خطرات سوزاندن رگ قلب [ ابلیشن قلبی ]

ابلیشن قلبی فرآیندی است که می تواند مشکلات ریتم قلبی (آریتمی) را تصحیح کند. در این مقاله به بررسی روش انجام عمل ابلیشن قلبی و همچنین عوارض آن می پردازیم. 

ابلیشن قلبی با از بین بردن بافتی که در قلب شما عامل ایجاد ریتم غیر طبیعی قلب است، کار می کند. در بعضی موارد، ابلیشن قلبی از ورود پیام های الکتریکی غیر طبیعی به قلب شما جلوگیری کرده و اینگونه آریتمی را متوقف می کند.

معمولا در آریتمی قلبی از یک لوله ی دراز و انعطاف پذیر (کاتتر) استفاده می شود. پزشک کاتتر را به ورید یا شریانی در کشاله ی ران شما وارد  می کند و به سمت قلب شما آن را می فرستند تا انرژی را به صورت گرما یا سرمای شدید برای اصلاح بافت قلبی که باعث آریتمی شده است به آن بافت انتقال بدهد.

بعضی اوقات ابلیشن قلبی تحت جراحی باز انجام می شود، اما معمولا با استفاده از کاتتر انجام می شود، که این فرآیند را به فرآیندی با تهاجم کمتر و مدت زمان بهودی کوتاه تر تبدیل می کند.

انواع ابلیشن رگ های قلب

  • Atrial flutter ablation
  • Pulmonary vein isolation
  • ablation SVT
  • Ventricular tachycardia ablation

علت انجام عمل ابلیشن قلبی

ابلیشن قلبی فرآیندی است که برای تصحیح مشکلات ریتم قلبی انجام می شود. زمانی که قلب شما می تپد، ایمپالس های الکتریکی که آن را ایجاد می کنند باید مسیر دقیقی را درون قلب شما دنبال کنند.

هر گوه وقفه در این ایمپالس های می تواند باعث تپش قلب غیر طبیعی (آریتمی) شود، چیزی که بعضی اوقات توسط ابلیشن قلبی درمان می شود. معمولا ابلیشن اولین گزینه ی درمانی شما نیست. ابلیشن گزینه ی درمانی مناسبی برای افرادی است که:

  • برای درمان آریتمی از داروهایی استفاده کرده باشند، اما موفقیتی بدست نیامده باشد.
  • فرد در اثر داروهایی که برای درمان آریتمی استفاده کرده، به عوارض شدیدی دچار شده باشد.
  • نوع خاصی آریتمی را داشته باشد که پاسخ خوبی به ابلیشن می دهد، مانند سندرم ولف پارکینسون وایت و تاکیکاردی فوق بطنی
  • دچار عوارض خیلی خطرناک در اثر آریتمی شود، مانند ایست قلبی ناگهانی

با انواع آریتمی قلبی و درمان های آن آشنا شوید : آریتمی قلبی

خطرات عمل ابلیشن

ابلیشن قلبی خطر عوارضی نیز دارد، که شامل موارد زیر می شود:

  • خون ریزی یا عفونت در محلی که کاتتر از آن جا وارد شده است.
  • آسیب به عروق خونی، جایی که کاتتر ممکن است در هنگام عبور از رگ، باعث آسیب و خراشیدن آن شود.
  • ایجاد سوراخ در قلب
  •  آسیب به سیستم الکتریکی قلب، چیزی که می تواند آریتمی شما را بدتر کرده و برای تصحیح آن نیاز به ضربان ساز (پیس میکر) باشد.
  • ایجاد لخته ی خون در پاها یا ریه های شما (ترومبوآمبولی وریدی)
  • سکته ی مغزی یا حمله ی قلبی
  • تنگ شدن وریدی که خون را بین ریه ها و قلب شما حمل می کند (تنگی ورید پولموناری).
  • رنگی که در این فرآیند از آن استفاده می شود ممکن است به کلیه های شما آسیب برساند.
  • در موراد نادر ممکن است عمل ابلیشن قلبی منجر به مرگ شود.

برای تشخیص آن که آیا این فرآیند برای شما مفید است یا خیر، درمورد فواید و ضررهای آن با پزشک خود مشورت کنید.

زمان مراجعه به پزشک

آماده شدن برای عمل ابلیشن قلبی

پزشک شما ممکن است شما را ارزیابی کند و ممکن است چند آزمایش برای ارزیابی شرایط قلب شما درخواست کند. پزشک شما در مورد خطرات و فواید ابلیشن قلبی با شما صحبت خواهد کرد.

نیاز است شب قبل از فرآیند چیزی نخورید و ننوشید. اگر دارویی مصرف می کنید، پیش از مصرف آن قبل از عمل باید در مورد آن از پزشک خود بپرسید. در بعضی موارد، شما باید مصرف داروهای آریتمی قلبی خود را چند روز قبل از این فرآیند متوقف کنید.

اگر شما دستگاهی در قلب خود دارید، مانند ضربان ساز یا دفیبریلاتور قلبی، در مورد هرگونه اقدامات مراقبی با پزشک خود صحبت کنید.

مراحل ابلیشن قلبی

ابلیشین کاتتری در بیمارستان انجام می شود. قبل از شروع فرآیند، یک کارشناس، آنژیوکتی وارد دست یا بازوی شما می کند و برای کمک به آرامش شما به شما آرامبخش می دهند. در بعضی موقعیت ها، ممکن است به جای اینکه شما را به حالتی شبیه به خواب ببرند، از بیهوشی عمومی استفاده کنند. این که چه نوع بیهوشی استفاده شود، بستگی به موقعیت خاص شما دارد.

بعد از اینکه آرامبخش شما تاثیراتش را گذاشت، پزشک یا کارشناس دیگری یک ناحیه ی کوچک نزدیک به وریدی روی کشاله ی ران، گردن یا ساعدتان را بی حس می کند. پزشک سوزنی وارد ورید کرده و از طریق آن غلاف را وارد می کند.

پزشک شما کاتتر را از طریق غلاف به قسمت مشخصی از قلب شما خواهد رساند. پزشکتان ممکن است رنگ را به درون کاتتر تزریق کند، چیزی که به تیم پزشکی شما کمک می کند عروق خونی شما و قلبتان را با استفاده از عکس برداری اشعه ی ایکس مشاهده کنند.

کاتتر، الکترودی در راس خود دارد که می تواند برای فرستادن ایمپالس های الکتریکی به قلب شما و ضبط فعالیت الکتریکی قلب شما استفاده کند.

این فرآیند که با استفاده از عکس برداری و دیگر آزمایش ها برای تشخیص علت آریتمی انجام می شود، مطالعه ی الکتروفیزیولوژی خوانده می شود. این مطالعه معمولا قبل از ابلیشن قلبی برای تشخیص موثرترین راه برای درمان آریتمی انجام می شود.

زمانی که بافت قلبی که باعث آریتمی شده است را شناسایی کردند، پزشک شما توسط راس کاتتر بافت غیر طبیعی قلب را هدف قرار می دهد. انرژی از طریق راس کاتتر برای ایجاد بافت زخم یا نابود کردن بافت عامل آریتمی به قلب شما منتقل می شود.

 در بعضی موراد، ابلیشن پیام های الکتریکی ای که از طریق قلب شما منتقل می شوند را متوقف می کند تا ریتم غیر طبیعی متوقف شود و به پیام ها اجازه می دهد تا به جای آن در مسیر طبیعی طی مسیر کنند. این انرژی که در این فرآیند استفاده می شود می تواند از موارد زیر بدست آید:

  • سرمای شدید (ابلیشن کریو)
  • گرما (رادیوفرکوئنسی)
  • لیزر

مدت زمان عمل ابلیشن

 معمولا ۳ تا ۶ ساعت زمان می برد تا ابلیشن قلبی به پایان برسد، اما فرآیندهای پیچیده تر ممکن است طولانی تر شوند.

در هنگام فرآیند، ممکن است در هنگامی که کاتتر در قلب شما حرکت میکند یا زمانی که انرژی منتقل می شود احساس ناراحتی کوچکی داشته باشید. اگر دچار هرگونه درد شدید یا تنگی نفس شدید، به پزشک خود اطلاع دهید.

بعد از ابلیشن قلبی

درپی فرآیند، شما را به اتاق بهبودی می برند تا به مدت ۴ تا ۶ ساعت استراحت کنید و از خونریزی در محل ورود کاتتر پیشگیری شود. ضربان قلب و فشار خون شما به صورت پیوسته پایش می شوند تا هرگونه عارضه ی فرآیند ارزیابی شود.

براساس شرایط شما، ممکن است بتوانید همان روز به خانه بروید یا ممکن است نیاز باشد در بیمارستان بمانید. اگر همان روز به خانه می روید، برنامه ریزی کنید که شخص دیگری همراه شما باشد تا شما را به خانه برساند.

ممکن است بعد از فرآیند مقداری احساس درد داشته باشید، اما این احساس نباید بیش از یک هفته طول بکشد. معمولا شما می توانید چند روز بعد از ابلیشن قلبی به فعالیت های طبیعی خود بازگردید.

ابلیشن قلبی

نتایج عمل ابلیشن قلبی

گرچه ابلیشن قلبی می تواند موفق باشد، اما بعضی از افراد نیاز به تکرار آن دارند. همچنین ممکن است نیاز به مصرف دارو داشته باشید، حتی بعد از انجام ابلیشن.

برای حفظ سلامتی قلبتان، ممکن است نیاز داشته باشید که تغییراتی در شیوه ی زندگی خود ایجاد کنید که سلامت عمومی قلبی شما را بهبود دهند، به خصوص برای پیشگیری یا درمان مشکلی که می تواند باعث آریتمی یا بدتر شدن آریتمی شود، مانند فشار خون بالا. ممکن است پزشک شما موارد زیر را برای شما توصیه کند:

  • مصرف نمک کمتر، چیزی که می تواند به کاهش فشار خون شما کمک کند.
  • افزایش فعالیت فیزیکی
  • ترک سیگار و مصرف دخانیات
  • پرهیز از نوشیدن الکل
  • خوردن غذاهای سالم
  • حفظ وزن ایده آل
  • مدیریت و کنترل احساسات مانند خشم

دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر صادق شنبه ۱۱ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 268 مشاهده پرسش
    با سلام،آقای دکترتقریبادوسال پیش برادرم باسن۳۵ساله به علت تپش قلب به دکتر مراجعه میکنه و دکتر بعدا انجام یه سری آزمایشات به برادرم میگه رک اضافی داری و باید عمل کنی،بعدا عمل معلوم میشه به علت خطرزیادی و سوزانده نشده،و حالا بعدا گذشت دوسال همان دکتر میگه باید عمل شه و شاید قلب به باتری نیاز داشته باشه وضمنا حالا میگه عمل خطری نداره،نظرشما دراین موردچیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۱ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      امروزه با روش کارتو خطرات ابلیشن خیلی کمتر هست و احتمال آسیب کم هست و میتونید به پزشک خود اعتماد کنید

  • تصویر کاربر صبا دوشنبه ۲۹ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 582 مشاهده پرسش
    سلام دكتر من هفته پيش پانزدهم بهمن ابليش انجام دادم ولي متاسفانه ناموفق بود و ظاهرا منجر آمبولى واز دست دادن حس دست و پاي چپم شدم، كه خدارو شكر بعد از ٣،٤ روز حسم برگشت و در حال حاضر بعد از ١٠ به حالت عادي برگشتم، آيا عمل مجدد باز هم منمنِ اين خطرات رو در پي داشته باشه؟؟ آخه دو هفته ديگه مجدد ميخوام ابليشن كنم. ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۹ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      با توضیحاتی که دادید به احتمال زیاد از طریق سیستم چپ اقدام به ابلیشن شده است در صورت تکرار ابلیشن از طریق سیستم چپ باز هم احتمال تکرار این مسئله هست ولی در صورت انجام از طریق سیستم راست این احتمال وجود نداره و یا ناچیز هست

  • تصویر کاربر سامان سه شنبه ۲۳ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 265 مشاهده پرسش
    سلام.استادگرامی.ایا ابلیشن دقیق یک سال پیش با تجویزداروهای ضداریتمی همراه باان میتواند به نوبه خود موجب ضعیف شدن وپایین امدن ریت قلبی ۳۰تا۴۰بشود.هرچندیکبار باپیس موقت این ریتم تصحیح شده باشد ولی دوباره این حالت برادی کاردی وکاهش ریتم قلبی ضاهرشده باشد.مرسی ازلطف گرامیتان استادعزیز.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۲۳ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      بله بعضی از داروهای ضد آریتمی باعث کند شدن ضربان قلب میشوند

  • تصویر کاربر زهرا سه شنبه ۲۳ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 1650 مشاهده پرسش
    سلام من ١٦ بهمن همل ابلبيشن رو انجام دادم فرداي روزي كه خواستم مرخص بشم احساس درد داشتم احساس سنگيني سمت چپ سينه. به دكتر بيمارستان گفتم اكو مرد گفت خوبه و مرخصي ولي تا كل اون روز درد خيلي بدي داشتم احساس اينكه اونقسمتو گرفتن ... تا شبش كه خوابيدم خيلي خوب شد و اثري از درد نبود تا ديروز كه روز پنجم ي رابطه جنسي همراه با ارگاسم داشتم كه از بعد از اون دوباره اون احساس درد و دارم كه تا الان صبح روز ششم هنوزم هست .
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۲۳ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      در عمل ابلیشن تماسی با عروق قلب اتفاق نمی افتد لذا درد شما بعلت عروق قلب نیست ولی خود ابلیشن هم درد مختصری ایجاد میکنه که خیلی گذرا است. در صورت ادامه درد توصیه میکنم که از نظر گرفتگی عروق هم بررسی بشید

  • تصویر کاربر صبری سه شنبه ۲۳ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 241 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر. آقای دکتر من یه مدتی یه حس هایی به قلبم میومد رفتم پیش دکتر گفتند که قلبت بعضی وقت ها کند تر میزنه، بعد این قرص ها رو نوشت(آمیوم دارون و متازیرو) گفت اگه خوب نشدی باید با لیزر رگو بسوزونیم میترسم آقای دکتر عوارضی داره؟ درد داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۲۳ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      داروهایی که نامبردید هر دو باعث کند شدن ضربان قلب میشوند و سوزاندن قلب هم برای تاکی اریتمی یا اصطلاحا اریتمی هایی که در اونها ضربان قلب بالا است استفاده میشوند و این مطلب در تناقض با صحبت اولیه شما است ولی در صورت صلاحدید پزشک برای ابلیشن اینکار ریسک کمی داره و درد مختصری

  • تصویر کاربر مسلم سه شنبه ۲۳ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 496 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر. مادرم یه مدتی میگفت یه حس سردی یه جوریه به قلبم میاد رفته بود سنندج پیش دکتر یه سری قرص نوشت خوب نشد باز رفت پیشش این بار یه سری قرص دیگه نوشت گفته بود این از اونا قوی تره و خوب میشی اگه خوب نشدی باید با لیزر اون رگ رو بسوزونیم. نمیدونم اسم قرص ها چیه بخدا آخه من از مادرم دورم نمی دونن اسم قرص چی هست خیلی نگرانیم آقای دکتر لیزر درد داره؟ عوارضی داره؟ ینی با این قرص ها که گفته خوب میشه. میشه واقعا
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۲۳ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      متاسفانه با اطلاعات بسیار کم و ناقص ارائه شده نمیتونم اظهار نظری کنم

  • تصویر کاربر مرتضی سه شنبه ۲۳ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 760 مشاهده پرسش
    سلام درعمل الکترو فیزیولوژی قلب رگ که موجب تپش می شود پیدا نشود علت چیست وچه میتوان کرد
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۲۳ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      بعضی مواقع کمی با اینکه نوار قلبی از قبل در دست بیمار هست که آریتمی رو نشون میده ولی بعلت مصرف دارو و یا علل نامعلوم در حین مطالعه الکتروفیریولوژی میشه اریتمی رو القا کرد و باید در این موارد به مصرف اکتفا کرد

  • تصویر کاربر سما یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 269 مشاهده پرسش
    با سلام، من سر بارداری دخترم آریتمی قلب گرفتم که توسط متخصص قلب ، قرص سوتوهگزال تجویز شد که من از سه ماهگی تا آخر بارداری روزی نصف قرص میخوردم، وبعد زایمان رگ قلبم را سوزاندم، ولی کودکم خیلی کم حرف و جواب بعضی سوالاتمان را نمیدهد وحاذق و پرتحرک وحراف نیست و توجه اش به پیرامونش و اطرافیانش کم است ، آیا اثر قرص در دوران بارداری است؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      خیر این از عوارض مصرف سوتالول در بارداری نیست

  • تصویر کاربر نیلوفر چهارشنبه ۳ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 400 مشاهده پرسش
    سلام من 39 هستم بصورت اتفاقی تپش و سنگینی قفسه سینه داشتم به دکتر مراجعه کردم بستریم کردن بعد گفتن باید ابلیشن بشم آیا لازمه من تا حالا دارو مصرف نکردم و اذیت نشدم.مدارک پزشکی پیوست می باشد
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۳ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      بله نیاز به ابلیشن هست و قبل از آن نیاز به بررسی بیشتر از نظر گرفتگی عروق هست.

  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۹ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 506 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    میخواستم بدونم قرص کونکور با چه داروهایی تداخل داره ?
    آیا این قرص با داروهای مسکن یا داروهای عفونت خشک کن تداخل داره ?
    این قرص رو جهت ریتم pac تهران تجویز کردن برام
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۹ دی ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب

      داروی کانکور تداخل دارویی زیادی نداره ولی باید از مصرف همزمان این دارو با سایر داروهای خانواده بتا بلاکر ها نظیر متورال و پروپرانولول و همچنین مهارکننده های کلسیم نظیر وراپامیل و دیلتیازم و داروهای ضد آریتمی مثل آمیودارون و فلکائین آمید خودداری کنید. این دارو با مسکن ها و آنتی بیوتیک ها تداخل دارویی نداره

درحال دریافت اطلاعات