خطرات سوزاندن رگ قلب [ ابلیشن قلبی ]

ابلیشن قلبی فرآیندی است که می تواند مشکلات ریتم قلبی (آریتمی) را تصحیح کند. در این مقاله به بررسی روش انجام عمل ابلیشن قلبی و همچنین عوارض آن می پردازیم. 

ابلیشن قلبی با از بین بردن بافتی که در قلب شما عامل ایجاد ریتم غیر طبیعی قلب است، کار می کند. در بعضی موارد، ابلیشن قلبی از ورود پیام های الکتریکی غیر طبیعی به قلب شما جلوگیری کرده و اینگونه آریتمی را متوقف می کند.

معمولا در آریتمی قلبی از یک لوله ی دراز و انعطاف پذیر (کاتتر) استفاده می شود. پزشک کاتتر را به ورید یا شریانی در کشاله ی ران شما وارد  می کند و به سمت قلب شما آن را می فرستند تا انرژی را به صورت گرما یا سرمای شدید برای اصلاح بافت قلبی که باعث آریتمی شده است به آن بافت انتقال بدهد.

بعضی اوقات ابلیشن قلبی تحت جراحی باز انجام می شود، اما معمولا با استفاده از کاتتر انجام می شود، که این فرآیند را به فرآیندی با تهاجم کمتر و مدت زمان بهودی کوتاه تر تبدیل می کند.

انواع ابلیشن رگ های قلب

  • Atrial flutter ablation
  • Pulmonary vein isolation
  • ablation SVT
  • Ventricular tachycardia ablation

علت انجام عمل ابلیشن قلبی

ابلیشن قلبی فرآیندی است که برای تصحیح مشکلات ریتم قلبی انجام می شود. زمانی که قلب شما می تپد، ایمپالس های الکتریکی که آن را ایجاد می کنند باید مسیر دقیقی را درون قلب شما دنبال کنند.

هر گوه وقفه در این ایمپالس های می تواند باعث تپش قلب غیر طبیعی (آریتمی) شود، چیزی که بعضی اوقات توسط ابلیشن قلبی درمان می شود. معمولا ابلیشن اولین گزینه ی درمانی شما نیست. ابلیشن گزینه ی درمانی مناسبی برای افرادی است که:

  • برای درمان آریتمی از داروهایی استفاده کرده باشند، اما موفقیتی بدست نیامده باشد.
  • فرد در اثر داروهایی که برای درمان آریتمی استفاده کرده، به عوارض شدیدی دچار شده باشد.
  • نوع خاصی آریتمی را داشته باشد که پاسخ خوبی به ابلیشن می دهد، مانند سندرم ولف پارکینسون وایت و تاکیکاردی فوق بطنی
  • دچار عوارض خیلی خطرناک در اثر آریتمی شود، مانند ایست قلبی ناگهانی

با انواع آریتمی قلبی و درمان های آن آشنا شوید : آریتمی قلبی

خطرات عمل ابلیشن

ابلیشن قلبی خطر عوارضی نیز دارد، که شامل موارد زیر می شود:

  • خون ریزی یا عفونت در محلی که کاتتر از آن جا وارد شده است.
  • آسیب به عروق خونی، جایی که کاتتر ممکن است در هنگام عبور از رگ، باعث آسیب و خراشیدن آن شود.
  • ایجاد سوراخ در قلب
  •  آسیب به سیستم الکتریکی قلب، چیزی که می تواند آریتمی شما را بدتر کرده و برای تصحیح آن نیاز به ضربان ساز (پیس میکر) باشد.
  • ایجاد لخته ی خون در پاها یا ریه های شما (ترومبوآمبولی وریدی)
  • سکته ی مغزی یا حمله ی قلبی
  • تنگ شدن وریدی که خون را بین ریه ها و قلب شما حمل می کند (تنگی ورید پولموناری).
  • رنگی که در این فرآیند از آن استفاده می شود ممکن است به کلیه های شما آسیب برساند.
  • در موراد نادر ممکن است عمل ابلیشن قلبی منجر به مرگ شود.

برای تشخیص آن که آیا این فرآیند برای شما مفید است یا خیر، درمورد فواید و ضررهای آن با پزشک خود مشورت کنید.

زمان مراجعه به پزشک

آماده شدن برای عمل ابلیشن قلبی

پزشک شما ممکن است شما را ارزیابی کند و ممکن است چند آزمایش برای ارزیابی شرایط قلب شما درخواست کند. پزشک شما در مورد خطرات و فواید ابلیشن قلبی با شما صحبت خواهد کرد.

نیاز است شب قبل از فرآیند چیزی نخورید و ننوشید. اگر دارویی مصرف می کنید، پیش از مصرف آن قبل از عمل باید در مورد آن از پزشک خود بپرسید. در بعضی موارد، شما باید مصرف داروهای آریتمی قلبی خود را چند روز قبل از این فرآیند متوقف کنید.

اگر شما دستگاهی در قلب خود دارید، مانند ضربان ساز یا دفیبریلاتور قلبی، در مورد هرگونه اقدامات مراقبی با پزشک خود صحبت کنید.

مراحل ابلیشن قلبی

ابلیشین کاتتری در بیمارستان انجام می شود. قبل از شروع فرآیند، یک کارشناس، آنژیوکتی وارد دست یا بازوی شما می کند و برای کمک به آرامش شما به شما آرامبخش می دهند. در بعضی موقعیت ها، ممکن است به جای اینکه شما را به حالتی شبیه به خواب ببرند، از بیهوشی عمومی استفاده کنند. این که چه نوع بیهوشی استفاده شود، بستگی به موقعیت خاص شما دارد.

بعد از اینکه آرامبخش شما تاثیراتش را گذاشت، پزشک یا کارشناس دیگری یک ناحیه ی کوچک نزدیک به وریدی روی کشاله ی ران، گردن یا ساعدتان را بی حس می کند. پزشک سوزنی وارد ورید کرده و از طریق آن غلاف را وارد می کند.

پزشک شما کاتتر را از طریق غلاف به قسمت مشخصی از قلب شما خواهد رساند. پزشکتان ممکن است رنگ را به درون کاتتر تزریق کند، چیزی که به تیم پزشکی شما کمک می کند عروق خونی شما و قلبتان را با استفاده از عکس برداری اشعه ی ایکس مشاهده کنند.

کاتتر، الکترودی در راس خود دارد که می تواند برای فرستادن ایمپالس های الکتریکی به قلب شما و ضبط فعالیت الکتریکی قلب شما استفاده کند.

این فرآیند که با استفاده از عکس برداری و دیگر آزمایش ها برای تشخیص علت آریتمی انجام می شود، مطالعه ی الکتروفیزیولوژی خوانده می شود. این مطالعه معمولا قبل از ابلیشن قلبی برای تشخیص موثرترین راه برای درمان آریتمی انجام می شود.

زمانی که بافت قلبی که باعث آریتمی شده است را شناسایی کردند، پزشک شما توسط راس کاتتر بافت غیر طبیعی قلب را هدف قرار می دهد. انرژی از طریق راس کاتتر برای ایجاد بافت زخم یا نابود کردن بافت عامل آریتمی به قلب شما منتقل می شود.

 در بعضی موراد، ابلیشن پیام های الکتریکی ای که از طریق قلب شما منتقل می شوند را متوقف می کند تا ریتم غیر طبیعی متوقف شود و به پیام ها اجازه می دهد تا به جای آن در مسیر طبیعی طی مسیر کنند. این انرژی که در این فرآیند استفاده می شود می تواند از موارد زیر بدست آید:

  • سرمای شدید (ابلیشن کریو)
  • گرما (رادیوفرکوئنسی)
  • لیزر

مدت زمان عمل ابلیشن

 معمولا ۳ تا ۶ ساعت زمان می برد تا ابلیشن قلبی به پایان برسد، اما فرآیندهای پیچیده تر ممکن است طولانی تر شوند.

در هنگام فرآیند، ممکن است در هنگامی که کاتتر در قلب شما حرکت میکند یا زمانی که انرژی منتقل می شود احساس ناراحتی کوچکی داشته باشید. اگر دچار هرگونه درد شدید یا تنگی نفس شدید، به پزشک خود اطلاع دهید.

بعد از ابلیشن قلبی

درپی فرآیند، شما را به اتاق بهبودی می برند تا به مدت ۴ تا ۶ ساعت استراحت کنید و از خونریزی در محل ورود کاتتر پیشگیری شود. ضربان قلب و فشار خون شما به صورت پیوسته پایش می شوند تا هرگونه عارضه ی فرآیند ارزیابی شود.

براساس شرایط شما، ممکن است بتوانید همان روز به خانه بروید یا ممکن است نیاز باشد در بیمارستان بمانید. اگر همان روز به خانه می روید، برنامه ریزی کنید که شخص دیگری همراه شما باشد تا شما را به خانه برساند.

ممکن است بعد از فرآیند مقداری احساس درد داشته باشید، اما این احساس نباید بیش از یک هفته طول بکشد. معمولا شما می توانید چند روز بعد از ابلیشن قلبی به فعالیت های طبیعی خود بازگردید.

ابلیشن قلبی

نتایج عمل ابلیشن قلبی

گرچه ابلیشن قلبی می تواند موفق باشد، اما بعضی از افراد نیاز به تکرار آن دارند. همچنین ممکن است نیاز به مصرف دارو داشته باشید، حتی بعد از انجام ابلیشن.

برای حفظ سلامتی قلبتان، ممکن است نیاز داشته باشید که تغییراتی در شیوه ی زندگی خود ایجاد کنید که سلامت عمومی قلبی شما را بهبود دهند، به خصوص برای پیشگیری یا درمان مشکلی که می تواند باعث آریتمی یا بدتر شدن آریتمی شود، مانند فشار خون بالا. ممکن است پزشک شما موارد زیر را برای شما توصیه کند:

  • مصرف نمک کمتر، چیزی که می تواند به کاهش فشار خون شما کمک کند.
  • افزایش فعالیت فیزیکی
  • ترک سیگار و مصرف دخانیات
  • پرهیز از نوشیدن الکل
  • خوردن غذاهای سالم
  • حفظ وزن ایده آل
  • مدیریت و کنترل احساسات مانند خشم

دکتر سعید یزدانخواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر امیر سه شنبه ۱ مهر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 246 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر .من 33سالمه. من حدود 10 ساله که pvc دارم. ولی قبلا خفیف بود ولی حدود 1 ساله خیلی شدید شده . یک سال پیش هولتر گذاشتم و دکتر گفت مقدارش زیاد نیست و سوتالول دادند که دارم میخورم ولی بهتر نشده و بد تر هم شده.تقریبا کل روز احساس میکنم و گاهی مثلا تو یک ساعت خیلی شدید و پشت سر هم میزنه که خیلی اذیت می‌کنه.
    چند روز پیش این نوار قلب رو تو‌ مرکز قلب تهران گرفتم که دکتر که نوار رو دید گفت به نظر من ابلیشن انجام بده.‌ میخواستم نظر شما هم بدونم. ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱ مهر ۹۹( 3 سال پیش)
      در صورتی که تعداد پی وی سی ها زیاد و یا خیلی آزار دهنده هستند ابلیشن را توصیه میکنم
  • تصویر کاربر رضا سه شنبه ۱ مهر ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 275 مشاهده پرسش
    با سلام و ارادت
    من یکسالی هست آریتنی دارم و قلبم پی وی سی میزنه. در تست هولتر مشخص شد که آریتمی در ناحیه چپ قلب،، ( احتمالا بطنی) می باشد. داروی فلکائیند مصرف کردم اوایل خوب بود ولی دیگه جواب نداد و الان مکسیلیتین استفاده میکنم که اینم خیلی تاثیری نداشته. از 50هزار ضربه 15هزار پی وی سی بوده. بنظرتون عمل بهتر جواب میده؟ خسته شدم اینقدر دارو خوردم.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۳۱ شهریور ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب با این توضیحات ابلیشن را توصیه می‌کنم
    2. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۳۱ شهریور ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب با این توضیحات ابلیشن را توصیه می‌کنم
    3. تصویر کاربر رضا دوشنبه ۳۱ شهریور ۹۹( 3 سال پیش)
      جسارتا تفاوتی بین اینکه کانون در قسمت چپ یا راست باشه ریسکش فرق میکنه؟؟؟
    4. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱ مهر ۹۹( 3 سال پیش)
      بله دسترسی به آریتمی های با کانون بطن راست ساده تر و کم عارضه تر هستند
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر حسین شنبه ۲۲ شهریور ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 223 مشاهده پرسش
    با سلام. من معلم هستم و باید با ماسک در کلاس حاضر شوم. به طور مادرزادی دو رگ در قلب دارم که از نوجوانی که دچار مشکل شدم با توصیه پزشکی و سبک زندگی آرام تا کنون که 40 سال دارم (بجز چند مورد) مانع از ایجاد ناراحتی و تپش در قلبم شدم اما در حال حاضر با توجه به شرایط ناایمن مدرسه دچار تنش شده ام.
    سوال : آیا بیماری من جزو بیماری های زمینه ای برای بیماری کرونا به حساب می آید یا خیر؟
    از پاسخ گویی شما متشکرم.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۲۲ شهریور ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب خیر
  • تصویر کاربر محمد شنبه ۱۵ شهریور ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 458 مشاهده پرسش
    سلام آقای دکتر خسته نباشید ممنون میشم سوال منو جواب بدید خیلی نگرانم
    من مادرم 45 سالشه تپش قلب خیلی شدیدی داشت مثلا چهار ماه یه بار میگرفت
    بردیمش بیمارستان قلب تهران یک بار عملش کردن ولی شبش مادرم بازم تپش قلب گرفت و دوباره برای دومین بار عملش کردن و خودشون میگفتن خوب بود ولی امروز بعد از دو روز که عمل شده بود دوباره تپش قلب خفیفی گرفت
    میخواستم بدونم علت اینکه بعد از دو بار جراحی یهو دیشب تپش خفیف گرفتن چیه عمل به درستی انجام نشده ؟؟؟؟؟؟؟ یا عوارض عمل و خوب میشه ؟؟؟؟ ترو خدا اقای دکتر جوابمو بدید
    1. تصویر کاربر محمد شنبه ۱۵ شهریور ۹۹( 3 سال پیش)
      پیش آقای دکتر علی بزرگی
    2. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۵ شهریور ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب برای پاسخگویی نیاز به ارسال تصاویر نوار قلب حین طپش قلب بعد از ابلیشن اول و بعد از ابلیشن دوم هست. لطفاً در صورت دسترسی به آنها تصاویر آنها را بفرستید
    3. تصویر کاربر محمد شنبه ۱۵ شهریور ۹۹( 3 سال پیش)
      آقای دکتر ولی ما به اینا دسترسی نداریم متاسفانه
      میتونه از عوارض باشه و بعد مدتی خوب شه ؟؟؟؟
    4. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۵ شهریور ۹۹( 3 سال پیش)
      با اطلاعات ارائه شده نمیتوانم در این مورد اظهار نظر کنم
    5. نمایش سایر 3 پاسخ
  • تصویر کاربر سهیلا جمعه ۱۴ شهریور ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 541 مشاهده پرسش
    سلام جناب دکتر من سوم شهریور ۹۹عمل ابلیشن انجام‌دادم دیگه تپش قلب سابق را ندارم وضربان قلبم ۷۹ و همین رنج هست الان مرتب در قلبم و احساس فشار و حبس ودرد میکنم بخصوص شبها درد دارم.. متو هگزال ۴۷/۵میخوردم که بعد عمل دکتر قطع کرد چکار کنم آیا نیاز به‌مصرف‌دارو‌دارم ..فعلا فقط قرص فشار خون تریامترن وآملو پرس میخورم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه جمعه ۱۴ شهریور ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب تا مدتی بعد از ابلیشن این درد طبیعی است میتوانید فعلآ متوهگزال را تا مدتی بطور موقت ادامه دهید
  • تصویر کاربر ایرانی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 306 مشاهده پرسش
    سلام، جناب دکتر، از اینکه وقت میگذارید و با حوصله به سوالات مردم نجیب ایران زمین پاسخ میدهید سپاسگزارم، ۳۶ سال دارم و نزدیک چند ماه هست که احساس تپش قلب میکنم، بخصوص شبها هنگام خواب که با تپش قلب بیدار میشوم، هولتر ۴۸ ساعته و اکو انجام دادم که ۱۵٪ PVC و میزان EF طبق اکو ۴۵٪ بود، برایم کنکور ۲/۵ (BD یک عدد) و اپلرنون ۲۵ (BD نصف) تجویز شد، بعد از یکماه هولتر را تکرار کردم، این بار pvc ، سی درصد شد، توصیه به جایگزینی سوتالول به جای کنکور داشتن و ضمنا گفتن اپلرنون را هم حذف کنم و سه ماه دیگر MRI قلبی انجام دهم
    نظر جنابعالی و جمع بندی شما برایم مهم است، آیا ابلیشن توصیه میشود؟ ضمنا EF ۴۵٪ نگران کننده هست؟
    فراموش کردم که من مشکل آپنه تنفسی هم دارم ، ممنون از شما
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۹ شهریور ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب بله حتما ابلیشن رو پیشنهاد میکنم و نیاز به انجام ام آر آی قلب قبل از ابلیشن هم بستگی به محل ایجاد پی وی سی دارد. طبیعتاً کاهش EF پدیده مطلوبی نیست
    2. تصویر کاربر ایرانی سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 3 سال پیش)
      ممنون از پاسخ شما، آیا عمل ابلیشن به فوریت بایستی انجام شود؟ با توجه به ملاحظات کرونا اگر به شش ماه آینده و یا بعد از کرونا موکول شود، خطر جانی دارد؟ کدام مرکز یا پزشک را برای ابلیشن توصیه میفرمایید؟(تهران هستم)
      ضمنا حذف اپلرنون صحیح بوده است؟
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۱ شهریور ۹۹( 3 سال پیش)
      ابلیشن برای شما باید انجام شود و تعلل ۶ ماهه را توصیه نمی کنم و برای انجام آن در تهران بهترین مرکز دولتی بیمارستان شهید رجایی و بهترین مرکز خصوصی کلینیک آریتمی تهران را پیشنهاد میکنم. نیازی به مصرف اپلرنون ندارید
    4. نمایش سایر 2 پاسخ
  • تصویر کاربر احمدی چهارشنبه ۱۵ مرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 239 مشاهده پرسش
    سلام وقت بخیر،من ۱۸سالمه دوسال پیش بخاطر تپش قلب های شدید به دکتر مراجعه کردم مدتی هم تحت نظر بودم و دارو مصرف میکردم ولی بعدش قطع کردم،ولی چند وقته بازم دچار آریتمی و تپش قلب میشم و خیلی اذیت کنندست،عکس نوار قلب و اکو رو براتون ارسال میکنم،ممنون میشم راهنماییم کنید.
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً تصویر کامل نوار قلب را بفرستید نه تنها قسمت ابتدایی شامل مشخصات فردی که حاوی هیچ فعالیت الکتریکی قلب نیست
    2. تصویر کاربر احمدی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      بله عذر میخوام اشتباه شد دوباره آپلود کردم،میشه لطفا بگید دقیقا مشکلم چیه؟
    3. تصویر کاربر احمدی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      بله حتما،عذر میخوام اشتباه شد بود دوباره آپلود کردم،فقط میشه بگید دقیقا مشکلم چیه؟
    4. تصویر کاربر احمدی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      اکو
    5. تصویر کاربر احمدی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      ببخشید سایت تاییدی نمیده من نمیدونم عکس ها برای شما آپلود شدن یا خیر.
    6. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      نوار قلب ارسالی طبیعی است و در اکو پرولاپس میترال گزارش شده است در صورت ادامه طپش قلب پیشنهاد میکنم که یک هولتر نوار قلب ۴۸ ساعته انجام دهید
    7. تصویر کاربر احمدی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      ببخشید آقای دکتر برای من پیامک اومد که شما سوال من رو پاسخ دادید ولی جوابی برای من نیومده
    8. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      مجدداً کنترل بفرمایید
    9. تصویر کاربر احمدی سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      پوزش میخوام ولی نمیدونم مشکل از کجاست پیامک جواب شما برام میاد ولی وقتی میام چک میکنم بجز پاسخ اولتون چیز دیگه ای نیست،چیکار باید بکنم؟
    10. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      نوار قلب ارسالی طبیعی است و در اکو پرولاپس میترال گزارش شده است. در صورت ادامه طپش قلب پیشنهاد میکنم که یک هولتر نوار قلب ۴۸ ساعته انجام دهید
    11. تصویر کاربر احمدی چهارشنبه ۱۵ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      بسیار متشکرم از لطفتون.
    12. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۵ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      خواهش میکنم امیدوارم که توانسته باشم کمکی کرده باشم
    13. نمایش سایر 11 پاسخ
  • تصویر کاربر نگار سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 260 مشاهده پرسش
    سلام ،خدا قوت من یه خانم 53 ساله که تقریبا سه ساله دچار ای اف تهاجمی هستم ،آنژیوگرافی کردم ،اکوی داپلر و حتی تست خواب که همه خوب بودند ،یکسالی ای اف اتفاق نیافتاد که با شروع دوباره. قرص فلیکانید و متوهگزال استفاده میکنم ،،معمولا با خستگی و عصبانیت این ای اف میشم و اکثرا شبها یا دم غروب ،،که توام با ای اف فشارخونم بالا هم میرد ،ای اف یه دوساعتی طول میکشه با خوردن دویست میل فلیکانید خوب میشم و قرص کاپتو همون موقعه ،ایا کاندید ابلیش قلب هستم ؟؟ یا دز داروهاما تقییر بدم ،؟؟ ممنونم از راهنمایی شما
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب بله کاندید ابلیشن هستید
  • تصویر کاربر الناز دوشنبه ۱۳ مرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 236 مشاهده پرسش
    سلام پدر من هیچ مشکل قلبی نداشتند اما گاهی که عصبانی میشدند قفسه سینه درد میگرفت و کمی تنگی نفس پیدا میکردند.چند روز پیش سرکار دوباره اینطور میشن و با آمبولانس اعزام میشن به بیمارستان.اونجا اکو و نوار قلب میگیرن و متوجه میشن اون رگی اضافی قلب فعال شده و دکتر گفتن که باید با لیزر(لوله انعطاف پذیر که وارد بدن میکنند)درمان بشن.میخواستم بپرسم ایا ضروری که این عمل و انجام بدن؟؟با دارو و درمان های دیگه بهبودی رخ نمیده؟اخه گویا عوارض و درد این عمل زیاده!!ممنون میشم راهکاری جلو پامون بزارید.و ممنون میشم اگه لطف کنید قیمت حدودی این عمل و بهمون بگید🙏 ممنون خسته نباشید
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۳ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب لطفاً نوار قلب بدو ورود ایشان به اورژانس را بفرستید و در مورد هزینه ها نیز بهتر است که با مرکزی که می خواهید این عمل را در آنجا انجام دهید مشورت بفرمایید
    2. تصویر کاربر الناز دوشنبه ۱۳ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام ممنون که سریع پاسخ میدید.
      من همه مدارک شونو فرستادم ولی بازم نوار قلب و فرستادم
    3. تصویر کاربر الناز دوشنبه ۱۳ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      اینم اکو
    4. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۳ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      تصویر نوار قلب ارسال نشده است. لطفاً برای ارسال تصویر گزارش اکوکاردیوگرافی هم برگه تصاویر را کنار زده و گزارش اکوکاردیوگرافی را بفرستید
    5. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۳ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      برگه ارسالی فقط برگه معرفی به همکار الکتروفیزولوژیست است
    6. نمایش سایر 4 پاسخ
  • تصویر کاربر سميه سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۹( 3 سال پیش) تعداد بازدید: 308 مشاهده پرسش
    سلام اقاي دكتر خانم ٣٢ ساله هستم كه
    به علت درد قفسه سينه ب پزشك مراجعه كردم تشخيص آريتمي دادن و توصيه به ابليشن، و البته ب طور دقيقتر eps و به احتمال بسيار زياد سوزاندن
    علت درد رو عصبي دونستن و كفتن مربوط به راه اضافي نيست و بايد از روانپزشك ارامبخش بگيرم، سوالم اينه من كه علايم راه اضافي مثل تپش قلب بالا رو ندارم چرا خودمو زير تيغ جراحي ببرم؟چون پزشك كفتن شما مثل كسي هستي كه از خيابون رد ميشده همينطوري دلش خواسته يه نوار داده معلوم شده مشكل داره(چون علايم راه اضافي رو ندارم اينطور مثال زدن)
    پزشك هام دكتر علي بزرگي و محمود افتخارزاده هستن
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۲ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب پاسخ سوال شما قبلاً داده شده است
    2. تصویر کاربر سميه یکشنبه ۱۲ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      با سلام و عرض پوزش پاسخ سوالم رو بعد از ارسال تصوير نوار قلب نميتونم پيدا كنم، اگر امكانش هست مجدد ارسال بفرماييد، نظر جناب دكتر خيلي برام مهم هست
    3. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۲ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      سلام و عرض ادب در نوار قلب ارسالی شما شواهد WPW بارز ( manifest) وجود ندارد ولی در استرس اکو انجام شده اشاره شده است که مبتلا به WPW می‌باشید. شما باید یک تست ورزش انجام دهید و بر اساس اطلاعات بدست آمده از آن در مورد ضرورت انجام EPS تصمیم گیری شود. در ضمن اگر سابقه مرگ ناگهانی در خانواده دارید باز هم EPS را باید انجام دهید. در پایان اضافه میکنم که دو پزشک نامبرده از بهترین اساتید این رشته بوده و توصیه غیر آکادمیک نمی‌کنند
    4. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۲ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      در صورتی که در تست ورزش نشانه‌های فوق الاشاره وجود نداشت انجام EPS ضروری نیست. احتمالاً تمام مدارک را نفرستاده اید
    5. تصویر کاربر سميه یکشنبه ۱۲ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      ممنونم جناب دكتر
      تست ورزش همزمان با اكو انجام شد و من به پزشك اكو كفتم دكترم كفتن ولف هست ايشون فرمودن از روي تست من ولف تشخيص نميدم كه بنده اين نوار كه الان براتون ارسال ميكنم رو نشون دادم و ايشون از روي اين نوار wpw رو ذكر كردن، راستش خودم هم ناراحتم كه شايدwpw رو خودم به پزشك اكو القا كردم
      سابقه مرگ ناگهاني در خانواده نداريم
      اما دكتر بزرگي از روي همون نوار قبلي كه فرستادم كفتن ابليشن و به احتمال زياد سوزاندن، البته اسمي از ولف يا ساير انواع اريتمي نياوردن فقط گفتن پره اگزشنال يه اينطور چيزي
    6. تصویر کاربر سميه یکشنبه ۱۲ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      جناب دكتر تاكيد ميكنم خدمتتون كه در اكو و تست ورزش كه همزمان انجام شد پزشك اكو گفتن wpw تشخيص نميدم و از روي اين نوار جديد توي جواب اكو نوشتن wpw
    7. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۱۲ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      این نوار قلب شما موید preexcitation متناوب است و همانطور که عرض کردم اگر ویژگیهای خاصی در تست ورزش شما دیده شود نیاز به EPS و احتمالا ابلیشن دارید ولی اشکال در آنجا است که در زمان انجام تست ورزش preexcitation وجود نداشته است که بروز یا عدم بروز آن ویژگی ها در تست ورزش مشخص شود
    8. تصویر کاربر سميه دوشنبه ۱۳ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      با سپاس فراوان از پاسخگويي هاي شما
      جناب دكتر دستور ميفرماييد تست ورزش را تكرار كنم؟ دارو مصرف كنم؟ پزشكم تاكيد كردن روزي بيشتر از يك پروپرانولول مصرف نكنم، اين يعني هر روز يك عدد مصرف كنم يا فقط در روزهايي كه درد احساس ميكنم يك قرص بخورم؟البته به توصيه ايشان براي داروي روانپزشكي هم اقدام خواهم كرد
    9. تصویر کاربر سميه دوشنبه ۱۳ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      جناب دكتر اين هم نوار كلينيك اريتمي هست
    10. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۳ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      با توجه به متناوب بودن preexcitation در شما تکرار تست ورزش را در زمانی که preexcitation در نوار قلب قابل رویت است توصیه می‌کنم مصرف پروپرانولول هم به احتمال زیاد در کنترل درد شما تاثیری نخواهد داشت و مصرف آن را چند روز در ایامی که درد دارید توصیه می‌کنم
    11. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۳ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      در نوار قلب کلینیک آریتمی هم preexcitation قابل رویت نیست
    12. تصویر کاربر سميه دوشنبه ۱۳ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      از پاسخگويي صبورانه شما بسيار متشكرم، با آرزوي سلامتي و توفيق روزافزون براي شما پزشك نوع دوست
    13. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه سه شنبه ۱۴ مرداد ۹۹( 3 سال پیش)
      خواهش میکنم امیدوارم که توانسته باشم کمکی کرده باشم
    14. نمایش سایر 12 پاسخ
درحال دریافت اطلاعات