علائم، تشخیص و درمان سکته قلبی شدید

 زمانی که صحبت از سکته قلبی شدید می شود ، احتمالاً شخصی را تصور می کنید که ناگهان قفسه سینه خود را می گیرد و به زمین  می افتد . اما سناریو یک حمله قلبی شدید همیشه این گونه  نیست. اگرچه برخی از حملات قلبی چشمگیرتر هستند ، اما حمله قلبی همیشه جدی است. حمله قلبی چه خفیف چه  شدید باشد ، اگر بدانید چه کاری باید انجام دهید ، می توانید شانس زندگی طولانی تر و سالم تر خود را افزایش دهید.

انواع حملات قلبی

سه نوع حمله قلبی  وجود دارد که عبارتند از:

  • انفارکتوس میوکارد با صعود قطعه ST (STEMI )
  • انفارکتوس میوکارد بدون صعود قطعه ST (NSTEMI )
  • اسپاسم عروق کرونر یا آنژین ناپایدار

“قطعه ST” به الگویی که در الکتروکاردیوگرام ظاهر می شود ، اشاره دارد که نمایش دهنده  ضربان قلب شما است. فقط در انفارکتوس میوکارد با صعود قطعه ST  قسمت های بالا رفته را نشان می دهد. انفارکتوس میوکارد با صعود قطعه ST  و انفارکتوس میوکارد بدون صعود قطعه ST هر دو می توانند باعث ایجاد آسیب های  قلبی مهم شوند.

سکته قلبی شدید چیست؟

سکته قلبی شدید بخش بزرگی از ماهیچه های قلب را تحت تأثیر قرار می دهد و باعث آسیب شدیدی به قلب می شود. این حالت ممکن است با انسداد شریان کرونر که بخش بزرگی از خونرسانی قلب را تأمین می کند ، اتفاق بیافتد. این حالث باعث می شود جریان خون به قلب کاملا مسدود شود .

سکته قلبی شدید می تواند منجر به غش کردن ، ایست و مرگ سریع یا آسیب دائمی قلب شود. همچنین می تواند منجر به نارسایی قلبی، آریتمی های قلبی و افزایش خطر حمله قلبی دوم شود.

علائم سکته قلبی شدید

علائم سکته قلبی شدید

حمله شدید قلبی که شامل  انفارکتوس میوکارد با صعود قطعه و انفارکتوس میوکارد بدون صعود هستند، عبارتند از:

انفارکتوس میوکارد با صعود قطعه ST

علامت کلاسیک انفارکتوس میوکارد با صعود قطعه ST  درد در مرکز قفسه سینه است. این ناراحتی در قفسه سینه ممکن است به عنوان یک فشار یا تنگی به جای درد شدید توصیف شود. برخی افرادی که آن را تجربه می کنند ، احساس درد در یک یا هر دو بازو یا پشت ، گردن یا فک خود را نیز توصیف می کنند.

علائم دیگری که ممکن است همراه با درد قفسه سینه باشند عبارتند از:

در صورت بروز علائم حمله قلبی ، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. بیشتر افرادی که دچار حمله قلبی می شوند ، دو یا چند ساعت منتظر کمک می مانند. این تاخیر می تواند منجر به صدمات قلبی پایدار یا حتی مرگ شود.

انفارکتوس میوکارد بدون صعود قطعه ST

برخلاف انفارکتوس میوکارد با صعود قطعه ST  ، در انفارکتوس میوکارد بدون صعود قطعه ST  شریان کرونر فقط در قسمتی مسدود می شود. انفارکتوس میوکارد بدون صعود قطعه ST  هیچ تغییری در بخش ST در الکتروکاردیوگرام را نشان نمی دهد.

آنژیوگرافی عروق کرونر میزان انسداد شریان را نشان می دهد. در آزمایش خون نیز میزان پروتئین تروپونین بالا را نشان می دهد. اگرچه ممکن است آسیب قلبی کمتری داشته باشد ، اما انفارکتوس میوکارد بدون صعود قطعه ST  نیز یک وضعیت جدی است.

چگونه حمله قلبی تشخیص داده می شود؟

برای تعیین علت علائم ممکن است نیاز به آزمایش های مختلفی داشته باشید.

الکتروکاردیوگرام

الکتروکاردیوگرام فعالیت الکتریکی قلب شما را ثبت می کند. این کار می تواند به تشخیص مشکلات ریتم قلب کمک کند. همچنین می تواند آسیب ناشی از کاهش جریان خون را پیدا کند.

آزمایش خون

هنگامی که جریان خون کاهش می یابد ، پروتئین های ویژه ای در خون نشت می کنند. آزمایش خون می تواند این پروتئین ها را تشخیص دهد. پزشک شما طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول پس از شروع علائم ، چندین بار خون شما را آزمایش می کند.

آزمایش ‌های دیگر برای تشخیص حملات قلبی

تست های دیگری که پزشک ممکن است درخواست کند شامل موارد زیر است:

  • اکوکاردیوگرام
  • عکس اشعه ایکس از قفسه سینه
  • تصویربرداری هسته ای
  • آنژیوگرافی عروق کرونر

درمان سکته قلبی شدید

درمان سکته قلبی شدید

درمان به علت ایجاد علائم بستگی دارد. در صورت بروز آنژین حاد (درد قفسه سینه) ، احتمالاً پزشک به شما نیتروگلیسیرین و آسپیرین می دهد. نیتروگلیسیرین جریان خون به قلب شما را بهبود می بخشد. این کار می تواند با گسترش شریان هایی که خون را به قلب منتقل می کنند ، علائم شما را به طور موقت تسکین دهد.

اگر دچار حمله قلبی شدید، پزشک می تواند کارهای زیر را انجام دهد :

دارو برای سکته قلبی

به داروی مورد نظر ترومبولیتیک می گویند. این دارو می تواند به حل شدن لخته خونی که باعث انسداد شریان کرونر شده است ، کمک کند.

انجام آنژیوگرافی عروق کرونر

که به معنای عکساز عروق خونی با اشعه ایکس است

آنژیوپلاستی یا استنت گذاری

آنژیوپلاستی شامل قرار دادن یک بالون کوچک در شریان بازو یا پا می باشد. بالون از طریق شریان به قلب فرستاده می شود . این بالون شریان های مسدود شده عروق کرونر را باز می کند. میله فلزی کوچکی به نام استنت ممکن است در شریان گذاشته شود تا شریان مسدود را باز نگه دارد.

جراحی بای پس عروق کرونر

اگر آنژیوپلاستی یا استنت گذاری مناسب نباشد ، ممکن است شما به این جراحی بزرگ بای پس عروق کرونر احتیاج داشته باشید. پزشک یک ورید سالم از پا یا بالاتنه شما را خارج می کند. او می تواند انسداد عروق کرونر را با این رگ دور بزند . این کار اجازه می دهد تا خون در اطراف انسداد جریان یابد.

داروهای پس از سکته قلبی

درمان سکته قلبی  شدید هم چنین شامل داروهایی است که حتی پس از ترخیص از بیمارستان باید آن ها را مصرف کنید. این داروها به بهبود جریان خون به قلب ، جلوگیری از لخته شدن و کاهش خطرات حمله قلبی دیگر کمک می کنند. این داروها شامل موارد زیر است:

  • آسپرین
  • مسدود کننده های بتا
  • استاتین
  • مهار کننده های ACE
  • روغن ماهی

پزشک شما داروهای مناسب برای شما تجویز می کند. اگر دچار حمله قلبی شده اید ، پزشک نیز در مورد تغییرات سبک زندگی با شما صحبت خواهد کرد. برای جلوگیری از بروز علائم بیماری قلبی بیشتر می توانید این تغییرات را ایجاد کنید.

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

برای ثبت پرسش خود از دکتر می توانید از این قسمت استفاده کنید.پاسخ شما تا 2 روز از طریق پیامک و ایمیل اطلاع رسانی خواهد شد.

پیگیری سوال قبل

© همیارسیستم
  • تصویر کاربر صادق چهارشنبه ۲۴ دی ۹۹( 3 روز پیش) تعداد بازدید: 2 مشاهده پرسش
    سلام اقای دکترمن نمکی برای قلب ازتون سوال کردم بعضی مواقع پدرم فشارش به هشت میرسه ازچیه
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۲۴ دی ۹۹( 3 روز پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً سوال خود را بطور کامل بفرستید
  • تصویر کاربر یگانه یکشنبه ۷ دی ۹۹( 2 هفته پیش) تعداد بازدید: 11 مشاهده پرسش
    با سلام و وقت بخیر
    من مدت ده ماهه که گاهی( چهار یا پنج بار در این مدت) دچار درد خفیف مداوم در سمت چپ قفسه ی سینه میشم که بعد از دو سه روز خودش خوب میشه. دفعه ی پیش حدود ۵ دقیقه درد قوی تر شد( نه اونقدر که نتونم فعالیتم رو ادامه بدم) و بعد دوباره برگشت به همون درد خفیف. این بار هم درد خفیف با ضربان قلب بالا( حدود صد) شروع شد و باز هم بعد از سه چهار روز خیلی بهتر شده.
    با توجه به اینکه من سابقه ی استرس و مشکلات روحی دارم و الان دانشجوی سال آخر دکترا هستم و برای دفاع از پایان نامه استرس دارم و همینطور نگرانی برای ابتلا به بیماری کووید و مسایل دیگه، آیا ممکنه این درد ها با وضعیت روحی من مرتبط باشند؟ یا برای مشکل قلبی باید به متخصص مراجعه کنم؟
    ضمن اینکه تا به حال به روانپزشک و روانشناس مراجعه نکردم اما چندین ساله که علایم افسردگی رو ( گاهی شدید هست) به وضوح در خودم مشاهده می کنم.

    با سپاس
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۷ دی ۹۹( 2 هفته پیش)
      سلام و عرض ادب احتمال منشاء عصبی و قلبی (بویژه اگر ریسک فاکتورهای گرفتگی عروق قلبی را داشته باشید) هر دو مطرح است پیشنهاد میکنم که جهت بررسی های اولیه به یکی از همکاران محترم متخصص بیماریهای قلب و عروق مراجعه فرمایید و در صورت تایید ایشان مبنی بر عدم وجود مشکلات قلبی آنگاه مسیر روانشناسی را پیگیری کنید.
  • تصویر کاربر م یکشنبه ۷ دی ۹۹( 3 هفته پیش) تعداد بازدید: 35 مشاهده پرسش
    جناب اقای دکتر ایادرسی تی انژیو سروگردن تمامی عروق صورت وعروق چشم ها هم دیده میشوند ؟درسونوگرافی داپلر سروگردن چه طور؟باتشکر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۷ دی ۹۹( 3 هفته پیش)
      سلام و عرض ادب در سی تی آنژیوگرافی سر و گردن عروق خیلی ریز دیده نمی شوند ولی عروق با سایز عروق چشم قابل رویت هستند. در سونوگرافی داپلر عروق سر و گردن فقط عروق بزرگ دیده می‌شوند ولی در TCD بطور غیر مستقیم عروق ریز هم بررسی می شوند.
  • تصویر کاربر قاسمی پنجشنبه ۲۰ آذر ۹۹( 1 ماه پیش) تعداد بازدید: 22 مشاهده پرسش
    سلام و عرض ادب . نام بیمار شما سکینه عبداللهی . داروهای تجویز شده توسط شما ..
    متورال 50 روزی 2 عدد . آپیراکس 5 روزی 2 عدد . مداسین 1 روزی 1 عدد . آ اس آ 80 روزی 1 عدد .فوروزماید 40 نصف صبح . آتورواستاتین شبی 1 عدد .
    والساکور 80 تجویز شده را به دلیل اینکه فشارشان تنظیم شده استفاده نمیکند. ( صبحا معمولا 11 روی 7 و غروب ها 13 روی 8 ) .
    آقای دکتر آیا داروها به همین منوال استفاده شود ؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۲۰ آذر ۹۹( 1 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب بله داروها را با همین دوز ادامه دهند. قرص والزاکور علاوه بر اینکه برای فشار خون ایشان مناسب است برای نارسایی دریچه آئورت ایشان نیز مفید است لذا در صورتی که فشار خون در محدوده اعلام شده است روزانه نصف قرص والزاکور را ادامه دهند و در غیر اینصورت قرص را بصورت روزانه یک قرص کامل مصرف کنند.
    2. تصویر کاربر قاسمی پنجشنبه ۲۰ آذر ۹۹( 1 ماه پیش)
      بسیار سپاسگزارم . پاینده باشید.
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه پنجشنبه ۲۰ آذر ۹۹( 1 ماه پیش)
      خواهش میکنم امیدوارم که توانسته باشم کمکی کرده باشم
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر مریم دوشنبه ۱۲ آبان ۹۹( 2 ماه پیش) تعداد بازدید: 29 مشاهده پرسش
    سلام و احترام و خسته نباشید
    اقای دکتر عزیز ،مادرم بیمار شما هستند و مشکل فشار خون بالا دارند تقریبا یکسال پیش براشون قرص اکسفورچ تجویز کردید .. تا الان مصرف میکنن اما قرصاشون داره تموم میشه متاسفانه دیگه تو هیچ داروخونه ای پیدا نمیشه چکار کنیم ؟؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۲ آبان ۹۹( 2 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب بعنوان جایگزین از والزومیکس ۵٫۱۶۰ استفاده کنند
    2. تصویر کاربر مریم دوشنبه ۱۲ آبان ۹۹( 2 ماه پیش)
      آقای دکتر همون یدونه صبحها مصرف کنند
    3. تصویر کاربر مریم دوشنبه ۱۲ آبان ۹۹( 2 ماه پیش)
      و یه سوال دیگه
      اگه کسی که مشکل فشار خون ندارد
      ولی یکبار با خوردن غذای شور فشارش بشدت بالا رود احتمال هست به فشار خون دایمی مبتلا شود؟؟
    4. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۲ آبان ۹۹( 2 ماه پیش)
      بله به همان میزان مصرف کنند. بله این احتمال وجود دارد.
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر نورا سه شنبه ۱ مهر ۹۹( 3 ماه پیش) تعداد بازدید: 24 مشاهده پرسش
    قرص کاپتوپریل دادن که یکماه مصرف کنه برای چیه پس؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱ مهر ۹۹( 3 ماه پیش)
      برای جلوگیری از پیشرفت سریع تر بیماری
  • تصویر کاربر ا. شنبه ۱۴ تیر ۹۹( 6 ماه پیش) تعداد بازدید: 24 مشاهده پرسش
    62 ساله ام 110کیلو وزن دارم هرروز بین 8 تا 12 کیلومتر پیاده روی تند دارم تازگیها در ابتدا پیاده روی احساس سنگینی وفشار روی سینه ام دارم که با کمی ارام رفتن فشار کم میشودوبعد میتوانم تندتر حرکت کنم وفشار وسنگینی سینه ام خیلی کم شده وقطع میشود البته این حالت در سربالا یی پیش میآیدودر مسیر صاف هیچ ناراحتی ندارم این حالت بعداز ماه رمضان پیش آمده از راهنمایی شما ممنون میشوم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۴ تیر ۹۹( 6 ماه پیش)
      سلام و عرض ادب شما نیاز به بررسی از نظر احتمال گرفتگی عروق قلبی دارید
  • تصویر کاربر سارا یکشنبه ۱۲ آبان ۹۸( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 21 مشاهده پرسش
    نوزاد ۱۵ روزه به علت صدای قلب اکو کردن که گفتن یه سوراخ قلب بسته نشده و سه ماهگی دوباره اکو بشه و اصطلاحا pfo گفتن من نگرانم میخاستم مشکل قلبش رو بدونم و ایا بسته میشه ممنون میشم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۱ آبان ۹۸( 1 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      در صورتی که از اشکال موجود به عنوان PFO یاد شده باشد جای نگرانی وجود ندارد و این اتفاق در یک پنجم تا یک چهارم افراد سالم دیده می شود

    2. تصویر کاربر سارا شنبه ۱۱ آبان ۹۸( 1 سال پیش)
      ممنونم دکتر جان
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۲ آبان ۹۸( 1 سال پیش)

      آرزوی سلامتی برای شما و نوزادتان دارم

    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر یاس شنبه ۲۳ شهریور ۹۸( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 25 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    خسته نباشید و ممنونم بابت سایت خیلی خوبتون
    من ۲۴ سالمه و متوجه شدم نرمی دریچه میترال دارم میشه لطفا اکوی منو ببینین و بگین افتادگی در چه حده و خطرناکه یا نه و چه کارایی باید انجام بدم ک از پیشرفتش جلوگیری کنم؟!
    در ضمن چند وقتیه ک احساس سوزش بین دو کتف و گاهی اوقات درد خفیف در حد چند ثانیه در کتف چپ و بین دو کتف دارم .میخواستم ببینم ربطی به این افتادگی داره یا نه؟
    بازم ممنونم ازتون
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۳ شهریور ۹۸( 1 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      در گزارش اکو مشخصا اشاره شده است که افتادگی دریچه ندارید و مشکلی که اشاره شده مطلقا بیماری جدی نیست و مشکلی را ایجاد نخواهد کرد درد هایی را هم که اشاره فرمودید ارتباطی با این مسئله ندارد

  • تصویر کاربر مهدی شنبه ۱۹ مرداد ۹۸( 1 سال پیش) تعداد بازدید: 23 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر
    همسرم تو هفته ۱۸ بارداری به اکوکاردیوگرافی مراجعه کرد که دکتر گفتن که قلب جنین دچار عارضه vsd هستن
    خواستم بدونم خطر این عارضه چقد میتونه باشه و آیا قابل درمان هست؟
    اندازه سوراخ بوجود اومده ۳ میلی متر بوده
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۹ مرداد ۹۸( 1 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      لطفا اکو رو در هفته ۲۶ به بعد تکرار کنید
      در صورت تایید و باقی ماندن سوراخ این سوراخ از نظر بزرگی متوسط محسوب میشه و احتمالا نیاز به درمان داره

درحال دریافت اطلاعات
پرسش از دکتر