خطرات سوزاندن رگ قلب [ ابلیشن قلبی ]

ابلیشن قلبی فرآیندی است که می تواند مشکلات ریتم قلبی (آریتمی) را تصحیح کند. در این مقاله به بررسی روش انجام عمل ابلیشن قلبی و همچنین عوارض آن می پردازیم. 

ابلیشن قلبی با از بین بردن بافتی که در قلب شما عامل ایجاد ریتم غیر طبیعی قلب است، کار می کند. در بعضی موارد، ابلیشن قلبی از ورود پیام های الکتریکی غیر طبیعی به قلب شما جلوگیری کرده و اینگونه آریتمی را متوقف می کند.

معمولا در آریتمی قلبی از یک لوله ی دراز و انعطاف پذیر (کاتتر) استفاده می شود. پزشک کاتتر را به ورید یا شریانی در کشاله ی ران شما وارد  می کند و به سمت قلب شما آن را می فرستند تا انرژی را به صورت گرما یا سرمای شدید برای اصلاح بافت قلبی که باعث آریتمی شده است به آن بافت انتقال بدهد.

بعضی اوقات ابلیشن قلبی تحت جراحی باز انجام می شود، اما معمولا با استفاده از کاتتر انجام می شود، که این فرآیند را به فرآیندی با تهاجم کمتر و مدت زمان بهودی کوتاه تر تبدیل می کند.

انواع ابلیشن رگ های قلب

  • Atrial flutter ablation
  • Pulmonary vein isolation
  • ablation SVT
  • Ventricular tachycardia ablation

علت انجام عمل ابلیشن قلبی

ابلیشن قلبی فرآیندی است که برای تصحیح مشکلات ریتم قلبی انجام می شود. زمانی که قلب شما می تپد، ایمپالس های الکتریکی که آن را ایجاد می کنند باید مسیر دقیقی را درون قلب شما دنبال کنند.

هر گوه وقفه در این ایمپالس های می تواند باعث تپش قلب غیر طبیعی (آریتمی) شود، چیزی که بعضی اوقات توسط ابلیشن قلبی درمان می شود. معمولا ابلیشن اولین گزینه ی درمانی شما نیست. ابلیشن گزینه ی درمانی مناسبی برای افرادی است که:

  • برای درمان آریتمی از داروهایی استفاده کرده باشند، اما موفقیتی بدست نیامده باشد.
  • فرد در اثر داروهایی که برای درمان آریتمی استفاده کرده، به عوارض شدیدی دچار شده باشد.
  • نوع خاصی آریتمی را داشته باشد که پاسخ خوبی به ابلیشن می دهد، مانند سندرم ولف پارکینسون وایت و تاکیکاردی فوق بطنی
  • دچار عوارض خیلی خطرناک در اثر آریتمی شود، مانند ایست قلبی ناگهانی

با انواع آریتمی قلبی و درمان های آن آشنا شوید : آریتمی قلبی

خطرات عمل ابلیشن

ابلیشن قلبی خطر عوارضی نیز دارد، که شامل موارد زیر می شود:

  • خون ریزی یا عفونت در محلی که کاتتر از آن جا وارد شده است.
  • آسیب به عروق خونی، جایی که کاتتر ممکن است در هنگام عبور از رگ، باعث آسیب و خراشیدن آن شود.
  • ایجاد سوراخ در قلب
  •  آسیب به سیستم الکتریکی قلب، چیزی که می تواند آریتمی شما را بدتر کرده و برای تصحیح آن نیاز به ضربان ساز (پیس میکر) باشد.
  • ایجاد لخته ی خون در پاها یا ریه های شما (ترومبوآمبولی وریدی)
  • سکته ی مغزی یا حمله ی قلبی
  • تنگ شدن وریدی که خون را بین ریه ها و قلب شما حمل می کند (تنگی ورید پولموناری).
  • رنگی که در این فرآیند از آن استفاده می شود ممکن است به کلیه های شما آسیب برساند.
  • در موراد نادر ممکن است عمل ابلیشن قلبی منجر به مرگ شود.

برای تشخیص آن که آیا این فرآیند برای شما مفید است یا خیر، درمورد فواید و ضررهای آن با پزشک خود مشورت کنید.

زمان مراجعه به پزشک

آماده شدن برای عمل ابلیشن قلبی

پزشک شما ممکن است شما را ارزیابی کند و ممکن است چند آزمایش برای ارزیابی شرایط قلب شما درخواست کند. پزشک شما در مورد خطرات و فواید ابلیشن قلبی با شما صحبت خواهد کرد.

نیاز است شب قبل از فرآیند چیزی نخورید و ننوشید. اگر دارویی مصرف می کنید، پیش از مصرف آن قبل از عمل باید در مورد آن از پزشک خود بپرسید. در بعضی موارد، شما باید مصرف داروهای آریتمی قلبی خود را چند روز قبل از این فرآیند متوقف کنید.

اگر شما دستگاهی در قلب خود دارید، مانند ضربان ساز یا دفیبریلاتور قلبی، در مورد هرگونه اقدامات مراقبی با پزشک خود صحبت کنید.

مراحل ابلیشن قلبی

ابلیشین کاتتری در بیمارستان انجام می شود. قبل از شروع فرآیند، یک کارشناس، آنژیوکتی وارد دست یا بازوی شما می کند و برای کمک به آرامش شما به شما آرامبخش می دهند. در بعضی موقعیت ها، ممکن است به جای اینکه شما را به حالتی شبیه به خواب ببرند، از بیهوشی عمومی استفاده کنند. این که چه نوع بیهوشی استفاده شود، بستگی به موقعیت خاص شما دارد.

بعد از اینکه آرامبخش شما تاثیراتش را گذاشت، پزشک یا کارشناس دیگری یک ناحیه ی کوچک نزدیک به وریدی روی کشاله ی ران، گردن یا ساعدتان را بی حس می کند. پزشک سوزنی وارد ورید کرده و از طریق آن غلاف را وارد می کند.

پزشک شما کاتتر را از طریق غلاف به قسمت مشخصی از قلب شما خواهد رساند. پزشکتان ممکن است رنگ را به درون کاتتر تزریق کند، چیزی که به تیم پزشکی شما کمک می کند عروق خونی شما و قلبتان را با استفاده از عکس برداری اشعه ی ایکس مشاهده کنند.

کاتتر، الکترودی در راس خود دارد که می تواند برای فرستادن ایمپالس های الکتریکی به قلب شما و ضبط فعالیت الکتریکی قلب شما استفاده کند.

این فرآیند که با استفاده از عکس برداری و دیگر آزمایش ها برای تشخیص علت آریتمی انجام می شود، مطالعه ی الکتروفیزیولوژی خوانده می شود. این مطالعه معمولا قبل از ابلیشن قلبی برای تشخیص موثرترین راه برای درمان آریتمی انجام می شود.

زمانی که بافت قلبی که باعث آریتمی شده است را شناسایی کردند، پزشک شما توسط راس کاتتر بافت غیر طبیعی قلب را هدف قرار می دهد. انرژی از طریق راس کاتتر برای ایجاد بافت زخم یا نابود کردن بافت عامل آریتمی به قلب شما منتقل می شود.

 در بعضی موراد، ابلیشن پیام های الکتریکی ای که از طریق قلب شما منتقل می شوند را متوقف می کند تا ریتم غیر طبیعی متوقف شود و به پیام ها اجازه می دهد تا به جای آن در مسیر طبیعی طی مسیر کنند. این انرژی که در این فرآیند استفاده می شود می تواند از موارد زیر بدست آید:

  • سرمای شدید (ابلیشن کریو)
  • گرما (رادیوفرکوئنسی)
  • لیزر

مدت زمان عمل ابلیشن

 معمولا ۳ تا ۶ ساعت زمان می برد تا ابلیشن قلبی به پایان برسد، اما فرآیندهای پیچیده تر ممکن است طولانی تر شوند.

در هنگام فرآیند، ممکن است در هنگامی که کاتتر در قلب شما حرکت میکند یا زمانی که انرژی منتقل می شود احساس ناراحتی کوچکی داشته باشید. اگر دچار هرگونه درد شدید یا تنگی نفس شدید، به پزشک خود اطلاع دهید.

بعد از ابلیشن قلبی

درپی فرآیند، شما را به اتاق بهبودی می برند تا به مدت ۴ تا ۶ ساعت استراحت کنید و از خونریزی در محل ورود کاتتر پیشگیری شود. ضربان قلب و فشار خون شما به صورت پیوسته پایش می شوند تا هرگونه عارضه ی فرآیند ارزیابی شود.

براساس شرایط شما، ممکن است بتوانید همان روز به خانه بروید یا ممکن است نیاز باشد در بیمارستان بمانید. اگر همان روز به خانه می روید، برنامه ریزی کنید که شخص دیگری همراه شما باشد تا شما را به خانه برساند.

ممکن است بعد از فرآیند مقداری احساس درد داشته باشید، اما این احساس نباید بیش از یک هفته طول بکشد. معمولا شما می توانید چند روز بعد از ابلیشن قلبی به فعالیت های طبیعی خود بازگردید.

ابلیشن قلبی

نتایج عمل ابلیشن قلبی

گرچه ابلیشن قلبی می تواند موفق باشد، اما بعضی از افراد نیاز به تکرار آن دارند. همچنین ممکن است نیاز به مصرف دارو داشته باشید، حتی بعد از انجام ابلیشن.

برای حفظ سلامتی قلبتان، ممکن است نیاز داشته باشید که تغییراتی در شیوه ی زندگی خود ایجاد کنید که سلامت عمومی قلبی شما را بهبود دهند، به خصوص برای پیشگیری یا درمان مشکلی که می تواند باعث آریتمی یا بدتر شدن آریتمی شود، مانند فشار خون بالا. ممکن است پزشک شما موارد زیر را برای شما توصیه کند:

  • مصرف نمک کمتر، چیزی که می تواند به کاهش فشار خون شما کمک کند.
  • افزایش فعالیت فیزیکی
  • ترک سیگار و مصرف دخانیات
  • پرهیز از نوشیدن الکل
  • خوردن غذاهای سالم
  • حفظ وزن ایده آل
  • مدیریت و کنترل احساسات مانند خشم

دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر خسین شنبه ۳۰ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 260 مشاهده پرسش
    باسلام به شماانسا ن شریف من تاکی کارتی دارم وفشارخون متخصص قرص بیزوپرولول ۲/۵راروزی یک عددتحویز کردهوگفته اگر تپش قلب رفت بالا به بیمارستان مراجعه کنم وفوق تخصص قلب مراجعه کردم قرص وارمپایل را تجویز کردن حالا سوالم این است کدام قرص رامصرف کنم که طولانی مدت ضرر کمتری داشته باشد وبگویید چه تفاوتی باهم دارند.متشکرم از شما
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۲۹ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب دو دارو هر یک از یک خانواده جداگانه هستند وراپامیل مهار کننده کانال های کلسیمی و بیزوپرولول مهار کننده گیرنده بتا است و عوارض دراز مدت زیادی ندارند هر چند که این عوارض متفاوت هستند. داروی مناسب برای شما تابع نوع آریتمی است با توضیحات شما حدس میزنم که آریتمی شما PSVT است. لطفاً تصویر نوار قلب حین طپش قلب خود را بفرستید
    2. تصویر کاربر خسین شنبه ۳۰ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      عکس
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۳۰ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      بله آریتمی شما PSVT است و توصیه بنده ابلیشن است. در صورت عدم تمایل به ابلیشن از وراپامیل ۴۰ میلی گرم روزانه دو بار استفاده بفرمائید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر آزاده پنجشنبه ۲۸ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 230 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید
    من اسفند ماه عمل رگ اضافه داشتم که به گفته دکتر عملم موفقیت آمیز بوده بعد از پنج ماه من الان چند روزه احساس درد در قفسه سینه و دست چپم وپشت قلبم احساس میکنم و تنگه نفس هم دارم حتی نفس عمیقم میکشم قفسه سینه ام درد داره گاها از دست چپم که کار میکشم احساس میکنم رگ های دستم دارن کشیده میشن میخواستم بدونم این دردها ربطی به قلبم و رگ اضافه ام دارن
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۲۸ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب خیر ارتباطی با عمل قبلی شما ندارد. لطفاً از عدم ابتلا به کرونا اطمینان حاصل فرمائید
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۲۵ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 540 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر من۶۳ ساله،برای اولین بار باتپش شدید قلب راهی بیمارستان شدم نوارگرفتن ۲۰۰ بودگفتن باید ابلیشن کنی ایا بعدازعمل تپش کاملاقطع میشودومن الان دوروزاست که قرص بیزوبرونولول ،روزی یک عدد مصرف میکنم حالم خوب است وضربان روی۶۵ است ایابازهم نیازبه ابلیشن دارم درظمن فشار خون هم دارم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۵ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً تصویر نوار قلب حین طپش قلب خود را بفرستید
    2. تصویر کاربر حسین دوشنبه ۲۵ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      عکس
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۵ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      بله با ابلیشن آریتمی با احتمال ۹۵ درصد عود نخواهد کرد. با توجه به اینکه تنها یک حمله داشته اید در صورت عدم تمایل به ابلیشن میتوانید از وراپامیل ۴۰ میلی گرم روزانه دو بار استفاده بفرمائید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر کریم شنبه ۱۶ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 259 مشاهده پرسش
    مردی ۵۹ ساله هستم pvc دارم و حدود چهار سال است تحت نظر دکتر میباشم که قرص کنکور مصرف میکنم اما هیچ تغیری در pvc ام نبوده هیچ ناراحتی هم ندارم حالا دکتر گفته امکان هست قلبت بزرگ بشه لگو گرفتم حالا بنظر شما عمل سوزاندن pvc انجام بدم یا نه ممنون میشم.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۶ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً تصویر گزارش اکوکاردیوگرافی و هولتر نوار قلب خود را بفرستید
    2. تصویر کاربر کریم شنبه ۱۶ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      جواب اکو نوار قلب را به شما ارسال نمودم
    3. تصویر کاربر کریم شنبه ۱۶ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      سلام
    4. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۶ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      اکو؟ هولتر؟
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر سمیرا پنجشنبه ۱۴ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 260 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر وقتتون بخیر من ۳۶ سال سنمه از حدود دوازده سال قبل تپش قبل داشتم ولی کلا تا دوسال گذشته خیلی کم و ب ندرت شاید کلا ۴ بار ولی اخرین بارداریم سال ۱۳۹۹بود و دو بار تا صربان ۱۸۰ و ۲۲۰ هم رسید بعد از دنیا اومدن بچه هم یک بار دوباره این اتفاق تکرار شد و زمانی بیمارستان رفتم گفتم باید رگ قلب رو شیراز یا تهران بسوزونم ایا من ک دارو تا الان مصرف نمیکردم حتی واقعا نیاز این عمل رو انجام بدم و اینکه عمل خطرناکیه ؟ممنون از شنا
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۱۴ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً تصویر نوار قلب حین طپش قلب خود را بفرستید و یا بفرمایید که نوع آریتمی شما چیست؟
  • تصویر کاربر ریزه دوشنبه ۱۱ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    با سلام و درود بر شما دکتر عزیز
    من یک مرد ۶۰ ساله ساکن المان ستم. چند سالی هست که بعضی مواقع ضربان قلب من میرفت بالا تا حد ۱۹۰ در ثانیه. بعداز مراجع به دکتر به من گفتند که باید عمل ابلاشیون بکنید. و من این کار رو حدود دو ماه پیش در بیمارستان سنت گیورگ هامبورگ انجام دادم. ولی متاسفانه بعد از عمل فشار خونم رفت بالا و برای آن دکتر به من قرص فشار خون (candesartan 16 mg) دادن. با خوردت این قرص فشار خونم اینقدر پایین میرفت که حالم خیلی خراب می‌شد فشارم به ۹۰ روی ۵۰ میرسید و قلبم حدودا به ۴۵ تا ۵۰ میزد. و شبها لرزش قلب داشتم. به حدی بود که از خواب بیدار میشدم. بعد از مراجعه به دکتر قرص فشار رو ۸ میلی گرم استفاده کردم. ولی هیچ کمکی نکرد. بعد از مراجعه بعدی به من قرص bisopronolo dexcel 2,5 mg دادن. آن هم متاسفانه خوب نبود. توی این مدت حدود ۴ مرتبه Holter برا ۲۴ ساعت به من وصل کردند و هیچ مشکلی پیدا نکردند و به من گفتند که همه چیز خوبه. من هم با اجازه خودم حدود ۱۰ روزه که داروها رو کنار گذاشتم و شروع کردم به ورزش ملایم. بعد از ترک داروها هیچ گونه علاعمی از فشار خون و تپش قلب نداشتم تا امروز. امروز بعد از نیم ساعت نرمش و خوردن نهار. یک ساعت بعدش با یک استراحت کوتا خوابم گرفت و در هنگام خواب لرزش قلب آمد سراغم و بیدارم کرد. فشار خونم روی ۱۴۰ بر ۸۰ بود ولی ضربان قلبم روی ۵۵. من به این نتیجه رسیدم که هر وقت ضربان قلبم زیر ۶۰ می‌رود قلبم شروع به لرزش میکنه. حالا سوال من اینه که دوا درد من چی هست و چه باید بکنم.
    از لحاض فیزیکی خیلی خوبم
    تنگ نفس و دردی ندارم
    ارادتمند شما م
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۱ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب در صورتی که در زمان انجام هولتر طپش قلب رخ داده و در هولتر نکته غیر طبیعی وجود نداشته است جای نگرانی نیست و در غیر اینصورت ( یعنی در صورتی که در زمان انجام هولتر، طپش قلب رخ نداده است، در کننده آریتمی نیست. از مصرف بیزوپرولول اجتناب کنید و در صورت لزوم برای کنترل فشارخون از آملودیپین ۲٫۵: میلی گرم روزانه استفاده بفرمائید
    2. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۱ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      رد کننده آریتمی نیست
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر مجید پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 270 مشاهده پرسش
    باسلام وعرض ارادت بنده۵۲سالمه دیابت نوع دودارم قرص زیپمت ۵۰و۵۰۰ روزی دوتامی خورم قرص فشارلوزارتان ۲۵هم روزی دوتا چندوقتی هست مخصوصاشبهااینگارقلبمومشت می کنن و ول می کنن البته چندسال پیش بخاطرتپش قلب بالابه بیمارستان رفتم و مونیترینگ شدم ۱۸۰تا می زدیه خانم دکتری تواورژانس بیمارستان کامکارقم بهم گفت که بایدیکی ازرگای قلبتوبسوزونی حالاشما چی دستورمی فرمایید درخدمتم وسپاس فراوان ازشما
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب توصیه می کنم که برای گرفتگی عروق قلبی بررسی بیشتری( نظیر تست ورزش یا اسکن هسته ای) شوید
    2. تصویر کاربر مجید پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      دکترجان ممنون ازپاسخ شما ولی باوجودمحدودیت کروناو جریمه های سنگین درقم پیشنهادشماکدوم پزشکه
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۷ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      آقایان دکتر نشاط، صابری، حجازی، اشعرین
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رویا جمعه ۱ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 253 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان. من پیس میکر قلب دارم با این حال ای اف قلبم ناگهانی کاهش یافته به بیست و پنج درصد رسیده و باید ابلیشن کنم. سوالم اینه ابلیشن برای کسانی که پیس میکر دارن خطرش بیشتره و اذیت کننده تره حین عمل؟ ممکنه سیم های پیس میکر با سیم های کاتتر تو هم بره؟ خیلی میترسم ممنون میشم جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۱ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب خیر نگران نباشید
  • تصویر کاربر سنا جمعه ۱ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 898 مشاهده پرسش
    سلام دکتر چند روز دیگه ابلیشن قلب دارم و در آن زمان روز سوم پریود هستم. بنا به شرایطم ایا باید عمل را به تعویق بندازم؟ چون شنیدم لباس زیر نباید پوشید حین عمل. ممنون از پاسخگوییتون
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۱ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب اگر در روز سوم پریود خونریزی زیادی نداشته باشید مشکلی ندارد و در غیر اینصورت بهتر است چند روز به تاخیر افتد
  • تصویر کاربر سیما دوشنبه ۲۸ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 246 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر،من ۱۰ روز پیش عمل ابلیشن پی وی سی انجام دادم پی وی سی ندارم اما تپش قلب ،واینکه احساس مکنم دراز میکشم تپش ها رو در پشت کمرم متوجه میشم،احساس سرگیجه وبی حالی دارم،دکتر قرص پر پرونول ۱۰ داده ،میترسم بخورم عادت کنم،واینکه احساس میکنم ی چیزی تو گلوم هست
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۸ تیر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب فعلاً پروپرانولول را ادامه دهید
درحال دریافت اطلاعات