آنژیوپلاستی عروق پا و دست چگونه انجام می شود؟

عمل آنژیوپلاستی قلب یا نفوذ در عروق کرونر از راه پوست، عملی است که برای باز کردن شریان های بسته قلب استفاده می شود. در این عمل با وارد کردن و باد کردن بالون کوچکی در شریان مسدود شده، به باز کردن آن شریان کمک می شود.

اغلب در آنژیوپلاستی عروق قلب یک لوله تور مانند بسیار کوچک به نام استنت به صورت دائم در شریان مسدود شده گذاشته می شود تا علاوه بر باز کردن شریان، احتمال تنگ شدن دوباره آن کم شود.

استنت ها به دو دسته تقسیم می شوند. برخی از آن ها روکشی از داروی باز نگهدارنده قلب دارند (استنت های شوینده با دارو) و برخی دیگر فاقد آن هستند (استنت های کاملا فلزی).

آنژیوپلاستی علائم شریان های مسدود شده مانند درد قفسه سینه و تنگی نفس را کم می کند. هم چنین برای باز کردن رگ ها بعد از حمله قلبی و کاهش میزان آسیب به قلب از آن استفاده می شود.

چرا از آنژیوپلاستی قلب استفاده می شود؟

برای درمان نوعی بیماری قلبی به نام تصلب شرایین ( آترواسکلروز ) از این عمل استفاده می شود. آترواسکلروز به ساخته شدن تدریجی پلاک های چربی در رگ های قلب می گویند.

در صورتی که مصرف دارو یا تغییرات سبک زندگی برای درمان تصلب شرایین کافی نبوده، یا حمله قلبی و نشانه هایی مثل درد شدید قفسه سینه در فرد دیده شود، پزشک از  آنژیوپلاستی استفاده می کند.

آنژیوپلاستی جایگزین عمل جراحی باز قلب

یک آنژیوپلاستی موفقیت آمیز بدین معنا است که شما دیگر نیاز به انجام عمل بای پس نخواهید داشت. در این عمل رگ یا شریانی از قسمتی از بدن جدا شده و روی قلب دوخته می شود تا بجای شریان قلبی مسدود شده عمل کند. این عمل نیاز به یک شکاف روی قفسه سینه دارد و معمولا دوره بهبودی آن طولانی تر و همراه با درد بیش تر است.

آنژیوپلاستی برای همه افراد توصیه نمی شود. اگر شریان اصلی قلب که وظیفه خون رسانی به سمت چپ قلب را بر عهده دارد تنگ باشد، یا اگر عضلات قلب ضعیف باشند یا بیماری دیگری مربوط به رگ های خونی قلب داشته باشید، عمل بای پس یا عبور از شریان کرونر گزینه بهتری است. در این عمل، یک رگ خون در جایی از بدن، به جای قسمت مسدود شده شریان گذاشته می شود.

آمادگی های لازم قبل از عمل آنژیوپلاستی

قبل از عمل آنژیوپلاستی، پزشک به بررسی سابقه بیماری های شما پرداخته و شما را معاینه می کند. سپس با انجام یک آزمایش تصویربرداری به نام آنژیوگرافی مطمئن می شود که گرفتگی وجود دارد یا خیر. آنژیوگرافی به پزشک کمک می کند تشخیص دهد چه میزان شریان های قلب تنگ یا مسدود شده اند.

برای انجام آنژیوگرافی، مایع رنگی به وسیله کاتتر که از مچ، بازو یا ران شما عبور می کند به داخل شریان های قلب فرستاده می شود. کاتتر لوله ای بسیار باریک و دراز است. به محض پر شدن شریان ها از رنگ، تصویر یا فیلم آن ها را می توان دید.

به همین ترتیب پزشک متوجه هر گونه گرفتگی شریانی شده و تصمیم بعدی را جهت انجام آنژیوپلاستی می گیرد. گاهی سریعا بعد از این عمل (که هنوز کاتتر در قلب وجود دارد) پزشک اقدام به استنت گذاری و انجام انژیوپلاستی می کند.

دستورات لازم جهت خوردن و نوشیدن قبل از عمل به شما داده می شود. معمولا از شش تا هشت ساعت قبل از عمل نباید چیزی خورد. اگر قبل از عمل در بیمارستان بستری هستید ممکن است دستور متفاوتی به شما داده شود.

شب قبل از عمل آنژیوپلاستی باید:

  •  طبق دستور پزشک داروهای فعلی خود را مصرف کنید. گاهی پزشک دستور می دهد مصرف داروهایی مانند داروی دیابت را قطع کنید.
  •  تمامی داروهایی که مصرف می کنید را با خود به بیمارستان ببرید.
  •  داروهایی که مجاز به مصرف هستید را همراه مقدار کمی آب بخورید.
  •  آنژیوپلاستی نیاز به یک شب بستری در بیمارستان دارد. برای برگشتن به خانه شما نمی توانید رانندگی کنید. بنابراین بهتر است از قبل برای این مساله هم برنامه ریزی کنید.

فیلم آنژیوپلاستی عروق قلب

مراحل عمل آنژیوپلاستی

شکافی روی بدن شما ایجاد نمی شود مگر برش بسیار کوچکی روی ران، مچ یا بازو که کاتتر از آن عبور کند. بسته به نوع و تعداد گرفتگی ها عمل تا چند ساعت طول می کشد.

آنژیوپلاستی در آزمایشگاه کاتترگذاری قلبی و توسط متخصص یا جراح قلب، تیم پزشکی و پرستاران قلب و عروق انجام می گیرد.

معمولا از شریان داخل ران پا برای انجام آنژیوپلاستی ( آنژیوپلاستی عروق پا ) استفاده می کنند. قبل از عمل قسمت مورد نظر بدن ضد عفونی شده و پارچه ای استریل روی آن قرار داده می شود.

قسمتی که کاتتر وارد می شود را بی حسی موضعی می کنند. سپس الکترودهای کوچکی روی قفسه سینه قرار داده می شود تا بر ضربان قلب حین عمل نظارت شود.

بیهوشی عمومی لازم نبوده و کمی آرامبخش به شما داده می شود، بنابراین در طول عمل شما بیدارید. هم چنین داروهای رقیق کننده خون از طریق کاتتر وارد جریان خون شما می شود. سپس عمل شروع می شود.

  • بعد از بی حس کردن محل برش، سوزن بسیار کوچکی وارد شریان ران یا دست می شود. این برش بسیار سطحی بوده و فقط روی پوست است.
  • سپس پزشک سیم ظریفی همراه با کاتتر داخل شریان کرده تا به محل گرفتگی برسد.
  • ممکن است در قسمتی که کاتتر وارد می شود کمی فشار احساس کنید، اما فشار خود کاتتر را متوجه نمی شوید. درد شدید به هیچ وجه وجود ندارد. در صورتیکه درد تیزی حس کردید به پزشکتان بگویید.
  • سپس کمی رنگ داخل کاتتر تزریق شده تا گرفتگی ها را از طریق تصویر یا فیلم نشان دهد.
  • بالون کوچکی انتهای کاتتر زده شده تا شریان مسدود شده را باز کند. بعد از باز شدن شریان، بالون کوچک شده و خارج می شود. برای باز کردن تدریجی شریان، پزشک بالون را چندین بار باز و بسته می کند.

چنانچه چند گرفتگی داشته باشید، این پروسه برای هر گرفتگی تکرار می شود. به دلیل اینکه بالون هر بار جلوی جریان خون را به قسمتی از قلب می گیرد، احساس کمی درد عادی است.

درد قفسه ی سینه بعد از استنت گذاری

استنت گذاری عروق

اکثر افرادی که آنژیوپلاستی انجام می دهند، استنت هم در شریان مسدوده شده می گذارند. معمولا بعد از باز شدن شریان توسط بالون، استنت گذاری صورت می گیرد. استنت از دیواره شریان محافظت کرده تا پس از آنژیوپلاستی دوباره تنگ نشود. استنت شبیه یک سیم حلقه ای کوچک است. مراحل استنت گذاری بدین شرح است:

  •  استنت دور بالون و سر کاتتر گذاشته شده و داخل شریان قلب رفته تا به گرفتگی برسد.
  •  در محل گرفتگی، بالون باز شده و استنت کش می آید تا اینکه داخل شریان گیر کند.
  •  استنت بصورت دائم در شریان مانده تا آن را باز نگه دارد و خونرسانی قلب را بهبود بخشد. در برخی موارد به بیش از یک استنت نیاز است.
  •  با قرار گرفتن استنت در محل مورد نظر، بالون و کاتتر خارج شده و تصاویر یا آنژیوگرام های بیش تری گرفته می شود تا خونرسانی بهتر مشاهده شود.
  •  در آخر کاتتر خارج شده و عمل تمام می شود.

دوام استنت قلب چقدر است؟

استنت های قلبی دارای پوشش ضد رسوب هستند و تا حد ممکن از رسوب مجدد چربی در آن موضع از شریان جلوگیری می کند. ولی این جلوگیری از رسوب گذاری دائمی نیست.

دوام استنت قلبی و عدم نیاز به استنت گذاری مجدد رابطه مستقیمی با سبک زندگی بیمار پس از عمل و تغذیه او دارد. معمولا عمل آنژیوپلاستی برای بیماران قلبی مثل زنگ هشداری برای تغییر عادت های زندگی و غذایی است.

بیمار می تواند با اصلاح رژیم غذایی خود، بهبود عادت های فردی مثل ورزش و پیاده روی، ترک دخانیات و … به فنر قلب بی نیاز شود.

رژیم بعد از آنژیوپلاستی

با انجام انژیوپلاستی جریان خون به قسمت هایی از قلب که قبلا تنگ شده بودند خون بیش تری می رسد. لازم است عادات و سبک زندگی سالمی را در پیش بگیرید و  داروهایتان را طبق دستور پزشک مصرف کنید.

رژیم بعد از آنژیوپلاستی

اگر علائمی که قبلا داشتید، مثل نفس تنگی یا درد قفسه سینه دوباره سراغتان آمد، به پزشک مراجعه کنید. در صورتیکه درد شدید قفسه سینه یا دردی که به نیتروگلیسرین پاسخ ندهد، دارید سریعا با اورژانس تماس بگیرید. جهت مراقبت و حفظ سلامت خود پس از آنژیوپلاستی لازم است که:

  •  سیگار را ترک کنید.
  •  وزن مناسبی داشته باشید.
  •  دیابت، فشار خون یا شرایط اینچنین دیگر را کنترل کنید.
  •  مرتبا ورزش کنید.
  •  کلسترولتان را پایین بیاورید.

مراقبت های پرستاری بعد از آنژیوپلاستی

در صورتیکه عمل شما اورژانسی نباشد، یک شبانه روز در بیمارستان بستری می شوید تا وضعیت قلبتان تحت نظر قرار گیرد. عمدتا بعد از یک هفته استراحت می توانید کار و برنامه روزانه خود را از سر بگیرید. اگر عمل آنژیوپلاستی به دلیل حمله قلبی برایتان انجام شده است، احتمالا مدت بیش تری نیاز به بستری شدن و استراحت کردن دارید.

بعد از مرخص شدن بهتر است مایعات زیادی بنوشید تا مایع رنگی از بدنتان خارج شود. از انجام ورزش های سنگین و بلند کردن اشیا سنگین حداقل تا یک روز بپرهیزید. از پرستار یا پزشک خود در مورد کارهایی که نباید انجام دهید مشورت بگیرید. در موقعیت های زیر سریعا با کادر پزشکی تماس بگیرید:

  •  اگر محل ورود کاتتر دچار ورم یا خونریزی شد.
  •  اگر در محل ورود کاتتر دچار درد یا ناراحتی شدید.
  •  چنانچه نشانه های عفونت، قرمزی، التهاب، ترشح یا تب داشتید.
  •  در صورتیکه دما یا رنگ دست یا پایتان (که در آن کاتتر وارد شده است) تغییر کرد.
  •  اگر احساس ضعف یا از هوش رفتن داشتید.
  •  در صورتیکه دچار درد قفسه سینه یا نفس تنگی شدید.

👈 مطلب مرتبط: برای دانستن علت درد بعد از آنژیوپلاستی برروی لینک زیر کلیک کنید

درد بعد از آنژیوپلاستی 

داروی بعد از استنت قلب

بعد از استنت گذاری نیاز است برای مدتی طولانی داروهایی مانند آسپرین و کلوپیدوگرل جهت جلوگیری از لخته شدن خون در استنت مصرف شود.

لازم است که حتما توصیه ها و دستورات پزشک مبنی بر مصرف داروهایی مثل آسپرین یا کلوپیدوگرل را جدی بگیرید. بیش تر افرادی که آنژیوپلاستی همراه با یا بدون استنت گذاری انجام می دهند نیاز به مصرف آسپرین دارند.

معمولا بیمارانی که استنت گذاری داشته اند ملزم اند تا یکسال یا بیش تر از دارو هایی چون کلوپیدوگرل استفاده کنند. در صورت وجود هر گونه سؤال یا نیاز به جراحی غیر قلبی با متخصص قلب مشورت کنید تا از مصرف یا قطع داروهای فعلی اطمنیان حاصل کنید.

عوارض آنژیوپلاستی قلب

با وجود اینکه آنژیوپلاستی نسبت به عمل بای پس قلب کم تر تهاجمی است، برخی خطرات را به دنبال دارد. برای نمونه می توان به این موارد اشاره کرد:

۱. تنگ شدن مجدد شریان ها (restenosis)

در آنژیوپلاستی بدون گذاشتن استنت، ۳۰ درصد از بیماران دچار تنگ شدن مجدد شریان ها می شوند. برای جلوگیری از این مساله، از استنت گذاری استفاده می کنند.

در آنژیوپلاستی هایی که استنت کاملا فلزی استفاده می شود، این میزان به ۱۵ درصد رسیده و در آنژیوپلاستی های شوینده با دارو این مشکل در ۱۰ درصد افراد رخ می دهد.

۲. لخته شدن خون

لخته های خون در استنت و حتی بعد از عمل ممکن است شکل بگیرند. این لخته ها سبب بسته شدن شریان شده و در آخر منجر به حمله قلبی می شوند.

جهت کاهش احتمال لخته شدن خون در استنت باید از داروهای تجویز شده ای نظیر آسپرین (پلاویکس) و پراسوگرل (افینت) کمک گرفت. حتما در مورد مدت زمان مصرف این داروها با پزشک خود مشورت کرده و سر خود مصرف دارو را قطع نکنید.

۳. خونریزی

گاهی در قسمتی از پا یا دست که کاتتر وارد می شود، خونریزی ایجاد شده و بعد به شکل کوفتگی در می آید. البته ممکن است این خونریزی شدید شود و شما به تزریق خون یا جراحی دیگری نیاز پیدا کنید.

خطرات دیگر آنژیوپلاستی که احتمال روی دادن آن ها کم است، عبارتند از:

۴. حمله قلبی

احتمالرخ دادن سکته قلبی کم است، اما گاهی در طول عمل فرد دچار سکته قلبی می شود.

۵. آسیب شریان کرونر

ممکن است شریان کرونر دچار پارگی شود. این مشکلات سریعا باید با جراحی بای پس حل شوند.

۶. مشکلات کلیه

در افرادی که از قبل دچار بیماری های کلیوی هستند و گاهی در افراد سالم، احتمال صدمه رسیدن به کلیه توسط رنگ موجود در استنت وجود دارد.

اگر احتمال این خطرات در شما زیاد باشد، پزشک رنگ تزریقی در کلیه ها را ملایم تر کرده، یا از کم آب نشدن بدن حین عمل اطمینان حاصل می کند.

۷. سکته

اگر حین وارد کردن کاتتر در آئورت پلاک ها شل شوند، خطر روی دادن سکته وجود دارد. هم چنین ممکن است خون در کاتتر لخته شود و به مغز برود. البته سکته از موارد بسیار نادر بوده و پزشکان برای پیشگیری از این مساله از رقیق کننده های خون کمک می گیرند.

۸. ضربان غیرعادی قلب

در طول عمل گاهی قلب بسیار تند یا کند می زند. این مساله معمولا زودگذر است و پزشک می تواند از آرامبخش یا داروی دیگری جهت کنترل آن استفاده کند.

دکتر سعید یزدان خواه متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی

برای پرسش از دکتر بروی لینک مشاوره پزشکی کلیک کنید.

 

[wp_ulike]

.برای ارتقاء کیفیت مطالب امتیاز دهید

سیستم پرسش و پاسخ

ثبت سوال جدید

ثبت سوال جدید غیرفعال می‌باشد.

پیگیری سوال قبل

برای پیگیری پاسخ سوال خودتون و نمایش آن کد رهگیری خود را در این قسمت وارد کنید.
تصاویر پیوست امکان انتخاب تا ۵ تصویر وجود دارد. جهت انتخاب چندگانه کلید Ctrl را نگه دارید. (فرمت های مجاز شامل png, gif و jpg می باشد و حداکثر حجم هر تصویر ۸ مگابایت است.)
© همیارسیستم
  • تصویر کاربر مهرداد دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 402 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر یزدان خواه
    به علت انجام آنژيوپلاستي و كاشت استنت در عروق كرونري در 12 شهريور ماه 1397 در حال حاضر از قرص هاي رزوواستاتین 20 mg/day ؛ پلاويكس 75mg؛ ASP 80 mg و كارديلول 6.25mg استفاده مي كنم( در ضمن EF بطن چپ قلبم حدود 30 -25% است)؛ در حال حاضر فشار بالا و پایین من به ترتیب معمولاً 100 روی 60 و ضربان قلبم حدود 55 پالس در دقیقه است؛ آیا قرص کاردیلول را باید ادامه دهم؟
    آقای دکتر هادی شیخ لو دکتر متخصص قلب و عروق گفتند: برای قطع کردن قرص پلاویکس در شهریور ماه 1398( یک سال بعد از آنژیوپلاستی) باید همزمان تست ورزش و اکوی قلبی شوم و در صورت نتایج رضایت بخش مصرف قرص پلاویکس قطع شود. راه کار و پیشنهاد شما چیست؟

    با تشكر از انسانیت والای شما – مهرداد
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۳۱ تیر ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      بله نیاز به ادامه کارودیلول بصورت مادام العمر هست( مگر اینکه بدلیلی پزشک مجبور به قطع دارو بشه)
      برای قطع پلاویکس نیازی به اکو و تست ورزش نیست.

  • تصویر کاربر عباس دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 359 مشاهده پرسش
    سلام.خسته نباشید.بیماری۶۱ساله داریم که یک ماه پیش یکی از رگهای قلبش را با استفاده از استنت دارویی باز کرده.ایشان متاسفانه حدود سی سال است که سوء مصرف تریاک دارند.مصرفشان زیاداست وقادر به ترک نیستند.ولی سیگار راترک کرده اندونمک وچربی نمیخورندوروزی یک ساعت پیاده روی میکنند.الان روزی یک عدد پلاویکس وآسپرین مصرف میکنند.آیا احتمال لخته دراستنت یا خطر دیگر بالاست؟لطفا راهنماییم کنید.با تشکر
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۱۰ تیر ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      احتمال بروز لخته در استنت در این بیمار مشابه سایر بیماران است

  • تصویر کاربر شهلا چهارشنبه ۱ خرداد ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 585 مشاهده پرسش
    باعرض سلام وادب ایاروزه گرفتن برای بیماری که 2استنت داردضرردارد؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱ خرداد ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      خیر در صورتیکه با روزه گرفتن دچار اشکالی نشوند صرف وجود استنت مانعی در روزه گیری نیست مگر اینکه در دو سه ماه اخیر اینکار انجام شده باشه

  • تصویر کاربر ظریف شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 570 مشاهده پرسش
    با سلام و دورود خدمت آقای دکتر. مادرم دوشنبه هفته پیش آنژ یو پلاستی از طریق دست راست انجام دادند و یکی از عروق قلبشان را باز کردند. ولی متاسفانه فردای روز عمل کبودی شدیدی از مچ دست تا بالای آرنج را فرا گرفته که توام با درد شدید است بطوریکه شبها از زور دست درد خوابشان نمی برد. از دست راست سونوگرافی أاپلر بعمل امد و مشخص شد که به عروق دست آسیبی نرسیده است. ولی متاسفانه کبودی دست و درد شدید همچنان ادامه دارد با اینکه اکنون قریب یکهفته از عملشان گذشته. لطفا راهنمایی فرمایید برای کاهش درد در ناحیه دست چه کار می شود کرد؟ خیلی خیلی ممنونم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۴ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      از کیسه آب گرم و مسکن هایی مثل ژلوفن استفاده کنید

  • تصویر کاربر مهرداد دوشنبه ۹ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 775 مشاهده پرسش
    سلام آقاي دكتر.
    به علت انجام آنژيوپلاستي و كاشت استنت در عروق كرونري در شهريور ماه 1397 در حال حاضر از قرص هاي رزوواستاتین 40 mg/day ؛ پلاويكس 75mg؛ ASP 80 mg و كارديلول 6.25mg استفاده مي كنم؛ خواهشمند است به منظور اثر بخشي بيشتر داروها زمان مناسب استفاده از داروها را به صورت مشروح مشخص كنيد.
    در حال حاضر نصف كارديلول 6.25mg را در صبح و نصف ديگر آنرا در عصر هر 12 ساعت يكبار مصرف مي كنم.
    قرص پلاويكس را در ساعت 10 صبح
    قرص آسپرين را در ساعت 10 شب
    و قرص رزواستاتين را در ساعت 11 شب مصرف مي كنم. آيا اين زمان ها از نظر تداخل دارويي و اثر بخشي داروها مناسب هستند؟
    با تشكر - مهرداد
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه دوشنبه ۹ اردیبهشت ۹۸( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      میتونید همین روش مصرف رو ادامه بدید و پنتوپرازول ۴۰ میلی گرم هر صبح نیم ساعت قبل از صبحانه و کاپتوپریل ۱۲/۵ میلی گرم هر ۱۲ ساعت رو هم به لیست داروها اضافه بفرمائید

  • تصویر کاربر زری شنبه ۱۵ دی ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 362 مشاهده پرسش
    سلام خدا قوت لطفا بفرمایید وقتی که تعداد قرصها در هر وعده زیاد مثلا 8تاباشد اگر در طی یک ساعت وبه فاصله چند دقیقه برای هر کدام باشد خوب هست ویا اصولا چگونه باید قرصهارو مصرف کرد درحالی که فقط وعده صبح وشب دارند با تشکر فراوان ازشما دکتر محترم
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۱۵ دی ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      تفاوت زیادی در مورد مصرف داروها با هم و یا با فاصله چند دقیقه ای وجود نداره مگر اینکه دستور مصرف خاصی برای یک یا چند دارو وجود داشته باشه مثل قبل از صبحانه یا بعد از شام و ....

  • تصویر کاربر علیرضا شنبه ۳ آذر ۹۷( 5 سال پیش) تعداد بازدید: 3211 مشاهده پرسش
    سلام استاد
    از حدود پنج ماه پیش تا کنون که قرص concor5 مصرف می کنم اضافه وزن و افزایش توده بدنی را داشته ام (البته فاقد تحرک ورزشی منظم و خاص بوده ام ولی رژیم غذایی کم چربی داشته ام) همچنین مطابق تصویر آخرین آزمایش خون انجام شده میزان TG,SPGT,SPGOT بسیار بالاست.آیا مصرف قرص فنوفیبرات یا جم فیبروزیل را تجویز می فرمایید؟
    رژیم دارویی مصرفی در روز:
    concor5 BD - Ropixon40 daily - ASA80 daily - Plavix40 daily - Losartan25 BD
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه شنبه ۳ آذر ۹۷( 5 سال پیش)

      سلام و عرض ادب
      فنوفیبرات رو به داروها اضافه کنید و از نظر کبد چرب نیاز به بررسی دارید.

  • تصویر کاربر مسعود چهارشنبه ۱۸ مهر ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 5712 مشاهده پرسش
    سلام من 97/7/8 آنژیو قلب گرفتگی در ناحیه رگ LAD که استنت گذاری شد و گرفتگی باز شد
    سوالم این بود که در ناحیه ورودی در کشاله ران مقداری کبودی و یک نقطه توده سفت که با انگشت قابل لمس است دیده می شود آیا مشکل خاصی و باید درمان شود؟
    لطفا راهنمایی فرمایید.
    با تشکر (امروز 17 مهر است )
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه چهارشنبه ۱۸ مهر ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام و عرض ادب
      معمولا مشکل جدی نیست اگر قبل از ترخیص پزشک معالج کشاله شما رو معاینه کرده جای نگرانی نیست و در غیر این صورت باید کشاله ران توسط پزشک معالج شما معاینه بشه
  • تصویر کاربر محمد یکشنبه ۲۸ مرداد ۹۷( 6 سال پیش) تعداد بازدید: 804 مشاهده پرسش
    سلام ، مادر من 75 ساله هست و عمل آنژیو پلاستی رو حدود 25 روز قبل انجام داده از طریق شریان دست و دو تا استنت گذاشتن ، ولی از همون موقع سردردهای شدید داره که فقط با خوردن مسکن کمی بهتر میشه ، ایشون هم دیابت دارن هم دیسک گردن ،یعنی ممکنه دیسک گردن باعث این سردردها بشه یا مشکل دیگه ای هست ؟
    1. تصویر کاربر دکتر سعید یزدانخواه یکشنبه ۲۸ مرداد ۹۷( 6 سال پیش)
      سلام و عرض ادب
      ممکنه درد بعلت داروهای مصرفی ایشون باشه لطفا اگر ایزوسورباید یا نیتروکانتین جزو داروهای ایشون هست قطع بشه و درصورت عدم بهبود با یک متخصص بیماری های مغز و اعصاب مشورت کنید.
درحال دریافت اطلاعات