خطرات نارسایی دریچه میترال

نارسایی دریچه میترال حالتی است که دریچه میترال به خوبی بسته نمی شود و به جریان خون اجازه می دهد به داخل قلب برگردد. اگر نارسایی دریچه میترال شدید باشد جریان خون نمی تواند به خوبی از قلب در سراسر بدن به گردش درآید و باعث ایجاد علائمی همچون خستگی و تنگی نفس می شود.

علائم نارسایی دریچه میترال

بعضی از افراد که نارسایی میترال دارند، ممکن است تا سال ها علائمی را از خود نشان ندهند. نشانه ها و علائم نارسایی میترال بسته به شدت نارسایی دریچه و شدت پیشرفت علائم، شامل موارد زیر می باشد:

  • صداهای غیرطبیعی قلب (سوفل های قلبی) که به وسیله گوشی پزشکی (استتوسکوپ) شنیده می شوند.
  • تنگی نفس  مخصوصا هنگام فعالیت یا هنگام دراز کشیدن
  • خستگی
  • تپش قلب، یا احساس ضربان قلب سریع و ضعیف
  • تورم در ناحیه پاها و یا مچ پا

نارسایی دریچه میترال معمولا خفیف است و به آهستگی پیشرفت می کند. ممکن است شما مدت زمان زیادی به این عارضه دچار باشید ولی از آن مطلع نباشید. این بیماری حتی ممکن است پیشترفت نکند.

پزشک شما ممکن است در معاینات اولیه با شنیدن سوفل تشخیص نارسایی میترال را برای شما دهد با این حال گاهی اوقات نارسایی میترال ممکن است به صورت ناگهانی و حاد ایجاد شود و در این حالت شما علائم و نشانه های حاد و شدیدی را از خود بروز می دهید.

معاینه

خطرات نارسایی دریچه میترال

نارسایی خفیف دریچه میترال معمولا عوارض خاصی ایجاد نمی کند اما به طور کلی نارسایی میترال ممکن است عوارض ذیل را باعث شود:

نارسایی قلبی

نارسایی قلبی زمانی اتفاق می افتد که قلب شما نمی تواند مقدار مورد نیاز خون بدن شما را به سرتاسر بدن پمپ کند. در نارسایی دریچه میترال همین اتفاق می افتد مضاف بر اینکه به عقب گرد خون هم در قلب داریم.

در نارسایی میترال به مرور زمان بطن چپ بزرگ تر می شود و اگر درمانی انجام نشود منجر به ضعف و بروز علائم نارسایی قلبی می شود. هم چنین این فشار خون اضافی به ریه های شما برمی گردد که باعث فشار بر سمت راست قلب نیز می شود.

فیبریلاسیون دهلیزی

کشیدگی و بزرگ شدگی دهلیز چپ ممکن است منجر به بی نظمی در ریتم انقباض حفره فوقانی سمت چپ قلب شود که در این حالت دهلیز چپ دچار انقباض های سریع و بی نظم می شود.

فیبریلاسیون دهلیزی ممکن است منجر به ایجاد لخته در دهلیز چپ شود که این لخته ممکن است از دیواره دهلیز جدا شده و وارد گردش خون سیستمیک شود و مشکلات زیادی را ایجاد کند. لخته خون اگر در یکی از شریان های مغز گیر بیفتند می تواند باعث سکته مغزی شود.

با خطرات فیبریلاسیون دهلیزی آشنا شوید : فیبریلاسیون دهلیزی

افزایش فشار شریان ریوی

اگر شما مبتلا به نارسایی میترال درمان نشده باشید یا نارسایی میترال در شما به خوبی درمان نشده باشد می تواند باعث نوعی از پرفشاری خون شود که بر رگ های موجود در ریه اثر بگذارد.

دریچه میترالی که نشت خون دارد میتواند باعث افزایش فشار درون دهلیز چپ شود که این هم متعاقبا باعث پرفشاری شریان های ریوی می شود. این پدیده می تواند منجر به نارسایی قلب شود.

زمان مراجعه به پزشک متخصص

اگر پزشک شما در معاینه قلب شما به وسیله گوشی پزشکی یک سوفل قلبی را شنید برای معاینات بیشتر و گرفتن نوار قلب (اکوکاردیوگرام) شما را به یک پزشک متخصص قلب ارجاع می دهد. اگر در خود شاهد علائمی هستید که ممکن است دال بر مشکل قلبی شما باشد بهتر است که هر چه سریع تر به پزشک خود مراجعه کنید.

گاهی اوقات اولین علائم در نارسایی میترال شامل علائم نارسایی قلب می شوند. نارسایی قلب شرایطی است که در آن قلب نمی تواند گردش خون کافی در تمام بدن ایجاد کند.

دلایل

قلب شما ۴ دریچه برای ایجاد گردش خون در جهت مناسب دارد. این دریچه ها شامل دریچه میترال، تریکوسپید (سه لتی)، دریچه آئورت و دریچه پولمونری (ریوی) می شوند.

هر کدام از این دریچه ها از تعدادی لت یا کاسپ تشکیل شده اند که در هر بار ضربان قلب یک بار باز و بسته می شوند. گاهی اوقات شرایطی پیش می آید که بعضی از دریچه ها به خوبی باز و بسته نمی شوند و اجازه نمی دهند جریان خون از قلب به سمت بدن به خوبی برقرار شود.

در نارسایی دریچه میترال دریچه بین دهلیز چپ و بطن چپ به خوبی بسته نمی شود و باعث نشت خون به صورت برگشتی به دهلیز چپ می شود.

دریچه میترال

علل نارسایی دریچه میترال

دریچه میترال می تواند با علل مربوط به خود دریچه، نارسا شود که به آن نارسایی اولیه دریچه میترال می گویند. بیماری های مربوط به بطن چپ نیز می توانند باعث نارسایی میترال شوند که به آن نارسایی ثانویه یا نارسایی کارکردی دریچه میترال می گویند.

علل شایع نارسایی دریچه میترال عبارتند از:

  • افتادگی دریچه میترال

در افتادگی دریچه میترال، لت های دریچه میترال در هنگام انقباض بطن به درون حفره دهلیز برجسته می شوند. این نارسایی لت های دریچه می تواند باعث این شود که دریچه در هنگام انقباض به خوبی بسته نشود و در نهایت منجر به نارسایی دریچه میترال  شود.

دریچه میترال

  • آسیب به طناب های بافتی

گاهی اوقات ممکن است طناب های بافتی که لت های دریچه را به دیواره قلب وصل می کنند در طول زمان دچار پارگی یا کشیدگی شوند این اتفاق در افراد دارای افتادگی دریچه میترال شایع است.

پارگی طناب ها باعث ایجاد نارسایی شدید و حاد دریچه میترال می شود و ممکن است بیمار به جراحی اورژانسی احتیاج داشته باشد. هم چنین ضربه به قفسه سینه نیز می تواند باعث پارگی طناب های بافتی شود.

  • تب روماتیسمی

تب روماتیسمی می تواند منجر به آسیب به دریچه میترال و متعاقبا نارسایی دریچه شود این اتفاق ممکن است زودرس و یا دیر رس باشد و سال ها بعد از ایجاد عفونت نارسایی دریچه اتفاق بیافتند. تب روماتیسمی امروزه در کشورهای پیشترفته به ندرت دیده می شود اما هنوز هم در کشورهای در حال توسعه شایع است.

  • اندوکاردیت

دریچه میترال ممکن است به وسیله عفونتی که تمام قلب را در بر گرفته است (اندوکاردیت) آسیب ببیند و دچار نارسایی شود.

  • حمله قلبی

سکته قلبی می تواند به منطقه ای از عضلات قلب که دریچه  میترال را پشتیبانی می کنند آسیب زده و ایجاد نارسایی در دریچه میترال کند. اگر آسیب به قلب جدی باشد سکته قلبی می تواند منجر به نارسایی شدید و حاد دریچه میترال شود.

  • ناهنجاری های عضلات قلب (کاردیومیوپاتی)

در طول زمان شرایط خاصی مانند افزایش فشار خون باعث می شوند که عضلات قلب شما با شدت بیشتری کار کنند و به تدریج باعث بزرگ شدن بطن چپ می شوند. این امر می تواند باعث کشیدگی بافت اطراف دریچه شده و دریچه را نارسا کند.

  • ضربه

ضربه به قفسه سینه مانند آن چه در تصادف با ماشین اتفاق می افتد می تواند باعث نارسایی دریچه میترال شود.

  • بیماری های مادرزادی قلب

استفاده طولانی مدت از برخی از داروها میتواند باعث نارسایی دریچه میترال شود. مخصوصا داروهایی که حاوی ارگوتامین هستند (cafergot ، migergot) که در درمان میگرن استفاده می شوند.

 درد قفسه سینه

تشخیص

پزشک شما درباره سابقه بیماری قلبی در شما یا خانواده شما سوال خواهد پرسید. پزشک شما همچنین معایناتی مانند گوش دادن به صداهای قلب با گوشی پزشکی انجام خواهد داد. در نارسایی دریچه میترال بازگشت خون به داخل دهلیز باعث ایجاد صدایی میشود که با گوشی پزشکی قابل سمع است (سوفل قلبی)

پزشک شما سپس در مورد شما تصمیم می گیرد که چه آزمایشاتی را برای تشخیص بیماری انجام دهد و یا ممکن است شماره به یک پزشک متخصص قلب ارجاع دهد.

اکوکاردیوگرام

آزمایشات معمول برای تشخیص نارسایی دریچه میترال

  • اکو قلب

این تست معمولا برای تشخیص نارسایی دریچه میترال استفاده می شود. در این تست امواج و صداهای تولید شده توسط قلب شما به یک مبدل که بر روی قفسه سینه تعبیه شده فرستاده شده و سپس ازین صداها، تصاویر متحرکی از قلب به دست می آید.

این تست ساختار قلب حرکت دریچه میترال و جریان خون موجود در قلب را تعیین می کند. اکوکاردیوگرام به پزشک شما کمک می کند که نگاه نزدیکی به قلب شما داشته باشد و بفهمد که قلب و دریچه میترال با چه کیفیتی کار می کنند. هم چنین پزشک ممکن است که به یک اکوی سه بعدی برای بررسی های بیشتر نیاز داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اکوکاردیوگرافی

  • Xray از قفسه سینه

این تست به پزشک شما کمک می کند که بفهمد آیا دهلیز یا بطن چپ شما دچار بزرگ شدی شده است یا نه و همچنین پزشک شما به کمک این تست می تواند وضعیت ریه های شما را بررسی کند.

  • MRI قلبی

MRI قلبی از یک زمینه مغناطیسی و امواج رادیویی استفاده می کند تا تصاویری با جزئیات زیاد از قلب شما تهیه کند. این تست برای اندازه گیری شدت نارسایی دریچه و ارزیابی عملکرد بطن چپ قلب استفاده می شود.

  • CT قلبی

CT آنژیوگرافی معمولا از قفسه سینه، شکم و لگن تهیه می شود تا پزشک متوجه شود که آیا شما کاندید تعویض دریچه میترال و جایگزینی آن با یک دریچه مصنوعی هستید یا نه.

  • تست ورزش یا تست استرس

انواع مختلف تست های ورزش کمک می کنند تا تحمل قلب شما نسبت به فعالیت و عملکرد قلب در هنگام ورزش ارزیابی شود. اگر بیمار توانایی انجام تست ورزش را نداشته باشد از داروهایی استفاده می شود که اثر ورزش را بر قلب تقلید می کنند.

  • کاتتر زدن قلب

این تست برای تشخیص نارسایی دریچه میترال معمولا استفاده نمی شود. در این روش یک لوله باریک را وارد شریان بازوی شما می کنند و تا حفره دهلیز پیش می روند، سپس در آن منطقه ماده حاجب تزریق می شود تا حفره قلبی به طور واضح در تصویربرداری مشخص شود.

این روش، تصویری واضح از قلب و شریان های قلب شما و هم چنین عملکرد قلبی می دهد. در این روش هم چنین می توان فشار داخل حفره دهلیز چپ را اندازه گرفت.

کاتتر زدن قلب، یا همان آنژیوگرافی یکی از روش های تشخیصی برای گرفتگی های عروق کرونر است. برای اطلاعات بیشتر از نحوه انجام کاتتریزاسیون قلب و مراقبت های بعد از آن این مقاله را بخوانید :

آنژیوگرافی

درمان نارسایی دریچه میترال

درمان نارسایی دریچه میترال بستگی به شدت نارسایی دریچه دارد. اگر شما علائم و نشانه های نارسایی دریچه را تجربه می کنید و شرایط شما روز به روز بدتر می شود شما کاندید درمان نارسایی میترال هستید. در نارسایی میترال هدف درمان بهبود عملکرد قلبی، کاهش علائم و جلوگیری از ایجاد عوارض بعدی است.

درمان نارسایی قلبی توسط پزشک قلب انجام می شود. اگر شما نارسایی دریچه میترال دارید درمان شما در یک مرکز قلب عروق و تحت نظر یک پزشک قلب و عروق و پرسنل حرفه ای بیمارستان که در زمینه قلبی آموزش دیده اند انجام خواهد شد.

مراقبت درمانی

بعضی از بیماران مخصوصا آن هایی که نارسایی خفیف دریچه میترال دارند ممکن است نیازی به درمان نداشته باشند. با این حال این افراد بهتر است توسط پزشک تحت نظر باشند. ممکن است شما نیاز داشته باشید که با دوره تناوب خاصی بسته به شدت بیماری شما تحت نظر قرار بگیرید. هم چنین پزشک شما ممکن است به شما تغییر سبک زندگی را پیشنهاد  دهد.

آنتی بیوتیک

دارو درمانی

پزشک شما ممکن است داروهایی برای شما تجویز کند تا نشانه های شما بهبود یابد، با این وجود دارویی برای درمان نارسایی میترال وجود ندارد.

داروهای مورد استفاده در نارسایی میترال:

  • دیورتیک ها

این دسته از داروها باعث کمبود تجمع مایع در ریه ها و پاهای شما می شود، که در اثر نارسایی میترال به وجود آمده اند.

  • رقیق کننده های خون

این دسته از داروها از تشکیل لخته جلوگیری می کنند و در صورتی که شما فیبریلاسیون دهلیزی داشته باشید استفاده می شوند.

  • داروهای ضد فشار خون

پرفشاری خون باعث بدتر شدن نارسایی دریچه میترال می شود پس اگر شما فشار خون بالا دارید ممکن است پزشک شما برای شما این دسته از داروها را تجویز کند.

بای پس عروق کرونر

جراحی دریچه میترال

دریچه میترال ممکن است نیاز به ترمیم یا تعویض داشته باشد. ممکن است پزشک شما تعویض یا ترمیم دریچه میترال را به شما پیشنهاد کند حتی اگر نشانه یا علامتی در شما پدیدار نشود این کار باعث بهبود عوارض و نتیجه بهتر می شود. اگر شما به علت بیماری قلبی دیگری کاندید جراحی قلب باشید پزشک شما ممکن است در همین حین عمل تعویض یا ترمیم دریچه را برای شما انجام دهد.

جراحی دریچه میترال معمولا به وسیله یک برش در قفسه سینه انجام می شود. در بعضی موارد پزشک ممکن است جراحی را محافظه کارانه تر انجام دهد و برشی که استفاده می کند کوچک تر از برشی باشد که در عمل جراحی قلب باز استفاده می شود.

پزشک شما ممکن است در مورد اینکه تعویض یا ترمیم دریچه میترال بهترین انتخاب درمانی برای شماست با شما صحبت کند. پزشک شما هم چنین ممکن است شما را مورد ارزیابی قرار دهد تا بفهمد که آیا شما کاندید عمل قلب باز هستید یا باید با یک روش محافظه کارانه تر جراحی شما صورت بگیرد.

پزشک ممکن است گاهی اوقات پیشنهاد ترمیم دریچه میترال را بدهد تا عملکرد دریچه و عملکرد قلبی هر دو حفظ شوند. با این حال اگر ترمیم دریچه میترال امکان پذیر نباشد، پزشک مجبور است تعویض دریچه را برای شما تجویز کند.

اعمال جراحی ممکن برای بیمار:

  • ترمیم دریچه میترال

جراحی ترمیم دریچه میترال به وسیله وصل کردن دوباره لت های دریچه، جایگزینی طناب های بافتی و جدا کردن قسمت های اضافی دریچه انجام میشود تا دریچه بتواند به درستی بسته شود. جراح ممکن است گاهی اوقات با جایگذاری یک حلقه مصنوعی در اطراف دریچه، حلقه دور دریچه را سفت و تقویت کند.

در بعضی موراد پزشک ممکن است از یک کاتتر برای ترمیم دریچه استفاده کند. در این روش یک کلیپس یا گیره نگه دارنده به وسیله یک کاتتر به درون قلب فرستاده شده و به لت های دریچه وصل می شوند. از این کلیپس برای شکل دهی دوباره دریچه استفاده می شود. این نوع از ترمیم دریچه در افرادی انجام می شود که انجام جراحی در آن ها خطر بالایی دارد.

در بعضی موارد ممکن است پزشک همین روند درمانی را برای بیماری انجام دهد که به خاطر نارسایی دریچه تعویض دریچه انجام داده است اما دریچه مصنوعی هم دچار نشت خون و نارسایی شده است.

تعویض دریچه میترال

  • تعویض دریچه میترال

اگر دریچه میترال شما قابل ترمیم نیست تعویض دریچه میترال باید برای شما انجام شود. در این روش دریچه اصلی شما از قلب جدا شده و یک دریچه مصنوعی فلزی یا بافتی جایگزین آن میشود. دریچه های بافتی معمولا از گاو، خوک یا بافت های انسانی تهیه می شوند.

دریچه های بیولوژیکی (بافتی) در طول زمان تخریب می شوند و به تدریج نیاز پیدا می کنند که تعویض دوباره انجام شود. افرادی که از دریچه های مکانیکی (فلزی) استفاده می کنند نیاز است برای باقی عمر خود به صوررت پیشگیری از داروهای رقیق کننده خون استفاده کنند.

پزشک شما باید درباره فواید و عوارض هر کدام از این دریچه ها با شما صحبت کند و به شما اطلاع دهد که کدام نوع از دریچه برای شما مناسب است.

در مورد کارهایی که بعد از عمل جراحی باید انجام دهید با پزشک خود صحبت کنید هم چنین اگر بعد از عمل جراحی علامت یا نشانه جدیدی در شما ظاهر شد به پزشک خود اطلاع دهید.

یکی دیگر از درمان های غیر تهاجمی دریچه قلب، والولوپلاستی یا بالون دریچه قلب است. دریچه هایی که دچار تنگی و سفتی شده باشند با این روش به راحتی و با کمترین دوره نقاهت قابل درمانند.

والولوپلاستی

سبک زندگی و توصیه های خانگی

پزشک شما ممکن است تغییر سبک زندگی و رعایت یک سبک زندگی سالم برای قلب شما را به شما پیشنهاد دهد.

  • فشار خون خود را کنترل کنید. کنترل فشار خون در بیماران دارای نارسایی دریچه میترال ضروری است.
  • رژیم غذایی سالم داشته باشید. رژیم غذایی به طور مستقیم بر نارسایی میترال تاثیر نمی گذارد. اما رژیم غذایی سالم میتواند از ایجا سایر بیماری های قلبی که باعث ضغیف شدن قلب شما می شود، جلوگیری کند. از غذاهایی استفاده کنید که کمتر چربی های اشباع شده، شکر، نمک و غلات فراوری شده دارند. سعی کنید از غذاهایی مانند سبزیجات، میوه ها، غلات کامل و پروتئین دار استفاده کنید.
  • وزن خود را متناسب نگه دارید، سعی کنید وزن خود را در محدوده ای که پزشک به شما توصیه کرده نگه دارید.
  • جلوگیری از ابتلا به اندوکاردیت عفونی. اگر شما تعویض دریچه انجام داده اید پزشک شما به شما توصیه میکند که قبل از انجام مداخلات دندان پزشکی به صورت پیشگیرانه از آننتی بیوتیک استفاده کنید.
قطع مصرف الکل. استفاده زیاد از الکل می تواند باعث ایجاد آریتمی (ایجاد ریتم های نابجای قلبی) شود و علائم شما را بدتر کند. نوشیدن بیش از حد الکل می تواند باعث ضعیف شدن عضلات قلبی و کاردیومیوپاتی شود که باعث بدتر شدن نارسایی قلبی میشود.
  • از کشیدن سیگار پرهیز کنید.
  • فعالیت بدنی را جزو برنامه روزانه خود قرار دهید. اینکه شما چقدر می توانید فعالیت بدنی کنید بسته به شدت بیماری شما دارد. قبل از شروع فعالیت بدنی در این مورد با پزشک خود مشورت کنید.
  • پزشک خود را مرتب ملاقات کنید. برای ملاقات با پزشک خود یک برنامه منظم داشته باشید.
اگر شما یک زن با نارسایی دریچه میترال هستید، بهتر از قبل از اقدام به باردار شدن با پزشک خود مشورت کنید. بارداری باعث پرکاری قلب می شود.

اینکه چه مقداری که قلب شما می تواند این کار اضافی را تحمل کند بستگی به درجه نارسایی دریچه شما دارد. در طول مدت بارداری و بعد از زایمان نیاز است که شما توسط یک پزشک قلب و یک پزشک زنان و زایمان تحت نظر قرار بگیرید.

 

دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای پرسش از دکتر روی مشاوره پزشکی کلیک کنید.

 

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر Mani شنبه ۱۳ مهر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 284 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من ی مدت قلب درد تنگی‌نفس خیلی زیاد داشتم با دردقفسه سینه زیرقفسه سینه وپشتش،اکو نوار فلب دادم مشخص شد ک شل شدن دریچه میترال دارم دکتر ریه قبلا واسم اسپری سیبمیکور تجویز کرده بود واس تنگی نفس همونو دکتر قلب بعد اکو تجویز کرد با قرص پروپراتل واس تپش دلو قلبم الان بعداکو خیلییییی زیاد شده قلب دردم ب طوری ک چندین بار دروز بیشترم شده خیلییی خیلییی زیاده شده درهرحالی هستش نفس کشیدنت جای گرم باشم یا سرد !!ی عمل جراحیم داشتم ک بی هوشم نکردن گفتن علاعم تنفسی داری حالا من تنگی‌نفسم خیلییی زیاد‌شده وقلب دردم من باید چیکارکنم ؟؟؟؟ممنون میشم جواب بدین
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۳ مهر ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب

      نتیجه اکو و گزارش اکو و دیگر آزمایش های خود را ارسال نمایید.

  • تصویر کاربر م یکشنبه ۳۱ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 310 مشاهده پرسش
    سلام.من خانم ۴۱ساله هستم . چند وقتی هست درد شدیدی در سمت چپ بدنم هست(دست.پشت شانه.پا.سمت چپ قفس سینه).به پزشک مراجعه کردم.گفتند نارسایی دریچه قلب داری. تست ورزش و اکو ازم گفتن.قرص ایپورانول بهم دادن.چند روزه مصرف میکنم ولی دردم کم نشده.چیکار باید کنم.راه درمانش چیه. چه مشکلاتی به همراه داره
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۳۱ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      لطفا مدارک پزشکی و نتیجه اکو را برای بنده ارسال نمایید.

  • تصویر کاربر سیده شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 270 مشاهده پرسش
    سلام وقتتون بخیر
    من سی ساله هستم در دوران بارداریم‌که سه سال پیش بود شزایط سختی داشتم و بعدش متوجه شدم دریچه میترالم علاوه بر پرولاپس دچار نارسایی خیلی خفیف شده
    به تازگی چون تپش قلب زیادی داشتم و تنگی نفس و درد قفسه سینه اذیتم میکرد دوباره رفتم اکو شدم متوجه شدم از تریویال به مایلد پیشرفت داشته نارسایی دریچه کیترالم‌و همچنین دریچه تزیکوسپید هم مایلد شده نارساییش درصورتیکه قبلا دریچه تریکوسپیدم مشکلی نداشت ... در حال حاضر قرص پروپرانولول بیست استفاده میکنم با کیو ۱۰ پلاس ۳۰ ... آیا برای جلوجیری از بزرگ شدن بطن و بدتر شدن اوضاع قلبم باید ترمیم دریچه انجام بدم ؟ درضمن دکتر بهم گفتن پرولاپس خیلی بزرگی داری که باعث نارسایی شده .
    من چیکار کنم بدتر نشه ؟ عمل قلب انجام بدم بهتر نیست میترسم سایر دریچه های قلبمم مشکل پیدا کنه اگر ممکنه راهنمایی بفرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      فعلاً جای هیچ گونه نگرانی نیست و نیاز به هیچ درمان اختصاصی و جراحی قلب مطلقا ندارید
      در صورت وجود تپش قلب از قرص متورال یا پروپرانولول استفاده کنید و اضطراب رو از خودتون دور کنید
      پیگیری سالیانه اکو داشته باشید

  • تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۲۷ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    دریچه میترال با کمتر از 40 درصد عمل میخاد چهار سال دارای مشکم و دارو میخورم فشار خونی هستم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۲۷ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      سوال شما نامفهوم است لطفاً تصویر گزارش اکو را بفرستید

  • تصویر کاربر معصومه سه شنبه ۲۶ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 385 مشاهده پرسش
    باعرض سلام.من خانمی 38ساله هستم دوسال پیش افتادگی دریچه میترال الان باعلایم دردقفسه سینه به سمت راست دکتررفتم باانجام نوارواکو گفتن قلب خون پس میزنه همون نارسایی دریچه قلب برام اسکن نوشتن من بچه شیرخواردارم نمیتونستم دکتربرام استرس اکو نوشتن میخواستم بپرسم استرس اکو ماننداسکن دقیق نشون میده یانه نظرشماچیست؟دکترمشکل منو بین وسط اعلام کرد میخواستم بپرسم بادارو درمان میشه یانه؟داروی که تجویزکردن بیتورول50 نصف درروزیک عددتریامترن اچ نصف .اس ا میخورم.باتشکرفراوان
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۲۶ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      در مورد سوال شما پیرامون دقت استرس اکو در صورتی که به روش درست و مناسبی انجام شود مشابه اسکن هسته ای و یا کمی بهتر هست در صورت عدم تایید گرفتگی عروق قلب نیازی به مصرف آ ای آ ندارید

  • تصویر کاربر فرشته سه شنبه ۲۶ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 291 مشاهده پرسش
    سلام من یه دختر 18 ساله ام که حدود 10 سالگی احساس قلب درد خفیفی داشتم و بعد از اکو فهمیدم که افتادگی دریچه میترال دارم اما دکتر گفت ک مسئله مهمی نیست چون دردم زیاد نبود اما الان بیشتر وقتا درد قلب شدیدی دارم و دست چپم بی حس میشه نفسمم خوب بالا نمیاد باید چکار کنم؟ ممکنه خطری داشته باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۲۶ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      به نظر می رسد که مشکل جدی وجود نداشته باشد ولی توصیه می کنم که اکوی خود را هر دو سال یک بار تکرار کنید

  • تصویر کاربر حسین سه شنبه ۲۶ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 541 مشاهده پرسش
    سلام، پسر 27ساله هستم، افتادگی دریچه میترال شدید دارم، اقای دکتر گفتن باید ترمیم یا تعویض میشه دریچت، خیلی نگرانم ک دریچه فلزی بزارن ویک عمر محدود بشم، بیمارستان شهید رجایی، دکتر سعید حسینی میتونند ترمیم کنند، یا کلا با هدف تعویض جراحی می‌کنند، دکتر معرفی میکنید کار بلد!
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۲۶ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      در صورت امکان بهترین گزینه درمانی برای شما ترمیم دریچه است ولی این مسئله در حین جراحی مشخص خواهد شد و قبل از جراحی با اطمینان کامل نمی‌توان در مورد آن نظری داد
      آقای دکتر سعید حسینی یکی از بهترین همکاران جراح قلب هستند که تجربه بسیار خوبی با این نوع جراحی دارند

  • تصویر کاربر َسمیه یکشنبه ۲۴ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 289 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید خدمت آقای دکتر من 33ساله حدود پنج شش ساله تشخیص نارسایی دریچه ریوی دادن وداروپروپرانول 20مصرف میکنم ولی اصلا دردقلبم قطع نمیشه ازاحساس خفگی ‌‌‌وبی حالی خسته شدم لطفا درمان قطعی وبفرمایید ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۴ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      بیماری نارسایی دریچه ریوی به میزان کم در ۸۰ درصد افراد نرمال دیده میشه و تا این میزان از نارسایی دریچه غیرطبیعی محسوب نمیشه و نیاز به اقدام خاصی هم نداره و باعث درد قفسه سینه هم نمی شه ولی میزان شدیدتر از این مقدار یعنی نارسایی متوسط و نارسایی شدید دریچه ریوی میتونه مشکلاتی رو ایجاد کنه و نیاز به پیگیری دارد
      بنابراین در صورتی که مشکل شما درد سینه هستند و شدت نارسایی دریچه کم هست این درد ارتباطی با نارسایی دریچه نداره و توصیه می کنم که سایر علل ایجاد کننده درد قفسه سینه را هم بررسی بفرمایید

  • تصویر کاربر Le شنبه ۱۶ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 1705 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب خدمت جناب آقای دکتر
    من یه سوال از خدمتتون داشتم
    مادر من 59ساله مشکل نارسایی شدید دریچه میترال و ریتم AF داشتن که با انجام اکو در اردیبهشت 98 EF ایشون 50درصد بود و با انجام اکوی مجدد در 3تیر ماه EF به 45درصد رسیده بود
    مادرم جهت عمل تعویض دریچه در بیمارستان بستری و روز قبل عمل در 19 مردادEF ایشون 35-40 درصد گفته شد که بعد از یک هفته بعد عمل با انجام اکو EF به 25-30 درصد رسیده
    سوال بنده اینه که چطور ممکنه در عرض 3 ماه از اردیبهشت تا تیر ماه که شرایط مادرم خیلی بد بود EF خیلی کم نشد ولی این چند روز آنقدر کاهش EF داشتن ؟
    و اینکه آیا امکانش افزایش EF به 45 درصد وجود داره ؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۶ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      کاهش میزان EF بعد از جراحی تعویض دریچه در مبتلایان به نارسایی دریچه میترال امری قابل انتظار و به نوعی طبیعی است و جای نگرانی وجود ندارد

  • تصویر کاربر آرین شنبه ۱۶ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 279 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید خدمت آقای دکتر
    دختری ۳۱ ساله هستم مدتی است موقع فعالیت بخصوص بالا رفتن از پله دچار تنگی نفس و تپش قلب میشوم در اکو افتادگی دریچه میترال و برگشت خون از دریچه تریکوسپید گزارش شده گاهی اوقات دچار درد قفسه سینه میشوم که تا گردن و گاهی دست چپم کشیده میشود پرانول مصرف میکنم ولی تاثیری نداشته لطفا راهنمایی فرمایید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۶ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      لطفاً تصویر گزارش اکو را بفرستید

درحال دریافت اطلاعات