علت بالا بودن مینیمم فشار خون چیست؟

هر گاه ضریب فشار خون پایین در فرد بیشتر از ۹۰ میلیمتر جیوه شود، او به فشار خون دیاستولیک مبتلا شده است. بالا بودن مینیمم فشار خون یک وضعیت پزشکی اورژانسی محسوب میشود که فرد برای درمان آن باید هر چه سریعتر اقدام کند. در این مقاله به بررسی علت بالا بودن مینیمم فشار خون می پردازیم.

مینیمم فشار خون بالا

فشار خون بالا یک مشکل رو به رشد در جهان است. در اکثر افرادى که مبتلا به فشار خون دیاستولیک بالا هستند، دلیل خاصى براى بروز این عارضه به دست نیامده است.

اما تقریبا به طور معمول، فشار خون دیاستولیک به دلیل بروز اختلالات دیگری مانند بیماری تیروئید، بیماری آپنه خواب یا بیمارى هاى کلیوی به وجود مى آید.

فشار خون بالا چند است؟

فشار خون شامل دو شماره است که شماره بالا (سیستولیک) و شماره پایین (دیاستولیک) نامیده می شوند. بنابراین، سه نوع فشار خون بالا وجود دارد.

  • فشار خون دیاستولیک بالا  (فشار خون دیاستولیک): زمانى رخ مى دهد که شماره پایین، بالاى ٨٠ mmHg باشد.
  • فشار خون سیستولیک بالا ( فشار خون سیستولیک ): زمانى رخ مى دهد که شماره بالا، بالاى ١٣٠ mmHg باشد.
  • فشار خون مخلوط: زمانى رخ مى دهد که هر دو شماره بالا باشند.

👈 مطلب مرتبط: فشار خون نرمال در سنین مختلف چند است؟ برای دانستن برروی لینک زیر کلیک کنید.

فشار خون نرمال

علت بالا بودن مینیمم فشار خون

فشار خون دیاستولیک منفرد (IDH) اغلب در جوانان مشاهده مى شود. در اکثر افرادى که به فشار خون دیاستولیک منفرد مبتلا هستند دلیل خاصى براى بروز آن به دست نیامده است.

بالا بودن مینیمم فشار خون

این فشار خون، به نوعى عمده، اولیه و ضرورى محسوب مى شود. گاها فرد به دلیل ابتلا به بیمارى هایى چون مشکلات تیروئیدى، بیمارى هاى کلیوى و یا بیمارى آپنه خواب به این نوع فشار خون مبتلا مى شود.

فشار خون اولیه

این نوع از فشار خون دلیل مشخص و خاصی ندارد و نمی توان آن را به فاکتور ویژه ای نسبت داد. پزشکان بر این عقیده اند که فشار خون اولیه زمانی رخ می دهد که ترکیبی از ژن ها و فاکتورهای محیط اطراف به همراه بسیاری دیگر از متغیرهای ژنتیکی منجر به بروز شرایط مذکور – فشار خون اولیه در فرد – شوند.

فشار خون اولیه بیشتر در افراد جوان و بزرگسال مشاهده می شود و دلیل خاصی برای بروز آن وجود ندارد، اما شاید به دلیل عدم تعادل هورمون غدد دروز ریز و یا انقباض نامناسب و بیش از حد رگ های خونی کوچک در دیواره عضلات اتفاق افتاده باشد.

دلایل مربوط به غدد درون ریز و کلیه

تیروئید کم کار و یا به اصطلاح هیپوتیروئیدی، یکى از بیمارى هایى است که علت بالا بودن مینیمم فشار خون است. همانند فشار خون اولیه، فشار دیاستولیک بالا هم نتیجه تنگى شدید مویرگ ها است.

بروز هیپوتیروئیدی در افرادى که اضافه وزن دارند، دچار خستگى مفرد مى شوند، و یا به راحتى سرما مى خورند بیشتر است، اما براى تایید وجود این بیمارى نیاز به آزمایش خون است.

بیمارى هاى غدد درون ریز سطح موادى چون آلدوسترون، هورمون پاراتیروئید و کورتیکواستروئیدها را بالا مى برد و این موضوع باعث بروز فشار خون دیاستولیک بالا مى شود.

اکثر بیماری هایی که به کلیه آسیب می رسانند ممکن است باعث کاهش توانایی کلیه ها برای حذف مایعات از بدن یا افزایش تولید آنژیوتانسین شوند.

بروز فشار خون رینو واسکولار به دلیل تنگ شدگى شریان اصلى که به کلیه ها وصل مى شود، یکی دیگر از علل احتمالی بروز فشار خون دیاستولیک بالا است.

 آپنه انسدادی خواب

آپنه خواب – توقف های اپیزودیک در تنفس در حین خواب – ممکن است باعث بروز فشار خون دیاستولیک بالا شود. اکثرا در افراد مبتلا به این سندرم افزایش ضربان قلب دیده می شود، چرا که این عارضه ممکن است فواصل بین ضربان هاى قلب را کوتاه تر کند، بنابراین رگ های خونی بیشتر در معرض جریان خون اضافی قرار مى گیرند.

خواب بیش از حد در طول روز، نشانگر سندرم آپنه خواب است، اما برای تشخیص این اختلال، الگوى خواب فرد باید مورد بررسى قرار گیرد.

 سیگار و نوشیدنی های الکلی

مصرف بیش از حد سیگار و الکل نیز می تواند باعث بروز فشار خون دیاستولیک بالا شود.

فشار خون بالا

امکان بروز این مساله، هنگامى که کلیه ها آسیب دیده باشند بیشتر خواهد بود، چرا که آنژیوتانسین معمولا در کبد تجزیه می شود. فشار خون دیاستولیک بالا نیز ممکن است به دلیل مصرف داروهایی مانند داروهای ضد بارداری خوراکی، کورتیکواستروئیدها یا داروهای ضد التهابی غیر استروییدی مانند ایبوپروفن به وجود آید.

عوامل خطر براى فشار خون دیاستولیک بالا

برخى از عوامل خطر برای فشار خون دیاستولیک بالا شناسایی شده اند. آنها به تنهایى دلائل اصلى بروز این عارضه نیستند، اما بروز برخى از آنها احتمال بروز فشار خون دیاستولیک بالا را افزایش مى دهد.

ریسک فاکتورهایى که در مطالعه قلب فریمینگام ارائه شد شامل مذکر بودن، جوان بودن و اضافه وزن داشتن بود؛ این مقاله در مارس ٢٠٠۵ در نشریه سیرکولیشن چاپ شد.

در واقع، هم این مطالعه و هم دیگر تحقیقات نشان می دهند که فشار مینیمم بالا به نسبت بیشتر از فشار خون مخلوط یا فشار خون سیستولیک بالا در بزرگسالان زیر ۴٠ سال شیوع دارد.

از دیگرریسک فاکتورهاى فشار مینیمم بالای گزارش شده در مطالعات منتشر شده در ژوئیه ٢٠١٢ مجله قلب هند مى توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شیوه زندگی کم تحرک
  • سیگار کشیدن
  • سطح کلی کلسترول بالا
  • مصرف قهوه یا چای زیاد

راههای کاهش فشار خون مینیمم

صرف نظر از علت پدید آمدن این عارضه، فشار مینیمم بالا نباید نادیده گرفته شود. در بسیاری از افراد، فشار سیستولیک در طول زمان افزایش می یابد.

در مطالعه قلب فریمینگام، ٨٣ درصد از افراد مبتلا به فشار مینیمم بالا، بیمارى فشار خون بالا را ١٠ سال بعد تجربه کردند. حتی اگر پیشرفت هم نکند، عارضه فشار خون دیاستولیک بالا احتمال بروز عوارض جدی قلبی عروقی را افزایش می دهد.

بر اساس مطالعه ای که در سال ٢٠١۴ در ژورنال فشار خون منتشر شد، بزرگسالان مبتلا به فشار مینیمم بالا دو برابر بیشتر در معرض ابتلا به بیمارى هاى قلبی عروقی (از جمله حملات قلبی، سکته مغزی و مرگ و میر مرتبط با قلب)، در مقایسه با افراد بزرگسال با فشار طبیعى، قرار دارند.

طبق دستورالعمل هاى به روز شده به وسیله کالج آمریکایی Cardiology و انجمن قلب آمریکا در سال ٢٠١٧، توصیه شده است که  دیاستولیک ۸۰ mmHg و یا بیشتر باید تحت درمان قرار بگیرند، خواه فرد به فشار مینیمم بالا یا فشار خون مخلوط  بالا مبتلا باشه و خواه نباشد.

استراتژی هاى مربوط  به کاهش فشار خون ممکن است شامل کاهش وزن، تغییرات غذایی، ورزش و دارو باشد. همچنین کاهش دیگر ریسک فاکتورهاى بیماری قلبی عروقی مانند کنترل قند خون و میزان کلسترول نیز اهمیت دارد.

نکاتی برای بالا بودن مینیمم فشار خون

عارضه فشار خون دیاستولیک بالا معمولا علائمى ندارد. سردرد، خونریزی بینی و علائم دیگر گاهی اوقات به فشار خون بالا نسبت داده می شود، اما این علائم در افرادی که فشار عادی دارند نیز ممکن است رخ دهد.

اگر دچار درد قفسه سینه، تنگی نفس، سرگیجه یا ضعف ناگهانی، تغییر در گفتار یا کاهش سطح آگاهی شدید، فورا به پزشک مراجعه کنید.

این علائم ممکن است هشدارى براى بروز یک عارضه تهدید کننده حیاتی مرتبط با فشار خون دیاستولیک بالا  مانند حمله قلبی یا سکته مغزی را نشان دهد.

 

 

دکتر سعید یزدان خواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوگرافی

برای پرسش از دکتر کلیک کنید.

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر فهیمه یکشنبه ۱۶ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 248 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر یکی از دوستان من مینیمم فشارش بالا هستش و سردرد شدید و حالت تهوع میگیره برای بهبود چه راهکاری براش تجویزمیکنید؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۶ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً بفرمائید که معمولاً بطور میانگین میزان فشار خون چه میزان است؟
    2. تصویر کاربر فهیمه یکشنبه ۱۶ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      دیشب ۱۶ روی ۱۱ بوده الان ۱۴ روی ۱۰ هستش کلا مینیمم از ۹ و ۱۰ پایینتر نمیاد و از دیشب هیچی نخورده حالت تهوع و سردرد خیلی اذیتش میکنه
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۶ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      ایشان نیاز به استفاده از رژیم غذایی کم نمک و سرشار از سبزیجات و لبنیات کم چرب و ورزش کردن مرتب دارند. همچنین باید آزمایشات اولیه فشارخون را انجام دهند و نیاز به مصرف دارو نیز دارند. توصیه می کنم که ابتدا یک هولتر فشار خون ۲۴ ساعته انجام دهند تا برای نوع دارو و دوز داروی مناسب چ ایشان بهتر تصمیم گیری شود.
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر نادر یکشنبه ۱۶ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 260 مشاهده پرسش
    سلام بنده ۳۴ سال دارم قد ۱۷۰ وزن ۸۴ کیلو عدد دوم فشارم بالاست برای پایین اوردن وتنظیم چه توصیه میکنید ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۶ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب نیاز به کاهش وزن و استفاده از رژیم غذایی کم نمک و سرشار از سبزیجات و لبنیات کم چرب و ورزش دارید. در مورد نیاز به مصرف دارو و داروی مناسب توصیه می‌کنم که ابتدا یک هولتر فشار خون ۲۴ ساعته انجام دهید
  • تصویر کاربر علیرضا19 جمعه ۱۴ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    سلام. مردی ۴۶ ساله هستم با قد ۱۶۸ و وزن ۷۰ کیلو . معلم هستم و ۲۸ سال سابقه. مدت ۲ سال است که دستگاه فشار سنج برای مادرم خریدم که فشارش را کنترل کنم. ایشان حدود ۳۵ سال است که قرص فشار مصرف میکند. از زمان قرص متیل دوپا تا کنون که لوزار مصرف میکند. ناگهان متوجه شدم که خودم هم فشار دارم. فشار من متداول به این صورت است: ۱۴/۹ یا ۱۵/۱۰ یا ۱۶/۱۱ این اعداد مدام چرخش میکند . یعنی سرحال که باشم ۱۴/۹ می باشد. هرموقع احساس سردرد میکنم و احساس میکنم پلکم کلفت شده و ورم کرده ۱۶/۱۱ می باشد. نا گفته نماند دوبار پزشک قلب رفتم یکی از انها برایم قرص متورال و لوزار نوشت . من هم یک هفته مصرف کردم و کنار گذاشتم. یک سال بعد دکتر دیگری برایم قرص والسامیکس نوشت . ان هم بعد از یک هفته رها کردم و به پیاده روی و ورزش روی اوردم. الان سیستولیک من ۱۴ هست اما به هیچ عنوان دیاستولیک کمتر از ۱۰ نمی شود. راهنمایی کنید چکار کنم؟ ایا قرص بخورم یا ورزش را ادامه بدم؟ چه دارویی دیاستولیک را پایین میاره . ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۱۴ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب علاوه بر انجام آزمایش های اولیه فشار خون و استفاده از رژیم غذایی کم نمک نیاز به مصرف دارو و ادامه ورزش دارید.
  • تصویر کاربر شاهین جمعه ۱۴ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 278 مشاهده پرسش
    سلام .ببخشید میخاستم یک قرص برای درمان فشار خون مینیمم معرفی کنید .مال من ۹ است فشار ماکسیممم خوبه ۱۲ است .قرص لوزامیکس اچ مصرف میکنم ولی فشار مینیممم از ۹ پایین نمیاد .لطفا راهنماییی کنید.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۱۴ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب هر صبح نصف قرص هیدروکلروتیازید را به داروهای مصرفی اضافه کنید
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۹ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 270 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشید.من ۳۳سال سن و وزن ۸۹ کیلو قد۱۸۸.حدود ۳ یا۴ ساله که فشار خونم رو ۱۳ روی ۹و۱۰ می‌باشد.هیچ گونه علایمی ندارم.نه سر درد نه خون دماغ نه سر گیجه نه خستگی.نه مشکل خواب نه تنگی نفس..ورزش زیاد انجام نمیدهم ولی میزان تحرکم خوبه.
    به نظر شما با مشکل مواجه میشم؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۹ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب بله میزان فشار خون دیاستولی بالا است و در صورت تایید در هولتر فشار خون ۲۴ ساعته نیاز به درمان دارد.
  • تصویر کاربر ماهنی شنبه ۸ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 280 مشاهده پرسش
    من قرص تیروئید کم کار رو هر روز یه دونه میخورم چند روزه فشار مینیمومم روی 10 هستش دلیلش چی هستش ؟سر درد شدید میگیرم وقتی فشارم رو چک میکنم میبینم که فشار کوچیکم بالاست
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۸ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً بمدت یک هفته روزانه دو بار صبح قبل از صبحانه و شب قبل از شام هر دو بار با مثانه خالی فشار خون خود را ثبت کنید و یا یک هولتر فشار خون ۲۴ ساعته انجام دهید در صورت تایید فشارخون بالا نیاز به انجام آزمایشات اولیه فشارخون و مصرف دارو و استفاده از رژیم غذایی کم نمک دارید.
  • تصویر کاربر شیرین جمعه ۷ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 1314 مشاهده پرسش
    با سلام من ۳۹ ساله هستم و ده سال پیش تا حالا بعد از زایمان فشار خونم بالاست البته سابقه فشار خون در خانواده ارثی است و در این زمان دارو مصرف میکردم ولی اخیرا داروها اثر نداشت و مدام فشارم ۱۶ یا ۱۷ روی ۹ یا ۱۰ بود دکتر جدیدا برام داروی جدیدی والزودک اچ سی تی ۱۲/۵-۸۰ برام تجویز کردن الان تقریبا فشار ماکسیمم من ۱۲ تا ۱۴ شده ولی مینیمم همچنان بالاس البته بعضی اوقات مینیمم تا ۳ یا ۴ کاهش پیدا میکنه ولی بیشتر روی ۹ یا ۱۰ است اکو انجام دادم گفتن افتادگی دریچه میترال کمی دارم تیرویید کم کار هم دارم میخواستم ببینم الان مینیمم فشار من خطرناک نیست
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۷ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب توصیه میکنم که برای آگاهی از کنترل بودن یا نبودن فشار خون خود یک هولتر فشار خون ۲۴ ساعته انجام دهید.
    2. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۷ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      در صورت تایید بالا بودن فشارخون در هولتر بله خطرناک است و نیاز به درمان مناسب دارد.
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر زهرا جمعه ۷ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 290 مشاهده پرسش
    من خانمی ۵۲ساله هستم به بیماری فشارخون مبتلا هستم اسکن قلب دربیمارستان شفایحیان انجام دادم مشکلی نداشته وهربارکه دکترمیرم اکو ونوارقلبم انجام میدم میگه خوبه ولی الان مدتی هست که به واسطه پای بیقرارداروی پرامیپکسول ونوروتریپتلین۱۰ مصرف میکنم والن مدتی هست فشارمن همش ۱۴ روی ۹ویا۱۵ روی ۹.۵ می باشدبه واسطه کرونا میترسم دکتر برم ایا میتوانم والزومیکیس ۵-۸۰را دوباردرروز مصرف کنم ومتاسفانه فردمضطزبی هم هستم تافشارم بالامیره میترسم وناخوداگاه باز فشارم بیشترمیشه
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۷ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً بفرمایید که در حال حاضر از چه داروی پایین آورنده فشارخون استفاده می‌کنید؟
    2. تصویر کاربر زهرا جمعه ۷ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام وخسته نباشیدالان والزومیکس ۵-۸۰بعدالظهرمیخورم گاهی درصورت اظطراب پروپانل ۲۰مثلا امروز به شدت دچاراسترس شدم اول فشارم ۱۴روی ۹بودولی دوباره گرفتم شد۱۵روی ۱۰
    3. تصویر کاربر زهرا جمعه ۷ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      الان والزومیکس ۵-۸۰عصرهامیخورم وپروپانل درصورتاظطراب زیاددوز۲۰
    4. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۷ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      والزومیکس را به ۵٫۱۶۰ روزانه یک عدد تغییر دهید.
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر سبزیکاران یکشنبه ۲ آذر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام. طی ده روز قبل دوبار با قطع نفس ناگهانی و چند ثانیه ای در خواب درد فک شدید درد گردن و کتف و قسه سینه وتپش قلب از خواب بیدار شدم. مهایت اورژانس و فشار بالای ۲۲ روی ۱۱ داشتم. اابته قبل فشار و تیرویید داشتم درمان شده و ۶ ماهی چک می کنم. تا بتونم نوبت بگیرم داروهای قبلیم رو میخورم مینیمم فشارم بین ۶.۶ تا ۱۱.۳ ست. پزشک محترم قلبی که پیششون رفتم میگن این حالت غیر ممکن است و باور نکردن. اما در این ده روز من در منزل فشارم را چک می کنم بمحض بالا رفتن کاپتوپریل میخورم. بماند که نمک و چربی سالهاست مصرف ندارم. من مددجوی امداد هستم و توانایی مالی دکتر دیگر رفتن را ندارم اما واقعا حالم خوب نیست و درد دارم. از نظر روحی فردی قوی و با فعالیت جسمانی هستم و در شرایط کرونا هم روحیه ام عالیست. اما این دوبار اتفاقی که در خواب برایم افتاده باعث ترس شده بخصوص که ضربانم تا ۱۴۰ میره . من قبلا امدادگر هلال احمر بودم و در شرایط اورژانس خودم رو کنترل می کنم تا درست تصمیم بگیرم. وقتی دارو مصرف می کنم طبیعیست فشارم پایین تر می آید. اما این اتفاق در طی خواب برایم می افتد و بلافاصله زیر زبانی میخورم تا برسم بیمارستان قلب.
    در اکو انجام شده دیشب پزشک محترم فرمودند علایم رماتیسم قلبی بیماری آئورت و مشکا شریان دارید. دریچه هم که سالهاست جزئی مشکل داشته که موردی نداشت. در حال حاضر مشکل من نوسان فشار است. و اینکه واقعا مینیمم فشار بالا نمیرود . دیشل مطب فشارم ۱۴ رو ۸ بود گمونم. اما الان ۹.۸ روری ۶.۵ است. عصر بالاتره و شب هم گاهی بالاست گاهی پایین. واقعا نگرانم. متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب نگران پایین بودن فشار مینیمم نباشید احتمالاً بعلت نارسایی دریچه آئورت این حالت وجود دارد ولی درصورتیکه فشار سیستولی بالا است نیاز به کنترل و درمان مناسب دارد داروی پیشنهادی من برای شما لوزامیکس است و دوز آن تابع میزان فشار خون شما است.
    2. تصویر کاربر سبزیکاران یکشنبه ۲ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      با عرض سلام مجدد:
      فشار من در اوخر شب بالاست. اما مورد من بالا بودن یا پایین بودن فشار مینیمم و ماکزیمم است. بعبارتی نواسان فشار.
      مثلا: ۲۲/۱۱_۱۱.۸/۷.۹_۹.۸/۶.۶ و... اینها در طی روز به این شکل هستند. پزشک محترمم نوسان فشار سیستولیک رو قبول دارن اما نوسان فشار دیاستولیک رو نه میگن در پزشکی غیر ممکن است..
      چطور میشه در طی روز فشار دیاستولیک من تا ۱۱ میره بالا اونم اغلب در خواب.
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      این پدیده عجیب و غیر ممکنی نیست. در صورت نوسانات زیاد فشارخون توصیه می‌کنم که یک هولتر فشار خون ۲۴ ساعته انجام دهید.
    4. تصویر کاربر سبزیکاران یکشنبه ۲ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      با سلام مجدد.
      نمیدونم با چه زبونی ازتون تشکر کنم. تو این دوره ای که همه فکر درآمد هستن اینطوری جواب افراد رو میدین. خیلی نگران هستم تنها پولی هم که داشتم هزینه ی اکو پرداختم و الا مجدد میرفتم ویزیت بشوم. نگرانیم بابت خود فشار نیست چون سابقه ی فوت از فشار داریم دو عمو و یه داییم از یه طرف از یه طرف دیگه گفتم نکنه تو خواب سکته مغزی کنم تنها هم هستم کسی متوجه نمیشه. خلاصه که اوضاعی دارم.
      همینی که جوابم رو دادین دلم گرم شد. منکه کاری ازم واستون بر نمیاد چون قدرتی ندارم اما خدای قدرتمندی دارم. واستون بهترینها رو ازش میخوام اولم سلامتی خودتون و عزیزانتونه. مشهد نایب الزیاره تون هستم.🙏🙏🙏
    5. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      خواهش میکنم امیدوارم که توانسته باشم کمکی کرده باشم
    6. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲ آذر ۹۹( 3 سال پیش)
      لطفاً پس از پایان مشاوره و دریافت کامل پاسخ خود با شرکت در نظر سنجی زیر و با استفاده از لینک ارائه شده به بهبود کیفیت سایت و کمک به دیگر دوستان در یافتن پاسخ سوالات آنها کمک کنید http://bit.ly/drReview
    7. نمایش سایر 5 پاسخ
  • تصویر کاربر مریم یکشنبه ۲۵ آبان ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 294 مشاهده پرسش
    سلام و وقت بخیر
    سپاس فراوان بابت صرف وقت با ارزشتون . بنده از کودکی و زمانی که خاطرم هست تنگی نفس داشتم. از بعد از ۷ سالگی به علت وقوع یک حادثه دچار پانیک خفیف شدم . یک سال دارو مصرف کردم (.بوسپیرون . آسنترا)دو سال هست که دارو مصرف نمیکنم . حملات کم پیش میاد . از ۶ سال پیش گه گداری درد تیرکشنده در ناحیه قلبم حس میکنم به پشت کتف و دست چپ کشیده میشه . در مواقع استراحت یا فعالیت فرقی نمیکنه . کمتر از یک دقیقه طول میکشه. ۳۰ سالم هست و دو زایمان داشتم .معمولا صبح ها بعد از بیدار شدن از خواب خون دماغ میشم. یا وقتی دچار استرس یا تحمل فشار عصبی میشم سریعا خون دماغ میشم. تا دو سال قبل ورزش میکردم اما متاسفانه بعد از ورزش دچار سردرهای شدید میشدم دکتر مغز و اعصاب تشخیص میگرن دادن. دارو دادن اما برطرف نشد. بالاجبار ورزش مورد علاقم (زومبا) رو ترک کردم. پیاده روی تند هم برام سردرد همراه داره‌ . چند ماه یوگا رفتم . اما با کرونا ورزشم تعطیل شده. چندین بار برای چکاپ قلب به دکتر مراجعه کردم. تشخیص فشار خون لب مرز و افتادگی کم دریچه میترال دادن‌. گاها پروپرانولول و آسپرین مصرف کردم‌ . در طول بارداری دوم فشار خونم بیشتر شد و بعد از زایمان هم ادامه داشت. یک سال از زایمان دومم میگذره به دکتر مراجعه کردم اکو و نوار قلب و فشار خون گرفتن. فشار دست چپ و راست اختلاف زیاد داشت. معمولا فشارم ۱۳ یا ۱۴ روی ۹ هست . اما دست راست ۹ روی ۶ هست. در تصویر اکو دکتر تشخیص دادن ناحیه پایین قلب رو چربی گرفته . تست کامل خون نوشتن و مصرف دو هفته قرص آملوپرس روزی۲.۵ . یک هفته از مصرف قرص گذشته فشارم ۹ روی ۶ شده با ضربان قلب ۶۵ . اما درد های گاه گاه قلبم بیشتر شده . لطفا راهنمایی بفرمایید تشخیص پزشکم برای تجویز این قرص مشکلی نبوده ؟
    عذرخواهی میکنم بابت طولانی بودن سوالم.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۵ آبان ۹۹( 4 سال پیش)
      سلام و عرض ادب پیشنهاد میکنم که آملوپرس را با کاپتوپریل ۲۵ میلی گرم روزانه دو بار جایگزین بفرمایید و یک سونوگرافی داپلر از شریان‌های اندام فوقانی راست انجام دهید و از نظر سایر عوامل ایجاد کننده درد سینه بویژه بیماری‌های روماتیسمی نیز بررسی بیشتری انجام دهید
درحال دریافت اطلاعات