راه های مقابله با اثرات آلودگی هوا بر سلامت

فقط دود اتومبیل ها نیست که مراکز شهری ما را با ذرات آلوده پر می کند. آلودگی هوا یکی از معضلات جامعه امروزی به خصوص در کلانشهر های ایران است.

در این مقاله ما به راهکار های مقابله با اثرات آلودگی هوا بر سلامت فردی می پردازیم و به شما خواهیم گفت که چگونه می توانید با رعایت نکاتی در مورد سبک زندگی و تغذیه، تا حد ممکن اثرات منفی هوای آلوده را بر سلامت خود کاهش دهید.

غول مرگ آور آلودگی هوا

چیزی مهمتر از تنفس برای زنده بودن وجود ندارد : در طول عمر شما، حدود ۲۵۰ میلیون لیتر هوا از ریه های شما عبور می کند. با این وجود با قدم زدن در یک خیابان شهری شلوغ چیزی حدود ۲۰ میلیون ذره را وارد ریه های خود می کنید.

آلودگی هوای تهران

در حال حاضر بزرگترین خطر محیطی برای مرگ زودرس ، هوای آلوده است که از هر ۹ مرگ یکی به علت هوای آلوده می میرد.

به عنوان مثال ، هوای آلوده سالانه ۷ میلیون نفر را می کشد که بسیار بیشتر از مجموع مرگ و میر های ناشی از HIV ، سل و مالاریا است.

مطالعات نشان می دهد که زندگی در یک شهر آلوده در مقایسه با زندگی در شهری با هوای پاک با عوامل زیر مرتبط است :

  • افزایش ۱۶ درصدی مرگ و میر
  • افزایش ۲۷ درصدی مرگ و میر ناشی از بیماری های قلب و عروق
  • افزایش ۲۸ درصدی مرگ و میر ناشی از سرطان ریه
  • ۷۵ درصد افزایش خطر سکته قلبی

آلاینده های هوا خطر سایر مشکلات و بیماری ها مانند آسم ، بیماری کبدی و ابتلا به دیابت را بدتر می کنند یا افزایش می دهند. اگرچه علم در نشان دادن اثرات مضر آلودگی هوا گام های بلندی برداشته است، اما مقامات دولتی به اندازه کافی سریع عمل نمی کنند تا بتوانند سیاست های عمومی بهتری را اجرا کنند.

هزینه مستقیم آلودگی هوا

مرگ و میر  و بیماری های ناشی از آن باعث یک بار اقتصادی کلان می باشند : براساس گزارش بانک جهانی ، در سال ۲۰۱۳ حدود ۲۲۵ میلیارد دلار صرف نیروی از دست رفته نیروی کار شده است .

شاخص آلودگی هوا چیست؟

پیش از ترک خانه ، ساکنان شهرهای بزرگ مانند تهران می توانند شاخص پیش بینی کیفیت هوا (درجه AQI) شهر را مثل پیش بینی وضعیت هوا بررسی کنند. هنگامی که سطح آلاینده ها به یک غلظت حساس برسد – که بسته به مکان آن متفاوت است – دیگر نمی توان در فضای بیرون تنفس کرد .

رنگ هاسطح نگرانی در مورد سلامتیمیزان شاخص کیفیت هوا (درجه AQI)
که با این رنگ ها نمادگذاری می شوند:وضعیت کیفیت هوا به این شکل است :زمانی که درجه AQI در این محدوده باشد :
سبزخوب۰ – ۵۰
زردمتوسط۵۱ – ۱۰۰
نارنجیناسالم برای گروه های حساس۱۰۱ – ۱۵۰
قرمزناسالم۱۵۱ – ۲۰۰
بنفشخیلی ناسالم۲۰۱ – ۳۰۰
خرماییخطرناک۳۰۱ – ۵۰۰

میزان شاخص کیفیت هوا (AQI) با یک رنگ و یک وضعیت مشخص می شود.

شاخص آلودگی هوا

اگرچه آلودگی هوا در کشورهای در حال توسعه به عنوان یک مشکل بومی دیده می شود ، اما به یک پدیده و نگرانی جهانی تبدیل شده است.

حتی در مناطقی که میزان آلودگی مطمئنی دارند ، شغل شما می تواند شما را در معرض خطر قرار دهد. به عنوان مثال ، کارگران لنگرگاه ، رانندگان کامیون و سایر کارگرانی که دائما در معرض میزان بالای انتشار دیزل هستند ، مستعد ابتلا به بیماری های تنفسی هستند.

آلودگی هوا چگونه باعث ایجاد بیماری می شود؟

هنگامی که شما در هوای آلوده تنفس می کنید ، ذرات و سایر آلاینده ها به برونش ها و ریه های شما نفوذ کرده و آن ها را ملتهب می کنند. این امر منجر به بیماری های تنفسی مانند برونشیت مزمن ، آمفیزم ، بیماری قلبی ، سرطان ریه ، آسم ، خس خس سینه ، سرفه و تنگی نفس می شود.

اگر هر گونه بیماری قلبی یا تنفسی داشته باشید ، با قرار گرفتن در معرض آلاینده های هوا ، بدتر می شوند.

در حالی که پوشیدن ماسک کمبریج تقریباً ۱۰۰٪ محافظت در برابر آلودگی ذرات را فراهم می کند ، می توانید اقدامات دیگری را برای کمک به محافظت از بدن خود در دوره های آلودگی شدید انجام دهید.

هنگام آلودگی هوا چه بخوریم؟

برای مقابله با اثرات آلودگی هوا یکی از راهکارهای عملی و طولانی مدت، گنجاندن مواد غذایی سم زدا در رژیم غذایی است.
تحقیقات نشان داده است که برخی غذاهای سرشار از ویتامین C و E می توانند به تمیز کردن سیستم بدن شما ، به ویژه دستگاه تنفسی کمک کنند ، زیرا این مواد غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها و خاصیت ضد التهابی هستند.

این مواد غذایی شامل موارد زیر هستند:

روغن زیتون

آلفا توکوفرول ، ویتامین E موجود در روغن زیتون ، عملکرد ریه را بهبود می بخشد. اسیدهای چرب موجود در روغن زیتون برای کاهش التهاب نیز مفید هستند.

بهترین راه برای مصرف روغن زیتون و به دست آوردن حداکثر مزایای آن استفاده روغن زیتون بکر و خام در سالادهای شماست زیرا قرار گرفتن در معرض گرما در هنگام پخت و پز می تواند ترکیب شیمیایی آن را تغییر داده و برخی از خواص درمانی را از دست دهد.

روغن زیتون بکر - مقابله با اثرات آلودگی هوا

 دانه کتان

دانه کتان دارای مقادیر زیادی فیتواستروژن و اسیدهای چرب امگا ۳ است. فیتواستروژن ها خاصیت آنتی اکسیدانی دارند که  به کاهش علائم آسم و سایر واکنش های آلرژیک کمک می کنند و از این طریق در مقابله با اثرات آلودگی هوا موثر هستند.

شما می توانید روزانه تخم کتان را در اسموتی ها یا سالادها ی خود مخلوط کرده و میل کنید یا آن را به غذاهای پخته شده خود اضافه کنید.

دانه کتان

آووکادو

گروه تحقیقات محیطی کالج کینگ لندن ، تحقیقاتی را انجام داد تا دریابند که آیا ویتامین E می تواند اثرات آلودگی هوا بر روی ریه ها را کاهش دهد یا خیر.

این مطالعه حاکی از کاهش سطح ویتامین E در افرادی است که از بیماری های ریوی مانند آسم رنج می برند و محققان را به این نتیجه می رساند که مصرف غذاهایی مانند آووکادو و اسفناج که هر دو دارای ویتامین E هستند ، می تواند در مقابله با تأثیر انواع خاصی از ذرات آلاینده کمک کند. .

کلم بروکلی

یک مطالعه بالینی ۱۲ هفته ای که در استان جیانگ سو توسط دانشکده بهداشت عمومی بلومبرگ در دانشگاه جان هاپکینز انجام شده است که مشخص کرد در افرادی که کلم بروکلی مصرف می کنند ، سموم ناشی از اوزون ذرات آلاینده را دفع می کنند. این دفع به دلیل وجود سولفورافان ، یک ترکیب ضد سرطان ، در کلم بروکلی است.

کلم بروکلی برای مقابله با اثرات آلودگی هوا

محققان برای رسیدن به این نتیجه گیری نوشیدنی های حاوی آب ، آب لیموترش ، آناناس و پودر جوانه کلم بروکلی را به شرکت کنندگان دادند. گروه کنترل همان نوشیدنی اما بدون پودر جوانه کلم بروکلی را مصرف کردند.

شرکت کنندگانی که نوشیدنی حاوی کلم بروکلی را نوشیدند ، مقادیر بالاتری از یک ماده سرطان زا معروف به بنزن و یک ماده تحریک کننده ریه معروف به اکرولین را دفع کردند.

علاوه بر خوردن کلم بروکلی ، سایر سبزیجات برگ دار خطر ابتلا به بیماری های دژنراتیو ، به ویژه سرطان ها را کاهش می دهند.

خوردن کلم بروکلی و سایر سبزیجات برگ دار می تواند یک راه مناسب برای مقابله با خطرات بهداشتی طولانی مدت آلودگی هوا باشد.

سبزیجات برگ دار

  • روکولا یا آروگولا
  • کلم بروکلی
  • جوانه بروکسل
  • کلم
  • گل کلم
  • کلم پیچ
  • تربچه
  • شلغم

گوجه فرنگی

رژیم غذایی شما باید شامل مقدار زیادی گوجه فرنگی تازه نیز باشد زیرا لیکوپن موجود در گوجه فرنگی، آنتی اکسیدانی است که شما را در برابر بیماری های تنفسی محافظت می کند.

شراب سفید

شراب از انگور ساخته می شود که مقادیر زیادی آنتی اکسیدان دارد. مطالعات نشان داده است که ارتباطی بین نوشیدن شراب ، سلامت تنفس و سلامت قلب وجود دارد.

توجه داشته باشید که در صورت مصرف داروهایی ممکن است از مصرف شراب منع شوید.

چرا رژیم غذایی برای مقابله با اثرات آلودگی هوا مفید است؟

ممکن است شما از قبل برای سلامتی و لاغری غذاهای سالم زیادی مصرف می کردید. آنچه نمی دانید این است که آنتی اکسیدان های موجود در میوه ها به شما کمک کرده اند تا بتوانید راحت تر نفس بکشید.

استفاده از مواد غذایی برای مقابله با آلودگی هوا  نه تنها بی خطر و ساده است ، بلکه اجتناب ناپذیر و باصرفه است. از آنجا که دولت ها و گروه های محیطی همچنان نقش خود را در کنترل آلودگی هوا دارند ، خوب خوردن ، روش شما برای دستیابی به بهبود بدنتان است.

علاوه بر این ، سالاد آووکادو ، کلم بروکلی ، گوجه فرنگی ، تخم کتان و روغن زیتون یک شام عالی به نظر می رسد ، چه رسد به اینکه آن را با یک لیوان شراب سفید میل کنید!

محافظت در برابر هوای ناسالم

انجمن ریه ی آمریکا همه را ترغیب می کند تا درگیر مبارزه با هوای پاک و سالم تر شوند. در اینجا چند نکته ساده و مؤثر برای محافظت از شما و خانواده تان برای مقابله با اثرات آلودگی هوا آورده شده است:

✅   پیش بینی های روزانه آلودگی هوا در منطقه خود را بررسی کنید. پیش بینی های رنگی می تواند به شما اطلاع دهد که هوا در جامعه شما ناسالم است یا خیر. این منابع شامل گزارش های هواشناسی رادیو و تلویزیون محلی ، روزنامه ها و آنلاین است.

تمرینات ورزشی هنگام آلودگی هوا

✅ در صورت زیاد بودن میزان آلودگی از انجام فعالیت در فضای باز خودداری کنید. هنگامی که هوا در وضعیت بدی قرار دارد ، در فضای بسته مانند مرکز خرید یا سالن ورزشی فعالیت کنید و یا از یک دستگاه ورزشی استفاده کنید. اگر کیفیت هوا ناسالم است ، زمان گردش خارج از خانه خود را محدود کنید.

تمرینات ورزشی در هنگام آلودگی هوا

همیشه از انجام ورزش در نزدیکی مناطق پر رفت و آمد پرهیز کنید. حتی هنگامی که پیش بینی کیفیت هوا سبز است ، وسایل نقلیه موجود در بزرگراه های شلوغ می توانند سطح آلودگی بالایی را تا پانصد متر دورتر ایجاد کنند.

✅ از انرژی کمتری در خانه خود استفاده کنید. تولید برق و دیگر منابع انرژی باعث ایجاد آلودگی هوا می شوند. با کاهش مصرف انرژی ، می توانید به بهبود کیفیت هوا ، مهار انتشار گازهای گلخانه ای ، تشویق صرفه جویی در انرژی و هزینه کمک کنید.

✅ به فرزندان خود بیاموزید تا در معرض انتشار دود های اتوبوس های مدرسه و تاکسی ها کم تر قرار بگیرند. برای پایین آمدن سطح آلاینده ها ، مدارس نباید اجازه دهند اتوبوس های مدرسه و سایر وسایل نقلیه به داخل محوطه مدرسه وارد شوند.

کاهش آلودگی هوا در شهر

✅ پیاده روی یا دوچرخه سواری کنید و یا از وسایل نقلیه عمومی استفاده کنید. سفرها را با هم ترکیب کنید. از اتوبوس ها ، متروها ، قطار های راه آهن ، قطارهای مسافرتی یا سایر گزینه ها به جای استفاده از خودرو شخصی استفاده کنید

✅ چوب یا آشغال ها را نسوزانید. سوزاندن هیزم و زباله از مهمترین منابع آلودگی ذرات (دوده) در بسیاری از مناطق کشور است.

✅ از تجهیزات دستی به جای برقی استفاده کنید. موتورهای قدیمی چمن زنی اغلب دستگاه کنترل آلودگی ندارند. آن ها حتی بیشتر از اتومبیل ها می توانند هوا را آلوده کنند.

✅ به کسی اجازه ندهید که در داخل خانه سیگار بکشد و از اقدامات لازم برای ایجاد کلیه اماکن عمومی عاری از دخانیات حمایت کنید.

از ماسک و دستگاه های تنفسی استفاده کنید

ماسک های کمبریج دستگاه تنفسی هستند که از فناوری تصفیه نظامی استفاده می کنند تا تقریباً ۱۰۰٪ آلودگی ذرات ، گازها و همچنین باکتری ها و ویروس ها را درقالب  یک ماسک مناسب تمام خانواده فیلتر کنند.

فناوری ماسک کمبریج برای محافظت در برابر خطرات شیمیایی ، هسته ای و بیولوژیکی توسط وزارت دفاع انگلیس ساخته شده است.

ماسک های آلودگی ما به محافظت در برابر آلودگی های ناشی از گاز مانند بنزن و فرمالدئید ، آلودگی ذرات مانند PM2.5 ، گرده یا دود و عوامل بیماری زا مانند ویروس ها و باکتری ها کمک می کند.

ماسک کمبریج برای مقابله با اثرات آلودگی هوا

این ماسک برای دوچرخه سواران ، افراد در معرض خطر بیماری های تنفسی یا هر کسی که در محیط های شهری با آلودگی هوا زیاد مانند تهران، اهواز و زابل زندگی می کند ، مناسب است .

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر 8ggk یکشنبه ۱۱ مهر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 225 مشاهده پرسش
    سلام دکترم گفتن برای رگ اضاف دوز بیزو پرولول رو به 2ونیم میلی صبح و 2ونیم میلی عصر تغییر بدم، من فقط 1دوز صبح رومصرف کردم فشارم 9روی 5هست میترسم دوز عصر مصرف کنم فشارم خیلی دیگه بیاد پایین ضربانم هم توبیداری 76ولی توخواب کمی احساس می‌کردم زیادتر میزنه، آیا موردی نیست هرروز صبح 2ونیم میلی مصرف کنم وقتایی که حس تپشم زیاد بود عصر هم مصرف کنم؟؟؟ متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۱ مهر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب با این میزان فشارخون بالا بردن دوز دارو مجاز نیست
    2. تصویر کاربر 8ggk یکشنبه ۱۱ مهر ۰( 3 سال پیش)
      سپاس، اگر فشارم مثلا10رو 6 بود و تپش زیاد داشتم دوز دوم مشکلی نیست استفاده کنم به صورت موردی
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۱ مهر ۰( 3 سال پیش)
      در صورتی که فشارخون بالاتر از ده باشد با احتیاط مصرف بیزوپرولول منعی ندارد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ابراهیمی یکشنبه ۲۱ شهریور ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 644 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من خانم ۷۰ سال دارم ‌دو دوز واکسن استرازنیکا را زدم ولی نمیدونم قبل از زدن نوبت دوم یا بعد ازان سرفه چند عدد در روزداشتم pcr دادم مثبت شد ولی هیچ علامتی دیگری نداشتم اکسیژن ۹۶تا 98 و ضربان ۶۷ تا۷۴ بود. چند بار سرم نمکی باویتامین های لازم وهمچنین نوروبیون زدم. حالم خوب خوب هست والان هفته سوم را سپری میکنم. میخواستم بدانم باید بعد از چند وقت ازگرونا گذشته pcr جدیدبدهم ویا اصلا لازم نیست. آیا آزمایش خون برای انتی بادی. ویا. اسکن ریه لازم هست و اگر لازم هست چه زمانی باید اقدام کنم. ممنون از محبت شما
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۱ شهریور ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب تست مجدد پی سی آر و آنتی بادی لازم نیست و در صورتی که سرفه دارید کم است سی تی اسکن ریه نیز لازم نیست و در غیر این صورت سی تی اسکن ریه را انجام دهید
  • تصویر کاربر سامان چهارشنبه ۳ شهریور ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 405 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر خسته نباشید
    من 19 سال دارم و متاسفانه بدون دستور پزشک مصرف مولتی ویتامین مینرال را اغاز کردم البته با دوز مصرفی توصیه شده روزی یک عدد. دو روز اول مصرف تقریبا خوب بود اما از روز سوم ضربان قلبم افزایش یافت و بعد از چند روز دیگر مصرف کمی درد در قفسه سینه احساس میکردم این درد ادامه داشت و من قرص رو قطع کردم اما دوباره شروع کردم ولی باز هم این اتفاق افتاد.
    الان 3 روزی هست که مصرف نمیکنم اما هنوز تپش قلب و کمی درد رو احساس میکنم
    به نظر شما دکتر من باید به یک متخصص قلب مراجعه کنم ؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۳ شهریور ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب خیر چند روزی صبر کنید و در صورت عدم رفع مشکل یک نوار قلب بگیرید و از مصرف بیمورد داروها ولو ویتامین ها اجتناب بفرمایید
    2. تصویر کاربر سامان چهارشنبه ۳ شهریور ۰( 3 سال پیش)
      خیلی متشکرم جناب دکتر
      با توجه به گفته شما چند روزی دیگر صبر میکنم
      و برای نوار قلب به چه دکتری مراجعه کنم متخصص داخلی خوب هست ؟
      یا فقط نوار قلب بگیرم و برای شما بفرستم ؟
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۳ شهریور ۰( 3 سال پیش)
      در بسیاری مراکز از جمله مطب همکاران محترم متخصص داخلی نوار قلب گرفته می‌شود
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر محسنی دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 226 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر لطفا این نوار قلب تفسیر کنید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۰ خرداد ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب بخش ارسالی نوار اول طبیعی است و نوار کامل دوم بعلت کیفیت نامناسب قابل تفسیر نیست
  • تصویر کاربر Baran یکشنبه ۹ خرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 210 مشاهده پرسش
    باسلام.من 16 سال دارم.وخیلی وقت میشه که تپش قلب دارم و احساس میکنم روز به روز داره بدتر میشه.همراه با اون جدیدا خیلی بیحال میشم و دست ها و شونه هام درد میگیرن.گاهی هم قفسه سینم درد میگیره.میخواستم بدونم مشکلم چیست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۹ خرداد ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب احتمالاً مشکل جسمی نیست ولی برای تشخیص دقیق نیاز به انجام هولتر ریتم ۴۸ ساعته دارید
  • تصویر کاربر اشکان جمعه ۷ خرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.تیرماه سال پیش قلبم رو عمل کردم استنت گذاشتن.بعد چندماه از عمل قلب.بدنم کبود میشه به انداز یه سکه پول و بعد جای کبودی درد میکنه بعد دوهفته این کبودی از بین میره و جای مختلف بدنم از کبودی ایجاد میشه.گفتین برم ازمایش انعقاد خون و سونوگرافی.رفتم پیش دکتر عمومی این آزمایش رو انجام دادم.گفتن مشکلی نداره ازمایش ها و گفتن دوباره با دکتر قلب مشورت کنم و اینکه دوباره گفتم ازتون سوال کنم که دلیل این کبودی ها از چی میتونه باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۷ خرداد ۰( 3 سال پیش)
      پاسخ شما در سوال قبلی داده شد
  • تصویر کاربر مینا یکشنبه ۵ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 633 مشاهده پرسش
    قرق آنژیپول پیوسته رهش۴۷/۵ استفاده میکنم دکتر فوق تخصص قلب و عروق دکتر ناصر محمدی گفت ک هر ۱۲ ساعت مصرف شود ولی من قبل از موعد دومی تپش میگیرتم میشه زودتر این قرص را خورد؟ مشکلی پیش نمیاره؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۵ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب خیر مشکلی ایجاد نخواهد کرد و منعی ندارد
  • تصویر کاربر افشین پنجشنبه ۲ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    با سلام آقای دکتر
    من چندین سال هست که به بیماری اگزما دچار هستم و در کودکی به شکل الرژی پوستی خیلی ضعیف بود ولی به دلیل بیماری آبله مرغان در دوران نوجوانی این بیماری تشدید شد و به دوره رسید که من قرص های سیتروزسن و بتامتازون مصرف میکردم تا بتونم خیلی چیزهارو بخورم و واکنشی نشون نده و بعد از چند وقت با یک فوق تخصص آسم و آلرژی ارتباط آنلاین داشتم که ایشون گفت زودتر بتامتازون رو کم کن و بعد قطع کن و این عمل خیلی برای آلرژی و پوست من خوب بود ولی از طرفی خیلی از خوردنی های آلرژی زا رو دیگه نخوردم چون واکنش به دلیل عدم مصرف کورتون شدیدتر بوده و مشکلی که به تازگی بیشتر شده سخت شدن تنفس عمیق (تنفس کامل) در بعضی اوقات هست که بیشتر در حمام اتفاق میفته و فقط در اون لحظه به همین دلیل یک حس ناخوشایندی مثل استرس دست میده و به تازگی متوجه شدم وقتی به جلو خم میشم خیلی بهتر شده و میتونم نفس عمیق رو بکشم و همچنین در لحظاتی صاف دراز کشیدن هم کمی حس کم شدن تنفس رو حس میکنم که به پهلو میخوابم بهتر میشه البته در همین حالت صاف هم مشکلی پیش نمیاد و تا صبح هم خوابیدم .در کل با توجه به صحبت های شما جدا از بیماری اگزما این احتمال رو به خودم دادم که شاید مشکل قلبی یا ریوی هم شاید باشه .چون من در پیاده روی معمولی در 100 قدم کمی نیش بدون درد در ناحیه قلب حس میکنم .در گذشته با دویدن به این حالت البته شدیدتر و با تپش قلب همراه بود
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۲ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً جهت ویزیت به یکی از همکاران محترم متخصص بیماریهای ریوی مراجعه بفرمایید
  • تصویر کاربر ژیلا چهارشنبه ۱۸ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 574 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من 49 ساله هستم هیچ سابقه ی بیماری ندارم از 5 ماه قبل دچار afوsvtمکرر شدم که دیماه99عنل ابلیشن تو بیمارستان نیکان انجام دادم ولی از 2 ماه بعداز ابلیشن مجددا دوبار تاحالا دچا حملهafباپاسخ بطنی تند190 شدم که آخرین حمله ش دو روز قبل بوده توبیمارستان با دیگوکسین ریتمم سینوسی شد وبا دیگوکسین ومتورال وریواکسابان مرخص شدم من درد سینه وسرگیجه هم دارم ولی تروپونین منفی وckmbهم20بودهctانژیوگرافی 4ماه قبل هم نرمال بوده آقای دکتر اینامیتونه از عوارض دیگوکسین باشه یا باید مجدد از نظر بیماری ایسکمی قلبی بررسی کنم واینکه من مجدد باید ابلیشن انجام بدم؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۸ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب خیر ناشی از عوارض مصرف دیگوکسین نیست. در صورت طبیعی بودن سی تی آنژیوگرافی اخیر نیاز به بررسی بیشتری از نظر بیماری ایسکمی قلبی ندارید. در مورد ادامه درمان دارویی و یا ابلیشن مجدد طبق نظر پزشک محترم معالج خود اقدام بفرمائید
  • تصویر کاربر مهدی دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر یک مدتی من قرص فلوکسیتن ۱۰رو مصرف می کردم که در رویم تاثیرات روحی بدی گذاشت فکر می کنم روح ندارم روح می خواهم ازم کنده و از این جور آیا این ها صحت دارن آقای باید چیکار کنم لطفاً راهنماییم کنین-ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۱ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً در این مورد با یکی از همکاران محترم روانپزشک مشورت بفرمایید
درحال دریافت اطلاعات