داروی سوتالول را بهتر بشناسید.

سوتالول جهت درمان ضربان غیرعادی قلب استفاده می شود. سوتالول در دسته ای دارویی به نام ضدآریتمی ها قرار دارد و با تاثیر بر عضله قلب، ضربان قلب را بهبود می بخشد.

نام های تجاری سوتالول عبارتند از: بتاپیش، بتاپیش AF و سورین

چگونه سوتالول باید مصرف شود؟

سوتالول به صورت قرص جهت مصرف خوراکی وجود دارد. معمولا نوع بتاپیش آن دوبار در روز و نوع بتاپیش AF آن یک یا دو بار در روز مصرف می شود.

قرص سوتالول 40

این دارو باید همواره، چه قبل و چه بعد از غذا، مصرف شود. دستورالعمل های داده شده بر روی برچسب دارویی باید به دقت بررسی شده و در صورت ندانستن هر قسمت از پزشک یا داروساز سوال شود. این دارو باید دقیقا به گونه ای که توصیه شده مصرف شود.

سوتالول نباید بیشتر، کمتر یا بیش از دفعاتی که پزشک تجویز کرده مصرف شود. این دارو وضعیت بیمار را کنترل می کند اما قادر به درمان آن نیست. حتی در صورتی که بیمار احساس تندرستی می نماید، باید به مصرف سوتالول ادامه دهد. بیمار نباید بدون مشورت پزشک، مصرف سوتالول را قطع کند. در صورتی که مصرف سوتالول به طور ناگهانی قطع شود می تواند سبب درد قفسه سینه یا حمله قلبی شود.

چه دستورالعمل های خاصی در ارتباط با رژیم غذایی باید رعایت شوند؟

قبل از مصرف جایگزین های نمک که حاوی پتاسیم هستند، باید با پزشک مشورت شود. در صورتی که پزشک یک رژیم غذایی کم نمک یا کم سدیم را تجویز کند باید به دقت از این رژیم پیروی شود.

در صورت فراموش کردن مصرف یک قرص سوتالول چه باید کرد؟

فرد باید به محض یادآوری، قرص سوتالول را مصرف کند. با این حال، در صورتی که تقریبا زمان مصرف وعده بعدی قرص فرا رسیده باشد، لازم به مصرف وعده فراموش شده نیست و باید دارو بر طبق همان روال قبلی مصرف شود. نباید جهت جبران وعده فراموش شده، در وعده بعد دو قرص مصرف شود.

سوتالول می تواند عوارضی جانبی ایجاد کند. در صورتی که هر کدام از علائم زیر در فرد شدید بوده یا رفع نمی شوند، او باید پزشک خود را مطلع سازد:

عوارض سوتالول

  • گیجی
  • احساس سبکی در سر
  • خستگی مفرط
  • سردرد
  •  یبوست
  • اسهال
  • شکم درد
  •  درد عضلانی

در صورتی که فرد هر کدام از علائم زیر را داشته باشد باید فورا با پزشک خود تماس گیرد:

  • تنگی نفس یا خس خس سینه
  • ورم پا یا قسمت پایینی آن
  • درد قفسه سینه

شرایط نگهداری قرص سوتالول چیست؟

✅ این دارو باید در ظرفی که از ابتدا در آن قرار داشته نگه داری شود. همچنین درب آن باید محکم بسته شده و به دور از دسترس کودکان قرار داده شود. این دارو باید در دمای اتاق و به دور از رطوبت و گرمای زیاد (جایی مانند حمام) نگه داری شود.

نگهداری دارو

✅ از آنجایی که کودکان به راحتی می تواند بسیاری از ظروف محتوی دارو (مانند ظروف یادآور مصرف قرص، قطرات چشمی، پماد ها، برچسب ها و داروهای استنشاقی) را باز کنند و بسیاری از این دارو ها برای آنها مضر می باشد، تمام دارو ها باید به دور از دید و دسترس کودکان قرار داده شوند.

✅ جهت محافظت از کودکان در برابر مسموم شدن، همواره ظروف ایمن دارویی را قفل کرده و فورا دارو را در مکانی امن، در ارتفاعی بالا و به دور از دید و دسترس کودکان قرار دهید.

مصرف سوتالول در بارداری

سوتالول یکی از داروهای ضد اریتمی برای درمان بی نظمی های دهلیزی و بطنی است اطلاعات موجود در مورد مصرف این دارو در بارداری کامل نیست ولی در صورت مصرف دارو در هر زمان از بارداری نیازی به ختم بارداری نیست و با توجه به اینکه دارو از جفت عبور میکند به منظور درمان اریتمی های قلب جنین هم مورد استفاده قرار می گیرد.

مصرف این دارو در زمان نزدیک به زایمان می تواند موجب کاهش ضربان قلب، قند خون و فشار خون نوزاد شود.

هشدار جدی در رابطه با داروی سوتالول

سوتالول می تواند سبب غیرعادی شدن ضربان قلب شود. در سه روز اول مصرف، فرد باید در یک مرکز درمانی جهت پایش و مراقبت از قلب بستری شود. در صورتی که فرد در حال حاضر به بیماری کلیوی ابتلا داشته یا سابقه ابتلا به آن را دارد باید پزشک را از این موضوع مطلع سازد.

بتاپیس و بتاپیس AF جهت انواع متفاوتی از ضربان غیرعادی قلب مورد استفاده قرار می گیرند و نباید به جای یکدیگر مصرف شوند.

دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر پژمان شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 672 مشاهده پرسش
    سلام دکتر.پدر من نارسایی قل dcm داره.فشار ریش ۶۵mmgh هست و باتری crt و icd داره به علت وجود لکه در hr ct قبل از پیوند قلب باید برونکو بشه.دکتر ریه گفتن امکان زنده موندن مریض هنگام برونکو کم هست.ایا خطرناکه؟
    ایا با این فشار ریه امکان پیوند قلب هست؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      احتمال خطر حین برونکوسکوپی وجود داره ولی نه زیاد
      بله امکان پیوند قلب و ریه هست

  • تصویر کاربر Hesam شنبه ۱۱ اسفند ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 359 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر من دوبار وی تی قلبی شدم وداروهای امیودارن 200,متورال50,پراپرانولول20,وراپامیل 40طی این دوسال مصرف کردم ودرحال حاضر پرانول 10 وپوکساید 5 رومصرف میکنم مرداد ماه امسال ابلیشن نوکس انجام دادم گاهی اوقات گرفتگی در قفسه سینه بی حسی دست وپا تپش دارم وصبح ها حالت تهوع شدید میخواستم بدونم عوارض داروی اقای دکتر واینکه وی تی قلبی میتونه برگشت پذیر باشه
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۱ اسفند ۹۷( 5 سال پیش)
      سلام و عرض ادب
      علائم شما ناشی از مصرف داروها نیست و در صورتیکه ابلیشن موفق بوده باشه احتمال عود هست ولی ناچیز
       
       
  • تصویر کاربر نسرین دوشنبه ۲۹ بهمن ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 365 مشاهده پرسش
    سلام.استادگرامی.درموردقیمت پی پی ام تک حفره ای به صورت ازاد لطفن راهنمایی بفرمایید.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۹ بهمن ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      در این مورد بهتر هست که با مرکزی که این کار رو انجام میدن تماس بگیرید

  • تصویر کاربر مسعود سه شنبه ۲۲ آبان ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 319 مشاهده پرسش
    حدود 40 روز پیش سکته داشتم که علت آن گرفتگی عروق lad بوده که پس از آنژیو و استنت گذاری داروهای آسپرین 80 روزی یکبار - پلاویکس 75روزی 2 بار - کارودیلول 6/25 روزی 2بار - آتورواستاتین 40 روزی 1 بار استفاده می نمایم . و حدود 5روزی است که انگشتان دستم سرد می شود و پس ا ز بیدار شدن از خواب انگشتان دست چپ کرخت و انگشت کوچک درد ناک می باشد که این حالت پس از حدود نیم ساعت برطرف می شود ولی درد تا حدود شب ادامه دارد و سپس بر طرف می شود تا مجدد صبح از دوباره تکرار می شود. علت آن و راه درمان آنرا خواهشمندم توصیه فرمایید . متشکرم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۲۲ آبان ۹۷( 6 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      به احتمال زیاد دردها منشا قلبی ندارند ولی توصیه میکنم که حتما توسط پزشک خودتون ویزیت بشید و در صورت تایید ایشون مبنی بر قلبی نبودن دردها یک نوار عصب از دست چپ بگیرید
      شما علاوه بر مصرف داروهای فوق نیاز به مصرف کاپتوپریل و پنتوپرازول هم دارید
      مصرف ویتامین D بر حسب جواب آزمایش شما ممکنه لازم باشه ولی نیازی به مصرف ویتامین E ندارید
      اخیرا توصیه به مصرف اومگا ۳ هم میشه

  • تصویر کاربر پروین چهارشنبه ۱۸ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 379 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید مادرمن 49ساله است تنگی دریچه میترال دارد وگشادی آئورت خیلی خفیف .علت تنگی دریچه میترال هم تب رماتیسمی یعنی رماتیسم قلبی تشخیص داده شده است.میخواستم بپرسم آیا میشود تنگی دریچه میترال رابابالون بازتر کرد وچندسال بعد عمل کرد البته علائم هم نداردواین اکو مری هم جدیداازقلب مادرگرفته شده است البته مادرم بیماری فشارخون بالا هم دارد.باتشکرازشما
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۸ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام و عرض ادب
      با توجه به فشار خون شریان ریوی نیاز به مداخله و در بیمار شما با توجه به نارسائی متوسط تا شدید دریچه ائورت روش ارجح جراحی باز هست.
درحال دریافت اطلاعات