۱۰ علت تپش قلب در بیماران را بشناسید

اگر ضربان قلب ما به بالاتر از حد نرمال و قابل قبول برسد، به این وضعیت تپش قلب (heart palpitations) می گویند. این وضعیت می تواند بسیار هشدار دهنده باشد با این حال معمولا آسیبی به ما نمی رساند و پس از کمی استراحت، آرام می شود. در این مقاله به بررسی ۱۰ علت تپش قلب می پردازیم.

تمامی روزها، هر روز و هر لحظه قلب ما در حال پمپاژ کردن خون به نواحی مختلف بدن است تا اکسیژن و مواد ضروری را برای آنها تامین کند. علت تپش قلب در فرد می تواند ریشه در مسائل مختلف داشته باشد.

اکثر اوقات ما حتی متوجه فعالیت دائم و تپش قلب خود نیستیم، ولی گاهی اوقات که در حال انجام ورزش و فعالیت بدنی هستیم یا بر اثر چیزی به شدت می ترسیم، تپش قلب ما بالا رفته و ما را متوجه خود می کند.

اگر ضربان قلب ما به بالاتر از حد نرمال و قابل قبول برسد، به این وضعیت تپش قلب (heart palpitations) می گویند. این وضعیت می تواند بسیار هشدار دهنده باشد با این حال معمولا آسیبی به ما نمی رساند و پس از کمی استراحت، آرام می شود.

اما گاهی اوقات می تواند نشانه این باشد که ما در خطر هستیم و باید مشکل خود را هر چه سریع تر درمان کنیم. در این مقاله نگاهی خواهیم داشت به رایج ترین علائم و دلایل بروز تپش قلب در بیماران.

ترس

۱️⃣ حمله وحشت زدگی علت تپش قلب

ترس و وحشت یک واکنش طبیعی در انسان ها است که همه ما آن را در برخی شرایط و اوقات تجربه می کنیم. در واقع یک غریزه نجات و زنده ماندن در ما وجود دارد که باعث می شود نسبت به موقعیت های خطرناک و آسیب رسان واکنش نشان دهیم. اگر به خوبی در این شرایط واکنش نشان ندهیم، خطر پیش رو می تواند به ما آسیب برساند و یا حتی منجر به مرگ شود. اما گاهی اوقات این ترس می تواند خطرناک و نگران کننده شود و همیشه توجیه پذیر نیست.

همانطور که از نام آن مشخص است، حمله وحشت زدگی زمانی است که فردی حس بسیار نگران کننده اضطرار یا ترس را در خود داشته باشد. این می تواند یک تجربه بسیار ترسناک برای کسی باشد که این حمله را تحمل می کند و به وسیله تعدادی از علائم نظیر تپش قلب قابل شناسایی است.

آب

۲️⃣ تپش قلب به علت کاهش سطح آب بدن

اکثر ما در طی روز آن چنان توجهی به میزان سطح آب بدن خود نداریم و این که آیا میزان آب کافی و مورد نیاز وارد بدن ما می شود یا خیر. با این حال گاهی اوقات میزان آب ورودی به بدن ما بسیار کم است و در نتیجه با مشکل کم آبی بدن مواجه می شویم. این شرایط می تواند منجر به بروز تعدادی از علائم نظیر تپش قلب شود. با این حال مقابله و حل این وضعیت معمولا آسان است.

معمولا کاهش آب بدن می تواند منجر به کاهش فشار خون در افراد شود چرا که مایعات کمی در بدن وجود دارند. کم آبی بدن همچنین می تواند در تعادل موجود بین الکترولیت ها یا مواد غذایی که از مایعات دریافت می کنیم اختلال به وجود آورد. در چنین شرایطی بدن جهت جبران این وضعیت و کمبود آب ضربان قلب و سرعت آن را بالا تر می برد و مشکل تپش قلب به وجود خواهد آمد.

استرساسترس

۳️⃣ استرس علت تپش قلب

زندگی ما همیشه همانطور آرام و بدون مشکل و گرفتاری دنبال نمی شود و به عبارتی همیشه ایده آل نیست. اتفاقات و مشکلات اطراف ما منجر به افزایش استرس ما می شوند و بدن ما با مشکلات و اتفاقات درگیر خواهد شد تا آن ها را حل کند. آدرنالین کم کم و به شکل مخفیانه وارد جریان خون ما می شود و امکان آرام بودن و ریلکس کردن را از ما می گیرد. در نتیجه قلب سعی می کند سخت تر کار کند و خون را به نواحی مختلف از بدن پمپاژ می کند.

این پمپاژ سنگین و قوی خون منجر به بروز مشکل تپش قلب می شود که یکی از علائم بسیار رایج و شناخته شده از استرس و اضطراب به شمار می رود. معمولا ما با گذشتن چند لحظه آرام می شویم و همراه با آن ضربان قلب ما نیز به حالت طبیعی بر می گردد. اگر تپش قلب حتی پس از کم شدن میزان استرس ما پا برجا باقی بماند باید حتما به سراغ درمان رفته و با پزشکان عمومی و متخصص مشورت کنیم.

رژیم غذایی

۴️⃣ تغییرات رژیم غذایی علت تپش قلب

انسان ها معمولا رژیم غذایی متنوعی دارند و گذشته از درد شکم و مشکلات مربوط به آن، این تنوع غذایی مشکلی به وجود نمی آورد. در حقیقت متخصصین داشتن یک رژیم غذایی متنوع را پیشنهاد می کنند چرا که می تواند تنوع مواد غذایی ورودی به بدن ما را افزایش دهد تا بدنی سالم و خوش فرم داشته باشیم. با این حال گاهی اوقات تغییرات جدید و ناگهانی در رژیم غذایی می تواند تاثیرات ناخواسته و بدی داشته باشد که یکی از این موارد تپش قلب است.

ایجاد یک تغییر جدید در رژیم غذایی ممکن است موادی را وارد بدن فرد کند که به آن آلرژی دارند و در نتیجه این اتفاق تپش قلب به وجود خواهد آمد. این تغییرات رژیم غذایی می توانند بر موارد دیگری نظیر سطح قند خون تاثیر بگذارد که خود عامل دیگری برای افزایش ضربان قلب افراد به شمار می رود. اگر یک تغییر خاص در رژیم غذایی منجر به بروز تپش قلب در شما شد پیشنهاد می کنیم یک تاریخچه از موادی که معمولا مصرف می کنید نگه دارید تا بتوانید خیلی زود غذایی که منجر به بروز این اثرات ناخواسته می شود را شناسایی نمایید.

کافئین

۵️⃣ تحریک کننده ها علت تپش قلب

مواد مختلفی وجود دارند که به عنوان محرک برای بدن فعالیت می کنند. این مواد معمولا میزان هوشیاری ما را بالا می برند و در نتیجه آن ضربان قلب نیز شدت بیشتری پیدا می کند. تعداد زیادی از محرک های هوشیاری و بدن در بالا رفتن سرعت تپش قلب تاثیر دارند که حالتی غیر نرمال به حساب می آید.

یک مثال از این مواد محرک که مصرف زیادی نیز در بین افراد دارد کافئین است که بیشتر در چای و قهوه پیدا می شود. با این که چنین نوشیدنی هایی برای اول صبح ایده آل هستند تا هوشیاری ما را در شروع ساعت کاری بالا ببرند اما بسیاری از افراد باید کافئین را با تعادل و دقت مصرف کنند تا از تپش قلب بالا جلوگیری به عمل آید. دارو هایی نظیر آمفتامین ها (amphetamines) و کوکائین (cocaine) نیز می توانند منجر به ایجاد تپش قلب در افراد شوند. همچنین نوشیدنی های انرژی زا نظیر رد بول نیز می توانند مسئول به وجود آمدن تپش قلب در افراد باشند.

دارو

۶️⃣ تپش قلب به علت مواد دارویی و داروها

برای درمان بیماری ها و مشکلات حوزه سلامتی انسان تنوع بسیار زیادی از مواد دارویی و دارو های مختلف وجود دارد. این دارو ها علاوه بر تاثیر مثبت خود بر روی بیماری های خاص، عوارض جانبی متعددی نیز دارند که برخی از آن ها ناخواسته هستند. یکی از عوارض جانبی احتمالی برای بعضی از دارو ها افزایش تپش قلب است.

اگر احتمال بروز تپش قلب در شما وجود دارد و یا هرگونه عکس العمل دیگری نسبت به دارو ها دارید حتما باید قبل از مصرف هر داروی جدید و یا حتی داروهای قدیمی با پزشک معالج خود مشورت کنید. ممکن است در این شرایط پزشکان داروهای دیگری را جایگزین کنند. ترکیب های متفاوت از دارو ها نیز می توانند منجر به بروز تپش قلب شوند و اگر این علائم و مشکلات از بین نرفت حتما باید در این باره با پزشک معالج خود صحبت کنید.

معاینه قلب

۷️⃣ تغییرات هورمونی علت تپش قلب

بدن های ما به شدت تحت تاثیر هورمون ها هستند و همین هورمون ها جنبه های مختلف از بدن ما و کارکردهایمان را کنترل می کنند. هورمون ها می توانند بر روی حالت و مود، سطح قند خون، دمای بدن و دیگر بخش های بدن ما تاثیر بگذارند. یک کارکرد خاص بدن ما در این زمینه ضربان قلب است. تغییرات مختلف در سطح هورمون های بدن می توانند منجر به ایجاد تپش قلب شوند. با رسیدن دوباره سطح هورمون ها به حالت تعادل، مشکل تپش قلب نیز حل می شود.

در خانم ها، این گونه تغییرات هورمونی ممکن است به دلایلی نظیر حاملگی، دوران قاعدگی و یائسگی رخ دهند. دارو های پیشگیری از بارداری نیز می توانند دلیل اصلی تغییرات هورمونی باشند که منجر به تپش قلب می شود. اگر مشکل تپش قلب ادامه دار باشد و زود از بین نرود پیشنهاد می شود به دنبال درمان پزشکی مشکل باشیم به خصوص اگر فرد مربوطه باردار باشد.

ضربان قلب هدف

۸️⃣ ورزش و نرمش علت تپش قلب

متخصصین سلامت پیشنهاد می کنند در برنامه زندگی خود به اندازه کافی وقت برای تحرک و ورزش بگذاریم و این یک پیشنهاد بسیار خوب است.

ورزش و تحرک به افراد کمک می کند سیستم قلبی و عروقی خود را در حالت مناسب و سالمی نگه دارند و منجر به سالم ماندن قلب و شش های افراد می شود. همچنین به کمک ورزش و نرمش می توان چربی اضافه را آب کرد، حس و حال کلی خود را بهبود بخشید و کیفیت زندگی را در مجموع بالا برد.

اگر به تمرین و ورزش عادت ندارید، بالا رفتن ضربان قلب و مشکل تپش قلب می تواند تا حد زیادی نگران کننده باشد. این افزایش ضربان قلب عموما موقت است و حتی برای شما مفید خواهد بود.

اگر در مورد تپش قلب خود در حین ورزش کردن و یا پس از آن مطمئن نیستید و نگرانی دارید حتما با یک پزشک مشورت کنید. علاوه بر این یک مربی فیتنس و تناسب اندام می تواند تمرینات مناسبی را برای شما برنامه ریزی کند تا مشکل به وجود آمدن تپش قلب برطرف گردد.

ضربان قلب نرمال در حین ورزش چقدر باید باشد؟ : ضربان قلب هدف

کم خونی

۹️⃣ کم خونی (Anemia) و تپش قلب

ماده خاصی به نام هموگولوبین باعث قرمز بودن خون های موجود در بدن ما می شود. هموگولوبین یک نوع پروتئینی است که در سلول های قرمز خون پیدا می شود. این پروتئین حامل آهن است که وابستگی زیادی به اکسیژن دارد. آهن به اکسیژن این امکان را می دهد تا خود را به هموگولوبین متصل کند و سپس سلول های قرمز اکسیژن را به نواحی مختلف بدن حمل می کنند.

هنگامی که تعداد سلول های خونی قرمز کم می شود و یا به عبارتی هموگولوبین فرد کاهش می یابد، بدن نمی تواند اکسیژن مورد نیاز خود را تامین کند. نام این شرایط خاص را کم خونی می گویند و یکی از راه هایی که بدن سعی در جبران این مشکل دارد بالا بردن ضربان قلب است تا به کمک آن بتواند اکسیژن موجود در گردش خون بدن را بالا ببرد. در نتیجه این کم خونی مشکل تپش قلب برای فرد به وجود می آید. مشکل کم خونی قابل درمان است و در نتیجه این نوع از تپش قلب پس از حل مشکل مربوطه و بالا آمدن سطح اکسیژن موجود در جریان خون به حالت عادی بر خواهد گشت.

قلب درد

🔟مشکلات قلبی علت تپش قلب

قلب های ما روزانه و بدون هیچ توجهی به کار خود ادامه می دهند و ما نیز معمولا توجه خاصی به این عضو مهم نداریم و فکر می کنیم مشکلی آن را تهدید نمی کند. وابستگی ما به سلامت قلب در بدن بسیار بالا است چرا که اگر جریان خود پمپاژی آن به اندام های بدن متوقف شود از بین می رویم. هنگامی که مشکلات قلبی خاصی که منجر به محدود کردن خون در گردش بدن می شوند اتفاق می افتند، نتایج و اثرات این مشکلات زیان بار خواهند بود.

اگر بنا به هیچ دلیل مشخص و دقیقی مشکل تپش قلب دارید، این موضوع می تواند نشانه این باشد که مشکلی برای قلب شما به وجود آمده است. با این که تمامی مشکلات قلبی به صورت فوری خطرناک و زیان بار نیستند اما بعضی از این موارد نظیر حمله های قلبی می توانند کشنده باشند. اگر مشکل تپش قلب افراطی و غیر طبیعی دارید و یا حس می کنید که حمله قلبی برایتان پیش آمده است حتما خیلی زود بدون هیچ گونه اتلاف وقت به ملاقات پزشکان متخصص قلب و عروق بروید.

 

دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر فریبا سه شنبه ۲۶ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    سلام جناب اقای دکتر با عرض تبریک سال نو. من‌عمل ویندوز قلب که ۱۰۰۰سی سی اب از قلبم کشیدن و از ریه چپم ۵۰۰ سی سی .دکتر قلبم قرصهای وراپامیل ۴۰ صبح و شب ها میخوردم و همچنین آمیودارون صبح حا یک عدد این قرصها در عرض دوماه چنان‌رعشه و بی اشتهایی و لرزش شدید کل بدنم‌میداد که قادر به نشستن نبودم .بعداز دوماه دکتر رفتن دکتر ریه مرا به دکتر قلب دیگری معرفی کرد که دیروز رفتم پیش خانم دکتری بعداز معاینه و اکو و نوار قلب به من‌سوتالول ۸۰ دادن .من‌ نمیدانم ایا سوتالول مصرف کنم‌ درست است من‌ نمیدانم چرا زیاد حس خوبی ندارم به تجویزقرصها . خواستم‌بدانم ایا از نظر شما ایندقرص برایم خوب است یا خیر.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۲۶ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      متاسفانه توضیحات شما در مورد بی نظمی قلبی که نیاز به مصرف آمیودارون و یا سوتالول کافی نیست لطفاً در صورتی که نوار قلبی که در ان آریتمی قلبی شما ثبت شده است، دارید بفرستید همچنین توصیه می کنم با توجه به مصرف آمیودارون آزمایشهای تست های تیروئیدی را انجام دهید

  • تصویر کاربر بهناز یکشنبه ۲۵ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من ۶ اسفند ابیلیشن کردم گاهی تپش قلب دارم و احساس بدی بهم دست میده زود خسته میشم و اینکه آیا میتونم مثل قبل تمام کارهایی رو که انجام‌ میدادم دوباره انجام بدم سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۵ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      شما نیاز به انجام یک اکوکاردیوگرافی و هولتر ریتم ۴۸ ساعته دارید

    2. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۵ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      شما نیاز به انجام یک اکوکاردیوگرافی و هولتر ریتم ۴۸ ساعته دارید. پس از انجام موارد فوق الذکر می توان سوال شما را پاسخ داد

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر فرهاد یکشنبه ۲۵ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر ببخشید من قلبم احساس میکنم هنگام تپش داخل سینه ام به چپ و راست میرود یعنی احساس میکنم به ازای هرتپش یه ضربه اضافی میزنه قبلا هم که ورزش میکردم بعد از ورزش دست چپم خیلی شدید درد میکردن الان هم پشت قلبم هر از گاهی میگیره و درد میکنه ایا با دارو درمان میشه؟
    کلا بیماری های اریتمی تا چه حدی کامل درمان میشوند
    برای اطلاعات بیشتر من ۱۹ سالمه مشکل گشادی دریچه میترال خفیف و تنگی تریکوسپبد و ریوی خفیف دارم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۵ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      لطفاً تصویر گزارش اکوکاردیوگرافی خود را بفرستید

  • تصویر کاربر مریم دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 546 مشاهده پرسش
    اقای دکتر بقیه ی عکسای تست ورزش را اینجا ارسال کردم
    من تلفنی باهاتون صحبت کردم از بیمارای خودتون هستم اون روزی که حالم بد شد غروب بود و خودتون مطب نبودید مجبور شدم جایی دیگه برم ولی فقط به جواب شما اطمینان دارم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      لطفاً در صورتی که در حین تپش قلب نوار قلب گرفته‌اید تصویر آن نوار قلب را نیز بفرستید

  • تصویر کاربر K یکشنبه ۲۵ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    سلام دکتر خداقوت
    دکتر تپش قلیم رو به وضوح حس میکنم خیلی بالا هست و اکثرا حس مسکنم داره از سینم میزنه بیرون در کتف و شانه چپ از پشت و قسمت چپ نزدیک قلبم درد دارم و خود قلبم هم تیر میکشه اخرین بار که رفتم دکتر گفت دیگه نمیتونم کاری کنم خودت باید مراقب باشی از هیجان و استرس و اینجور چیزا دوری کنی،اقای دکتر تو ارثم بسماری قلبی و سکته هست ویه مواقعی حالت بیهوشی بهم دست میده و نمیتونم صحبت کنم، چربی خونم ۳۰ تا بالاس
    مشکل حادی هست
    لطفا راهنمایی کنین چون خانوادم اطلاع ندادم از درد های جدید تو استرس هم هستم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب

      با توجه به نشانه های اعلام شده، امکان دارد شما آریتمی قلبی داشته باشید. بسته به نوع آریتمی ممکن است هیچ اقدامی نیاز نباشد و یا با دارو کنترل شود. لطفا جهت آزمایش های اولیه به متخصص قلب یا به مطب من مراجعه نمایید.

    2. تصویر کاربر K چهارشنبه ۲۱ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)
      اقای دکتر
      خودم چه مراقبت هایی باید بکنم
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۵ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب

      این مقاله را مطالعه بفرمایید : آریتمی

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر لیلا شنبه ۱۰ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 301 مشاهده پرسش
    سلام اقایه دکتر من ناراحتی قلبی دارم یکی از دریجه هایه قلبم بازه ایا در برابر این ویروس کروناچه کارا باید کنم چی بخورم کجاها نرم باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۰ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      شما نیز توصیه های عمومی که برای سایر افراد توصیه می شود شامل به حداقل رساندن تماس و در منزل ماندن، شستن مرتب دست، و جلوگیری از پخش شدن قطرات موجود در سرفه را رعایت کنید و مهم تر از همه، استرس نداشته باشید.

  • تصویر کاربر سمیه شنبه ۱۰ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 274 مشاهده پرسش
    با سلام. پدرم ۵سال پیش عمل قلب باز mvr, tvr شدن . از سال گذشته آریتمی گرفتن.روز دوشنبه ۲۸بهمن بعلت آریتمی عمل ابلیشن شده اند . روز ۵شنبه ترخیص شدند. الان نمیتونن یه شی که یخورده سنگین هست مثلا پتو رو از رو زمین بلند کنند. آیا این مورد بعد عمل ابلیشن طبیعیه ؟ چه مدت بعد عمل خوب میشن؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۰ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      خیر این نکته طبیعی نیست و نیاز به بررسی بیشتری دارند

  • تصویر کاربر مهتاب یکشنبه ۴ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 332 مشاهده پرسش
    جناب دکتر من دوتا متن به اسم مهتاب دارم لطفا یجا پاسخ بدید کدرهگیری دومی رو یادداشت نکردم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۴ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      شما نیاز به مصرف آتورواستاتین و آسپرین ندارید و مصرف پروپرانول خود می تواند باعث افزایش تری گلیسیرید شود
      برای کنترل تپش قلب توصیه کنم که متورال ۲۵ میلی گرم روزانه دو بار استفاده بفرمایید
      قطعاً ورزش به بهبود عملکرد گوارشی و بهتر شدن یبوست کمک خواهد کرد
      از نظر بارداری نیز مشکلی وجود ندارد و خطری شما را تهدید نخواهد کرد

  • تصویر کاربر فرزانه چهارشنبه ۳۰ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 613 مشاهده پرسش
    سلام..اقای دکتر بنده ۳۲ ساله هستم به دلیل ضربان قلب پی وی سی به پزشک مراجعه کردم..گفتند دریچه قلبم شلی خفیف داره وهمچنین فشار ریه ام ۳۵ است ..با قرص پروپرانول مشکل تپش قلبم از بین رفت ..لطف کنید بفرمایید که فشار ریه بنده خطرناک است ..من رفلاکس شدید معده نیز دارم ..دلیل این مشکلات میتواند رفلاکس معده باشد
    .
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۳۰ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      میزان فشار شریان ریوی در اکو اندکی بیش از مقدار واقعی تخمین زده می‌شود و این عدد نیز حد بالای طبیعی است لذا جای نگرانی وجود ندارد

  • تصویر کاربر پيام یکشنبه ۲۷ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر من ورزش ميكنم يه چند وقت هست متوجه شدم وقتي قرص ويتامين يا مكمل ميخورم ضربان قلبم پايين مياد،من در حالت عادي تو روز ضربانم ٨٠ هست شبا ٥٦،٦٠ ولي وقتي قرص ويتامين يا مكمل ميخورم روزا به ٦٠ ميرسه من فقط ميخوام بدونم ويتاميني چيزي تو مولتي ويتامنها هست كه ضربان قلبو پايين بياره
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۷ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب

      ضربان قلب شما در محدوده طبیعی است و جای نگرانی نیست، ممکن است بعضی دارو ها دارای ترکیباتی باشند که موجب کاهش ضربان قلب شوند.

درحال دریافت اطلاعات