فشار خون بالا در بارداری چگونه کنترل و درمان می شود؟

فشار خون بالا در بارداری الزاما خطرناک نیستند. فشار خون بالا در بارداری نیازمند پایش دقیق است. در اینجا به مطالبی می پردازیم که نیاز است بدانید تا از خود و کودکتان مراقبت کنید.

انواع فشار خون در طول بارداری

فشار خون حاملگی

 کسانی که فشار خون حاملگی دارند، بعد از هفته ی ۲۰ بارداری دچار فشار خون بالا می شوند. در این افراد پروتئین اضافه ای در ادرار وجود نداشته یا نشانه ای از آسیب اندامی وجود نخواهد داشت. بعضی از کسانی که فشار خون حاملگی دارند، در نهایت به پره اکلامپسی دچار می شوند.

پره اکلامپسی

 پره اکلامپسی زمانی اتفاق می افتد که فشار خون بعد از هفته ی ۲۰ بارداری رخ دهد و همراه با علائم دیگری که نشان دهنده ی آسیب به اندام های بدن شامل کلیه، کبد، خون یا مغز است، باشد. پره اکلامپسی درمان نشده می تواند منجر به عوارض جدی مثل رخ دادن تشنج در مادر و مرگ جنین و مادر شود.

قبلا پره اکلامپسی فقط در حالتی تشخیص داده میشد که خانم باردار دچار فشار خون بالا و وجود پروتئین در ادرار می شد. اما اکنون متخصصان می دانند که ممکن است پره اکلامپسی بدون وجود پروتئین در ادرار وجود داشته باشد.

فشار خون مزمن

 فشار خون مزمن، فشار خون بالایی است که قبل از بارداری یا قبل از هفته ی ۲۰ حاملگی رخ می دهد. اما به این دلیل که فشار خون بالا معمولا علامتی ندارد، در هنگام شروع تشخیص آن سخت است.

 فشار خون مزمن که پره اکلامپسی به آن اضافه شده

 این مشکل در خانم هایی ایجاد می شود که قبل از بارداری فشار خون مزمن دارند و بعد از بارداری فشار خونشان تشدید شده و پروتئین در ادرارشان ظاهر شده یا دچار دیگر عوارض مرتبط در هنگام بارداری می شوند.

فشار خون بالا در بارداری

عوارض فشار خون بالا در بارداری

فشار خون بالا در بارداری خطرات مختلفی را ایجاد می کند، از جمله:

کاهش جریان خون جفت

اگر جفت خون رسانی کافی نداشته باشد، ممکن است کودک شما اکسیژن و مواد غذایی کمتری دریافت کند. این موضوع میتواند سبب رشد آهسته (کاهش رشد درون رحمی)، تولد با وزن کم یا تولد نارس شود.

جدا شدن جفت

پره اکلامپسی خطر ایجاد این مشکل را برای شما افزایش می دهد، شرایطی که در آن قبل از زایمان جفت از دیواره ی داخلی رحم جدا میشود. جدا شدن شدید میتواند باعث خونریزی شدید شود، چیزی که میتواند تهدید کننده ی حیات برای شما و کودکتان باشد.

کاهش رشد درون رحمی

فشار خون بالا در بارداری ممکن است باعث کاهش رشد یا رشد آهسته ی کودک شما شود.

آسیب به دیگر اندام های شما

کنترل ضعیف فشار خون شما می تواند باعث آسیب به مغز، قلب، ریه ها، کلیه ها، کبد و دیگر اندام های اصلی شما شود. در موارد شدید، این مسئله میتواند تهدید کننده ی حیات باشد.

تولد نارس

بعضی اوقات نیاز است که زایمان زودتر انجام شود تا از عوارض احتمالی تهدید کننده ی حیات فشار خون بالا در بارداری پیشگیری شود.

بیماری های قلبی عروقی در آینده

ابتلا به پره اکلامپسی ممکن است خطر ابتلای شما به بیماری های قلبی عروقی در آینده را افزایش دهد. خطر ابتلای شما در آینده به بیماری های قلبی عروقی در صورتی که بیش از یک ماه پره اکلامپسی داشته باشید یا به دلیل فشار خون بالا زایمان زودرس داشته باشید بالاتر خواهد بود.

فشار خون نرمال در بارداری چند است؟

فشار خون نرمال در بارداری برای عدد کوچکتر بین ۶۰ الی ۸۰ میلی متر جیوه است و برای عدد بزرگتر بین ۹۰ الی ۱۲۰ میلیمتر جیوه است.

اگر عدد بزرگتر شما (فشار سیستولیک) بالاتر از عدد ۱۴۰میلیمتر جیوه و عدد کوچکتر شما بالاتر از عدد ۹۰ میلیمتر جیوه باشد شما به فشار خون بارداری مبتلا هستید و بهتر است هر چه سریعتر با پزشک خود مشورت کنید.

علائم پره اکلامپسی در بارداری چیست ؟

در کنار فشار خون بالا، دیگر علائم پره اکلامپسی شامل موارد زیر هستند:

  • پروتئین اضافی در ادرار (پروتئینوری) یا علامت دیگری از مشکلات کلیه ای
  • سردرد شدید
  • تغییر در بینایی، شامل از دست دادن موقت بینایی، تیره شدن دید و حساسیت به نور
  • درد قسمت فوقانی شکم، معمولا زیر دنده ها و سمت راست
  • تهوع و استفراغ
  • کاهش مقدار پلاکت های خون شما (ترومبوسیتوپنی)
  • ضعف عملکرد کبدی
  • تنگی نفس، در اثر تجمع مایع در ریه های شما

افزایش وزن ناگهانی و تورم (ادم) به خصوص در صورت و دست هایتان، اغلب با پره اکلامپسی در ارتباط است. اما همینطور ممکن است در بارداری های طبیعی نیز رخ دهند، درنتیجه افزایش وزن و تورم به عنوان یک علامت قابل اعتماد پره اکلامپسی درنظر گرفته نمی شوند.

مصرف داروی فشار خون در دوران بارداری

استفاده از بعضی داروهای فشار خون در هنگام بارداری بی خطر در نظر گرفته می شود، اما داروهای مهارکننده ی آنزیم تبدیل کننده ی آنژیوتانسین (ACEI)، مسدود کننده ی گیرنده آنژیوتانسین ۲ و مهارکننده های رنین در حالت کلی در بارداری ممنوع هستند.

با این حال درمان مهم است. فشار خون بالا شما را در معرض خطر حمله ی قلبی، سکته ی مغزی و دیگر عارضه های مهم قرار می دهد. و می تواند برای کودک شما خطرناک باشد.

اگر در هنگام بارداری برای کنترل فشار خونتان نیاز به دارو دارید، پزشکتان مناسب ترین دارو را در بهترین مقدارش برای شما تجویز خواهد کرد. دارو را دقیقا مانند دستور پزشک مصرف کنید. خودتان مصرف دارو را قطع نکنید و مقدار مصرف آن را تغییر ندهید.

فشار خون بالا در بارداری

برای آماده شدن جهت بارداری چه کاری باید انجام دهم؟

اگر شما فشار خون دارید، با پزشکی که قرار است به بارداری شما رسیدگی کند یک قرار ملاقات تنظیم کنید. همچنین با دیگر اعضای گروه پزشکی خود ملاقات کنید، مثل پزشک خانوادگیتان یا یک متخصص قلب و عروق.

آن ها بهترین راه برای مدیریت فشار خون شما را ارزیابی می کنند و تغییرات درمانی که ممکن است برای بارداری نیاز باشد را درنظر می گیرند. اگر اضافه وزن دارید، ممکن است پزشکتان توصیه کند که قبل از سعی برای بارداری چند کیلو وزن کم کنید.

راههای کنترل فشار خون بالا در بارداری

مراقبت خوب از خودتان بهترین راه برای مراقبت از کودکتان است. برای مثال:

قرارهای قبل از تولد با پزشکتان را جدی بگیرید.

در سراسر بارداریتان به صورت مرتب به پزشکتان مراجعه کنید.

داروهای فشار خونتان را همانند تجویزشان مصرف کنید.

پزشک شما بی خطرترین دارو را با مناسب ترین مقدار برای شما تجویز خواهد کرد.

فعال باشید.

توصیه های پزشکتان برای فعالیت های جسمی را پیگیری کنید.

رژیم غذایی سالم داشته باشید.

در صورت نیاز به کمک بیشتر، با یک متخصص تغذیه صحبت کنید.

موارد منع شده را بدانید.

از سیگار کشیدن، مصرف الکل و مواد مخدر پرهیز کنید. قبل از مصرف داروهای بدون نسخه با پزشک خود صحبت کنید.

پژوهشگران در حال تحقیق برای راهی جهت پیشگیری از پره اکلامپسی هستند، اما در آینده ی دور، هنوز راه واضحی برای آن کشف نشده است. اگر در طی بارداری قلبی خود دچار اخلال فشار خون شده بودید، ممکن است پزشک شما دوز روزانه ی آسپرین برای شما توصیه کند که در اواخر سه ماهه ی اول بارداری شروع میشود.

فشار خون بالا در ماه نهم بارداری

برای پیشگیری از عوارض، ممکن است پزشک شما قبل از تاریخ تعیین شده زایمان را انجام دهد. چه شما دچار آسیب انتهایی اندام ها شوید، چه کودکتان دچار عوارض شود، زمان بندی زایمان شما براساس چگونگی کنترل فشار خون شما خواهد بود.

اگر شما دچار پره اکلامپسی شدید باشید، ممکن است در هنگام درد زایمانتان برای جلوگیری از تشنج به شما داروهایی بدهند.

 

شیردهی با فشار خون بالا

در بیشتر خانم هایی که فشار خون بالا دارند، شیردهی توصیه شده است، حتی خانمی که دارو مصرف میکند. قبل از تولد کودکتان با پزشک خود در مورد داروهایتان صحبت کنید. بعضی اوقات داروی فشار خون جایگزینی لازم است.

 

دکتر سعید یزدان خواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای پرسش از دکتر کلیک کنید.

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر علیرضا دوشنبه ۲۱ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 342 مشاهده پرسش
    آقای دکتر با تشکر از شما. من مرد ۵۳ یاله با قد ۱۸۷ و وزن ۸۷ هستم. آیا مصرف طولانی مدت قرص اسپرینولاکتون ۲۵ باعث بیماری سرطان میسه؟ من هیدروکلروتیازید ۲۵ و آتنولول ۵۰ برای فشار خون مصرف میکردم تری گلیسرید و قند خونم بالا رفته بود در استعلام از حضرتعالی فرمودید یک اسپرینولاکتون ۲۵ روزانه مصرف کنید من هم از امروز شروع کردم ولی در سایتی خواندم مصرف طولانی مدت آن باید بررسی بشه و در سایت دیگه ای گفته بود در حیوانات باعث سرطان شده و مصرف طولانی مدت آن باعث بیماری سرطان میشه . آیا درسته؟ من مصرف کردم ولی میترسم چه کار کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۱ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام و عرض ادب بله در خانمها باعث افزایش اندکی در ریسک ابتلا به سرطان پستان و رحم خواهد شد
    2. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۱ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      مصرف آن در شما مشکلی ندارد
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر عظیم پنجشنبه ۱۰ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 351 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت آقای دکتر مادرم در روست زندگی میکنه 88 سال سن داره و 51 کیلو وزن داره. برای فشار خون قرص آتنولول 50 صبح و هیدروکلروتیازید 50 نصف صبح مصرف میکنه و شب هم یک قرص آتنولول 50 . روزانه 100میلی گرم آتنولول و 25 دمیلی گرم هیدروکلروتیازید.. شب برای کلسترول یک قرص آتورواستاتین 20 مصرف میکنه . فشارش 10 و 11 روی 6 و 7 است. ضربان قلبش هم حدود 60 است ولی اصولا آدم عصبانی و نگرانی است. مدتی است میگه شبها و گاهی روزها موقع بلند شدن از زمین سرم گیج میره. ولی موقع راه رفتن مشکلی نداره. دیروز به جای اتنولول 100 مقدارش را کمتر مصرف کرد 75 میلی گرم و سرگیجه اش کمتر بود. آیا از قرص آتنولول است. نظرتان را مرقوم فرمایید در روستا پزشک نمیاد گاهی ماهی یک بار و دسترسی به شهر هم سخت است.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۱۰ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً مقدار مصرف آتنولول را به ۵۰ میلی گرم هر شب کاهش دهید و به طور مداوم ضربان قلب و فشار خون را ثبت کنید. در صورتی که فشار خون سیستولی در محدوده ۱۰۰ تا ۱۳۰ میلی متر جیوه باشد و ضربان قلب بالای ۶۰ در دقیقه باشد و سرگیجه نیز از بین رفته باشد نیاز به اقدام دیگری نیست و در غیر این صورت اطلاعات جدید فشارخون و ضربان قلب را مجدداً ارسال بفرمایید
  • تصویر کاربر آسمان دوشنبه ۷ مهر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 299 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید
    من دختری هستم ۲۳ ساله و توی اقوام درجه ۲ (عمه و مادربزرگ) سابقه ی فشار خون داریم اما در اقوام درجه ۱ مثل پدر و مادر و خواهر برادر خیر نداریم.
    آیا شانس مبتلا شدن من هم بالاست یا خیر همونطور که همه جا دیدم نوشتن اقوام درجه ۱ وراثت میده یا خیر درجه ۲ هم باشه میشه ارثی گرفت؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۷ مهر ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام و عرض ادب بله این احتمال وجود دارد و صد در صد منتفی نیست
  • تصویر کاربر داود یکشنبه ۳۰ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من چند ماهی هست بدلیل اصطراب و استرس دچار فشار خون بالا میشم. متخصص قلب رفتم اکو و تست ورزش دادم اوکی بوده.دکتر متخصص برام سیتالوپرام و کلونازپوم و کنکور تجویز کردن. سوالم در مورد کنکور هست با توجه به سالم بودن قلبم این قرص برای پایین آوردن فشارم مناسبه و قرص جایگزینی وجود ندارد.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۳۰ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام و عرض ادب بله داروی مناسبی است ولی توصیه میکنم که حتما از نظر علل احتمالی ثانویه ایجاد کننده فشارخون بررسی بیشتری انجام دهید
    2. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۳۰ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      درصورت عدم کنترل فشارخون میتوانید داروهای دیگر را امتحان کنید
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۱۲ شهریور ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 308 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب. جناب دکتر با مصرف قرص اکسفورج فشار خون من گاها تا ۹ روی ۶ میاد. با توجه به اینکه قرص خط دار و قابل نصف شدن نیست،میتونم یک روز در میان استفاده کنم؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۲ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام و عرض ادب خیر. چه دوزی از اکسفورج را مصرف می‌کنید؟
    2. تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۱۲ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      5/160 طبق فرمایش خودتون
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۲ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      آنرا به دوز ۵٫۸۰ تغییر دهید
    4. تصویر کاربر سعید چهارشنبه ۱۲ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      با توجه به اینکه این قرص رو به تعداد سه بسته تهیه کردم الان راهی برای مصرف این سه بسته پیشنهاد دارید،چون نمیتونم پس بدم جناب دکتر؟ ممکن نیست یک روز در میان استفاده کنم؟
    5. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۲ شهریور ۹۹( 4 سال پیش)
      خیر میتوانید با استفاده از ابزار مخصوص نصف کردن قرص آنرا دونیمه کنید. مصرف یک روز درمیان کارایی دارو را از بین خواهد برد
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر باران یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 416 مشاهده پرسش
    سلام خدمت شما آقای دکتر
    پدر من ۸۸ سالشونه و ۱۲ سال پیش عمل قلب باز داشتن, حدودا یک سالی هست متخصص قلب براشون هیدروکلروتیازید۵۰ و کارودیلول ۶.۲۵ نصفی روز نصفی شب تجویز کردن و شب هم آتروواستاتین ۵۰ تا اینکه یه دو هفته پیش می گفتن رگ گردنشون مور مور میشه رفتن عمومی گفتن قرصا رو زمان درد استفاده بکنن(نسخه ۱) و متاسفانه ایشون هر روز اصرار داشتن استفاده بکنن تا اینکه دیروز صبح هیچکدوم رو استفاده نکردن نه قرصای روتین و نه جدید شب فشارشون بالا بود قرصای سابقو استفاده کردن فشارشون رسید ۱۵، امروز صبح هم به همین صورت که فشارشون با دستگاه دیجیتال خطا می داد، پس از مصرف قرص:
    حدودا ۴۵ دقیقه بعد: سیستول:۱۳۹ دیاستول:۵۴ ضربان قلب: خطا
    حدودا ۳ ساعت بعد:سیستول:۱۶۳ ضربان قلب:۵۴
    حدودا ۶ساعت بعد:سیستول: ۱۴۵ دیاستول:۹۵ ضربان قلب:
    حدودا ۹ ساعت بعد و بعد از مراجعه به پزشک(دریافت آمپول که متاسفانه نمی دونم چی بوده و پزشک نوار قلب گرفتن و در مورد ضربانشون نگران بودن و نسخه نوشتن و خواستن حتما متخصص مرکز استان مراجعه داشته باشیم، نسخه ۲ رو نوشتن.
    سیستول: ۱۴۵ دیاستول:۹۵ ضربان قلب:۶۵
    الان بابت مصرف قرصای جدید نگران هستیم، ممنون میشم راهنمایی بفرمایین
    (ببخشید مجبور شدم سوالمو دوباره بفرستم تا عکسا ارسال بشه)
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۹ مرداد ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام و عرض ادب نوارها در سوال قبلی هم آمده بود و پاسخ مناسب با توجه به نوار قلب داده شده است
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۳۰ تیر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    سلام و روز بخیر دکتر
    بنده 28سالمه سابقه فشار خون دارم و هرشب پرانول 20 و لوزار25 میخورم و فشار خون درحالت عادی 13.5 روی 9.5 هست اغلب
    یک هفته اخیر کمی متوجه درد هایی اطراف قلبم شدم
    دیروز از بعداز ظهر با تکان خوردن و تحرک کوچک تیر میکشید داروهای شبانه رو زودتر مصرف کردم و یک عدد کاپتوپریل هم زیر زبانی گذاشتم اواسط شب شدیدتر شد ک با دستگاه منزل فشار گرفتم 16روی 11 بود مراجعه کردم درمانگاه فشار 16.5روی 12.5 بود نوار قلب سالم بود یک تزریق وریدی انجام دادن که باعث دفع ادرار شد فشار بعد یک ساعت به 14 روی 10.5 رسید ک برگشتم منزل در طول شب هم درد خفیفی در کلیه چپ و خواب ناآرام داشتم
    ممنون میشم بفرمایید چه اقدامی لازمه انجام شه!؟ ممکن هست گرفتگی و نیاز به آنژیو باشه یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۳۰ تیر ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام و عرض ادب به احتمال بسیار زیاد درد منشاء قلبی ندارد و برای کنترل آنها میتوانید از مسکن هوایی نظیر ژلوفن استفاده کنید. برای کنترل فشار خون هم پیشنهاد میکنم که یک هولتر فشار خون ۲۴ ساعته انجام دهید. نیاز به آنژیوگرافی نیست
  • تصویر کاربر فدایی شنبه ۲۱ تیر ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 287 مشاهده پرسش
    سلام وعرض ادب
    تصویر گزارش استرس اکو درخواستی سوال 4036
    1. تصویر کاربر فدایی جمعه ۲۰ تیر ۹۹( 4 سال پیش)
      بقیه تصاویر 4016که البته سیستم موفق یا نا موفق بودن آپلود تصویر را اعلام نمی کند امید به خدا
    2. تصویر کاربر فدایی جمعه ۲۰ تیر ۹۹( 4 سال پیش)
      2
    3. تصویر کاربر فدایی جمعه ۲۰ تیر ۹۹( 4 سال پیش)
      1
    4. تصویر کاربر فدایی جمعه ۲۰ تیر ۹۹( 4 سال پیش)
      4016-2
    5. تصویر کاربر فدایی جمعه ۲۰ تیر ۹۹( 4 سال پیش)
      4016-3
    6. تصویر کاربر فدایی جمعه ۲۰ تیر ۹۹( 4 سال پیش)
      4016-3
    7. تصویر کاربر فدایی جمعه ۲۰ تیر ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام خدمت استاد عزیز
      چگونه متوجه شوم تصویر بدرستی اپلود شده یا نه؟
      چون سایت هیج پیامی بعد ار ارسال فایل نمی دهد
      با تشکر
    8. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۲۰ تیر ۹۹( 4 سال پیش)
      لطفاً به شماره واتس آپ 09056080635 بفرستید
    9. تصویر کاربر فدایی جمعه ۲۰ تیر ۹۹( 4 سال پیش)
      ممنون از لطفتان تصاویر به واتس آپ ارسال شد.
    10. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۱ تیر ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام و عرض ادب در صورتی که علایم شما منطبق با گرفتگی عروق قلبی نظیر درد سینه و یا تنگی نفس در حین فعالیت باشد پیشنهاد میکنم که آنژیوگرافی انجام دهید و در غیر اینصورت سی تی آنژیوگرافی انجام دهید
    11. تصویر کاربر فدایی شنبه ۲۱ تیر ۹۹( 4 سال پیش)
      با تشکر از حضرتعالی
    12. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۱ تیر ۹۹( 4 سال پیش)
      خواهش میکنم امیدوارم که توانسته باشم کمکی کرده باشم
    13. نمایش سایر 11 پاسخ
  • تصویر کاربر torabi یکشنبه ۱۸ خرداد ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 300 مشاهده پرسش
    سلام
    بنده هفته ی ۷ بارداری سرگیجه شدید دارم و تعادلی اون زمان ندارم
    فشارم ۹ رو ۶
    ممنون میشم راهنمایی بفرمایید اگر این فشار طبیعی هست چطور و با چی بهش غلبه کنم ...
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۸ خرداد ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام و عرض ادب بله طبیعی است و نیاز به اقدام خاصی نیست
  • تصویر کاربر سمیه یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب
    مادرم حدود ۲۰ روز پیش آنژیوگرافی انجام دادند یه گرفتگی دور از دسترس رگ داشتند که دکترشان فعلا دارو تجویز کردند تا شاید با دارو مشکل حل شود و بالن نزدند...تو این مدت مادرم ظهرها پلاویکس مصرف میکردند که افت فشار داشتند و سوزش شانه چپ که دکترشان گفتند بعد از اتمام قرص دیگه مصرف نکنند و بقیه قرص ها رو مصرف کنند که شامل آسپرین و متورال و سوستاک و قرص چربی میباشد. الان مادرم سوزش شانه چپش کمتر شده و در مواقع استراحت اصلا سوزش ندارد ولی همچنان افت فشار دارد و میانگین فشارشان نه و نیم است البته بعضی مواقع مخصوصا صبح ها هشت و نیم است و ضربان قلبشان هم میانگین ۵۰ است حتی گاهی اوقات هم که فشارشان ۱۲ است باز ضربان قلب ۵۰ است به نظر شما علت چیست؟ نیاز به پیگیری دارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام و عرض ادب پایین بودن تعداد ضربان قلب به علت مصرف متورال است و با قطع آن تعداد ضربان قلب طبیعی خواهد شد هر چند که این میزان نیز ضرورتی برای کاهش دوز متورال و یا قطع کردن متورال مصرفی ندارد
درحال دریافت اطلاعات