هر آنچه که باید درباره سوراخ قلب نوزاد بدانید

سوراخ قلب نوزاد یک بیماری مادرزادی است که شامل انواع VSD و ASD می باشد. این نقص، به صورت یک حفره در دهلیز یا بطن قلب بروز پیدا کرده و ممکن است به مرور زمان خود به خود برطرف شده و یا نیاز به دارو، جراحی و … داشته باشد.

نقص دیواره بین دهلیزی

بیماری نقص دیواره ی بین دهلیزی، نقصی مادرزادی در قلب است که به آن سوراخ قلب نوزاد نیز گویند؛ به صورتی که درون دیواره ای (سپتوم) که حفره های بالایی قلب (دهلیزها) را از هم جدا می کند، یک سوراخ به وجود می آید. سوراخ ممکن است اندازه های مختلفی داشته باشد که یا خود به خود بسته می شود و یا نیاز به جراحی پیدا می کند.

مطلب مرتبط

در مورد علت تیر کشیدن قلب کودکان و نشانه های قلب درد در کودکان را در لینک زیر می‌توانید بخوانید:

کلیک کنید

علت ایجاد نقص دیواره بین دهلیزی

علت نقص های مادرزادیِ مربوط به قلب، مثل نقص دیواره ی بین دهلیزی در بیشتر بچه ها مشخص نیست. بعضی از بچه ها به دلیل تغییراتی در ژن ها یا تغییراتی در کروموزوم ها دچار نقص قلبی می شوند. این دسته از نواقص قلبی همچنین احتمال می رود که از ترکیب ژن ها و یا دیگر عوامل خطرآفرین به وجود بیایند؛ عواملی مثل برخورد یا تماس مادر با چیزهایی در محیط یا غذاها، نوشیدنی ها و داروهایی که مادر استفاده می کند.

علائم نقص دیواره بین دهلیزی

بیماری نقص دیواره ی بین دهلیزی ممکن است در طول دوران بارداری و یا بعد از تولد نوزاد تشخیص داده شود. در بسیاری از افراد هم ممکن است تا زمان بزرگسالی آن را تشخیص ندهند.

علائم نقص دیواره بین دهلیزی در جنین

در طول دوران بارداری آزمایش هایی هست به نام غربال گری که نواقص مادرزادی و دیگر مشکلات جنین را بررسی می کند. ممکن است بیماری سوراخ قلب نوزاد در سونوگرافی دیده شود؛ اما این بستگی به اندازه ی سوراخ و محل قرارگیری آن دارد. اگر به نقص دیواره ی بین دهلیزی مظنون شدند، باید سونوگرافی را به یک متخصص نشان دهند تا آن را تأیید کند.

علائم نقص دیواره بین دهلیزی در نوزاد

سوراخ قلب در نوزادان از بدو تولد همراه نوزاد است، ولی ممکن است هیچ نشانه و علامتی در نوزاد دیده نشود. علایم و نشانه های وجود سوراخ بزرگ و نقص دیواره ی بین دهلیزی که تا زمان تولد نوزاد درمان نشده است، این ها هستند:

  • عفونت مستمر شش ها و دستگاه تنفسی
  • خسته شدن نوزاد حین شیر خوردن
  • ضربان نامنظم قلب یا حس کردن تپش قلب
  • سوفل قلبی یا صداهای باد مانند و فوت مانند که با گوشی پزشک شنیده می شوند.
  • ورم کردن مچ پا، ساق و ران و یا شکم
  • سکته ی مغزی
  • تنگی نفس
  • تنگی نفس هنگام فعالیت یا ورزش

👈مطلب مرتبط: برای درمان خانگی تنگی نفس با ۹ راهکار طلایی برروی لینک زیر کلیک کنید.

تنگی نفس

امکان این وجود دارد که بیماری نقص دیواره ی بین دهلیزی تا بزرگسالی تشخیص داده نشود. یکی از راه های معمول تشخیص این بیماری گوش دادن با گوشی پزشک و شنیدن سوفل قلبی یا صدای فوت مانند از قلب است. اگر چنین صدایی از قلب شنیده شد، یا بیمار، دیگر علایم و نشانه ها را داشت، احتمالاً پزشک یک یا چند آزمایش دیگر هم از بیمار بگیرد تا از تشخیص خود مطمئن شود. رایج ترین آزمایش، اکوکاردیوگرام یا همان اکو یا سونوگرافی قلب است.

درمان نقص دیواره بین دهلیزی

درمان نقص دیواره ی بین دهلیزی بستگی به زمان تشخیص بیماری، تعداد علایم و حاد بودن یا نبودن علایم، اندازه ی سوراخ و دیگر شرایط موجود دارد. گاهی برای ترمیم سوراخ، جراحی لازم است. گاهی هم داروهایی تجویز می شود تا علایم و نشانه ها را بهبود بخشند. هیچ دارویی وجود ندارد که بتواند حفره را ترمیم کند.

اگر بیماری نقص دیواره ی بین دهلیزی در کودکی تشخیش داده شود، امکان دارد پزشک بخواهد برای مدتی فعالیت قلب را زیر نظر بگیرد تا ببیند آیا حفره خود به خود بسته می شود یا نه. در طول این مدت هم ممکن است علایم و نشانه ها را با دادن دارو درمان کند. احتمال این هست که پزشک برای کودکی که حفره ی بزرگی در دیواره ی بین دهلیزی اش دیده شده است پیشنهاد دهد صبر کنند تا به مرور زمان بسته شود؛ حتی اگر تضمین زیادی نباشد که بعدها مشکلاتی در زندگی کودک پیش نیاید.

پیشنهاد بستن حفره ممکن است به یک فرد بزرگسال هم داده شود؛ فرد بزرگسالی که علایم بیماری در او زیاد و حاد هستند. بستن حفره ممکن است با کاتترگذاری انجام شود و یا با عمل قلب باز. بعد از هرکدام از این درمان ها، مراقبت ها و معالجات بعد از درمان، بستگی به اندازه ی حفره و سن فرد دارد و همین طور بستگی به اینکه فرد نقص مادرزادی دیگری دارد یا نه.

بیماری نقص دیواره بین بطنی ( VSD )

نقص دیواره ی بین بطنی که گاهی به آن سوراخ در قلب هم می گویند، یکی دیگر از انواع نواقص مادرزادی قلب به شمار می رود. در این بیماری دریچه ای غیرطبیعی درون دیواره ی بین حفره های اصلی پمپاژ خون (بطن ها) دیده می شود. این نقص در بیشتر مواقع تشخیص داده می شود و با کم ترین یا بدون هیچ گونه عوارضی با موفقیت درمان می شود.

بطن چپ و راست قلب با دیواره ی مشترکی از هم جدا می شود که به آن دیواره ی بین بطنی می گویند. کودکانی که دچار این بیماری هستند، دریچه ای درون این دیواره ی مشترک دارند. درنتیجه، وقتی قلب می زند، مقداری از خون موجود در بطن چپ، (که با اکسیژن شش ها غنی شده است) از دریچه ی دیواره ی مشترک می گذرد و به بطن سمت راست می رود. درون بطن راست، این خون غنی شده با اکسیژن با خون بدون اکسیژن مخلوط می شود و به شش ها برمی گردد.

خونی که در دریچه جریان پیدا می کند، صدایی تولید می کند که به آن سوفل قلبی می گویند. سوفل قلبی وقتی شنیده می شود که پزشک گوشی اش را روی قلب شما بگذارد. محل قرار گرفتن دریچه های دیواره ی مشترک و  اندازه ی آن ها، از فردی به فرد دیگر تفاوت دارد.

همان طور که قلب بچه در طول دوران بارداری رشد می کند، به طور معمول چندین دریچه درون دیواره ای که حفره های بالایی قلب (دهلیزها) را از هم جدا می کند وجود دارد. که معمولاً این دریچه ها در طول دوران بارداری و یا اندکی بعد از تولد بسته می شوند.

اگر یکی از این دریچه ها بسته نشود، سوراخی بر دیواره باقی می گذارد که به آن همان نقص دیواره ی بین دهلیزی می گویند. سوراخ درون دیواره مقدار خونی که درون شش ها به حرکت در می آید را افزایش می دهد و به مرور زمان ممکن است به رگ های خونی شش ها آسیب بزند. آسیب به رگ های خونی شش ها ممکن است باعث مشکلاتی در بزرگسالی شود؛ مشکلاتی از قبیل فشار خون بالا در شش ها، نارسایی قلب و مشکلات دیگری مثل ضربان نامنظم قلب و بالا رفتن خطر سکته ی مغزی.

علت ایجاد نقص دیواره بین بطنی

نقص دیواره ی بین بطنی هنگام رشد قلب جنین ایجاد می شود و تا زمان تولد همراه نوزاد است. قلب جنین ابتدا یک لوله ی بزرگ است که درنتیجه ی رشد به چند قسمت تقسیم می شود و همان دیواره ها و حفره ها را تشکیل می دهد. اگر در روند رشد اختلالی پیش بیاید، درون دیواره ی مشترک بین بطنی سوراخی درست می شود.

در بعضی از بیمارها، پیش آمدن و رشد کردن این بیماری ممکن است به دسته ای از سندروم های ژنتیکی برگردد که باعث کم یا زیاد شدن کروموزوم ها می شود. هرچند در بیشتر مواقع، نقص دیواره ی بین بطنی دلیل روشنی ندارد.

علائم بیماری نقص دیواره بین بطنی

بیماری نقص دیواره ی بین بطنی بسته به اندازه و محل دریچه ی درون دیواره ممکن است علایمی داشته باشد؛ با این حال، یک بیمار با دریچه ی کوچک تر هیچ علامتی ندارد و احتمال می رود دریچه ی قلبش خود به خود بسته شود.

بچه های بزرگ تر یا نوجوان هایی که دریچه های کوچکی درون قلبشان دارند و هنوز دریچه هایشان بسته نشده است، معمولاً غیر از سوفل قلبی، علایم دیگری ندارند. آن­ها احتمالاً باید چندوقت یک بار به پزشک مراجعه کنند تا مطمئن شوند این نقص مادرزادی مشکلی برایشان پیش نمی آورد.

دریچه های متوسط و بزرگی که در کودکی درمان نشده اند، ممکن است باعث ایجاد شدن علایمی جدی شوند. امکان دارد تنفس کودک تندتر شود و در حین شیر خوردن زود احساس خستگی کند. از علایم دیگر اینکه کودک شروع به عرق کردن می کند، هنگام شیر خوردن گریه می کند و یا خیلی آهسته وزن زیاد می کند.

وجود این علایم به تدریج  نشان می دهد که دریچه، دیگر خود به خود بسته نخواهد شد و احتمالاً قلب باید جراحی شود. برای پیشگیری از عوارض دیگر، جراحی را معمولاً در طول سه ماهگی نوزاد انجام می دهند. متخصص قلب هم برای تسکین علایم سوراخ قلب نوزاد، داروهایی را قبل از عمل برای نوزاد تجویز می کند.

معمولاً پزشکان در معاینه های معمولی نوزادان در همان هفته های اول تولد به نقص دیواره ی بین بطنی در قلب نوزادان پی می برند. آن­ها با گوش دادن به صدای قلب نوزاد، همان طور که خون بین بطن های چپ و راست نوزاد حرکت می کند، سوفل قلبی را می شنوند. سوفل قلبی که از نقص در دیواره ی بین بطنی ناشی می شود، مشخصه های معینی دارد که به پزشک کمک می کند گمراه نشود و سراغ علت های دیگر نرود.

اگر کودک شما سوفل قلبی داشت، احتمالاً دکترتان شما را به یک متخصص قلب کودک ارجاع می دهد؛ متخصص قلب کودک، پزشکی است که تخصص اش تشخیص و درمان مشکلات قلبی کودک است.

 

متخصص قلب، از کودک یک آزمایش می گیرد و درباره ی سوابق پزشکی کودک سؤال می پرسد. اگر به نقص دیواره ی بین بطنی مظنون شد، احتمال دارد از شما بخواهد یک یا چند آزمایش زیر را از کودکتان بگیرید:

عکس از قفسه ی سینه

عکسی از قلب و عضوهای اطرافش

نوار قلب

نواری از فعالیت الکتریکی قلب. نوار قلب اغلب اصلی ترین ابزار برای تشخیص نقص دیواره ی بین بطنی است.

کاتترگذاری قلب

که اطلاعاتی درباره ی کارکرد قلب، فشار خون و سطح اکسیژن خون درون حفره ها به پزشک می دهد. این آزمایش فقط وقتی بر روی بیماران نقص دیواره ی بین بطنی انجام می شود که به اطلاعاتی بیشتر از آنچه دیگر آزمایش ها می دهند نیاز باشد. (گاهی وقت ها هم برای بستن دریچه ی نوع خاصی از بیماری نقص دیواره ی بین بطنی کاتتر گذاری انجام می شود.)

👈 مطلب مرتبط: برای آشنایی بیشتر با روش انجام کاتترگذاری قلبی و عوارض و خطرات آن برروی لینک زیر کلیک کنید.

آنژیوگرافی قلب

درمان نقص دیواره بین بطنی

درمان سوراخ قلب نوزاد به سن کودک، اندازه ی دریچه، محل دریچه و حاد بودن بیماری بستگی دارد. کودکی با دریچه ای کوچک و بدون هیچ گونه علامتی از بیماری ممکن است همین برایش کافی باشد که چندوقت یک بار او را پیش متخصص قلب ببرند تا خیالشان راحت شود که مشکلات دیگری او را تهدید نمی کند.

در بیشتر کودکان دریچه، بدون نیاز به عمل، خود به خود بسته می شود. در بعضی دیگر بسته نمی شود، ولی بزرگتر هم نمی شود. نیازی نیست  فعالیت های کودکانی که دریچه ی کوچکی دارند محدود شود.

کودکانی که دریچه هایشان از نوع متوسط یا بزرگ است، احتمالاً برای اینکه قلبشان بهتر کار کند و بهتر خون را درون بدن به گردش دربیاورد، پزشک برای آن ها داروهای کمکی تجویز کند. اما تجویزهای دارویی به تنهایی دریچه را نمی بندند و در این گونه موارد متخصص قلب پیشنهاد می دهد که یا با کاتتر گذاری یا با جراحی قلب، دریچه را همان طور که هست ثابت نگه دارند.

جراحی سوراخ قلب نوزاد

عمل قلب معمولا وقتی انجام می شود که نوزاد چند هفته یا چند ماه دارد. جراح، برشی روی قفسه ی سینه ی نوزاد می زند و دستگاهی به نوزاد وصل می کند که کار قلب و شش ها را در طول عمل انجام دهد تا جراح دریچه را ببندد. جراح، هم می تواند دریچه را به طور مستقیم بخیه کند و هم می تواند تکه ای مخصوص جراحی روی دریچه وصله کند. که نوع دوم مرسوم تر است. در نهایت بافت قلب روی بخیه ها یا روی تکه ی وصله شده ترمیم پیدا می کند و بعد از شش ماه دریچه به طور کامل با بافت خودِ قلب پوشانده می شود.

ممکن است برای بعضی از بچه­ های مبتلا به نقص دیواره ی بین بطنی داروهایی تجویز شود تا قبل از عمل علایم ناشی از بیماری را تسکین دهند. بچه هایی که دریچه ی بزرگ تری در قلبشان بود، معمولا ۴ یا ۵ روز بعد از عمل، در صورت نبودن مشکل، از بیمارستان مرخص می شوند.

کاتتر گذاری قلب

نوعی از دریچه های دیواره ی بین بطنی ممکن است با کاتتر گذاری بسته شوند. به این صورت که یک لوله ی (کاتتر) نازک و انعطاف پذیر را وارد یکی از رگ های خونی پا می کنند که مستقیم به قلب می رسد. متخصص قلب لوله را تا قلب می فرستد تا آنجا جریان خون، فشار و سطح اکسیژن موجود در حفره های قلب را اندازه گیری کند.

بعد قطعه ای خاص که به شکل دو تا صفحه ی سیمی مشبک و انعطاف پذیر در آمده است، درون دریچه ی دیواره قرار می دهد. آن قطعه ی خاص طوری طراحی شده که از دو طرف روی دیواره پهن می شود و برای همیشه دریچه را می بندند و مهر و موم می کند. بعد از عمل جراحی ای که به منظور ترمیم دریچه انجام می شود، کودک، دیگر نباید هیچ گونه علامت ناشی از بیماری یا مشکلی داشته باشد.

 

دکتر سعید یزدان خواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوگرافی

برای پرسش از دکتر کلیک کنید.

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر سامیار پنجشنبه ۱۹ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 192 مشاهده پرسش
    از امروز بعدازظهردردقفسه سینه دارم قلبم دردمیکنه نفس میکشم قلبم خیلی درد میگیره بچه کوچیک دارم درس باهاشون کار میکنم فکرمی‌کنم این درد بخاطر حرصی که میزنم هست به نظر شما این درد نشانه مشکل قلبی هست احتمال سکته کنم پدرو مادرم هردو ناراحتی قلبی دارن امکان دارد ارثی باشه چیکار کنم دردم خوب بشه لطفاً راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۱۹ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً بفرمائید که علایمی نظیر سرفه، تب، تنگی نفس و بدن درد و علایمی مثل سرماخوردگی را نیز دارید یا خیر؟
  • تصویر کاربر Bahar چهارشنبه ۱۸ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 493 مشاهده پرسش
    سلام دکتر من بیزوپرولول 2ونیم میلی صبح ها استفاده میکردم گفتید تا زمانیکه ضربان بالای 60نرفته فقط صبح مصرف کنید امروز هم دوز عصر رو استفاده نکردم چون عصر ضربانم 60بود ولی الان ضربانم 68هست آیا امشب مجدد 2ونیم میلی رو استفاده کنم یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۸ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب خیر
  • تصویر کاربر کامیار جمعه ۱۳ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 423 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب خدمت شما. جناب دکتر بنده مرد و 30 ساله هستم. بعد از حدودا یکسال که به دلیل شرایط کرونا از باشگاه و ورزش دور شده بودم، مجددا دوماه هست که ورزش را شروع کردم. روزهای اول به صورت بسیار سبک و با یک ربع بیست دقیقه پیاده روی و اکنون یکروز در میان حدود یکساعت ورزش هوازی انجام میدم به طوری که حدودا دوکیلومتر میدوم و دو سه هزارتا طناب میزنم و نرمش میکنم و مشکلی هم نداشتم. دیروز گفتم کمی وزنه زدن را به صورت سبک اضافه کنم که پس از چند دقیقه وزنه زدن حس کردم حالم خوب نیست و نفسم تنگ شده که بلافاصله دست از ورزش کشیدم و فشارم را اندازه گرفتم دیدم حدود 19 روی 11 شده. با کمی استراحت و یک عدد قرص کاپتوپریل 25 کمی بهتر شدم و بلافاصله هم با عرض معذرت پس از این حالت شکمم به کار کردن افتاد و تا شب فشارم حدود 13 یا 14 روی 9 بود. میخواستم از خدمتتون بپرسم آیا این مسئله نیاز به بررسی و پیگیری دارد و علتش چیست؟ در حالی که یکسال پیش باشگاه میرفتم تا دوساعت هم ورزش سنگین میکردم و وزنه میزدم مشکلی نداشتم. آیا به دلیل عدم آمادگی بوده یا بررسی قلبی نیاز هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۱۳ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب توصیه می کنم که به مدت یک هفته روزانه دو بار فشارخون خود را قبل از صبحانه و شام هر دو بار با مثانه خالی و یک ربع استراحت اندازه گیری بفرمایید
    2. تصویر کاربر کامیار جمعه ۱۳ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      بسیار سپاسگزارم از پاسخی که مرحمت فرمودید. جناب دکتر پس از انجام اینکار در چه صورت و چه اقدامی لازم هست؟
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۱۳ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      در صورتی که مرتبا فشارخون بالا باشد نیاز به انجام آزمایش های اولیه فشارخون و مصرف دارو دارید
    4. تصویر کاربر کامیار جمعه ۱۳ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      خیلی ممنون از پاسخگوییتون، خدا را شاکر هستم که همچنان انسان های نیکی در بین ما وجود دارند که بدون چشمداشت تخصص و داشته های خود را در اختیار انسان های دیگر میگذارند. خداوند به شما سلامتی و طول عمر بدهد.
    5. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۱۳ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      خواهش می کنم امیدوارم که توانسته باشم کمکی کرده باشم
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر مرضیه سه شنبه ۱۰ فروردین ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 466 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر . دوکتری بیماری من رو تشخیص رماتیسم قلبی دادن و گفتن که اگر مراعات کنم و توی هوای پاک باشم بیشتر از دوسال زنده نمیمونم . درسته 😢😢😢😭😭😭😭
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۰ فروردین ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً تصویر گزارش اکوکاردیوگرافی خود را بفرستید
  • تصویر کاربر زهرا جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 311 مشاهده پرسش
    با سپاس و تشکر ازشما دکتر مهربان که پاسخ ما را دادید
    آقای دکتر میتونیم الان برا رفع کم خونی قرص آهن بخوره چون هرچی تقویتش میکنیم رنگش پریده است فقط نمیدونم علت اینکه هر دوماه یکبار دچار خونریزی شدید مقعدی میشه چند روز قبل از خونریزی کمر گردن و پاهایش درد میگیرند وقتی خونریزی میگیره بسیار شدیده وخون هم به صورت تازه وهم لخته لخته خارج میشه بعد از خونریزی کمر درد و گردن درد ش خوب میشه پزشک متخصص داخلی میگه مال همورویید داخلیه که وقتی کولونوسکپی انجام داد به ما گفت همورویید داخلیه و بسیار جزئی است وفقط یک پماد همورویید براش نوشت نمی دونیم چکار کنیم چرا هردو ماه یکبار اینطور میشه آیا میتونیم قرص آهن بهش بدیم البته با توجه به اینکه هر شب یک قرص آسپرین میخوره دکتر عزیز ومهربان تورا خدا به ما بگوئید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۱۵ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      بله حتماً از آهن استفاده کنند احتمال وجود توده ای که دیده نشده باشد وجود دارد لطفاً نزد یکی از همکاران محترم متخصص بیماریهای گوارشی کولونوسکوپی را تکرار کنید
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۰ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 962 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر.وقت بخیر مردی ۴۰ ساله هستم مدتی بالغ بر هفت سال است که بعلت بیماری پرفشاری خون و سکته قلبی و استند گذاری انجام شده داروی فشار خون مصرف می کنم. قبلا که از کپتوپریل استفاده می کردم و الان نزدیک به چهارسال است که همزمان کانکور ۵ و لوزارتان ۲۵ مصرف می کنم که مصرف این دارو ها به شدت عملکرد جنسی را مختل کرده و اختلال نعوظ ایجاد کرده است. برای رفع اثر این داروها آیا راه حلی هست؟
    داروهای مصرفی:
    آ اس آ ۸۰ دیلی، روپینگستون ۴۰ BD، کانکور ۵ BD، لوزارتان ۲۵ BD، فنوفیبرات ۲۰۰ BD
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۸ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب از تادالافیل استفاده بفرمایید
    2. تصویر کاربر علی یکشنبه ۱۰ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      سپاسگزارم از راهنمایی شما جناب دکتر. آیا تادالافیل با داروهای کنترل فشار خون و شرایط قلبی من تداخل یا ایجاد مشکل نمی کنه؟ بینهایت سپاسگذارم
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۰ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      خیر
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر سارا یکشنبه ۳ اسفند ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 212 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وخسته نباشیدو با سپاس فراوان...خانمی42 ساله هستم باید فشار خونم رو چن باشه؟ آیادیواره قلب ک ضخیم بشه تنها دلیلش فشارخون بالاس؟چون فشارخون دارم ودیواره قلبم ضخیم شده...لطفا بفرمایید آیا طول میکشه ک دیواره قلب ب حالت قبل برگرده؟ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۳ اسفند ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب فشارخون طبیعی برای شما ۱۰۰ تا ۱۳۰ میلی متر جیوه بر روی کمتر از ۸۵ میلی متر جیوه است. افزایش ضخامت دیواره قلب علل متفاوتی از جمله فشارخون کنترل نشده دارد. در صورت کنترل بودن فشارخون پس از گذشت مدتی این افزایش ضخامت از بین خواهد رفت
  • تصویر کاربر رها دوشنبه ۲۷ بهمن ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 285 مشاهده پرسش
    سلام خدا قوت به آقا دکتر... سوراخ ریز بهداتدازه.2.8 در سونو دیده شد آیا خودش خود بخود بسته میشه یانه..... چیکار کنم اقا دکتر.....استرس گرفتم.... تادزایمانم 7 هفته دارم آرامشم رو از دس دادم.. ممنون میشم راهنماییم کنید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۷ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)
      لطفاً تصویر گزارش را بطور کامل ارسال بفرمایید
  • تصویر کاربر رها سه شنبه ۲۸ بهمن ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 220 مشاهده پرسش
    سلام.. سونو داپلر هفته 31.. انجام دادم گفت یه سوراخ ریز بین بطنی به اندازه 2.8 ایا تا زمان زایمانم بسته میشه یا نه.....خیلی استرس گرفتم... سونوگرافی گفت رفع میشه ولی من دلواپسم.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب احتمالاً خیر
    2. تصویر کاربر رها یکشنبه ۲۶ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام وخدا قوت آقا دکتر.... آیا سووراخ ریز بین بطنی ..به اندازه 2.8.. خود به خود بسته میشه یانه.. ادامه سوال قبلی هست یادم رفت بپرسم آقا دکتر ... 7...هفته تا زایمانم دارم....بهترین کار چیه استرسم کم بشه دوران بارادری رو تموم کنم...
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۷ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)
      لطفاً تصویر گزارش را بطور کامل ارسال بفرمایید
    4. تصویر کاربر رها دوشنبه ۲۷ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام آقا دکتر.......تصویر سونو بود..... به خاطر ابعادش کوچیکش کردم.......
    5. تصویر کاربر رها دوشنبه ۲۷ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)
      ث
    6. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۷ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)
      خیر بسته نخواهد شد
    7. تصویر کاربر رها دوشنبه ۲۷ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام شبتون بخیر ..ممنون میشم.... راجب سونو راهنماییم کنید..
    8. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۲۸ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)
      سایر اطلاعات سونوگرافی طبیعی هستند
    9. نمایش سایر 7 پاسخ
  • تصویر کاربر بیتا جمعه ۱۷ بهمن ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 170 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب
    آقای دکتر وقتی نبض دست خودمو یا دخترمو میگیرم یدفعه تغییر ریتم میده این طبیعیه؟؟
    مثلا
    تالاپ . تالاپ . تالاپ .تالاپ . تالاپ میزنه
    بعد یدفعه تغییر ریتم میده تالاپ تلوپ تالاپ تالوپ اینجوری میشه ...
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۱۷ بهمن ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً یک نوار قلب بگیرید
درحال دریافت اطلاعات