که برم درمانگاه که دکتر اونجا گفت شما نباید میامدین باید به115 زنگ میزدین که ببرن بیمارستان چندین قرص زیر زبانی وجویدنی وامپول واکسیژن وصل میکردن وگفتن برو دکتر قلب درتاریخ19\\7اکو سالم بود دکتر یک هفته ای دارو دادگفت گفت بعدش بیا است ورزش بده دوباره باز در تاریخ10روز بعدش حالم بد شد. دوباره به یک دکتر قلب دیگه رفتم گفت تست ورزش لازم نیست قرص سوتالول80 وصفی شب وصبح نورتریپتلین10صبح و شب آسپرین ظهر ها تجویز کردن به همراه متورال50 نصف شب وصبح لوزارتان که دکتر قبلی داده بودسؤالم ز جنابعالی اینه که آیا قرص سوتاکیم برای من خطرناک نیست لازمه با توجه به اکوی سالم درضن من دردوحالت سوزش روی قلبم دارم که به من گفتن مربوط به اعصاب هست از پاسخ ممنونم
      برای دریافت خدمات بیشتر تماس با ما نوبت دهی
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۷ آبان ۹۹( 2 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب در صورتی که آریتمی ندارید نیازی به مصرف سوتالول ندارید
درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر