نارسایی قلبی از علائم تا درمان قطعی آن

 نارسایی احتقانی قلبی یک عارضه‌ی خطرناک است که در آن، قلب خون را به طور ناکارآمد در سراسر بدن پمپاژ می‌کند. در ادامه ی نوشتار با این بیماری بیشتر آشنا می شوید.

ما به پمپاژ خون توسط قلب نیاز داریم تا خون غنی از مواد مغذی و اکسیژن به همه‌ی سلول‌های بدن برسد. وقتی سلول‌های بدن به قدر کافی تغذیه نشوند، بدن نمی‌تواند به درستی کار خود را انجام دهد و همین امر ممکن است منجر به نارسایی قلبی گردد.

وقتی قلب ضعیف شود و نتواند خون کافی را به سلول‌ها برساند، بیمار خسته و بی‌حال می‌شود و فعالیت‌های روزمره که زمانی  خیلی راحت بودند، تبدیل به یک چالش بزرگ برای او می‌شوند.

نارسایی قلبی یک عارضه‌ی خطرناک است و معمولاً درمانی ندارد. با این حال با یک روش زندگی صحیح، بیمار همچنان می‌تواند یک زندگی لذت‌بخش، بامعنا و مفید داشته باشد.

نارسایی قلبی چیست؟

ابتدا به توضیح برخی از اصطلاحات مهم می پردازیم:

حمله‌ی قلبی

حمله قلبی وضعیت بسیار خطرناکی است که به دلیل اختلال در جریان خون به قلب، اتفاق می افتد. در حمله قلبی عضله‌ی قلب به علت عدم دریافت اکشیژن می میرد.

👈 مطلب مرتبط: علائم سکته قلبی در زنان و مردان چیست؟ در هنگام سکته قلبی چه کنیم؟ برای دانستن برروی لینک زیر کلیک کنید.
سکته قلبی

نارسایی قلبی

به این معنی است که عضله‌ی قلبی نمی‌تواند به درستی خون را در همه‌ی بدن پمپاژ کند، اما به معنی حمله یا سکته‌ی قلبی نیست.

ایست قلبی

به این معنی است که قلب و جریان خون متوقف می‌شود و دیگر ضربانی وجود ندارد.

علت نارسایی قلبی

نارسایی قلبی در نتیجه‌ی عارضه‌ای که منجر به آسیب عضلات قلبی شود، ایجاد می شود. از جمله این موارد می توان به:

بیماری عروق کرونری

 عروق یا شریان های کرونری، وظیفه ی خون رسانی به قلب را به عهده دارند. اگر این عروق مسدود شوند و یا تنگ شوند، جریان خون به قلب کاهش پیدا می کند و قلب نمی‌تواند خونی را که نیاز دارد دریافت کند.

👈 مطلب مرتبط: برای آشنایی بیشتر با علائم تنگی عروق کرونری (تصلب شرایین) و روش های درمان آن برروی لینک زیر کلیک کنید.
تصلب شرایین

حمله‌ی قلبی

 انسداد ناگهانی عروق کرونری؛ این اتفاق منجر به ایجاد مشکلاتی در بافت قلب می‌شود و میزان پمپاژ موثر آن را کاهش می‌دهد.

کاردیومیوپاتی

همان آسیب عضله‌ی قلب است، اما نه در نتیجه‌ی مشکلات عروقی یا جریان خون، بلکه به دلیل اثرات جانبی داروها یا عفونت .

شرایطی که قلب را خسته می‌کنند

این شرایط عبارتند از: بیماری دریچه‌ی قلب، فشار خون بالا، دیابت، بیماری کلیوی و مشکلات قلبی از بدو تولد.

⬅ مواردی که در ادامه می‌آیند عوامل خطر مربوط به نارسایی احتقانی قلب هستند:

دیابت

دیابت بخصوص دیابت نوع ۲ ، احتمال ابتلا به بیماری نارسایی احتقانی قلب را تشدید می نماید.

چاقی

افرادی که هم چاق هستند و هم دیابت نوع ۲ دارند، ریسک بالاتری برای ابتلا به این عارضه دارند.

سیگار

افرادی که به طور منظم سیگار می‌کشند، ریسک بسیار بالایی برای ابتلا به بیماری نارسایی احتقانی قلب را دارند.

آنمی یا کم‌خونی

کمبود سلول‌های قرمز خون می تواند خطر ابتلا به نارسایی احتقانی قلب را بیشتر کند.

پرکاری تیروئید

 کارکرد بیش‌از حد غده‌ی تیرویید می تواند شما را در خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری نارسایی احتقانی قلب قرار دهد.

👈مطلب مرتبط: علائم و علت پرکاری تیروئید کدامند؟ پرکاری تیروئید چگونه درمان می شود؟ آیا پرکاری غده تیروئید خطرناک است؟ برای دریافت پاسخ برروی لینک زیر کلیک کنید.
پرکاری تیروئید

کم‌کاری تیروئید

کارکرد کم غده‌ی تیرویید می تواند شما را در خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری نارسایی احتقانی قلب قرار دهد.

👈 مطلب مرتبط: علائم و علت کم کاری غده تیروئید کدامند؟ کم کاری غده تیروئید چگونه درمان میشود؟ برای دریافت پاسخ برروی لینک زیر کلیک کنید.
کم کاری غده تیروئید

میوکاردیتیس (آماس ماهیچه‌ی قلب)

میوکاردیتیس التهاب عضله‌ی قلبی معمولا در نتیجه‌ی یک ویروس است، که منجر به نارسایی قلبی سمت چپ می‌شود.

آریتمی قلبی

آریتمی قلبی همان ریتم غیر طبیعی قلب است که می تواند منجر به ضربان سریع قلب شود، به این ترتیب قلب باید خیلی کار کند و در نهایت قلب ضعیف و دچار نارسایی قلبی می‌شود. آریتمی قلبی همچنین می تواند منجر به ضربان آهسته قلب شود که در این صورت اگر ضربان قلب آن‌قدر کند باشد که خون نتواند از قلب به سمت بدن برود، نارسایی قلبی ایجاد می‌شود.

فیبریلاسون دهلیزی

فیبریلاسیون دهلیزی تپش نامنظم و اغلب تند قلب است که می تواند خطر سکته مغزی، نارسایی قلبی و دیگر مشکلات قلبی را افزایش دهد.

آمفیزم

یک بیماری مزمن که باعث تنفس سخت بیمار می‌شود.

لوپوس

حمله‌ی سیستم ایمنی بدن بیمار، به سلول‌ها و بافت‌های سالم اوست.

هموکروماتوزیس

وقتی بدن آهن بیش از اندازه ایی از غذا و منابع دیگر مثل ویتامین هایی که حاوی آهن هستند ، جذب کند هموکروماتیس رخ می دهد .

آمیلوئیدوز

آمیلوئیدوز بیماری است که در آن پروتئین‌های آمیلوئید در اندام‌ها و بافت‌ها انباشته می‌شوند.

علائم نارسایی قلبی

در ادامه علائم کم کاری قلب ( یا همان علائم نارسایی قلبی) و علائم نارسایی قلبی در زنان را بررسی می‌کنیم:

علائم نارسایی قلبیاحتقان ریوی

مایع درون ریه جمع می‌شود و وقتی بیمار در حال استراحت است،  به خصوص وقتی دراز کشیده، تنفس کوتاه دارد. همچنین احتقاق ریوی می‌تواند منجر به سرفه‌های خشک و کوتاه شود که همگی از علائم کم کاری قلب هستند.

احتباس مایع در کلیه

از آن‌جا که خون کمی به کلیه‌ها پمپ می‌شود، کلیه دچار احتباس آب می‌شود. این موضوع منجر به تورم قوزک پا، پاها و شکم می‌شود. از دیگر عوارض می توان به افزایش وزن و افزایش ادرار اشاره کرد.

خستگی و سرگیجه از علائم نارسایی قلبی

از آن‌جا که در نتیجه کم کاری قلبی، خون کمی به اندام‌های بدن می‌رسد، خستگی ایجاد می‌شود. همچنین به علت کاهش جریان خون به سمت مغز، احساس سرگیجه و گیجی ایجاد می‌شود.

ضربان قلب سریع و نامنظم

برای جبران کمبود جریان خون در هر انقباض قلبی، ممکن است قلب مجبور به پمپ سریع شود. نارسایی قلبی علائم مشترکی با دیگر بیماری ها دارد و اگر هر کدام از این علائم وجود داشته باشد، لزوماً به این معنی نیست که نارسایی قلبی ایجاد شده است.

با این حال، هرکس بیش از یکی از این نشانه‌ها را داشته باشد باید به پزشک اطلاع دهد و برای ارزیابی وضعیت قلبی خود سریعاً اقدام کند.

افرادی که برای آن‌ها تشخیص نارسایی قلبی داده شده است باید نشانه‌هایشان را به دقت کنترل کنند و هر تغییر ناگهانی را به سرعت به پزشک اطلاع دهند.

علائم نارسایی قلبی در زنان

نارسایی قلبی در زنان و مردان تقریباً علائم مشابهی دارند. با این حال شایع‌ترین این علائم در زنان را در ادامه می‌توانید مطالعه کنید:

تنگی نفس

تنگی نفس در حین فعالیت (معمولاً) ، در حالت استراحت یا هنگام خواب ، که ممکن است ناگهان به وجود بیاید و شما را از خواب بیدار کند. اغلب در هنگام خوابیدن درحالت مسطح با تنفس مشکل دارید و ممکن است لازم باشد قسمت بالایی بدن و سر را روی دو بالش بگذارید.

علت تنگی نفس این است که در رگهای ریوی (عروقی که خون را از ریه ها به قلب باز می گرداند) خون ذخیره می شود زیرا قلب نمی‌تواند این حجم خون را در درون خود داشته باشد. این باعث می شود مایعات به درون ریه ها نشت کنند.

سرفه مداوم یا خس خس سینه

سرفه ای که باعث ایجاد مخاط سفید و صورتی رنگ می شود چرا که مایعات در ریه ها رشد می کنند.

تجمع مایعات اضافی در بافت های بدن

تورم در پا ، مچ پا ، پا یا شکم یا افزایش وزن. ممکن است متوجه شوید که کفشهای شما تنگ شده است. این به بدان علت است که با کاهش جریان خون از قلب ، بازگشت خون به قلب از طریق رگها بالا می رود و باعث ایجاد مایعات در بافت ها می شود. کلیه ها قادر به دفع سدیم و آب نیستند و همچنین باعث احتباس مایعات در بافت ها می شوند.

خستگی و بی حالی

احساس خستگی تمام وقت و مشکل در فعالیتهای روزمره ، مانند خرید ، بالا رفتن از پله ها ، حمل مواد غذایی یا پیاده روی.  علت این امر آن است که قلب نمی تواند خون کافی را برای تأمین نیازهای بافتهای بدن پمپ کند.

عدم اشتها ، حالت تهوع

احساس سیر بودن و داشتن حالت تهوع هنگام غذا خوردن به آن علت که دستگاه گوارش خون کمتری دریافت می کند و باعث بروز مشکل در هضم می شود.

سردرگمی و اختلال در تفکر

از دست دادن حافظه و احساس بی نظمی. یک مراقب یا خویشاوند ممکن است زودتر از دیگران متوجه این امر شود. تغییر سطح برخی از مواد در خون مانند سدیم می تواند باعث سردرگمی شود.

ضربان قلب سریع

احساس تپش قلب زیاد چرا که قلب برای “جبران” کاهش پمپاژ ، سریعتر می تپد.

طول عمر بیماران نارسایی قلبی

یک مطالعه در سال ۲۰۱۶ میلادی نشان داد که طول عمر بیش از نیمی از افراد مبتلا به نارسایی قلبی، بیشتر از پنج سال از زمان تشخیص می باشد.

انواع نارسایی قلبی

انواع مختلفی از نارسایی قلبی وجود دارد:

نارسایی قلب سمت چپ

نارسایی قلبی سمت چپ یکی از انواع رایج نارسایی احتقانی قلب است. سمت چپ قلب مسئول پمپاژ خون به باقی قسمت‌های بدن است. از آن‌جا که خون به طور موثری از قلب به بیرون پمپاژ نمی‌شود، خون پشت ریه برمی‌گردد. و این موضوع منجر به کوتاه‌ شدن تنفس و تجمع مایع می‌شود.

نارسایی قلبی سمت راست

سمت راست قلب خون را به شش‌ها پمپ می‌کند که اکسیژن را جمع‌آوری می‌کنند. نارسایی سمت راست اغلب در نتیجه‌ی تجمع مایع در شش‌ها به علت نارسایی سمت چپ است. گاهی اوقات این موضوع به علت عارضه‌های دیگری مانند بیماری‌ ریوی ایجاد می‌شود.

نارسایی قلبی دیاستولیک

این عارضه وقتی ایجاد می‌شود که عضله‌ی قلبی سفت‌تر از حالت نرمال است. از آن‌جا که قلب از حالت عادی سفت‌تر است نمی‌تواند به درستی پر از خون شود، به این مشکل، اختلال عملکرد دیاستولی می‌گویند.

از آن‌جا که قلب پر از خون نمی‌شود، نمی‌تواند آن مقدار خونی را که برای بدن لازم است به سمت بدن پمپ کند. این مشکل ممکن است در هر سمت قلب اتفاق بیفتد.

نارسایی سیستولیک قلب

اختلال عملکرد سیستولی به این صورت تعریف می‌شود: ناتوانی قلب در پمپ کردن خون کافی، پس از پر شدن با خون. این عارضه وقتی اتفاق می‌افتد که قلب ضعیف یا بزرگ باشد. این مشکل در هر سمت قلب می‌تواند رخ دهد.

دارو

درمان نارسایی قلبی

آسیب به پمپاژ قلب به علت نارسایی قلبی را نمی‌توان درست کرد. با این وجود، درمان‌های معمول می‌تواند به طور چشمگیری کیفیت زندگی بیمار را بهبود دهد، چون می‌تواند بیماری را تحت کنترل درآورد و خیلی از نشانه‌ها را تسکین دهد.

درمان دارویی نارسایی قلبی

برخی درمان‌های رایج برای نارسایی قلبی عبارتند از:

  • بازدارنده‌های ACE (بازدارنده‌های آنزیم تبدیل کننده‌ی آنژیوتنسین)

این داروها عروق را ریلکس می‌کنند، فشار خون را پایین می‌آورند، به قلب کمک می‌کنند خون را راحت‌تر به سراسر بدن پمپ کند، این داروها فشار کاری قلب را کاهش می‌دهند. بازدارنده‌های ACE عموماً کارکرد قلب را بهبود می‌دهند و کاملاً کیفیت زندگی بیمار مبتلا به نارسایی قلبی را افزایش می‌دهند. از طرفی، این داروها برای برخی بیماران مناسب نیستند. چنین داروهایی سرفه‌های تحریک‌کننده در برخی افراد ایجاد می‌کنند.

  • داروهای دیورتیک یا ادرارآور

این داروها به افرادی که قوزک‌های متورمی دارند کمک می‌کنند. همچنین نفس‌نفس زدن‌های ناشی از نارسایی قلبی را هم تسکین می‌دهند. دیورتیک‌ها آب و نمک را به کمک ادرار از کلیه‌ها خارج می‌کنند. سه نوع اصلی از این داروها وجود دارد: دیورتیک‌های حلقه‌ای، دیورتیک‌های تیازیدی، و دیورتیک‌های نگهدارنده‌ی پتاسیم.

  • داروهای ضد انعقاد خون

این داروها باعث می‌‌شوند خون به سختی لخته شود؛ کمک می‌کنند خون رقیق شود و از حمله‌ی قلبی پیشگیری می‌کنند. رایج‌ترین دارو از این دسته وارفارین است. با این حال، باید کاملاً تحت نظر پزشک از این دارو استفاده کنید تا مطمئن شوید خون بیش از اندازه رقیق نشود و فقط باید زمانی مورد استفاده قرار بگیرد که دلیل دیگری برای رقیق شدن خون داشته باشید.

  • دیگوکسین

دارویی است برای بیمارانی که دارای ریتم قلبی سریع و نامنظم هستند. دیگوکسین ضربان قلب را آهسته می‌کند.

  • بتابلاکرها

این دارو برای همه‌ی بیماران دچار نارسایی قلبی مفید است.

  • داروهای ضد لختگی

این داروها باعث می‌شوند پلاکت های خون تشکیل لخته ندهند. آسپیرین یک از این داروهاست که می‌تواند برای افرادی با ریسک بالای حمله‌ی قلبی یا سکته و ریسک خونریزی مفید باشد. اخیرا پیشنهاد می‌شود که از این دارو برای پیشگیری از اختلالات قلبی عروقی به مدت طولانی استفاده نشود.

جراحی نارسایی قلب

همه‌ی بیماران مبتلا به نارسایی قلبی به دارو درمانی جواب نمی‌دهند. چند گزینه‌ی جراحی وجود دارد:

  • گرافت بای‌پس عروق کرونری

این رایج‌ترین درمان جراحی برای نارسایی احتقانی قلب است که به خاطر اختلال عروق کرونری ایجاد می‌شود.

  • جراحی دریچه‌ی قلب

این جراحی برای ترمیم نقص دریچه استفاده می‌شود که منجر به افزایش کار قلب شده است.

  • دستگاه قابل کاشت کمک بطن چپ (LVAD)

برای بیمارانی که به دیگر درمان‌ها جواب نداده‌اند و بستری هستند، این دارو می‌تواند به پمپاژ خون توسط قلب کمک کند. این دارو اغلب برای بیمارانی استفاده می‌شود که در نوبت پیوند هستند.

  • پیوند قلب

اگر هیچ نوع درمان و جراحی کارگشا نباشد، پیوند آخرین گزینه است. پیوند فقط زمانی مورد توجه قرار می‌گیرد که بیمار به جز مشکل قلبی، در سلامت کامل باشد.

دکتر سعید یزدان خواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای پرسش از دکتر کلیک کنید.

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر حسین دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 197 مشاهده پرسش
    سلام ببخشید دکتر پدری ۷۳ساله دارم که هم ریه هاش آب آوردن هم دکتر بهش گفته قلبت خیلی ضعیفه چند روزیه نمیتونه بخوابه چون بیماران قلبی نمیتونن دراز بکشن فقط نشسته چند سانیه چرت میزنه خاستم ببینم چکار باید بکنیم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۲ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      در حال حاضر بهترین کار برای ایشان مطلوب کردن درمان دارویی و رژیم غذایی کم نمک و برطرف کردن عوامل تشدید کننده نارسایی قلبی است و در صورت عدم پاسخ مناسب به موارد فوق نیاز به اقدامات تکمیلی دیگر بر اساس اطلاعات نوار قلب و سایر پارامترهای بالینی و پاراکلینیک نظیر تعبیه پیس میکر سه حفره ای بازتوانی قلب دارند

  • تصویر کاربر Mahdi سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 280 مشاهده پرسش
    سلام خسته نباشید من ۲۶ سالمه جناب دکتر سه ماهی هست بدلیل مصرف مکمل های بدنسازی دچار نارسایی قلبی شدم در سن ۸ سالگی هم دریچه قلبم گشاد بود که با دارو خوب شده حدود یه ماه پیش با انفجار خونه یه شوک بدی از استرس بهم وارد شد جناب دکتر الان چند روزی هست تنگی نفس دارم پشت کتفم گرفتگی داره درد قفیه سینه دارم جناب دکتر. اکو نوار قلب و لیست قرصایی که بهم دادن رو براتون فرستادم بی زحمت شماهم بگین من چیکار باید کنم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      لطفاً موارد مورد اشاره را بفرستید

  • تصویر کاربر نهال شنبه ۱۳ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 255 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر بردار من ۱۸ سالشه و قلبش از ۱۰ سالگی درد میومد ولی توجه ای نکردیم الان فهمیده ک یکی از دریچه های قلبش مشکل داره ینی دکتر ها میگن قلبش کامل رشد نکرده و شل هست و گفتن ک فوقش تا پنج یا ده سال دیگ زنده بمونه آیا درمانی داره یا نه؟!
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۳ اردیبهشت ۹۹( 3 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      نیاز به رویت مدارک ایشان به ویژه اکو و در صورت انجام ام آر آی قلب ایشان را دارم

  • تصویر کاربر علی جمعه ۱۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 250 مشاهده پرسش
    با سلام،بنده دو سال است که متاسفانه متوجه شدم نارسایی قلبی دارم و کارکرد قلبم 15% را نشان میدهد،میخواستم بدونم چه راه حلی برای من وجود داره،اگه بخوام از وضعیت جسمانیم بگم با دویدن و یا بالا رفتن از پله ها مشکلی ندارم و دچار تنگی نفس نمیشم و الان مدتی است گرفتگی بسیار خفیفی روی سینه چپم احساس میکنم،آیا خطرناکه؟داروهامو به این صورت است:کارودیلول ۶.۲۵ دو عدد در طول روز،اسپیرولاگتون یک عدد صبح و نصف شب،لیزونوپریل ۲۰ یک عدد،ویتامین ب۱ و فولیک اسید و نصف فوروزمایند،خیلی ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۱۵ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      داروهای مصرفی مناسب هستند
      توصیه می‌کنم که یک سی تی آنژیوگرافی عروق قلب و همچنین یک تست ورزش قلبی-ریوی تاکید میکنم قلبی-ریوی انجام دهید

  • تصویر کاربر مریم یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 187 مشاهده پرسش
    سلام و خسته نباشید.پدرم۷۸سالشونه و اکو قلبشون۱۵درصد هست.برای تقویت قلب ضعیفش باید چیکار کنیم.ایشون یک سکته قلبی رو هم گذروندن.😟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      درمان دارویی مناسب و در صورت تایید بافت زنده در اسکن هسته ای و یا استرس اکو.
      انجام آنژیوپلاستی یا جراحی بای پس کرونر را بسته به نتیجه آنژیوگرافی را توصیه می کنم

  • تصویر کاربر لیندا دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 192 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خواهر من 41ساله به علت عفونت ریه عضله قلب ضعیف تشخیص دادن وبطن چپ بدرستی کار انجام نمی‌دهد ولی دریچه ها نرمال است درمان چیست ممکنه با دارو رفع بشود
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۹ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      بهترین گزینه در حال حاضر برای ایشان درمان دارویی مطلوب است و در صورت عدم پاسخ مناسب به درمان دارویی مطلوب کاندید پیوند قلب می‌باشند

  • تصویر کاربر فروزان شنبه ۱۰ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 228 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    چند وقت پیش برادرم با درد قفسه سینه و پشت به اورژانس مراجعه کردن به محض دادن یک قرص زیرزبانی دچار ایست قلبی و تشنج شدن که باcprاحیا شدن آنژیو گرافی شدن مشکل عروق نداشتن ولی گفتن ماهیچه قلب ضعیف شده کهef 35تاef40تشخیص دادن
    برادرم 36ساله هستن خواستم بپرسم آیا عضله قلب می‌تونه به حالت اول برگرده
    فقط حدود یک سال هست که بیماری سینوزیت و آسم خفیف دارن و اسپری مصرف میکنن
    و آقای دکتر شبها همش سرفه میکنن و خلط دارن میتونه مربوط به قلب باشه
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۰ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      در صورتی که بیش از ۶ ماه از تشخیص نارسایی قلبی گذاشته باشد و کارکرد قلب یا همان کسر جهشی در همان محدوده ۳۵ تا ۴۰ درصد باشد احتمال بازگشت به حالت طبیعی وجود ندارد
      سرفه و خلط نیز ناشی از بیماری قلبی و یا داروهای مصرفی نیست ولی در صورتی که تنها سرفه خشک داشته باشند می تواند به علت مصرف داروها باشد

  • تصویر کاربر ف.س یکشنبه ۴ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 248 مشاهده پرسش
    سلام وعرض ادب.همسرمن اقای ۳۶ساله ای هست که نه ماه پیش دچار سکته وسیع قلبی شدند و استنت ladگذاشتند و ef20-۲۵دارند.بعداز چهارماه از سکته گفتند که باید icdبگذارند و تعبیه شد .داروی پلاویکس و ا.اس.او الداکتون و متو هگزال و رزو واستاتین و لیزینوپریل میخورند.اهل سیگار و هیچ چیز نبود وسابقه خانوادگی مثبت دارندخواستم صادقانه ازتون بپرسم که اگر نمک رو حذف کنند و تحت معاینه دایم باشند حداکثر با این efچندسال میتونند زندگی کنند .خواهشا صادقانه بگید من طاقتشو دارم.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۴ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      در مورد طول عمر مطلقا نمیتوان عددی را ذکر کرد ولی مطمئنا طول عمر ایشان کمتر از افراد هم سن خود با کسر جهشی طبیعی خواهد بود

  • تصویر کاربر محبوبه یکشنبه ۴ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 245 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر مادرم 60 سال داره 13 سال پیش عمل قلب باز کردن بعد از ی حمله قلبی EF 15 تا 20 درصد خیلی نگرانیم مادرم کلا نا امید شده چکار کنیم آیا میشه دوباره دستگاه یا باطری گذاشت
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۴ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      ایشان نیاز به مصرف داروهای مناسب با دوز مناسب برای درمان نارسایی قلبی و بیماری عروق قلبی دارند و تعبیه باطری های سه حفره ای در صورتی که در نوار قلب ایشان ویژگی های خاصی وجود داشته باشد تا حدودی کمک کننده خواهد بود

  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۴ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 2562 مشاهده پرسش
    با سلام اقای دکتر پدر بزرگ ما ۸۶ سالش هست دیروز دکترش میگفت قلبش ۱۵ درصد کار میکنه و احتمالا تموم کنه میخواستم بپرسم ایا امیدی به زندگیشون هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۴ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      میزان کارکرد قلب یکی از ملاک های تعیین پیش آگهی است و ملاک های دیگر و همچنین اصلاح علل برگشت پذیر کاهنده کارکرد قلب نیز در این زمینه موثر هستند

درحال دریافت اطلاعات