آیا افتادگی دریچه میترال درمان دارد؟

در قسمت چپ قلب دو حفره وجود دارد، دهلیز چپ و بطن چپ. دریچه میترال بین این دو قرار دارد. وقتی دریچه میترال به طور کامل بسته نشود، افتادگی دریچه میترال رخ می دهد.

افتادگی دریچه میترال ( پرولاپس دریچه میترال ) گاهی منجر به پس زده شدن خون به داخل دهلیز چپ می شود که به این وضعیت نارسائی دریچه میترال می گویند.

در اکثر افراد، افتادگی دریچه میترال تهدید کننده ی زندگی فرد نیست و نیازی به درمان یا تغییر در سبک زندگی ندارد. هر چند که، برخی افراد مبتلا به افتادگی دریچه میترال نیاز به درمان دارند.

علائم پرولاپس دریچه میترال

با اینکه افتادگی دریچه میترال اختلالی مادام العمر است اما بسیاری از افراد مبتلا به این وضعیت، هیچ گونه علائمی ندارند. هنگامی که این وضعیت در این افراد تشخیص داده می شود، ممکن است از اینکه مبتلا به این وضعیت قلبی هستند شوکه شوند.

رخ دادن علائم و نشانه ها ممکن است به دلیل پس زده شدن خون به واسطه ی دریچه (نارسائی دریچه) باشد. علائم پرولاپس دریچه میترال می توانند در افراد مختلف به طور گسترده ای متفاوت باشند. علائم ممکن است شامل موارد زیر باشند:

  • ضربان قلب شدید یا غیرعادی (آریتمی قلبی)
  •  احساس سرگیجه یا سبکی سر
  • مشکل در تنفس یا تنگی نفس، معمولا در وضعیت خوابیده به حالت صاف یا در حین فعالیت فیزیکی اتفاق می افتد.
  • خستگی
  • درد قفسه سینه که علت آن سکته ی قلبی یا بیماری عروق کرونری نیست.

درمان درد قفسه سینه

چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟

اگر دچار درد در قفسه ی سینه خود هستید و از اینکه این وضعیت حمله قلبی است یا خیر اطمینان ندارید، فورا به دنبال مراقبت پزشکی اورژانسی باشید. اگر قبلا تشخیص داده شده که به افتادگی دریچه میترال مبتلا هستید در صورت بدتر شدن علائمتان به پزشکتان مراجعه کنید.

علت افتادگی دریچه میترال

هنگامی که قلب به خوبی کار می کند، دریچه میترال هنگام انقباض کامل بطن چپ بسته می شود و از پس زده شدن خون به محفظه ی بالایی و چپ قلب (دهلیز چپ) جلوگیری می کند.

در برخی افراد مبتلا به افتادگی دریچه قلب، یکی از برگچه های دریچه میترال یا هر دوی آن ها هر باری که قلب منقبض می شود مانند یک چتر نجات به درون دهلیز چپ تحدب پیدا می کند.  این تحدب یا برآمدگی می تواند مانع محکم بسته شدن دریچه شود. وضعیتی را که خون به واسطه ی دریچه پس زده می شود نارسائی دریچه میترال می گویند.

اگر تنها مقدار کمی از خون به داخل دهلیز چپ پس زده شود ممکن است مشکلی ایجاد نکند. نارسائی شدید تر دریچه میترال می تواند سبب علائمی از جمله تنگی نفس، خستگی یا احساس سبکی سر شود. نام دیگر افتادگی دریچه میترال سندرم کلیک – مورمور است.

هنگامی که متخصص قلب به وسیله ی گوشی به قلب فرد گوش می دهد، او ممکن است صدایی کلیک مانند هنگام برآمده شدن برگچه های دریچه بشنود که پس از این صدای مور مور مانندی که ناشی از برگشت خون به درون بطن است شنیده می شود.

دیگر نام هائی که برای تعریف افتادگی دریچه میترال ( پرولاپس دریچه میترال ) به کار می روند شامل موارد زیر می شوند :

  • سندرم بارلو
  • سندرم شلی دریچه قلب
  • سندرم موج داشتن دریچه میترال
  • بیماری میگزوماتوس دریچه میترال

آیا افتادگی دریچه میترال خطرناک است

افتادگی دریچه میترال می تواند در هر فردی و در هر سنی رخ دهد. علائم جدی افتادگی دریچه میترال بیشتر در مردان بالای ۵۰ سال به وقوع می پیوندند.

افتادگی دریچه میترال می تواند به صورت خانوادگی باشد و با چندین وضعیت دیگر مانند: سندرم مارفان، سندرم اتنر دانلوس، ناهنجاری ابستین، دیستروفی عضلانی،  بیماری گریوز و  اسکولیوزیس یا کژپشتی مرتبط باشد.

در اکثر افراد، افتادگی دریچه میترال تهدید کننده ی زندگی فرد نیست و نیازی به درمان یا تغییر در سبک زندگی ندارد. هر چند که، برخی افراد مبتلا به افتادگی دریچه میترال نیاز به درمان دارند.

افتادگی دریچه میترال و ورزش

بسیاری از ورزشکارانی که پس از تست ورزش، متوجه می شوند که پرولاپس دریچه میترال دارند، دچار ترس می شوند. دکتر یزدانخواه در مورد محدودیت ورزش و بدنسازی برای بیماران مبتلا به پرولاپس دریچه میترال این گونه توضیح دادند:

در صورتی که بیمار به پرولاپس خفیف دریچه میترال قلب مبتلا باشد، محدودیتی برای ورزش های ایزومریک و ایروبیک ندارد، از آنجایی که احتمال پیشرفت این مشکل کم است، جای نگرانی وجود ندارد.
در صورت تشخیص نارسائی دریچه، فرد باید تحت درمان و مراقبت پزشکی قرار گیرد و از ورزش سنگین منع می شود.

عوارض افتادگی دریچه میترال قلب

با اینکه بسیاری از افراد مبتلا به افتادگی دریچه میترال هیچ گاه دچار مشکل نمی شوند اما عوارضی در این افراد می توانند رخ دهند که ممکن است شامل موارد زیر باشند:

۱. نارسائی دریچه میترال

 شایع ترین عارضه، وضعیتی است که در آن دریچه، خون را به درون دهلیز چپ پس می زند. مرد بودن یا داشتن فشار خون بالا خطر نارسائی دریچه میترال را افزایش می دهد. اگر نارسائی شدید باشد، ممکن است فرد برای ترمیم یا تعویض دریچه جهت جلوگیری از نارسائی قلبی به جراحی نیاز داشته باشد.

👈مطلب مرتبط: علائم نارسایی دریچه میترال چیست ؟ نارسایی دریچه میترال چه عوارضی را در پی دارد؟ برای دانستن برروی لینک زیر کلیک کنید.

نارسایی دریچه میترال

۲. مشکلات ریتمی قلب (آریتمی ها)

ریتم های غیر عادی قلب بیشتر در محفظه های بالائی قلب رخ می دهند. این بی نظمی ها می توانند آزار دهنده باشند اما معمولا تهدید کننده ی زندگی فرد نیستند.

افراد مبتلا به نارسائی یا تغییر شکل شدید دریچه میترال، بیشترین خطر مبتلا شدن به مشکلات ریتمی قلب را دارند که این مشکلات می توانند جریان خون در قلب را نیز تحت تاثر قرار دهند.

۳. عفونت دریچه قلب (اندوکارتیدیس)

 داخل قلب توسط لایه ای نازک به نام اندوکاردیوم پوشیده شده است. عفونت این لایه داخلی را اندوکارتیدیس می نامند. غیرعادی بودن دریچه میترال احتمال مبتلا شدن به اندوکارتیدیسی که عامل باکتریایی دارد را افزایش می دهد.

این عفونت می تواند سبب آسیب بیشتر به دریچه شود. ممکن است برای افراد در معرض خطر شدید اندوکارتیدیس جهت کاهش خطر عفونت، قبل از اینکه فرایند های مشخص پزشکی و مربوط به دندان (عفونت های دندانی که به قلب ربط پیدا می کنند) انجام شوند آنتی بیوتیک تجویز شود.

پیشگیری از پرولاپس دریچه میترال

نمی توان از افتادگی دریچه میترال جلوگیری کرد. هر چند که، می توان احتمال ایجاد یا گسترش عوارض مرتبط با این وضعیت را از طریق مصرف داروها (در صورتی که داروئی تجویز شده باشد) به گونه ای که توصیه شده است کاهش داد.

تشخیص افتادگی دریچه میترال

پزشکان ممکن است افتادگی دریچه میترال را در هر سنی تشخیص دهند. پزشک معمولا افتادگی دریچه میترال را در هنگام گوش دادن به قلب از طریق گوشی پزشکی در حین معاینه ی فیزیکی تشخیص می دهد.

اکوکاردیوگرافی برای تشخیص افتادگی دریچه میترال

اگر فرد دچار افتادگی دریچه میترال باشد، پزشک ممکن است صدایی کلیک مانند بشنود که در این وضعیت شایع است. پزشک ممکن است سوفل های قلبی (صداهای غیر عادی قلب) را بشنود که این صدا ها می توانند ناشی از نارسائی دریچه میترال (درصورت داشتن نارسائی) باشند.

دیگر آزمایشاتی که می توانند جهت ارزیابی قلب مورد استفاده قرار گیرند ممکن است شامل موارد زیر شوند:

۱. اکوی قلب یا اکوکاردیوگرام

اکوکاردیوگرام معمولا جهت تایید تشخیص و تعیین شدت وضعیت فرد انجام می شود. اکوکاردیوگرام روشی غیر تهاجمی است که از طریق امواج فراصوت قلب را ارزیابی می کند.

این آزمایش از امواج صوتی با فرکانس بالا جهت ایجاد تصاویری از قلب فرد استفاده می کند. این آزمایش به پزشکان کمک می کند تا عبور جریان خون از دریچه میترال فرد را مشاهده کرده و مقدار پس زده شده ی خون را اندازه گیری کنند.

ممکن است فرد تست اکوی قلبی ترانس ازوفاژیال را نیز انجام دهد. در این آزمایش پزشک لوله ای انعطاف پذیر به همراه وسیله ای کوچک (مبدل) که به لوله وصل است را به داخل حلق و تا پایین مری (مجرایی که پشت دهان را به معده متصل می کند) می فرستد. از آن نقطه، مبدل می تواند جایگذاری شود تا تصاویری با اطلاعات بیشتر از قلب فرد به دست آورد.

👈 مطلب مرتبط: جهت آشنایی با انواع اکوی قلبی، خطرات و عوارض انواع اکوی قلب و آمادگی برای انجام اکوکاردیوگرافی قلب برروی لینک زیر کلیک کنید.
اکوی قلب

۲. عکس اشعه ایکس از قفسه سینه

عکس اشعه ایکس تصویری از قلب، ریه ها و عروق خونی فرد نشان می دهد و می تواند به پزشک در تشخیص کمک کند. این روش در صورتی که قلب بزرگ شده باشد آن را نشان می دهد.

نوار قلب

۳. الکتروکاردیوگرام (ECG)

 در این آزمایش غیر تهاجمی، تکنسین قطعاتی بر روی سینه فرد قرار می دهد تا امواج الکتریکی که ضربان قلب را ایجاد می کنند را ثبت کند. الکتروکاردیوگرام این سیگنال های الکتریکی را ثبت کرده و می تواند به پزشک در شناسایی بی نظمی های ریتمی و ساختاری قلب از جمله افتادگی دریچه میترال کمک کند.

۴. آزمایش استرس

پزشک ممکن است یک آزمایش استرس یا همان تست ورزش قلب برای پی بردن به اینکه آیا غیرعادی بودن دریچه میترال توانایی فرد در ورزش کردن را محدود می کند یا خیر انجام دهد.

در یک آزمایش استرس، فرد ورزش کرده و یا داروهایی مشخص را مصرف می کند تا ضربان قلبش افزایش یابد و قلبش شدید تر کار کند. همچنین فرد ممکن است آزمایش استرس را برای تعیین اینکه مبتلا به وضعیت دیگری مانند بیماری عروق کرونری هست یا خیر انجام دهد.

تست ورزش قلب - استرس تست

 آنژیوگرافی عروق کرونر

این نوع از لوله گذاری قلبی از تصویر برداری اشعه ایکس جهت مشاهده عروق خونی قلب استفاده می کند. این آزمایش معمولا برای تشخیص افتادگی دریچه قلب استفاده نمی شود اما ممکن است هنگامی که فرد در حال آزمایش دادن برای تشخیصی دیگر است این موضوع را نشان دهد.

در برخی موارد، پزشک ممکن است یک رگ نگاری و لوله گذاری قلبی را برای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد شدت وضعیت توصیه کند. در روش لوله گذاری قلبی، پزشک یک لوله را در رگی از کشاله ران (شریان رانی) یا مچ دست (شریان رادیال) وارد می کند. لوله سپس تا به درون عروق خونی قلب فرستاده می شود.

👈 مطلب مرتبط: آنژیوگرافی قلب چگونه انجام میشود؟ آیا آنژیوگرافی قلب بی خطر است؟ عوارض آنژیوگرافی قلب چیست؟ برای یافتن پاسخ پرسش ها، برروی لینک زیر کلیک کنید.

آنژیوگرافی

ایا افتادگی دریچه میترال درمان دارد

بسیاری از افراد مبتلا به افتادگی دریچه میترال، مخصوصا افرادی که علائمی نشان نمی دهند نیازی به درمان ندارند. اگر فرد نارسایی دریچه میترال داشته، اما علائم را نداشته باشد پزشک ممکن است بسته به شدت وضعیت فرد به او توصیه کند که معایناتی متوالی را انجام دهد تا وضعیت او پایش شود.

هر چند که، اگر فرد علائم را داشته باشد و مقداری قابل توجه از جریان خون از طریق دریچه میترال پس زده شود پزشک ممکن است بسته به شدت وضعیت فرد مصرف دارو یا جراحی را توصیه کند.

قرص برای درمان افتادگی دریچه میترال

اگر فرد دارای علائم باشد پزشک ممکن است داروهایی معین را برای درمان درد قفسه سینه مرتبط با افتادگی دریچه میترال، بی نظمی های ریتمی قلب یا عوارض دیگر تجویز کند. برخی دارو هایی که ممکن است تجویز شوند شامل موارد زیر هستند:

☑ بتا بلاکر ها

این داروها به جلوگیری از تپش های غیر عادی قلب به واسطه ی آرام و ضعیف کردن ضربان قلب که منجر به کاهش فشار خون می شود کمک می کنند. بتا بلاکر ها نیز کمک می کنند تا عروق خونی استراحت کرده و منبسط شوند تا عبور جریان خون بهبود یابد.

☑ دیورتیک ها یا ادرار آور ها

پزشک ممکن است قرص های ادرار آور جهت کاهش مایعات بر روی ریه ها تجویز کند.

☑ داروهای ریتم قلب

پزشک ممکن است داروی ضد بی نظمی ریتم قلب مانند فلکاینید (تامبوکور)، آمیودارون (کوردارون، پاسرون) و پروپافنون (ریتمول، ریتمول اس آر) تجویز کند. داروهای ضد بی نظمی ریتم قلب به کنترل ریتم قلب از طریق عادی سازی سیگنال های الکتریکی در بافت قلب کمک می کنند.

☑ آسپرین

اگر فرد مبتلا به افتادگی دریچه میترال باشد و سابقه ی سکته مغزی را داشته باشد پزشک ممکن است جهت کاهش خطر لخته های خونی آسپرین تجویز کند. آسپیرین میتوان گفت از جمله بهترین دارو برای گشادی دریچه قلب است.

☑ داروهای ضد انعقاد (رقیق کننده های خون)

این داروها ازجمله وارفارین (کومادین)، هپارین، دابیگاتران (پراداکسا)، ریواروکسابان (زارلتو)، آبیکسابان (الیکوئیس) و ادوکسابان (ساوایسا) در صورتی که فرد ریتم های قلبی غیر عادی مانند فیبریلاسیون شریانی داشته باشد از لخته شدن خون جلوگیری می کنند.

دارو

اگر فرد فیبریلاسیون شریانی، سابقه ی نارسائی قلبی یا سابقه ی سکته مغزی داشته باشد پزشک ممکن است استفاده از این دارو ها را پیشنهاد دهد. این دارو ها می توانند عوارض جانبی خطرناکی داشته باشند، با این حال، این دارو ها باید دقیقا به گونه ای که تجویز شده اند مصرف شوند.

☑ آنتی بیوتیک برای درمان افتادگی دریچه میترال

پزشکان قبلا پیشنهاد می کردند که برخی افراد مبتلا به افتادگی دریچه میترال قبل از انجام فرایند های پزشکی و مربوط به دندان جهت جلوگیری از اندوکارتیدیس یا التهاب لایه ی داخلی قلب آنتی بیوتیک هایی را مصرف کنند که امروزه دیگر توصیه نمی شود.

به گفته دکتر سعید یزدانخواه، در بسیاری از موارد، افراد مبتلا به نارسایی دریچه میترال یا افتادگی دریچه میترال دیگر نیازی به آنتی بیوتیک ها ندارند.

با این حال، اگر به شما گفته شد که قبل از انجام هرگونه فرایند و روشی آنتی بیوتیک مصرف کنید، ضروری بودن آن را با پزشکتان بررسی کنید.

ایا گشادی دریچه میترال خفیف ومتوسط نیاز به جراحی دارد

گرچه اکثر افراد مبتلا به افتادگی دریچه میترال نیازی به جراحی ندارند اما در صورتی که فرد نارسایی شدید دریچه میترال با یا بدون وجود علائم داشته باشد پزشک ممکن است درمان جراحی را پیشنهاد دهد.

نارسایی شدید دریچه میترال می تواند در نهایت به نارسائی قلبی و بازداشتن قلب از پمپاژ موثر خون ختم شود. اگر نارسائی طولانی مدت شود، قلب ممکن است ضعیف تر از آن شود که بتواند تحت عمل جراحی قرار گیرد.

جراحی افتادگی دریچه میترال

اگر پزشک جراحی را پیشنهاد داد، او ممکن است ترمیم یا تعویض دریچه میترال را پیشنهاد کند. ترمیم یا تعویض دریچه میترال می تواند با استفاده از عمل جراحی قلب باز یا جراحی کم تهاجمی صورت گیرد. جراحی کم تهاجمی شامل برش های کوچکتر و دوره ی بهبود کوتاه تر نسبت به عمل قلب باز و احتمالا از دست دادن خون کمتر می شود.

☑ ترمیم دریچه

ترمیم دریچه میترال یک عمل جراحی است که همان دریچه قلب فرد را حفظ می کند. برای اغلب افراد مبتلا به افتادگی دریچه میترال، این روش درمانی جراحی برای تصحیح این وضعیت ترجیح داده می شود. دریچه میترال شامل دو زبانه مثلثی شکل می شود که از جنس بافتی به نام برگچه یا لت تشکیل شده اند.

برگچه ها ی دریچه میترال به واسطه ی حلقه ای به نام آنولوس به عضله ی قلب متصل می شوند. جراح می تواند جهت رفع پس زده شدن خون شکل اصلی دریچه را تغییر دهد.

والولوپلاستی - جراحی دریچه قلب و درمان افتادگی دریچه میترال

در والولوپلاستی جراحان می توانند از طریق متصل کردن دوباره ی برگچه های دریچه یا با بریدن بافت اضافی دریچه، دریچه را ترمیم کنند تا برگچه ها بتوانند محکم بسته شوند.

گاهی اوقات ترمیم دریچه شامل تنگ کردن یا تعویض حلقه ی آنولوس می شود. به این عمل آنولوپلاستی گفته می شود. مهم است تا اطمینان حاصل کنید که جراح شما در ترمیم دریچه میترال تبحر دارد.

☑ تعویض دریچه

در صورتی که ترمیم دریچه ممکن نباشد جراح ممکن است تعویض دریچه انجام دهد. در جراحی تعویض دریچه، دریچه میترال آسیب دیده با یک دریچه ی مصنوعی (از جنس پروتز) تعویض می شود.

دریچه های مصنوعی دریچه هایی مکانیکی یا بافتی هستند. دریچه های مکانیکی ممکن است مدت طولانی دوام بیاورند. هر چند که، اگر فرد دریچه مکانیکی داشته باشد، جهت جلوگیری از تشکیل لخته های خون بر روی دریچه باید تا آخر عمر دارویی ضد انعقاد خون مانند وارفارین (کومادین) مصرف کند.

اگر یک لخته خون بر روی دریچه تشکیل شود و در جریان خون آزاد شود ممکن است به مغز رفته و سبب سکته مغزی شود. دریچه های بافتی از بافت های بدن (دریچه قلب) حیواناتی مانند خوک یا گاو ساخته شده اند. این نوع از دریچه ها تحت عنوان بیوپروتزها نامیده می شوند.

این دریچه ها ممکن است در طول زمان پاره شوند و نیاز به تعویض داشته باشند. هر چند که، مزیت این دریچه بافتی این است که فرد مجبور نیست در دراز مدت از داروهای ضد انعقاد خون استفاده کند.

آنتی بیوتیک برای درمان افتادگی دریچه میترال

درمان های احتمالی آینده

محققان در حال مطالعه ی تکنیک های جدید جهت ترمیم یا تعویض دریچه به واسطه ی یک لوله (کاتتر) که از طریق یک رگ خونی در کشاله ران به قلب فرستاده می شود هستند.

سبک زندگی و درمان های خانگی افتادگی دریچه میترال

اغلب افراد مبتلا به افتادگی دریچه میترال زندگی هایی عادی، پربار و عاری از هرگونه علائم دارند. پزشکان عموما اعمال محدودیت بر سبک زندگی یا هر گونه محدود سازی ورزش شخصی یا برنامه غذایی را پیشنهاد نمی کنند. با این حال، از پزشک تان در مورد توصیه های او درباره ی تغییرات در سبک زندگی سوال کنید.

اگر نارسایی شدید دریچه قلب داشته باشید، پزشکتان ممکن است محدودیت های ورزشی معینی را توصیه کند. پزشک شما ممکن است ویزیت های متوالی و عادی برای ارزیابی وضعیت شما را پیشنهاد دهد.

دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای پرسش از دکتر روی مشاوره پزشکی کلیک کنید.

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر باران یکشنبه ۲۶ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 254 مشاهده پرسش
    ایا افتادگی دریچه میترال درمان دارد و چ درمانی دارد و ایا در زنان خطرناک است؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۶ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      خیر پرولاپس یک پدیده مادرزادی است و در صورت همراهی با نارسائی شدید دریچه نیاز به ترمیم و یا تعویض دریچه است

  • تصویر کاربر عارفه شنبه ۲۷ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 546 مشاهده پرسش
    سلام.امروز قفسه سینم درد میکردرفتم دکتر نوار قلب گرفتن و مشکوک شدن...که بعد از گرفتن ازمایش و عکس برداری و اکو..دکتر فهمید که مشکلم افتادگی دریچه میترال.....تا وقتی بستری بودم به کمک امپول وسرم یکم بهتر شدم....ولی الان حالم دوباره همونطوری شده...وهیچ دارویی هم نداده...چیکار باید بکنم....با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۷ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      درد ناشی از پرولاپس دریچه میترال
      خطر جدی نداره و در صورت عدم شک به گرفتگی عروق جای نگرانی نیست

  • تصویر کاربر سارا شنبه ۲۷ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    ببخشید آقای دکتر من دریچه میترال پرولاپس دارم رفتم به پزشک مراجعه کردم اکو کردم تست ورزش دادم گفت دریچه میترال پرولاپس داری بعدش گفت جای هیچ گونه نگرانی نیس میخواستم بدونم آیا در آینده مانع بارداری یا مشکلات خطر آوری برام میشه آیا میتونم باردار بشم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۷ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      در صورت وجود پرولاپس بشرط عدم همراهی با نارسائی متوسط تا شدید دریچه میترال بارداری منعی نداره

  • تصویر کاربر حسین یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 393 مشاهده پرسش
    سلام من افتادگی دریچه قلب دارم دکترم برام امگا فلکس تجویز کرده گفته همیشه این رژیم غذایی روهمیشه مصرف کنم آیا برای طولانی مدت قرص امگا۳ضرر نداره ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      نیازی به مصرف دائم العمر این مکمل نیست.

  • تصویر کاربر سارینا یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 521 مشاهده پرسش
    سلام من 17 ساله هستم و گاهی دچار تنگی نفس میشوم و احساس میکنم راحتی تنفس نمیکنم و نیازمند تنفس خیلی عمیق هستم.همچنین بعضی اوقات دچار درد در ناحیه بایین و سمت چب قفسه سینه میشوم.در این چند سال اخیر نیز احساس سبکی در سر احساس شناور بودن در سر را دارم.به دکتر مراجعه کردم و با انجام اکوی تخصصی گفت کمی افتادگی دریچه داری و باید اکو مری انجام شود.حالا میخوام بدونم ایا تو ارتفاع و برواز مشکلی هست یا ن چون من تصمیم دارم مهماندار بشم باید از معاینات زیادی عبور کنم .میخوام مطمعن شم ک برام مشکلی نباشه.ممنون میشم اگه جواب بدید.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۴ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      در صورت عدم وجود نارسائی میترال مشکلی برای پرواز نخواهید داشت

  • تصویر کاربر لیلی چهارشنبه ۲۱ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 256 مشاهده پرسش
    سلام . گاهی وقتا قلبم درد میگیره و به پشتم ، سمت کتف چپ و دست چپم می زنه که با مراجعه به پزشک برام پوکساکیم و پرانول تجویز کردن و بعد از اکو گفتن که قلبت 50 تا کم می زنه . شاغل هستم و داروها برای من خواب آوره . چی کار می تونم بکنم ؟ آیا داروهای تجویز شده داروهایی مناسبی برای من هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۲۱ آذر ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      لطفا در مورد علائم توضیحات دقیق تری ارائه کنید ( سن؟ جنس؟ فشار خون بالا؟ چربی خون؟ مصرف دخانیات؟ سابقه خانوادگی بیماریهای قلبی ؟ ارتباط درد با فعالیت؟ و...) بدید و همچنین مدارک و مستندات قبلی رو هم بفرستید

  • تصویر کاربر کیومرث چهارشنبه ۲۱ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 2104 مشاهده پرسش
    سلام

    من یک زن 38 ساله هستم. در بچگی دچار تب رماتیسمی شدم که تا سن 21 سالگی مجبور به استفاده از  پنی سیلین و آنتی بیوتیک شدم. چند وقت پیش یک اکو انجام دادم که mildly thickened mitral valve ( ضخیم شدن دریچه میترال به صورت خفیف ) تشخیص داده شد. آیا مشکل من جدی است؟ و چگونه درمان می شود؟ 
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۲۱ آذر ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      خیر مشکل جدی وجود نداره ولی نیاز به تکرار اکو هر دو سال یکبار( ترجیحا توسط فلوشیپ اکوکاردیوگرافی ) دارید.

       

  • تصویر کاربر حمزه یکشنبه ۱۱ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 342 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وعرض ادب واحترام -42سال سن ،درحال حاضر کاپتوپریل 25 هر 12ساعت وهر روز بدلیل چربی خون آترواستاتین نیز مصرف می کنم اما هنگام خواب به سمت پهلوی راست نمی توانم بخوابم وضربان قلبم زیاد مش یود آیا امکان تعویض دریچه میترال می باشد یا خیر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۱ آذر ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      خیر تعویض دریچه نیاز به اکو و مشخصاتی که در اکو دیده میشه داره و صرف تپش قلب دلیلی برای تعویض دریچه نیست.

  • تصویر کاربر نازنین یکشنبه ۱۱ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 356 مشاهده پرسش
    باسلام و خسته نباشید
    آقای دکتر نامزد بنده در نوجوانی دچار بیماری رماتیسم قلبی شده
    چهار سال پیش که دکتر مراجعه کرده گفان مشکل خاصی نیس فقط تا ۴۰ سالکی باید پنی سیلین مصرف کنن که ایشون یه سال مصرف کردن و دیگه ادامه ندادن الان ۳۶ سالشونه
    یه کم درد قفسه سینه دارن که اذیتشون میکنه
    خواهش میکنم بفرمایید چقد میتونه خطرناک باشه اگه مراجعه کنیم به دکتر احتمال چه جوابی از طرف دکتر هست
    خیلی برام حیاتیه
    لطفا جواب بدید
    با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۱ آذر ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      پاسخ شما بستگی به نتیجه اکو که شدت تنگی یا نارسائی رو نشون میده داره و متاسفانه بدون گزارش اکو نمیشه اظهار نظری کرد لطفا تصویر گزارش اکو رو بفرستید تا بتونم یک جمع بندی کنم.

  • تصویر کاربر افسانه شنبه ۳ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 327 مشاهده پرسش
    باسلام وخسته نباشید .بنده زن ۴۱ساله ای هستم با بیماری فشارخون وگشادی دریچه میترال ونارسایی خفیف .بیماری افسردگی شدید دارم .الان یک سالی میشه تحت درمان دکتر متخصص قلبم ولی قرص فشار رو چندین سال هست که میخورم.دکترم قرص کونکور۲.۵تجویز کرد نتونستم بخورم گفت قطع کن بخاطر عوارضش.قرص فشار هیدرو کلروتیازیدمصرف میکنم .قرص اس سیتالوپرام هم تجویز کردن که بازم نتونستم بخاطر عوارضش بخورم.قرص گاباپنتین ۳۰۰هم میخورم.الان یه مدتی دردهای قفسه سینه ام زیاد شده زبانم سوزش شدید داره وبعضی وقتا بیحس هست.کارمن تمام وقت هست وباید تا عصر سرپابمونم وخستگی شدید وفشار روحی باعث میشه دردقلبم زیاد بشه.من باید چکار کنم تا خوب بشم با این شرایطی که دارم وقرصم که تجویز میکنن نمیتونم بخورم .آیا با این مشکلم میتونم خودمو از کار افتاده اعلام کنم چون واقعا دیگه جسم وروحم خسته هس.ممنون میشم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۳ آذر ۹۷( 5 سال پیش)

      در مورد درد سینه توصیه به انجام تست ورزش و یا اسکن هسته ای میکنم. در مورد از کارافتادگی لطفا با بیمه مربوطه مشورت بفرمائید.

درحال دریافت اطلاعات