کنترل چربی خون و تاثیر آن بر سلامت قلب و عروق

لیپید خون که در فارسی به نام چربی خون شناخته می شود، درصد بسیار کمی مواد شبه چربی در خون است که در دوز های پایین به عملکرد دستگاه گردش خون کمک می کند، ولی اگر چربی خون بالا برود، مشکلات متعددی از جمله گرفتگی عروق را برای فرد به همراه دارد.

در ادامه با انواع چربی های خون، آزمایش های مرتبط با چربی خون و داروهای کاهنده چربی خون آشنا می شویم.

چربی خون چیست؟

لیپید ماده‌ای شبیه به چربی است که در خون و بافت های بدن یافت می شود. برای اینکه بدن بتواند بعضی از وظایفش را به خوبی انجام دهد، کلسترول نقش مهمی دارد؛ کلسترول یکی از اجزای اصلی دیواره سلول به حساب می آید.

کلسترول همچنین به تولید هورمون و سوخت و ساز بعضی از انواع ویتامین ها کمک می کند.

انواع چربی خون چه هستند؟

اصلی ترین نوع لیپید کلسترول است که از سه نوع تشکیل شده. از جمله؛

  • کلسترول LDL یا کلسترول بد اصلی ترین نوع لیپید است که باعث انباشته شدن در دیواره رگ و گرفتگی آن ها می شود.
  • کلسترول HDL یا خوب ، نوعی کلسترول مفید است که از تجمع کلسترول بد در دیواره رگ ها جلوگیری می کند.
  • تری گلیسرید نوع دیگری از لیپید است که احتمال بیماری قلب را افزایش می دهد.

آزمایش چربی خون

برای این کار باید از یک تست خون به نام پروفایل لیپید کامل استفاده کنیم. این آزمایش یکی از بررسی هایی است که با گرفتن نمونه خون بیمار انجام می شود و معمولا جواب آزمایش ۳ روز بعد برای شما ارسال می شود.

بهتر است از یک شب قبل از انجام این آزمایش فرد هیچ ماده غذایی نخورد.

تفسیر نتیجه آزمایش چربی خون

در آزمایش خون، مقدار اجزای مختلف بر اساس واحد mg/dL یا میلی گرم در دسی لیتر (یک دهم لیتر= ۱۰۰ cc ) بیان می شود. به طور مثال :

LDL 60 به این معنی است که در هر ۱۰۰ سی سی از خون شما، ۶۰ میلی گرم کلسترول بد وجود دارد.

  • میزان کل کلسترول بدن باید از  ۲۰۰ mg/dL کمتر باشد
  • میزان کلسترول خوب بدن باید ۴۰ mg/dL یا بیشتر از آن باشد
  • سطح کلسترول بد نباید از ۱۰۰ mg/dL بیشتر شود (برای اطلاعات بیشتر از پزشکتان مشورت بگیرید)
  • میزان تری گلیسیرید خون باید از ۱۵۰ mg/dL بیشتر نشود

آزمایش پروفایل چربی خون

اگر لیپید خون بیش از حد افزایش پیدا کند چه می شود؟

اگر لیپید خون بیش از اندازه زیاد شود چربی ها داخل رگ های خونی ذخیره شده و احتمال بیماری های قلبی در فرد زیاد می شود.

رایج ترین مشکلات کلسترول بالا

برای اینکه بدن بتواند بعضی از وظایفش را به خوبی انجام دهد، کلسترول نقش مهمی دارد؛ کلسترول یکی از اجزای اصلی دیواره سلول به حساب می آید. همچنین به تولید هورمون و سوخت و ساز بعضی از انواع ویتامین ها کمک می کند. با وجود این، اگر کلسترول خون از حد مجاز بیشتر شود و تا مدتی طولانی در آن سطح باقی بماند، به سلامتی‌تان آسیب می زند و باعث نوعی بیماری قلبی به نام «تصلب شرایین» می شود.

این بیماری (که به آن آترواسکلروز هم گفته می شود) از تجمع کلسترول، چربی، کلسیم و مواد دیگر داخل سرخرگ ها به وجود می آید و حمل اکسیژن و موادغذایی را برای رگ ها دشوار می کند.

گرفتگی عروق بر اثر تجمع چربی خون

وقتی این مواد روی دیواره سرخرگ ها انباشته شوند، راه عبوری رگ باریک و رگ ضخیم می شود. درنتیجه جریان خون کند یا حتی کاملا بسته می شود. این بیماری موجب درد، کاهش عملکرد بدن و درنهایت مرگ فرد می شود.

همانطور که گفتیم تصلب شرایین حاد حتی ممکن است جان فرد را هم به خطر بیندازد زیرا باعث جرم‌ گرفتن رگ ها و درنتیجه لخته شدن خون می شود و احتمال حمله قلبی به همراه دارد. تجمع این مواد در رگ های دیگر بدن موجب مرگ نمی شود ولی در کیفیت زندگی و سلامت بیمار تاثیر بسیار زیادی دارد.

گرفتگی عروق یا آترواسکلروز چیست و چگونه درمان می شود؟ آترواسکلروز

دلیل بالا رفتن کلسترول یا سطح تری گلیسیرید خون چیست؟

غذاهایی که چربی زیادی دارند (بعضی از انواع چربی)، برخی بیماری های خاص و خیلی عوامل دیگر می توانند موجب زیاد شدن کلسترول و تری گلسیرید خون شوند که در زیر به بعضی از آن ها اشاره می کنیم.

موادغذایی

چربی هایی که کلسترول خون را افزایش می دهند دو نوع هستند؛ چربی اشباع‌شده و چربی ترانس.

چربی اشباع‌شده:

این نوع چربی می تواند سطح کلسترول بد خون را بالا ببرد. بعضی از غذاهای گیاهی مانند روغن پالم و روغن نارگیل هم حاوی این نوع چربی هستند اما این چربی بیشتر در محصولات حیوانی مانند پنیر، شیر، کره و استیک یافت می شود.

چربی ترانس:

چربی ترانس یا همان اسیدهای چرب از چربی اشباع‌شده هم مضرترند زیرا هم میزان کلسترول بد خون را افزایش می دهند و هم سطح کلسترول خوب بدن را کم می کنند

. بعضی از چربی های ترانس به صورت طبیعی در محصولات حیوانی یافت می شوند ولی بیشتر آن ها را در غذاهای فراوری شده‌ای می یابیم که تحت فرایندی به نام «هیدروژنه کردن» قرار گرفته باشند؛ از جمله بعضی از انواع مارگارین (کره گیاهی) و چیپس سیب‌زمینی.

بیماری های خاص

گاهی اوقات سطح کلسترول به دلیل وجود بعضی بیماری ها افزایش پیدا می کند، از جمله:

  • دیابت
  • سندروم متابولیک
  • پرکاری تیروئید
  • سندروم کوشینگ (یا افزایش کورتیزول)
  • بیماری کبد

دلایل دیگر بالا رفتن کلسترول خون:

از علل دیگری که باعث می شوند کلسترول خون افزایش پیدا کند می توان به موارد زیر اشاره کرد.

✅ عدم فعالیت جسمی یا ورزش نکردن: ورزش نکردن می تواند میزان کلسترول بد خون را افزایش دهد. اگر ورزش کنید، نه تنها کلسترول بد بدنتان کم می شود بلکه کلسترول خوب بدنتان هم افزایش می یابد.

✅ سیگار کشیدن: سیگار هم می تواند سطح کلسترول بد خون را زیاد کند و باعث گرفتگی رگ های خونی بشود.

✅ ژنتیک: اگر در خانواده سابقه کلسترول بالا دارید، احتمال اینکه شما هم کلسترول خونتان زیاد شود وجود دارد.

✅ دارو: بعضی از مواد دارویی می توانند سطح کلسترول خون را بیشتر کنند.

علائم چربی خون بالا

 سطح کلسترول بالا هیچ نشانه‌ای در بدن ندارد؛ تا زمانی که سطح کلسترول آنقدر زیاد شود که به بدن آسیب برساند. برای مثال، علائم بالا بودن کلسترول معمولا به شکل بیماری قلبی ظاهر می شوند و باعث احساس درد در قفسه سینه (آنژین قلبی)، حالت تهوع و چاقی در فرد می شود. حمله قلبی و سکته هم از نشانه های بالا بودن کلسترول هستند.

اگر لیپید بدن بیش از اندازه باشد، باید چه کرد؟

✅ پزشک معمولا در این شرایط یک رژیم غذایی مناسب (بدون چربی اشباع شده و کلسترول) برایتان تجویز می کند.

✅ همچنین باید سطح فعالیت فیزیکی‌تان را افزایش دهید.

✅ گاهی حتی لازم است برای کاهش میزان لیپید دارو مصرف کنید.

ارتباط چربی خون و فشار خون

کسی که یکی از عوامل بیماری قلبی را دارد، باید از آن به بعد احتیاط بیشتری کند ولی کسی که دوتا از این عوامل را دارد، باید به صورت جدی تغییراتی در زندگی‌اش صورت دهد تا بتواند جان خود را نجات دهد.

تحقیقات نشان داده‌اند وقتی فردی به صورت همزمان دو تا از عوامل خطرناک بیماری قلب را داشته باشد (مثلا فشار خون و کلسترول)، این عوامل دست به دست هم می دهند تا مشکل قلبی او را وخیم تر کنند.

تاثیر چربی خون بر فشار خون بالا

بنابراین وقتی هم فشار خون داشته باشید و هم کلسترول خونتان بالا باشد رگ های خونی و قلبتان زودتر آسیب می بینند؛ حتی اگر شدت این دو عامل خیلی زیاد نباشد.

بنابراین اگر این مشکلات را کنترل نکنید ممکن است دچار حمله یا سکته قلبی شوید، چشمتان ضعیف شود یا دچار بیماری های کبدی شوید.

بنابراین، اگر تست کلسترول داده‌اید و متوجه شده‌اید که کلسترول خونتان بالا رفته، باید بیشتر مراقب فشار خونتان باشید. این دو عامل اگر با یکدیگر همکاری کنند به عامل خیلی خطرناکی تبدیل می شوند و ممکن است جانتان را به خطر بیندازند اما اگر حداقل یکی از این دو عامل را کنترل کنید، نمی گذارید چنین اتفاقی بیفتد و هرگز تسلیم بیماری نمی شوید.

مفهوم کلسترول بالا

اگر پزشک تشخیص داده کلسترول خون دارید، یعنی میزان کلسترول خونتان از حد لازم بیشتر است.

کلسترول نوعی ماده چرب است که بدن برای ترشح برخی هورمون ها، تولید ویتامین دی و ساخت سلول های سالم از آن استفاده می کند.

بعضی از این مواد از موادغذایی گرفته می شوند و برخی دیگر داخل خود بدن تولید می شوند.

اصلی ترین خطر کلسترول خون این است که رگ های خونی آنقدر تنگ می شوند که خون لخته شده و جلوی جریان خون را می گیرد. در این صورت می گوییم فرد دچار بیماری قلبی-عروقی شده‌است.

کلسترول بالا یعنی چقدر؟

برای محاسبه کلسترول خون دکترها از اعداد مختلفی استفاده می کنند. طبق استاندارد سازمان ملی خون، ریه و قلب آمریکا، میزان کلسترول خون باید به صورت زیر باشد:

کل کلسترول مجاز بدن

کلسترول مجازکمتر از ۲۰۰ میلی گرم (به ازای هر دسی لیتر)
مرز۲۰۰ تا ۲۳۹ میلی گرم بر دسی لیتر
کلسترول بالا۲۴۰ یا بیش از ۲۴۰ میلی گرم بر دسی لیتر

میزان مجاز کلسترول بد 

کمتر از ۱۰۰ میلی گرم بر دسی لیترحد مطلوب
۱۰۰ تا ۱۲۹ میلی گرم بر دسی لیترحد مجاز
۱۳۰ تا ۱۵۹ میلی گرم بر دسی لیترمرز
۱۶۰ تا ۱۸۹ میلی گرم بر دسی لیترزیاد
بیش از ۱۹۰ میلی گرم بر دسی لیترخیلی زیاد

کلسترول خوب (یا لیپو پروتئین پرتراکم)

حد مطلوب۶۰ میلی گرم بر دسی لیتر
حد مجاز۴۱ تا ۵۹ میلی گرم بر دسی لیتر
کمبود۴۰ میلی گرم بر دسی لیتر یا کمتر

 عواملی زیادی هستند که باعث افزایش کلسترول خون می شوند؛ رژیم غذایی، وزن و فعالیت فیزیکی، ژنتیک، سن و حتی جنسیت، همگی بر میزان کلسترول تاثیر می گذارند.

چرا کلسترول بالا باعث افزایش فشار خون می شود

وقتی پزشک تشخیص می دهد شخصی به کلسترول بالای خون مبتلا شده، برای او دارو تجویز می کند. علاوه بر این، فرد باید تغییراتی در رژیم غذایی و سبک زندگی‌اش ایجاد کند تا بتواند به‌طور طبیعی سطح کلسترول خونش را کنترل کند.

در عین حال، کسی که کلسترول دارد باید به میزان فشار خونش هم توجه داشته باشد. کسانی که کلسترول خون بالایی دارند اغلب بعد از مدتی فشار خون هم می گیرند ولی دلیل این اتفاق چیست؟

فشار خون چیست؟

وقتی خون با شدت و نیروی خیلی زیادی به دیواره های رگ برخورد می کنند، می گویند فرد فشار خون گرفته است. شیلنگ باغچه را در نظر بگیرید.

وقتی می خواهید گل های کوچک و ظریف را آب دهید فشار اب شیلنگ را کم می کنید تا به شکوفه های گل آسیب نرسد اما اگر بخواهید درختچه ها را آبیار کنید،  فشار آب را بیشتر می کنید تا کار آبیاری زودتر تمام شود.

حال تصور کنید شیلنگ حیاطتان قدیمی است؛ خشک و محکم شده و یک عالمه جرم و رسوب گرفته. در این صورت برای اینکه آب بتواند با فشاری که می خواهید از شیلنگ بیرون بیاید، باید آب را تا بیشترین حالت باز کنید.

فشار خون بالا

پس فقط درصورتی می توانید باغچه را آبیاری کنید که فشار آب را زیاد کنید و آب بتواند از آن همه اشغال و رسوب عبور کند. دلیل ابتلا به فشار خون هم همین است.

از آنجایی که به خاطر رسوب کلسترول (روی دیواره داخلی رگ ها) رگ ها سفت و باریک می شوند، قلب باید بیشتر کار کند تا بتوان با فشار بیشتری خون را به سمت رگ ها بفرستد؛ در غیر این صورت خون به اندام های مختلف بدن نمی رسد.

درنتیجه فشار خون می گیرید. درست مثل این است که قلبتان فلکه آبش را باز کند تا بتواند اکسیژن و موادغذایی لازم را به همه سلول ها و اندام های بدن بفرستد.

فشار و چربی خون عامل آسیب های عروقی

با گذشت زمان این فشار خون به شریان های قلب و رگ های خونی دیگر بدن آسیب می زند. رگ های خونی طوری ساخته شده‌اند که نمی توانند به طور دائم این میزان فشار خون را تحمل کنند. درنتیجه به مرور پاره شده یا آسیب های دیگری را متحمل می شوند.

وقتی رگ خونی پاره می شود، مکان خوبی برای تحمع کلسترول های اضافه بدن به وجود می آید؛ یعنی فشار خون بالا و درنتیجه آن آسیب رسیدن به رگ های خون، باعث رسوب بیشتر کلسترول می شود.

وقتی چنین اتفاقی می افتد، قلب دوباره باید بیشتر کار کند تا خون را به همه نقاط بدن برساند که این به نوبه خود به ماهیچه های قلب هم آسیب می زند. پس قبل از اینکه دیر شود باید هر دوی این دو عامل ریسک (فشار خون و کلسترول خون) را کنترل کنید.

داروی چربی خون

دارو های چربی خون فقط باید با تجویز پزشک مصرف شود و معرفی دارو های چربی خون به معنای مجوز مصرف آنها برای بیماران مبتلا به چربی خون بدون نظر پزشک نیست.
دارو های کاهنده چربی خون عبارتند از :
✅ خانواده استاتین ها
✅ مهارکننده جذب کلسترول مثل  ازیتیماب
✅ رزین های کاهنده LDL
✅ فیبرات کاهنده تری گلیسیرید
✅ نیاسین
✅ اتیل استر های Omega 3
داروی کاهنده چربی خون

کنترل کلسترول و فشار خون

خوشبختانه هر دوی این عوامل به راحتی قابل کنترل هستند. داروهایی هستند که می توانند هر دوی این عوامل خطرناک را کنترل کند. فقط کافی است آن ها را مصرف کنید، مرتب به پزشک مراجعه کنید و میزان فشار و کلسترول خونتان را زیر نظر داشته باشید.

چربی های مفید خون

همچنین می توانید تغییراتی در سبک زندگی‌تان دهید که به صورت طبیعی قلب و رگ های خونی را تقویت کرده و از آسیب آن ها جلوگیری می کند. از جمله این تغییرات می توان به نکات زیر توجه کرد:

✅ از استعمال دخانیات پرهیز کنید یا اگر عادت به سیگار کشیدن دارید، آن را ترک کنید.

✅ فعالیت داشته باشید؛ حداقل روزی سی دقیقه در روز ورزش کنید و هفته‌ای دو بار ورزش های استقامتی انجام دهید.

✅ رژیم غذایی سالمی داشته باشید و بیشتر از میوه، سبزیجات، غلات، پروتئین خالص و چربی های سالم (مانند ماهی و مغز آجیل فرآوری نشده) استفاده کنید.

✅ از مصرف بیش از حد کلسترول، سدیم و شکر خودداری کنید.

برای کاهش چربی خون چه بخوریم

رژیم غذایی کاهش کلسترول خون را می توانید به طور کامل در مقاله زیر مطالعه کنید.

دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر احمد چهارشنبه ۲۷ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 287 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید. این مدارک من است شامل نوار قلب و هولتر. اکو ام نرمال بوده. در نوار قلب هام افت st به میزان 1میلی متر بوده و یا بالارفتش به 3میلی حدودا. اشکالی نداره؟ و طبق این موارد من آریتمی یا مشکل قلب دارم یا سالم هستم؟ 22سالمه.مرد هستم.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۲۷ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      شما مختصری آریتمی فوق بطنی دارید که اهمیت چندانی ندارد
      در مورد تغییراتST هم لطفاً تصویر نوار قلب را بفرستید

  • تصویر کاربر نسترن سه شنبه ۲۶ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 313 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر عزیز.بنده دختر ۱۹ساله ای هستم که مدتیسیت از زیر بغل و گاها از سم چپ و قسمت بالایی قلبم تا مچ دست چپم درد میگیره و گاها وپش قلب هم ددم اما نداوم نیست بنده دوسال قبل هم به دلیل سرگیجه و نامنظمی فشار خونم که در منزل می گرفتیم به پزشک مراجعه کردم و فقط گفتند که پریکاردیت دارم و مشکل حادی نیست.با توجه به شرایط کرونا در کشور ننیتونم به پزشک هم مراجع کنم نظر حضرتعالی چیست لازمه که الان حتمابه پزشک مراجعه کنم؟در ضمن الان پروپرانولول ۲۰ و قرص دوکسپین هم مصرف می کنم ت وقتی که پروپرانولول رو مصرف می کنم تپش قلبم تقریب تنظیم شده فقط گاها پیشمیاد که تپش قلب شدید داشته باشم در ضمن میگرن هم دارم و سابقه لابیرنتیت گوش و جابه جایی کریستالهای گوش رو هم دارم و برای درمان ان هم بتاهیستین مصرف می کردم الان گاها این درد(نه چندان زیاد و شدید اما ناخوشایند)را احساس می کنم درد در زیر بغل و دس چپ و گاها سمت راست و بالا قلب.باتشکر فراوان لطف و توجه حواو آموزش
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۲۶ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      احتمالاً درد شما چیز مهمی نیست ولی در صورت ادامه درد پیشنهاد می‌کنم که یک نوار قلب بگیرید

  • تصویر کاربر ارجمند دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 324 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وخسته نباشید.اقایدکتر من تقریبا یک هفته پیش هنگام خم شدن دردی شدید در طرف چپم سینه ام حس کردم طوری دیگه خمیده ماندم وقتی میخواستم صاف بایستم نفسم قطع میشد به دکتر مراجعه کردم نوار قلب گرفت وگفت سالمی قرص ناپروسکن.والپرازولام زیر زبانی داد..بامصرف داروها دردم کم شد ولی ازبین نرفته..هنوزم درد سینه..دست چپ وگردن وفک دارم طوری که طرف چپ بدنم انگار توی رگهام اب داغ ریختن..خواهشم اینکه کمکم کنید ومنو راهنمایی کنید خیلی نگرانم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      جای نگرانی نیست به مصرف ناپروکسن ادامه دهید و در صورت طولانی شدن مدت زمان درد یک عکس قفسه سینه برای بررسی بیشتر بگیرید

  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 318 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشید آقای دکتر.مادرم مدتی میشه آنژیو پلاستی انجام دادن و داروهای نیتروکاردین و آسپرین و پلاویکس و رزوواستاتین مصرف میکنند.مدتی هست متوجه شدم با مصرف قرص نیتروکاردین و رزوواستاتین دچار سردرد شدید میشن.میخواستم بدونم می‌تونه قرص رزوواستاتین قطع کنه؟اگه نمیشه چه دارویی برای سردرد مصرف کنن؟باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۲ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      لطفاً ابتدا نیتروکانتین را قطعه فرمایید و در صورت ادامه سردرد روزل واستاتین را با اتورواستاتین جایگزین بفرمایید

  • تصویر کاربر نسرین یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 267 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر
    اقای دکتر بنده خانمی هستم۴۵ ساله
    حدود ۲ ماه پیش تست ورزش اکو و نوار قلب و اسکن قلب دادم نرمال بود برای خود شما فرستادم فرمودید نرماله
    استرس و اضطرابم خیلیی بالاس دچار خود بیمار پنداری هستم. حدود ۳ روزه معده درد گرفتم و حالت تهوع دارم و فقط یک بار استفراغ کردم ولی همش حالت تهوع دارم. تو اینترنت خوندم حمله قلبی هم معده درد و حالت تهوع داره. آیا معده درد من با توجه به این که ۲ ماه پیش این تستهای قلبی رو دادم مربوط به قلبه
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب

      در سریعترین زمان ممکن به یکی از همکاران محترم روانشناس مراجعه فرمایید. گمان دارم که شما میتوانید جلسات مشاوره را به صورت غیر حضوری و از طریق تماس تصویری نیز با یک متخصص روانشناس داشته باشید. 

  • تصویر کاربر سامان شنبه ۱۰ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 250 مشاهده پرسش
    سلام.استادیزدان خواه عزیز.مادرم چندروزهست باکنترل نبض وفشارخون یه اعدادی هست که نسبت به روزهای قبل تاالان ضربان بیشترهست ونامنضم دستگاه نشان میده.خدمتتون بانوارقلب وانالیزپیس میکرارسال میکنم.فشارخون به ترتیب ۱۲۷/۸۹و۱۲۴/۹۲و۱۲۳/۸۱و۱۲۴/۸۶و۱۱۷/۸۵و۱۱۳/۸۹و۱۱۴/۸۹.وضربان قلب ۷۴و۸۵و۱۰۳و۱۰۵و۱۴۵و۱۴۵. نگران هستیم جناب استاد دکترخیلی ممنونم.نضرتون بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۰ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      نیاز به افزایش دوز داروهای پایین آورنده فشار خون دارند در مورد ضربان قلب نیز با توجه به این که از قبل بی نظمی قلبی فیبریلاسیون دهلیزی داشته اند نکته غیر طبیعی جدیدی وجود ندارد و جای نگرانی نیست

  • تصویر کاربر تقوی یکشنبه ۲۷ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    ۵۸ ساله مرد هستم. اخیرا کمی مشکل تنگی نفس در خواب دارم. دیابت هم دارم. داروهای asa 80 شبی ۱ عدد، کنکورد ۵ میلی شبی نصف. اتووستاتین۲۰ شبی یک عدد. کلونازپام ۱ شبی ۱ عدد. اخیرا اکو کردم که نتیجه ان به پیوست است. دکترم می گوید خطر پس زدن خون توسط یکی از دریچه ها (یا بیشتر، تردید از من است) دارم. لطفا بفرمایید بر اساس نتایج اکو ریسک فاکتور و پیش اگهی وضعیت قلبی من چقدر خطرناک و یا نزدیک به وضعیت عادی است. تشکر پیشاپیش
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۷ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      شما مبتلا به پرولاپس دریچه میترال همراه با نارسایی خفیف تا متوسط دریچه میترال هستید و از این بابت نیاز دارید که تحت نظر یکی از پزشکان متخصص بیماریهای قلب و عروق باشید با توضیحات شما در مورد احتمال گرفتگی عروق نمی توان اظهار نظر دقیقی کرد و توصیه می‌کنم که یک تست ورزش و یا اسکن هسته ای قلب نیز انجام دهید

  • تصویر کاربر مهرداد شنبه ۲۶ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 316 مشاهده پرسش
    آقای دکتر یزدان خواه
    با سلام و عرض ادب
    پیشاپیش از صبر و حوصله شما در پاسخ گویی به سئوال نگارنده قدردانی می شود.
    اگر هر روز قرص کارودیلول 6.25mg به همراه صبحانه و 15 دقیقه بعد از صبحانه قرص اسپیرونولاکتون 25mg مصرف شود؛ آیا تداخل دارویی به وجود نمی آید؟

    با تشکر فراوان --- مهرداد رادمهر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۶ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      خیر مصرف همزمان آنها هم مشکلی ندارد

  • تصویر کاربر mahroo دوشنبه ۱۴ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 274 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید اقای دکتر شوهرم متولد 62در اثر ضربه به قفسه سینه باعث نفس تنگی میشه و به بیمارستان میبرنش که رگ شریانیشو انژیو پلاستی کردن و دو رگ دیگش لخته خون دارن که هیچ کاری براشون انجام نمیدن و تازگیا درد قفسه سینه و حالت تهوع داشت که بردیمش دکتر و گفتش متاسفانه دوباره سکته زده و نارسایی قلبی داره حالا میخوام بدونم آیا با دارو خوب میشه یا فقط باعث جلوگیری از پیشرفت بیماری میشه
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۴ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      لطفاً در صورت امکان سی دی آنژیوگرافی ایشان را بفرستید
      با توضیحات اشاره شده ایشان نیاز به درمان دارویی مناسب و احتمالاً داروهای ضد انعقادی نظیر ریواروکسابان دارند. آدرس و شماره تماس مطب در صفحه تماس با ما موجود است.

  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۱۳ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 280 مشاهده پرسش
    سلام من مدتیه ضربان قلبم رو حس میکنم حالت خیلی ریز 
    مخصوصا شب ها برخی وقتا با اینکه خیلی ارومم هست از خواب بیدارم میکنه حدود سه هفتس شروع شده
    من درد در دست چپ و راستم و گردن و قفسه سینم داشتم 
    مراجعه کردم تست ورزش و اکو و نوار قلب گرفتن گفتن مشکلی نیست 
    ولی این حس کردن ضربان قلب خیلی بد است 
    هنگام ایستادن هم سرگیجه میگیرم اولش
    تپش قلب نیست وقتی ضربانم رو میگیرم روی 80 است
    ولی حسش میکنم برخی وقت ها
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۶ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب

      لطفا، سن و وزن و همچنین نتایج تست ورزش و اکو و نوار قلب خود را از طریق همین پرسش . پاسخ ارسال کنید تا بررسی کنم.

    2. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۷ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)
      سلام خدمت شما سن 23 وزن 76
    3. تصویر کاربر محمد دوشنبه ۷ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)
      اکو و نوار
    4. تصویر کاربر محمد سه شنبه ۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)
      ارسال کردم دریافت شد ؟
    5. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۳ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      توصیه می‌کنم که ابتدا یک هولتر نوارقلب ۲۴ ساعته یا ۴۸ ساعته انجام دهید در صورت طبیعی بودن آن جای نگرانی نیست و می توانید از پروپرانولول ۱۰ میلی گرم روزانه دو بار استفاده بفرمایید

    6. نمایش سایر 4 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات