نامنظم بودن ضربان قلب | ضربان قلب خطرناک چند است؟

فیبریلاسون‌ دهلیزی یا ضربان نامنظم قلب در نتیجه ی اختلال در سیستم الکتریکی قلب اتفاق می افتد. به طور طبیعی جریان الکتریکی قلب از دهلیز به سمت بطن، موجب انقباض نرمال قلب می‌شود. در فیبریلاسون‌ قلبی اما جریان الکتریکی نامنظم موجب ضربان نامنظم قلب می‌گردد.

نبض نامنظم

همان‌طور که گفته شد فیبریلاسون‌ باعث ضربان نامنظم می‌شود. از این رو اگر دستتان را روی نبض خود قرار دهید، متوجه این بی نظمی خواهید شد. تند بودن و بی نظمی ضربان قلب در صورت عدم درمان و کنترل به موقع، می‌تواند بسیار خطرناک باشد.

ضربان قلب خطرناک چند است؟

ضربان قلب به خودی خود خطرناک نیست. در حالت کلی تعداد ضربان بیشتر از ۱۰۰ ضربان در دقیقه بالا در نظر گرفته می شود. با این حال چنین ضربان قلبی نشان دهنده ی خطر برای قلب نیست. چرا که به عنوان مثال، یک پیاده روی سریع ۱۰ تا ۱۵ دقیقه ای به طور معمول ضربان قلب را به ۱۱۰ تا ۱۲۰ ضربان در دقیقه افزایش می دهد. بنابراین مهم این است که چه عاملی سبب افزایش چنین ضربان قلبی شده است؟!

علائم ضربان قلب نامنظم

در صورت ابتلا به تپش نامنظم قلب، فرد ممکن است علائم خطرناکی را تجربه کند. ضربان نامنظم می‌تواند باعث بروز علائمی از قبیل موارد زیر گردد:

👈 مطلب مرتبط: بسیاری از افراد دردهای قفسه سینه را در نتیجه ی حملات قلبی می دانند، اما درد در ناحیه قفسه سینه به دلایل متعددی می تواند اتفاق افتد. در این مقاله ۹ راهکار خانگی جهت درمان درد قفسه سینه به شما پیشنهاد می شود.

درمان درد قفسه سینه

نامنظم بودن ضربان قلب و سکته

مهم است که افراد ضربان قلب نرمال داشته باشند. نامنظم زدن قلب یکی از علائم جدی سکته است و حدود ۱۵ درصد از افراد مبتلا به این نوع عارضه، دچار سکته می‌شوند. جریان نامنظم خون در قلب باعث تشکیل لخته های خونی کوچکی در حفره قلبی می‌شود. لخته های خونی از طریق جریان خون وارد مغز شده و در نهایت موجب سکته می‌شوند. از این رو معمولا برای افراد مبتلا به ضربان نامنظم قلبی شدید، داروهای رقیق کننده خون تجویز می‌گردد.

‼ توجه: در صورت ابتلا به ضربان نامنظم و مشاهده علائمی همچون درد قفسه سینه، احساس ضعف و بی حالی، ضربان تند قلب (بیش از ۱۰۰ بار در دقیقه) و همچنین هرگونه علائم سکته به سرعت شماره ۱۱۵ را شماره گیری نمایید.

علت نامنظم بودن ضربان قلب چیست؟

نامنظم بودن ضربان و ریتم قلب نوعی ناهنجاری رایج است و برخی از موارد می‌تواند موجب تشدید آن گردد. این موارد عبارت‌اند از:

  • فشار خون بالا
  • اختلالات دریچه قلب
  • اختلالات کرونری
  • مصرف بیش ازحد مشروبات الکلی
  • اضافه وزن و چاقی
  • احساس خفگی در خواب
  • اختلالات تیروئیدی
  • عمل جراحی قلب : عمل جراحی قلب باز و بای پس قلب از جمله موارد جدی در بروز ضربان نامنظم هستند.

👈 مطلب مرتبط: عمل بای پس قلب چگونه انجام میشود؟ مراقبت های لازم بعد از عمل بای پس قلب کدامند؟ برای یافتن پاسخ برروی لینک زیر کلیک کنید.

عمل بای پس قلب

عوامل خطرزا در نامنظم زدن قلب

داشتن سابقه خانوادگی ابتلا به ریتم نامنظم قلب، یکی از موارد جدی و غیرقابل پیشگیری در ابتلا به این اختلال است. همچنین افزایش سن باعث افزایش خطر ابتلا به این اختلال می‌شود. علاوه بر این افراد سفید پوست در مقایسه با دیگر افراد، بیشتر در معرض خطر هستند.

رعایت بعضی موارد مانند داشتن رژیم غذایی سالم، کنترل وزن، عدم مصرف بیش از حد مشروبات الکلی و همچنین اجتناب از مصرف دخانیات، در کنترل و پیشگیری از نامنظم زدن قلب بسیار مؤثر هستند.

 ضربان نامنظم قلب مفرد

ضربان نامنظم قلب مفرد زمانی اتفاق می افتد که افراد زیر ۶۰ سال بدون علت خاصی دچار این عارضه گردند. ورزش و فعالیت، خوردن، خوابیدن و نوشیدن مشروبات الکلی از جمله موارد تشدید کننده آن است. ضربان نامنظم قلب مفرد گاهی نیاز به درمان ندارد و خود به خود بهبود می یابد. در این زمینه باید با توجه به نظر پزشک عمل کرد.

تشخیص نامنظم زدن قلب

تشخیص ضربان و تپش نامنظم قلب از طریق بررسی نوار قلب توسط پزشک صورت می‌گیرد. در صورتی که ضربان نامنظم قلب منقطع باشد، برای تشخیص این عارضه مستلزم استفاده از دستگاه کنترل هولتر Holter خواهد بود.

پس از تشخیص ضربان نامنظم قلب، برخی آزمایش های دیگر به منظور بررسی دریچه و عضلات قلب و همچنین تشخیص لخته خون توسط پزشک تجویز می‌گردد. آزمایش های دیگر شامل الکتروکاردیوگرام، بررسی میزان استرس و حتی گاهی میل زدن به منظور بررسی انسداد های عروقی می‌باشد.

👈 مطلب مرتبط: نحوه ی نصب هولتر قلب چگونه است؟ هولتر قلب چه چیزی را نشان می دهد؟ برای یافتن پاسخ برروی لینک زیر کلیک کنید.

هولتر قلب

دوره فیبریلاسون‌ دهلیزی

ضربان نامنظم قلب گاهی به صورت منقطع اتفاق می افتد. تپش نامنظم قلب به دلیل فیبریلاسون‌ دهلیزی ممکن است آغاز شود، ادامه یابد و علائم آن به حدی تشدید شود که نیازمند کنترل و درمان باشد.

درمان ضربان نامنظم قلب

کاردیو ورژن

در مواردی درمان نامنظم زدن قلب به وسیله شوک الکتریکی مؤثر است و به آن کاردیو ورژن گفته می‌شود. در موارد بسیار حاد، تنها گزینه کنترل این عارضه شوک الکتریکی است.

پیش از انجام کاردیو ورژن برای بیمار چند نمونه دارو تجویز می‌شود. در صورتی که مصرف دارو مؤثر واقع نگردد و تپش نامنظم قلب بیش از ۴۸ ساعت ادامه یابد، کاردیو ورژن در مورد فرد بیمار انجام نمی‌شود. دلیل انجام ندادن این عمل به خاطر لخته های خون است زیرا ممکن است منجر به سکته گردد.

عمل جراحی

در مواردی نیز درمان این اختلال مستلزم عمل جراحی است. ماز Maze نوعی عمل جراحی است که با ایجاد شکاف های کوچکی روی دهلیز باعث کنترل ضربان نامنظم قلب می‌شود. این عمل از طریق فرستادن رشته های کوچک به قلب انجام می‌شود.

دارو

معمولاً برای بیماران مبتلا به تپش نامنظم قلب به منظور پیشگیری از عوارض و خطرات، دارو تجویز می‌شود. داروهای رقیق کننده خون و ضد انعقاد خون موجب پیشگیری از خطر سکته می‌گردد. علاوه بر این داروهای تنظیم کننده میزان ضربان قلب مانع از ضربان قلب بسیار تند می‌شوند. همچنین برخی داروها به منظور کنترل ضربان الکتریکی قلب طراحی شده اند و مانع از بی نظمی آن می‌شوند.

ابلیشن قلبی

در موارد خاصی مصرف دارو و کاردیو ورژن ممکن است مؤثر واقع نگردد. از این رو عمل آبلِیشن توسط پزشک الکتروفیزیولوژیست به منظور رفع این مشکل ممکن است انجام شود.

در این روش جریان برق با ولتاژ پایین و فرکانس بالا از طریق میله رشته ای که در قلب قرار می‌گیرد، به محدوده ای از قلب که موجب ضربان نامنظم قلب می‌شود فرستاده می‌شود. این روش باعث از بین رفتن قسمتی از بافتی که موجب ضربان نامنظم قلب می‌شود، می‌گردد.

مطلب مرتبط: عمل ابلیشن قلب چگونه انجام می شود؟ مراقبت های لازم بعد از عمل ابلیشن کدامند؟ آیا سوزاندن رگ قلب خطرناک است؟ برای دانستن کلیک کنید.

عمل ابلیشن قلب

پیس میکر

در موارد بسیار نادری پس از انجام آبلیشن، ممکن است پیس میکر توسط پزشک در قلب قرار داده شود. پیس میکر برای درمان نامنظم زدن قلب طراحی نشده است بلکه به منظور درمان ضربان اندک قلب ساخته شده است. به همین دلیل در این مورد با پزشک کاردیولوژیست خود صحبت کنید.

پیشگیری از ابتلا به نبض نامنظم

داشتن رژیم غذایی سالم و پرهیز از برخی عادت های نادرست غذایی می‌تواند سبب کاهش ابتلا به ریتم نامنظم شود. فعالیت ورزشی مستمر، پرهیز از مصرف دخانیات، کنترل فشار خون و مصرف غذاهای کم چرب و کم نمک نیز در پیشگیری از ابتلا به این عارضه بسیار حائز اهمیت است.

توصیه پزشک

در صورت تشخیص و درمان به موقع، نامنظم زدن قلب بهبود می یابد. مصرف دارو به خصوص داروهای رقیق کننده خون برای افراد مبتلا به ضربان قلب نامنظم شدید ضروری است. برخی از این داروها نیز ممکن است همراه با عوارض طولانی مدت باشد که در این مورد توصیه می‌شود با پزشک خود مشورت نمایید.

 

دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای پرسش از دکتر روی مشاوره پزشکی کلیک کنید.

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر جعفر جمعه ۱۲ آذر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    سلام من مقداری پی وی سی گفتن دارم هولتر و تست ورزشم دادم خواستم ببینم نظر شما چیه اقای دکتر گاها یه صربان جا میفته تو نبضام و دلشوره دارم
    1. تصویر کاربر جعفر جمعه ۱۲ آذر ۰( 3 سال پیش)
      سلام این هولتر و تست ورزش فرستادم خدمتتون
    2. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۱۲ آذر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً تصویر تمام صفحات هولتر را بفرستید. تصویر تست ورزش نیز ارسال نشده است
    3. نمایش سایر 1 پاسخ
  • تصویر کاربر احمدرضا جمعه ۱۲ آذر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 224 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر وقتتون بخیر باشه.ببخشید من هر چند ماه یکبار ته گلوم و وسط قفسه سینم و همینطور پشت قفسه سینم به شدت درد میگیره.درد بعد از غذا بخصوص غذاهای چرب یا تند و ترش بیشتر میشه.من اکو و نوار قلب هم دادم گفتن مشکل قلبی نداری.وفی این درد خیلی اذیتم می‌کنه و غیر قابل تحمل شده برام و خیلی عصبیم کرده .خواستم بدونم نظر شما چیه ممنون.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۱۱ آذر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب ضمن مصرف پنتوپرازول لطفاً در مورد سن، وجود ریسک فاکتورهای قلبی و ارتباط درد با فعالیت، غذا خوردن، استرس، و تشدید درد با نفس کشیدن عمیق و انتشار به سایر نقاط توضیح بیشتری دهید.
    2. تصویر کاربر احمدرضا جمعه ۱۲ آذر ۰( 3 سال پیش)
      سلام مجدد آقای دکتر عزیز.و واقعا ممنونم بابت وقتی که برای ما بیماران میذارید‌.سنم ۲۴.قدم.۱۷۶و وزنم ۸۰ کیلو هست.سابقه بیماری قلبی در خانواده نداریم.درد فقط بعد از غذا خوردن هست بخصوص بعد ناهار و موقعی که دراز میکشم.
      موقع فعالیت و یا موقعی که می ایستم درد ندارم.و موقعی که نفس عمیق میکشم و نفسم رو به مدت چهار ثانیه حبس میکنم هم درد ندارم.
      فقط بعد غذا وسط قفسه سینم و پشتم دقیقا وسط مهره هام و ته گلوم درد می‌کنه.دردش هم خیلی بده.واقعا ادمو عصبی می‌کنه و آرام و قرار و میگیره.
      البته بگم که من اضطراب و استرس شدید و حملات پنیک داشتم و تخت درمان هستم و دارو مصرف میکنم.و طی یکسال گذشته هیچ حمله ای نداشتم.
      به نظر شما بخاطر قلبه یا معده.چه دارویی میتونم مصرف کنم.واقعا ازتون ممنونم.خیلی عزیزین.خدا حفظتون کند.
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۱۲ آذر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب احتمالاً ناشی از ریفلاکس مری است لطفاً از پنتوپرازول استفاده بفرمایید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر رسولی چهارشنبه ۱۰ آذر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 217 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر مهربان و باسواد خیلی ببخشید که زود زود پیام میدم اگر تهران بودم نه برای شکایت از درد و مریضی بلکه از روی عرض ادب و احترام خدمتتان میامدم کارتون خیلی انسانی هست . اقای دکتر من 24 سال دارم در پیامهای قبلی هم گفتم یک ماه پیش درد سمت چپ دست و بازو . تنگی نفس . تپش قلب که همه اینا از علایم اصلی یک بیمار قلبی هستند به سراغم اومد چند روزی توجه ندادم تا اینکه دیدم قطع نمیشن به متخصص قلب رفتم اکو کردن گفتن فقط افتادگی خفیف دریچه میترال داری و دارو هم نوشتن مثل پروپرونول 10 . ولی من مصرف نکردم گفتم اگر این مشکل دریچه ای بیماری نیست و مادرزادی هست شاید خوب شدم ولی متاسفانه علایم مذکور برطرف نمیشه . سوالم اینه که ایا اگر این داروهارو مصرف کنم با یک بار نسخه خوب میشم ؟ یا خدایی نکرده همیشه باید دارو بخورم؟ چون این علایم قطع نمیشه و منو خیلی نگران کرده . دغدغه و ترسم از همیشه دارو خوردنه وگرنه اگر بدانم این داروهارو باید مدتی بخورم بعد تمام شدند قطع کنم خوب میشم مشکلی نیست ولی تو نظرات سایتتون خیلیا گفتن پرولاپس خفیف داشتن دارو خوردن ولی بعد مدتی این علایم دوباره برگشته و مجبور شدند دوباره دارو بخورن . نظرتون چیه واقعا خیلی نگرانم یعنی باید مادام العمر دارو بخورم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۰ آذر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب بیماری پرولاپس دریچه میترال اگر بدرستی تشخیص داده شده باشد با دارو درمان نمی‌شود ولی از دارو برای کنترل در سینه در این بیماران استفاده می‌شود. توصیه می‌کنم که ضمن مصرف پنتوپرازول و ناپروکسن از نظر سایر علل ایجاد کننده دیگر درد سینه نیز بررسی بیشتری انجام دهید
    2. تصویر کاربر رسولی چهارشنبه ۱۰ آذر ۰( 3 سال پیش)
      یعنی اگر این علایم قطع نشه مادام العمر باید دارو بخورم ؟ با وجود اینکه پرولاپسم خفیفه و علایم قطع نمیشه
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۰ آذر ۰( 3 سال پیش)
      خیر. اصولاً ممکن است که علایم شما ناشی از پرولاپس نباشد
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۰ آذر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 242 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وادب
    ضربان قلب من منظم است ولی بعد از چندین بار یکی نمیزند،مثلا ۳۰ تا منظم میزنه ویکی نمیزنه لطفا بفرماییدچه باید بکنم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۰ آذر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً هولتر ریتم 24 ساعته انجام دهید
  • تصویر کاربر حسن دوشنبه ۱ آذر ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 208 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر آقای دکتر
    از سن ۱۹ سالگی دچار فشار خون هستم و ۱/۴ قرص متورال را به صورت ۱۲ ساعته مصرف میکنم و الان هم ۲۵ ساله هستم و حدود ۶ روزی هست هر از گاهی و در حین استراحت یک مکث در ضربان قلبم متوجه میشم و هنگامی که نبضم رو میگیرم مکث وجود دارد و به اورژانس مراجعه کردم و نوار قلب گفتن نرمال هست و فشار خونم ۱۶/۵ رو ۱۰ بود و اون مکث رو هنوز گاهی اوقات حس میکنم و وقت دکتر گرفتم ولی طول میکشه و قرص متورال را ۱/۲ مصرف میکنم الان تا فشارم زیاد بالا نره و فشار خون میتونه باعث این مکث و آریتمی بشه؟
    مشکل قلبی هست یا ناشی از فشار خون که بالا بود؟
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱ آذر ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب مشکلات مورد اشاره دو موضوع جداگانه هستند نیاز به بررسی علل ثانویه فشارخون دارید توصیه می‌کنم که هم هولتر ریتم ۴۸ ساعته و هم هولتر فشار خون ۲۴ ساعته انجام دهید. متورال داروی مناسبی برای کنترل این میزان فشارخون نیست
  • تصویر کاربر علی یکشنبه ۳۰ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 218 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید میخاستم بگم سه شب پیش داخل خونه نشسته بودم کنار بخاری جای منم گرم بود یه چند لحظه ای چشامو بستم فک کردم دارم میمیرم یعنی ضربان قلب منم خیلی زیاد بود اومدم بیرون هوای تازه بخورم یه چند قدمی که راه رفتم فک کردم روح داره از بدنم خارج میشه احساس می‌کردم پاهام دیگه جون راه رفتنو نداره اشکال از چیه که اینطوری شدم از اون شب همش استرس دارم آرام قرار ندارم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۳۰ آبان ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب متاسفانه با اطلاعات ارائه شده توسط شما نمی توان اظهار نظر دقیقی کرد
  • تصویر کاربر نگین جمعه ۲۸ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 223 مشاهده پرسش
    سلام ببخشین 2سوال
    یک آیا ضربان های نابجا میتونه بخاطر بدفرمی سینه باشه؟؟
    دو من وقتی یهو میشینم اکثرا ضربان نابجا زده میشه از وقتی پرانول استفاده میکنم خیلی خلی کم شده این نشونه دهنده چیه؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۲۸ آبان ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب در صورتی که منجر به افزایش فشار شریان ریوی شده باشد بله. کاهش ضربان نابجا با مصرف پروپرانولول نشان دهنده موضوع خاصی نیست
  • تصویر کاربر احمد دوشنبه ۲۴ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 191 مشاهده پرسش
    سلام دکتر جان شبتون بخیر من پارسال یه شب ایستادم به مدت 15 ثانیه قلبم نامنظم میزد گفتم الانه ک بمیرم زود نشستم از اون موقع تا الان هر روز و شب قلبم کویش داره تنگی نفس داره و.. اکو ن نوار هم سالم بوده، چیکار کنم دیگه از اون تپش ها نگیرم؟؟؟ دارم اضطراب درمانی میکنم آیا اضطراب بره دیگه اون تپش از بین میره؟؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۴ آبان ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً تصویر نوار قلب خود را بفرستید
    2. تصویر کاربر احمد دوشنبه ۲۴ آبان ۰( 3 سال پیش)
      همون نوار ک گفتین احتمال بزرگی دهلیز راست هست و طبیعی بود
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۴ آبان ۰( 3 سال پیش)
      از متورال یا پروپرانولول استفاده بفرمائید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر میترا پنجشنبه ۲۰ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 219 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر . همسرم ۴۵ سالشه در ضربان قلبش یک مکث وجود داره که بعد از مکث ضربان اگر ۷۶ به ۶۶ می رسه و احساس میکنم آریتمی داره . این آریتمی خطرناکه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۲۰ آبان ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً تصویر نوار قلب ایشان را بفرستید
    2. تصویر کاربر میترا پنجشنبه ۲۰ آبان ۰( 3 سال پیش)
      با دستگاه پالس اکسیمتر گرفتیم
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۲۰ آبان ۰( 3 سال پیش)
      لطفاً یک نوار قلب از ایشان بگیرید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر علی چهارشنبه ۱۹ آبان ۰( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 210 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر خسته نباشید . پسری هستم ۱۹ ساله که در زندگی روزمره به شدت دچار استرس و اضطراب هستم . ۳ سال پیش به دلیل تپق قلب و مشگلات قفسه سینه به دکتر عمومی و سپس به دکتر فوق تخصص قلب مراجعه کردم و اکو و نوار قلب از من گرفتن و گفتن هیچ مشکلی ندارم و فقط به دلیل استرس و اضطراب روزانه هست . و به من قرص پرانول رو تجکیز کردن . مجددا بعد از ۳ سال همان احساس ها سراغم امده و احساس میکنم قلبم نا منظم میزند .اما باز هم همان دکتر عمومی گفتند لازم نیست به متخصص مراجعه کنم و مشکلم همان استرس هست ‌. سابقه اعتیاد و مصرف الکل هم ندارم ‌. بیماری خانوادگی هم ندارم . نظر شما چیه ؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۹ آبان ۰( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً یک هولتر نوار قلب ۴۸ ساعته انجام دهید
درحال دریافت اطلاعات