علائم تصلب شرایین ( آترواسکلروز ) چیست؟

تصلب شرایین یا آترواسکلروز یک بیماری است که در آن به علت تشکیل پلاک در دیواره شریان، شریان ها تنگ و سخت می شود. این مقاله چگونگی، علائم و درمان های این بیماری را توضیح خواهد داد. تیر کشیدن قلب یکی از نشانه های اصلی این بیماری است.

بیماری آترواسکلروز که به نام بیماری عروقی آرتریواسکلروتیک نیز شناخته می شود. تصلب شرایین، جریان خون را در سراسر بدن مختل کرده و بدن را در معرض خطر ابتلا به عوارض جدی قرار می دهد.

شریان ها خون پمپاژ شده توسط قلب را حمل می کنند. آسیب به سلول های پوشاننده این شریان ها سبب ایجاد تصلب شرایین می شود. این بیماری، تنگی شریان ها در اثر تشکیل پلاک بر روی دیواره های شریان است.

گرفتگی عروق چگونه تشکیل می شود؟

شریان ها خون را از قلب به دیگر نواحی بدن می برند. این عروق توسط یک لایه نازک سلولی پوشیده می شوند که این لایه آن ها را نرم نگه داشته و به خون اجازه می دهد تا به آسانی جریان یابد. این لایه، اندوتلیوم نامیده می شود.

تصلب شرایین هنگامی شروع می شود که اندوتلیوم آسیب دیده و به نوع مضری از کلسترول اجازه می دهد تا بر روی دیواره شریان تشکیل شود.

بدن نوعی از سلول های خونی سفید را می فرستد تا این کلسترول را پاک کنند اما گاهی اوقات، سلول ها در محل تحت تاثیر به دام می افتند.

عوارض تصلب شرایین چیست؟

با گذشت زمان، یک پلاک حاوی کلسترول، ماکروفاژها، کلسیم و دیگر مواد خونی ساخته می شود. گاهی اوقات، هنگامی که پلاک به اندازه معینی می رسد، رشد آن متوقف شده و هیچ مشکلی را برای فرد ایجاد نمی کند.

با این حال، گاهی اوقات نیز پلاک سبب گرفتگی شریان شده و جریان خون را در بدن مختل می کند. این وضعیت احتمال تشکیل لخته های خونی را افزایش می دهد که می تواند به شرایطی مرگ آور منجر شود.

در برخی موارد، در نهایت پلاک شکسته می شود. در صورتی که این اتفاق بیفتد، پلاکت ها در آن ناحیه جمع شده، به یکدیگر چسبیده و لخته های خونی را تشکیل می دهند.

این وضعیت می تواند سبب مسدود شدن شریان شده و به عارضه ای کشنده مانند سکته مغزی و حمله قلبی منجر شود. این بیماری می تواند تمامی شاخه های شریانی را تحت تاثیر قرار دهد اما به طور کلی شریان های بزرگ تر و با فشار خون بیشتر را درگیر می کند.

علائم آترواسکلروز

اولین نشانه های تصلب شرایین می توانند در دوره نوجوانی تشکیل شوند. در این هنگام خطوطی از سلول های سفید خون بر روی دیواره شریان دیده می شود.

اغلب اوقات، تا زمانی که پلاک پاره نشده و یا جریان خون بسیار محدود نشده باشد علائمی وجود ندارند. معمولا، بروز این شرایط سال ها به طول می انجامد. علائم به شریانی بستگی دارند که تحت تاثیر قرار گرفته است.

علائم تنگی در شریان های کاروتید

شریان های کاروتید به مغز خون رسانی می کنند. محدود شدن جریان خون می تواند به سکته مغزی منجر شود. همچنین ممکن است، در نتیجه وجود تصلب شرایین در این ناحیه فرد طیفی از علائم را تجربه کند. از جمله این علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ضعف
  • سختی در تنفس
  • سردرد
  • بی حسی صورت
  • فلجی
  • تیر کشیدن قلب

درد قفسه سینه

علائم تنگی در شریان های کرونری

درد قفسه سینه می تواند نشانه تصلب شرایینی باشد که شریان های کرونری را تحت تاثیر قرار می دهد. شریان های کرونری به قلب خون رسانی می کنند. هنگامی که جریان خون به قلب محدود می شود، این وضعیت می تواند سبب ایجاد آنژین و حمله قلبی شود. علائم این وضعیت شامل موارد زیر می شوند:

  • استفراغ
  • اضطراب شدید
  • درد قفسه سینه
  • سرفه کردن
  • احساس غش
  • تیر کشیدن قلب

علائم تنگی در شریان های کلیوی

شریان های کلیوی به کلیه ها خون رسانی می کنند. در صورتی که جریان خون به کلیه محدود شود، خطری جدی در ارتباط با ابتلا به بیماری کلیوی مزمن به وجود خواهد آمد. فردی مبتلا به انسداد شریان کلیوی ممکن است موارد زیر را تجربه کند:

  • از دست دادن اشتها
  • تورم در دست و پا
  • سختی در تمرکز کردن

تشخیص تصلب شرایین

افرادی که در معرض خطر ابتلا به تصلب شرایین قرار دارند باید آزمایش شوند زیرا تا زمانی که بیماری قلبی عروقی به وجود نیامده است، علائم نمایان نخواهند شد. تشخیص بر اساس سابقه پزشکی، نتایج آزمایش ها و یک معاینه فیزیکی انجام خواهد گرفت. دیگر آزمایش ها شامل موارد زیر می شوند:

آزمایش های خون

این آزمایش ها مقدار قند، چربی و پروتئین موجود در خون را بررسی می کنند. در صورتی که مقادیر بالایی از این موارد در خون وجود داشته باشند، این وضعیت می تواند بیانگر وجود خطر بالای ابتلا به تصلب شرایین باشد.

معاینه فیزیکی

بیمار معمولا با تیر کشیدن قلب و یا سوزش قلب و درد قفسه سینه به پزشک مراجعه می کند.

پزشک با استفاده از یک استتوسکوپ (گوشی پزشکی) به شریان های فرد گوش می دهد تا در صورت وجود یک صدای غیر طبیعی و ((وووش)) مانند آن را تشخیص دهد. این صدا در نتیجه جریان خون نابرابر به وجود می آید. در صورتی که این صدا شنیده شود، می تواند بیانگر وجود پلاکی باشد که جریان خون را مسدود کرده است.

همچنین، احتمال دارد یک ضریان بسیار ضعیف در محلی که شریان تنگ شده است وجود داشته باشد. گاهی اوقات، هیچ ضربان قابل تشخیصی وجود ندارد.

یک عضو که تحت تاثیر این بیماری قرار گرفته است می تواند فشار خونی داشته باشد که به طور غیر عادی پایین است. ممکن است در پشت زانو یا در شکم توده ای ضربان دار وجود داشته باشد که بیانگر وجود آنوریسم است.

در جایی که جریان خون محدود می شود، ممکن است زخم ها به خوبی التیام نیابند. ممکن است پزشک چنین زخم هایی را در بدن بیمار جستجو کند.

نظر دکتر یزدانخواه در مورد تیر کشیدن قلب

در سوالات بسیاری از ایشان در مورد تیر کشیدن قلب و عوارض آن سوال شده است. ایشان اینگونه پاسخ دادند:

تیر کشیدن قلب
تیر کشیدن قلب

با وجود این که علل بسیاری در مورد درد قفسه سینه و تیر کشیدن قلب وجود دارد، دو دلیل عمده آن را می توان، به مشکلات مربوط به قلب و علل غیرقلبی تقسیم بندی کرد. تیر کشیدن قلب گاهی ممکن است ناشی از اختلاف بین میزان خون رسانی به ضربان قلب و اکسیژن رسانی به عضله قلب باشد.

درد و تیر کشیدن قفسه سینه قلبی بیشتر به علت آترواسکلروز (منجر به تنگ شدن ثابت شریان های عروق کرونر)، ایجاد شده و یا ناشی از اسپاسم های کرونری است که به طور متناوب شریان ها را محدود می کنند. شما بهتر است هر چه سریعتر به یک متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

سونوگرافی (فراصوت)

یک اسکن فراصوت می تواند فشار خون بخش های مجزای بدن را بررسی کند. تغییر در فشار خون بیانگر محلی است که جریان خون در آن جا مسدود شده است.

سی تی اسکن

این مورد می تواند برای یافتن شریان هایی استفاده شود که سخت و تنگ شده اند. معمولا پزشک به کسانی که در معرض ابتلا به تصلب شرایین قرار دارند توصیه می کند تا سبک زندگی خود را تغییر داده و وزنی مناسب داشته باشند. در برخی موارد، درمان می تواند شامل مصرف دارو یا جراحی شود.

قرص سوتالول 40

درمان آترواسکلروز چیست

درمان تصلب شرایین برای جلوگیری از بروز عوارض آن ضروری است. گزینه های درمانی می توانند شامل تغییرات در سبک زندگی، دارو های مختلف و مداخلات جراحی شوند.

با این حال ضروری است، پزشک تصلب شرایین را به درستی تشخیص دهد تا از بازگشت شریان ها به حداکثر توانایی خود اطمینان حاصل شود.

طیف روش های درمانی تصلب شرایین شامل موارد زیر می شوند:

داروی ضد انعقاد عروق

دارو های ضد پلاکت می توانند از تشکیل پلاک پیشگیری کرده و یا به جلوگیری از تشکیل لخته های خونی کمک کنند. دیگر دارو ها مانند استاتین ها، می توانند برای کاهش کلسترول تجویز شوند. همچنین، دارو های مهار کننده های آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین می توانند به کاهش فشار خون کمک کنند.

جراحی

موارد شدید تصلب شرایین می توانند توسط فرایند های جراحی مانند آنژیوپلاستی یا پیوند بای پس عروق کرونر درمان شوند.

آنژیوپلاستی شامل منبسط کردن شریان و باز کردن انسداد می شود تا به این ترتیب خون بتواند دوباره به طور مناسب جریان داشته باشد.

پیوند بای پس عروق کرونر یک نوع دیگر از جراحی است که می تواند با استفاده از شریان هایی در دیگر نواحی بدن و پیوند آن ها برای دور زدن شریان های قلب، جریان خون را به قلب افزایش بخشد.

معجون سیر و لیمو درمان گرفتگی عروق ؟!

توصیه های سلامتی زیادی در مورد نوع تغذیه و فعالیت روزانه برای پیشگیری و درمان گرفتگی عروق وجود دارد، اما هیچ کدام به اندازه معجون سیر و لیمو برای درمان گرفتگی عروق قلب معروف نیست.

کاربران بسیاری نیز سوال مشابهی را از دکتر یزدانخواه در این مورد پرسیده اند، پاسخ دکتر را با هم بخوانیم:

پرسش بیمار:

سلام شوهرم یه هفته پیش انزیو انجام داد گفتن سه رگ بسته س ولی یکی رو که اصلی بوده باز کردن دوتای دیگه رو گفتن هنوز اورزانسی نیس و باید یه ماه دیگه اتجام بده
میخواستم ببینم بازم از دست میشه انجام بشه از دست دیگه ش و اینکه ایا امکانش نیس با دارو باز بشه ؟ البته یه معجون سیر لیمو هم گفتن که باز میکنه میخواستم ببینم اثر داره؟

پاسخ دکتر:

سلام و عرض ادب

بله امکان آنژیوپلاستی مجدد از طریق رگ دست وجود دارد در مورد نیاز و ضرورت آنژیوپلاستی و یا کفایت درمان دارویی با توضیحات ارائه شده پاسخی نمی توان داد و نیاز به دیدن سی دی دارم
معجون سیر و لیمو کاملاً بی اثر است و جایگزین دارو و یا اقدامات تهاجمی نظیر تعبیه استنت نخواهد بود

جلوگیری از تصلب شرایین

پیشگیری از ابتلا به تصلب شرایین یکی از بهترین راه های درمان این بیماری است. اقدامات محدود کننده خطر تشکیل پلاک شامل موارد زیر می شوند:

رژیم غذایی

باید از مصرف چربی های اشباع اجتناب شود، زیرا این مواد می توانند سبب افزایش میزان کلسترول بد شوند. مواد غذایی که در پایین آمده اند سرشار از چربی های غیر اشباع بوده و می توانند به پایین نگه داشتن میزان کلسترول بد کمک کنند:

  • روغن زیتون
  • آووکادو
  • گردو
  • ماهی روغنی
  • آجیل ها
  • دانه ها

ورزش کردن

ورزش کردن میزان تناسب اندام بدن را بهبود بخشیده، فشار خون را کاهش داده و به کاهش وزن کمک می کند.

عدم مصرف سیگار

سیگار کشیدن یکی از عوامل خطر اصلی برای تصلب شرایین بوده و سبب افزایش فشار خون می شود. افراد سیگاری باید هر چه سریع تر سیگار را ترک کرده و قرار ملاقاتی با پزشک خود ترتیب دهند تا در ارتباط با روش های ترک سیگار و مدیریت علائم ناشی از عدم مصرف آن با او مشورت کنند.

عوامل گرفتگی عروق

عوامل مشخصی می توانند سبب آسیب به ناحیه داخلی شریان شده و منجر به تصلب شرایین شوند، این عوامل شامل موارد زیر می شوند:

  • فشار خون بالا
  • سطوح بالای کلسترول
  • مصرف سیگار
  • مقادیر بالای قند در خون

تصلب شریان

تفاوت آترواسکلروز با آرتریواسکلروز

آرتریواسکلروز و آترواسکلروز بیماری های متفاوتی هستند. آرتریواسکلروز به سختی یا سفت شدن دیواره شریان ها گفته می شود. آترواسکلروز به تنگی شریان ها در اثر تشکیل پلاک گفته می شود. آترواسکلروز یک نوع خاص از آرتریواسکلروز می باشد.

تمامی افرادی که به آترواسکلروز مبتلا هستند به آرتریواسکلروز نیز دچار اند اما آن هایی که به آرتریواسکلروز مبتلا هستند الزاما به آترواسکلروز ابتلا ندارند. با این وجود، هر دوی این اصطلاحات به صورت متداول با معنایی یکسان استفاده می شوند.

عوارض گرفتگی عروق چیست؟

آترواسکلروز یا همان پرفتگی عروق کرونری، می تواند به عوارضی جدی و بلند مدت منجر شود. این بیماری می تواند به صورت مستقیم در بیماری های شریان های کرونری، کاروتید و محیطی نقش داشته باشد. در این بیماری شریان های قلبی، شریان های نزدیک به قلب تنگ می شوند.

بیماری شریان های کاروتید و بیماری شریان های محیطی به ترتیب شریان های نزدیک به مغز و شریان های خون رسان به اعضای بدن را به همان گونه تحت تاثیر قرار می دهند.

این بیماری ها می توانند به طیفی از عوارض خطرناک از جمله موارد زیر منجر شوند:

۱) بیماری و نارسایی قلب

در این موارد، ممکن است قلب قادر به پمپاژ خون کافی به سرتاسر بدن نبوده و یا به مقدار لازم از خون پر نشود.

۲) حمله قلبی

این مورد یک وضعیت پزشکی اورژانسی است که در آن جریان خون مسدود می شود. این وضعیت می تواند زندگی فرد را تهدید کند.

مطلب مرتبط: برای جلوگیری از سکته قلبی چه کنیم؟

۳) نارسایی کلیوی

در صورتی که کلیه ها مقادیری کافی از خون دریافت نکنند، ممکن است عملکرد آن ها متوقف شود.

۴) آنوریسم

این یک بیماری جدی است که در آن دیواره های یک شریان متورم شده و گاهی اوقات پاره می شوند که در این صورت می توانند یک خونریزی داخلی و کشنده را رقم بزنند.

۵) سکته مغزی

سکته مغزی یک وضعیت پزشکی اورژانسی است که در آن جریان خون رونده به مغز مسدود شده و مغز اکسیژن مورد نیاز خود را دریافت نمی کند. چنین وضعیتی می توانند سبب مرگ سلول های مغزی شود.

۶) آریتمی

آترواسکلروز می تواند به تپش قلب و ریتم های غیر عادی قلبی منجر شود.

عوامل خطر زا گرفتگی عروق قلب

برخی افراد احتمال بالاتری برای ابتلای به این بیماری دارند. این افراد دارای عواملی مانند موارد زیر هستند:

۱) دیابت

افرادی که به دیابتی کنترل نشده مبتلا بوده و میزان قند (گلوکز) خون آن ها به دفعات زیادی بالا می رود، احتمال بیشتری برای ابتلا به تصلب شرایین دارند.

۲) ژنتیک

افرادی که یکی از والدین، خواهر یا برادر آن ها به بیماری قلبی عروقی یا تصلب شرایین مبتلاست نسبت به دیگران احتمال بسیار بالاتری جهت ابتلا به تصلب شرایین دارند.

۳) آلودگی هوا

به نظر می رسد، قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا خطر تشکیل توده های کلسترول در شریان های کرونری را بیشتر می کند.

نکته: افرادی که در معرض این عوامل خطر قرار دارند، باید به طور ویژه ای در ارتباط با داشتن یک رژیم غذایی کم چرب و کم نمک و همچنین اجتناب از مصرف تنباکو مراقب باشند.

دکتر سعید یزدان خواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای پرسش از دکتر کلیک کنید.

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر رضاسلمان شنبه ۵ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 301 مشاهده پرسش
    سلام اقادکترمن 26سالمه خواستم ببینم درد دست چپ ربطی به قلب داره چون من نوارقلب گرفتم بهم گفتن نوارقلبت خوبه حالاخواستم ببینم بایدچیکارکنم ممنون میشم کمکم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۵ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب

      درد دست چپ به علت های مختلفی به وجود می آید که می توانید با در این مقاله با علت درد دست چپ و درمان آن آشنا شوید. توصیه می کنم ابتدا از نبود مشکلات عضله ای و استخوانی و بیماری های عفونی اطمینان حاصل کنید.

  • تصویر کاربر آرمین چهارشنبه ۲۵ دی ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 309 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب خسته نباشین دکتر.
    بنده24 سال دارم و ۷ ساله متوجه شدم پرولاپس با نارسایی خفیف دارم ولی طی این سال ها با پرانول تپش قلب هامو به نوعی کنترل کردم.اما این اواخر آریتمی هایی دارم که منشا فوق بطنی دارن(در هولتر مشخص گردید)و گاهی اوقات pvc.میخواستم ببینم با توجه به مشگل دریچم آیا بطن چپ من بزرگ شده در این مدت یا خیر.چون جدیدا واقعا تپش و ارتمی ها اذیتم میکنن.البته اضطراب شدیدی دارم کلا در همه حالات.گزارش اکو رو هم پیوست کردم.ممنون میشم نظرتون رو بدونم.ایا جراحی برای ترمیم دریچه نیازه یا هنوز بطن ها طبیعی هستن.( lvef=55%)
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۲۵ دی ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      سایز بطن چاپ شما طبیعی است و بزرگ نشده است و شدت نارسایی دریچه نیز کم است و در حال حاضر نیاز به اقدام خاصی به جز تکرار اکو هر سال یک بار ندارید

  • تصویر کاربر حلما یکشنبه ۱۵ دی ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 426 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید ،ببخشید اقای دکترمن اکثرمواقع سوزش سینه دارم وگاهی اوقات هم ی دردتیزپایین سمت راست سینه چپم حس میکنم ی لحظه میگیره وخوب میشه ویهوعرق میکنم وگلوم سفت میشه ونفسم میجوشه دقیق نمیتونم توصیف کنم احساس میکنم میخام سکته کنم ،اکوقلب هم گرفتم گفته مشکلی نداره فقط افتادگی دریچه میترال مادرزادی هست ک چیزخاصی نیست،حالا جدیدا پشت کتف هام دردشدیدی داره وسوزن سوزن میشه وبه هردو شونه هام میکشه تانوک انگشتام وبدن درد شدید دارم انگارتمام استخوانام میگیره،ونفس عمیق میکشم احساس میکنم نفسم تنگ میشه،علتش چیه؟!
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۵ دی ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب لطفاً ابتدا از نظره گوارشی ایجاد کننده درد سینه به ویژه عکس مری بررسی و درمان شوید

  • تصویر کاربر ابراهیم شنبه ۱۴ دی ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    سلام دکترجان چطور میتونم مدارک پزشکیم رو براتون بفرستم تا نظرتون رو بفرمائید؟آخه اینجا فقط پنج فایل اونم با حجم و کیفیت کم میشه ارسال کرد
    1. تصویر کاربر ابراهیم پنجشنبه ۱۲ دی ۹۸( 5 سال پیش)
      دکترجان سیستم نظرسنجی هم ایراد داره درست کار نمیکنه
    2. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۴ دی ۹۸( 5 سال پیش)

      می توانید در پیگیری پرسش، مدارک بیشتری را ارسال نمایید.

    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر ابراهیم یکشنبه ۸ دی ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    باسلام استاد گرامی بنده ۳۳ ساله مرد هستم چند ماهی میشه که قفسه سینه سمت چپ درد دارم و این درد ارتباطی به فعالیتم نداره و در حالت استراحت هم درد دارم و گاهی هم در اثر درد از خواب بیدار میشوم چندین بار توسط چند پزشک اکو شدم که گفتن که مشکل خاصی نیست ولی من همچنان درد دارم که به بازو و فک و گردن منتشر میشود و گاهی هم‌ تنگ نفس میشوم اخیرا" هم به دستور دکتر mri قلب هم دادم که منتظر جوابش هستم خواهش میکنم شماهم راهنماییم کنید دیگه کلافه شدم آیا احتمال داره که این دردها منشاء گرفتگی عروق باشه؟درضمن نتیجه اکو ها باهم متفاوت هستن.یکی mild tr و دیگری mild ash و modrate mr رو تشخیص دادن اینم بگم که سال ۹۵ بدلیل psvt ابلیشن شدم و کمی هم پی وی سی دارم با این تفاسیر نظر جنابعالی چیست آیا خطر تصلب شرایین و حمله قلبی هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      احتمال گرفتگی عروق خیلی کم هست و نیاز به بررسی سایر علل ایجاد کننده درد سینه دارید در صورتی که مبتلا به کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک باشید می تواند توجیه کننده درد باشد و همچنین بیماری‌های گوارشی و به ویژه ریفلاکس مری هم می تواند دردهای مشابهی را ایجاد کند

    2. تصویر کاربر ابراهیم شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
      جناب‌ دکتر یزدان خواه آیا mri قلب تصلب شرائین رو مشخص میکنه و میشه به نتیجه اون اعتماد کرد؟
    3. تصویر کاربر ابراهیم شنبه ۳۰ آذر ۹۸( 5 سال پیش)
      جناب دکتر یزدان خواه آیا در mri قلب تصلب شرائین مشخص میشود؟تاچه حد به نتیجه اون میشه اعتماد کرد؟
    4. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱ دی ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      خیر ام آر ای در شما برای تایید تشخیص کاردیومیوپاتی هیپرتروفیک درخواست شده است این بیماری می‌تواند ایجاد درد سینه بدون انسداد عروق کرونر کند

    5. تصویر کاربر ابراهیم یکشنبه ۱ دی ۹۸( 5 سال پیش)
      اگر کاردیو میوپاتی هیپرتروفیک مثبت باشه خطرناکه؟و راه درمان چیه؟
    6. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲ دی ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      این بیماری انواع مختلف و متنوع با شدت های متفاوتی دارد و پیش‌آگهی تابع عوامل متعددی نظیر سابقه مرگ‌ناگهانی در خانواده، سابقه سنکوپ و غش کردن در خود فرد مبتلا، اندازه ضخامت دیواره های قلب و همچنین وجود بی نظمی در هولتر نوار قلب ۴۸ ساعته است

    7. تصویر کاربر ابراهیم شنبه ۷ دی ۹۸( 5 سال پیش)
      در خصوص شدت ضخامت که فعلا به تشخیص پزشک معالجم خفیف هستش و تاحالا سنکوب نداشتم و آریتمی pvc دارم که تعدادش کمه و در خصوص مرگ ناگهانی بستگان در سال ۹۴ برادرم تو سن ۴۷ سالگی از دنیا رفت اینم بگم که ایشون سیگار زیاد میکشیدن و مصرف تریاک هم داشتن ودر اثر تصادف سال ۷۶ تحالشون رو هم درآورده بودن.
    8. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۸ دی ۹۸( 5 سال پیش)

      در صورتیکه مرگ ایشان بعلت آریتمی باشد نیاز به تعبیهICD دارید و در غیر اینصورت نیاز به اقدام خاصی نیست

    9. نمایش سایر 7 پاسخ
  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۲۵ آبان ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    سلام
    مرد 37 ساله هستم
    دردی در محوطه سمت چپ سینه دارم مانند وارد شدن سوزن به بدن که یک سالی هست اذیتم میکنه و مدت درد بیشتر از یک ساعت در هر بار طول میکشه تقریبا روزی هفت هشت بار
    خواستم ببینم علامت مشکل قلبی میتونه باشه یا مربوط به ریه هستش در ضمن با کشیدن سیگار دردم همون لحظه شروع میشه آزمایشات و نوار قلب و اکو و هولتر ای کی جی و معاینه شدم ولی به غیر از افتادگی میترال و آریتمی که هولتر نشون داد دکتر چیزی بهم نگفت و دارو داد
    ولی درد خیلی نگرانم کرده
    لطفا راهنماییم کنید
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۵ آبان ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      به احتمال زیاد درد شما منشا قلبی ندارد ولی در هر صورت توصیه به ترک سیگار می شود

  • تصویر کاربر sahar یکشنبه ۱۹ آبان ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 396 مشاهده پرسش
    سلام وقت خوش،پدرم ٧٠ساله و داراي يك استنت در يكي از عروق كرونر ميباشند(٥ماه قبل انجام شده است)چند روزي است صبح ها بعد از بيدار شدن از خواب درد در جناق سينه دارند و گاهي يكي دو بار در طول نيز تجربه ميكنند،علت چيست؟با تشكر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۹ آبان ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      نیاز به بررسی از نظر گرفتگی مجدد استنت و همچنین بیماری های دستگاه گوارشی دارند

  • تصویر کاربر مهدی یکشنبه ۱۹ آبان ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 665 مشاهده پرسش
    علت شل شدن سرشانه ها و درد شدید قفسه سینه چیست
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۹ آبان ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب

      اطلاعات ارائه شده برای پاسخگویی کافی نیست. برای معاینات و آزمایش های الویه به یک پزشک عمومی مراجعه نمایید.

  • تصویر کاربر عسل شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 348 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر. دکترجان مادرم چند سال هست کنکور ۵ مصرف میکنه و لوزارتان ۲۵. اگه یه روز داروهاشو نخوره شدیدا سر درد میگیره در حدی که باید لازیکس بگیره که بیاد پایین. چند قدم‌که راه‌ میره تنگی نفس میگیره. اما پزشکان میگن چیزی نیست و خیلی اذیته. ایا مادر من ارتر‌اسکلروز شده؟ نیاز به انژیوپلاستی داره؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۳۰ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      با این اطلاعات ارائه شده پاسخ دقیقی نمی توان داد ولی نیاز به بررسی بیشتری از جمله انجام نوار قلب و اکو و تست ورزش یا اسکن هسته ای قلب دارند

  • تصویر کاربر فاطمه سه شنبه ۲۶ شهریور ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 419 مشاهده پرسش
    دست سمت چپم ب شکل عجیبی یهو درد گرفت دستم خیلی درد می کنه رنگ دست قرمز شد
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۲۶ شهریور ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب

      اطلاعات کافی نیست ، ابتدا به یک پزشک عمومی مراجعه کنید تا ایشان با انجام معاینات اولیه و گرفتن شرح حال، شما را در مسیر متخصص مورد نیاز شما راهنمایی کند.

درحال دریافت اطلاعات