آیا آمبولی ریه درمان می شود؟

آمبولی ریه به یک لخته خون گفته می شود که در ریه ها به وجود می آید. این لخته خون می تواند به بخشی از ریه آسیب برساند. این آسیب به وسیله ی محدود شدن جریان خون آن قسمت، کاهش سطوح اکسیژن در خون و تاثیر بر دیگر اندام ها صورت می گیرد.

لخته های خونی بزرگ یا متعدد می توانند کشنده باشند. این نوع انسداد می تواند تهدید کننده زندگی فرد باشد. طبق تحقیقات، این انسداد سبب مرگ یک سوم افرادی می شود که در آن ها تشخیص یا درمان لخته صورت نمی گیرد. با این حال، درمان اورژانسی و فوری آمبولی ریه به شدت احتمال ابتلا به آسیب دائمی ریوی را کاهش می دهد.

علت آمبولی ریه

لخته های خون می توانند به دلایل متعددی تشکیل شوند. آمبولی های ریوی اغلب توسط ترومبوز ورید های عمقی صورت می گیرند.

در این مورد، لخته های خون در سیاهرگ هایی تشکیل می شوند که در عمق بدن وجود دارند. لخته های خونی که اغلب سبب آمبولی های ریوی می شوند در پاها یا لگن تشکیل می شوند. لخته های خون در ورید های عمقی بدن می توانند چندین عامل مختلف داشته باشند که شامل موارد زیر می شوند:

# آسیب یا جراحت

جراحاتی مانند شکستگی های استخوانی یا پارگی های عضلانی می توانند سبب آسیب به عروق خونی شده و منجر به تشکیل لخته خون شوند.

# بی تحرکی

در دوره های طولانی بی تحرکی، جاذبه سبب می شود تا خون در پایین ترین قسمت های بدن جمع شود که این حالت منجر به تشکیل لخته خون می شود.

این اتفاق می تواند هنگامی رخ دهد که فرد در یک سفر طولانی مدت دائما نشسته و یا در دوره بهبودی پس از یک بیماری در تخت دراز کشیده است.

# شرایط پزشکی

برخی وضعیت های سلامتی می توانند لخته شدن خون را بسیار آسان کنند که این در نهایت به آمبولی ریه منجر می شود. برخی روش های درمانی بیماری ها مانند جراحی یا شیمی درمانی برای سرطان نیز می توانند سبب تشکیل لخته های خون شوند. عوامل خطر دیگری هم وجود دارند که احتمال ابتلای فرد به نوعی از لخته های خونی را افزایش داده و سبب آمبولی ریه می شوند.

درد قفسه سینهعوامل خطر آمبولی ریه

عواملی که خطر ابتلا به ترومبوز ورید های عمقی و آمبولی ریوی را افزایش می دهند شامل موارد زیر می شوند:

  • سرطان
  • سابقه خانوادگی آمبولی
  • شکستگی های استخوان پا یا لگن
  • حالات پر انقعادی یا اختلالات ژنتیکی در انعقاد خون از جمله فاکتور V leiden، جهش ژنی پروترومبین و افزایش میزان هموسیستئین
  • داشتن سابقه حمله قلبی یا سکته مغزی
  • عمل جراحی بزرگ
  • چاقی
  • سبک زندگی کم تحرک
  • سن بالای ۶۰ سال
  • مصرف استروژن یا تستوسترون

علائم آمبولی ریه

علائم آمبولی ریوی به اندازه لخته و محل انسداد ریه بستگی دارند. شایع ترین علامت آمبولی ریه تنگی نفس است. این تنگی نفس می تواند ناگهانی و یا تدریجی باشد. دیگر علائم آمبولی ریوی شامل موارد زیر می شوند:

  • اضطراب
  • سردی یا آبی رنگ شدن پوست
  • درد در قفسه سینه که می تواند تا به بازو، فک، گردن و شانه منتشر شود.
  • غش کردن
  • ضربان غیر عادی قلب
  • احساس سبکی در سر
  • تنفس سریع
  • ضربان سریع قلب
  • بی قراری
  • بالا آوردن خون
  • ضعیف بودن نبض

⚠نکته: در صورتی که فرد یک یا بیش از یک مورد از این علائم و مخصوصا تنگی نفس را داشته باشد، باید فورا پیگیر مراقبت پزشکی باشد.

انواع آمبولی ریه

 شایع ترین نوع آمبولی ریوی یک لخته خون می باشد. امکان دارد هر چیزی که در جریان خون وارد شده و سبب انسداد شریان های کوچک تر شود یک آمبولی ریوی باشد. برای نمونه می توان به چربی مغز یک استخوان شکسته شده، بخشی از یک تومور یا بافت دیگر و حباب های هوا اشاره کرد.

یک نوع نادر از آمبولی در دوران بارداری اتفاق می افتد که معمولا در حین زایمان یا فورا پس از تولد نوزاد رخ می دهد. در این مورد، مقداری از مایع آمنیوتیک (مایعی که نوزاد را احاطه کرده است) به درون جریان خون مادر وارد شده و به ریه ها می رسد.

تشخیص آمبولی ریه

تشخیص آمبولی ریه

در برخی موارد، تشخیص یک آمبولی ریوی می تواند دشوار باشد. این مخصوصا زمانی صادق است که فرد به یک بیماری زمینه ای قلبی یا ریوی مانند آمفیزم یا فشار خون بالا مبتلا باشد.

هنگامی که فرد برای علائم خود به دکتر مراجعه می کند، او در ارتباط با سلامت عمومی فرد و هرگونه بیماری که از قبل به آن ابتلا دارد سوال می پرسد. پزشک معمولا یک مورد یا بیش تر از آزمایش های زیر را برای تشخیص علت علائم فرد انجام می دهد:

#تصویر برداری اشعه ایکس از قفسه سینه

این آزمایش استاندارد و غیر تهاجمی پزشک را قادر می سازد تا قلب، ریه و هرگونه مشکل در استخوان های اطراف ریه را به همراه جزئیات مشاهده کند.

#الکترو کاردیوگرافی (ECG)

آزمایش الکتروکاردیوگرافی فعالیت الکتریکی قلب را سنجش می کند.

#MRI

این آزمایش با استفاده از امواج رادیویی و میدان مغناطیسی تصاویری با جزئیات به وجود می آورد.

#سی تی اسکن

این آزمایش تصویر برداری پزشک را قادر می سازد تا تصاویری را از چند مقطع (زاویه دید) ریه مشاهده کند. همچنین، احتمال دارد انجام یک آزمایش خاص به نام اسکن V/Q درخواست شود.

#آنژیوگرافی ریوی

این آزمایش شامل ایجاد یک برش کوچک می شود که از آن طریق پزشک می تواند یک ابزار مخصوص را به درون سیاهرگ های فرد هدایت کند. پزشک یک نوع رنگ مخصوص را تزریق خواهد کرد تا عروق خونی ریه قابل دیدن شوند.

#سونوگرافی داپلکس عروقی

این آزمایش از امواج رادیویی استفاده می کند تا جریان خون و وجود لخته ها را در پاها بررسی و قابل دیدن کند.

#ونوگرافی (رگ نگاری)

این مورد یک تصویر برداری ویژه از سیاهرگ های پا به وسیله اشعه ایکس است.

#آزمایش دی دایمر

آزمایش دی دایمر یک نوع آزمایش خون است.

جراحی

درمان آمبولی ریه

درمان آمبولی ریوی به اندازه لخته و موقعیت آن بستگی دارد.

#درمان دارویی

در صورتی که مشکل جزئی بوده و زود هنگام تشخیص داده شود پزشک می تواند مصرف برخی دارو ها را به عنوان درمان برای فرد در نظر گیرد. برخی دارو ها می توانند لخته های خونی را تجزیه کنند. دارو هایی که پزشک می تواند تجویز کند شامل موارد زیر می شوند:

✔ضد انعقادها

نمونه هایی از این داروها که بنام رقیق کننده های خون نیز شناخته می شوند، هپارین و وارفارین هستند. این داروها مانع از تشکیل لخته های خونی جدید شده و می توانند در مواقع اورژانسی جان بیمار را نجات دهند.

✔تجزیه کننده های لخته خون (ترومبولیتیک ها)

این داروها سرعت تجزیه لخته خون را افزایش می دهند. این داروها معمولا برای مواقع اورژانسی استفاده می شوند، زیرا عوارض جانبی آن ها می تواند شامل مشکلات خونریزی خطرناکی شود.

#جراحی

ممکن است جهت برداشتن لخته های خونی مشکل ساز، مخصوصا آن هایی که جریان خون قلب یا ریه را محدود می کنند به جراحی نیاز باشد. طبق تحقیقات، برخی فرایند های جراحی که ممکن است پزشک در موارد آمبولی ریوی استفاده کند شامل موارد زیر می شوند:

✔فیلتر وریدی

در این روش، پزشک یک برش کوچک ایجاد کرده و سپس از یک سیم نازک استفاده می کند تا یک فیلتر کوچک را در بزرگ سیاهرگ زیرین بیمار قرار دهد. بزرگ سیاهرگ زیرین، وریدی اصلی است که از پاها به سمت راست قلب منتهی می شود. این فیلتر مانع رفتن لخته های خون از پاها به سمت ریه ها می شود.

✔برداشت لخته

یک لوله باریک به نام کاتتر لخته های خونی بزرگ را از درون شریان به بیرون مکش می کند. این روش کاملا موثر نیست زیرا دشواری هایی به همراه داشته و همواره روش درمانی نیست که بر دیگر روش ها ترجیح داده شود.

✔جراحی باز

پزشکان تنها در مواقع اورژانسی از جراحی باز استفاده می کنند. در این مواقع شخص در شوک قرار داشته یا داروهای تجزیه کننده لخته پاسخگو نیستند.

مراقبت پس از درمان

پس از اینکه فرد درمان مناسب را برای آمبولی ریوی در بیمارستان دریافت کرد، به او توصیه می شود که عامل زمینه ای این مشکل را درمان کند، این عامل معمولا ترومبوز وریدهای عمقی می باشد.

فرد احتمالا شروع به مصرف داروهای ضد انعقاد مانند هپارین و وارفارین خواهد کرد تا از تشکیل دوباره لخته های خونی جلوگیری شود. احتمالا بیمار نیاز داشته باشد تا جوراب های فشاری (مانند جوراب هایی تنگ هستند) پوشیده یا از وسیله دیگری برای جلوگیری از تشکیل لخته در پاهای خود استفاده کند.

ورزش دادن پاها به طور منظم یک مورد کلیدی، پس از آمبولی ریه می باشد. پزشک دستورالعمل های کامل را در ارتباط با چگونگی مراقبت از خود جهت پیشگیری از لخته های خونی در آینده به بیمار خواهد داد.

دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر صدرا یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 249 مشاهده پرسش
    سلام .من اعتیاد به مواد مخدر دارم .بخاطر تپش قلب بالا رفتم دکتر بهم داروی کنکور داده ایا این دارو با اعتیاد مشکل ساز هست یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۳ فروردین ۹۹( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب

      اکیدا توصیه میکنم تمام توان خود را برای ترک مواد مخدر انجام دهید. بسته به مواد مخدر امکان دارد دارو تداخل ایجاد کرده و موجب سکته قلبی شود.

  • تصویر کاربر مریم دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 261 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکتر عزیز خسته نباشید
    ممنون بابت پاسختون
    متاسفانه هنگام تپش قلب نوار قلب ندارم چون در خانه بودم و وقتی به مطب مراجعه کردم تپش نداشتم ... سوالم از شما اینه آیا این اکو و نوار قلب و تست ورزشی که برایتان ارسال کردم مشکلی ندارن و سالمن؟؟ اقای دکتر بنا به تجویز روانپزشکم داروی پاروکستین و کلونازپام مصرف میکنم و علائمم به لطف خدای مهربان برطرف شده... فقط خواستم مطمئن بشم این سه مشکلی ندارن ؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۶ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      به علت حجم زیاد سوالات، خواهشمندم یک بار دیگر تصویر مدارک خود را یک جا ارسال کنید.

  • تصویر کاربر فرهاد دوشنبه ۵ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 1479 مشاهده پرسش
    با سلام و احترام
    من مهندس تجهیزات پزشکی شاغل در بیمارستان هستم که 34 سال سن دارم و مدت طولانی هست بدنسازی (بدون هوازی)کار میکنم. البته نه به صورت حرفه ای.
    طی 5 سال گدشته هرازگاهی دچار pvc شدم که با مراجعه به پزشک و انجام اکو موضوع جدی مشاهده نشد.
    چند ماه پیش دوباره دچار تپش قلب شدم که احساس کردم شاید بخاطر مصرف روزی یک بار قهوه هست و کلا قهوه رو ترک کردم و تپش قلب بلافاصله رفع شد. اما هفته پیش یک مقدار بدنسازی سنگین کار کردم که از اون شب با اینکه دیگه ورزش هم نمیکنم تپش قلب و pvc دارم. تصویر نوارقلب رو به پیوست ارسال کردم. تقریبا هر 5 دقیقه یک احساس خالی شدن توی قلب رو دارم. در حالت عادی فشار خون بالای من روی 125 هست که توی این هفته به 140 هم میرسه.
    الکل مصرف نمیکنم. اما محیط کار پر از استرسی دارم. در ضمن سابقه هیچ بیماری و مصرف دارو هم ندارم.
    میخواستم ببینم ایا ورزش بدنسازی علت این اریتمی هست؟ و من نباید دیگه ورزش کنم؟ و اینکه برای رفع این تپش ها چیکار کنم؟
    ممنون میشم به سوالم پاسخ بدید.
    پیشاپیش از وقت و زحماتی که میکشیدکمال تشکر رو دارم.
    1. تصویر کاربر فرهاد پنجشنبه ۱ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)
      جهت تکمیل پرسش بالا..
      قد من 190 وزن 92 .. و کلا اهل سیگار و الکل نیستم.
    2. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۵ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      در صورتی که از مکمل های بدنسازی استفاده نمی کنید خیر علتPVC ها بدنسازی نیست و پیشنهاد میکنم که یک هولتر نوار قلب ۲۴ ساعته انجام دهید
      در مورد فشارخون هم بهتر است که چندین روز صبح قبل از صبحانه و شب قبل از شام با مثانه خالی فشار خون را اندازه گیری کنید

    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۵ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      در مورد درمان آریتمی هم بعد از هولتر تصمیم گیری شود

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مهتاب یکشنبه ۴ اسفند ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 421 مشاهده پرسش
    پراپرانولول۱۰ رو روزی دوبار گفتن چون فشارمم میاره پایین کردم روزی یبار اگرم یشب نخورمم سردردای ضربه ای که قبل خوردنشم داشتم میاد سراغم واینکه حدود ۴.۵ ماه پیش پای چپم پیچ خورد و به داخل برگشت و قوزک پام ورم کرد اولش ورمش بیشتر بود ولی حالا کم شده و سفت مثل حالت غضروف داره به دکتر عمومی گفتم گفت ادمه ۴.۵ میشه خوب میشه ولی نشد بعدم اگر روپام زیاد وایسم یا ازش کار بکشم ورمش بیشتر میشه درحالت عادی درد نداره اگر فشارش بدم یا دستکاریش کنم یا کار بکشم یکم درد داره خواستم ببینم ربطی داره یا نه
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۴ اسفند ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      شما نیاز به مصرف آتورواستاتین و آسپرین ندارید و مصرف پروپرانول خود می تواند باعث افزایش تری گلیسیرید شود
      برای کنترل تپش قلب توصیه کنم که متورال ۲۵ میلی گرم روزانه دو بار استفاده بفرمایید
      قطعاً ورزش به بهبود عملکرد گوارشی و بهتر شدن یبوست کمک خواهد کرد
      از نظر بارداری نیز مشکلی وجود ندارد و خطری شما را تهدید نخواهد کرد

  • تصویر کاربر نادر دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 286 مشاهده پرسش
    با سلام خدمت اقای دکتر پنده۲۸ سال دارم وشغلم اشپزی داخل رستوران هست .سه ماه پیش تحت عمل جراحی امبولی ریه وقلب شدم البته تمام دکترها جواب کرده بودن چون لخته تمام ریه ودریچه ائورت قلبم هم گرفته بودولی خداروشکر توبیمارستان مسیح تهران.دکتر احمدی تصمیم گرفتن که عمل کنندالبته چاره ای دیگه نبود.وبنده ۹روز بعداز عمل در بیهوشی بودم ومیگفتن با دستگاه زنده بودمبعد از ۹روز دستگاه هارو قطع کردن وبه ریه وقلب خودم وصل شدم وخداروشکر جواب داده .الان بعد از ۳ماه دکتر جراحم میگه که شما دیگر نمیتوانید کار کنید وچون بیمه هستم پیگیر از کار افتادگی کردم ولی بیمه یا بهتر بگویم دکتر بیمه که متخصص داخلی هست یک خورده اذیت میکنه.البته الان درگیر استراحت پزشکیم هستم وبعداز برج دو سال دیگه پیگیر از کار افتادگی باید باشم.والنم باداروهایی مثل وارفارین .بوسنتان .وکنکورکور وچند قرص دیگر مصرف میکنم باز تنگی نفس دارم .حتی دکترم میگه اگر توخوردن دارو بی دقت باشی احتمال بروز لخته دوباره هست.چه برسه به سرکار رفتن.نظر شمارو در این زمینه خواستارم واحتیاج به رهنمایی اولا برای سلامتیم بعد برای از کار افتادگی.ممنون
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۲۸ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      بله حتماً نیاز به مصرف مداوم و مرتب داروها دارید و همچنین پیگیری مرتب اکو هر ساله دارید.

      نکته دیگری که ضروری است بررسی بشه علت ایجاد لخته و آمبولی هست در صورتی که علت زمینه‌ای مثل شکستگی پا یا جراحی پا، مسافرت طولانی مدت و چیزهایی از این قبیل نداشته باشید بررسی از نظر فاکتورهای انعقادی را قویا توصیه می کنم
      در مورد ازکارافتادگی متاسفانه با قوانین بیمه آشنایی ندارم و بهتر است که با پزشکان معتمد بیمه مشورت فرمایید

  • تصویر کاربر فرشته شنبه ۱۹ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 262 مشاهده پرسش
    سلام وخسته نباشید
    اکو ونوارقلبم سالم بودن اما تپش قلب شدید یک هو برام پیش میاد
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۹ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب

      لطفا نتیجه اکو و نوا قلب را بفرستید، توصیه می شود یک هولتر 48 ساعته نوار قلب انجام دهید.

  • تصویر کاربر ارمین دوشنبه ۱۴ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 272 مشاهده پرسش
    سلام دکتر بنده دوماهی هست که در طی روز جندین بار قسمت های مختلف اندام ریویم و قسمت قلبیم برای چند لحظه درد میکنه و گاهی طول میکشه تست د دیمر دادم ۵۹۸ ولی تو انژیوگرافی ریوی درهمان روز تست د دایمر رد شده و بعدا اکو قلبی کردم اوکی هست ولی این درد ها ادامه داره و پشتم بصورت افقی اغلب درد میکنه و با کشیدن سیگار این درد ها درمان لحظه زیاد میشوند
    لطفا بگین چیکار کنم دکتر سر درنمیارن میگن اعصاب
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۴ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      لطفاً ابتدا از نظر مسائل گوارشی بررسی شوید

  • تصویر کاربر حجت یکشنبه ۱۳ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 236 مشاهده پرسش
    سلام خدمت دکتر خوب وعزیز،من دچار نامنظمیEFمیباشم علتش راوجود رگ اضافه تشخیص داده اند حال قرص کنکور2/5وفلوکاینید باهم روزی یک عدد مصرف میکنم گاهی اوقات دردی حالت شکستگی قفسه سینه احساس میکنم قرصهایم که قطع میکنم همه چیز خوب میشه ولی بعد از چند روز دچار ضربان بالا ونامنظمی میشم به نظر شما علت چیست کدام دارو قطع کنم یا چه داروی مصرف کنم توصیه شما چیست واقعا کلافه شدم هر داروی قلبی که بوده استفاده کردم همین حالت داره چند بار اکو تست ورزش هولتر دادم همگی خوب بود فقط با مصرف داروها مشکل دارم هرجور داروها رو کم یا زیاد میکنم باز بعد از چند روز درد قفسه سینه دارم خیلی میترسم خواهشن راهنمای کنید درد قفسه سینه بخاطر چیست ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۳ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      می‌توانید برای درمان آریتمی از کرایو ابلیشن استفاده بفرمایید
      برای علت درد سینه نیاز به شرح حال کامل تر و تصویری از نوار قلب شما دارم

  • تصویر کاربر احمد شنبه ۵ بهمن ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 244 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر من دریچه آئورت قلبم بزرگ شده واعورت صعودی من بزرگ شده قراره اردیبهشت ماه دکتر حسینی من عمل کنم خواستم بدانم عمل سختی هست يانه آیا بعد عمل چند وقت بعد عمل میتوانم به سر کارم برگردم آیا ميشه به زندگی طبیعی برگشت يانه من 27سال دارم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۹ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      این یکی از جراحی‌های سنگین قلب است و برگشت به سرکار بسته به نوع کار دارد آیا کار فیزیکی است و یا کار اداری و غیر فیزیکی طبیعتاً بعد از جراحی با رعایت موارد توصیه شده توسط پزشک می توانید زندگی طبیعی داشته باشید

    2. تصویر کاربر احمد یکشنبه ۲۹ دی ۹۸( 4 سال پیش)
      آقای دکتر شانس زنده ماندن تو این عمل چقدر هست آیا ميشه آئورت صعودی ترمیم کرد
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۵ بهمن ۹۸( 4 سال پیش)

      احتمال مرگ بسیار کم است.

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر ابوالفضل چهارشنبه ۱۸ دی ۹۸( 4 سال پیش) تعداد بازدید: 260 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    تو رو خدا ببخشید دوباره مزاحم شدم یه سوال ذهنمو درگیر کرده فقط ،اونم اینکه آیا هر جا انداختن ضربه قلبی نشونه آریتمی هست؟ من تعداد ضربان قلبم نرماله و آیا استرس میتونه منجر به آریتمی بشه؟
    ممنونم از شما بابت وقتی که میگذارید و به سوالات پاسخ میدهید🙏
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۸ دی ۹۸( 4 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      پاسخ هر دو سوال شما مثبت است

درحال دریافت اطلاعات