علائم تصلب شرایین ( آترواسکلروز ) چیست؟

تصلب شرایین یا آترواسکلروز یک بیماری است که در آن به علت تشکیل پلاک در دیواره شریان، شریان ها تنگ و سخت می شود. این مقاله چگونگی، علائم و درمان های این بیماری را توضیح خواهد داد. تیر کشیدن قلب یکی از نشانه های اصلی این بیماری است.

بیماری آترواسکلروز که به نام بیماری عروقی آرتریواسکلروتیک نیز شناخته می شود. تصلب شرایین، جریان خون را در سراسر بدن مختل کرده و بدن را در معرض خطر ابتلا به عوارض جدی قرار می دهد.

شریان ها خون پمپاژ شده توسط قلب را حمل می کنند. آسیب به سلول های پوشاننده این شریان ها سبب ایجاد تصلب شرایین می شود. این بیماری، تنگی شریان ها در اثر تشکیل پلاک بر روی دیواره های شریان است.

گرفتگی عروق چگونه تشکیل می شود؟

شریان ها خون را از قلب به دیگر نواحی بدن می برند. این عروق توسط یک لایه نازک سلولی پوشیده می شوند که این لایه آن ها را نرم نگه داشته و به خون اجازه می دهد تا به آسانی جریان یابد. این لایه، اندوتلیوم نامیده می شود.

تصلب شرایین هنگامی شروع می شود که اندوتلیوم آسیب دیده و به نوع مضری از کلسترول اجازه می دهد تا بر روی دیواره شریان تشکیل شود.

بدن نوعی از سلول های خونی سفید را می فرستد تا این کلسترول را پاک کنند اما گاهی اوقات، سلول ها در محل تحت تاثیر به دام می افتند.

عوارض تصلب شرایین چیست؟

با گذشت زمان، یک پلاک حاوی کلسترول، ماکروفاژها، کلسیم و دیگر مواد خونی ساخته می شود. گاهی اوقات، هنگامی که پلاک به اندازه معینی می رسد، رشد آن متوقف شده و هیچ مشکلی را برای فرد ایجاد نمی کند.

با این حال، گاهی اوقات نیز پلاک سبب گرفتگی شریان شده و جریان خون را در بدن مختل می کند. این وضعیت احتمال تشکیل لخته های خونی را افزایش می دهد که می تواند به شرایطی مرگ آور منجر شود.

در برخی موارد، در نهایت پلاک شکسته می شود. در صورتی که این اتفاق بیفتد، پلاکت ها در آن ناحیه جمع شده، به یکدیگر چسبیده و لخته های خونی را تشکیل می دهند.

این وضعیت می تواند سبب مسدود شدن شریان شده و به عارضه ای کشنده مانند سکته مغزی و حمله قلبی منجر شود. این بیماری می تواند تمامی شاخه های شریانی را تحت تاثیر قرار دهد اما به طور کلی شریان های بزرگ تر و با فشار خون بیشتر را درگیر می کند.

علائم آترواسکلروز

اولین نشانه های تصلب شرایین می توانند در دوره نوجوانی تشکیل شوند. در این هنگام خطوطی از سلول های سفید خون بر روی دیواره شریان دیده می شود.

اغلب اوقات، تا زمانی که پلاک پاره نشده و یا جریان خون بسیار محدود نشده باشد علائمی وجود ندارند. معمولا، بروز این شرایط سال ها به طول می انجامد. علائم به شریانی بستگی دارند که تحت تاثیر قرار گرفته است.

علائم تنگی در شریان های کاروتید

شریان های کاروتید به مغز خون رسانی می کنند. محدود شدن جریان خون می تواند به سکته مغزی منجر شود. همچنین ممکن است، در نتیجه وجود تصلب شرایین در این ناحیه فرد طیفی از علائم را تجربه کند. از جمله این علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ضعف
  • سختی در تنفس
  • سردرد
  • بی حسی صورت
  • فلجی
  • تیر کشیدن قلب

درد قفسه سینه

علائم تنگی در شریان های کرونری

درد قفسه سینه می تواند نشانه تصلب شرایینی باشد که شریان های کرونری را تحت تاثیر قرار می دهد. شریان های کرونری به قلب خون رسانی می کنند. هنگامی که جریان خون به قلب محدود می شود، این وضعیت می تواند سبب ایجاد آنژین و حمله قلبی شود. علائم این وضعیت شامل موارد زیر می شوند:

  • استفراغ
  • اضطراب شدید
  • درد قفسه سینه
  • سرفه کردن
  • احساس غش
  • تیر کشیدن قلب

علائم تنگی در شریان های کلیوی

شریان های کلیوی به کلیه ها خون رسانی می کنند. در صورتی که جریان خون به کلیه محدود شود، خطری جدی در ارتباط با ابتلا به بیماری کلیوی مزمن به وجود خواهد آمد. فردی مبتلا به انسداد شریان کلیوی ممکن است موارد زیر را تجربه کند:

  • از دست دادن اشتها
  • تورم در دست و پا
  • سختی در تمرکز کردن

تشخیص تصلب شرایین

افرادی که در معرض خطر ابتلا به تصلب شرایین قرار دارند باید آزمایش شوند زیرا تا زمانی که بیماری قلبی عروقی به وجود نیامده است، علائم نمایان نخواهند شد. تشخیص بر اساس سابقه پزشکی، نتایج آزمایش ها و یک معاینه فیزیکی انجام خواهد گرفت. دیگر آزمایش ها شامل موارد زیر می شوند:

آزمایش های خون

این آزمایش ها مقدار قند، چربی و پروتئین موجود در خون را بررسی می کنند. در صورتی که مقادیر بالایی از این موارد در خون وجود داشته باشند، این وضعیت می تواند بیانگر وجود خطر بالای ابتلا به تصلب شرایین باشد.

معاینه فیزیکی

بیمار معمولا با تیر کشیدن قلب و یا سوزش قلب و درد قفسه سینه به پزشک مراجعه می کند.

پزشک با استفاده از یک استتوسکوپ (گوشی پزشکی) به شریان های فرد گوش می دهد تا در صورت وجود یک صدای غیر طبیعی و ((وووش)) مانند آن را تشخیص دهد. این صدا در نتیجه جریان خون نابرابر به وجود می آید. در صورتی که این صدا شنیده شود، می تواند بیانگر وجود پلاکی باشد که جریان خون را مسدود کرده است.

همچنین، احتمال دارد یک ضریان بسیار ضعیف در محلی که شریان تنگ شده است وجود داشته باشد. گاهی اوقات، هیچ ضربان قابل تشخیصی وجود ندارد.

یک عضو که تحت تاثیر این بیماری قرار گرفته است می تواند فشار خونی داشته باشد که به طور غیر عادی پایین است. ممکن است در پشت زانو یا در شکم توده ای ضربان دار وجود داشته باشد که بیانگر وجود آنوریسم است.

در جایی که جریان خون محدود می شود، ممکن است زخم ها به خوبی التیام نیابند. ممکن است پزشک چنین زخم هایی را در بدن بیمار جستجو کند.

نظر دکتر یزدانخواه در مورد تیر کشیدن قلب

در سوالات بسیاری از ایشان در مورد تیر کشیدن قلب و عوارض آن سوال شده است. ایشان اینگونه پاسخ دادند:

تیر کشیدن قلب
تیر کشیدن قلب

با وجود این که علل بسیاری در مورد درد قفسه سینه و تیر کشیدن قلب وجود دارد، دو دلیل عمده آن را می توان، به مشکلات مربوط به قلب و علل غیرقلبی تقسیم بندی کرد. تیر کشیدن قلب گاهی ممکن است ناشی از اختلاف بین میزان خون رسانی به ضربان قلب و اکسیژن رسانی به عضله قلب باشد.

درد و تیر کشیدن قفسه سینه قلبی بیشتر به علت آترواسکلروز (منجر به تنگ شدن ثابت شریان های عروق کرونر)، ایجاد شده و یا ناشی از اسپاسم های کرونری است که به طور متناوب شریان ها را محدود می کنند. شما بهتر است هر چه سریعتر به یک متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

سونوگرافی (فراصوت)

یک اسکن فراصوت می تواند فشار خون بخش های مجزای بدن را بررسی کند. تغییر در فشار خون بیانگر محلی است که جریان خون در آن جا مسدود شده است.

سی تی اسکن

این مورد می تواند برای یافتن شریان هایی استفاده شود که سخت و تنگ شده اند. معمولا پزشک به کسانی که در معرض ابتلا به تصلب شرایین قرار دارند توصیه می کند تا سبک زندگی خود را تغییر داده و وزنی مناسب داشته باشند. در برخی موارد، درمان می تواند شامل مصرف دارو یا جراحی شود.

قرص سوتالول 40

درمان آترواسکلروز چیست

درمان تصلب شرایین برای جلوگیری از بروز عوارض آن ضروری است. گزینه های درمانی می توانند شامل تغییرات در سبک زندگی، دارو های مختلف و مداخلات جراحی شوند.

با این حال ضروری است، پزشک تصلب شرایین را به درستی تشخیص دهد تا از بازگشت شریان ها به حداکثر توانایی خود اطمینان حاصل شود.

طیف روش های درمانی تصلب شرایین شامل موارد زیر می شوند:

داروی ضد انعقاد عروق

دارو های ضد پلاکت می توانند از تشکیل پلاک پیشگیری کرده و یا به جلوگیری از تشکیل لخته های خونی کمک کنند. دیگر دارو ها مانند استاتین ها، می توانند برای کاهش کلسترول تجویز شوند. همچنین، دارو های مهار کننده های آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین می توانند به کاهش فشار خون کمک کنند.

جراحی

موارد شدید تصلب شرایین می توانند توسط فرایند های جراحی مانند آنژیوپلاستی یا پیوند بای پس عروق کرونر درمان شوند.

آنژیوپلاستی شامل منبسط کردن شریان و باز کردن انسداد می شود تا به این ترتیب خون بتواند دوباره به طور مناسب جریان داشته باشد.

پیوند بای پس عروق کرونر یک نوع دیگر از جراحی است که می تواند با استفاده از شریان هایی در دیگر نواحی بدن و پیوند آن ها برای دور زدن شریان های قلب، جریان خون را به قلب افزایش بخشد.

معجون سیر و لیمو درمان گرفتگی عروق ؟!

توصیه های سلامتی زیادی در مورد نوع تغذیه و فعالیت روزانه برای پیشگیری و درمان گرفتگی عروق وجود دارد، اما هیچ کدام به اندازه معجون سیر و لیمو برای درمان گرفتگی عروق قلب معروف نیست.

کاربران بسیاری نیز سوال مشابهی را از دکتر یزدانخواه در این مورد پرسیده اند، پاسخ دکتر را با هم بخوانیم:

پرسش بیمار:

سلام شوهرم یه هفته پیش انزیو انجام داد گفتن سه رگ بسته س ولی یکی رو که اصلی بوده باز کردن دوتای دیگه رو گفتن هنوز اورزانسی نیس و باید یه ماه دیگه اتجام بده
میخواستم ببینم بازم از دست میشه انجام بشه از دست دیگه ش و اینکه ایا امکانش نیس با دارو باز بشه ؟ البته یه معجون سیر لیمو هم گفتن که باز میکنه میخواستم ببینم اثر داره؟

پاسخ دکتر:

سلام و عرض ادب

بله امکان آنژیوپلاستی مجدد از طریق رگ دست وجود دارد در مورد نیاز و ضرورت آنژیوپلاستی و یا کفایت درمان دارویی با توضیحات ارائه شده پاسخی نمی توان داد و نیاز به دیدن سی دی دارم
معجون سیر و لیمو کاملاً بی اثر است و جایگزین دارو و یا اقدامات تهاجمی نظیر تعبیه استنت نخواهد بود

جلوگیری از تصلب شرایین

پیشگیری از ابتلا به تصلب شرایین یکی از بهترین راه های درمان این بیماری است. اقدامات محدود کننده خطر تشکیل پلاک شامل موارد زیر می شوند:

رژیم غذایی

باید از مصرف چربی های اشباع اجتناب شود، زیرا این مواد می توانند سبب افزایش میزان کلسترول بد شوند. مواد غذایی که در پایین آمده اند سرشار از چربی های غیر اشباع بوده و می توانند به پایین نگه داشتن میزان کلسترول بد کمک کنند:

  • روغن زیتون
  • آووکادو
  • گردو
  • ماهی روغنی
  • آجیل ها
  • دانه ها

ورزش کردن

ورزش کردن میزان تناسب اندام بدن را بهبود بخشیده، فشار خون را کاهش داده و به کاهش وزن کمک می کند.

عدم مصرف سیگار

سیگار کشیدن یکی از عوامل خطر اصلی برای تصلب شرایین بوده و سبب افزایش فشار خون می شود. افراد سیگاری باید هر چه سریع تر سیگار را ترک کرده و قرار ملاقاتی با پزشک خود ترتیب دهند تا در ارتباط با روش های ترک سیگار و مدیریت علائم ناشی از عدم مصرف آن با او مشورت کنند.

عوامل گرفتگی عروق

عوامل مشخصی می توانند سبب آسیب به ناحیه داخلی شریان شده و منجر به تصلب شرایین شوند، این عوامل شامل موارد زیر می شوند:

  • فشار خون بالا
  • سطوح بالای کلسترول
  • مصرف سیگار
  • مقادیر بالای قند در خون

تصلب شریان

تفاوت آترواسکلروز با آرتریواسکلروز

آرتریواسکلروز و آترواسکلروز بیماری های متفاوتی هستند. آرتریواسکلروز به سختی یا سفت شدن دیواره شریان ها گفته می شود. آترواسکلروز به تنگی شریان ها در اثر تشکیل پلاک گفته می شود. آترواسکلروز یک نوع خاص از آرتریواسکلروز می باشد.

تمامی افرادی که به آترواسکلروز مبتلا هستند به آرتریواسکلروز نیز دچار اند اما آن هایی که به آرتریواسکلروز مبتلا هستند الزاما به آترواسکلروز ابتلا ندارند. با این وجود، هر دوی این اصطلاحات به صورت متداول با معنایی یکسان استفاده می شوند.

عوارض گرفتگی عروق چیست؟

آترواسکلروز یا همان پرفتگی عروق کرونری، می تواند به عوارضی جدی و بلند مدت منجر شود. این بیماری می تواند به صورت مستقیم در بیماری های شریان های کرونری، کاروتید و محیطی نقش داشته باشد. در این بیماری شریان های قلبی، شریان های نزدیک به قلب تنگ می شوند.

بیماری شریان های کاروتید و بیماری شریان های محیطی به ترتیب شریان های نزدیک به مغز و شریان های خون رسان به اعضای بدن را به همان گونه تحت تاثیر قرار می دهند.

این بیماری ها می توانند به طیفی از عوارض خطرناک از جمله موارد زیر منجر شوند:

۱) بیماری و نارسایی قلب

در این موارد، ممکن است قلب قادر به پمپاژ خون کافی به سرتاسر بدن نبوده و یا به مقدار لازم از خون پر نشود.

۲) حمله قلبی

این مورد یک وضعیت پزشکی اورژانسی است که در آن جریان خون مسدود می شود. این وضعیت می تواند زندگی فرد را تهدید کند.

مطلب مرتبط: برای جلوگیری از سکته قلبی چه کنیم؟

۳) نارسایی کلیوی

در صورتی که کلیه ها مقادیری کافی از خون دریافت نکنند، ممکن است عملکرد آن ها متوقف شود.

۴) آنوریسم

این یک بیماری جدی است که در آن دیواره های یک شریان متورم شده و گاهی اوقات پاره می شوند که در این صورت می توانند یک خونریزی داخلی و کشنده را رقم بزنند.

۵) سکته مغزی

سکته مغزی یک وضعیت پزشکی اورژانسی است که در آن جریان خون رونده به مغز مسدود شده و مغز اکسیژن مورد نیاز خود را دریافت نمی کند. چنین وضعیتی می توانند سبب مرگ سلول های مغزی شود.

۶) آریتمی

آترواسکلروز می تواند به تپش قلب و ریتم های غیر عادی قلبی منجر شود.

عوامل خطر زا گرفتگی عروق قلب

برخی افراد احتمال بالاتری برای ابتلای به این بیماری دارند. این افراد دارای عواملی مانند موارد زیر هستند:

۱) دیابت

افرادی که به دیابتی کنترل نشده مبتلا بوده و میزان قند (گلوکز) خون آن ها به دفعات زیادی بالا می رود، احتمال بیشتری برای ابتلا به تصلب شرایین دارند.

۲) ژنتیک

افرادی که یکی از والدین، خواهر یا برادر آن ها به بیماری قلبی عروقی یا تصلب شرایین مبتلاست نسبت به دیگران احتمال بسیار بالاتری جهت ابتلا به تصلب شرایین دارند.

۳) آلودگی هوا

به نظر می رسد، قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا خطر تشکیل توده های کلسترول در شریان های کرونری را بیشتر می کند.

نکته: افرادی که در معرض این عوامل خطر قرار دارند، باید به طور ویژه ای در ارتباط با داشتن یک رژیم غذایی کم چرب و کم نمک و همچنین اجتناب از مصرف تنباکو مراقب باشند.

دکتر سعید یزدان خواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای پرسش از دکتر کلیک کنید.

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مهیار شنبه ۲۰ شهریور ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 525 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکترمن سمت چپ بدنم درد می کنه امروزه بیست لیتری اب ازپله بردم بالا سمت چپ قفسه سینه درد کرد نبض دار دردمیکرد بعد۵دقیقه ساکت شدبعضی وقتادست چپ منم دردمیکنه
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۰ شهریور ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب از مسکن هایی نظیر ژلوفن استفاده بفرمائید
  • تصویر کاربر پگاه شنبه ۲۰ شهریور ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    من ۲۰ سالمه و ۲۰ روزه ک در گیر کرونا شدم هیچ مشکلی ندارم فقط چند شبه ک موقع خواب قفسه سینم درد میگیره و باید یکم عمیق نفس بکشم اصلا نمیتونم بخوابم میخواستم ببینم مشکل از ریه هس یا معده چون شکمم خیلی صدا میده
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۰ شهریور ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب در صورتی که درگیری ریه نیز داشته اید این درد سینه می تواند ناشی از آن باشد و در صورتی که عدم درگیری ریه با سی تی اسکن جدید تایید شده است از پنتو پرازول استفاده بفرمایید
  • تصویر کاربر Ophelia پنجشنبه ۱۸ شهریور ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 233 مشاهده پرسش
    سلام مجدد ازتون خواستم نوارقلب و اکوی مادر 64 سالم رو تفسیر کنید و پاسختون این بود
    ‎« سلام و عرض ادب در نوار قلب بلوک کامل شاخه راست مشاهده می شود و در اکو نیز افزایش ضخامت عضلات دیواره قلب و پرولاپس دریچه میترال بهمراه نارسایی خفیف این دریچه و دریچه تریکوسپید گزارش شده است »
    میخواستم بپرسم در این تفسیر مشکل حاد و تهدید کننده حیاتی دیده شده ؟ یعنی نیاز به درمان دارویی و جراحی هست یا مشکل خاصی نیست
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۱۸ شهریور ۰( 3 سال پیش)
      خیر مسئله مهمی نیست لطفاً اکوکاردیوگرافی ایشان را سالیانه تکرار بفرمایید
  • تصویر کاربر ناصح پنجشنبه ۲۱ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 258 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب.استاد بزرگوارمن گشادی دریچه و تنگی دارم.هنوز جراحی نکردم.
    می خواستم واکسن بزنم،تلفنی پرسیدم فرمودیداپیکسابان ۲/۵ درصد بخورم. می خواستم بپرسم آیا در کنارش لوزارتان وفوروزماید رو ادامه بدم؟
    و اینکه اپیکسابان را چه مدت بخورم؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۲۱ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً داروهای مصرفی را کمافی السابق ادامه دهید. مصرف اپیکسابان را تا قبل از جراحی قلب ادامه دهید
  • تصویر کاربر پیمان شنبه ۹ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید بنده 33 سال سن دارم گلیسیریدم 42 و کلسترولم 230 هسش و خیلی تپش قلب و درد قفسه سینه دارم و سرم هم سنگین میشه و میگیره دست و پام هم سست میشه چشامم هم خاب میره قرص پروپرانول هم مصرف میکنم. میخاستم بدونم دارویی باید استفاده کنم برا اینحالم.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۹ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب نیاز به انجام پانل کامل دیابت دارید و در صورت تأیید تشخیص دیابت نیاز به درمان دارویی برای دیابت و چربی خون دارید
  • تصویر کاربر فرشته جمعه ۸ مرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    سلام من مدت ۲سال درد قفسه سینه دارم ی چند روز خوبم ی چند روز شروع میشه ازمایش دادم کم خونی کبد چرب گرید ۱چربی خون ۴۵تا دارو مصرف میکنم ولی دردم خوب نشده سوزشم الان در جناغ سینه همراه درد دارم رفتم متخصص داخلی قرص ارامبخش قرص وعده دادن ولی خوب نشدم
    لطفا راهنماییم کنید چکارکنم چندتا دکتر داخلی مراجعه کردم گفتن برا اعصاب ولی دارم اذیت میشم لطفا راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۸ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب از پنتوپرازول استفاده بفرمایید
    2. تصویر کاربر فرشته جمعه ۸ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      سلام دکتر از قرص لنسوزول ۳۰یک روز در میون فاموتدین هر ۱۲ساعت نورتر بوبتیلین ۱۰شب ولی اصلا خوب نشدم ضربان قلبم یکم بالا ک پرپرانول ۱۰نصف صب نصف شب میخورم این داروها روقطع کنم
      واقعا ممنونم از راهنماییتون ک اینقد سریع جواب دادید
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۸ مرداد ۰( 3 سال پیش)
      دوز مصرفی کم است از لانزوپرازول روزانه و یا دوبار در روز و پروپرانولول ۱۰ میلی گرم روزانه دو بار استفاده بفرمایید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محمد دوشنبه ۲۸ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 247 مشاهده پرسش
    ارسال تصویر اکو
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۸ تیر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً از ۱-ورزش های رقابتی و ۲- ورزش های متوسط و شدید اجتناب کنید
  • تصویر کاربر محمدی جمعه ۲۵ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 249 مشاهده پرسش
    مادرم درد دست چپ و درد قفسه ی سینه ی شدید دارد که با تب همراه هست آیا دچار حمله ی قلبی میشود؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۲۵ تیر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب وجود تب با منشأ قلبی درد قفسه سینه منافات دارد ( بجز التهاب پرده اطراف قلب) و بیشتر مشکلات ریوی نظیر ذات الریه و یا التهاب پرده اطراف ریه مطرح است
  • تصویر کاربر Hosein چهارشنبه ۹ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 231 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید.
    بنده 24سالمه و از امسال قلب درد گرفتم .اما درد قفسه سینه ندارم فقط زیر بغلم و پشت سینم درد میکند هنگام فعالیت بدنی بعضا ضربان قلبم تند میشه و بعضی وقتا احساس میکنم نبضم تند میزنه ...آقای دکتر این درد ها گاها به مدت 20روز کلا رفع میشه و هیچ مشکلی ندارم ولی دوباره یه مدت میاد سراغم ..خیلی ممنون میشم راهنماییم بکنید چون باعث استرس فشار روحی میشه ...خدا ازتون راضی باشه
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۹ تیر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب احتمال منشاء قلبی این دردها کم است لطفاً از نظر سایر عوامل ایجاد کننده درد سینه نظیر علل گوارشی و اسکلتی عضلانی نیز بررسی بفرمایید
  • تصویر کاربر عابد شنبه ۵ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 242 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر
    پدر من ۵۸ سال سن دارند یک ماه پیش به دلیل درد منقطع در قفسه سینه انژیو شدند و بنا به تشخیص پزشک براشون استند گذاشتند. و داروهای لازم رو تجویز کردند. اما با گذشت این مدت درد در قفسه سینه و گاها پشت کمرشون ادامه داره. دارو جدید پرانولول ۵۰ دریافت کردند که خوب نشدند. ایا این درد طبیعیه یا نیاز به پیگیری بیشتر دره؟ و اینکه علتش چیست؟ ممنون از پاسخگوییتون
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۵ تیر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب به احتمال زیاد درد از ابتدا نیز منشاء قلبی نداشته اند توصیه می‌کنم ضمن مراجعه به پزشک محترم معالج از نظر سایر عوامل ایجاد کننده درد سینه نیز بررسی شوند
درحال دریافت اطلاعات