علائم، تشخیص و درمان سکته قلبی شدید
زمانی که صحبت از سکته قلبی شدید می شود ، احتمالاً شخصی را تصور می کنید که ناگهان قفسه سینه خود را می گیرد و به زمین می افتد . اما سناریو یک حمله قلبی شدید همیشه این گونه نیست. اگرچه برخی از حملات قلبی چشمگیرتر هستند ، اما حمله قلبی همیشه جدی است. حمله قلبی چه خفیف چه شدید باشد ، اگر بدانید چه کاری باید انجام دهید ، می توانید شانس زندگی طولانی تر و سالم تر خود را افزایش دهید.
فهرست موضوعات
انواع حملات قلبی
سه نوع حمله قلبی وجود دارد که عبارتند از:
- انفارکتوس میوکارد با صعود قطعه ST (STEMI )
- انفارکتوس میوکارد بدون صعود قطعه ST (NSTEMI )
- اسپاسم عروق کرونر یا آنژین ناپایدار
“قطعه ST” به الگویی که در الکتروکاردیوگرام ظاهر می شود ، اشاره دارد که نمایش دهنده ضربان قلب شما است. فقط در انفارکتوس میوکارد با صعود قطعه ST قسمت های بالا رفته را نشان می دهد. انفارکتوس میوکارد با صعود قطعه ST و انفارکتوس میوکارد بدون صعود قطعه ST هر دو می توانند باعث ایجاد آسیب های قلبی مهم شوند.
سکته قلبی شدید چیست؟
سکته قلبی شدید بخش بزرگی از ماهیچه های قلب را تحت تأثیر قرار می دهد و باعث آسیب شدیدی به قلب می شود. این حالت ممکن است با انسداد شریان کرونر که بخش بزرگی از خونرسانی قلب را تأمین می کند ، اتفاق بیافتد. این حالث باعث می شود جریان خون به قلب کاملا مسدود شود .
سکته قلبی شدید می تواند منجر به غش کردن ، ایست و مرگ سریع یا آسیب دائمی قلب شود. همچنین می تواند منجر به نارسایی قلبی، آریتمی های قلبی و افزایش خطر حمله قلبی دوم شود.
علائم سکته قلبی شدید
حمله شدید قلبی که شامل انفارکتوس میوکارد با صعود قطعه و انفارکتوس میوکارد بدون صعود هستند، عبارتند از:
انفارکتوس میوکارد با صعود قطعه ST
علامت کلاسیک انفارکتوس میوکارد با صعود قطعه ST درد در مرکز قفسه سینه است. این ناراحتی در قفسه سینه ممکن است به عنوان یک فشار یا تنگی به جای درد شدید توصیف شود. برخی افرادی که آن را تجربه می کنند ، احساس درد در یک یا هر دو بازو یا پشت ، گردن یا فک خود را نیز توصیف می کنند.
علائم دیگری که ممکن است همراه با درد قفسه سینه باشند عبارتند از:
- حالت تهوع
- تنگی نفس
- اضطراب
- سبکی سر
- تعریق سرد
- تیر کشیدن قلب
در صورت بروز علائم حمله قلبی ، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. بیشتر افرادی که دچار حمله قلبی می شوند ، دو یا چند ساعت منتظر کمک می مانند. این تاخیر می تواند منجر به صدمات قلبی پایدار یا حتی مرگ شود.
انفارکتوس میوکارد بدون صعود قطعه ST
برخلاف انفارکتوس میوکارد با صعود قطعه ST ، در انفارکتوس میوکارد بدون صعود قطعه ST شریان کرونر فقط در قسمتی مسدود می شود. انفارکتوس میوکارد بدون صعود قطعه ST هیچ تغییری در بخش ST در الکتروکاردیوگرام را نشان نمی دهد.
آنژیوگرافی عروق کرونر میزان انسداد شریان را نشان می دهد. در آزمایش خون نیز میزان پروتئین تروپونین بالا را نشان می دهد. اگرچه ممکن است آسیب قلبی کمتری داشته باشد ، اما انفارکتوس میوکارد بدون صعود قطعه ST نیز یک وضعیت جدی است.
چگونه حمله قلبی تشخیص داده می شود؟
برای تعیین علت علائم ممکن است نیاز به آزمایش های مختلفی داشته باشید.
الکتروکاردیوگرام
الکتروکاردیوگرام فعالیت الکتریکی قلب شما را ثبت می کند. این کار می تواند به تشخیص مشکلات ریتم قلب کمک کند. همچنین می تواند آسیب ناشی از کاهش جریان خون را پیدا کند.
آزمایش خون
هنگامی که جریان خون کاهش می یابد ، پروتئین های ویژه ای در خون نشت می کنند. آزمایش خون می تواند این پروتئین ها را تشخیص دهد. پزشک شما طی ۲۴ تا ۴۸ ساعت اول پس از شروع علائم ، چندین بار خون شما را آزمایش می کند.
آزمایش های دیگر برای تشخیص حملات قلبی
تست های دیگری که پزشک ممکن است درخواست کند شامل موارد زیر است:
- اکوکاردیوگرام
- عکس اشعه ایکس از قفسه سینه
- تصویربرداری هسته ای
- آنژیوگرافی عروق کرونر
حتماً بخوانید
عوارض بعد از آنژیوگرافی چیست؟
درمان سکته قلبی شدید
درمان به علت ایجاد علائم بستگی دارد. در صورت بروز آنژین حاد (درد قفسه سینه) ، احتمالاً پزشک به شما نیتروگلیسیرین و آسپیرین می دهد. نیتروگلیسیرین جریان خون به قلب شما را بهبود می بخشد. این کار می تواند با گسترش شریان هایی که خون را به قلب منتقل می کنند ، علائم شما را به طور موقت تسکین دهد.
اگر دچار حمله قلبی شدید، پزشک می تواند کارهای زیر را انجام دهد :
دارو برای سکته قلبی
به داروی مورد نظر ترومبولیتیک می گویند. این دارو می تواند به حل شدن لخته خونی که باعث انسداد شریان کرونر شده است ، کمک کند.
انجام آنژیوگرافی عروق کرونر
که به معنای عکساز عروق خونی با اشعه ایکس است
آنژیوپلاستی یا استنت گذاری
آنژیوپلاستی شامل قرار دادن یک بالون کوچک در شریان بازو یا پا می باشد. بالون از طریق شریان به قلب فرستاده می شود . این بالون شریان های مسدود شده عروق کرونر را باز می کند. میله فلزی کوچکی به نام استنت ممکن است در شریان گذاشته شود تا شریان مسدود را باز نگه دارد.
جراحی بای پس عروق کرونر
اگر آنژیوپلاستی یا استنت گذاری مناسب نباشد ، ممکن است شما به این جراحی بزرگ بای پس عروق کرونر احتیاج داشته باشید. پزشک یک ورید سالم از پا یا بالاتنه شما را خارج می کند. او می تواند انسداد عروق کرونر را با این رگ دور بزند . این کار اجازه می دهد تا خون در اطراف انسداد جریان یابد.
داروهای پس از سکته قلبی
درمان سکته قلبی شدید هم چنین شامل داروهایی است که حتی پس از ترخیص از بیمارستان باید آن ها را مصرف کنید. این داروها به بهبود جریان خون به قلب ، جلوگیری از لخته شدن و کاهش خطرات حمله قلبی دیگر کمک می کنند. این داروها شامل موارد زیر است:
- آسپرین
- مسدود کننده های بتا
- استاتین
- مهار کننده های ACE
- روغن ماهی
پزشک شما داروهای مناسب برای شما تجویز می کند. اگر دچار حمله قلبی شده اید ، پزشک نیز در مورد تغییرات سبک زندگی با شما صحبت خواهد کرد. برای جلوگیری از بروز علائم بیماری قلبی بیشتر می توانید این تغییرات را ایجاد کنید.
.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید