برای کاهش سریع چربی خون چه بخوریم؟

تغییر سبک زندگی و رژیم غذایی، یکی از ساده‌ترین راه‌های کاهش چربی خون و پیشگیری از بیماری‌های قلبی است. در این مقاله ۱۴ راهکار ساده جهت کاهش کلسترول بالا آمده است.

در کنار داروهایی که متخصص قلب برای کاهش چربی خون شما تجویز می کند، تغییر رژیم غذایی و فعالیت‌های ورزشی را که برای سلامت قلب بسیار مهم است، نباید نادیده گرفت.

کلسترول بالا

برای کاهش کلسترول چه بخوریم؟

بدن انسان به کلسترول بسیار اندکی نیاز دارد، اما بسیاری از مردم با مصرف بیش‌ از حد غذاهای چرب، کلسترول بالا و مضر مانند LDL را وارد بدن خود می‌کنند. درصورتی‌که سطح LDL بالا باشد، چربی در خون رسوب می کند و در نهایت این امر منجر به بیماری‌های قلبی و عروقی می‌شود. کلسترول مفید (HDL) برخلاف LDL نه‌ تنها مضر نیست بلکه باعث پاکسازی خون از کلسترول مضر LDL می‌شود.

✅ از دستانتان کمک بگیرید!

زیاده‌روی در خوردن بسیار آسان است و همین عامل موجب افزایش وزن و همچنین افزایش کلسترول می‌شود. برای آنکه بدانید در یک وعده چه میزان گوشت و ماهی مصرف کنید، کافی است به‌ اندازه کف دست خود از آن بردارید. یک وعده میوه به‌ اندازه یک‌ مشت است. یک وعده آجیل، سبزی‌های پخته‌شده، برنج و پاستا به‌اندازه کف دست است.

✅ غذاهای خوشمزه و مغذی را انتخاب کنید.

مصرف میوه و سبزی، ۵ الی ۹ وعده در روز موجب پایین آمدن سطح کلسترول مضر LDL می‌شود. آنتی‌اکسیدان و فیبر موجود در این مواد، برای بدن بسیار مفید است. علاوه بر این مصرف میوه و سبزی سبب پایین آمدن فشار خون و وزن می‌شود.

ماهی سالمون

✅ مصرف امگا ۳

ماهی سرشار از پروتئین و امگا۳ است، به همین دلیل مصرف آن دو بار در هفته توصیه می‌شود. امگا ۳ نوعی چربی مفید و مورد نیاز بدن است و سبب کاهش چربی‌های تری گلیسیرید در خون می‌شود. امگا ۳ همچنین سبب پایین آمدن کلسترول و در نتیجه جلوگیری از رسوب آن در داخل عروق می‌شود.

ماهی سالمون، تن و ساردین از جمله ماهی‌هایی هستند که سرشار از امگا ۳ بوده و توصیه می‌شود آن‌ها را به صورت کبابی، پخته و آب‌پز مصرف نمایید و از سرخ کردن آن‌ها پرهیز کنید.

✅در وعده صبحانه از غلات استفاده کنید.

مصرف غلات در وعده صبحانه، انتخابی هوشمندانه است و از پرخوری در وعده ناهار جلوگیری می‌کند. فیبر موجود در غلات باعث کنترل کلسترول مضر می‌ شود. مصرف غلات فقط مختص صبحانه نیست و در وعده‌های دیگر در طی روز نیز می‌توان آن‌ها را مصرف کرد.

آجیل

✅ آجیل بخورید.

آجیل را جایگزین هله‌ هوله و میان وعده‌های مضر مانند چیپس و پفک کنید. این دانه‌های مغذی سرشار از کلسترول مفید هستند و باعث پایین آمدن کلسترول مضر (LDL) می‌شوند. بر اساس مطالعات انجام شده، افرادی که در روز یک‌ مشت آجیل می‌خورند، کمتر به بیماری‌ های قلبی و عروقی مبتلا می‌گردند. وعده‌های غذایی خود را کوچک کنید و از مصرف بیش‌ از حد چربی، نمک و شکر پرهیز نمایید.

✅ مصرف چربی‌های غیر اشباع

مصرف چربی در رژیم غذایی لازم است اما به مقدار بسیار اندک، علاوه بر این نوع چربی نیز مهم است. به همین دلیل مصرف روغن‌های زیتون، آفتابگردان و کانولا به دلیل غیراشباع بودن و همچنین کلسترول مفید HDL بسیار توصیه می‌شوند.

برخلاف روغن‌های گیاهی، روغن‌های جانوری جز چربی‌های اشباع به‌حساب می‌آیند. چربی موجود در گوشت، لبنیات پرچرب، کره و روغن پالم، چربی‌ اشباع است. مصرف بیش از حد این چربی ها که سرشار از کلسترول مضر هستند، سبب گرفتگی عروق می شود و خطر ابتلا به سکته قلبی را افزایش می دهد.

مطلب مرتبط: برای آگاهی از علائم سکته قلبی و چگونگی پیشگیری از بروز آن بر روی لینک زیر کلیک کنید.

سکته قلبی

✅ کربوهیدرات‌ها

حبوبات و غلات، از آنجا که سرشار از فیبر هستند سبب افزایش قند خون نمی‌شوند. این مواد سبب کاهش کلسترول می‌شوند و باعث می‌شوند فرد برای مدت طولانی تر احساس سیری کند.

برخی مواد مانند برنج سفید، سیب‌زمینی و نان سفید، شامل کربوهیدرات‌ هایی هستند که سبب افزایش سریع قند می شوند و باعث می‌ شوند فرد زودتر احساس گرسنگی کند. همین عامل موجب افزایش وزن و چاقی می‌ گردد.

✅ ۳۰ دقیقه فعالیت ورزشی

تنها ۳۰ دقیقه فعالیت ورزشی در ۵ روز هفته، سبب کاهش کلسترول مضر و افزایش کلسترول مفید می‌شود. داشتن فعالیت همچنین سبب داشتن وزن ایده آل و پیشگیری از بیماری‌ های قلبی و عروقی می‌شود.

پیاده روی

✅ پیاده‌روی

پیاده‌روی ساده‌ترین، راحت‌ترین و کم‌ هزینه‌ترین فعالیت است. ورزش‌های هوازی مانند پیاده‌روی خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و سکته را کاهش می دهند، استخوان‌ ها را قوی می کنند و برای کنترل استرس بسیار مناسب هستند. اگر به پیاده‌روی عادت ندارید، کافی است ابتدا با روزی ۱۰ دقیقه شروع کنید.

✅ مراقب غذاهای فست فود باشید.

غذاهای فست فود سرشار از چربی‌های اشباع، کالری و سدیم هستند. از این‌ رو در هنگام صرف غذاهای فست فود به موارد زیر دقت کنید:

  • بجای غذاهای سرخ‌کردنی از غذاهای پخته‌شده، کبابی و آب پز استفاده نمایید.
  • از خوردن چاشنی‌هایی مانند سس، پرهیز کنید.

✅ توضیحات روی بسته محصولات را به‌دقت مطالعه نمایید.

در هنگام انتخاب مواد غذایی، نوشته‌های روی محصول را مطالعه نمایید. به مواد تشکیل‌دهنده محصول مانند روغن‌های اشباع، سدیم، کالری و کلسترول دقت نمایید و سعی کنید محصولاتی را انتخاب نمایید که دارای ارزش غذایی بالایی باشند.

ریلکس کردن

✅ آرام باشید.

در بسیاری از مواقع استرس باعث مشکلات دیگر می‌شود. به‌ عنوان‌ مثال استرس در برخی افراد می‌تواند سبب افزایش فشار خون و حتی افزایش کلسترول شود.

برای آرام شدن کافی است در هنگام استرس فقط چند نفس عمیق بکشید. در صورتی‌ که برخی چیزها موجب استرس شما می‌شوند، کافی است از آن‌ها دوری نمایید.

✅ وزنتان را کنترل کنید.

اضافه‌وزن سبب مشکلات دیگر مانند افزایش چربی خون، فشارخون و ابتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود. تمام این موارد نیز می‌توانند موجب رسوب در دیواره عروق شوند. کاهش وزن به‌ خصوص سوزاندن چربی‌های دور شکم کمک شایانی به کاهش کلسترول مضر می‌کند.

دکتر سعید یزدان خواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای پرسش از دکتر برروی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر ماهان چهارشنبه ۱۹ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 324 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر.ببخشید مطلبی میخواستم در مورد فرایند درمانی فیبریلاسیون بطنی.مخصوصا داروهای مصرفی و دوزشون .ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۹ تیر ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      این مطلب یک بحث اورژانس بیمارستانی است و خارج از حوصله بخش پرسش و پاسخ. در صورت نیاز برای امور آموزشی لطفا از رفرنسهای معتبر استفاده کنید

  • تصویر کاربر سامی سه شنبه ۱۸ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید. من چند وقتی هست که زیر بغلم درد میکنه بعضی وقتا روزی یه‌بار بعضی وقتا تا دو سه بار
    نفسم هم کامل بیرون نمیاد وباخمیازه بیرون میاد
    من مشکل خونی دارم. گلوبول قرمز خونم بزرگ واکسیژن رسانی خوب انجام نمیشه
    آیا نیاز هست که پیش متخصص قلب برم؟ ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۸ تیر ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      خیر لطفا با یک متخصص بیماریهای داخلی مشورت بفرمائید

  • تصویر کاربر خدابنده سه شنبه ۱۸ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 439 مشاهده پرسش
    با سلام.دکتر دیگه تو برنامه دکتر ساینا نیستید.پارسال خیلی خوب راهنمایی کردین. اکو انجام داد مادرم.میخواستم نظرتون رو بفرمایید و اینکه چهارشنبه گذشته معذرت میخوام قسمت پایین پستان راست مادرم به صورت یک نقطه ای درد داشته و انگار اب جوش میریختن بوده آیا از قلبشون بوده.و ایا نیاز به سی تی انژیو یا انژیو هست.تاریخ سی تی انژیو ۲۹.۱.۹۶ می باشد که براتون میفرستم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۸ تیر ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب و تشکر از محبت شما
      خیر این درد منشا قلبی نداره و نیازی به تکرار سی تی آنژیوگرافی نیست ولی مصرف داروها باید ادامه داشته باشه و در صورت ادامه درد توسط یک متخصص بیماریهای داخلی ویزیت شوند.

  • تصویر کاربر امیر دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 660 مشاهده پرسش
    با سلام و عرض ادب اقای دکتر پدرم 75 سالشه و دو سالی میشه که راه رفتن های بسیار کوتاه هم او را به نفس نفس میاندازد و مدام بی حال است و میخوابد. دکتر قلب بعد از ازمایشات متعدد وجود لخته خون در ریه تشخیص دادند وارفارین و اسپری اکسیزن تجویز نمودند به علت عدم تاثیر بوسنتان را جایگزین کردند که فقط ایرانیش پیدا میشه که دو ماهه داره مصرف میکنه اما نه تنها هنوز پدرم بهبود نیافتند حتی یک هفته قبل یک شب دچار تب و بی حالی شدن فرداش دکتر پنیسیلین زد و خوب شدن اما باز هم دیشب تب 39 درجه داشتند حالا موندیم تو این موضوع جناب اقای دکتر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۷ تیر ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      برای پاسخ دقیق به سوال شما نیاز به رویت مستندات و مدارک پزشکی ایشون دارم

  • تصویر کاربر نسرین دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 507 مشاهده پرسش
    سلام.جناب استادیزدان خواه.ممنون که جواب میدین.این تصویر نوارقلبی یه لحضه مادرم که یه خورده هیجان وحالت ازحال رفتگی داشتن.فورن به بیمارستان برده ونوار گرفتن که این گفتن که مشکلی نیست.وببرین خونه. ضمنن مادرم که دارای پیس میکرهستندوسوالاتی هم قبلن خدمتتون ارایه کردیم .نضرگرامیتان چی هست.مرسی واقعن.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      این نوار برای بیمار دارای پیس میکر طبیعی است

  • تصویر کاربر بدری دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب، یه سوال دارم از خدمتتون من تپش های عمقی و بدحال کننده دارم که ابتدا مانند یک گرفتگیه زیر گلو شروع میشه و چند ساعت بعداین حالات ترسناک میاد سراغم آزمایش خون دادم کم خونی مثلا آهن بین 10 تا 160 هست برای من 14 هست پرکاری خفیف تیرویید دارم و اکو و نوار گرفتم مشکل نداره ممنون میشم راهنمایی کنین
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      از آهن استفاده کنید و یک هولتر نوار قلب ۲۴ساعته انجام بدید

  • تصویر کاربر نرگس دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 304 مشاهده پرسش
    پدرم چهار سال پیش عمل قلب بازکردند که دریچه بیلوژیکی گزاشتن که یکسال تنگی دارند که گفتن باز باید جراحی بشن آیا دارویی برای بهبود تنگی هست چون 83 سال دارن عمل خطرناک است
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      خیر متاسفانه تنگی دریچه با دارو قابل برطرف شدن نیست ولی علائم را کنترل میکنه در صورت تنگی شدید دریچه میشود از طریق پوست و بدون نیاز به جراحی قلب باز تعویض دریچه را انجام داد

  • تصویر کاربر محمدمهدی چهارشنبه ۸ خرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 733 مشاهده پرسش
    با سلام
    عواملی که باعث میشه قلب بعد از انژو سوزش خیلی کمی داشته باشه چی هست
    زمان سوزش بیمار نیاز به خواب دارد
    ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۸ خرداد ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      خود آنژیوگرافی بخودی خود موجب درد سینه نخواهد شد
      بسته به نتیجه آنژیوگرافی ممکن است نیاز به درمان باشه

  • تصویر کاربر نسرین شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 353 مشاهده پرسش
    سلام.اقای دکتریزدان خواه.وقتتون بخیرباشه.درمورد بیمار‌دارای بیماری فیبریلاسیون دهلیزی ودارای پیس میکر قرص والزارتان یازالربان ایا برای جلوگیری ازانعقاد ونامنضم بودن ریتم ضربان هست تداخل دارویی با داروهای دیگرمثل نیزوپرد که قبلن فرمودین ایا ممکن هست فیبریلاسیون را دوباره غیرکنترل کند.؟دکترداخلیشون متوحه این امرنشده بودن.ممنون ازلطفتون.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۱ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      خیر مصرف پردنیزولون روی فشارخون اثر داره و در مورد کنترل ریتم Af اشکالی ایجاد نمیکنه

  • تصویر کاربر رسول دوشنبه ۹ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 370 مشاهده پرسش
    با سلام
    آقای دکتر بنده۳۴ ساله حدود ۱سال پیش دریچه آئورت قلبم رو تعویض کردم بدلیل تنگی دریچه مادرزادی الان دچار تنگی نفس شدم و نفسم صدای اضافه داره .من قبلا زیر نظر شما بودم شما بیماری من را تشخیص دادین.pt تقریبا کنترل شده حدودا بین ۲تا ۲/۵.روزی ۱ وارفارین ۵میلی گرم استفاده میکنم.آسپرین ۸۰ وکاردیلول ۶.۲۵ ولوزارتان ۲۵ روزی ا عدد
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۹ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب

      داروهای مصرفی و میزان آنها مناسب هستند لطفا یک اکو انجام بدید

درحال دریافت اطلاعات