علائم تصلب شرایین ( آترواسکلروز ) چیست؟

تصلب شرایین یا آترواسکلروز یک بیماری است که در آن به علت تشکیل پلاک در دیواره شریان، شریان ها تنگ و سخت می شود. این مقاله چگونگی، علائم و درمان های این بیماری را توضیح خواهد داد. تیر کشیدن قلب یکی از نشانه های اصلی این بیماری است.

بیماری آترواسکلروز که به نام بیماری عروقی آرتریواسکلروتیک نیز شناخته می شود. تصلب شرایین، جریان خون را در سراسر بدن مختل کرده و بدن را در معرض خطر ابتلا به عوارض جدی قرار می دهد.

شریان ها خون پمپاژ شده توسط قلب را حمل می کنند. آسیب به سلول های پوشاننده این شریان ها سبب ایجاد تصلب شرایین می شود. این بیماری، تنگی شریان ها در اثر تشکیل پلاک بر روی دیواره های شریان است.

گرفتگی عروق چگونه تشکیل می شود؟

شریان ها خون را از قلب به دیگر نواحی بدن می برند. این عروق توسط یک لایه نازک سلولی پوشیده می شوند که این لایه آن ها را نرم نگه داشته و به خون اجازه می دهد تا به آسانی جریان یابد. این لایه، اندوتلیوم نامیده می شود.

تصلب شرایین هنگامی شروع می شود که اندوتلیوم آسیب دیده و به نوع مضری از کلسترول اجازه می دهد تا بر روی دیواره شریان تشکیل شود.

بدن نوعی از سلول های خونی سفید را می فرستد تا این کلسترول را پاک کنند اما گاهی اوقات، سلول ها در محل تحت تاثیر به دام می افتند.

عوارض تصلب شرایین چیست؟

با گذشت زمان، یک پلاک حاوی کلسترول، ماکروفاژها، کلسیم و دیگر مواد خونی ساخته می شود. گاهی اوقات، هنگامی که پلاک به اندازه معینی می رسد، رشد آن متوقف شده و هیچ مشکلی را برای فرد ایجاد نمی کند.

با این حال، گاهی اوقات نیز پلاک سبب گرفتگی شریان شده و جریان خون را در بدن مختل می کند. این وضعیت احتمال تشکیل لخته های خونی را افزایش می دهد که می تواند به شرایطی مرگ آور منجر شود.

در برخی موارد، در نهایت پلاک شکسته می شود. در صورتی که این اتفاق بیفتد، پلاکت ها در آن ناحیه جمع شده، به یکدیگر چسبیده و لخته های خونی را تشکیل می دهند.

این وضعیت می تواند سبب مسدود شدن شریان شده و به عارضه ای کشنده مانند سکته مغزی و حمله قلبی منجر شود. این بیماری می تواند تمامی شاخه های شریانی را تحت تاثیر قرار دهد اما به طور کلی شریان های بزرگ تر و با فشار خون بیشتر را درگیر می کند.

علائم آترواسکلروز

اولین نشانه های تصلب شرایین می توانند در دوره نوجوانی تشکیل شوند. در این هنگام خطوطی از سلول های سفید خون بر روی دیواره شریان دیده می شود.

اغلب اوقات، تا زمانی که پلاک پاره نشده و یا جریان خون بسیار محدود نشده باشد علائمی وجود ندارند. معمولا، بروز این شرایط سال ها به طول می انجامد. علائم به شریانی بستگی دارند که تحت تاثیر قرار گرفته است.

علائم تنگی در شریان های کاروتید

شریان های کاروتید به مغز خون رسانی می کنند. محدود شدن جریان خون می تواند به سکته مغزی منجر شود. همچنین ممکن است، در نتیجه وجود تصلب شرایین در این ناحیه فرد طیفی از علائم را تجربه کند. از جمله این علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ضعف
  • سختی در تنفس
  • سردرد
  • بی حسی صورت
  • فلجی
  • تیر کشیدن قلب

درد قفسه سینه

علائم تنگی در شریان های کرونری

درد قفسه سینه می تواند نشانه تصلب شرایینی باشد که شریان های کرونری را تحت تاثیر قرار می دهد. شریان های کرونری به قلب خون رسانی می کنند. هنگامی که جریان خون به قلب محدود می شود، این وضعیت می تواند سبب ایجاد آنژین و حمله قلبی شود. علائم این وضعیت شامل موارد زیر می شوند:

  • استفراغ
  • اضطراب شدید
  • درد قفسه سینه
  • سرفه کردن
  • احساس غش
  • تیر کشیدن قلب

علائم تنگی در شریان های کلیوی

شریان های کلیوی به کلیه ها خون رسانی می کنند. در صورتی که جریان خون به کلیه محدود شود، خطری جدی در ارتباط با ابتلا به بیماری کلیوی مزمن به وجود خواهد آمد. فردی مبتلا به انسداد شریان کلیوی ممکن است موارد زیر را تجربه کند:

  • از دست دادن اشتها
  • تورم در دست و پا
  • سختی در تمرکز کردن

تشخیص تصلب شرایین

افرادی که در معرض خطر ابتلا به تصلب شرایین قرار دارند باید آزمایش شوند زیرا تا زمانی که بیماری قلبی عروقی به وجود نیامده است، علائم نمایان نخواهند شد. تشخیص بر اساس سابقه پزشکی، نتایج آزمایش ها و یک معاینه فیزیکی انجام خواهد گرفت. دیگر آزمایش ها شامل موارد زیر می شوند:

آزمایش های خون

این آزمایش ها مقدار قند، چربی و پروتئین موجود در خون را بررسی می کنند. در صورتی که مقادیر بالایی از این موارد در خون وجود داشته باشند، این وضعیت می تواند بیانگر وجود خطر بالای ابتلا به تصلب شرایین باشد.

معاینه فیزیکی

بیمار معمولا با تیر کشیدن قلب و یا سوزش قلب و درد قفسه سینه به پزشک مراجعه می کند.

پزشک با استفاده از یک استتوسکوپ (گوشی پزشکی) به شریان های فرد گوش می دهد تا در صورت وجود یک صدای غیر طبیعی و ((وووش)) مانند آن را تشخیص دهد. این صدا در نتیجه جریان خون نابرابر به وجود می آید. در صورتی که این صدا شنیده شود، می تواند بیانگر وجود پلاکی باشد که جریان خون را مسدود کرده است.

همچنین، احتمال دارد یک ضریان بسیار ضعیف در محلی که شریان تنگ شده است وجود داشته باشد. گاهی اوقات، هیچ ضربان قابل تشخیصی وجود ندارد.

یک عضو که تحت تاثیر این بیماری قرار گرفته است می تواند فشار خونی داشته باشد که به طور غیر عادی پایین است. ممکن است در پشت زانو یا در شکم توده ای ضربان دار وجود داشته باشد که بیانگر وجود آنوریسم است.

در جایی که جریان خون محدود می شود، ممکن است زخم ها به خوبی التیام نیابند. ممکن است پزشک چنین زخم هایی را در بدن بیمار جستجو کند.

نظر دکتر یزدانخواه در مورد تیر کشیدن قلب

در سوالات بسیاری از ایشان در مورد تیر کشیدن قلب و عوارض آن سوال شده است. ایشان اینگونه پاسخ دادند:

تیر کشیدن قلب
تیر کشیدن قلب

با وجود این که علل بسیاری در مورد درد قفسه سینه و تیر کشیدن قلب وجود دارد، دو دلیل عمده آن را می توان، به مشکلات مربوط به قلب و علل غیرقلبی تقسیم بندی کرد. تیر کشیدن قلب گاهی ممکن است ناشی از اختلاف بین میزان خون رسانی به ضربان قلب و اکسیژن رسانی به عضله قلب باشد.

درد و تیر کشیدن قفسه سینه قلبی بیشتر به علت آترواسکلروز (منجر به تنگ شدن ثابت شریان های عروق کرونر)، ایجاد شده و یا ناشی از اسپاسم های کرونری است که به طور متناوب شریان ها را محدود می کنند. شما بهتر است هر چه سریعتر به یک متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

سونوگرافی (فراصوت)

یک اسکن فراصوت می تواند فشار خون بخش های مجزای بدن را بررسی کند. تغییر در فشار خون بیانگر محلی است که جریان خون در آن جا مسدود شده است.

سی تی اسکن

این مورد می تواند برای یافتن شریان هایی استفاده شود که سخت و تنگ شده اند. معمولا پزشک به کسانی که در معرض ابتلا به تصلب شرایین قرار دارند توصیه می کند تا سبک زندگی خود را تغییر داده و وزنی مناسب داشته باشند. در برخی موارد، درمان می تواند شامل مصرف دارو یا جراحی شود.

قرص سوتالول 40

درمان آترواسکلروز چیست

درمان تصلب شرایین برای جلوگیری از بروز عوارض آن ضروری است. گزینه های درمانی می توانند شامل تغییرات در سبک زندگی، دارو های مختلف و مداخلات جراحی شوند.

با این حال ضروری است، پزشک تصلب شرایین را به درستی تشخیص دهد تا از بازگشت شریان ها به حداکثر توانایی خود اطمینان حاصل شود.

طیف روش های درمانی تصلب شرایین شامل موارد زیر می شوند:

داروی ضد انعقاد عروق

دارو های ضد پلاکت می توانند از تشکیل پلاک پیشگیری کرده و یا به جلوگیری از تشکیل لخته های خونی کمک کنند. دیگر دارو ها مانند استاتین ها، می توانند برای کاهش کلسترول تجویز شوند. همچنین، دارو های مهار کننده های آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین می توانند به کاهش فشار خون کمک کنند.

جراحی

موارد شدید تصلب شرایین می توانند توسط فرایند های جراحی مانند آنژیوپلاستی یا پیوند بای پس عروق کرونر درمان شوند.

آنژیوپلاستی شامل منبسط کردن شریان و باز کردن انسداد می شود تا به این ترتیب خون بتواند دوباره به طور مناسب جریان داشته باشد.

پیوند بای پس عروق کرونر یک نوع دیگر از جراحی است که می تواند با استفاده از شریان هایی در دیگر نواحی بدن و پیوند آن ها برای دور زدن شریان های قلب، جریان خون را به قلب افزایش بخشد.

معجون سیر و لیمو درمان گرفتگی عروق ؟!

توصیه های سلامتی زیادی در مورد نوع تغذیه و فعالیت روزانه برای پیشگیری و درمان گرفتگی عروق وجود دارد، اما هیچ کدام به اندازه معجون سیر و لیمو برای درمان گرفتگی عروق قلب معروف نیست.

کاربران بسیاری نیز سوال مشابهی را از دکتر یزدانخواه در این مورد پرسیده اند، پاسخ دکتر را با هم بخوانیم:

پرسش بیمار:

سلام شوهرم یه هفته پیش انزیو انجام داد گفتن سه رگ بسته س ولی یکی رو که اصلی بوده باز کردن دوتای دیگه رو گفتن هنوز اورزانسی نیس و باید یه ماه دیگه اتجام بده
میخواستم ببینم بازم از دست میشه انجام بشه از دست دیگه ش و اینکه ایا امکانش نیس با دارو باز بشه ؟ البته یه معجون سیر لیمو هم گفتن که باز میکنه میخواستم ببینم اثر داره؟

پاسخ دکتر:

سلام و عرض ادب

بله امکان آنژیوپلاستی مجدد از طریق رگ دست وجود دارد در مورد نیاز و ضرورت آنژیوپلاستی و یا کفایت درمان دارویی با توضیحات ارائه شده پاسخی نمی توان داد و نیاز به دیدن سی دی دارم
معجون سیر و لیمو کاملاً بی اثر است و جایگزین دارو و یا اقدامات تهاجمی نظیر تعبیه استنت نخواهد بود

جلوگیری از تصلب شرایین

پیشگیری از ابتلا به تصلب شرایین یکی از بهترین راه های درمان این بیماری است. اقدامات محدود کننده خطر تشکیل پلاک شامل موارد زیر می شوند:

رژیم غذایی

باید از مصرف چربی های اشباع اجتناب شود، زیرا این مواد می توانند سبب افزایش میزان کلسترول بد شوند. مواد غذایی که در پایین آمده اند سرشار از چربی های غیر اشباع بوده و می توانند به پایین نگه داشتن میزان کلسترول بد کمک کنند:

  • روغن زیتون
  • آووکادو
  • گردو
  • ماهی روغنی
  • آجیل ها
  • دانه ها

ورزش کردن

ورزش کردن میزان تناسب اندام بدن را بهبود بخشیده، فشار خون را کاهش داده و به کاهش وزن کمک می کند.

عدم مصرف سیگار

سیگار کشیدن یکی از عوامل خطر اصلی برای تصلب شرایین بوده و سبب افزایش فشار خون می شود. افراد سیگاری باید هر چه سریع تر سیگار را ترک کرده و قرار ملاقاتی با پزشک خود ترتیب دهند تا در ارتباط با روش های ترک سیگار و مدیریت علائم ناشی از عدم مصرف آن با او مشورت کنند.

عوامل گرفتگی عروق

عوامل مشخصی می توانند سبب آسیب به ناحیه داخلی شریان شده و منجر به تصلب شرایین شوند، این عوامل شامل موارد زیر می شوند:

  • فشار خون بالا
  • سطوح بالای کلسترول
  • مصرف سیگار
  • مقادیر بالای قند در خون

تصلب شریان

تفاوت آترواسکلروز با آرتریواسکلروز

آرتریواسکلروز و آترواسکلروز بیماری های متفاوتی هستند. آرتریواسکلروز به سختی یا سفت شدن دیواره شریان ها گفته می شود. آترواسکلروز به تنگی شریان ها در اثر تشکیل پلاک گفته می شود. آترواسکلروز یک نوع خاص از آرتریواسکلروز می باشد.

تمامی افرادی که به آترواسکلروز مبتلا هستند به آرتریواسکلروز نیز دچار اند اما آن هایی که به آرتریواسکلروز مبتلا هستند الزاما به آترواسکلروز ابتلا ندارند. با این وجود، هر دوی این اصطلاحات به صورت متداول با معنایی یکسان استفاده می شوند.

عوارض گرفتگی عروق چیست؟

آترواسکلروز یا همان پرفتگی عروق کرونری، می تواند به عوارضی جدی و بلند مدت منجر شود. این بیماری می تواند به صورت مستقیم در بیماری های شریان های کرونری، کاروتید و محیطی نقش داشته باشد. در این بیماری شریان های قلبی، شریان های نزدیک به قلب تنگ می شوند.

بیماری شریان های کاروتید و بیماری شریان های محیطی به ترتیب شریان های نزدیک به مغز و شریان های خون رسان به اعضای بدن را به همان گونه تحت تاثیر قرار می دهند.

این بیماری ها می توانند به طیفی از عوارض خطرناک از جمله موارد زیر منجر شوند:

۱) بیماری و نارسایی قلب

در این موارد، ممکن است قلب قادر به پمپاژ خون کافی به سرتاسر بدن نبوده و یا به مقدار لازم از خون پر نشود.

۲) حمله قلبی

این مورد یک وضعیت پزشکی اورژانسی است که در آن جریان خون مسدود می شود. این وضعیت می تواند زندگی فرد را تهدید کند.

مطلب مرتبط: برای جلوگیری از سکته قلبی چه کنیم؟

۳) نارسایی کلیوی

در صورتی که کلیه ها مقادیری کافی از خون دریافت نکنند، ممکن است عملکرد آن ها متوقف شود.

۴) آنوریسم

این یک بیماری جدی است که در آن دیواره های یک شریان متورم شده و گاهی اوقات پاره می شوند که در این صورت می توانند یک خونریزی داخلی و کشنده را رقم بزنند.

۵) سکته مغزی

سکته مغزی یک وضعیت پزشکی اورژانسی است که در آن جریان خون رونده به مغز مسدود شده و مغز اکسیژن مورد نیاز خود را دریافت نمی کند. چنین وضعیتی می توانند سبب مرگ سلول های مغزی شود.

۶) آریتمی

آترواسکلروز می تواند به تپش قلب و ریتم های غیر عادی قلبی منجر شود.

عوامل خطر زا گرفتگی عروق قلب

برخی افراد احتمال بالاتری برای ابتلای به این بیماری دارند. این افراد دارای عواملی مانند موارد زیر هستند:

۱) دیابت

افرادی که به دیابتی کنترل نشده مبتلا بوده و میزان قند (گلوکز) خون آن ها به دفعات زیادی بالا می رود، احتمال بیشتری برای ابتلا به تصلب شرایین دارند.

۲) ژنتیک

افرادی که یکی از والدین، خواهر یا برادر آن ها به بیماری قلبی عروقی یا تصلب شرایین مبتلاست نسبت به دیگران احتمال بسیار بالاتری جهت ابتلا به تصلب شرایین دارند.

۳) آلودگی هوا

به نظر می رسد، قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا خطر تشکیل توده های کلسترول در شریان های کرونری را بیشتر می کند.

نکته: افرادی که در معرض این عوامل خطر قرار دارند، باید به طور ویژه ای در ارتباط با داشتن یک رژیم غذایی کم چرب و کم نمک و همچنین اجتناب از مصرف تنباکو مراقب باشند.

دکتر سعید یزدان خواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای پرسش از دکتر کلیک کنید.

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر نگین چهارشنبه ۶ بهمن ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من ۲۴ سالمه...تقریبا ۳ ساله موقع فعالیت و ورزش شدید قفسه سینم درد میگیره یه مدته بعد حدود ۲۰ دقیقه پیاده روی هم درد میگیره. حدود یکسال و نیمم هست لووتیروکسین بخاطر کمکاری تیروئید مصرف میکنم. اینا علائم گرفتگی عروق قلبیه؟ تو این سن امکانش هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۶ بهمن ۰( 2 سال پیش)
      سلام و عرض احتمال مشکلات عروق قلبی (و نه الزاما گرفتگی عروق) منتفی نیست بویژه مشکلات مادرزادی عروق قلبی. توصیه میکنم که جهت ویزیت به یکی از همکاران محترم متخصص بیماریهای قلب و عروق مراجعه فرمایید
  • تصویر کاربر الیسا چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 292 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید..چند ماهی هست تپش قلبم شدیدتر شده وحالت تهوع بهم دست میده و وقتی شیرینی جات میخورم تپش قلبم بیشتر میشه .سابقه بیماری قلبی هم در خانواده داریم. قبلا بخاطر میگرن عصبی دکتر برام‌پروپرانول تجویز کردند..خواستم بدونم ایا حتما ب پزشک قلب مراجعه کنم یا نه ..ممنون با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۲۹ دی ۰( 2 سال پیش)
      پاسخ شما در سوال قبلی داده شد
  • تصویر کاربر پگاه جمعه ۲۴ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 338 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    ۴روز پیش همسرم بدون هیچ علامت دیگر یهو حالت تهوع بهش دست داد و شانسی فشارسنج همراه داشتیم و بطور تصادفی فشار همسرم رو گرفتم دیدم فشار سیستولیش ۱۷ بود و با تعجب بهش آبلیموی تازه دادم و وضعش بهتر شد و اصلن به فشار دیاستول توجه نکردم البته همسرم دوساعت قبل از این اتفاق کربوکسی سیستم تناسلی برای اولین بار انجام داده بوده است
    فرداش همسرم احساس سردرد شدید کرد و بردمش بیمارستان فشارشو گرفتن و مسکن بهش تزریق کردن و یه قرص کاپتوپریل دادن و حالش بهتر شد
    دیروز بردمش پزشک قلب ،ایشان فرمودن تا دو هفته نصف قرص صبح و نصف قرص شب قرص لوزارتان۲۵ داد و فرمودن نمک و غذاهای آماده(سوسیس و کنسرو و...) را به حداقل برسانیم و استراحت بدنی دادن و گفتن بعد دو هفته مصرف دارو و ثبت روزانه فشار ،آزمایش چک آپ انجام بدیم و برای ویزیت دوباره و اکو مراجعه کنیم
    خانومم و خانوادش سابقه فشار خون ندارن و این موضوع رو برای اولین بار متوجه شدیم
    فشارش در این دو روز (سیستولی بین ۱۱ و ۱۲/۵)و(دیاستولی بین ۸و۹/۵)نوسان میکنه
    از حضرتعالی خواهشمندم منو راهنمایی بفرمایید و آیا خطرناکه؟
    ضمنا خانومم بجز فیبررحمی درشت هیچ ناراحتی نداشته
    دست شما رو میبوسم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۲۴ دی ۰( 2 سال پیش)
      سلام و عرض ادب نیاز به مصرف دارو نیست لطفاً به مدت یک هفته روزانه دو بار صبح قبل از صبحانه و شب قبل از شام و هر دو بار با مثانه خالی فشارخون و ضربان قلب ایشان را اندازه‌گیری کرده و لیست آن را ارسال نمایید
  • تصویر کاربر دلارام سه شنبه ۱۴ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 445 مشاهده پرسش
    سلام
    من بر اور فشار خون بالا به صورت فوری سزارین شدن الان حدود ۵ سال تیم میگذره این فشار خون من تنظین نشد و همیشه مینیمم ۹ هست
    الان احساس تنگی نفس دارم در قفسه سینه
    ممنون میشم راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۴ دی ۰( 2 سال پیش)
      سلام و عرض ادب آیا دارویی مصرف می‌کنید؟
    2. تصویر کاربر دلارام سه شنبه ۱۴ دی ۰( 2 سال پیش)
      خیر
    3. تصویر کاربر دلارام سه شنبه ۱۴ دی ۰( 2 سال پیش)
      خیر
    4. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۴ دی ۰( 2 سال پیش)
      لطفاً یک هولتر فشار خون ۲۴ ساعته انجام دهید
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر صنم شنبه ۴ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 301 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من خانومی ۳۹ساله هستم ۲ بار حامگی ناخاسته داشتم که ضربان قلب بالای ۲۰۰تا رو تجربه کردم بعد با قرص سقط انجام دادم بعد از ان در فشارهای عصبی خیلی زیاد ویا ماهی یکبار این ضربان قلب بالای ۲۰۰ سراغم میاد به طوری که قفسه سینه ام وقلب دچار درد وسوزش شدید میشه و نمیگزارم که بیهوش بشم و بعد از ۳دقیقه همه چی عادی میشه ولی سوزش و درد تا چند ساعت توی قفسه سینه ام میمونه دکتر رفتم گفت قرص متوپرولول ۴۷/۵ در موقعی که دچار این حالت شدم بخورم ودستگاه هولتر ۲۴ساعته وصل کنم نظر شما چیه اقای دکتر بعضی ها میگویند یک رگ اضافه قلب رو میسوزونند درست میشه ممنونم راهنمایی ام کنید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۴ دی ۰( 2 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً جهت ویزیت به یکی از همکاران محترم الکتروفیزیولوژیست قلب مراجعه بفرمایید
  • تصویر کاربر ضحی پنجشنبه ۲ دی ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 330 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر عکس اکو ونوار خودم و دخترم ممنون میشم راهنمایی کنید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۲ دی ۰( 2 سال پیش)
      پاسخ شما در سوال قبلی داده شد
  • تصویر کاربر سحر شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 315 مشاهده پرسش
    سلام ببخشد من یک هفته دوز اول واکسن سینوفارم وزدم والان ۴روزه که یهو قلبم تیرمیکشه ومیسوزه واز دو روزبعد که واکسن وزدم گلوم هم خیلی میسوزه وسرفه میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً از عدم ابتلا به کرونا اطمینان حاصل فرمائید
  • تصویر کاربر سید شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 301 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    من دیشب از خواب بلند شدم رفتم دست به آب یه دفعه چشمام کلا سیاه شدن دیدم کم شد دردی در قلبم حس کردم و چند روز پیش اول وسوزش داشت الانم درد دارم من 33سالمه ممنون میشم راهنمایم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۲۶ آذر ۰( 2 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً در مورد سن، وجود ریسک فاکتورهای قلبی و ارتباط درد با فعالیت، غذا خوردن، استرس، و تشدید درد با نفس کشیدن عمیق و انتشار به سایر نقاط توضیح بیشتری دهید.
    2. تصویر کاربر سید جمعه ۲۶ آذر ۰( 2 سال پیش)
      سلام آقای دکتر سنم 33سالمه تا حالا هیچ مشکلی نداشتم الآن چهار پنج روز اینجور شدم بد پشت کمرم هم درد میکنه سوزشش زیر دست چپم احساس میکنم دردشم همینجور. با نفس کشیدن عمیق نه دردی ندارم .با غذا خوردن هم ندارم.با فعالیت بدنی هم ندارم .ناراحت باشم آره درد میکنه .بد آقای دکتر فقط شب ها موقعه خواب دردش میاد بد سیگاری هم هستم موقعه دراز کشیدن هم دردش میاد ممنونم خدا خیرتون بده
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۷ آذر ۰( 2 سال پیش)
      از پنتوپرازول و ناپروکسن استفاده بفرمائید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محسن چهارشنبه ۱۰ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 288 مشاهده پرسش
    سلام اقایه دکترخسته نباشید.حدود۲ماه یک دردی پشت قفسه سینم هست.بعضی وقطاپشتمم بسوزمی افته.چندبارنوارقلب گرفتم گفتن ایرادی نداره.سنم۳۴سالمه‌این دردبطورداعم هست.فقط درمواقع استرس پیشترمیشود.روزاکمه.شباپیشترمیشه.ممنون ازلطفتان
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۰ آذر ۰( 2 سال پیش)
      پاسخ شما بطور مکرر در سوال های قبلی داده شده است
  • تصویر کاربر اذرگون شنبه ۶ آذر ۰( 2 سال پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید.مادرم حدود ۵ماه پیش آنژیوگرافی کردندو بعداز ان طبق تشخیص پزشک غلظت خون مادرم زیاد است و مادرم دچار چاقی است.الان حدود ۱ماه است ک درد درناحیه قفسه سینه دارد .و قرص هایی ک دکتر به مادرم داد( متورال نیتروگلیسیرین انتریک کوتد )است.لطفا راهنمایی کنید باید چکار کنیم ایا نیاز به بالن زدن یا فنرگداری قلب است؟خواهشا کمکم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۶ آذر ۰( 2 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً تصویر گزارش آنژیوگرافی ایشان را بفرستید
درحال دریافت اطلاعات