علائم تصلب شرایین ( آترواسکلروز ) چیست؟

تصلب شرایین یا آترواسکلروز یک بیماری است که در آن به علت تشکیل پلاک در دیواره شریان، شریان ها تنگ و سخت می شود. این مقاله چگونگی، علائم و درمان های این بیماری را توضیح خواهد داد. تیر کشیدن قلب یکی از نشانه های اصلی این بیماری است.

بیماری آترواسکلروز که به نام بیماری عروقی آرتریواسکلروتیک نیز شناخته می شود. تصلب شرایین، جریان خون را در سراسر بدن مختل کرده و بدن را در معرض خطر ابتلا به عوارض جدی قرار می دهد.

شریان ها خون پمپاژ شده توسط قلب را حمل می کنند. آسیب به سلول های پوشاننده این شریان ها سبب ایجاد تصلب شرایین می شود. این بیماری، تنگی شریان ها در اثر تشکیل پلاک بر روی دیواره های شریان است.

گرفتگی عروق چگونه تشکیل می شود؟

شریان ها خون را از قلب به دیگر نواحی بدن می برند. این عروق توسط یک لایه نازک سلولی پوشیده می شوند که این لایه آن ها را نرم نگه داشته و به خون اجازه می دهد تا به آسانی جریان یابد. این لایه، اندوتلیوم نامیده می شود.

تصلب شرایین هنگامی شروع می شود که اندوتلیوم آسیب دیده و به نوع مضری از کلسترول اجازه می دهد تا بر روی دیواره شریان تشکیل شود.

بدن نوعی از سلول های خونی سفید را می فرستد تا این کلسترول را پاک کنند اما گاهی اوقات، سلول ها در محل تحت تاثیر به دام می افتند.

عوارض تصلب شرایین چیست؟

با گذشت زمان، یک پلاک حاوی کلسترول، ماکروفاژها، کلسیم و دیگر مواد خونی ساخته می شود. گاهی اوقات، هنگامی که پلاک به اندازه معینی می رسد، رشد آن متوقف شده و هیچ مشکلی را برای فرد ایجاد نمی کند.

با این حال، گاهی اوقات نیز پلاک سبب گرفتگی شریان شده و جریان خون را در بدن مختل می کند. این وضعیت احتمال تشکیل لخته های خونی را افزایش می دهد که می تواند به شرایطی مرگ آور منجر شود.

در برخی موارد، در نهایت پلاک شکسته می شود. در صورتی که این اتفاق بیفتد، پلاکت ها در آن ناحیه جمع شده، به یکدیگر چسبیده و لخته های خونی را تشکیل می دهند.

این وضعیت می تواند سبب مسدود شدن شریان شده و به عارضه ای کشنده مانند سکته مغزی و حمله قلبی منجر شود. این بیماری می تواند تمامی شاخه های شریانی را تحت تاثیر قرار دهد اما به طور کلی شریان های بزرگ تر و با فشار خون بیشتر را درگیر می کند.

علائم آترواسکلروز

اولین نشانه های تصلب شرایین می توانند در دوره نوجوانی تشکیل شوند. در این هنگام خطوطی از سلول های سفید خون بر روی دیواره شریان دیده می شود.

اغلب اوقات، تا زمانی که پلاک پاره نشده و یا جریان خون بسیار محدود نشده باشد علائمی وجود ندارند. معمولا، بروز این شرایط سال ها به طول می انجامد. علائم به شریانی بستگی دارند که تحت تاثیر قرار گرفته است.

علائم تنگی در شریان های کاروتید

شریان های کاروتید به مغز خون رسانی می کنند. محدود شدن جریان خون می تواند به سکته مغزی منجر شود. همچنین ممکن است، در نتیجه وجود تصلب شرایین در این ناحیه فرد طیفی از علائم را تجربه کند. از جمله این علائم می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ضعف
  • سختی در تنفس
  • سردرد
  • بی حسی صورت
  • فلجی
  • تیر کشیدن قلب

درد قفسه سینه

علائم تنگی در شریان های کرونری

درد قفسه سینه می تواند نشانه تصلب شرایینی باشد که شریان های کرونری را تحت تاثیر قرار می دهد. شریان های کرونری به قلب خون رسانی می کنند. هنگامی که جریان خون به قلب محدود می شود، این وضعیت می تواند سبب ایجاد آنژین و حمله قلبی شود. علائم این وضعیت شامل موارد زیر می شوند:

  • استفراغ
  • اضطراب شدید
  • درد قفسه سینه
  • سرفه کردن
  • احساس غش
  • تیر کشیدن قلب

علائم تنگی در شریان های کلیوی

شریان های کلیوی به کلیه ها خون رسانی می کنند. در صورتی که جریان خون به کلیه محدود شود، خطری جدی در ارتباط با ابتلا به بیماری کلیوی مزمن به وجود خواهد آمد. فردی مبتلا به انسداد شریان کلیوی ممکن است موارد زیر را تجربه کند:

  • از دست دادن اشتها
  • تورم در دست و پا
  • سختی در تمرکز کردن

تشخیص تصلب شرایین

افرادی که در معرض خطر ابتلا به تصلب شرایین قرار دارند باید آزمایش شوند زیرا تا زمانی که بیماری قلبی عروقی به وجود نیامده است، علائم نمایان نخواهند شد. تشخیص بر اساس سابقه پزشکی، نتایج آزمایش ها و یک معاینه فیزیکی انجام خواهد گرفت. دیگر آزمایش ها شامل موارد زیر می شوند:

آزمایش های خون

این آزمایش ها مقدار قند، چربی و پروتئین موجود در خون را بررسی می کنند. در صورتی که مقادیر بالایی از این موارد در خون وجود داشته باشند، این وضعیت می تواند بیانگر وجود خطر بالای ابتلا به تصلب شرایین باشد.

معاینه فیزیکی

بیمار معمولا با تیر کشیدن قلب و یا سوزش قلب و درد قفسه سینه به پزشک مراجعه می کند.

پزشک با استفاده از یک استتوسکوپ (گوشی پزشکی) به شریان های فرد گوش می دهد تا در صورت وجود یک صدای غیر طبیعی و ((وووش)) مانند آن را تشخیص دهد. این صدا در نتیجه جریان خون نابرابر به وجود می آید. در صورتی که این صدا شنیده شود، می تواند بیانگر وجود پلاکی باشد که جریان خون را مسدود کرده است.

همچنین، احتمال دارد یک ضریان بسیار ضعیف در محلی که شریان تنگ شده است وجود داشته باشد. گاهی اوقات، هیچ ضربان قابل تشخیصی وجود ندارد.

یک عضو که تحت تاثیر این بیماری قرار گرفته است می تواند فشار خونی داشته باشد که به طور غیر عادی پایین است. ممکن است در پشت زانو یا در شکم توده ای ضربان دار وجود داشته باشد که بیانگر وجود آنوریسم است.

در جایی که جریان خون محدود می شود، ممکن است زخم ها به خوبی التیام نیابند. ممکن است پزشک چنین زخم هایی را در بدن بیمار جستجو کند.

نظر دکتر یزدانخواه در مورد تیر کشیدن قلب

در سوالات بسیاری از ایشان در مورد تیر کشیدن قلب و عوارض آن سوال شده است. ایشان اینگونه پاسخ دادند:

تیر کشیدن قلب
تیر کشیدن قلب

با وجود این که علل بسیاری در مورد درد قفسه سینه و تیر کشیدن قلب وجود دارد، دو دلیل عمده آن را می توان، به مشکلات مربوط به قلب و علل غیرقلبی تقسیم بندی کرد. تیر کشیدن قلب گاهی ممکن است ناشی از اختلاف بین میزان خون رسانی به ضربان قلب و اکسیژن رسانی به عضله قلب باشد.

درد و تیر کشیدن قفسه سینه قلبی بیشتر به علت آترواسکلروز (منجر به تنگ شدن ثابت شریان های عروق کرونر)، ایجاد شده و یا ناشی از اسپاسم های کرونری است که به طور متناوب شریان ها را محدود می کنند. شما بهتر است هر چه سریعتر به یک متخصص قلب و عروق مراجعه کنید.

سونوگرافی (فراصوت)

یک اسکن فراصوت می تواند فشار خون بخش های مجزای بدن را بررسی کند. تغییر در فشار خون بیانگر محلی است که جریان خون در آن جا مسدود شده است.

سی تی اسکن

این مورد می تواند برای یافتن شریان هایی استفاده شود که سخت و تنگ شده اند. معمولا پزشک به کسانی که در معرض ابتلا به تصلب شرایین قرار دارند توصیه می کند تا سبک زندگی خود را تغییر داده و وزنی مناسب داشته باشند. در برخی موارد، درمان می تواند شامل مصرف دارو یا جراحی شود.

قرص سوتالول 40

درمان آترواسکلروز چیست

درمان تصلب شرایین برای جلوگیری از بروز عوارض آن ضروری است. گزینه های درمانی می توانند شامل تغییرات در سبک زندگی، دارو های مختلف و مداخلات جراحی شوند.

با این حال ضروری است، پزشک تصلب شرایین را به درستی تشخیص دهد تا از بازگشت شریان ها به حداکثر توانایی خود اطمینان حاصل شود.

طیف روش های درمانی تصلب شرایین شامل موارد زیر می شوند:

داروی ضد انعقاد عروق

دارو های ضد پلاکت می توانند از تشکیل پلاک پیشگیری کرده و یا به جلوگیری از تشکیل لخته های خونی کمک کنند. دیگر دارو ها مانند استاتین ها، می توانند برای کاهش کلسترول تجویز شوند. همچنین، دارو های مهار کننده های آنزیم تبدیل کننده آنژیوتانسین می توانند به کاهش فشار خون کمک کنند.

جراحی

موارد شدید تصلب شرایین می توانند توسط فرایند های جراحی مانند آنژیوپلاستی یا پیوند بای پس عروق کرونر درمان شوند.

آنژیوپلاستی شامل منبسط کردن شریان و باز کردن انسداد می شود تا به این ترتیب خون بتواند دوباره به طور مناسب جریان داشته باشد.

پیوند بای پس عروق کرونر یک نوع دیگر از جراحی است که می تواند با استفاده از شریان هایی در دیگر نواحی بدن و پیوند آن ها برای دور زدن شریان های قلب، جریان خون را به قلب افزایش بخشد.

معجون سیر و لیمو درمان گرفتگی عروق ؟!

توصیه های سلامتی زیادی در مورد نوع تغذیه و فعالیت روزانه برای پیشگیری و درمان گرفتگی عروق وجود دارد، اما هیچ کدام به اندازه معجون سیر و لیمو برای درمان گرفتگی عروق قلب معروف نیست.

کاربران بسیاری نیز سوال مشابهی را از دکتر یزدانخواه در این مورد پرسیده اند، پاسخ دکتر را با هم بخوانیم:

پرسش بیمار:

سلام شوهرم یه هفته پیش انزیو انجام داد گفتن سه رگ بسته س ولی یکی رو که اصلی بوده باز کردن دوتای دیگه رو گفتن هنوز اورزانسی نیس و باید یه ماه دیگه اتجام بده
میخواستم ببینم بازم از دست میشه انجام بشه از دست دیگه ش و اینکه ایا امکانش نیس با دارو باز بشه ؟ البته یه معجون سیر لیمو هم گفتن که باز میکنه میخواستم ببینم اثر داره؟

پاسخ دکتر:

سلام و عرض ادب

بله امکان آنژیوپلاستی مجدد از طریق رگ دست وجود دارد در مورد نیاز و ضرورت آنژیوپلاستی و یا کفایت درمان دارویی با توضیحات ارائه شده پاسخی نمی توان داد و نیاز به دیدن سی دی دارم
معجون سیر و لیمو کاملاً بی اثر است و جایگزین دارو و یا اقدامات تهاجمی نظیر تعبیه استنت نخواهد بود

جلوگیری از تصلب شرایین

پیشگیری از ابتلا به تصلب شرایین یکی از بهترین راه های درمان این بیماری است. اقدامات محدود کننده خطر تشکیل پلاک شامل موارد زیر می شوند:

رژیم غذایی

باید از مصرف چربی های اشباع اجتناب شود، زیرا این مواد می توانند سبب افزایش میزان کلسترول بد شوند. مواد غذایی که در پایین آمده اند سرشار از چربی های غیر اشباع بوده و می توانند به پایین نگه داشتن میزان کلسترول بد کمک کنند:

  • روغن زیتون
  • آووکادو
  • گردو
  • ماهی روغنی
  • آجیل ها
  • دانه ها

ورزش کردن

ورزش کردن میزان تناسب اندام بدن را بهبود بخشیده، فشار خون را کاهش داده و به کاهش وزن کمک می کند.

عدم مصرف سیگار

سیگار کشیدن یکی از عوامل خطر اصلی برای تصلب شرایین بوده و سبب افزایش فشار خون می شود. افراد سیگاری باید هر چه سریع تر سیگار را ترک کرده و قرار ملاقاتی با پزشک خود ترتیب دهند تا در ارتباط با روش های ترک سیگار و مدیریت علائم ناشی از عدم مصرف آن با او مشورت کنند.

عوامل گرفتگی عروق

عوامل مشخصی می توانند سبب آسیب به ناحیه داخلی شریان شده و منجر به تصلب شرایین شوند، این عوامل شامل موارد زیر می شوند:

  • فشار خون بالا
  • سطوح بالای کلسترول
  • مصرف سیگار
  • مقادیر بالای قند در خون

تصلب شریان

تفاوت آترواسکلروز با آرتریواسکلروز

آرتریواسکلروز و آترواسکلروز بیماری های متفاوتی هستند. آرتریواسکلروز به سختی یا سفت شدن دیواره شریان ها گفته می شود. آترواسکلروز به تنگی شریان ها در اثر تشکیل پلاک گفته می شود. آترواسکلروز یک نوع خاص از آرتریواسکلروز می باشد.

تمامی افرادی که به آترواسکلروز مبتلا هستند به آرتریواسکلروز نیز دچار اند اما آن هایی که به آرتریواسکلروز مبتلا هستند الزاما به آترواسکلروز ابتلا ندارند. با این وجود، هر دوی این اصطلاحات به صورت متداول با معنایی یکسان استفاده می شوند.

عوارض گرفتگی عروق چیست؟

آترواسکلروز یا همان پرفتگی عروق کرونری، می تواند به عوارضی جدی و بلند مدت منجر شود. این بیماری می تواند به صورت مستقیم در بیماری های شریان های کرونری، کاروتید و محیطی نقش داشته باشد. در این بیماری شریان های قلبی، شریان های نزدیک به قلب تنگ می شوند.

بیماری شریان های کاروتید و بیماری شریان های محیطی به ترتیب شریان های نزدیک به مغز و شریان های خون رسان به اعضای بدن را به همان گونه تحت تاثیر قرار می دهند.

این بیماری ها می توانند به طیفی از عوارض خطرناک از جمله موارد زیر منجر شوند:

۱) بیماری و نارسایی قلب

در این موارد، ممکن است قلب قادر به پمپاژ خون کافی به سرتاسر بدن نبوده و یا به مقدار لازم از خون پر نشود.

۲) حمله قلبی

این مورد یک وضعیت پزشکی اورژانسی است که در آن جریان خون مسدود می شود. این وضعیت می تواند زندگی فرد را تهدید کند.

مطلب مرتبط: برای جلوگیری از سکته قلبی چه کنیم؟

۳) نارسایی کلیوی

در صورتی که کلیه ها مقادیری کافی از خون دریافت نکنند، ممکن است عملکرد آن ها متوقف شود.

۴) آنوریسم

این یک بیماری جدی است که در آن دیواره های یک شریان متورم شده و گاهی اوقات پاره می شوند که در این صورت می توانند یک خونریزی داخلی و کشنده را رقم بزنند.

۵) سکته مغزی

سکته مغزی یک وضعیت پزشکی اورژانسی است که در آن جریان خون رونده به مغز مسدود شده و مغز اکسیژن مورد نیاز خود را دریافت نمی کند. چنین وضعیتی می توانند سبب مرگ سلول های مغزی شود.

۶) آریتمی

آترواسکلروز می تواند به تپش قلب و ریتم های غیر عادی قلبی منجر شود.

عوامل خطر زا گرفتگی عروق قلب

برخی افراد احتمال بالاتری برای ابتلای به این بیماری دارند. این افراد دارای عواملی مانند موارد زیر هستند:

۱) دیابت

افرادی که به دیابتی کنترل نشده مبتلا بوده و میزان قند (گلوکز) خون آن ها به دفعات زیادی بالا می رود، احتمال بیشتری برای ابتلا به تصلب شرایین دارند.

۲) ژنتیک

افرادی که یکی از والدین، خواهر یا برادر آن ها به بیماری قلبی عروقی یا تصلب شرایین مبتلاست نسبت به دیگران احتمال بسیار بالاتری جهت ابتلا به تصلب شرایین دارند.

۳) آلودگی هوا

به نظر می رسد، قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا خطر تشکیل توده های کلسترول در شریان های کرونری را بیشتر می کند.

نکته: افرادی که در معرض این عوامل خطر قرار دارند، باید به طور ویژه ای در ارتباط با داشتن یک رژیم غذایی کم چرب و کم نمک و همچنین اجتناب از مصرف تنباکو مراقب باشند.

دکتر سعید یزدان خواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای پرسش از دکتر کلیک کنید.

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مریم سه شنبه ۱ تیر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 227 مشاهده پرسش
    سلام چند ساله ضربان اضافه دارم دو سال پیش سوزاندن الان باز شروع شده چند روزه باز عمل سوزاندن ضربان رو انجام دادم اما دکترم میگه ضربان خیلی عمیق هست نتونستم برات کاری کنم دکتر گفته باید با روش و دستگاه دیگه ای این کار رو انجام دهم نظر شما چی باید چه کار کنم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱ تیر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً تصویر گزارش ابلیشن اخیر خود را بفرستید
  • تصویر کاربر Mehdi یکشنبه ۳۰ خرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 315 مشاهده پرسش
    با عرض سلام و خسته نباشید
    آقای دکتر بنده 21سالمه و تو این مدت پاندمی کرونا دچار یک افسردگی خفیف و حملات پانیک شدم و به همین واسطه هم چندین بار به متخصص قلب مراجعه کردم.تا تقریبا 1سال پیش رفتم متخصص اعصاب و روان و تا الان دارم دارو میخورم (البته کم) و الان چند وقته وقتی دراز میکشم تپش قلب میگیرم.و قلبم یک حالت بی قراری و کوبش رو داره و همراهه با کوفتگی و خستگی و ضعف دست و پا 8بعضا سر درد. .و الان چند روزه این علائم بدتر شده همراهه با سرگیجه و عرق کردن و تپش یهویی و تیر کشیدن قلب و اینجور چیزها . میخوام ببینم آیا میتونه مسئله نگران کننده ای باشه یا نه همون حملات پانیکه. چون طی این چند روز چندین اتفاق بد و استرسو هم تجربه کردم! ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۳۰ خرداد ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب به احتمال زیاد مسئله مهمی نیست ولی توصیه می‌کنم که یک هولتر نوار قلب ۴۸ ساعته نیز انجام دهید
  • تصویر کاربر H.j پنجشنبه ۲۷ خرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 232 مشاهده پرسش
    ایا سکته قلبی باعث حمله قلبی میشود؟ بعد از سکته زندگیمان چجور است
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۲۷ خرداد ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب سکته قلبی خود نوعی حمله قلبی است و بسیاری از بیماران پس از سکته قلبی زندگی عادی خود را دارند
  • تصویر کاربر لی چهارشنبه ۱۹ خرداد ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 234 مشاهده پرسش
    وقت بخیر جناب دکتر
    من ۳۳ سالم هست و سابقه بیماری قلبی ندارم
    چندین ماهه علائم ناراحت کننده ای دارم
    مراجعه کردم نوار و اکو برام انجام شد گفتن مشکلی ندارم و اضطرابی هست علائم من
    ناگهانی دچار تپش قلب میشم به خصوص وقتی دراز می کشم و ضربانم تا ۱۵۰ بالا میره
    تنگی نفس و احساس فشار رو سینم دارم حس می کنم دارم خفه میشم
    داروهای پرانول و متورال هم امتحان کردم علائم رو کاهش میده ولی فشارم خیلی میاد پایین و سرگیجه می گیرم
    پیشنهاد شما چیه؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۹ خرداد ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً یک هولتر نوار قلب ۴۸ ساعته انجام دهید
  • تصویر کاربر ترنم پنجشنبه ۹ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 621 مشاهده پرسش
    سلام من حدود یک سال پیش پرگلمسپی شدم فشارم رفت رو ۱۹ ‌ و حدود دو ماه طول کشید که نرمال بشه سوالم اینه چه عوارضی رو قلبم گذاشته من ۳۴ سالمه بعد از اون اتفاق احساس میکنم پله ها رو بالا رفتنی نفس کم میارم و مثل سابق نیستم و برای اخبار بد خیلی استرس میگیرم و اینکه افتادگی دریچه میترا ل دارم و چندین سال هست که پنیک میشم بوی غذا و بخار بهم خوردنی نفسم میگیره
    ممنون از شما آقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۹ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب در صورتی که اکوکاردیوگرافی شما طبیعی باشد اثری بر روی قلب نگذاشته است
  • تصویر کاربر رادین یکشنبه ۵ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 293 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیرچندسال پیش متوجه شدم دچار افتادگی دریچه میترال هستم ودارو استفاده کردم تحت نظر پزشک وبعد یه مدت دارو رو کنار گذاشتم از اون موقع دردم بیشتر شده ودچار تنگی نفس وتپش تند یا کند قلب میشم که بلعث اذیتم میشه ‌سوالم این بود امکان بیشترشدن افتادگی دریچه میترال هست یا خیر؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۵ اردیبهشت ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب بله شدت افتادگی میترال ممکن است که در طول زمان افزایش یابد
  • تصویر کاربر فتاحی سه شنبه ۲۴ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 505 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت بخیر آقایی هستم 40 ساله چند ماه پیش بعد از ازمایش متوجه شدم تری گلیسیریدم 463 کلسترول 216 دچار سردردهای نبضی میشدم فشارمم معمولا 140 بروی 95 بود با اصلاح رژیم غذایی و و انجام ورزش بعد از 40 روز تری گلیسیریدم شد 330 و کلسترول شد 194 و سردردهام خوب شد و فشارمم معمولا 130 روی 88 چندتا قرص فشار از نامهای مختلف استفاده کردم ولی تاثیری نداشت .اولا وضعیت کلی بدن من به چه صورت است ثانیا در صورت کاهش چربی امکان کاهش فشار وجود داره ثالثا قرصهای فشاری که مصرف کردم از جمله لوزارتان ،املوبین و .. تاثیری ندارند در صورت بالا رفتن فشارم چکار باید انجام بدهمم.ممنون از پاسخگویی شما دکتر عزیز.انشااله همیشه تندرست و سلامت باشین
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۲۴ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب و پوزش از تاخیر در پاسخگویی بعلت اشکال در سایت. بالا بودن چربی خون موجب افزایش فشارخون نمی‌شود ولی استفاده از رژیم غذایی کم نمک و کاهش وزن (در صورتی که اضافه وزن دارید) به کاهش فشارخون کمک خواهد کرد. توصیه می‌کنم که یک هولتر فشارخون ۲۴ ساعته نیز انجام دهید
  • تصویر کاربر حمیدرضا پنجشنبه ۱۹ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 236 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقت شما بخیر
    حمیدرضا هستم 27 ساله متاسفانه دچار بیماری تالاسمی هستم
    حدود 10 سالی می شه که تپش قلب دارم و نفسم تنگ میشه
    EF قلب من هم روی 30 الی 35 هست.
    هم آمل هم بابل و هم تهران اومدم ولی متاسفانه بعد از یک ماه از خوردن دارو دوباره قلبم به حالت اول بر میگرده و همون علائم رو نشون میده.
    همیشه حساس خستگی و سرگیجه و بی حوصلگی دارم.
    خون هم هم هر 15 روز یک واحد تزریق میکنم.
    دارو های بیزوپرولول و اسپیرونولاکتون و لیزینوپریل رو هم مصرف میکنم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۱۹ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً سوال خود را به صورت واضح مطرح بفرمائید. آیا ام آر آی قلب انجام داده اید؟
  • تصویر کاربر علی سه شنبه ۱۷ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 471 مشاهده پرسش
    سلام.من ۴۰ سالمه حدود ۵ ساله به دلیل اینکه کلیه هام پروتئین دفع میکنه لیزینوپریل ۵ مصرف میکنم.حالا دو ماه هست که گیر نمیارم.حس میکنم تپش قلبم صداش زیاد شده.چی به جای لیزینوپریل مصرف کنم..
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۷ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب از انلاپریل ۵ استفاده بفرمایید
  • تصویر کاربر مریم چهارشنبه ۱۱ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 283 مشاهده پرسش
    سلام دکتر . در مورد درد قلب که ازتون سوال کرده بودم علاوه بر درد کتف چپ و زیر قفسه سینه و دست راست . درد در حال گردش در پاها و به وسط مغز وارد میشه یعنی مغز هم میتونه مشکل داشته باشه؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۱ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب با توجه به عدم دسترسی به سوال قبلی شما لطفاً سوال خود را نیز مجدداً مطرح بفرمائید
درحال دریافت اطلاعات