داروی سوتالول را بهتر بشناسید.

سوتالول جهت درمان ضربان غیرعادی قلب استفاده می شود. سوتالول در دسته ای دارویی به نام ضدآریتمی ها قرار دارد و با تاثیر بر عضله قلب، ضربان قلب را بهبود می بخشد.

نام های تجاری سوتالول عبارتند از: بتاپیش، بتاپیش AF و سورین

چگونه سوتالول باید مصرف شود؟

سوتالول به صورت قرص جهت مصرف خوراکی وجود دارد. معمولا نوع بتاپیش آن دوبار در روز و نوع بتاپیش AF آن یک یا دو بار در روز مصرف می شود.

قرص سوتالول 40

این دارو باید همواره، چه قبل و چه بعد از غذا، مصرف شود. دستورالعمل های داده شده بر روی برچسب دارویی باید به دقت بررسی شده و در صورت ندانستن هر قسمت از پزشک یا داروساز سوال شود. این دارو باید دقیقا به گونه ای که توصیه شده مصرف شود.

سوتالول نباید بیشتر، کمتر یا بیش از دفعاتی که پزشک تجویز کرده مصرف شود. این دارو وضعیت بیمار را کنترل می کند اما قادر به درمان آن نیست. حتی در صورتی که بیمار احساس تندرستی می نماید، باید به مصرف سوتالول ادامه دهد. بیمار نباید بدون مشورت پزشک، مصرف سوتالول را قطع کند. در صورتی که مصرف سوتالول به طور ناگهانی قطع شود می تواند سبب درد قفسه سینه یا حمله قلبی شود.

چه دستورالعمل های خاصی در ارتباط با رژیم غذایی باید رعایت شوند؟

قبل از مصرف جایگزین های نمک که حاوی پتاسیم هستند، باید با پزشک مشورت شود. در صورتی که پزشک یک رژیم غذایی کم نمک یا کم سدیم را تجویز کند باید به دقت از این رژیم پیروی شود.

در صورت فراموش کردن مصرف یک قرص سوتالول چه باید کرد؟

فرد باید به محض یادآوری، قرص سوتالول را مصرف کند. با این حال، در صورتی که تقریبا زمان مصرف وعده بعدی قرص فرا رسیده باشد، لازم به مصرف وعده فراموش شده نیست و باید دارو بر طبق همان روال قبلی مصرف شود. نباید جهت جبران وعده فراموش شده، در وعده بعد دو قرص مصرف شود.

سوتالول می تواند عوارضی جانبی ایجاد کند. در صورتی که هر کدام از علائم زیر در فرد شدید بوده یا رفع نمی شوند، او باید پزشک خود را مطلع سازد:

عوارض سوتالول

  • گیجی
  • احساس سبکی در سر
  • خستگی مفرط
  • سردرد
  •  یبوست
  • اسهال
  • شکم درد
  •  درد عضلانی

در صورتی که فرد هر کدام از علائم زیر را داشته باشد باید فورا با پزشک خود تماس گیرد:

  • تنگی نفس یا خس خس سینه
  • ورم پا یا قسمت پایینی آن
  • درد قفسه سینه

شرایط نگهداری قرص سوتالول چیست؟

✅ این دارو باید در ظرفی که از ابتدا در آن قرار داشته نگه داری شود. همچنین درب آن باید محکم بسته شده و به دور از دسترس کودکان قرار داده شود. این دارو باید در دمای اتاق و به دور از رطوبت و گرمای زیاد (جایی مانند حمام) نگه داری شود.

نگهداری دارو

✅ از آنجایی که کودکان به راحتی می تواند بسیاری از ظروف محتوی دارو (مانند ظروف یادآور مصرف قرص، قطرات چشمی، پماد ها، برچسب ها و داروهای استنشاقی) را باز کنند و بسیاری از این دارو ها برای آنها مضر می باشد، تمام دارو ها باید به دور از دید و دسترس کودکان قرار داده شوند.

✅ جهت محافظت از کودکان در برابر مسموم شدن، همواره ظروف ایمن دارویی را قفل کرده و فورا دارو را در مکانی امن، در ارتفاعی بالا و به دور از دید و دسترس کودکان قرار دهید.

مصرف سوتالول در بارداری

سوتالول یکی از داروهای ضد اریتمی برای درمان بی نظمی های دهلیزی و بطنی است اطلاعات موجود در مورد مصرف این دارو در بارداری کامل نیست ولی در صورت مصرف دارو در هر زمان از بارداری نیازی به ختم بارداری نیست و با توجه به اینکه دارو از جفت عبور میکند به منظور درمان اریتمی های قلب جنین هم مورد استفاده قرار می گیرد.

مصرف این دارو در زمان نزدیک به زایمان می تواند موجب کاهش ضربان قلب، قند خون و فشار خون نوزاد شود.

هشدار جدی در رابطه با داروی سوتالول

سوتالول می تواند سبب غیرعادی شدن ضربان قلب شود. در سه روز اول مصرف، فرد باید در یک مرکز درمانی جهت پایش و مراقبت از قلب بستری شود. در صورتی که فرد در حال حاضر به بیماری کلیوی ابتلا داشته یا سابقه ابتلا به آن را دارد باید پزشک را از این موضوع مطلع سازد.

بتاپیس و بتاپیس AF جهت انواع متفاوتی از ضربان غیرعادی قلب مورد استفاده قرار می گیرند و نباید به جای یکدیگر مصرف شوند.

دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

1+

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید


پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر fha196202 دوشنبه ۱۸ آذر ۹۸( 1 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر
    دختري ٢٠ ساله هستم كه از ١٦ سالگي با ضربان ١٢٤ بدون هيچ علامت خاصي به بيمارستان مراجعه كردم اكو انجام دادم كه خدمتتون فرستادم از اون به بعد ضربانم از ٩٥ پايين تَر نيومده و تا ١٦١ هم ميره ولي يك دفعه تا ١٧٨ رسيد سال قبل هم اكو مجدد انجام دادم كه اون رو هم براتون ميفرستم
    eps هم انجام دادم كه آريتمي خاصي مشاهده نشد و دكتر گفتن بايد فعلا صبر كنم تا به موقعش رگمو فريز كنم
    قبلا حتي اگه ١٣٠ تا هم ضربانم ميزد هيچ هلائم آزار دهنده اي نداشتم ولي به تازگي حتي اگه ٩٥ يا ١٠٠ هم باشه ضربانم ، دچار تعريق خفيف و تنگي نفس و تپش قلب ( كوبنده) ميشم و اين خيلي اذيتم ميكنه
    به نظرتون چه كار كنم؟
    و يه سوال ديگه اي هم داشتم اينكه كلا تناسب فشار سيستول و دياستول بايد چگونه باشد؟ و اينكه آيا فشار ١٠ رو ٨ براي من با اين شرايط خوبه يا نه؟ ضمنا در آزمايش نيز مشكلي ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۸ آذر ۹۸( 1 ماه پیش)

      سلام و عرض ادب
      به احتمال بسیار زیاد شما مبتلا به نوعی آریتمی هستید که متاسفانه هنوز به پزشک معالج شما موفق به تشخیص و تعیین نوع آن نشده است بنابراین توصیه می کنم در صورتی که حملات مکرر هست در حین یکی از حملات نوار قلب بگیرید و در غیر این صورت بهتر است که برای شما یک لوپ ریکوردر تعبیه شود

    2. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۸ آذر ۹۸( 1 ماه پیش)

      فشار خون اشاره شده در محدوده طبیعی است

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۶ آذر ۹۸( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر قراره من عمل بنتال انجام بدم خواستم یک جراح با تجربه که عمل بنتال انجام داده تو شهید رجایی تهران بهم معرفی کنید ممنون ميشم ویک سوال ديگه من چند تا از دندانم خراب شده مشکلی نداره اونها را بکشم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۴ آذر ۹۸( 2 ماه پیش)

      سلام و عرض ادب
      ظاهراً در این مورد قبلا با شما صحبت شده و آقای دکتر حسینی معرفی شده است کشیدن دندان ها را قبل از جراحی قویاً توصیه می کنم

    2. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۵ آذر ۹۸( 2 ماه پیش)
      خیلی ممنون آقای چون چند تا دکتر رفتم گفتند تو ناراحتی قلبی داری دندان شما را نمی کشیم
    3. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۵ آذر ۹۸( 2 ماه پیش)
      ممنون آقای دکتر یعنی مشکلی برام پیش نمياد چون چند تا دکتر رفتم ميگن شما مشکل قلبی دارید واست نمی کشیم
    4. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۵ آذر ۹۸( 2 ماه پیش)
      سلام آقای خیلی ممنون من تو شهر سنندج هستم رفتم پیش چند تا دکتر واسه کشیدن دندان تا ميگم میخواهم عمل تعویض دریچه وبنتال انجام بدم ميگن ما نمی کشیم واقعا کشیدن دندان واسه من انقدر خطرناک هست آقای دکتر
    5. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۶ آذر ۹۸( 2 ماه پیش)

      سلام و عرض ادب
      مشکل شما کشیدن دندان نیست، احتمال سختی کنترل خون ریزی و عفونت پس از کشیدن دندان است. شما نیاز به یک دندانپزشک حاذق دارید که پیگیری های پس از درمان را نیز برای شما انجام دهد. به همین علت بسیاری از دندانپزشکان ریسک مورد شما را انجام نمی دهند.

    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر شبنم یکشنبه ۳ آذر ۹۸( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر مادرمن دوسال فنرگذاشتن قلبشون الان سوال من اینه ایا مادرم میتونه صبح ناشتا قرص پنتوپرازول بخوره وقرص اسپرین به جای صبح عصربخوره قرص پنتوپرازول صبخ خورده بشه مانع معده درد واسه کل روز میشه
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۳ آذر ۹۸( 2 ماه پیش)

      سلام و عرض ادب
      بله به این روش هم می توانند مصرف کنند

  • تصویر کاربر امير سه شنبه ۱۴ آبان ۹۸( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام اقاي دکتر وخسته نباشيد، بنده ازمايش خون دادم و CPK خون بنده حدود 279 گزارش شده ضمنا پرولاپس دريچه ميترال هم دارم ممنون ميشم راهنمايي بفرماييد که چيکار بايد بکنم و ايا نگران کننده هست يا نه
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۴ آبان ۹۸( 2 ماه پیش)

      سلام و عرض ادب
      این آنزیم در بافت های مختلف از جمله عضلات اسکلتی و عضلات قلب دیده می شود و بالا بودن آن بدون شرح حال قابل تفسیر نیست به طوری که حتی یک تزریق عضلانی در ۴۸ ساعت قبل از انجام آزمایش هم می‌تواند منجر به بالارفتن این آنزیم شود
      در صورت شک به بیماری قلبی توصیه می کنم که به جای این آنزیم از کنترل تروپونین استفاده بفرمایید

  • تصویر کاربر درخشان شنبه ۱۸ آبان ۹۸( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام و احترام مجدد جناب دکتر ضمنا فراموش کردم عرض کنم که عرض کنم که بیشتر اوقات هم موقع گوشم حالت داغ شدن پیدا میکند
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۸ آبان ۹۸( 2 ماه پیش)

      پاسخ شما ارسال شده است

  • تصویر کاربر درخشان سه شنبه ۱۴ آبان ۹۸( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام و احترام بنده حدود ۴ سال است که احساس خستگی وضعف و سرگیجه دارم و فشار خون پایین دارم و موقع راه رفتن سرم گیج میرود و چشمم هم تاری دید دارد و وقتی زمین مینشینم موقتا خوب میشود و دوباره که راه میروم بخصوص صبح ها این حالت همیشه وجود دارد و از نظر جنسی هم هیچ تمایلی ندارم و نعوظی هم کلا وجود ندارد و بنده تحت نظر دکتر اورعی هستم اما تاکنون خوب نشدم و همه چیز سالم است جز تست تیلت و تست ورزش را هم نتوانستم انجام دهم برخی گفتند از اعصاب است و برخی گفتند از گوش است و برخی هم مثل دکتر اورعی گفتند از قلب است و حدود ۵ دکتر مغز و اعصاب و چند دکتر گوش و چند دکتر قلب هم رفته ام و برخی هم گفته اند مشکل از سیستم اعصاب مرکزی است خلاصه تاکنون کسی مشکل را تشخیص نداده است و حتی اورولوژی هم رفته ام و ناتوانی را به اعصاب ربط دادند و حدود ۴ سال هم نزدیکی نداشته ام یعنی هیچ میلی نیست و آلت هم اصلا سفت نمی شود و در آخرین نزدیکی هم هیچ مایعی بیرون نیامد ِلذا با پوزش از اطاله مطلب خواهشمند است در صورت امکان اعلام کنید علت ضعف و افت فشار خون و تاری دید هنگام راه رفتن وخستگی و ضعف و ناتوانی شدید جنسی با وجود مصرف داروها وبستن هولتر واز این قبیل چرا هیچ بهبودی حاصل نشده است و ضمنا چند بار در خانه زمین خورده ام و گاهی در بدن و دستها نیز پرش دارم لطفا راهنمایی فرمایید ممنون میشوم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۴ آبان ۹۸( 2 ماه پیش)

      سلام و عرض ادب
      در مجموعه علائم مورد اشاره نشانه های افسردگی مشهود است و می تواند همراه با اشکالات دیگری از جمله اشکالات منجر به از بین رفتن هوشیاری و مثبت شدن تست تیلت باشد بنابراین علاوه بر رعایت دستورات و مصرف داروهای تجویز شده توسط روان پزشک محترم معالج توصیه می کنم که بسته به نوع مثبت شدن تست تیلت از درمان مناسب خود که می تواند مصرف پروپرانول یا مصرف نمک و مایعات بیشتر و یا استفاده از جوراب واریس و اجتناب از سرپا ایستادن زیاد استفاده کنید

  • تصویر کاربر محمد چهارشنبه ۸ آبان ۹۸( 2 ماه پیش) مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر خسته نباشید.اقای دکتر من مادرم ۵۸ سال سن دارد چند وقت پیش بعد از احساس درد در ناحیه دست و قلب به دکتر مراجعه کرده و با تشخیص پزشک باید عمل فنر قلب انجام دهد.حالا آقای دکتر گفتم ببینم با عمل فنر قلب اتفاقی برای مادرم نمیافتد،حالا اگر اتفاقی بیافتد شما روش جایگزین دیگری دارید؟با تشکر فراوان از شما.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۸ آبان ۹۸( 2 ماه پیش)

      سلام و عرض ادب
      بیمار شما ابتدا باید آنژیوگرافی شود و بر اساس نتیجه در مورد برنامه درمانی آتی مبنی بر آنژیوپلاستی و تعبیه فنر و یا جراحی قلب باز و یا ادامه درمان دارویی تصمیم‌گیری شود.
      آنژیوگرافی روشی تشخیصی است که در آن به کمک یک کاتتر و ماده حاجب وضعیت گرفتگی عروق و محل گرفتگی آن مشخص می شود.
      آنژیوپلاستی روشی درمانی است که در آن به تشخیص پزشک و میزان گرفتگی در عملی مشابه از بالن یا استنت برای بازکردن عروق استفاده می شود.
      در سایت به طور کامل در مورد این دو عمل، مراقبت های بعد از آن و خطرات و مزایای آن توضیح داده ام.

  • تصویر کاربر نادرمهاجری یکشنبه ۲۸ مهر ۹۸( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام خدمت جناب دکتر بنده دوسال پیش باسکته قلبی به بیمارستان منتقل شدم وانژیو گرافی ودوتاازرگهای اصلی استنت گذاشته شده الان حدود6 ماهه تنگی نفس دارم گاهی به سختی نعس میکشم اسپرومتری انجام دادم دکترقلبم هم جدیداا اکوکرده میگن مشگلی نداری منوراهنمایی فرمئیدچکارکنم تنگی نفس کلافه ام کرده. متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۸ مهر ۹۸( 3 ماه پیش)

      سلام و عرض ادب
      لطفاً یک اسکن هسته ای همراه با تست ورزش انجام دهید

  • تصویر کاربر جواد چهارشنبه ۲۴ مهر ۹۸( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ..بنده ۳ ماه پیش یدفعه تپش قلب گرفتم .رفتم نوار قلب گرفتم ای اف بود .با خوردن قرص متورال ۵۰ و لوزارتان ۲۵ و اسپرین بازم گاه گوداری ای اف شدم .که دکتر واسم اسکن هسته ایی نوشت انجام دادم .تنگی خفیق عروق قلبی بود.که قرص هامو عوض کرد .الان سوتالول ۸۰ نصف صبح نصب شب با اسپرین با اتورواستاتین ۴۰ میخورم ..دیگه ای اف نشدم فقط ریتم قلبم اومد پایین به ۴۰ میرسه ..تنگی نفس حین خواب و فعالیت دارم و تیر کشیدن قلب ...اکو و تست ورزشم هم اوکی بود ..به نظرتون من چیکار کنم خسته شدم .هر دکتری رفتم یه نظری داد.یکی گفت انژیو کن یکی گفت رگ قلبتو بسوزون ..میشه شما نظرتونو بگید ..۳۵ سال سنمه ورزش هم میکنم اهل دود و مشروبات الکلیم نیستم ..
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۲۴ مهر ۹۸( 3 ماه پیش)

      سلام و عرض ادب
      توصیه می کنم که آزمایش های تیروئید را انجام بدید و لطفاً نتیجه گزارش اسکن را هم بفرستید
      پایین آمدن ضربان قلب به علت مصرف سوتالول هست که این میزان پایین آمدن ضربان قلب قابل قبول نیست و داروی شما باید با داروی مناسب دیگری مثل کانکور جایگزین شود

  • تصویر کاربر نبی یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 3 ماه پیش) مشاهده پرسش
    پس از عرض ادب و استعلام حالات شریف بعرض میرسانم
    اینجانب در ۵ سال پیش در ۴۷ سالگی بعلت گرفتگی کرونر اصلی در دورگ اصلی قلبم استنت نصب کرده و خواستم بدانم چنانچه وزنه ی سنگین ،حمل و یا ورزش سنگین انجام دهم باچه خطراتی مواجه خواهم شد.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۷ مهر ۹۸( 3 ماه پیش)

      سلام و عرض ادب
      در صورتی که تست ورزش شما طبیعی باشد انجام ورزش های فوق و یا بلند کردن جسم سنگین بلامانع هست ولی به طور کلی برای ورزش کردن ورزش های هوازی را توصیه می کنم

درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر